11/12/2009 18:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαρκοζί: Αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις η ΕλλάδαΚαθησυχαστικοί φάνηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες οι εταίροι της Ελλάδας στην ΕΕ, με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να δηλώνει ότι "η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να αναλάβει τις ευθύνες της" και τον γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί να σημειώνει ότι "τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση αποτελούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση".

    "Η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να αναλάβει τις ευθύνες της", δήλωσε η Μέρκελ μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    "Δεν μιλήσαμε για το ενδεχόμενο προσφυγής σε μέτρα βοήθειας. Αντιθέτως, ειπώθηκε σαφώς ότι η Ελλάδα θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων" στην οικονομία της, προσέθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Σαρκοζί: "Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση" τα πρώτα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης.


Από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αναγνώρισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει "μεγάλες οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις" και σημείωσε ότι "είναι απαραίτητο οι ελληνικές αρχές να υιοθετήσουν μια φιλόδοξη στρατηγική δημοσιονομικής σταθερότητας".    Ωστόσο ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε παράλληλα ότι "τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση αποτελούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση" και κάλεσε την Αθήνα να βελτιώσει επίσης την ποιότητα των στατιστικών της.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 11/12/2009 19:41:46

  Ποιά είναι τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν, που λέει ο Σαρκοζί;

 2. JOHN avatar
  JOHN 12/12/2009 00:05:53

  Με τι ανταλαγμα αραγε οι Ευρωπαιοι εταιροι μας τρεχουν να μας συνδραμουν ν ανορθωσουμε την καταστραμενη οικονομια μας?

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 12/12/2009 03:01:04

  Να το ξαναρωτήσω κι εγώ: Πώς ξέρει ο Σαρκοζί μέτρα που δεν τα ξέρουμε εμείς; Και ποια είναι αυτά;

  Ίσως να χαθήκαμε στη μετάφραση. Ο ΓΑΠ εξάλλου τα λέει πιο καλά στα αγγλικά. Μέχρι να μεταφράσουμε τα πρώτα μέτρα στα ελληνικά ήθελε κάποιο χρόνο, πώς να το κάνουμε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.