06/11/2009 19:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαρωτικές αλλαγές στην Ασφάλεια και την ΑντιτρομοκρατικήΜε σαρωτικές αλλαγές στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και εσωτερικές μετακινήσεις αξιωματικών από καίρια πόστα της Ασφάλειας και της ΓΑΔΑ συνεχίστηκαν χθες το βράδυ και σήμερα οι κρίσεις και ανατακατάξεις στην Αστυνομία.

Επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής τοποθετήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Αλκιβιάδης Τζωίτης που πριν από λίγες μέρες είχε γίνει διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας και έχει υπηρετήσει στην ΕΥΠ.

Συνολικά απομακρύνονται 11 αξιωματικοί από την αντιτρομοκρατική και συγκεκριμένα όλη ηγεσία, οι τμηματάρχες και οι αμέσως κάτω από αυτούς. Παράλληλα,7 αξιωματικοί από την Ασφάλεια, μεταξύ των οποίων ο υποδιοικητής,   διευθυντής των οικονομικών εγκλημάτων και ο διευθυντής της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος μαζί με 4 αξιωματικούς από το Ηθών, πηγαίνουν σε άλλες υπηρεσίες.

Μεταξύ των αξιωματικών που απομακρύνθηκαν από την Αντιτρομοκρατική ήταν και εκείνοι οι οποίοι είχαν παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη», όπως ο επικεφαλής του Α΄ Τμήματος Αντιμετώπισης Εσωτερικής Τρομοκρατίας, Γιάννης Φραγκίσκος που υπηρετούσε εκεί από το 1989.

Απο την Ασφάλεια απομακρύνθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υποδιοικητής, ταξίαρχος Φάνης Μπρακούλιας, ο διευθυντής της Διώξεως Οικονομικών Εγκλημάτων Γιώργος Κοντογιάννης και ο προϊστάμενος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, Κώστας Ζαχαρόπουλος.

Οι αλλαγές λέγεται ότι έγιναν με το σκεπτικό ότι στην τρομοκρατία υπάρχουν νέα δεδομένα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με φιλοσοφία διαφορετική από αυτή με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι παλιές οργανώσεις.

(στη φωτο ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ, κ. Οικονόμου)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 06/11/2009 21:50:45

  Και τώρα οι προηγούμενοι θα πρέπει να ενημερώσουν τους επόμενους? Κάτι μου λέει ότι ούτε τασάκια δε θα βρούνε.

 2. fantomas avatar
  fantomas 06/11/2009 22:17:10

  Εκτός του ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά όπως λένε στο χωριο μου….
  Ας ελπίσουμε ότι θα του βγουν οι κινήσεις που κάνει ο ΠΡΟ-ΠΟ…..
  αν και δεν το νομίζω…..
  δεν πέφτεις κάθε μέρα από την Ακρόπολη και σώζεσαι!!!

  Δεν υπάρχουν πάρα πολλοί σαν τον Νασιακο και τον Συρο στην Ε.Α.

 3. MIG-21 avatar
  MIG-21 06/11/2009 22:25:18

  ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ,
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ !!!

  ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!!

  • trellakias avatar
   trellakias @ MIG-21 07/11/2009 08:26:11

   Όχι φίλε αεροπόρε τα αποτελέσματα θα τα χρεώνονται μόνο οι αξιωματικοί και ΠΟΤΕ ο μεγάλος ΠΡΟ-ΠΟ!!!!!!

   • MIG-21 avatar
    MIG-21 @ trellakias 07/11/2009 21:10:07

    ΕΑΝ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΟ ΤΟΥ (ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΠΡΟ-ΠΟ) ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΦΑΝΕΙ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΟΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ...... ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ....... ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ...... ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟ-ΠΟ ΚΑΙ Ο ΓΩΓΟΣ!!!!


    ΚΑΙ ΩΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΝΕ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΠΡΟ-ΠΟ !! ΕΛ.ΑΣ. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ !!!!
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΑΚΗΣ!!!!

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ...... ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΨΗΛΑ ΠΑΣ!!!

    ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΕΛΟΙ..... ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ!!!

    • trellakias avatar
     trellakias @ MIG-21 08/11/2009 10:29:33

     Ανέκαθεν φίλε αεροπόρε λέγανε πως όσο φορτώνονται τα αστέρια σε αριθμό αλλά και σε.... πολύτιμο μέταλλο τόσο μικραίνουν και τα...... μαλακά. Ο ΠΡΟ-ΠΟ αφού κατάφερε και πέρασε τον δικό του αρχηγό και όχι τον αγαπητό του αντιπροέδρου Πάγκαλου, έκανε την εκδούλευση προς τους αξιωματικούς της ΕΛΛΑΣ, που είναι δικοί του. (ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ). Συμφωνώ λοιπόν πως οι δύο ερχόμενοι μήνες θα είναι ηλετρική καρέκλα για τον αρχηγό, αλλά ρε φίλε αεροπόρε στρατηγός θα φύγει με αποδοχές στρατηγού και τιμές αρχηγού, οπότε (συγνώμη factora) ΧΕΣΤΗΚΕ!!!!!

 4. Χρήστος avatar
  Χρήστος 06/11/2009 22:51:50

  ε μα βέβαια...δεν μπορεί...τώρα με τέτοια αξιοκρατία ο θεός θα μας ξαναλυπηθεί και θα ξανασκάσει καμιά βόμβα στα χέρια βομβιστή...

  για να κορδωνόμαστε πως τους πιάσαμε...

  Μ αυτή τη "μέθοδο" δεν έπιασε ο Χρυσοχοίδης την 17 Νοέμβρη;

 5. parsifal avatar
  parsifal 07/11/2009 00:46:39

  « Jamais la police n’aura d’espions comparables à ceux qui se mettent au service de la haine. », H. de Balzac, Le Paysan
  Δεν είναι θέμα προσώπων...

 6. Jasmin avatar
  Jasmin 07/11/2009 04:32:01

  Χρήστο, νομίζω ότι η μέθοδος λεγόταν “Φυλακίστε μερικούς, αλλιώς δε βλέπετε Ολυμπιακούς”
  Η μέθοδος που λες εσύ, δηλαδή η “πρόωρη” πυροδότηση έχει ξανασυμβεί, χωρίς όμως ανάλογα θεαματικά αποτελέσματα.
  Να σου θυμίσω τη γνωστή περίπτωση Κυριάκου Μαζοκόπου;

  Επίσης, ενδεικτικά για τη γνωστή μέθοδο “Ελλάς-Ο Παράδεισος του τρομοκράτη” αναφέρω:
  Άλλη περίπτωση βόμβας που ανατινάχθηκε πρόωρα, Ιούλης 1988:
  Ο Ρασσίντ πιάστηκε (προφανώς κατά λάθος) με πλαστό διαβατήριο ενώ εμείς δε θέλαμε με τίποτα να τον εκδώσουμε στην Αμερική.
  Τότε λοιπόν οι φίλοι μας οι Παλαιστίνιοι, σκέφτηκαν να αρπάξουν το City Of Poros και να ανταλλάξουν τους ομήρους με τον Muhammed Rashid. Τελικά δεν τους βγήκε το σχέδιο, διότι το ένα αυτοκίνητο που τους περίμενε στην προβλήτα που θα έδεναν, έσκασε νωρίς, με θύματα ευτυχώς από μεγάλη τύχη, μόνο το ζευγάρι που επέβαινε. Η επιχείρηση ματαιώθηκε και ακολούθησαν το Σχέδιο Β: Σκοτώστε κατά βούληση (και τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα).
  Εμείς εννοείται ότι δεν εκδώσαμε στην Αμερική τον Ρασσίντ.

  Το εμετικό στην υπόθεση είναι ότι πασοκ- εφημερίδα ακόμα και πρόσφατα εμμένει σε ένα αποτροπιαστικά απάνθρωπο ψέμα περί εβραίου τρομοκράτη και της φίλης του (ούτε τους ακούμπησε η διεθνής κατακραυγή των διεθνών ΜΜΕ και της γαλλικής κυβέρνησης για τους ισχυρισμούς αυτούς)

  Επόμενη περίπτωση πρόωρης πυροδότησης: Πάτρα, Απρίλης 1991.
  Και πάλι οι φίλοι μας οι Παλαιστίνιοι. Θύματα ο ένας παλαιστίνιος και έξι ακόμα Έλληνες περαστικοί. Οι συλλήψεις οφείλονται στο FBI, κλιμάκιο του οποίου ήρθε άμεσα στην Ελλάδα. Το παράξενο εδώ, είναι έγγραφο της ΕΥΠ με ημερομηνία λίγες μέρες πριν την επίθεση, που όχι μόνο προειδοποιεί για την επίθεση, αλλά αναφέρει και ως υπόπτους τα ονόματα 2 εκ των 3 πρωταγωνιστών της υπόθεσης. Και όμως δεν την σταμάτησαν…

  Το χειρότερο από όλα, που απέδειξε πόσο προστάτες των τρομοκρατών είμαστε, είναι η περίπτωση της άρνησης έκδοσης στην Ιταλία του Osama Abdel al-Zomar, ενώ υπήρχε αντίθετη δέσμευση. Ο τύπος αυτός μπήκε με αυτόματο και χειροβομβίδες σε Συναγωγή στη Ρώμη, σκότωσε ένα δίχρονο παιδάκι. Και εμείς τον στείλαμε στη Λιβύη, διότι όπως είπε ο τότε υπουργός Ρώτης, επέλεξε ο ίδιος ο αγωνιστής της ελευθερίας το που ήθελε να πάει…
  Το καταλαβαίνεις; Δηλώναμε ότι οι δολοφόνοι νηπίων είναι αγωνιστές της ελευθερίας και μετέδιδαν όλα τα πρακτορεία αυτές τις δηλώσεις και εξευτελιζόμασταν διεθνώς!

  Κλείνω με τη μοναδική (για μένα) επιτυχία που είχε η ελληνική αστυνομία:
  26 Δεκεμβρίου 1968. Σύλληψη Mahmoud Mohammed Issa και Maheb Hussein Yamani ή Sleiman. Πρόκειται για άθλο των αστυνομικών, στο αεροπλάνο της El Al στον αερολιμένα Αθηνών.
  Κρίμα που τότε ήταν χούντα και κρίμα που κάποιοι πολιτικοί που αντιδρούσαν στις συλλήψεις τρομοκρατών, φρόντισαν να θάψουν στη λήθη αυτό το περιστατικό.
  (ίσως να έχω λάθη σε ημερομηνίες, αλλά τα γράφω όπως τα θυμάμαι)

 7. parsifal avatar
  parsifal 07/11/2009 11:25:56

  Αιωνίως με την λάθος πλευρά...Ταύτιση με τους Σέρβους και την πάγια επιδίωξη τους για εξοδο στο Αιαγαίο, ταύτιση με ανατολίτικα μορφώματα διεφθαρμένων εως το κόκκαλο "αγωνιστών " της ελευθερίας τύπου Αραφάτ, "αδελφούς" Μουαμάρ και αλλα τριτοκοσμικά... Στο μεταξύ το Ισραήλ συνήπτε στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία ! Για να δούμε τώρα εάν θα κόψομε τον ομφάλιο λώρο με τον τρίτο κόσμο, τώρα που η σύμπραξη αυτή τρίζει υπό την ασφυκτική πίεση του πλαδαρού ανατολίτη Νταβούτογλου... η θα συνεχίσουμε να υποστηρίζομε κάθε χαμένη υπόθεση, κάθε οπισθοδρομική ισλαμική παραφυάδα και να υπογράφουμε με "αστερίσκους" στους Δυτικούς θεσμούς οπου ανήκουμε !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.