#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/02/2008 03:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σενάρια εκλογών λόγω της ονομασίας και της …Ντόρας

Η πιθανότητα του συμβιβασμού περιλαμβάνει ότι η χώρα μας θα δεχθεί διπλή ονομασία που είναι σαφώς υποχώρηση και ότι τα Σκόπια θα δεχθούν μία από τις δύο ονομασίες «Άνω Μακεδονία» ή «Νέα Μακεδονία». Αν τα Σκόπια δεν δεχθούν το ένα από τα δύο αυτά ονόματα τότε από κοινού όλη η κυβερνητική παράταξη θα πάει σε βέτο. Η διπλή ονομασία είναι όμως κι αυτή μια ήττα που θα προκαλέσει προβλήματα. Ενώ το βέτο, μόνο προσωρινά οφέλη θα προσφέρει στην κυβέρνηση. Μετά τα προσωρινά κέρδη από την «υπερήφανη στάση της», θα αρχίσει να δέχεται πιέσεις από τους εταίρους μας. Παράλληλα, τα Σκόπια θα προσφύγουν στον ΟΗΕ όπου και θα κερδίσουν την υπόθεση της ονομασίας. Έτσι, μέσα σε μερικούς μήνες ο κ. Καραμανλής θα έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μία ακόμη πιο βαριάς ήττας. Η στρατηγική της κ. Μπακογιάννη περιλαμβάνει και τα δύο αυτά ενδεχόμενα. Διαχωρίζοντας την θέση της, για παράδειγμα, από το βέτο,  αφήνει τον κ. Καραμανλή μόνο του, έτσι ώστε στην πορεία να μπορεί να εμφανισθεί ως η διάδοχη λύση,  προβάλλοντας ταυτόχρονα ότι θα έχει διατηρήσει καλές σχέσεις με τους υπερατλαντικούς προστάτες της. Σε κάθε περίπτωση έχουν αρχίσει και καταστρώνονται σενάρια εκλογών. Μία εθνική ήττα θα δημιουργήσει απαξίωση στην κυβέρνηση και συνολικό αρνητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μεγεθύνονται και τα προβλήματα στην οικονομία που δεν είναι καθόλου λίγα. Πολύ απλά η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί. Μία σειρά στελέχη από τον κ. Σουφλιά μέχρι τον κ. Αβραμόπουλο και την ίδια την κ. Μπακογιάννη προβλέπουν εκλογές ακόμη και μέσα στο 2008. Στην ίδια εκτίμηση καταλήγουν και οι περισσότεροι βουλευτές στο εσωτερικό του κόμματος. (Διαβάστε περισσότερα στο «Αντι» που κυκλοφορεί)

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Factorx avatar
    Factorx 29/02/2008 04:08:33

    http://www.apomesa.info/ και Το Ποντίκι γράφουν:
    Αφού οι Αμερικάνοι βλέπουν ότι το θέμα του Σκοπιανού σκαλώνει στην αδιαλλαξία των 2 πλευρών (κάτι που δεν τους αρέσει καθώς, όπως έχουμε γράψει επιθυμούν σφόδρα την άμεση ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ), αποφάσισαν να κάνουν πρόταση, δια μέσω αξιωματούχου τους στην χώρα μας. Το πνεύμα της είναι απλό: Η Ελλάδα αναγνωρίζει άμεσα το Κόσοβο και στέλνει στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν και οι ΗΠΑ ως αντάλλαγμα ασκούν αφόρητη πίεση στην άλλη πλευρά να αποδεκτεί κάποια από τις λύσεις που προτείνει η Ελληνική πλευρά (το Άνω Μακεδονία ή το Νέα Μακεδονία). Είναι προφανές ότι πέρα από την πρακτική χρησιμότητα των 2 ζητούμενων από τις ΗΠΑ, το σημαντικό που κρύβεται από πίσω είναι ότι πιθανή αποδοχή τους από την χώρα μας θα ισοδυναμεί με σαφή δήλωση ότι η Ελλάδα ανήκει στο στενό Αμερικάνικο ΝΑΤΟικό μπλοκ. Κάτι που είχε να αμφισβητηθεί από την δεκαετία του 80'. Η πρόταση πάντως δεν ενθουσιάζει το Μαξίμου αν και έχει κάποιους υποστηρικτές στην Ελληνική διπλωματία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.