#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/08/2012 07:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σενάριο τρόμου με την έκθεση της ΤρόικαΠαράταση της αγωνίας για τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη, καθώς οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο αναφέρουν ότι η κρίσιμη έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα δοθεί το νωρίτερο στις αρχές Οκτωβρίου.

Το σενάριο αυτό φέρνει στο φως η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post που επικαλείται πηγές της ΕΕ, αλλά φαίνεται ότι είναι και κάποιου είδους «συμφωνία» με την Αθήνα ώστε να της δοθεί ο χρόνος για να κλειδώσει το πακέτο κι αν είναι δυνατόν να το ψηφίσει κιόλας.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο της αναβολής της δημοσιοποίησης της έκθεσης και αυτή να μην υπάρχει ούτε στο Eurogroup  της 8ης Οκτωβρίου, ούτε στη Σύνοδο Κορυφής στις 18-19 Οκτωβρίου.

Η τρόικα έρχεται από αύριο (οι επικεφαλής αρχές Σεπτεμβρίου) για να ξεκινήσουν το έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν τα πράγματα είναι... σκούρα. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Reuters υπάρχουν τρία σενάρια για τα συμπεράσματα της τρόικας, ωστόσο, το επικρατέστερο είναι αυτό που θα λέει ότι η ελληνική οικονομία δε μπορεί να ξεφύγει από το τούνελ για τα επόμενα... 10 χρόνια. Το πρακτορείο αναφέρει ότι η τρόικα θα περιγράφει με μαύρα χρώματα την οικονομία και θα συστήνει νέο κούρεμα του χρέους, αλλιώς δε βγαίνει το πρόγραμμα.

Αυτό θα σημάνει ταυτόχρονα και προαναγγελία εξόδου από το ευρώ, ωστόσο, για το θέμα θα υπάρξει πολιτική λύση. Αν η Ελλάδα δείξει ότι τηρεί τις δεσμεύσεις της τότε η Σύνοδος Κορυφής θα επιλέξει έναν συμβιβασμό, και πάλι οδυνηρό για την Ελλάδα. Δηλαδή πολύ σκληρά μέτρα με αντάλλαγμα το ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Reuters αναφέρει ότι οι περικοπές μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 30 δισ. προκειμένου να μειωθεί το χρέος και να καταστεί βιώσιμο. Ασφαλώς πρόκειται για εκτιμήσεις και για σενάρια που σχετίζονται και με τις ευρωπαϊκές ισορροπίες αλλά και τις γερμανικές εκλογές.

Το πρακτορείο επίσης στα σενάριά του αναφέρει και άλλα δύο: το ένα ότι υπάρχουν αποκλίσεις από την πλευρά της Ελλάδας αλλά μπορεί να ξαναμπεί σε τροχιά και το δεύτερο ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και χρειάζεται νέο χρηματοδοτικό πακέτο.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το περιοδικό Der Spiegel αναφέρει ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει ως συνέπεια να χάνει η Γερμανία 2,5 δισ. ευρώ ετησίως για πάρα πολλά χρόνια.

Οι αποκρατικοποιήσεις που είναι;

Η τρόικα από την πλευρά της πιέζει για να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση ακινήτων. Ωστόσο, στο σημείο αυτό η.... κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Εδώ το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δεν έχει ακόμη διοίκηση ή μάλλον έχει ... δύο. Τον Αθανασόπουλο που δεν έχει παραλάβει και τον Μητρόπουλο που δεν έχει παραδώσει ενώ στο δ.σ. είναι ακόμη η... Ζωηρού του Καρατζαφέρη. Πώς λοιπόν θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις ώστε να πειστεί η τρόικα ότι είμαστε σοβαροί; Μέχρι πότε θα μιλάμε για τη ΔΕΠΑ, τον ΟΔΙΕ, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, το Ελληνικό; Βαρεθήκαμε να ακούμε ότι προχωρούν κι ακόμη στάσιμα είναι.

Έλεος πια. Ας ξεκουνηθούν επιτέλους, διότι το εύκολο είναι να κόβεις μισθούς και συντάξεις. Το δύσκολο είναι να παράγεις έργο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 28/08/2012 10:37:31

  Με σενάρια για περικοπές... 30 δις (!), νομίζω ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Κώστα Ροδινού στο άρθρο "η παγίδα που λέγεται έκθεση της τρόικας", ότι οι ευρωναζί εξωθούν οι ίδιοι τα πράγματα στα άκρα με ένα πρόγραμμα που, πολύ απλά, δεν μπορεί να γίνει δεκτό από κανέναν.

  Ας τελειώνουμε λοιπόν με δαύτους μια ώρα αρχύτερα. Ελπίζω να έχει ήδη προνοήσει η κυβέρνηση και να έχει ξεκινήσει τάχιστη προετοιμασία για εθελούσια έξοδο.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Αυριανιστής 28/08/2012 11:09:17

   ειμαστε ακομα στο "παση Θυσια" , μεχρι την εξοδο εχουμε ακομα δρομο.

  • jk avatar
   jk @ Αυριανιστής 28/08/2012 11:54:25

   Θεωρητικά ναι, κανείς δε μπορεί να δεχθεί ένα πρόγραμμα που θα φέρει όλους τους μισθούς και τις συντάξεις στα 300 ευρώ, θα κλείσει το 80% των νοσοκομείων και το 50% των σχολείων κτλ, κτλ...Δεν είμαι όμως και τόσο σίγουρος ότι δε θα υπάρξουν πρόθυμοι. Η λογική του "ευρώ με κάθε κόστος" δεν έχει εγκαταλειφθεί. Από την άλλη, αν αποφασίσουν με τέτοιες απαιτήσεις να μας σπρώξουν εκτός ευρώ, ας βγούμε. Πόση διαφορά θα έχει η Ελλάδα της τραγικά υποτιμημέμνης δραχμής σε σχέση με την Ελλάδα των περικοπών των 30 δις;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ jk 28/08/2012 12:11:54

    Η πρώτη είναι η Ελλάδα του 1960, η δεύτερη είναι η Ελλάδα του 2000.
    Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα καμμία απο τις 2, αλλά προφανώς η δεύτερη αντέχεται.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Ο Θείος 28/08/2012 12:19:24

     "Ελλάδα του 2000" είναι η Ελλάδα των 300 ευρώ μισθού, της κατά 50% υποβαθμισμένης υγείας και παιδείας κ.λπ; Και "αντέχεται"; Είσαι σίγουρος, Θείο; Για θυμήσου καλύτερα το 2000...

     Έχετε χάσει τελείως τα αβγά και τα πασχάλια εκεί στη ΡΗΜΑΔ;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 28/08/2012 12:35:11

      Αγαπητέ, το 2000 με βάση τα στοιχεία της Eurostat, ο ο κατώτατος μισθός των υπαλλήλων γραφείου ήταν 170.000 δρχ. δηλαδή περίπου 5οο ευρώ.
      Των εργατών ήταν φυσικά χαμηλότερος.
      Ψάξε να βρείς και πόσα νέα "Πανεπιστήμια" (στην άνω και κάτω Κολοπετινίτσα) ιδρύθηκαν μεταξύ 2000 και 2008.
      Δες επίσης την φαρμακευτική δαπάνη στο ΕΣΥ του 2000 και σύγκρινέ την με του 2008:
      Το 2009 το δημόσιο πλήρωσε για φάρμακα 5,1 δισ. ευρώ έναντι 880 εκατ. ευρώ το 2000.
      Ήτοι, πλήρωσε το 2000 περί τα 88 ευρώ κατά κεφαλήν (με βάση ένα πληθυσμό 10 εκατ.), ενώ το 2009 πλήρωσε ...510 ευρώ.
      Εξαπλασιάσθηκε !!!
      Πηγή:www.capital.gr
      h**p://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1403107
      Οι αριθμοί ειναι αμείλικτοι: Η φούσκα μετά το 2000 είναι τερατώδης, οι κυβερνητικές ευθλυνες εγκληματικές.
      Το 2000 θα ήταν μια βιώσιμη βάση επανεκκίνησης. Δυστυχώς, είναι εντελώς εκτός τροχιάς και μη συγκρίσιμη με τα άλλα οικονομικά στοιχεία, η σημερινή ανεργία και ακόμη "ακατέβατες" οι τιμές αγαθών και (κυρίως) υπηρεσιών. Χωρίς ριζική πτώση τιμών και "σήμα" για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δεν κάνουμε απολύτως τίποτε.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Ο Θείος 28/08/2012 12:41:21

      Διάβασες τι σου έγραψε ο jk, Θείο.

      Για πες μας λοιπόν, το 2000, με τις αμοιβές και τις δαπάνες στα επίπεδα που λες, πού ήταν οι φόροι (άμεσοι, έμμεσοι και διάφορα χαράτσια); Πού ήταν τα δημοτικά τέλη (που επιβαρύνουν και πολλές τιμές υπηρεσιών); Πού ήταν η τιμή της ενέργειας; Θυμάσαι; Ή αυτά τα "ξεχνάμε";

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 28/08/2012 12:53:13

      Γιατί όμως μας τρέλαναν τώρα με τους φόρους; Αναρωτήθηκες; Μήπως γιατί η οκταετία 2000 - 2008 ήταν ΤΟ κατευθυνόμενο πάρτυ της φοροαποφυγής - από όσους ήταν "ευνοούμενοι" της εξουσίας;
      Γιατι "τρελάθηκαν" τα δημοτικά τέλη; Μήπως γιατί μεταξύ 2000 - 2008 οι κυβερνώντες δημιούργησαν πολυδάπανους δήμους - τέρατα και διόρισαν εκεί όλο τον κομματικό στρατό τους;
      Πώς ανέβηκαν οι τιμές της ενέργειας; Μήπως με το μονοπώλιο της ΔΕΗ να πληρώνει πρόστιμα παραβιάζοντας το Κυότο και να πληρώνει τρελούς μισθούς σε "στελέχη" και bonus σε "συνδικαλιστές"; Μήπως με την τεράστια ζήτηση (λόγω σπατάλης, κακού απαρχαιωμένου δικτύου - απώλειες);
      Δεν ξεχνάω τίποτε, γι αυτό τα γράφω.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Ο Θείος 28/08/2012 12:45:04

      "Σήμα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας" αποτελεί, κατά τους ευρωναζί και τους ντόπιους κουκουλοφόρους του ΣΕΒ, οι μισθοί στα 400 ευρώ και η κατάργηση των δώρων. Λοιπόν; Να τους τα δώσουμε κι αυτά επειδή "αλλιώς δεν κάνουμε απολύτως τίποτε";

     • Storm avatar
      Storm @ Ο Θείος 28/08/2012 12:53:06

      Ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό.
      Ο αριθμός κατοίκων της Ελλάδας το 2000 ήταν 9.500.000 και σήμερα βρίσκεται περίπου στα 12.000.000, με επιβάρυνση στις ιατρικές υπηρεσίες, χωρίς σχεδόν καμία ανταπόδωση , από τους "πλεονάζοντες"...
      Ο νοών νοείτο.
      Άλλα μεγέθη.

 2. Enzo avatar
  Enzo 28/08/2012 11:08:28

  περικοπες 30 δις?
  χεχεχε εχουν ξεφυγει οι ανθρωποι.
  Αυτοι θελουν να καψουν την Ευρωπη , οχι μονο εμας.

 3. j avatar
  j 28/08/2012 11:43:03

  Η έκθεση της τρόϊκας θα έχει κατάλληλες διατυπώσεις που θα επιτρέπουν να συνεχιστεί το γνωστό σχήμα "καρότο & μαστίγιο". Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποιο στοιχειωδώς "ανεξάρτητο" σχέδιο από πλευράς κυβέρνησης. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι δεν υπάρχει! (Όπως δεν ειχε και στην αρχη της κρισης η κυβέρνηση ΓΑΠ και εν συνεχεία η συγκυβέρνηση Λ. Παπαδήμου). Για να το πούμε πιο γενικά η ελληνική "αστική τάξη" δεν είχε και δεν έχει σχέδιο. Απλά διεκπεραιώνει (κακά) σχέδια από το εξωτερικό.

  Το επόμενο κρίσιμο ερώτημα είναι αν στα σοβαρά μπορούμε να πιστεύουμε ότι τα 20 (κατ' ελάχιστον) δις € μπορούν να βρεθούν (και δεν ειναι απλά θεωρητικές - λογιστικές εγγραφές) ή αν βρεθούν δεν θα σηματοδοτήσουν μια απότομη κατάρρευση σε ότι έχει απομείνει από την κοινωνική συνοχή. Η συνολική εικόνα, παραπέμπει ιστορικά σ ότι συνέβη στη Ρωσία του Γέλτσιν: κατάρρευση του κράτους, υφαρπαγή της περιουσίας και των υπδομών, εξαθλίωση για τους πολίτες κ.λπ.

  Η εικόνα αυτή γίνεται εφιαλτικότερη αν σκεφτούμε ότι στην ευρύτερη περιοχή μας συντελούνται σοβαρές γεωπολιτικές ανακατατάξεις οι οποίες δεν θα εξαιρέσουν την Ελλάδα (παρά τις όποιες εκδοχές "ουδετερότητας" επιχειρήσει να προβάλλει). Προδιαγράφεται μια συνολική ήττα για την ελληνική αστική τάξη. Ας αναρωτηθούμε που είναι η εξάπλωση - διείσδυση στα Βαλκάνια (τράπεζες, επικοινωνίες κλπ) μιας προηγούμενης περιόδου. Ας αναρωτηθούμε που βρίσκονται τα ενεργειακά σχέδια ("αγωγοί"). Ας αναρωτηθούμε που είναι η "παραδοσιακή" θετική παρουσία στον αραβικό κόσμο. Όλα αυτά και πολλά ακόμη έχουν ΠΛΗΡΩΣ αναιρεθεί!

  Η έκθεση της Τρόϊκας, λοιπόν, θα είναι απλά ένα μέτρο πίεσης για επιτάχυνση, κάμψη αντιρρήσεων και πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων με όρους Ανατολικής Γερμανίας και Ρωσίας Γέλτσιν. Αυτό σημαίνει ότι η "επόμενη μέρα" (όπως και αν την ορίσουμε) θα εκκινεί από το απόλυτο μηδέν, από καμμένη γη, καμμένη κοινωνία. Εκεί μικρή σημασία θα έχει αν φταίει περισσότερο ο Γ.Α.Π. ή ο Α.Σ. ή ο "Χ" πρωθυπουργός.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/08/2012 12:27:19

  Το 2000 δεν υπηρχαν 1 εκατομμυριο ανεργοι και ουτε τωρα θα υπηρχαν αν ειχαμε τη δραχμη.
  Το προβλημα ειναι οτι το χρεος ειναι σε ευρω και πρεπει να πληρωθει σε ευρω.
  Εαν το χαριζαν ή το εκοβαν θα εφευγα τρεχοντας απο το πλοιο των τρελλων.

 5. jk avatar
  jk 28/08/2012 12:30:14

  Θείε μου δε θυμάσαι καλά το 2000...Το 2000 δεν ήταν ο ΦΠΑ στο 13 και 23%...Δεν υπήρχε το χαράτσι της ΔΕΗ. Δεν πλήρωνε ο μισθωτός των 12.000 το χρόνο 800 ευρώ στην εφορία...Υπήρχαν δώρα μισθών και συντάξεων, πολύ μικρότερα ποσοστά ημιαπασχόλησης και πολύ μικρότερη ανεργία...Η κοινωνία στεκόταν στα πόδια της, τώρα έχει γονατίσει ολοκληρωτικά.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ jk 28/08/2012 12:36:44

   Προφανώς φίλε μου, οι σαλονάτοι ψευτοαριστεροί του Κουβέλη, εμφορούμενοι ανέκαθεν από βαθύ μίσος για ο,τιδήποτε λαϊκό που "μαγάρισε" τα κολωνακιώτικα στέκια τους, δεν είχαν ποτέ πρόβλημα επιβίωσης για να χρειάζεται να κάνουν συγκρίσεις. "Γιατί φωνάζουν αυτοί που δεν έχει ψωμί, και δεν τους δίνετε να φάνε παντεσπάνι;..."

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ jk 28/08/2012 12:44:55

   Οι συντελεστές ΦΠΑ το 2000 ήταν 17% και 8% και αυτό είναι όντως παράγοντας που συντηρεί την ακρίβεια.
   Ο μισθωτός των 12.000 το χρόνο σήμερα, το έτος 2000 έπαιρνε γύρω στις 200.000 δραχμές το μήνα, δηλαδή 600 ευρώ το μήνα, δηλαδή 8400 Ευρώ το χρόνο με τα δώρα.
   Μπλοκάκια υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες το 2000, το ξέρω από το επάγγελμά μου (αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί).
   Δεν υπήρχε χαράτσι, αλλά γινόταν αγοραπωλησίες ακινήτων χωρίς ΦΠΑ: Τερατώδες λάθος - στέρησε από το Δημόσιο έσοδα και τρομπάρησε τραπεζικό "αέρα" στη φούσκα.
   Κατά τα άλλα δες την απάντησή μου επάνω.
   Για την τερατωδώς μεγάλη ανεργία σήμερα, το επισημαίνω ιδιαίτερα.

   • jk avatar
    jk @ Ο Θείος 28/08/2012 12:49:00

    Δεν υπάρχει βάση σύγκρισης. Πραγματικά, απορώ πως βρίσκεις αναλογίες. Οι 170.000 δραχμές που λές ήταν λίγα λεφτά, αλλά ικανά για να ζήσεις χωρίς καμιά πολυτέλεια. Τα 300 και τα 400 σήμερα απλά σε στέλνουν ή στο ψυχιατρείο ή στο δρόμο. Νομίζω ότι απέχει πολύ το 2000 από το 2012.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ jk 28/08/2012 12:51:28

     Δες την αμέσως παραπάνω απάντηση που σου έδωσα, και θα καταλάβεις πόθεν βρίσκουν τις αναλογίες. Άλλωστε, το "Φίλιον" και η "Βιβλιοθήκη" υπήρχαν και το 2000...

   • Enzo avatar
    Enzo @ Ο Θείος 28/08/2012 12:49:50

    μπαρμπα με 170.000 μισθο το 2000 εκανες παπαδες.
    ειχαν αξια τοτε τα χρηματα.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/08/2012 12:57:48

  Βλέπεις όμως ότι νέες θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται στην Πορτογαλία ή Βουλγαρία (που έχουν τέτοιους μισθούς), αλλά στην Γερμανία ή στην Φινλανδία!
  ¨Οταν η πραγματικότητα δεν βολεύει, φταίει η πραγματικότητα...
  "Δεξιοι", "κεντρώοι" και "αριστεροί" εθνικολαικιστές έχετε μείνει ως πολιτική εξέλιξη στο 1945, λογικό να σας φταίνε οι "ευρωναζί" και οι "κουκουλοφοροι".
  Μάλλον κάποιος πρέπει να σας μιλήσει για τον Δαρβίνο και την Θεωρία της Εξέλιξης...

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/08/2012 13:01:16

  Ναι, υπήρχε όμως και ο Κουλούρης και ο Ρέππας και ο Μανώλης. Και μόλις είχε ξεκινήσει τα βήματά του ο Καμμένος.
  Δυστυχώς είχαν ήδη φύγει από το κάδρο ο "δωσταόλας" και ο ...Τάκος Μακρής...

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/08/2012 13:01:54

  Μάλλον ήσουν ακόμη στο νηπιαγωγείο τότε.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/08/2012 13:07:26

  Δεν συγκρίνεται το 2000 με το 2008:
  Το 2009 το δημόσιο πλήρωσε για φάρμακα 5,1 δισ. ευρώ έναντι 880 εκατ. ευρώ το 2000.
  Με τον Ομέρ Πριόνη (και με τον "Αλέκο" προηγουμένως) έκαναν πάρτυ οι φαρμακευτικές εταιρείες και πήραν καλό μερτικό οι φαρμακοποιοί (σταθερό ποσοστό κέρδους) και οι συνταγογράφοι γιατροί (εκτός από τα ταμεία, οι εταιρείες δίνουν καλό bonus).

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 28/08/2012 13:27:26

   Ισχύει η αναλογικότητα, αφού ξέρεις το fixed ποσοστό κέρδους, εφαρμόζεις "απλή μέθοδο των τριών".
   Το ίδιο και τα bonus των φαρμακευτικών εταιρειών προς τους γιατρούς: Αναλογικά με τον όγκο κατανάλωσης. Και φυσικά αφορολόγητα, "μαύρα του αράπη".

  • Storm avatar
   Storm @ Ο Θείος 28/08/2012 13:35:52

   Φάρμακα αγαπητέ Θείο, δεν δίνουν μόνο τα φαρμακεία και οι ιατρικές δαπάνες δεν είναι μόνο στα ιδιωτικά ιατρεία.
   Υπάρχουν και νοσοκομειακές - τεράστιες - δαπάνες.
   Συμφωνούμε για τα κέρδη και τις ρεμούλες μα πολλά πληρώνουμε, εμείς που φορολογούμαστε ανηλεώς και για πάρα πολλούς που δεν φορολογούνται καθόλου...και ούτε προβλέπεται.
   Η επιβάρυνση του ΕΣΥ είναι πολύ μεγάλη και στα δημόσια Νοσοκομεία η αναλογία ήταν κάποτε ένα προς τρία, ενωτώρα είναι ακριβώς το αντίθετο...και χειροτερεύει.

 10. IOANNIS avatar
  IOANNIS 28/08/2012 13:32:12

  ΘΕΙΕ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΡΧΕΣ 2000 ΠΛΗΡΩΝΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΗ ΔΙΜΗΝΟΥ 50000 ΔΡΧ.ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 11. abc avatar
  abc 28/08/2012 13:52:43

  "Σενάριο τρόμου με την έκθεση της Τρόικα".
  Είναι το έκτο ή το έβδομο? πάντως στα 31 καίγεται...
  Κάθε 60 δις πραγματικό χρήμα που κερδίζουν με την μέθοδο της τρόικας η Γερμανία και οι υπερτραπεζίτες-καζίνα απο την ψωροκώσταινα, το μετατρέπουν σε 4 τρις "εικονικού" χρήματος. Γι αυτό κάθε σεντ που παίρνει κάθε μέρα απο την Ελλαδίτσα η Τρόικα είναι "πολλά λεφτά" και όσο πιο πολύ κρατήσει το θέατρο τόσο πιο πολλά τα κέρδη γι αυτούς...

 12. Ewiak Ryszard avatar
  Ewiak Ryszard 28/08/2012 18:23:49

  Ποιο θα είναι το φινάλε αυτής της κρίσης; Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [αθεϊστικό κράτος ]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [η μεγάλη ύφεση στην Ευρώπη, η διάλυση όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα επιστρέψει στη ρωσική σφαίρα επιρροής]. Και θα μπει στα νότια [Γεωργία]· αλλά δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά [1921] και όπως την τελευταία φορά [2008]». (Δανιήλ 11:28, 29) Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα επιτεθεί η Ρωσία. (Δανιήλ 11:30α) Θα είναι ένα πυρηνικό πόλεμο. (Αποκάλυψη 6:4) «Μαχαιρα μεγαλη» = πυρηνικό όπλο. Αυτό είναι «η αρχή της γέννησης τύψεις». (Ματθαίος 24:7, 8)

 13. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 28/08/2012 22:07:53

  Μήπως γι'αυτο μας αγάπησαν όλοι σήμερα έτσι ξαφνικά μέχρι και ο Σόιμπλε έκανε δηλώσεις υπέρ τη Ελλάδας. Μάλλον σκοπεύουν να μας πούν ότι αυτοί μας θελουν στην ευρωζώνη αλλά αφού το χρέος μας δεν είναι βιόσημο σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας τότε θα μας τραβήξουν ένα μεγάλο αι σικ τιρ.Οψόμεθα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.