#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/12/2010 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους

[caption id="attachment_77383" align="alignnone" width="500" caption="Λουκάς Παπαδήµος και Γιώργος Προβόπουλος, αλλά και τραπεζίτες στους οποίους έχει εµπιστοσύνη η κυβέρνηση, συµµετείχαν στις µυστικές συνοµιλίες µε στελέχη των Βρυξελλών προκειµένου να οριστικοποιηθεί το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους"][/caption]

Σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους µετά το 2013 χωρίς απομείωση («κούρεµα») της αξίας των οµολόγων, κοινοποίησε ανεπισήµως στην Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και το Βερολίνο το οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των "Νέων", το εν λόγω σχέδιο συντάχθηκε έπειτα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήµος, ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, αλλά και τραπεζίτες στους οποίους έχει εµπιστοσύνη η κυβέρνηση.

Το σχέδιο απορρίπτει κάθε ιδέα αναδιάρθρωσης οποιασδήποτε µορφής πριν από τη λήξη του προγράµµατος δανειοδότησης από την ΕΕ και το ΔΝΤ (2013) και προτείνει ρύθμιση του χρέους της Ελλάδας µε δύο κυρίαρχα στοιχεία:

-Την επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής, όχι µόνο για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και γι’ αυτά που έχει λάβει από έτερους πιστωτές.

-Τη µείωση του επιτοκίου των δανείων αυτών. Ωστόσο, δεν θα επιδιώξει «κούρεµα» (haircut) της αξίας των οµολόγων της.

Προϋπόθεση για να εφαρµοστεί το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης –που φαίνεται να παίρνει κατ' αρχήν πράσινο φως από τις Βρυξέλλες– είναι να υπάρξει µέχρι τότε βελτίωση των µεγεθών της ελληνικής οικονοµίας. Αυτό, κατά τους αρµόδιους (εγχώριους και ξένους) δεν µπορεί να επιτευχθεί παρά µόνο µε την πιστή εφαρµογή του Μνηµονίου σε όλο το διάστηµα που αποµένει, χωρίς υπαναχωρήσεις και καθυστερήσεις.

Σημειώνεται πως το οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης µε τους σχετικούς εμπειρογνώμονες απέρριψε την εκδοχή αναδιάρθρωσης του χρέους εντός του 2011 ή του 2012, µολονότι τέτοιες εισηγήσεις έπεσαν στο τραπέζι.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4610212

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/12/2010 13:10:50

  Ο Οδυσσεια ενος Ξενιτεμενου!!.. 3 ωρες εργο, Ο Ξανθοπουλος σε ολους τους ρολους και κλαμα το κοινο... μαηυρο δακρυ για τον Ηρωα με τα ΜΑΥΡΑ παντελονια.
  ΟΥΣΤ κλεφταραδες.

  ΠΠ

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/12/2010 15:22:08

   Με την λήξη του μημονίου θα γίνουν ενυπόθηκα και τα υπόλοιπα 300δις,και σε αντάλαγμα θα πάρουμε παράταση και χαμηλότερο επιτόκιο.....ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ τα λαμόγια!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ε! ,ρε γλέντια......Εδω ή καλή Βαζελίνηηηη!!!!!!!!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/12/2010 13:16:29

  μόνο τα ΝΕΑ μπορούν να ισχυριστούν ότι αυτό που επριγράφουν δεν είναι αναδιάρθωση... Όπως λέμε δεν πάω για κούρεμα, πάω για haircut.

  Χαλάμε χαρτί και εκλύουμε CO2 για ψέματα και παραμύθια...

 3. spiros avatar
  spiros 23/12/2010 13:40:21

  Είναι επιβεβαιωμένο ότι συμφώνησαν σε τέτοιο σχέδιο; Νέο κρυφό "δάνειο" ώστε να σκάσει η βόμβα σε άλλους;

 4. Johnys avatar
  Johnys 23/12/2010 14:40:57

  Απο την ημερησία το παρακάτω. Μάλλον θα σκάσουν βόμβες στη Ραφήνα!

  Με την αγωγή του, το Bloomberg ζητά από το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο να ανατρέψει την αρχική απόφαση της ΕΚΤ να μην αποκαλυφθούν τα δύο εσωτερικά έγγραφα που είχαν παρουσιαστεί στο εξαμελές εκτελεστικό συμβούλιο της ευρωτράπεζας φέτος.

  «Οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στα δύο έγγραφα θα υπονόμευαν την εμπιστοσύνη ως προς την αποτελεσματική οικονομική πολιτική» είχε υποστηρίξει ο κ. Trichet, σε έγγραφό του ημερομηνίας 21ης Οκτωβρίου προς το Bloomberg. «Η αποκάλυψη των εγγράφων εν μέσω του τρέχοντος ευάλωτου περιβάλλοντος για την αγορά δημιουργεί ουσιαστικό και σοβαρό κίνδυνο αστάθειας» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.


  Η ΕΕ εξαρτάται από τα «κράτη μέλη που θα πρέπει να έχουν μία ανοιχτή και διάφανη προσέγγιση σε σχέση με το ύψος των χρεών τους» αναφέρει το Bloomberg στην αγωγή του και συμπληρώνει: «Εάν η Ελλάδα δεν κατόρθωσε να έχει μία τέτοια προσέγγιση στο παρελθόν, τότε υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αποκαλυφθούν οι σχετικές πληροφορίες που αποκρύπτονται».


  Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, τα συγκεκριμένα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες, βάσει των οποίων οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ είχαν εντοπίσει «δραστηριότητες με swap με ασυνήθιστους όρους» από τον Απρίλιο του 2009. «Είναι γενικώς ασαφές το τι έπραξε η ΕΚΤ (αν όντως έπραξε κάτι) εκείνη την περίοδο για να διερευνήσει περαιτέρω το θέμα», αναφέρει το Bloomberg στην αγωγή του.

 5. GAETANO avatar
  GAETANO 23/12/2010 21:58:13

  Ο χρονος ειναι χρημα και τα λογια ειναι φτωχεια .
  Σιγα σιγα παραδεχομαστε οτι απλα δεν μπορουμε να πληρωσουμε το χρεος μας . Ζηταμε χρονικη παραταση και μειωση επιτοκιων απο το 2013 και μετα . Αυτο θελουν οι δανειστες μας , το ετοιμαζουν οι εικονιζομενοι ανθρωποι τους στην φωτογραφια και υα μας κανουν και χαρη .
  Ας μην ντρεπομαστε . Χρειαζεται και "κουρεμα" . Τουλαχιστον 50% για να μην βγουμε απο το ευρω και για να μην πτωχευσουμε και συμπαρασυρουμε ολη την Ευρωζωνη αλλα και τις ΗΠΑ σε δευτερη μεγαλυτερη της πρωτης υφεση .
  Αν δεν συμφωνησου τοτε μονο με κουρεμα στο 80% , υποτιμηση οσο χρειαζεται για να ισοσκλεισουμε το εξωτερικο ελλειμα και να βελτιωσουμε βραχυπροθεσμα την ανατγωνιστικοτητα μας , και ξεκιναμε απο την αρχη . Στα τρια χρονια που θα μας επιμηκυνουν το χρεος σε ενα τετοιο σεναριο θα εχουν αρχισει να μας παρακαλανε να μας ξαναδανεισουν διοτι απλουστατα δεν θα χρωσταμε και θα ειμαστε ανταγωνιτικοι .
  Αν βεβαια αμεσως μειωσουμε την δημοσια σπαταλη . μειωσουμε τον αριθμο των δημοσιων υπαλληλων και τους απασχολησουμε στον ιδιωτικο τομεα , αν μειωσουμε την φορολογια στο 10-12 % αν βελτιωσουμε την παιδεια μας και την ερευνα και καινοτομια και αν αγκαλιασουμε σαν κρατος και κοινωνια την επιχειρηματικοτητα .
  Ο χρονος ειναι χρημα , ας το εκμεταλευτουμαι αφου ξερουμε οτι το πραγμα δεν βγαινει .
  Τα πολλα λογια ( των σοφων διοκητων ) ειναι φτωχεια διοτι μας γεμιζουν ελπιδα με λογια και μας κανουν να χανουμε τον χρονο μας μην κανοντας αυτοπου πρεπει .

 6. ΔΟΟΡΒΕΛΛ avatar
  ΔΟΟΡΒΕΛΛ 23/12/2010 23:54:06

  tipota apo ayta poy eyxomaste de tha ginoyn
  kai xreokopia tha xtipisoyme kai san ta probata tha ton poioyme.
  gia ta paidia mas de kanoyme kati gia enan grigoropoylo persi epese kybernisi kai kahke h athina.tora siopi kai royfate

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.