#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/09/2013 15:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαρωτικές αλλαγές στην ΕΛΑΣ λόγω Χρυσής Αυγής(Ανανεψμένο) - Σαρωτικές αλλαγές στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφάσισε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και τα όσα έχουν καταγγελθεί για σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή.

Αφενός η αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ., συγκεκριμένων τμημάτων μέσα στη ΓΑΔΑ και αφετέρου η «αφασία» διοικητών σε αστυνομικά τμήματα περιοχών που λυμαίνεται η Χρυσή Αυγή, είναι οι βασικές αιτίες που πήρε το τσεκούρι ο αρχηγός του Σώματος, κ. Παπαγιαννόπουλος, με εντολή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Παράλληλα, φαίνεται ότι έχουν επιβεβαιωθεί -αν και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων- θύλακες της ακροδεξιάς οργάνωσης μέσα στην Αστυνομία, κυρίως σε χαμηλόβαθμα στελέχη, τα οποία όμως φαίνεται ότι δρούσαν υπό την ανοχή των ανωτέρων τους. Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να σπάσει το απόστημα, όπου κι αν αυτό βρίσκεται, είτε μέσα στην Αστυνομία είτε στο Στρατό.

Νωρίτερα είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Κασκάνης. Ο πρώτος φαίνεται να επικαλείται προσωπικούς λόγους, όμως ο δεύτερο κάνει λόγο για έντονη αντιπαράθεση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ  Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για χειρισμούς τόσο σε υποθέσεις της Χρυσής Αυγής όσο και σε υποθέσεις με δραπέτες φυλακών.

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα. Με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).

Κι ενώ κάποιοι νόμιζαν ότι τέλειωσε η αναταραχή στην Αστυνομία, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντικαθίστανται ή μετατίθενται:

- Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ.

- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

- Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

- Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται .

- Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α.

- Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.

Προφανώς οι μετακινήσεις γίνονται ώστε να υπάρξει καλύτερη και αντικειμενικότερη διεξαγωγή της έρευνας αλλά σίγουρα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θα έχει ήδη ενημερωθεί για τις «περίεργες» διασυνδέσεις Χρυσαυγιτών και αστυνομικών.

Oι θέσεις καλύφθηκαν με εσωτερικές μετακινήσεις, χωρίς προαγωγές, μέχρι τις κανονικές κρίσεις που θα γίνουν το Μάρτιο.

Στην θέση του τέως Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγου Γιάννη Δικόπουλου τοποθετήθηκε ο μέχρι χτες επιτελάρχης αντιστράτηγος Σπύρος Παπασπύρου, ενώ στην θέση του Γενικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη μετακινήθηκε από τα Τρίκαλα ο ταξίαρχος Γεώργιος Σουγλιέρης.

Στην θέση του επιτελάρχη τοποθετήθηκε ο υποστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας.

Ο υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας, που μετακινήθηκε το μεσημέρι από τον Κλάδο Ασφάλειας, τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Προσωπικού, επίσης στο Αρχηγείο.

Οι υπόλοιπες αναγκαστικές μετακινήσεις για την κάλυψη των θέσεων στην κορυφή της ιεραρχίας, είναι οι εξής:

Ο Υποστράτηγος Αναστάσιος ΛΑΣΚΑΡΗΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Υποστράτηγος Ευάγγελος ΒΕΝΕΤΗΣ, ως Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ο Υποστράτηγος Δημήτριος ΣΟΦΙΟΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tassos avatar
  Tassos 23/09/2013 17:10:49

  Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται: Κόκκινοι και μαύροι φασίστες θα πηγαίνετε τοίχο-τοίχο...

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 23/09/2013 17:39:47

  Τωρα μαλιστα !Λυθηκε το προβλημα.Πηγαν οι συριζαυγητες στην ηγεσια της ΕΛ.ΑΣ και μια μερα μετα εγιναν οι μεταβολες .Τωρα περιμενουμε να μαζευτουν τα γκρουποσκουλα μπαχαλακηδες του συριζα που προχθες ακομα εριξαν μολοτωφ στην κλουβα της ΕΛ.ΑΣ επι της Χαρ Τρικουπη στα γραφεια του ΠΑΣΟΚ.Συνεληφθη κανενας? .Παραιτηθηκε κανενας ?Πας μη συριζαυγητης αστυνομικος ειναι χρυσαυγητης οποτε τιθεται εκτος σωματος .Καπως ετσι αρχιζει η καταλυση της Δημοκρατιας με την ανοχη και την αποδοχη ταν απαιτησεων των ακρων τυπου συριζα.Τι εχει να πει επι των ''παραιτησεων''' ανωτατων αστυνομικων ο πολυς Δενδιας ?Περιμενει τα ευσημα των συριζαυγητων ?Σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω!

 3. regeneration avatar
  regeneration 23/09/2013 17:43:54

  Επιμενω... Οχι τον Δικοπουλο ρε Συγγρού. Αξιος και εργατικοτατος αξιωματικος.
  Του την ειχε φυλαγμενη απο τους Αλβανους δραπετες ο Παπαγιαννοπουλος. Αυτον ποιος θα τον μαζεψει; Σας το εγραψα και προηγουμενως....
  Μη τυχον και πειραξουν τον κ. Παπασπυρου τον Επιτελαρχη.
  Δενδια ειπαμε,αλλα οχι επι δικαιων και αδικων

  • kat avatar
   kat @ regeneration 23/09/2013 22:46:16

   145 κενές θέσεις είχε η Μεσσηνία και έδωσαν στον Δικόπουλο 2 αστυνομικούς . Σε μιά περιοχη γεμάτη γύφτους,που κατακλέβουν χωριά και γέροντες, γεωργιανους που για 40 μέρες εκαναν πάρτυ στην Καλαμάτα ,και φυσικά παραγωγούς του γνωστού προιοντος ΠΟΠ που μαζί με το ζωνιανό ειναι περιζήτητο στην Ολλανδία.....Γιατί δεν έτρεχες Δικόπουλε στην Νέδα να κρατάς το χέρι των χρυσαυγιτών ?Ο πολίτης ενδιαφέρεται μόνο για την δημοκρατία ,τι τον νοιάζει η καθημερινότητα.Χορταίνει με ιδέες και κοιμάται με ασφάλεια....

 4. SodomaGomora avatar
  SodomaGomora 23/09/2013 17:59:13

  Δυστυχώς το παρακράτος, από τη μεταπολίτευση ως εδώ όλοι το χρειάστηκαν και κανείς δεν το τσάκισε. Μακάρι ο κ.Αντώνησ Σαμαράς να τολμήσει. Αν δεν το δω όμως, δύκολο -δυστυχώς- να το πιστέψω....

 5. κάποιος avatar
  κάποιος 23/09/2013 18:20:35

  Καλά όλοι οι άλλοι (που δεν είναι καλά αλλά τέλος πάντων), αλλά ο σκοπός του τμήματος τι φταίει; Με ακτίνες Χ θα έβλεπε "μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά" ότι υπάρχουν ρόπαλα στα γραφεία της ΧΑ;

 6. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 23/09/2013 20:08:13

  Δηλαδη στις προηγουμενες εκλογες δεν ηταν γνωστο.....οτι σε αστυνομια και στρατο η χρυση αυγη επαιρνε 50% ποσοστα....ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ.

  • Samurai avatar
   Samurai @ Σαρακατσανος 23/09/2013 23:59:00

   Mου θυμίζει τους ελέγχους των εφοριακών ''που δεν πίστευαν τα μάτια τους''.

 7. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 23/09/2013 22:13:20

  Δεν αρκεί μόνο το ξήλωμα τους, χρειάζονται και περαιτέρω ενέργειες.Αποτελεί μαι καλή αρχή , είναι αναγκαίο να τονιστεί πως έστω κα ικαθυστερημένα η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και τα εκτροφεία εκκόλαψης του νεοφασιστικού κινήματος ώς και αξίζει να επισημανθεί η ορθή χρήση της δημοκρατικής οδού, της οδού της νομιμότητας απο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοβουλία αυτή

 8. Ραβινος avatar
  Ραβινος 24/09/2013 07:49:32

  Θελει η συριζοαναρχια να κρυφτει μα η χαρα δεν την αφηνει !

 9. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 24/09/2013 08:26:25

  Η Μνήμη σας είναι επιλεκτική:
  - Ελάχιστος χρόνος έχει παρέλθει απο την δήλωση Κου Δένδια σχετικά με την σχέση Χ.Α.-Ελληνικής Αστυνομίας.Δήλωση ατυχέστατη.
  - Η φημολογουμένη σχέση Χ.Α.-Ελληνικού Στρατού δεν είναι πια και τόσο φημολογουμένη. Κατά συνέπεια ακροδεξιές συμπεριφορές εντός Ελληνικού Στρατεύματος κατά καιρούς αποκτούν άλλες διαστάσεις σήμερα
  -Η Φημολογουμένη σχέση κύκλων της Εκκλησίας με την Χ.Α. δεν είναι πια και τόσο φημολογουμένη
  -Ουδείς θεωρώ ότι μπορεί να αποδώσει μομφή στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ακολουθεί την νομιμότητα και η Ελλάδα έχει ανάγκη απο μια Αριστερά που να σέβεται το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους

  Σε ότι αφορά το σχόλιο σου, καταλαβαίνω πως η αδυναμία αντιπαράθεσης επιχειρημάτων καθιστά αναγκαία την χρήση ετικέτας.Δεν έχω ανάγκη κάτι που για σένα είναι ζωτικής σημασίας, και τούτο γιατί άπτεται του ζητήματος ύπαρξης παιδείας, πνευματικής καλλιέργειας και δημοκρατικού χαρακτήρα
  Οταν δεν τα διαθέτεις φέρεσαι και συμπεριφέρεσαι ως ανωτέρω

  • papadopoulos ilias avatar
   papadopoulos ilias @ Δρόλαπας 24/09/2013 17:01:27

   Για να μην γίνεται μπέρδεμα κάντε μιά κατάσταση με ονόματα πολιτικών προσώπων με τα οποία μπορεί νά μιλάνε οι στρατιωτικοί,οι αστυνόμοι,οι ιερείς, οι δημοσιογράφοι,οι δάσκαλοι,οι εφοριακοί,οι δημόσιοι υπάλληλοι,οι ιδιωτικοί,οι βιομήχανοι,οι εμποροι,οι ελευθεροι επαγγελματίες (όλοι δηλ που έχουν στοχοποιηθεί απο το Ροβεσπιέρο ,συγνώμη Δένδια).
   Βγάλτε και μιά ανακοίνωση τι ρούχα είναι "πολιτικώς ορθό" να φοράμε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.