19/10/2008 13:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σενάρια ανασχηματισμού (αν δεν βαριέστε)__________________________________________________ 

Και η «κουτσή Μαρία» ξέρει πια ότι αργά η γρήγορα ο Καραμανλής θα κάνει ανασχηματισμό. Η «είδηση» λοιπόν δεν είναι πότε θα τον κάνει (το εξηγήσαμε Φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό). Αλλά ο άγνωστος πόλεμος του παρασκηνίου μεταξύ ντορικών - καραμανλικών για να περάσει ο καθένας τους δικούς του. Ά, ρε Καραμανλή μόνος σου αποφασίζεις. Πιθανότερη πάντως ημερομηνία είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο, μετά τις ψηφοφορίες

Οι καραμανλικοί λοιπόν επιθυμούν να ξηλώσει ο Καραμανλής μερικούς υπουργούς (τρεις - τέσσερις για να μην είμαστε και υπερβολικοί) και καμιά δεκαριά υφυπουργούς και να βάλει στην πρώτη γραμμή δικούς του της γενιάς των 40 (όπως αυτοί που δεν φαίνονται πουθενά στη σημερινή κυβέρνηση). Θεωρούν βέβαιη την  είσοδο του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση, την αναβάθμιση του Ευριπίδη Στυλιανίδη (προβάλλεται ως ...διάδοχος) και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, την μετακόμιση του Μεϊμαράκη (ή στο Επικρατείας ή στο Εσωτερικών) και την αναβάθμιση (σε θέση αντιπροέδρου) των Παυλόπουλου και Σουφλιά. Η Ντόρα θα παραμείνει στο Εξωτερικών για να εκτίθεται

Ο ανασχηματισμός της Ντόρας

Οι ντορικοί επιθυμούν: Τον Παυλόπουλο στο υπουργείο Επικρατείας, με υφυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο τον ...Στυλιανίδη. Τον Μεϊμαράκη στο υπουργείο Εσωτερικών, τον Αβραμόπουλο στο υπουργείο Ανάπτυξης και τον Αλογοσκούφη στο Εθνικής Οικονομίας (για να μην πάει εκεί ο Σαμαράς). Οι Φώλιας, Κοντός αλλά και οι υφυπουργοί Δούκας, Βλάχος, Ταλιαδούρος, πάνε σπίτι τους (δεν του χωνεύουν με τίποτα). Από εκεί και πέρα οι ντορικοί θέλουν αμετακίνητους τον Σουφλιά, την Φάνη (το ίδιο θέλει και ο Κυριακού) και φυσικά τον Χατζηδάκη για να διαφυλάξει τα (πολιτικά) συμφέροντά τους στην υπόθεση της Ολυμπιακής. Για τη Ντόρα δεν λένε τίποτα, επειδή ως γνωστόν από όλες τις θέσεις θα επιθυμούσε εκείνη του πρωθυπουργού.

Αλά Ανδρέα Παπανδρέου

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι που προωθούν την ιδέα ενός ανασχηματισμού αλά Ανδρέα Παπανδρέου του οποίου φανατικός θαυμαστής είναι ως γνωστόν ο Κ. Καραμανλής - γι αυτό έχουμε μπερδευτεί και δεν ξέρουμε ποιος είναι πράσινος και ποιος γαλάζιος. Όπως λοιπόν γράφει σήμερα ο ΕΤ το σενάριο αυτό προβλέπει τη  δημιουργία επτά κύκλων κυβερνητικού έργου, οι οποίοι θα είναι: Εξωτερικών και Άμυνας, Οικονομικών Υποθέσεων, Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων, Μορφωτικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο θα βόλευε και τη Ντόρα για να αναλάβει υπερυπουργός στο πρώτο.

Το μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια  τι θα γίνει με τον Ρουσόπουλο. Αλλά αυτό είναι άλλου ...παπά ευαγγέλιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. μπούλης avatar
  μπούλης 19/10/2008 14:22:09

  δεν βαριεσε φιλε .ΚΚ

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/10/2008 15:19:00

  Μου αρέσει μια παραλλαγή τών κύκλων του Αντρέα, αλλά με κατάργηση υπουργείων (και οι υπερυπουργοί να πάνε να μαζεύουν ελιές στα χωριά τους)

  1.Εξωτερικών
  2.Αμυνας
  3.Οικονομικών (ανάπτυξη εμπόριο, κοινωνικά μέσα)
  4.Εσωτερικών (Γραφειοκρατεία, δικαιοσύνη, χωροφυλακή)
  5.Παιδείας

  Όλα τα άλλα είναι για διορισμούς. Με το περιβάλλον ασχολούνται μόνο οι αντιπολιτευόμενοι. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι ανύπαρκτη. Πέντε Υπουργοί, και πολλοί είναι.

 3. wall-streat avatar
  wall-streat 19/10/2008 15:35:31

  Δεν έπεισε ο Γκόρντον Μπράουν 19/10/2008 11:03:00 πμ

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Κανένα εκλογικό όφελος δεν είχε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν από τον τρόπο που χειρίστηκε την οικονομική κρίση, προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

  Μόνο το 13% των ερωτηθέντων απάντησαν πως είναι περισσότερο διατεθημένοι να ψηφίσουν υπέρ του Εργατικού Κόμματος λόγω των καλών χειρισμών της οικονομικής κρίσης από τον Γκόρντον Μπράουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ICM για την εφημερίδα News of the World.

  Αντίθετα το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ο τρόπος που αντιμετώπισε ο Μπράουν το χάος στο τραπεζικό σύστημα δεν άλλαξε την πρόθεση ψήφου τους.

  Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 1.041 ενηλίκων από την Τετάρτη ως την Παρασκευή.


  ΤΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ.
  ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ,ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΤΗΣ WALL-STREAT..
  ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ,ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΥΠΟ?

 4. Πατριώτης avatar
  Πατριώτης 19/10/2008 15:39:27

  Μάρτυρας του δημοσίου ή του Εφραίμ Bαγγέλη Βενιζέλο;
  Δεν γουστάρω τον Αλαμπάν αλλά εδώ τα λέη καλά.
  19/10/2008

  Kόλαφος είναι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο-και κατ'επέκταση για τις κυβερνήσεις του κ. Σημίτη- το έγγραφο που έφερε την Παρασκευή στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, αναφορικά με τη στάση που είχε ως υπουργός Πολιτισμού (το 2003), στη διαμάχη της μονής Βατοπεδίου με τον υπουργείο Πολιτισμού για τις περίφημες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας. Ο Αλ. Αλαβάνος κατέθεσε στη Βουλή την αναφορά του Κ. Τσουρή, επικεφαλής της 12ης Εφορείας Αρχαιοτήτων. Συγκεκριμένα το 2003 ο κ. Τσουρής παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπιστης του δημοσίου, εκπροσωπώντας το υπουργείο Πολιτισμού. Στην αναφορά του δηλώνει "δεν είχα στήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού". Ταυτοχρόνως, όπως ο ίδιος αναφέρει, στις 4 Νοεμβρίου του 2003 έλαβε με υπηρεσιακό τρόπο το πρωτότυπο έγγραφο του ορισμού ως μάρτυρα του δημοσίου, αλληλογραφία που συνοδευόταν από φάκελο του υπ. Πολιτισμού. Και λέει ο κ. Τσουρής: "Ο φάκελος περιείχε όλα τα έγγραφα με τα οποία διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους ανεγνώριζαν πανηγυρικά και παραχωρούσαν αμαχητί τις επίδικες εκτάσεις στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου του Άγιου Όρους Άθως. Προφανώς επρόκειτο για τα νομικά όπλα με τα οποία με εφοδίαζε η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπ. Πολιτισμού για να ανταπεξέλθω στην επικείμενη δικαστική μάχη". Με περισσή δόση ειρωνείας, ο κ. Τσουρής, προσθέτει εκθέτοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο: "Πάω στο δικαστήριο εκ μέρους του υπ. Πολιτισμού με όλα τα νομικά έγγραφα υπέρ της Μονής Βατοπεδίου και υπέρ του Εφραίμ και της κλίκας του. Προς στιγμή αναρωτήθηκα μήπως το υπ. Πολιτισμού με όριζε μάρτυρα υπέρ των συμφερόντων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, αλλά μόλις ξαναδιάβασα το έγγραφο του ορισμού βεβαιώθηκα ότι εν τέλει είχα ορισθεί ως μάρτυς υπέρ των συμφερόντων του δημοσίου".

  Με βάση τα παραπάνω ο Αλέκος Αλαβάνος κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να κάνει αυτοκριτική και ταυτόχρονα έγιναν παραπάνω από σαφείς οι λόγοι για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξεταστική που να ξεκινά από το 1998.

 5. Le canard avatar
  Le canard 19/10/2008 15:43:35

  Γράφει σήμερα ο Ψυχάρης στο Βήμα σε άρθρο του με τίτλο "Συνεργασίες": "Η οικονομική κρίση και η αναπόφευκτη πλέον προσφυγή στις κάλπες λόγω των σκανδάλων, σε συνδυασμό με την ολοένα εντονότερη απογοήτευση του ελληνικού λαού από την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, επανέφεραν το ερώτημα για τη σκοπιμότητα συνεργασίας του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Θα ήταν όμως πλάνη να προσδοκούμε ότι μια ιδεολογικά αταίριαστη συνύπαρξη θα μπορούσε να σημάνει νέο ξεκίνημα για την αποτελματωμένη σήμερα Ελλάδα. Αντίθετα μάλιστα, η βεβαία αποτυχία ενός τέτοιου σχήματος, που είναι μοιραίο να εκραγεί με την πρώτη διαφωνία, θα αφήσει ένα μεγάλο και ιδιαίτερα επικίνδυνο κενό διαδοχής - ή, αν προτιμάτε, εναλλακτικής λύσης".

  Τι συνέβη και ο κυρ Σταύρος αποφάσισε πιά να στηρίξει -έστω και εμμέσως- τον Γιωργάκη;

 6. Le canard avatar
  Le canard 19/10/2008 15:44:19

  Τον Γιωργάκη που ακόμα και σήμερα κατηγορεί την διαπλοκή ότι τον υπονομεύει;

 7. Le canard avatar
  Le canard 19/10/2008 15:47:24

  "Η Ελλάδα -συμπληρώνει ο κυρ Σταύρος- δεν πρέπει να παρουσιάσει την εικόνα των διχασμένων Σκοπίων, όπου πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκονται σε πλήρη διάσταση απόψεων. Η σκοπιανή εμπλοκή -καταλήγει- (που προσφέρεται βέβαια για αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης) πρέπει να βρει τη λύση της, με μιαν Ελλάδα, κατά το δυνατόν, ομόφωνη".

  Κατά το δυνατόν; Δεν μας το έκανε λιανά αυτό ο κυρ Σταύρος. Δηλαδή να δεχτούμε τη λύση Νίμιτς; 'Η εννοεί συμμαχική κυβέρνηση, όπως ΠΑΣΟΚ-Συν;

 8. thanos avatar
  thanos 19/10/2008 17:35:39

  @5.Πατριώτης
  October 19th, 2008 at 3:39 pm

  Το ΠΑΣΟΚ μιλαει για ολα στο φως, οσα χρονια κι αν θελουν να πανε πισω. Ολα τα αλλα ειναι για να βρισκομαστε στα λογια...με το πες πες.. ολο και κατι θα μεινει, γνωστη αυτη η τακτικη .Ελα ομως που το τραινο σταματαει στο 7%-8%.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.