#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/06/2011 15:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε αυτήν την Μεταπολίτευση θα είμαστε υποψιασμένοιΤο 1974 η Ελλάδα βγήκε από το γύψο της εφταετίας,  και μπήκε στη φάση της μεταπολίτευσης. Ελάχιστοι τότε προέβλεψαν τη σημερινή κατάληξή της. Κυριαρχούσε ο άκρατος ενθουσιασμός.

Οι εποχές, όπως και οι Έλληνες, ήταν πολύ πιο αθώες. Ο κόσμος βρίσκονταν στη μέση του ψυχρού πολέμου, με τους καλούς και τους κακούς αντιμέτωπους. Το ποιος ήταν ποιος, εξαρτάτο από το ποιος τους έκρινε. Όλα όμως ήταν άσπρα και μαύρα.  Καλοί και κακοί, τίποτα άλλο. Καλοί πυρηνικοί, και κακοί πυρηνικοί πύραυλοι. Έτσι απλά.

Στα της Ελλάδας, λίγο επειδή οι μεγάλες διεθνείς κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, όπως ο Μάης του `68 κλπ. μας είχαν προσπεράσει (λόγω χούντας), λίγο επειδή σαν λαός είχαμε μείνει στα φαντάσματα του εμφυλιοπολεμικού μας παρελθόντος, η πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν πολιτικοποιημένη μεν, ανυποψίαστη δε. Ήμασταν αθώοι, και οι διαχωρισμοί μεταξύ καλών και κακών, αριστερών και δεξιών, ήταν σαφείς και ξεκάθαροι, άσχετα αν δεν είχαν καμιά πραγματική βάση. Αυτό θα το καταλαβαίναμε αργότερα.

Η μεταπολίτευση ήρθε λοιπόν και σάρωσε τα πάντα. Μια ολόκληρη γενιά συμπατριωτών μας, πεινασμένη για πολιτική, στερημένη από ελευθερίες, του έδωσε και κατάλαβε. Η χαρά του πολιτικοποιημένου νέου, και όχι μόνο. Παντού αντάρτικα και αμπέχονα. Παντού μούσια, μαλλούρες, και σκουλαρίκια. Μέχρι και τον Τσε ανακαλύψαμε, οκτώ χρόνια σχεδόν μετά τον θάνατό του… Παντού επαναστατικός χαμός. Το κίνημα των χίπηδων, που στον υπόλοιπο κόσμο είχε ξεφτίσει, σε εμάς μόλις άρχιζε. Τι φρικιά, τι ροκάδες, τι αναρχοαυτόνομοι, τι κόβες, τι σέκτες, τι, τι, τι….

Και μέσα στο γενικό αυτό πολιτικό αλαλούμ, εμφανίστηκαν και οι συστημικοί εκπρόσωποί του, που όπως είθισται να συμβαίνει παντού και πάντα, καπέλωσαν το λαό, προσφέροντάς του πολύχρωμες χάντρες, και πλασάροντάς του φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Οι ίδιοι που κάποτε οδήγησαν την Ελλάδα στο γύψο, εμφανίστηκαν ξανά ως οι σωτήρες της. Και άρχισαν μια από τα ίδια. Χωρίζοντας τη χώρα σε κόμματα, σε παρατάξεις, και σε καφενεία. Ήρθε επιτέλους και στην Ελλάδα η εποχή του γνήσιου δημοκρατικού κοινοβουλευτισμού. Η εποχή του πολιτικάντη δηλαδή.

Όλοι θυμόμαστε, και όλοι μας γνωρίζουμε την εξέλιξη. Η «επανάσταση», όπως όλες πάντα οι επαναστάσεις, οδηγήθηκε και πάλι σε φιάσκο.  Όλοι είδαμε πως από τα αντάρτικα και τα φυσεκλίκια, περάσαμε στη Ζίμενς και στις εξεταστικές. Με μια στάση προηγουμένως στον Κοσκωτά και στον Μαυρίκη. Ο Τσε σύντομα αντικαταστάθηκε από τον Μπίλυ Μπο, και τα αντάρτικα του Τζαβέλα έδωσαν χώρο στη Πέγκυ Ζίνα και στον Καρρά! Τόσο καλά.Και να`μαστε πάλι εδώ. ‘Η όπως λέγανε παλιά στα σινεμά, εδώ μπήκαμε… Οι εξελίξεις τρέχουν, η χώρα κινδυνεύει, και για ακόμη φορά, μια ολόκληρη αποκλεισμένη (για άλλους όμως λόγους) γενιά, αναλαμβάνει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ξεκινώντας τη δική της επανάσταση. Τη δική της μεταπολίτευση. Με σημαία της το κίνημα των αγανακτισμένων. Ένα κίνημα με προοπτικές. Αρκεί να μη πέσει κι αυτό θύμα των πολιτικάντηδων, που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν.

Αυτή τη φορά όμως, η νέα γενιά δεν είναι καθόλου ανυποψίαστη. Ίσα ίσα. Και πιο πληροφορημένη είναι, και πιο ενημερωμένη είναι, και πιο δικτυωμένη. Θα έλεγα και πιο οργισμένη. Πιο υποψιασμένη. Έχει άλλωστε ένα όπλο που κανένας δεν διέθετε στο παρελθόν. Το όπλο του διαδικτύου, με όλα τα κακά, αλλά και τα καλά του. Και έχει και τη πείρα του παρελθόντος.

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά, ετούτη η αφυπνισμένη γενιά, δεν θα αφεθεί στις σειρήνες των πολιτικάντηδων. Δεν θα μασήσει από τα ωραία λόγια τα μεγάλα. Δεν θα ξεπουληθεί στο βωμό της υλικής ευδαιμονίας και της πολιτικής καριέρας.

Και παρά το γεγονός ότι όλοι όσοι την απαξιώνουν, ή μάλλον τη φοβούνται,  την κατηγορούν ότι αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, ότι απορρίπτει συλλήβδην τον κοινοβουλευτισμό, κλπ. η πραγματικότητα είναι άλλη. Η γενιά των αγανακτισμένων όχι μόνο δεν απορρίπτει τη δημοκρατία, αλλά την ενισχύει. Αυτό που απορρίπτει είναι οι φαύλοι εκπρόσωποί της, που αφού έφαγαν το καταπέτασμα, μας κουνάνε τώρα θυμωμένοι το δάχτυλο, ρίχνοντας το φταίξιμο για τη κατάντια μας… σε όλους όσους δεν έφταιγαν.

Η νέα γενιά, η γενιά των αγανακτισμένων, γνωρίζει πολύ καλά ποιοι έφταιξαν. Όπως γνωρίζει και ποιοι είναι αυτοί που θα πρέπει να οδηγήσουν τη νέα μεταπολίτευση. Τα ψευτοδιλήμματα δεν περνάνε πλέον. Είχαν τεθεί και στο παρελθόν. Μόνο που σήμερα, τα τανκς αντικαταστάθηκαν από την απειλή της χρεοκοπίας. Και ποιοι είναι αυτοί που τα θέτουν; Οι υπηρέτες των ξένων τραπεζιτών, και όλοι όσοι προτιμούν την οικονομική υποδούλωση των μελλοντικών γενεών των Ελλήνων, παρά να γίνουν δυσάρεστοι στα μεγάλα διεθνή συμφέροντα. Κάποιοι φαιδροί πολιτικάντηδες δηλαδή.

Αυτό είναι και το μοναδικό δίλημμα της νέας μεταπολίτευσης που βλέπουμε να αναδύεται γύρω μας. Θα  δεχτούμε την υποδούλωση, ή θα την αντιπαλέψουμε; Και τουλάχιστον τώρα, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η επιλογή είναι και πάλι απλή. Όπως παλιά. Αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά..

Strange Attractor

ΥΓ

Περνώντας τις προάλλες από το Λευκό Πύργο, αναθάρρησα αλλά και φοβήθηκα. Είδα φρέσκα πρόσωπα, γεμάτα ορμή. Είδα νέους να ψάχνονται, και αυτό είναι υγιές. Στα μεγάφωνα μάλιστα, άκουσα τραγούδια του Μάνου Λοίζου. Συγκινήθηκα, δεν το κρύβω. Ζήλεψα. Συγχρόνως όμως ανησύχησα. Τα ίδια τραγούδια δεν άκουγαν και οι «οργισμένοι» νέοι του τότε; Που τους οδήγησαν;

 

Ας ελπίσουμε πως η νέα αυτή μεταπολίτευση που ξεκινά, θα μας οδηγήσει αλλού. Από εμάς εξαρτάται, και από τις επιλογές που κάνουμε. Στο χέρι μας είναι.

Και αν πάλι δεν πετύχει, χαλάλι. Αυτοί που τη ζουν, θα`χουνε να λένε…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Greco avatar
  Greco 11/06/2011 15:55:41

  Ας ελπισουμε οτι δεν θα ξαναζησουμε τετοιες "θεικες" στιγμες (κορυφαιο βιντεο αντρεα παπανδρεου)...

  http://www.youtube.com/watch?v=ag1pdmNL5K4

 2. Greco avatar
  Greco 11/06/2011 16:10:48

  Ας ελπισουμε οτι δεν θα ξαναζησουμε τετοιες “θεικες” στιγμες (κορυφαιο βιντεο αντρεα παπανδρεου)…

  http://www.youtube.com/watch?v=ag1pdmNL5K4

 3. Ένας avatar
  Ένας 11/06/2011 16:16:24

  Κι επειδή είμαστε υποψιασμένοι για δείτε τι λέει εδώ το "κουρδιστό πορτοκάλι":


  "Ο Αντώνης Κανάκης, είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις πιο πολλές προυποθέσεις για να ηγηθεί του Κινήματος των Αγανακτισμένων πολιτών!

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 10 μέρες ο δημοφιλής παρουσιαστής είναι ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφορά του κινήματος.

  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από μεγάλη ιδιωτική εταιρία σ ολόκληρη την Ελλάδα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρηματοδοτήθηκε από συγκεκριμένους επιχειρηματίες, των οποίων η δημοσιοποίηση των ονομάτων θα προκαλούσε διαπλανητικό σάλο μια και ένας εξ αυτών διαθέτει ισχυρά ερείσματα στο Παγκόσμιο σύστημα εξουσίας.

  Είναι ο Κανάκης, το νέο πρότυπο ηγέτη που θα ενταφιάσει το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης;

  Για να δούμε…"


  Ο Λαθρολάγνος Κανάκης ηγέτης του κνήματος; Χα χα χα. Ε ρε γλέντια.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ Ένας 11/06/2011 16:26:16

   Ο kourdistos είναι καραμπινάτος υποστηριτής του ΓΑΠ.
   Επειδή όμως είναι και καιροσκόπος, όταν γεμίζει η πλατεία Συντάγματος με κόσμο το ρίχνει στο τσάμικο και αρχίζει γελοιοποιούμενος να παριστάνει τον...επαναστάτη. Τον ξέρουμε. Θυμόμαστε καλά πως φωτογράφιζε τον φαστφουντά της Πάρου μαζί με τον ΓΑΠ και μιλούσε για "ιστορικές στιγμές". Άλλο θέμα τώρα πως επειδή φοβάται το κράξιμο τα κατέβασε αυτά τα ενσταντανέ ως γνήσιος καιροσκόπος. Αμπαλαρισμένος μνημονιακός είναι και τον έχουμε πάρει χαμπάρι. Γνήσιο ΠΑΣΟΚ. Με ψέμματα, προβοκάτσιες και κολοτούμπες είναι ο kourdistos...Kανέναν δεν ξεγελάει.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας 11/06/2011 19:42:54

    +10000

 4. man8os avatar
  man8os 11/06/2011 16:27:27

  Δεν ειναι ετσι ΣΑ,
  Δεν ειναι χαλαλι.Αν το κινημα των αγανακτισμενων αποτυχει θα ξαναγυρισουμε στις παλιες καλες δοκιμασμενες μεθοδους,γιατι θα ξερουμε πως μονοι μας αποτυχαμε να αποφασισουμε για τον εαυτο μας, για το σπιτι μας για την χωρα μας.

 5. Xristoforos Μίχος avatar
  Xristoforos Μίχος 11/06/2011 16:28:05

  Αυτή τη φορά, η αφυπνισμένη γενιά όντως έχει κλείσει τα αφτιά της στους πολιτικάντηδες, δε μασάει από πλα πλα και δε θα "υποδουλωθεί" όπως πολύ σωστά λέτε στην υλική ευδαιμονία .
  Για την ώρα είναι μια βουβή δύναμη οι (νέοι κυρίως) αγανακτισμένοι, αλλά με μια πρωτοφανή αποφασιστικότητα για απόδοση ευθυνών και τιμωρία, έτσι όπως ξέρει να τιμωρεί ο Έλληνας που του έθιξαν το φιλότιμο, γ αυτό και πορεύονται με σφιγμένα τα δόντια τους κ' αλοίμονο στους ένοχους που θα βρεθουν στο δρόμο τους όταν από αγανακτισμένοι γίνουν οργισμένοι!

 6. Ignoramus avatar
  Ignoramus 11/06/2011 16:57:10

  Τι μου θυμισατε με ετούτη την ανάρτηση;

 7. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 11/06/2011 17:09:52

  Ιστορικά όλες οι επαναστάσεις, που κατέληξαν σε δικτατορίες, ξεκίνησαν από τη πείνα. Η Μπολσεβίκικη, η Ναζιστική, του Πολ Ποτ στην Καμπότζη, του Μάο ξεκίνησαν από την πείνα. Τα 100 εκ ανθρώπων που εκτελέστηκαν ήταν έργο τραπεζιτών και αρρώστων εγκεφάλων. Οι δικτάτορες προέβαλαν μέσα από τις επαναστάσεις του όχλου.
  Στα δικά μας
  Η κάτω πλατεία συντάγματος επιμένει σε επανάσταση και όχι μόνο στη αλλαγή του Συντάγματος. Γιατί?
  Γιατί:
  α. Η ΝΔ αποκτά ισχυρή πλειοψηφία
  β. Γιατί οι θέσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των αναρχικών που έχουν έχουν κάνει κατάληψη της "κάτω πλατείας" συμφωνούν με την παγκόσμια ειρήνη και το παγκόσμιο κόμμα.
  Αν δουν ότι κερδίζει η ΝΔ θα ζήσουμε μέρες του 08!

 8. madprof avatar
  madprof 11/06/2011 17:12:20

  "Θα δεχτούμε την υποδούλωση, ή θα την αντιπαλέψουμε;" S.A.
  Φοβάμαι πως το σύστημα έχει πετύχει το απόλυτο. Να διαφθείρει-διαλύσει την κοινωνία των πολιτών ηθικά, αυτό είναι το χείριστο !.
  Το οικονομικό υπαρξιακό αδιέξοδο που οδηγεί χιλιάδες νέους - οικογένειες ( άνεργοι, Μάϊος 11: 895.887 ήτοι 16,..%) και την χώρα, είναι το επόμενο.
  Οι νέοι των Πανεπιστημίων απουσιάζουν από τις πλατείες των αγανακτισμένων, τους έχουν μαντρώσει στα κομματικά "άσυλα" τους !, δυστυχώς.
  Στις πλατείες βγήκαν αυθόρμητα, κυρίως πολίτες αγανακτισμένοι, εύκολα διαχειρίσιμοι από το καθεστώς (= όλο το σύστημα) !.
  Οι ΤατιανοΤσιτσιολίνοι λοιπόν δεν ρισκάρουν τίποτα απολύτως προς το παρών, συνεχίζουν απτόητοι στο ποιος θα αλώσει την εξουσία !.

 9. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 11/06/2011 17:38:19

  ....και ξαφνικά τη σιέστα του απομεσήμερου στο λικνιζόμενο στα νερά του αργοσαρωνικού δεκάμετρου catamaran,διέκοψε η βροντώδης φωνή του πάτερ φαμίλια"ε,ναι λοιπόν οι αγανακτισμένοι των Αθηνών έχουν δίκιο".Ολοι σάστισαν,είχαν συνηθίσει τον κυρ Κώστα να λέει ανέκδοτα μετά το φαγητό,αυτή τη φορά όμως έδειχνε πολύ σοβαρός.Ο μεγάλος γιός κούνησε με απορία το κεφάλι του,κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά δεν ήξερε όμως τι.Ο μικρός ξύπνησε σαν σε εφιάλτη,είχε μόλις φτάσει πολύ κοντά στο να λύσει το γρίφο που τον βασάνιζε τα τελευταία τρία χρόνια όταν τον διάβασε στο LIFE AND STYLE,δε θυμότανε ποιό ήταν το σωστό,φτωχός και αρρωστος ή πλούσιος και υγιής.Για λίγο θύμωσε,είχε όμως αδυναμία στον μπαμπά και γρήγορα τον συγχώρησε.Η κόρη ετοιμαζότανε να βουτήξει στα γαλάζια νερά,δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.Η σύζυγος όμως ενοιωσε τον κίνδυνο,το αλτσχάιμερ γινόταν και πιό επιθετικό,έπρεπε να αυξηθεί η δόση του φαρμάκου σε δύο χάπια την ημέρα.Ο κύριος Χρήστος που το ονομά του θύμιζε σε όλους σαπούνι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων,σταμάτησε να δακτυλογραφεί τη νέα βιογραφία του μεγάλου και αμέσως σκέφτηκε να ειδοποιήσει τους μεσημεριανούς φίλους του.Ηταν όμως άξιοι και ικανοί να σηκώσουν το βάρος της ιστορικής στιγμής?Είχε τις αμφιβολίες του.Δεν προλάβαινε να ειδοποιήσει την εφημερίδα που εργαζότανε από χόμπυ και για να περνάει η ώρα του με τα σεξιστικά αστεία του αφεντικού, που προσπαθούσε χρόνια να μάθει να μιλάει και έξω από τα δόντια του.Δάγκωσε οργισμένος το cohiba του.Επρεπε να πάρει τους νταβατζήδες που έλεγε και ο Βαγγέλης που όλο του κατηγορούσε μια Ρούλα αλλά δε θυμότανε ποιά.Με πέτρα την καρδιά σχημάτισε τον αριθμό στο νεο του smartphone.,το είχε πάρει για άλλες δουλειές,αλλά βλέπεις η ανάγκη.Την επομένη το νέο είχε διαδοθεί σαν αστραπή.Ο μέγας και τρανός πρώην των Ελλήνων ήταν μαζί με το λαό.Τον φαντάστηκε την Κυριακή να βρίσκεται και αυτός μέσα στο θυμωμένο πλήθος και να φωνάζει για δημοκρατία και κάτω η χούντα.Γέλασε αμήχανα,ε αυτό παραπήγαινε.Αλλά και από την άλλη ποιός θα έδινε σημασία σε ένα καλοστεκούμενο κύριο με μπεζ βερμούδα και γυαλιά αλά Ρότζερ Μούρ?Τον είχαν ξεχάσει εδώ και χρόνια.Σκέφτηκε ότι ήταν ώρα να ρίξει και αυτός μια βουτιά,η Αλεξία τον φώναζε,η θάλασσα ήταν ζεστή,είχε χρόνο να σκεφτεί τι θα έγραφε την ερχόμενη Κυριακή......

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/06/2011 18:13:04

  Απο το 1981 φαινοταν που θα καταληξει η μεταπολιτευση.Η τοτε ΝΔ που ηταν σοβαρο κομμα ειχε προειδοποιησει για το χρεος και τη χρεωκοπια.
  Οσο για τους σημερινους που νομιζουν οτι μπορει να μη πληρωσουν το χρεος χωρις συνεπειες θα πανε χειροτερα.

  • factorx avatar
   factorx @ ψυχραιμια 11/06/2011 18:21:04

   Ψυχραιμία, δεν θυμάσαι μάλλον καλά, ή δεν μας τα λες καλά. Η τότε ΝΔ, δηλαδή ο Καραμανλής ο Α; δεν πρωτοστάτησε στην Μεταπολίτευση την Α΄. Στην εκτόνωση δηλαδή του τότε ισχυρότατου λαικού κινήματος προς προς οφελος του συστήματος; Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρεας δεν ήταν προϊόντα εκείνης της Μεταπολίτευσης; Ο Καραμανλής ο Α΄ δεν ευνόησε την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981, με αντάλλαγμα την Προεδρία της Δημοκρατίας; Η μετέπειτα ΝΔ και μαζί με το ΠΑΣΟΚ δεν ίδρυσαν στην συνέχεια την "γαλαζοπράισνη διαπλοκή";

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ factorx 11/06/2011 19:19:34

    Ναι αλλα θυμαμαι οτι οταν ο Ανδρεας αρχισε να δανειζεται τρελα ο Αβερωφ εκανε το ζητημα του χρεους κεντρικο θεμα και φυσικα δεν τον ακουσε κανεις.Τωρα μερικοι απο αυτους που φωναζαν για μια Ελλαδα νεα μιλανε για "απεχθες χρεος".Οταν επεφτε το χρημα δεν ηταν απεχθες.

    • factorx avatar
     factorx @ ψυχραιμια 11/06/2011 22:08:16

     Εχεις την μανία να πετάς εκτός γηπέδου την μπάλα και μετά να καμαρώνεις. Κι εγώ θυμάμαι ότι η ΝΔ παραδόθηκε αμαχητί στα χέρια του Μητσοτάκη και έδωσε έτσι την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ψυχραιμια 11/06/2011 19:43:56

   Η τότε ΝΔ ήταν σοβαρό κόμμα με τον Ράλλη (δεν θέλω ουυυυ...) στο πηδάλιο;
   Άει καλά.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Strange Attractor 11/06/2011 20:19:08

    Strange, μετά από όσα πέρασε η χώρα 30 χρόνια με τους γυφτοπασόκους, ναι, μπορεί να ειπωθεί ότι η ΝΔ ήταν πιο σοβαρό κόμμα.
    Το ότι ήταν ανεπαρκές δεν σημαίνει ότι δεν ήταν σοβαρό.

    • EPICOUROS avatar
     EPICOUROS @ Προφήτης 11/06/2011 22:00:12

     ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΟΠΑΣΟΚΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΜΜΑ. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟ. ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΟ.ΔΕΣ ΤΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΛΛΑ.

 11. Dark Blue avatar
  Dark Blue 11/06/2011 19:56:23

  Η νέα μεταπολίτευση πιθανόν να έρθει μετά από μια "παρτίδα σκάκι"που έχει είδη ξεκινήσει, στην οποία, θύματα θα υπάρξουν και από τις δυο πλευρές, και ανάλογα τον νικητή θα έχουμε και το αποτέλεσμα.
  Αυτό το παιχνίδι έχει δυο παίχτες.
  Από την μια τα παγκόσμια συμφέροντα, (τράπεζες, πολυεθνικές, υπερδυνάμεις) μαζί με Ελληνες δωσίλογους,
  και από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς.
  Αν κερδίσουν τα συμφέροντα, η κατοχή θα συνεχίσει, χωρίς έλεος, και χρόνο..
  Αν κερδίσει ο Σαμαράς, τότε θα έρθει η απελευθέρωση και η νέα.. μεταπολίτευση.
  Ταυτόχρονα, όμως θα έχει "γεννηθεί" ένας νέος... Μέγας !!

 12. Άλλος avatar
  Άλλος 11/06/2011 21:13:31

  Γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει με το αναστημένο Alter;
  Παρακολούθησα τις ειδήσεις των 8και κάτι, και έμεινα άφωνος. Οι παρουσιαστές έδωασαν ελάχιστο χρόνο στην Παπακώστα, δεν άφησαν τον Στρατούλη να διατυπώσει μια πρόταση και άκουσαν με παρησία την Αγάτσα, η οποία δεν είχε τίποτα να πεί παρά μόνο το δίλημα δάνεια ή χρεωκοπία. Το οποίο δίλημα προσυπέγραφε και ο επί των οικονομικών "δημοσιογράφος".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.