04/02/2009 23:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σεκταριστικές απορίες


___________________________________________________________________________________________
Θα περιμένουμε βέβαια, να δούμε τι λένε στην προκήρυξη που έστειλαν οι «επαναστάτες σεκταριστές» στην μπολσεβίκικη «Ισκρα», συγγνώμη στα αντιεξουσιαστικά «Νέα» (εάν βεβαίως δημοσιευθεί), αλλά έχουμε μερικές απορίες για τη σημειολογία που χρησιμοποιεί η «νέα» (;) οργάνωση, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για το κτύπημα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού:  

Κατ' αρχήν, γιατί χρειάζεται να μας ξαναγυρίζουν στην ορολογία που χρησιμοποιούσε το ΚΚΕ στη δεκαετία του '30 και επί παρανομίας για να μας αποδείξουν ότι είναι «πούροι» επαναστάτες; Διότι το να αυτοχαρακτηρίζονται ως «σέχτα (*) επαναστατών», αν δεν προκαλεί γέλωτα, τουλάχιστον παραπέμπει σε αντιγραφή παλιών καλών όρων της αριστεράς. Επίσης, γιατί τόσο δακρύβρεχτος συμβολισμός, να αφήσουν την προκήρυξη - CD στον τάφο του 15χρονου Αλέξανδρου που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια; Αρκούσε η αναφορά στην προκήρυξη, δεν χρειάζεται πιά τέτοιο ... αίσθημα! Το έκανε άλλωστε και ο Επαναστατικός Αγώνας, αλλά δεν άφησε την προκήρυξη έξω από το μαγαζί της μητέρας του Αλέξανδρου.

Κλείνοντας, να προσθέσουμε το εξής: Δεν σταματούν οι διάφοροι Κλουζώ της ΕΛΑΣ να διαρρέουν διάφορα παραμύθια, επειδή έχουν μαύρα μεσάνυκτα για τον ποιόν κυνηγούν; Τι εννοούμε; Όταν έγινε γνωστό ότι κατά την επίθεση, χρησιμοποιήθηκε υποπολυβόλο «Σκόρπιον» (τσεχικής ή ρωσικής παραγωγής), άρχισε και η αμπελοφιλοσοφία περί «ληστών με τα μαύρα», καθότι και εκείνοι χρησιμοποιούσαν τέτοια. Δεν ξέρουμε βέβαια, αν είχαν και μεγάλο απόθεμα. Ξέρουμε όμως ότι δύο Σκόρπιον τα είχε βρει η Αστυνομία και μάλιστα είχε δώσει και φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα (βλέπε φωτό).

(*) Ως σέκτα (από τον λατινικό όρο secta, που προέρχεται από το sequi "ακολουθώ") περιγράφεται γενικά μια μικρή θρησκευτική ή πολιτική ομάδα. Σεκταρισμός ή Σεχταρισμός (αγγλ. Sectarism, λατ. secta) ονομάζεται η αυστηρή προσκόλληση στις πεποιθήσεις μιας σέκτας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 04/02/2009 23:37:14

  Σημαινει ομως και ομαδα που ενυπαρχει μεσα σε αλλη ομαδα,φακτορα.Αυτο ισως δινει αλλο νοημα.

 2. ariel avatar
  ariel 04/02/2009 23:58:17

  donaΕ νομίζω πως έτσι είναι, αλλά αναφέρεται σαν υποομάδα κυρίως θρησκευτικών ή πολιτικών ομάδων και μάλιστα αποτελούμενη από φανατικά στοιχεία

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/02/2009 00:01:13

  Δηλαδή εμείς εδώ είμαστε "σέχτα";

 4. Le canard avatar
  Le canard 05/02/2009 00:03:17

  Δεκτόν, και αυτό είναι ένα ερώτημα. Αν δηλαδή αποτελούν απλά -μια ακόμα- ταμπέλα μιας οργάνωσης (π.χ. είναι πυρήνας του Επαναστατικού Αγώνα, όπως λένε οι αστυνομικοί, που χρησιμοποιεί απλά μια άλλη ονομασία -παλιά μου τέχνη κόσκινο). Ομως, μπορεί να είναι νέο "φρούτο" ή ακόμα μπορεί να είναι απλά ένα γέννημα κάποιου παρα-κρατικού κύκλου (ντόπιου ή ξένου). Εντύπωση μου κάνει όμως, πως προμηθεύτηκαν ανατολικό (όχι αλβανικό) εξοπλισμό. Το Σκόρπιον και η χειροβομβίδα, ρώσικα ή εν πάση περιπτώσει ανατολικά (ίσως τσέχικο το Σκόρπιον. Για το πιστόλι, προς το παρόν, άγνωστο). Συνήθως, εξ όσων ακούγεται, κάποια ρωσόπουλα ή κάποια ποντιόπουλα τα φέρνουν αυτά τα όπλα. Ο Καύκασος επίσης είναι γεμάτος με τέτοια. Βέβαια, κάπου μπορεί να δένουν οι "ληστές με τα μαύρα" και τούτοι οι "σεκταριστές". Οι πρώτοι δούλευαν με τέτοιον εξοπλισμό. Είναι δε, άτομα γνωστά στον "αναρχικό" χώρο. Αστυνομικοί διαρρέουν ότι από τις ληστείες μάλλον έδιναν τη "συνδρομή" τους και σε κάποιες άλλες οργανώσεις (για τον ΕΑ, λένε). Αν είναι έτσι και δεν πρόκειται περί εκτιμήσεων Κλουζώ, τότε τι να υποθέσουμε; Οτι ο ΕΑ είναι η ομπρέλα, όπως κάποτε ήταν ο ΕΛΑ, και κάτω από αυτόν βρίσκονται σειρά από ομαδούλες διαφορετικών ιδεολογικοπολιτικών αποχρώσεων του "αντιεξουσιαστικού" χώρου, των αριστεριστών και κάποιων πολιτικοποιημένων ποινικών; Αυτό είναι το σενάριο της αστυνομίας, ουσιαστικά. Λίγο δύσκολο, αλλα ας το κρατήσουμε.

  Με την ευκαιρία Φακτορα, γιατί κτύπησαν το ΑΤ Κορυδαλλού; Θυμάμαι ένα βιντεάκι που έπαιζε στο γιου τιουμπ με επεισόδια, κατά την περίοδο των μαθητικών κινητοποιήσεων, και ξύλο από την αστυνομία εκεί.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/02/2009 00:04:54

  Βρε μήπως δεν είναι πούροι σεχταριστές αλλά απλά μέσα στις ρεβιζιονιστικές παλινδρομήσεις τους κατάντησαν απλώς εισοδιστές;

 6. KaryID avatar
  KaryID 05/02/2009 09:43:53

  Ας μην αφήνουν άλλη φορά προκηρύξεις οι διάφοροι στο μνήμα του παιδιού. Από αυτή και μόνο την κίνηση εξάγονται πολλά και διάφορα συμπεράσματα.
  Αν δεν υπήρχε ο σοβαρός τραυματισμός του φρουρού, τα περί σέχτας είναι τραγέλαφος.
  Ούτε θρησκευτικοί φονταμενταλιστές εξτρεμιστές δεν θα αυτο-ονομάζονταν έτσι.
  (Ας διαβάσουμε και λίγο Μποτίλια καλού κακού όμως).

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/02/2009 11:07:55

  «ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ.

  Όσοι δεν πεθαίνουν είναι θαμμένοι ζωντανοί στις φυλακές, στα αναμορφωτήρια, στα πέτρινα φέρετρα των νέων στεγαστικών προγραμμάτων, στα ασφυκτικά σχολεία, στις κατακαίνουργιες κουζίνες και κρεβατομαρες, τις γεμάτες χαριτωμένα έπιπλα αγορασμένα επι πιστώσει.”*(RΑF Φράξια Κόκκινος Στρατός)

  Μετά τις πρόσφατες επισκέψεις του υφυπουργού δημόσιας τάξης Μαρκογιαννάκη και του προέδρου του Πασόκ Γιώργου Παπανδρέου σε αστυνομικά τμηματα για την τόνωση του ηθικού της αστυνομίας, αποφασίσαμε και εμείς για τον ίδιο λόγο, τα ξημερώματα της Τρίτης να επισκεφτούμε αιφνιδιαστικά ένα καθόλου τυχαίο Α.Τ., αυτό του Κορυδαλλόυ που απέχει 500 μέτρα απο τα κολαστήρια των φυλακών και να χτυπήσουμε τους τυχαίους μπάτσους που βρίσκονταν εκεί.

  Στόχος μας ήταν να τους εκτελέσουμε. Γνωρίζαμε οτι στην γωνία του τμήματος βρισκόνταν ο ειδικός φρουρός και συχνά αλλοι δυο-τρεις συνάδελφοι του. Στην επίθεση μας χρησιμοποιήσαμε ένα υποπολυβόλο τύπου scorpion 7.65 mm, ένα πιστόλι των 9 mm καθώς και μια αμυντική χειροβομβίδα που δεν εξεράγη όταν την ρίξαμε καταπάνω τους.

  Τυχεροί αυτοί, άτυχοι εμείς, την επόμενη φορά δεν θα έχουν την τύχη με το μέρος τους. Οι σφαίρες μας ξεκαθαρίζουν την κατάσταση. ”Το οργανωμένο αντάρτικο πόλης είναι ο μόνος δρόμος των επαναστατικών δυνάμεων για την Ανατροπή.”* Μια πράξη ξεκάθαρη, που δεν χρειάζεται πολλά λόγια.

  Πίστευε κανείς πως θα μιλάγαμε για αγώνα, χωρίς ταυτόχρονα να οπλιστούμε και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα γι΄αυτόν;

  Μήπως τα γαμημένα γουρούνια της αστυνομίας που σκοτώνουν ανενόχλητα, πίστευαν πως θα τους επιτρέπαμε να μας σφάζουν παθητικά σαν τα πρόβατα;

  Στην πρώτη μας ενέργεια, ως ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ, στοχοποιήσαμε την αστυνομία. Τώρα είναι οι δικοί μας μαχόμενοι σχηματισμοί ενάντια στο μισθοφορικό στρατό του καθεστώτος. Απο δώ και πέρα η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο και μία σφαίρα, ενώ τα σώματα τους αποτελούν ιδανικό σημείο εξάσκησης σκοποβολής. Καμία θλίψη δεν αξίζει για τα φέρετρα που θ΄αρχίζουν να παρελαύνουν. Οι αστυνομικοί δεν έχουν ούτε όνομα, ούτε ηλικία, έχουν απλώς το βαθμό και τον υπηρεσιακό τους αριθμό. Γι΄αυτό, όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι κι αυτοί δεν είναι “ωραίοι” χωρίς μια τρύπα στη μέση.

  Σε αυτούς που ήδη αναρωτιούνται, γιατί επιλέξαμε κάποιους τυχαίους μπάτσους κι όχι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, έναν μεγαλοδημοσιογράφο, ένα κρατικό λειτουργό ή έστω ένα καπιταλιστή, τους απαντάμε ότι θα ΄ρθει κι η σειρά τους. Επιπλέον, μέσα απ΄την ενέργεια μας αυτή, ξεκινάμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, χρησιμοποιώντας την τακτική της μόνιμης απειλής. Οι σφαίρες εναντίων ανώνυμων αστυνομικών μεταφέρουν ένα τελεσίγραφο σε όλες τις βαθμίδες των σωμάτων ασφαλείας.

  Τώρα ο κάθε απρόσωπος μπάτσος πρέπει να γνωρίζει πως ίσως να είναι ο επόμενος στόχος της ΣΕΧΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ. Ίσως αυτή τη στιγμή που διαβάζει αυτές τις γραμμές η κάνη ενός όπλου να΄ ναι στραμμένη πάνω του. Αυτά είναι τα “τυχερά” της δουλείας τους. ”Όταν έχεις ένα πιστόλι στη ζώνη σου πρέπει να γνωρίζεις τους κινδύνους. Όμως οι μπάτσοι θέλουν να παίρνουν το μισθό τους χωρίς να πληρώνουν τις συνέπειες.”*Αρχίστε να υποβάλλετε παραιτήσεις γιατί αλλιώς θα ξεκινήσετε να μετράτε τάφους.

  Ίσως κάποιοι να σοκάρονται απ΄την κυνικότητα μας και να μιλάνε για “έλλειψη πολιτικού και ιδεολογικού υπόβαθρου.”*Εμείς όμως δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να δικαιολογήσουμε η ακόμα και να επεξηγήσουμε τη δράση μας. Δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αντάρτικο. Τόσες δεκαετίες τα πολιτικά κόμματα, η δικαστική και εκτελεστική εξουσία απέδειξαν τα συμφέροντα του κατεστημένου που εξυπηρετούν. Η εποχή των αναλύσεων έχει πλέον λήξει...

  Ήδη γνωρίζουμε πως μερικές δεκάδες μαχητές, γυναίκες και άντρες, προειτοιμάζονται να περάσουν στη πρώτη γραμμή της ένοπλης αντεπίθεσης.

  Τους καλωσορίζουμε.

  Υ.Γ: Συμφωνούμε με τους αγωνιστές του επαναστατικού αγώνα για την επιλογή τους να στοχοποιήσουν κι αυτοί την αστυνομία.

  Διαφωνούμε όμως στην επιλογή των τοποθεσιών που διάλεξαν για να αναμετρήθουν με τα γουρούνια. Βασική αρχή του αντάρτικου πόλης είναι πως δεν χτυπάμε απ΄τα εδάφη, που αναπτύσσονται οι πολύμορφες διαδικασίες του αγώνα, μετατρέποντας τα σε ευάλωτες ζώνες καταστολής. Αντίθετα, προσβάλλουμε το άβατο του εχθρού. Έτσι συσπειρώνουμε τις δικές μας δυνάμεις και αποφεύγονται καταστάσεις αστυνομικής κατοχής.

  Ο δεύτερος γύρος του αντάρτικου πόλης ξεκίνησε...

  Εκατό λουλούδια άνθισαν, είναι οι εκατό επαναστατικές οργανώσεις.

  ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ

  ---------------------------

  * Παρατήρηση: Το να μπαίνει στο τέλος πρότασης η τελεία πρώτα και τα εισαγωγικά μετά, ΔΕΝ είναι ελληνική γραφή. ( .", αντί ".)

  Άλλο: ".. όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι κι αυτοί δεν είναι “ωραίοι” χωρίς μια τρύπα στη μέση": "ντόνατς"; τι 'ν' τουτ';;; Αμερικανιά πρώτης, η έμπνευση και η σημειολογία της μεταφοράς- παρομοίωσης. Στην καλύτερη; πολύ ..."Χαβάη 5-0" και "Μαϊάμι βάις" έχουν δει οι συγγραφείς της προκήρυξης...

  ΥΓ. Σοβαρεύουν τα πράγματα, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ...

 8. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/02/2009 12:18:01

  ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ...

  ".. Όταν σαν διευθυντής μεγάλης εφημερίδας που μαζί με τη δίδυμη αδελφή της και το τηλεοπτικό κανάλι MEGA που ελέγχει μερικά το αφεντικό σου,

  επηρεάζοντας σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης

  αποκρύπτεις συστηματικά τον επανειλημμένο και οφθαλμοφανή χρηματισμό και δωροδοκία, .. αυτό σημαίνει ομολογία δικού σου χρηματισμού για να τον καλύψεις. Σημαίνει εξαγορά σου. Σημαίνει συνενοχή. Πολιτικών-Εκδοτών-Διευθυντών.

  Οποιοσδήποτε όμως γνωρίζει έστω και λίγο το Γιουσουφάκι, ξέρει πόσο ασύστατες είναι αυτές οι σκέψεις. Όντας τελείως ανιδιοτελές έχει απορρίψει τη ματαιότητα αυτής της χυδαίας επίγειας υλικότητας κι έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον αιθέριο κόσμο των μεγάλων ιδεών.

  Η εικόνα είναι καθαρή. Στην Ιταλία και στη Γαλλία πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί παραπέμπονται απ' τη δικαιοσύνη και κλείνονται στη φυλακή για σκάνδαλα που είναι καλαμπουράκια σε σχέση με τα δικά μας. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας .. χρηματίζονται και δωροδοκούνται ανοιχτά χωρίς καν να το κρύβουν. Τα ΜΜΕ όντας ιδιοχτησία του ολιγοπωλίου των πανίσχυρων οικονομικών ομίλων, τους καλύπτουν έναντι ανταμοιβής, εμπαίζουν τον ελληνικό λαό κι είναι συνένοχοι.

  Η Δικαιοσύνη αντί να τους κλείσει στη φυλακή όπως στη Γαλλία και στην Ιταλία, σφυρίζει αδιάφορα προσπαθώντας ν' αρπάξει κι αυτή μερίδιο από το γενικό πλιάτσικο. Το συμπέρασμα είναι σαφές: Όχι μόνο δεν πρέπει ν' αναστείλουμε τη δραστηριότητα μας αλλά αντίθετα τα ίδια τα πράγματα επιβάλουν να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο.

  Να φτιάξουμε ΜΙΑ, ΔΥΟ, ΤΡΕΙΣ πολλές 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  Αθήνα 27-3-95
  Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ".

  +

  "Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ γύρος του αντάρτικου πόλης ξεκίνησε…

  ΕΚΑΤΟ λουλούδια άνθισαν, είναι οι ΕΚΑΤΟ επαναστατικές οργανώσεις.

  ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ".

  ("Φωτιά στα μπατζάκια μας"!)

 9. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 05/02/2009 12:20:01

  Ετσι ειναι ρε συ ανωνυμε,και το κακο, δεν ειναι αυτοι,που ειναι βαρεμενοι,και καποιοι στιγμη,πιθανον να τους πιασουν.
  Τιο κακο ειναι οτι υπαρχει ενα μεγαλο κομματι της Ελληνικης κοινωνιας,που τρεφει συναισθηματα θαυμασμου,και αρα ανοχης,προς αυτα που κανουν αυτοι.
  Και το ακομα χειροτερο, ειναι οτι υπαρχουν και πολιτικα κομματα,που αλληθωριζουν προς τα κει,και κυριως το πασοκ,η εστω καποιοι εκει μεσα.
  Αντι να βγουν και να κανουν μια αναλυση σοβαρη, που να δειξει στον κοσμο οτι ξερει τι του γινεται,και να του δωσει ελπιδα,βγαινουν τα διαφορα τσολια,και κανουν σκυλοκαυγαδες με τους αλλους χαχολους της ΝΔ,και ειναι προφανες, οτι ολοι τους,δεν εχουν ιδεα του τι γινεται.Και γι αυτο,ολοι μας,τρομαζουμε,οταν βλεπουμε την κριση να καλπαζει.
  Για το συριζα,δεν το συζηταω,ειναι πολλοι εκει μεσα,που γλυκοκοιτανε την παρεα.
  Το ΚΚΕ,δεν το συζηταω.Ειναι στον κοσμο τους.

 10. saaladin avatar
  saaladin 05/02/2009 12:23:57

  Κυρίες και κατά κάποιο τρόπο,,Κύριοι,
  να μιλάτε απλά.Η τρομοκρατία στη Δύση προέρχεται ιδεολογικά από την αναποτελεσματικότητα της όποιας Αριστεράς να αρθρώσει λόγο πίστης.
  Γι αυτό και ο σύγχρονος Δυτικός πολίτης μένει άφωνος στην παρακάτω σκηνή.Ενα κοριτσάκι 16 χρόνων
  που του έχουν ξεσχίσει το σόι του, πάππου προς πάππου,μπαίνει σ ένα κατάμεστο σούπερ-μάρκετ της Ιερουσαλήμ και τινάζει στον αέρα,Ισραηλινούς,μακαρόνια,σωλομούς,μπύρες κτλ όπως κι ένας γόνος πλούσιας Αιγυπτιακής οικογένειας,άριστος στις σπουδές του στη μητρόπολη του καπιταλισμού ψελλίζει αραβικές προσευχές πριν καρφώσει τους δίδυμους πύργους με το επιβατικό αεροπλάνο που έμαθε να το πιλοτάρει εκεί....

 11. Le canard avatar
  Le canard 05/02/2009 15:34:20

  "Η τρομοκρατία στη Δύση προέρχεται ιδεολογικά από την αναποτελεσματικότητα της όποιας Αριστεράς να αρθρώσει λόγο πίστης"

  Σωστός ο Σαλαχεντίν (ε, Σααλαντίν;) για την διαπιστωσή του σχετικά με το τι συμβαίνει σήμερα. Ομως, υπάρχει ένα ερώτημα: Γιατί, όταν η Αριστερά βρισκόταν στα πάνω της, μεσοπόλεμος, αρχή 20ουαιώνα, μςεταπολεμική περίοδος (Β πόλεμος), δεν είχαμε παράλληλα και άνθιση της τρομοκρατίας (βλεπε Ιταλία, PCI);

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.