#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2010 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε άτακτη υποχώρηση οδηγείται η κυβέρνησηΣε άτακτη υποχώρηση αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να οδηγηθεί η κυβέρνηση σε ότι αφορά τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό. Οι δημοσκοπήσεις – κόλαφος, οι σφοδρές αντιδράσεις των εργαζόμενων η θύελλα μέσα στο ΠΑΣΟΚ και οι κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, βάζουν σε δεύτερες σκέψεις και τον κ. Γ. Παπανδρέου και τον κ. Α. Λοβέρδο. Άλλωστε, τα μέτρα που ανακοίνωσε ήταν σκληρότερα απ' ότι προέβλεπε το Μνημόνιο, κι όπως είχε γράψει το antinews προφανώς η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια ανακοινώνοντας πολύ σκληρά μέτρα για να φανεί στη συνέχεια πιο... λάιτ και να πάρει ορισμένα από αυτά πίσω.

Από την άλλη, το κόμμα βράζει και πολλοί βουλευτές πιέζουν για αλλαγές ενώ πληροφορίες από δικαστικές πηγές κάνουν λόγο για μπαράζ προσφυγών τις επόμενες εβδομάδες κατά των μέτρων. Μάλιστα, δικαστικοί λένε ότι πολλά από τα μέτρα μπορεί να κριθούν αντισυνταγματικά είτε σε ελληνικά είτε σε ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Δεν αποκλείεται, επομένως, τη Δευτέρα ή την Τρίτη να γίνουν κάποιες αλλαγές στο προεδρικό διάταγμα που αφορά στις απολύσεις και τις αποζημιώσεις, αλλά και στο ασφαλιστικό που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή.

Οι... διορθώσεις που συζητούνται ιδιαίτερα στο υπουργείο Εργασίας έχουν να κάνουν π.χ. με το χρόνο προειδοποίησης μιας απόλυσης. Αντί δηλαδή ο εργοδότης να προειδοποιεί στους 4 μήνες τον εργαζόμενο, όπως λέει το ΠΔ, ο χρόνος να πάει στους 6 μήνες ή και περισσότερο, ειδικά για όσους δουλεύουν χρόνια στην ίδια δουλειά.

Υπό συζήτηση είναι τα λεφτά της αποζημίωσης που θα παίρνει ο απολυμένος. Δηλαδή να μη μειωθεί το ποσό στο 50%, αλλά να υπάρξει κάτι περισσότερο ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους.

Δεδομένη θεωρείται η μείωση του ποσοστού τω απολύσεων από 5% σε 4% (σήμερα είναι 2%).

Συζητήσεις γίνονται για το πόσα χρήματα θα μπορούσε να δώσει ο ΟΑΕΔ ως επιδότηση τους νεοπροσλαμβανόμενους που θα παίρνουν 570 ευρώ. Ενδεχομένως, ο Οργανισμός να συμπληρώνει το ποσό που δεν θα παίρνει ο νέος και το οποίο υπολογίζεται από 70% έως 85% του βασικού μισθού ανάλογα με την ηλικία του.

Τέλος, ένα θέμα που προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις είναι ο φόβος μήπως οι απολύσεις σημάνουν την αντικατάσταση ανθρώπων που δουλεύουν χρόνια (άνω των 50 ετών) με νεαρούς που θα παίρνουν το βασικό μισθό. Έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές και να μπει πλαφόν στο πόσοι θα αντικαθίστανται από νεαρούς με μισθούς πείνας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς σχέδιο, υπό το κράτος του πανικού που φέρνει το ΔΝΤ και πολλές φορές εμφανίζεται να δρα περισσότερο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Τρόικας, των τραπεζών και των επιχειρήσεων παρά του κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. DOC avatar
  DOC 20/06/2010 20:37:49

  Παιδιά,αν θέλετε να ευθυμήσετε λιγάκι (άσχετο με τα θέματα εδώ), πατήστε στο You Tube, "Τρελός Παοκτζής Ναούμε" και τα σχετικά που θα βγάλει. Έτσι να περάσει και λίγο ήρεμα η ώρα.

 2. salmonellas avatar
  salmonellas 20/06/2010 21:16:08

  Δεν ειναι ωρα για ηρεμιες, ειναι ωρα για αεισιχτιρια. Το κουρασαμε το θεμα κ. Παπανδρεου και ωρα για να πας για ποδηλατο.

 3. λέων avatar
  λέων 20/06/2010 21:20:19

  Πρέπει όλους να τους διώξουμε!Μας εμπαίζουν και μας κοροϊδεύουν κρυμμένοι πίσω από τον βουλευτικό τους θώκο.Ηρθε η ώρα να αντιδράσουμε όλοι οι πολίτες ενωμένοι.Εσκεμμένα μας φοβίζουν για να παίρνουν ανενόχλητοι όλα αυτά τα απίστευτα αντιλαϊκά μέτρα.Οτι κατακτήσαμε όλα τα χρόνια με αγώνες, ήρθαν οι "όμορφες παρεούλες"των ΑΠΑΙΔΕΥΤΩΝ πολιτικών να τα πάρουν πίσω με άνωθεν εντολές.Πιστεύω ότι δεν θα τα καταφέρουν.Πρέπει να προσέξουν πολύ.ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/06/2010 21:22:09

  Ιδεολογικά, η Κυβέρνηση έχουν πεθάνει. Απλά, καλοκαίρι είναι δεν διαβάζουν εφημερίδες. Το λυπηρό με το πασόκ του ΓΑΠ είναι ότι αναλώθηκε με τα κουτοπόνηρα και τα επικοινωνιακά, και τώρα έχει μια Ελλάδα που έμαθε ότι έχει χρεοκοπήσει από ξένα κανάλια και τα μπλογκς, και θα καταλάβει ότι έχει διαλυθεί κοινωνικά και οικονομικά από τα επεισόδια στους δρόμους.

  Οι μόνοι που στηρίζουν ΓΑΠ σήμερα είναι όσοι κάνουν τον σταυρό τους να ξεφορτωθούν τους χαχόλους. Μόνο σοσιαλιστής μπορεί να καταφέρει.

 5. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 20/06/2010 21:41:32

  Η επιλογή της κυβέρνησης να παρακάμψει τη Βουλή για να προωθήσει ρυθμίσεις που ανατρέπουν την κοινωνική ασφάλιση και εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών δημιουργεί σημαντικές μεταβολές στη δομή και την οργάνωση της εργασίας [νέες εργασιακές ταυτότητες] διαταράσσει την εργασιακή ισορροπία και δείχνει ότι η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα.

  Ταυτόχρονα οι δυσμενείς δημογραφικές και δημοσιονομικές προοπτικές του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και το πλήθος των ανισοτήτων που θα δημιουργηθούν με την εκχώρηση προνομίων σε μικρές επιχειρηματικές ελίτ θέτουν τις βάσεις για τη δημιουργία στο μέλλον σοβαρών προβλημάτων στην υγεία, στην παιδεία, στην αγορά εργασίας, στο ασφαλιστικό, τους μισθούς, την γεωργία την βιομηχανία,κ. α.
  εκ των πραγμάτων κυβέρνηση και κοινωνία οδηγούνται στα πρόθυρα της κατάρρευσης με τα μεγάλα συνδικάτα της χώρας να παρακολουθούν αμήχανα και ετεροχρονισμένα τα γεγονότα που …τρέχουν.
  Αφορμή όμως για τα όσα βιώνουμε σήμερα είναι οι επιλογές της κυβέρνησης από τον περασμένο Νοέμβριο έως και σήμερα αν και το πασοκ πήρε καθαρή εντολή με σαφές περιεχόμενο.
  Η ιδιαιτερότητα στην περίπτωση του πασοκ δεν είναι μόνο ότι καθυστέρησε να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στην οικονομία ή αλλού, είναι κυρίως πως όταν εμφανίστηκαν τα προβλήματα της κρίσης του χρέους δεν προσπάθησαν να τα διαχειριστούν με όρους πολιτικούς, αλλά με όρους επικοινωνίας και πολιτικής επιβίωσης δλδη αμιγώς προσωπικούς…
  Με αυτά και με άλλα οδεύουμε σε μια κατάσταση χωρίς να ξέρουμε που πάμε με πλήθος αντιδράσεων και τους πολίτες να μην έχουν δικαίωμα γνώμης και «ψήφου» από τη στιγμή που οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δεν θα συζητηθούν στη Βουλή.
  Τα συμβαίνοντα και η λογική τους δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προάγει μια διαφορετική ελληνική ταυτότητα διαχωρίζοντας την πολιτική της κουλτούρα από όσα ξέραμε και την παραδοσιακή κληρονομιά, μήπως όμως έτσι οδηγούμαστε σε ένα μέλλον χωρίς σημασία…

 6. ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ avatar
  ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ 20/06/2010 21:45:46

  γιατί μας υποβαθμιζεται κυριε σαλμονελα

 7. Greg avatar
  Greg 20/06/2010 21:51:33

  Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι θέμα για το οποίο αξίζει κανείς να ζήσει ή να πεθάνει. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για να φανεί το ποιον του ελληνικού λαού.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Greg 20/06/2010 22:28:06

   Με την τρομοκρατια που εχει πεσει λιγο δυσκολο μου φαινεται προς το παρον. Σε 1 εως δυο μηνες που ολα θα ειναι πιο δυσοιωνα για ολους θα αρχισουν οι μαζικες και αυθορμητες αντιδρασεις.

 8. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 20/06/2010 22:24:40

  Ο κ.Υπουργος γιατι ειναι ετσι; Παλι ξυλο εφαγε η υποφερει για εμας τους ταπεινους που υποφερουμε με οσα μας κανει αυτος και η παρεα του;

  • anonymos avatar
   anonymos @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 21/06/2010 00:18:50

   Ως συνήθως παίζει θέατρο

 9. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 20/06/2010 23:43:52

  Γεωλόγοι, θεολόγοι, ηθοποιοί, οι νέοιπρωταγωνιστές στο... σίριαλ ΕΣΥ

  http://www.protothema.gr/files/1/kyriakatikoPDF/278soma.pdf

  Το opengov εντόπισε (αν και με καθυστέρηση μηνών) τους «άριστους αντί των αρεστών» νέους διοικητές
  του ΕΣΥ, παρότι είναι παντελώς άσχετοι με τον χώρο της Υγείας.
  Το βεβαιωμένο προσόν όλων, πάντως, είναι η «πράσινη» κομματική ταυτότητα

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 20/06/2010 23:51:25

   Για σενα φιλε Γιάννη Φαίλτωρ
   Μολις τωρα το διαβασα και επιβεβαιωνει την χθεσινη μας συζητηση.
   Βεβαια ειχα ιδία αντιληψη του γεγονοτος, απο που δεν εχει και τόση σημασια

 10. Peirates tou Oneirou avatar
  Peirates tou Oneirou 21/06/2010 01:08:44

  ΠΑΣΟΚ να σαι και μη φοβάσαι!

  Ζήτω ο σοσιαληστρισμός!

 11. DOC avatar
  DOC 21/06/2010 01:39:53

  Λέτε να έχει αιμορροϊδες?

 12. deldio avatar
  deldio 21/06/2010 01:48:08

  Είναι φανερό ότι οι περισσότεροι δεν πιστεύουν τους επικοινωνιακούς μύθους των καθεστωτικών ΜΜΕ και των παπαγάλων τους για δήθεν αντιδράσεις στα μέτρα από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ,είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι και συνένοχοι. Αυτό όμως που έχει τελικά σημασία, είναι μετρήσιμο αλλά και τους φοβίζει πραγματικά, δεν είναι πόσοι ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ με τα μέτρα αλλά πόσοι ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, γι' αυτό, εκτός από τη δημοσίευση των απόψεών μας που είναι χρήσιμη, ας κάνουμε και καμία απεργία, διαδήλωση, κατάληψη κλπ

 13. Κικη avatar
  Κικη 21/06/2010 09:09:49

  Το παρατσουκλι Γιαννακης Καιλας ειναι υπεροχο να ζητησουμε απο τις ιδιωτικες τηλεορασεις να μας παιξουν μερικες ταινιες με τον Γιαννακη,να κανουμε συγκρισεις,ποιος παιζει πιο καλα.Ο σουπερ λοβερδος φυσικα.

 14. evangelos avatar
  evangelos 21/06/2010 14:30:29

  ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΒΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ...ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΜΕΝΕΙ?....ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ...ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ,,,,,

 15. 309 avatar
  309 21/06/2010 18:13:28

  Εχω μια απορια και ζητω μια απαντηση(που μονο...ο Γιωργακης η'ο κος Παπακωσταντινου θα μπορουσε να δωσει...)....: Η μειωση των μισθων ,η καταργηση του 13ου και 14ου μισθου , η μειωση αποζημιωσης και αλλα παρομοια στον ιδιωτικο τομεα ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ με το δημοσιο ελλειμμα ??? Αντιθετα απο τις μειωσεις αυτες το κρατος εισπρατει λιγοτερους φορους και λιγοτερες εισφορες, συνεπως ΧΑΝΕΙ ! Αυτα τα οικονομικα εμαθε ο κος Υπουργος Οικονομικων στο Αμερικα ?? η' στοχος ειναι να δουλευουμε σαν τους μαυρους της Ουγκαντα για τους ξενους που αγοραζουν τζαμπα την Ελλαδα ???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.