#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/04/2008 10:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαρκοζί: Η Τουρκία δεν βρίσκεται στην Ευρώπη

Επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι θα οργάνωνε δημοψήφισμα εάν ετίθετο τέτοιο θέμα. «Ήμουν ανέκαθεν αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας» επειδή «η Τουρκία δεν βρίσκεται στην Ευρώπη», τόνισε ο σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ με την ευκαιρία του ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του. «Εάν τεθεί το θέμα όσο εγώ είμαι πρόεδρος, θα κάνω δημοψήφισμα», πρόσθεσε. Ωστόσο, είπε ότι δεν τάσσεται υπέρ της οργάνωσης δημοψηφίσματος για κάθε μελλοντική ένταξη χώρας στην ΕΕ, όπως επιτάσσει το σύνταγμα της Γαλλίας. «Θα ήταν λάθος να κάνουμε το δημοψήφισμα αυτόματο. Εάν αύριο οι Ελβετοί θέλουν να ενταχθούν στην Ευρώπη δεν θα αμφισβητήσουμε ότι είναι Ευρωπαίοι για να οργανώσουμε δημοψήφισμα», διευκρίνισε.Το μόνο κακό είναι ότι από όσα διαβάζω ο Νικολά θα μας έρθει χωρίς την Κάρλα. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διεθνολόγος, φίλος του Σαρκοζί avatar
  Διεθνολόγος, φίλος του Σαρκοζί 25/04/2008 14:49:08

  Στην Aλβανία παίζει περισσότερο ο ιταλικός παράγοντας.


  Γενικότερα η Αλβανία θεωρείται χώρος επιρροής των ιταλικών συμφερόντων, απότοκο της περιόδου της ύστερης ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας του 20ού αιώνα (όταν ακόμα και το Βέλγιο αποκτούσε αποικίες-κτήσεις στην Αφρική). Η Ιταλία προσπάθησε να αναπτυχθεί αποικιοκρατικά στα εδάφη της παλιάς ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Και η βάση για τα σχέδια αυτά - στο δρόμο προς την Ανατολή και τον Καύκασο ήταν και είναι η Αλβανία. Σαν εμπορικός διεισδυτικός κριός. Και σαν χαβούζα επικίνδυνων οικολογικά βιομηχανιών της.

  Έτσι πολλές φορές έβαλε χέρι, έστειλε στρατεύματα τα τελευταία 100 χρόνια στην Αλβανία. Σε κάποιες περιπτώσεις με διάφορα προσχήματα, π.χ. τη δολοφονία κάποιου Τσελίνι (σημερινού ας πούμε Νίμιτς), τα ιταλικά στρατεύματα κατέβαιναν και μέχρι τα Γιάννενα την Πρέβεζα, την Κέρκυρα! Τα κρατούσαν για 5-6 μήνες ! Άλλη ιστορία το 1940! Βέβαια και η Ελλάδα με διάφορους τρόπους έκανε αισθητή την παρουσία της στρατιωτικά, όποτε τη "έπαιρνε", στη Νότια Αβανία (ή για άλλους Βόρεια Ήπειρο).

  Το τελευταίο συμβάν ήταν με τη κατάρρευση των αλβανικών πυραμίδων, το 1997, οπότε (άλλο που δεν ήθελε) η Ιταλία έστειλε αμέσως στρατό για να την ηρεμήσει (να την κάνει προτεκτοράτο). Αυτό ανάγκασε την Ελλαδα, να στείλει κι αυτή κάποιους στρατιώτες, σαν σημάδι διεκδίκησης (διακυβέρνησης) περιοχής. Οι Ιταλοί κατάφεραν να τους στείλουν μακριά από τη νότια Αλβανία, ψηλά στα Τίρανα, ώστε να μη στηθούν μηχανισμοί πραραστρατιωτικοί παραδιοικητικοί στη Νότια Αλβανία με ελληνική επιρροή , καθώς ήταν ευνόητο το τι θα ακολουθούσε. Παρών έδωσαν και οι Τούρκοι! Στέλονοντας κι αυτοί τους δικούς τους στρατιώτες. Μαζί και μουλάδες και δασκάλους!

  Με λίγα λόγια, με μια άλλη προσέγγιση, είναι φανερό πως η Αλβανία, τουλάχιστον περιοχές της (νότια αλβανία, κεντρική και βόρεια παράλια ζώνη) είναι γκρίζες ζώνες, κομμάτια πίττας για φάγωμα από ισχυρό - ισχυρούς γείτονες. Κι οι μόνοι ισχυροί της περιοχής αυτήν την εποχή είναι Ιταλία - Ελλάδα. Η Τουρκία είναι πολύ μακριά γεωγραφικά, δεν μπορεί να παίξει!

  Και το αλβανικό έθνος (ας το πούμε έθνος, γιατί όλα αυτά κατασκευάζονται μέσα σε 30-40 χρόνια, όπως κατασκευάστηκαν και όλα τα βαλκανικά έθνη), σπρώχνονται προς τα ενδότερα της Βαλκανικής, προς τα Σκόπια το Κόσοβο και τη Βοσνία. Σαν μουσουλμανικό πλέον στοιχείο. Ίσως δεν πρέπει να μιλάμε για μεγάλη Αλβανία αλλά για μια συνέχιση του ύστερου ευρωπαϊκού νεοαποικισμού, με ωφελούμενο την Ιταλία, που σπρώχνει οτιδήποτε μουσουλμανικό προς το εωστερικό της Βαλκανικής, το συγκεντρώνει στον πυρήνα του, γύρω από το Κόσσοβο και τη Βοσνία.

  Μέχρι την εποχή του Αλία, η ξένη γλώσσα στα σχολεία ήταν τα ιταλικά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.