#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/08/2013 14:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαρας: Απολύτως προστατευμένη η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός για το θέμα των πλειστηριασμών.

Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».
Πλειστηριασμοί μόνο «για τους λίγους επιτήδειους» είπε και ο κ. Βενιζέλος και διαβεβαίωσε ότι «η πρώτη κατοικια του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού είναι και θα παραμείνει απολύτως προστατευμένη»
H κυβέρνηση και οι δύο εταίροι έπραξαν το αυτονόητο. Εδωσαν το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η νέα ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα γίνει διαπραγμάτευση με την τρόικα. Και οι κινήσεις των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου εντάσσονται στο κλίμα καταλαγής των βουλευτών και της κοινωνίας.

Το αυτονόητο είναι ότι πρέπει να προστατευτεί η κατοικία των ασθενέστερων, όσων έχουν πληγεί από την κρίση, όσων αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους.

Επίσης, αυτονόητο είναι να στοχοποιηθούν και να πιεστούν οι επιτήδειοι που ενώ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν δεν το κάνουν.

Τις επόμενες εβδομάδες, και χωρίς την πίεση που δημιουργήθηκε κακώς, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή μια σειρά από ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την αρχή της επόμενης χρονιάς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειολήπτες θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

Σε όσους δηλώνουν πλήρη οικονομική αδυναμία, έχουν χάσει τα εισοδήματά τους, είναι άνεργοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτοί δεν πρόκειται να θιγούν σε καμιά περίπτωση και θα ισχύσει η προστασία της πρώτης κατοικίας.
Στα μεσαία εισοδήματα που διαθέτουν κάποιο εισόδημα, όμως, δυσκολεύονται τρομερά στην καταβολή των δόσεων. Εδώ, σε συνεργασία με τις τράπεζες θα γίνουν περαιτέρω διευκολύνσεις, όπως επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής χωρίς πέναλτι. Εξετάζονται επίσης, σενάρια και για τις δύο κατηγορίες, ακόμη και «κουρέματος» μέρος του δανείου.
Στους έχοντες υψηλά εισοδήματα, όπως φαίνεται από τις φορολογικές δηλώσεις. Στους έχοντες καταθέσεις που είναι παραπλήσιες ή υψηλότερες από το οφειλόμενο δάνειο. Και σε όσους διαθέτουν κι άλλη ακίνητη περιουσία πέραν της πρώτης κατοικίας. Οι συγκεκριμένοι που δεν πληρώνουν ετσιθελικά θα εξαναγκαστούν να το κάνουν μέσω της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Αλλη κατηγορία είναι οι επιχειρηματίες και έμποροι που θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά σε ότι αφορά περίπου 10.000 ακίνητα που κινδυνεύουν να κατασχεθούν.

Εξετάζεται το σενάριο της μείωσης του ποσού στο οποίο θα υπάρχει προστασία από τις 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία στις 160.000 ευρώ ή και πιο κάτω. Αλλά αυτό θα γίνει σε συνάρτηση και με τα εισοδήματα των δανειοληπτών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kotstak avatar
  kotstak 22/08/2013 14:39:22

  "Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως"

  Για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, που εξ’ αιτίας της κρίσης αδυνατούν να πληρώνουν το ενοίκιό τους, θα μεριμνήσει η πολιτεία;
  Ο ιδιοκτήτης, όσο μεγάλη αδυναμία και εάν έχει, δε θα πρέπει να πληρώνει μια μικρή έστω δόση, ίση με το ενοίκιο;

  • Χμμμμ avatar
   Χμμμμ @ kotstak 22/08/2013 15:06:37

   εσκεμμένα ξεχνάς το γεγονός ότι όσοι έχουν σπίτια πληρώνουν το χαράτσι στο κράτος?Αυτό δεν πρέπει να αφαιρεθεί από το υποτιθέμενο ενοίκιο?
   Και επιμένω να ρωτώ
   Γιατί δεν γίνεται καμιά αναφορά στα επιτόκια των τραπεζών?
   Με πόσο δανείζονται αυτές και πόσο ζητάνε από τους δανειολήπτες?

   • Ανεργος avatar
    Ανεργος @ Χμμμμ 22/08/2013 17:49:11

    Κανεις λαθος... Χαρατσι (Εκτακτο Ειδικο Τελος Ηλεκτροδοτουμενων Δομημενων Επιφανειων) πληρωναμε επι ΠΑΣΟΚ. Τωρα πληρωνουμε Ενιαιο Φορο Ακινητων!

  • ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
   ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ @ kotstak 22/08/2013 15:37:24

   Δυστυχώς όχι, αγαπητέ, σύμφωνα με τους αυτοαποκαλούμενους "κοινωνικά ευαίσθητους". Κάποιοι, που δεν επεδίωξαν άλμα στο κενό λαμβάνοντας στεγαστικό δάνειο, δυστυχώς θα πρέπει να πληρώνουν ακόμα ενοίκιο, σε αντίθεση με τόσους και τόσους που ελαφρά τη καρδία πήραν στεγαστικό και τώρα, δοθείσης της συγκυρίας, "προστατεύονται" και δεν πληρώνουν καμία δόση...

   • markoulas avatar
    markoulas @ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 22/08/2013 16:23:13

    Μετά Χριστόν προφήτης. Δηλάδη έπρεπε όλοι αυτοί να υποψιαστούν τι θα συνέβαινε. Οταν πήραν τα στεγαστικά δάνεια τα πήραν με την τότε οικονομική δυνατότητα πληρώνοντας πρώτα τους τόκους και μετά το κεφάλαιο. Οι συνθήκες ζωής τους έχουν αλλάξει. Αλλοι είναι άνεργοι και άλλοι έχουν τεράστια περικοπή μισθών. Πολύ μεγάλο ποσοστό έχει πληρωθεί στις τράπεζες μη σου πω και το κεφάλαιο σε πολλές περιπτωσεις. Μη συγκρίνεις ανόμοιες περιπτώσεις, και μην απαιτείς να σου χαρίσει ο ιδιοκτήτης το σπίτι όταν πληρώνει γι'αυτό 150 φόρους συν το χαράτσι συν το δάνειο και μια περιουσία για το οικόπεδο σε πολλές περιπτωσεις.

    • ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
     ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ @ markoulas 22/08/2013 18:36:44

     "με την τότε οικονομική δυνατότητα" μετά βίας μπορούσαν να πληρώσουν ένα ενοίκιο των 300-400 ευρώ, πήραν όμως απερίσκεπτα δάνειο με μηνιαία δόση 500-600 ευρώ...

     • markoulas avatar
      markoulas @ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 22/08/2013 18:59:15

      Mάλλον μιλάς για συγκεκριμένους.

 2. ganasta avatar
  ganasta 22/08/2013 15:38:53

  «Η πρώτη κατοικία των ελλήνων πολιτών θα προστατευτεί απολύτως, πλην όσων αποδεδειγμένα με δόλο δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα».
  Αυτή θα ήταν ξεκάθαρη δήλωση . Για όλα τα άλλα ας περιμένουμε πρώτα.
  ΥΓ. η κρίση έπληξε σχεδόν όλους τους έλληνες πολίτες. Η καραμέλα των «αδυνάτων» έχει προ πολλού λιώσει.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ganasta 22/08/2013 17:03:50

   Η κρίση έπληξε όντως σχεδόν όλους τους Ελληνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους . Δεν είναι όλοι αδύναμοι. Αν τώρα βέβαια κάποιος θέλει να διατηρήσει το (ενδεχομένως καλό) επίπεδο της ζωής του του 2009 μη πληρώνοντας το δάνειο του δεν έχω καμμιά διάθεση να του συμπαρασταθώ

 3. Black Ship avatar
  Black Ship 22/08/2013 15:52:23

  Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, αλλά και ο πιό ακριβοδίκαιος κριτής.
  Ας τον αφήσουμε λοιπόν να μας φωτίσει την αλήθεια!

  • Black Ship avatar
   Black Ship @ Black Ship 22/08/2013 18:19:05

   Δηλαδή εσείς αδυνατείτε να περιμένετε μέχρι να γίνουν οι εκλογές της μέγαιρας ώστε να φωτιστεί απόλυτα το σύμπαν μας; Δεν έχουν σημασία οι δηλώσεις, αλλά οι πράξεις.
   (Όσο για το ....δράμα που μας εκμυστηρεύεστε οτι ζείτε, τι να σας πω; Το γνωστό. Χαλαρώστε για να το απολαύσετε. Δε βλέπω για εσάς άλλη λύση).

 4. Αστρολάβος avatar
  Αστρολάβος 22/08/2013 16:01:17

  Να δούμε πόσο θα πιέσει και η Τρόϊκα, προς την επιθυμητή γι αυτήν κατεύθυνση. Κοντή γιορτή.

 5. περιμπανού avatar
  περιμπανού 22/08/2013 16:07:25

  Να υποθέσουμε, ότι ως θύματα της κρίσης θα θεωρηθούν κι εκείνοι που πτώχευσαν λόγω χαρατσιών κι υπέρμετρων φόρων στα ακίνητα;
  Για αυτούς υπάρχει πιθανότητα "κουρέματος" των φόρων ή, αφήνονται στο έλεος των τραπεζών, όπου επιμύκηνση αποπληρωμής στεγαστικού δανείου σημαίνει κι αύξηση του οφειλομένου ποσού;

 6. Ν.Κ. avatar
  Ν.Κ. 22/08/2013 16:11:59

  Και αφού γίνει ο πλειστηριασμός και υπολείπεται χρέος τι πρόβλεψη υπάρχει; Θα συνεχίσει να πληρώνει ο "πλούσιος"; Θα υπαχθεί σε καταναγκαστικά έργα; Και ο αρμόδιος υπάλληλος που ενέκρινε δάνειο σε επισφαλή πελάτη; Και οι καταθέτες που θα χάσουν από τα ανεξόφλητα δάνεια πουν χορηγήθηκαν από τις καταθέσεις τους;

 7. markoulas avatar
  markoulas 22/08/2013 16:12:20

  Aρχίζει ο κοινωνικός αυτοματισμός. Δεν θα πάρουμε τα δικά σας σπίτια θα πάρουμε τα σπίτια των πλουσίων και πάει λέγοντας. Αυτή τη φορά όμως δεν θα πιάσει.

 8. Ν.Κ. avatar
  Ν.Κ. 22/08/2013 16:13:08

  Και οι κοινωνικά αδύναμοι που ένεκα της αδυναμίας τους δεν ρισκάρησαν να δανειστούν είναι τα κορόιδα;

 9. yianna avatar
  yianna 22/08/2013 16:53:00

  Οι Τράπεζες εδώ και δύο χρόνια δεν πωλούν νέα δάνεια αλλά σε καθημερινή βάση προβαίνουν σε ρυθμίσεις. Καλά τα λέει ο Πρωθυπουργός αλλά εάν χρειασθούν άλλα 50 δις κεφάλαια από που θα τα βρεί? Με ποια κριτήρια θα κρίνουν ποιός είναι φτωχός και αδύνατος? Με το ετήσιο εισόδημα? Μα με τη φοροδιαφυγή που υπάρχει όλοι φτωχοί και αδύνατοι δηλώνουν.
  Γνωρίζω αρκετούς που γράφονται στο ταμείο ανεργίας και δουλεύουν παράνομα.
  Αντί να χαϊδεύουν αυτιά και ψηφοφόρους ας αφήσουν την αγορά να λειτουργήσει. Αμάν πια με την κρατικίστικη νοοτροπία τους.

  • Άργος avatar
   Άργος @ yianna 22/08/2013 16:58:08

   Ποια αγορά εννοείς;
   Διότι μέχρι σήμερα, η αγορά έφτασε τα πράγματα εδώ, η "ελεύθερη".

  • Αστρολάβος avatar
   Αστρολάβος @ yianna 22/08/2013 17:03:04

   Σωστά. Ας αφήσουμε τη Ζούγκλα επί τέλους να ...λειτουργήσει ελεύθερα! Τι πάει να πεί...αδύναμοι και ....άνεργοι και ...δυστυχούντες!
   Αμάν πια με αυτή τη λαϊκίστικη νοοτροπία, που μας θέλει όλους ζωντανούς. Νισάφι!

  • Ανεργος avatar
   Ανεργος @ yianna 22/08/2013 18:06:33

   "Με ποια κριτήρια θα κρίνουν ποιός είναι φτωχός και αδύνατος?" Ευλογο το ερωτημα σου. Και εγω 2 φορες την εβδομαδα ξυπναω 5 η ωρα για να ξεφωρτωσω φορτηγα με 15 ευρω παρανομα ενοειται γιατι να σε ασφαλισουν ουτε για πλακα, ενω περνω και ταμειο ανεργειας! το βλεπεις σωστο να μου παρουν το σπιτι?

 10. firiki2010 avatar
  firiki2010 22/08/2013 17:10:34

  Υπάρχει κάποιο στοιχείο για το πόσα και τι ύψους είναι τα δάνεια που απειλούν πρώτη κατοικία ; Μήπως για πολλοστή φορά διογκώνεται ένα θέμα "για να ΄χουμε να λέμε"; Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, μην τους κάνουμε δυσκολότερους.

 11. πολίτης avatar
  πολίτης 22/08/2013 17:12:24

  Οι γνώσεις μου στα οικονομικά είναι λίγες και αν κάνω λάθη, παρακαλώ κάποιος να διορθώσει.
  Είναι δυνατόν να έχει κάποιος καταθέσεις και να μπορεί για μεγάλο διάστημα να μην πληρώνει για το σπίτι του;
  Η τράπεζα δε θα κάνει έρευνα για την περιουσιακή του κατάσταση σε μετρητά και ακίνητα;
  Και αν υποθέσουμε ότι έχει καταθέσεις σε άλλη τράπεζα από εκείνη που πήρε το δάνειο, δεν μπορεί με δικαστική απόφαση να του τα πάρει -κατάσχεση εις χείρας τρίτων μου φαίνεται ότι λέγεται.
  Και ο μικρομεσαίος που υποθήκευσε το σπίτι για ένα δάνειο για την επιχείρησή του; Σαν λαμόγιο θα αντιμετωπιστεί;
  Τα λαμόγια που χρωστάνε έχουν εξασφαλίσει τα λεφτά, άλλοι θα την πληρώσουν.
  Τελικά, επικοινωνιακό είναι το όλο παιχνίδι. Το χατίρι των δανειστών έγινε πάλι.

 12. Αστρολάβος avatar
  Αστρολάβος 22/08/2013 18:39:44

  Σωστά Γιάννα. Ας αφήσουμε τη Ζούγκλα επί τέλους να ...λειτουργήσει ελεύθερα! Τι πάει να πεί...αδύναμοι και ....άνεργοι και ...δυστυχούντες!
  Αμάν πια με αυτή τη λαϊκίστικη νοοτροπία, που μας θέλει όλους ζωντανούς.

 13. Γιωργος Μακρης avatar
  Γιωργος Μακρης 22/08/2013 19:57:13

  Εσυ που τα ξερεις αυτα και εισαι τοσο συγκεκριμενος; Ελα τωρα...

  • ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
   ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ @ Γιωργος Μακρης 22/08/2013 21:50:38

   "Εσυ που τα ξερεις αυτα και εισαι τοσο συγκεκριμενος;".

   Ο κόσμος τ'όχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι!

 14. el eternauta avatar
  el eternauta 22/08/2013 20:43:39

  απο ενα κρατος απατεωνων κανεις δεν εχει καμια εμπιστοσυνη οσα καλα και να λεγονται απο πλευρας πρωθυπουργου.
  η εμπιστοσυνη εχει πλεον κλονιστει σοβαρα προς αυτο το κρατος εδω και χρονια.

 15. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 22/08/2013 23:35:24

  ΓΙΑ ΚΑΠΟΙ ΜΜΕ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ......ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΛ ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ......ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ????? ΘΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ???? δεν νομιζω.........ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.

 16. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/08/2013 02:15:04

  Ποιοι είναι οι κοινωνικά αδύναμοι σε μια χώρα με εκτεταμένη φοροδιαφυγή;
  Πώς θα προστατευτούν οι έντιμοι φορολογούμενοι όταν ως κοινωνικά αδύναμοι θα εμφανίζονται οι φοροφυγάδες που κρύβουν τα εισοδήματα τους;

  Ιδού ένα παράδειγμα που επεσε σήμερα στην αντίληψή μου:
  Ας υποθέσουμε ότι έχουμε δυο καθηγητές που εργάζονται σε δημόσιο σχολείο και εισπράττουν μισθό ύψους 900 ευρώ. Ο ένας έχει 1 παιδί και δόση δανείου 400 ευρώ κι ο άλλος έχει 2 παιδιά, δόση δανείου 600 ευρώ αλλά κάνει παράνομα και ιδιαίτερα μαθήματα και εισπράττει 1.000 ευρώ επιπλέον, για τα οποία δεν φορολογείται. Ποιος είναι ο κοινωνικά αδύναμος;

  • Αριστος1 avatar
   Αριστος1 @ Uncle Stgm 24/08/2013 13:49:10

   Θείε μην υποτιμάς τη νοημοσύνη σου. Ο παράνομος πρέπει να εντοπισθεί απο την αστυνομία και να τιμωρηθεί σύμφωνα με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα . Οχι να χρησιμοποιηθεί ως πρόφαση για να ξανα- εισπράξουν οι τράπεζες που ώφειλαν πρώτες να δικαστούν για την καταστροφή της οικονομίας μας (έστω και κουτσής) ως οι κύριοι υπεύθυνοι.
   Είναι σαν να μας λες οτι θεσπίζοντας εναν νόμο για ενα νέο χαράτσι κατά της φοροδιαφυγής θα τιμωρηθούν οι φοροφυγάδες...Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη υπερεπάρκεια νόμων απο Δ.Υ. Τίμιους πολιτικούς στην κυβέρνηση για να εφαρμόσουν τους νόμους δεν έχει...
   Αλλο ο κοινωνικά αδύναμος και άλλο ο ποινικός παράνομος.
   Η προστασία της Α' κατοικίας αφορά μόνο τους αδύναμους, που πραγματικά δεν έχουν τίποτε άλλο απο την Α' κατοικία για να τους κατάσχει η Τράπεζα, που με τους ισχύοντες νόμους μπορεί να κατάσχει αν υποψιάζεται οτι το "λαμόγιο" διαθέτει και άλλα περιουσιακά στοιχεία κινητά ή ακίνητα. Η άρση της απαγόρευσης των πληστειριασμών της Α' κατοικίας δεν είναι απαραίτητη ούτε επαρκής για την σύλληψη των "λαμογίων" ενώ σίγουρα ανοίγει την πόρτα (αυτή που θέλουν οι δήθεν έντιμοι δανειστές μας) για λεηλασία και των Α' κατοικιών των Ελλήνων που δεν έχουν που την κεφαλήν κλίναι...

  • alexia avatar
   alexia @ Uncle Stgm 24/08/2013 18:55:44

   Εγώ έχω να σου αναφέρω ταβερνιάρηδες,καφετζήδες,ταξιτζήδες κλπ που βγάζουν (ΝΑΞΟ) 100000 ευρώ ,μόνο το καλοκαίρι και δηλώνουν εισοδήματα 5000 ΕΥΡΩ με αποτέλεσμα να δικαιούνται όλα τα επιδόματα και τις κοινωνικές παροχές πχ επιδόματα για παιδια, επιδότηση ενοικιου φοιτητη , επιδομα θερμανσης κλπ.Οι καθηγητές ακόμη και αυτοί που κάνουν ιδιαιτερα ,λογω του μισθου που δηλώνουν 15000- 20000 δεν δικαιουνται τίποτα.

 17. GO avatar
  GO 23/08/2013 08:03:21

  ...φέρτε το ξυράφι!

 18. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 24/08/2013 12:43:41

  Όμως κ. Πρόεδρε , ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ με μία κατηγορία δανειοληπτών που εγκρίθηκε δάνειο και ΔΕΝ τους δόθηκε δηλ. δεν χρησ/κε και οι δαν/πτες είναι χρεωμένοι για ένα δάνειο που ΔΕΝ έλαβαν και η τράπεζα κρατάει υποθ/νη την α'κατοικία τους (μοναδική) οπου στεγάζεται η 4μελής οικογένεια; Οι δαν/πτες (δαν/πτρια & εγγυητή ς=ζεύγος) μετά την προβλεπόμενη διαδικασία και απαιτούμενους ελέγχους από τράπεζα ( δηλ. του οικονομικού προφίλ τους :ετήσια εισ/τα, ακίνητα αλλά και πιστοληπτικού : καταθέσεις , κινήσεις λογ/σμών, αποπληρωμή πιστωτικών), την ικανότητά τους για αποπληρωμή του δανείου , η τράπεζα προέβει σε έγκριση και σε καταβολή ( δηλ. εκταμίευσε και κατέθεσε στον λογ που διατηρούσε το ζεύγος) του ποσού α' δόσης του στεγαστικού-επισκευαστικού ΙΟΥΝ 2011 αφαιρώντας ταυτόχρονα και τα έξοδα (εξέτασης αιτ/τος, έξ. φακ. , αμοιβών μηχ. -εκτιμήσεων ακινήτων τους δηλ.της α'κατ. και της προς αποπεράτωση κ.τ.λ.) ύψους 3.500,οο-4.000,οοευρώ. Μετά από αποπληρωμή των 4 πρώτων μηνιαίων δόσεων, συμφώνως και των όρων δαν/σης και χρησιμοποιώντας οι δαν/πτες συνολικό ποσό μόνο " 3.000,οο " περίπου ευρώ (καθώς η εκταμίευση και καταβολή ποσού του δανείου σε τρεις ισόποσες δόσεις από την τράπεζα θα γινόταν στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσαν στο υπ/μα οι δανειοληπτες ανά 6μηνο και με την πρόοδο εργασιών) και ενώ συνεχιζόταν κανονικά η αποπληρωμή των δόσεων συμφ. με όρους σύμβασης μέχρι και ΙΑΝ 2012 , η τράπεζα ΦΕΒ 2012 προβαίνει σε ΔΕΣΜΕΥΣΗ υπολοίπου ποσού α'δόσης δανείου(καθώς και χρημάτων από κατ/ση δαν/πτη )χωρίς να έχει ενημερώσει τους δαν/πτες ούτε καν τηλ/κά και " τραβάει" από τα κατ/να & δεσμευμένα χρήματα του δανείου στον κοινό λογ. των δαν/πτών δόσεις αποπληρωμής δανείου!!!!!!!!!!Χωρίς οι δανειολήπτες να μπορούν χρησιμοποιήσουν το κατατ/νο ποσό του δανείου και όλα αυτά εν αγνοία τους!!!!!! Πληρώθηκαν δόσεις δανείου δηλ. το οποίο εκμεταλλευόταν ην ΙΔΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ και το είχε χρεωμένο σε δαν/πτες ΟΜΗΡΟΥΣ !!!! και με υποθηκευμένη την α´ κατοικία 35 ετών. Ας σημειωθεί ότι η κατοικία ΔΕΝ ΕΧΕΙ προέλθει από ΚΑΜΙΑ δανειοδότηση και είναι και η μοναδική προς στέγαση των δαν/πτών & των παιδιών τους. Και έτσι η τράπεζα ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ εν λόγω ΔΑΝ/ΠΤΕΣ οι ΟΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ για το ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ στην τράπεζα ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. Γι' αυτή την ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ εκ μέρους της τράπεζας , με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτή η κατάσταση για μας , και τα δεινά που έχει περιέλεθει η οικογένειά μας αλλά και με την ασυδοσία γενικότερα όλων των "ΠΟΝΗΡΩΝ ΜΙΚΡΩΝ αλλά κυρίως ΜΕΓΑΛΩΝ" ειδικά δαν/πτών, τί θα γίνει κ. Πρόεδρε ; Ο κ.Στουρνάρας ως υπέρμαχος προστάτης των τραπεζών και υποστηρικτής του κοινωνικού νοικοκυρέματος και της μη κατάρρευσής των τραπεζων , θα υποστηρίξει αυτή την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ αφού έχει καταδικάσει ήδη ( με όλα τα μέτρα που λαμβάνει αυτή η πολιτική αντιμετώπισης ) ΟΧΙ τους ΠΟΝΗΡΟΥΣ ( που τους προστατεύει) αλλά τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ - και ΤΙΜΙΟΥΣ φύση και θέση κατά το δημόσιο βίο τους όπως αυτό μπορεί να αποδειχθεί; (Αφού και οι δύο είναι Στρκοί και με περιουσιακά στοιχεία προερχόμενα αποδεδειγμένα από δεδουλευμένα και από δύο γενιές πριν και με ΑΚΡΩΣ συντηρητηκό βίο ) αλλά κυρίως την ΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ τους (των δαν/πτών) δηλ. ούτε 2η εργασία, "δωράκια ......κατά τον εργασιακό βίο τους" , μπουζούκια , ούτε χαρτοπαίγνια και άλλα τυχερα παίγνια ούτε ξενύχτια .... κ.α. συναφή) ! Ας σημειωθεί ότι αυτή η κατοικία στέγασε και στεγάζει τρεις γενιές ανθρώπων, εκ των οποίων οι δύο γενιές, ( καθώς η τρίτη γενιά δηλ. τ'ανήλικα πλήρωσαν και πληρώνουν εμμέσως λόγω των στερήσεων που υφίσταντο και προ της κρίσεως....), δούλεψαν και πλήρωναν ως κορόϊδα για όλους τους ΕΞΥΠΝΟΥΣ . Έτσι πολλοί "φτωχοί και ξεβράκωτοι κυριολεκτικά και ταπεινά " ξεκινούσαν από τα χωριά τους φεύγοντας από τους φτωχούς κ αι άμοιρους αγρότες γονείς τους, για να σπουδάσουν..... πουλώντας στην καλύτερη των περιπτώσεων και κανα χωραφάκι (ενδεχομένος και καταπατημένο ή από κλήρο) αν υπήρχε. Τώρα λοιπόν, αυτοί (οι περισσότεροι μεσήλικες σήμερα ) που έφυγαν για να έρθουν στις πόλεις (και οι γονείς τους, όσοι εξ 'αυτών είναι εν ζωή και ακόμη στα χωριά τους) αλλά και τα παιδιά τους(των μεσηλικων ) βρίσκονται με περιουσίες οι οποίες δεν δικαιολογούνται από καθαρές εργασιακές αμοιβές τους ούτε από κληρονομιές......Αυτή είναι η "Συντεταγμένη Πολιτεία και εμείς τα Πολιτικά Όντα"......Αυτό είναι το Κράτος Δικαίου που ονειρευόμαστε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας... και που καταπολεμά και τιμωρεί η Πολιτεία ; Αυτά είναι;.......Τα ερωτήματα είναι ρητορικά ....αφού γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να εξεύρουμε πόρους για να στραφούμε στη δικαιοσύνη και πληρώσουμε για να βρούμε το δίκιο μας .....αν και όποτε συμβεί αυτό , μέχρι τότε είμαστε δέσμιοι των "δυνατών και νομιμων...;"

  • Δήμητρα avatar
   Δήμητρα @ Δήμητρα 24/08/2013 12:56:14

   ....διορθώνω διατύπωση σχολίου :1). τέλος της4ης σειράς από:....Οι δαν/πτες (δαν/πτρια & εγγυητή ς=ζεύγος) μετά την προβλεπόμενη διαδικασία και ....
   Σε :" ....Οι δαν/πτες (δαν/πτρια & εγγυητή ς=ζεύγος) έλαβαν την έγκριση δανείου μετά την προβλεπόμενη διαδικασία και...."
   2)την αρχή 9ης ... η τράπεζα προέβει σε έγκριση και σε καταβολή .....Σε :" ....η τράπεζα αφού προέβει....."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.