#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/09/2012 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαν να πέρασε ένας αιώνας….Σαν σήμερα το 1999, ο Χρηματιστήριο Αθηνών  έπιασε τις 6,484.38 μονάδες!

Το υψηλότερο σημείο  του δείκτη από καταβολής του!

Βιώναμε τότε τον μύθο της «ισχυρής Ελλάδος»!

Αν περνούσες έξω από τράπεζα,  μ’ ένα χαμόγελο ως τ’  αυτιά, θα  σου έδιναν πιστωτική, καταναλωτικό, στεγαστικό, διακοποδάνειο, φοιτητοδάνειο, …γαμοδάνειο!

«Τα πάντα όλα», που θα έλεγε και ο Αλέφαντος!

Ο Μέγας Εκσυχρονιστής,  κοκορευόταν  ότι το Χρηματιστήριο αντανακλούσε τη δύναμη της οικονομίας μας!

Γνωστός Τραπεζίτης προέβλεπε ότι ο δείκτης θα φτάσει στις 7.500 μονάδες!

Ούτε Dow Jones να ήμασταν!

Εταιρείες, της πλάκας, μπήκαν στο ΧΑ με κεφαλαιοποίηση εκατοντάδων εκατομμυρίων!

Τα καφενεία απέκτησαν on-line σύνδεση με τη Σοφοκλέους και κάθε χωριό που σεβόταν τον εαυτό του ΕΛΔΕ!

Οι Ελληνες έβγαζαν τις αποταμιεύσεις τους και αγόραζαν μετοχές!

Οι ειδήμονες, γέμισαν ρευστό και αναδιάρθρωσαν δάνεια και υποχρεώσεις!

Τα «κορόϊδα»  φορτώθηκαν με χρέη, τα οποία τους ταλανίζουν ακόμα και σήμερα!

Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε αφίσα για το …κόμμα του Χρηματιστηρίου!

Η διαπλοκή γιγαντώθηκε….

Ύστερα, άρχισαν οι κηδείες και τα μνημόσυνα…

Με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου πραγματοποιήθηκε η βιαιότερη αναδιανομή εισοδήματος εν καιρώ ειρήνης.

Αναδιανομή, που ολοκληρώθηκε, υπό την επίβλεψη της τρόϊκα.

Και στην πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση, είχαμε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ!

Τότε, οι πολλοί,  δεν συμμετείχαν στα κέρδη.

Και όσοι το επιχείρησαν, την πάτησαν!

Όμως, σήμερα καλούνται να καταβάλλουν, και το υστέρημά τους, για να διασώσουν εκείνους που και τότε κέρδιζαν δις!

Και, όμως, αυτό το έγκλημα πέρασε ατιμώρητο!

Σε λίγο θα περάσει και στη λήθη του χρόνου…

Κάποιοι, θα υπομειδιούν ανάβοντας τα  ευμεγέθη πούρα τους, καθώς τα κουφάρια των εταιρειών τους βγαίνουν στο σφυρί…

Τα θύματα θα αναρωτιούνται, αν ποτέ στη χώρα αυτή θα αποδοθεί δικαιοσύνη…

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γυάλινη σφαίρα avatar
  Γυάλινη σφαίρα 17/09/2012 19:42:03

  βάλε και τα αποθεματικά των Ταμείων που έγιναν ΜΑΚΛΩ, ΠΑΡΝΑΣΟΣ και ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ

 2. Δρυς avatar
  Δρυς 17/09/2012 19:53:38

  Ψήφισαν Κωστάκη πολλοί για να αποδοθούνε ευθύνες για το "Χρηματιστήριο", και είδαμε όλοι τι έγινε.

 3. Μάνος avatar
  Μάνος 17/09/2012 20:08:55

  Η ΣημιτοΕλλάδα (μαζί με χοντροΠάγκαλο και Τζέφρυ) των Ιμίων, του Χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών.

  Για ΜΕΓΑΛΕΙΑ και ΠΡΟΟΔΟ όχι παίξε γέλασε!

  Α ρε Ελλάδα!

 4. Δαναός avatar
  Δαναός 17/09/2012 20:22:24

  Άκου γαμοδάνειο...Μα τι λες βρε Κώστα είχαμε και τέτοια;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δαναός 17/09/2012 20:25:05

   Δάνεια, για γάμους Δαναέ!
   Το μυαλό σου όλο στο πονηρό πάει....

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Κώστας Ροδινός 17/09/2012 22:39:01

    Ἄλλοι πῆραν τά δάνεια γιά τούς γάμους καί ὅλοι πληρώνουμε τά γαμη@@τικα...Καί μᾶς ἔμεινε κι ἡ πεθερά(ἡ τρόϊκα)!

    • Πατωματζής avatar
     Πατωματζής @ Κυθήριος 17/09/2012 23:38:38

     Εμ δεν το ξέρεις το άλλο αγαπητέ???
     Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη!

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Πατωματζής 17/09/2012 23:48:42

      Ἐκεῖ εἴχα τό μυαλό μου,ἀλλά ἤθελα νά κολλήσω καί τήν πεθερά...

 5. Εμμανουήλ Πρόιος avatar
  Εμμανουήλ Πρόιος 17/09/2012 20:26:52

  Φυσικά και είχαμε γι΄αυτό και σήμερα έχουμε γαμοτρόικες που μας επιβάλουν γαμοφόρους και γαμομέτρα!

  • Τάκης Μπ. avatar
   Τάκης Μπ. @ Εμμανουήλ Πρόιος 17/09/2012 21:49:51

   και γαμόμετρα..

 6. Δαναός avatar
  Δαναός 17/09/2012 20:27:41

  Ναι αυτό εννοούσα, γιατί στο τέλος όλα γαμοδάνεια κατάληξαν!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δαναός 17/09/2012 20:28:37

   που τώρα δεν φτάνουν ούτε για μνημόσυνα!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κώστας Ροδινός 18/09/2012 00:47:20

    Κι ο Ροδινός με τέτοιο δάνειο παντρεύτηκε. Του είχα κάνει δώρο και μερικά τεμάχια της Γενικής Αποθηκών. Σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο.

 7. Δαναός avatar
  Δαναός 17/09/2012 20:34:27

  Τι να κάνουμε! Η βλακεία είναι ανίατη και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου:

  Μυαλό δεν πουλάνε ούτε στα θρανία ούτε στη λαϊκή- ή το 'χεις ή σου λείπει, και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει. Το φάρμακο κατά της βλακείας δεν έχει ακόμα βρεθεί- όσο πιθανό είναι να βγάλει ο μονόχειρας καινούργιο χέρι άλλο τόσο πιθανό είναι να βάλει μυαλό το ντουβάρι. Ούτε οι νουθεσίες ούτε τα γράμματα ούτε τα χρόνια μπορούν να προσθέσουν ένα δράμι μυαλό- είναι σαν να γράφεις στο νερό. Οι αρχαίοι δεν εντυπωσιάζονταν διόλου με τους πολυμαθείς και πολυδιαβασμένους σοφολογιότατους: «ως ουδέν η μάθησις, αν μη νους παρή». Ούτε οι σύγχρονοι σοβαροί θαμπώνονται με τους περισπούδαστους.

  Στη δεκαετία του 1970, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όργωνε τις ευρωπαϊκές χώρες για να πετύχει την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, του πρότειναν να πάρει μαζί του κι έναν υψηλόβαθμο διπλωμάτη και πολιτικό επιστήμονα επειδή, συν τοις άλλοις, μιλούσε εφτά γλώσσες. Ο έμπειρος πολιτικός, που γνώριζε τον προτεινόμενο, αγρίεψε (δεν ήθελε και πολύ): «Τι να τον κάνω αυτόν; Και στις εφτά βλακείες θα λέει».

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι υποτιμάμε τον αριθμό των βλακών ανάμεσα μας, αφού το κρίσιμο ποσοστό που όλοι γνωρίζουμε ότι υφίσταται σε κάθε τυχαία πληθυσμιακή ομάδα παραμένει ως σήμερα απροσδιόριστο. Και επειδή κάθε τόσο μας αιφνιδιάζουν με την ανοησία τους πρόσωπα «υπεράνω υποψίας», ανακαλύπτουμε ότι οι χοντροκέφαλοι είναι πολύ περισσότεροι από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε. Αν δεχτούμε την κωδωνοειδή καμπύλη «κανονικής κατανομής» (ή «καμπύλη Gauss», από το όνομα του Γερμανού μαθηματικού) η οποία χρησιμοποιείται για την ανίχνευση διάφορων χαρακτηριστικών ενός πληθυσμού, έχουμε το λιγότερο ένα ποσοστό 25% βλακών σε κάθε κοινωνική ομάδα- ο ένας στους τέσσερις. Μάλλον δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ένα τόσο μικρό νούμερο- όπου και να στρίψεις σε βλάκα θα πέσεις. Αυτό που φαίνεται να έχει καθολική ισχύ είναι πως όσοι είναι οι χάχες μεταξύ των παρκαδόρων είναι και μεταξύ των πανεπιστημιακών.

  Όσο περισσότερο απασχολεί την κοινωνία ένα φαινόμενο (αλκοολισμός, βροχοπτώσεις, ανεργία κ.λ.π.) τόσο μεγαλύτερη είναι η ποικιλία των λέξεων που χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν με ακρίβεια όλες τις πτυχές του (λέγεται ότι οι Εσκιμώοι έχουν τις περισσότερες λέξεις για το λευκό).

  Μια ισχυρή ένδειξη για το πόσο αισθητή είναι η κοινωνική παρουσία των βλακών, άρα και το ποσοστό τους, είναι ο εκπληκτικός πλούτος λέξεων για τον χαρακτηρισμό τους από την αρχαία ως τη σύγχρονη και τη νεανική ευρηματικότητα: νωθρός, άνους, μωρός, μώλυς, ευήθης, αμβλύς, βληχρός, αβδηρίτης, χαύνος, χάσκας, πελελός, αναίσθητος, αμβλύτης, νώθειος, άφρων, αμαθής, άσκεφτος, αερολόγος, κόρυζα, ζωντανό, ζωντόβολο, κουτορνίθι, κωθώνι, μάπας, βλάκας (με περικεφαλαία), πανί βλάκας, ανόητος, ελαφρύς, γελοίος, μπουνταλάς, μπούφος, μπαρούφας, μπούρδας, χάνος, ψάρι, βλήμα, σερσέμης, χαϊβάνι, πίπιζας, τούβλο, ντουβάρι, χαλβάς, χάχας, κούτσουρο, μούσμουλο, χοντροκέφαλος, στενόμυαλος, ελαφρόμυαλος, ορνιθόμυαλος, μωροπίστευτος, φυγόμυαλος, κουφιοκέφαλος, κοντόφθαλμος, στενοκέφαλος, σκατοκέφαλος, σαχλαμάρας, αφελής, κοίμησης, κοιμισμένος, νυχτωμένος, ύπνος, απτάλης, αχμάκης, ζευζέκης, στούρνος, στουρνάρι, πίτουρας, χάπι, χάπατο, φιόγκος, φύκι, κολοκύθας, κεφάλας.

  Και: στόκος, κάλος, μπάμιας, φελλός, καθυστερημένος, σκατόμυαλος, κοκορόμυαλος, ζαβός, ηλίθιος, λειψός, κλούβιος, θέατρο, κουτεντές, κουτούλιακας, στραβάδι, ντιπ (ντιπ για ντιπ), βραδύνους, σκράπας, αγαθός, αγαθιάρης, αγαθοκλής, αγαθοψώλης, αγαθομούνα, μικρόμυαλος, μικρονοϊκός, μυγοχάφτης, απόμωρος, ζαβλακωμένος, θεόκουτος, νταμάρι, ζώο, βόδι, μοσχάρι, κρέας, σαχλός, σαχλαμπούχλας, τρίχας, φάβας, χαζοχαρούμενος, άχυρο, χαμένος, χαζοβιόλης, μουρόχαβλος, κλαπανάρας, κρετίνος, αποβλακωμένος, παρμένος, μύωψ, κορόιδο, πατάτας, πιλάφας, καζάνας, τουφεκαλεύρης, ξυλοσχίστης, ρόζος, ανεγκέφαλος, πτηνοκέφαλος, ελαφροκέφαλος, μπουσδούκος, μπουζουκοκέφαλος, νούμερο, γκαβός, κόπανος, μέτριος, λίγος, ανίκανος, ανεπαρκής, χύμα, σκόρπιος, καδρόνι, ανερμάτιστος, γκαφατζής, μηδέν, τίποτα, μπουμπούνας, μπουμπουνοκέφαλος, μπαγλαμάς, πλημμύρας, παπάρας,παπαρόπουλος, κώτσος, όρνιο, πρόβατο, κοκωβιός, κότα, χήνα, κλώσα, βλαμμένος, βλακόμουτρο, βλακέντιος, τενεκές, βλήτο, ούφο, βούρλο, μόγγολο, Νταου, χόρτο, φυτό, μπάζο, Γκαουρ, Γκουφι, γκα-γκά, γκάου, κουλός, γεια σου, φλοπ, και το λεξιλόγιο διαρκώς εμπλουτίζεται.

  Εννοείται ότι κορωνίδα όλων είναι η πολυσήμαντη και κάτω από κάθε γλώσσα λέξη μαλάκας (το επίθετο μαλακός είναι συγγενές του βλάκας) και εμφαντικά πολύ μαλάκας ή ένας μαλάκας και μισός ή βαρύς μαλάκας ή πολλά κιλά μαλάκας για τις ιδιάζουσες περιπτώσεις…
  Η αξεπέραστη λέξη μαλάκας αποδίδει εναργέστατα την καθ' έξη ροπή του βλάκα σε βλακώδεις ενέργειες ή την αυτοϊκανοποίηση του βλάκα που κάθε φορά νομίζει ότι κάτι πέτυχε. Και σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν περιορίζεται απλώς και μόνο στην έννοια της βλακείας, αλλά αποδίδει και μια ορισμένη μομφή για κάποια μικρή ή μεγάλη απρέπεια, ότι πέρασες τα εσκαμμένα- τα λεγόμενα «μαλακία έκανες», «κόφ' τις μαλακίες», «δεν μπορώ τις μαλακίες» είναι και μια επαναφορά στην τάξη.
  Λες μαλάκας και καθάρισες.
  Δεν υπάρχει ιδεωδέστερη λέξη άμεσης και καταλυτικής προσωπικής κριτικής. Οι λέξεις μαλάκας, μαλακία και τα παράγωγα τους χρησιμοποιούνται για πρόσωπα και καταστάσεις που ξέφυγαν της κοινής λογικής ή των ηθικών και αισθητικών κριτηρίων. Ένα καλλιτεχνικό έργο, μια πολιτική δήλωση ή ενέργεια απαξιώνονται μονολεκτικά και αστραπιαία ως «μαλακία». Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις τίποτα-δεν υπάρχει ίσως ο χρόνος, η διάθεση ή και η ικανότητα για εμβάθυνση, μα αποδίδει το τελικό συμπέρασμα που σχηματίστηκε μέσα σου. Χρησιμοποιείται ακόμα και ως αυτοκριτική: «τι βλέπεις; μαλακίες» (ανοησίες, μπούρδες), «τι κάνεις; μαλακίες» (τίποτα άξιο λόγου, κάτι που δεν μου αρμόζει). «Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας» λέει ο ατσαλάκωτος παρουσιαστής από την οθόνη, έτοιμος να ξεκινήσει το τροπάρι του, και ο βαριεστημένος τηλεθεατής, που έχει πάρει χαμπάρι πια τι νούμερο είναι, του απαντάει ενδόμυχα και κάποτε μουρμουριστά «καλώς τον μαλάκα».
  Από το βιβλίο του Διονύση Χαριτόπουλου
  "Εγχειρίδιο Βλακείας"

  • Bob ο μάστορας avatar
   Bob ο μάστορας @ Δαναός 17/09/2012 21:44:04

   Τέλειος!
   Να προσθέσω.

   Εὐάγγελος Λεμπέσης - Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ
   http://users.uoa.gr/~nektar/arts/prose/evangelos_lempesis_idiots.htm
   και
   Paz Martin: Πως Έγινα Βλάκας
   http://www.peri-grafis.com/ergo.php?id=780

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Δαναός 17/09/2012 22:52:13

   Δαναέ μου,καί ὁ βλάκας ὅμως μπορεῖ νά ἀντικρούσει λέγοντας σέ κάποιον: Δέν εἶμαι τόσο βλάκας ὅσο φαίνεσαι.
   Καί,ποιό εἶναι τό ἄκρον ἄωτον τῆς βλακείας;Νά ξενυχτήσει κάποιος μελετῶντας γιά τίς αὐριανές ἐξετάσεις οὔρων.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Κυθήριος 17/09/2012 23:27:34

    Απίθανο!!!

  • kotstak avatar
   kotstak @ Δαναός 17/09/2012 23:52:54

   Πρέπει να θεωρήσουμε ως αυταπόδεικτο το ότι από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, είμαστε οι λιγότερο ευφυείς.
   Δεν είναι δηλαδή δυνατόν να ευημερούν οι λιγότερο ευφυείς και να περνούν μεγάλη κρίση οι πιο ευφυείς.
   Σ'αυτό το συμπέρασμα θα καταλήξουμε πάλι, παρατηρώντας μικρές καθημερινές συνήθειες και κάνοντας μετρήσεις, σε επιλεγμένα σημεία, με το όργανο που ονομάζεται "βλακόμετρο".
   Τα σημεία αυτά είναι:
   1. Αν πάμε σε κάποιο όροφο πολυκαταστήματος και παρατηρήσουμε αυτόν που πατάει το κουμπί για να καλέσει το ασανσέρ, θα διαπιστώσουμε, πως στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν πατάει μόνο το κουμπί που αντιστοιχεί στην κατεύθυνση που θέλει να πάει, αλλά και τα δύο, με αποτέλεσμα να χάνει χρόνο ο ίδιος αλλά και να ταλαιπωρεί όλους τους άλλους.
   2. Αν πάμε, σε ώρα αιχμής, σε έναν πολυσύχναστο σταθμό μετρό, θα παρατηρήσουμε ότι αυτοί που περιμένουν να μπουν, στριμώχνονται μπροστά στην πόρτα εμποδίζοντας αυτούς που θέλουν να βγουν.
   Έτσι ο συρμός χάνει χρόνο και επηρεάζεται με αυτό τον τρόπο η συχνότητα των δρομολογίων, με αποτέλεσμα, εκτός του ότι χάνουμε χρόνο, δημιουργείται και συνωστισμός μέσα στα βαγόνια.
   3. Το κλείσιμο των διασταυρώσεων. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει τώρα, γιατί η διασταύρωση “εκδικείται” τους ηλίθιους που την έκλειναν και "δεν τους επιτρέπει" να την κλείνουν.
   Αναγκαστικά, το βλακόμετρο θα κάνει μετρήσεις μόνο στα σημεία 1 και 2.

 8. kotstak avatar
  kotstak 17/09/2012 21:28:13

  Αυτό που έγινε το 1999 άρχισε να οργανώνεται από το 1996-98.
  “Μαζεύονταν” οι μετοχές επί δυο χρόνια πριν “εκτοξευτούν”.
  Εάν δει κάποιος τη γραφική παράσταση μιας "φούσκας", θα διαπιστώσει ότι στην υψηλότερη τιμή αυξήθηκε υπερβολικά και ύποπτα η εμπορευσιμότητα.
  Εάν η μετοχή μιας εταιρείας είχε ημερήσια εμπορευσιμότητα 1.000 μετοχές και τιμή το 1998 είκοσι σεντς, ανεβαίνει συνεχώς χωρίς να μεταβάλλεται η εμπορευσιμότητα και στα εκατό ευρώ που φτάνει, αλλάζουν χέρια ένα εκατομμύριο μετοχές σε έναν μήνα.
  Από αυτό και μόνο βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι το κόλπο ήταν στημένο.

  Όταν "φούσκωναν" μια μετοχή ΗΞΕΡΑΝ πως θα βρεθεί “χασοσκόπος”, που διαχειρίζεται χρήματα άλλων, για να την αγοράσει.
  O “χασοσκόπος” ήταν ο διαχειριστής μια άλλης εισηγμένης στο ΧΑΑ εταιρείας, που είχε πάρει, μέσω ΑΜΚ, τα λεφτά ανυποψίαστων πολιτών για να τα επενδύσει στο αντικείμενο στο όποιο δραστηριοποιείτο.. Αλλά αντί να τα επενδύσει ..αγόρασε "υπέρ-φουσκωμένες" "φούσκες".

  Το ότι δεν έγινε, εκ των υστέρων έστω, κανένας έλεγχος για το που πήγαν τα λεφτά που πήραν οι επιχειρηματίες από το ΧΑΑ, μέσω των ΑΜΚ, είναι υπερβολικά ύποπτο.
  Οι επιχειρηματίες συμπεριφέρθηκαν σα να ΗΞΕΡΑΝ πως δε θα ελεγχθούν…

  Όλοι οι επιχειρηματίες, που δεν επένδυσαν τα χρήματα που άντλησαν, στους σκοπούς για τους οποίους τα άντλησαν, ήσαν αριστεροί.
  Εάν οι επιχειρηματίες, διέθεταν τα ποσά που άντλησαν από το ΧΑΑ στους σκοπούς για τους οποίους τα άντλησαν, η Ελλάδα θα είχε σήμερα τουλάχιστον 100.000 λιγότερους ανέργους, τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερο χρέος και αυτά σε πρώτο χρόνο.
  Σε δεύτερο χρόνο θα δημιουργούντο συνθήκες αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης.
  Η αριστερά έχει τους δικούς της νόμους.
  Ένα “αόρατο χέρι” προστατεύει τους διεφθαρμένους αριστερούς.

  • kotstak avatar
   kotstak @ kotstak 17/09/2012 21:53:50

   Οι άμεσα ή έμμεσα συμμετέχοντες, φρόντισαν να εμφανιστεί ως σκάνδαλο αυτό που τελικά εμφανίστηκε (δηλαδή ότι παρέσυραν τον κόσμο), το οποίο όμως ήταν "παρωνυχίδα" μπροστά στο πραγματικό και μεγάλο σκάνδαλο, που ήταν η διασπάθιση των χρημάτων που άντλησαν.

   Ποτέ δεν είναι αργά για “νεκροψία”. Μπορεί και τώρα να τους ζητηθούν διευκρινήσεις.
   Αλλά... οι αριστεροί είναι υπεράνω των νόμων.

   • akenaton avatar
    akenaton @ kotstak 17/09/2012 22:26:23

    Πόσο δίκαιο έχετε αγαπητέ μου! Εμείς, Έθνος ανάδελφον σε όλα, ακόμη και εδώ, αντί να αναζητήσουμε που πήγαν τα λεφτά των "επενδυτών" που εισέρρευσαν στα ταμεία της κάθε "εταιρείας - ντακότας" που εμφανιζόταν ως τουλάχιστον F-16, επιμένουμε να σιγοψέλνουμε το τροπάριον του "λογιστή" που μας "παρέσυρε" στον "επενδυτικό" κατήφορο του ΄99. Η αναφορά του Δαναού παραπάνω περί βλακών, είναι εύστοχη και για τότε και για μετά και για τώρα.

    • kotstak avatar
     kotstak @ akenaton 18/09/2012 00:16:30

     Συμφωνώ απολύτως με την αναφορά του Δαναού περί βλακών.
     Υπάρχει και το "βλακόμετρο", με το οποίο μπορεί να κάνει κάποιος αξιόλογες, εάν όχι ακριβείς, μετρήσεις.

  • Lampros avatar
   Lampros @ kotstak 17/09/2012 22:08:46

   Όλοι οι επιχειρηματίες, που δεν επένδυσαν τα χρήματα που άντλησαν, στους σκοπούς για τους οποίους τα άντλησαν, ήσαν αριστεροί.

   Ναι, κάργα, με το Μαρξ στο χέρι.

   Αριστερός ήταν και ο Παπαδήμος, αριστερός και ο Σημίτης...

   • kotstak avatar
    kotstak @ Lampros 17/09/2012 22:52:41

    Αυτοί που αναφέρεις δεν άντλησαν χρήματα από το ΧΑΑ. Δεν είχαν εταιρείες.

    Ποιος είναι με το Μαρξ στο χέρι; Η Αλέκα; Ο Αλέξης;
    Αριστερά= διεθνισμός= έλλειψη πατριωτισμού= διαφθορά.

    Αριστερά= Συνασπισμός ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την πάρτη τους και αδιαφορούν για το σύνολο. Τους αρέσει ο καπιταλισμός γιατί περνούν καλά. Δεν θα ήθελαν να ζούσαν στη Κορέα. Δεν είναι βλάκες.
    Κατάλαβέ το όσο είναι νωρίς.

   • kotstak avatar
    kotstak @ Lampros 18/09/2012 00:22:22

    "Αριστερός ήταν και ο Παπαδήμος, αριστερός και ο Σημίτης…"

    Με τη λογική σου, αύριο θα λες:
    "Αριστερός ήταν και ο Τσίπρας…"

 9. Enzo avatar
  Enzo 17/09/2012 21:43:22

  Σαν να πέρασε ένας αιώνας .... Απο τα Ζαππεια

 10. Lampros avatar
  Lampros 17/09/2012 22:07:32

  Αναδιανομή, που ολοκληρώθηκε, υπό την επίβλεψη της τρόϊκα.

  Της τρόικαΣ.

  Η λέξη έχει ενσωματωθεί και κλίνεται στα Ελληνικά από την εποχή του Ντοστογιέφκι και βάλε. Μην γράφουμε σαν αγγράμματοι δημοσιογράφοι του ΜΕΓΚΑ...

 11. skeptical ( ex voter) avatar
  skeptical ( ex voter) 17/09/2012 22:08:16

  "Γνωστός Τραπεζίτης προέβλεπε ότι ο δείκτης θα φτάσει στις 7.500 μονάδες!"

  Τώρα εγώ που θυμάμαι και τον Χρύσανθο απο τηλεοράσεως να λέει ακριβώς το ίδιο , κακώς θυμάμαι ??

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ skeptical ( ex voter) 17/09/2012 23:01:35

   Μεταξύ άλλων στη δίωρη καθημερινή εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου με τη μία ώρα αφιερωμένη στην πολιτική και την άλλη ώρα αφιερωμένη στο χρηματιστήριο (!).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.