#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/05/2013 16:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Nα εξαλείψουμε τα αίτια που δυναμώνουν τους νεοναζίΑπάντηση στην επιστολή που του έστειλε ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και την άνοδο τη Χρυσής Αυγής, έδωσε με επιστολή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του πρωθυπουργού είναι το ακόλουθο:

«Αγαπητέ κ. Βαλαωρίτη,

Σε ευχαριστώ για την φιλία σου και για την εμπιστοσύνη σου. Και οι δύο -και η φιλία σου και η εμπιστοσύνη σου- με τιμούν πραγματικά…

Σε ευχαριστώ και για την επιστολή σου.

Επ' αυτής δέξου μερικές παρατηρήσεις μου:

* Πρώτον αναφέρεις -ανακριβώς- ότι δήθεν το κόμμα μου «δεν έχει αποκηρύξει ονομαστικά τους νεοναζί»! Αυτό είναι τουλάχιστον άδικο. Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά στηλιτεύαμε την παρουσία και τις θέσεις της ΧΑ, δημόσια καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2012 -και το Μάιο και τον Ιούνιο- με τον πιο απερίφραστο τρόπο κι όσο δεν το έχει κάνει κανείς! Σε κάθε δημόσια ομιλία μου, κυριολεκτικά…
Μου κάνει εντύπωση που δεν το γνωρίζεις…

* Δεύτερον, και πιο πριν ακόμα από τις εκλογές, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, προειδοποιούσα τους εταίρους μας για τον κίνδυνο αυτό: η απότομη και μακροχρόνια ύφεση της Ελλάδας να οδηγήσει σε φαινόμενα «δημοκρατίας της Βαϊμάρης». Όταν τότε γιγαντώθηκε το ναζιστικό φαινόμενο στην Μεσοπολεμική Γερμανία…
Και μετά τις εκλογές, ως πρωθυπουργός πλέον, για τον ίδιο κίνδυνο προειδοποιούσα τους εταίρους μας, εξηγώντας το πώς μπορούμε να τον αποφύγουμε στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα το περασμένο φθινόπωρο, σε όλες σχεδόν τις συνεντεύξεις μου σε ξένα ΜΜΕ, αυτό επαναλάμβανα συνεχώς. Και σε αυτό δεν φαίνεται να έχεις σωστή πληροφόρηση…

* Τρίτον, επειδή αυτά που λέω τα εννοώ, πρώτος δεσμεύτηκα -χωρίς να μου το ζητήσει κανείς- να φέρω νομοθετικά μέτρα που βελτιώνουν και επικαιροποιούν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας. Να σημειώσω ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό νομικό πλαίσιο κατά του ναζισμού ήδη από το 1979, επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή ακόμα, πριν περάσουν αντίστοιχοι νόμοι στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πριν υπάρξει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή οδηγία. Κι από τότε έχουν υπάρξει πολλές βελτιώσεις της σχετικής νομοθεσίας μας και πάλι πριν από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό οφείλουμε να το υπογραμμίζουμε και να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς προς τα έξω. Επειδή δείχνεις μεγάλη ευαισθησία -και πολύ σωστά- για κινδύνους «απομόνωσης» της χώρας, καταλαβαίνεις ασφαλώς τη σημασία αυτού του γεγονότος κι αυτού του επιχειρήματος.

* Τέταρτον, επειδή αυτά που λέμε τα κάνουμε και πράξη, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλαν σήμερα πρόταση που βελτιώνει και επικαιροποιεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. Και με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταδικάζει και να θέτει εκτός νόμου το Ναζισμό, τα εγκλήματα του Ναζισμού γενικότερα και μάλιστα με ρητή αναφορά στο Ολοκαύτωμα! Το κάνουμε, μάλιστα, με τρόπο που ενώνει τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας εναντίον των νεοναζί -χωρίς να μπλέκεται σε άλλα ζητήματα και χωρίς να δημιουργεί συνταγματικά προβλήματα.
Κι αυτό είναι το ουσιώδες: Πρέπει να ενώσουμε τον πολιτικό κόσμο και το λαό εναντίον των ναζί! Όχι με αφορμή τον κίνδυνο των νεοναζί να διχαστούμε μεταξύ μας.

* Πέμπτον, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα: τη μαζική λαθρομετανάστευση! Αυτό δημιούργησε πολύ ευνοϊκό έδαφος για να εμφανιστεί ο εφιάλτης των νεοναζί. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό. Όχι να το αποσιωπούμε. Πρέπει να αφαιρέσουμε από τους νεοναζί το βασικό τους όπλο. Όχι να τους οπλίσουμε ακόμα περισσότερο. Μόλις προχθές, κάποιοι ακτιβιστές της Αριστεράς έφτασαν στο σημείο να αποδοκιμάσουν ένα άλλο άνθρωπο του πνεύματος, την Κική Δημουλά, επειδή τόλμησε να πει το αυτονόητο: ότι υπάρχουν παρά πολλοί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ορισμένες γειτονιές της Αθήνας! Δυστυχώς, αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία που επιβλήθηκε για χρόνια -να μη μιλάμε, δηλαδή, για το πρόβλημα και να απαξιώνουμε όσους τολμούν να το θέτουν- οδήγησε επίσης στο δυνάμωμα των νεοναζί! Αν θέλουμε πραγματικά να τους αφοπλίσουμε και να τους περιθωριοποιήσουμε, αυτό πρέπει να σταματήσει.

Τέτοια εφιαλτικά φαινόμενα, όπως οι νεοναζί, δεν τα αντιμετωπίζεις όταν τα εξορκίζεις ή όταν τα αγνοείς, αλλά μόνον όταν εξαλείφεις τα αίτιά τους.

Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τα αίτια που δυναμώνουν τους νεοναζί και να τους περιθωριοποιήσουμε πλήρως.
Όχι να τους μετατρέψουμε σε δήθεν «θύματα» και να τους δυναμώσουμε!

Η δημοκρατική μου συνείδηση, την οποία εμπιστεύεσαι, μου επιβάλλει να ενώσω τον ελληνικό λαό και να χτίσουμε όλοι μαζί μιαν Ελλάδα όπου δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο για νεοναζί.

Να εξαλείψουμε μια για πάντα τα αίτια που τους δημιουργούν και να περιθωριοποιήσουμε πλήρως και τους ίδιους. Και γι' αυτό ακριβώς παλεύω…».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: e-typos

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 30/05/2013 17:16:49

  Ενα το αίτιο

  Να βάλει στον υπο κατάθεση νόμο και ένα άρθρο,
  Οποιος αλλοδαπος δεν εχει διαβατηριο ή το διαβατηριό του
  δεν εχει βιζα της ελληνικης πρεσβειας απο το κράτος του
  ή δεν εχει σφραγίδα τελωνείου της ελλαδας
  Αμεση απέλαση

  Θα εξαληφθει το αίτιο ή οχι ;

  • Απορών avatar
   Απορών @ Κρης 30/05/2013 18:05:28

   Ακριβώς αυτό προβλέπει η νομοθεσία με την εξαίρεση όσων ζητούν πολτικό άσυλο ή έχουν άδεια παραμονής ή έχουν αιτηθεί για αυτή και αναμένουν απόφαση. Τι πιστεύατε ότι προβλέπει;

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Απορών 31/05/2013 18:54:22

    Η νομοθεσία προβλέπει απέλαση για τους λαθρομετανάστες και όχι απλώς μάντρισμα, μέχρι να θελήσουν να φύγουν.

    Άσυλο μπορούν να ζητήσουν μόνον αυτοί που μόλις μπήκαν στην χώρα, παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές και ζήτησαν άσυλο. Όχι αυτοί που συλλαμβάνονται μετά από 10 μήνες, επειδή διέπραξαν κάποια αξιόποινη πράξη. Τότε δεν δικαιούνται άσυλο.

    Η Ελλάδα γενικώς δεν εφαρμόζει τον νόμο της απέλασης και γι αυτό δημιουργήθηκε το πρόβλημα.

    Η δικαιολογία ότι δεν έχουν χαρτιά και δεν ξέρουν πού να τούς στείλουν είναι αβάσιμη. Τι κάνουν όλες οι (σοβαρές) χώρες του κόσμου; Βρίσκουν από πού είναι (υπάρχουν διαφοροι τρόποι εξακριβώσεως) και καλούν τις πρεσβείες να πληρώσουν τα έξοδα.

    Επαναλαμβάνω, αυτά γίνονται αμέσως και όχι μετά που ο αριθμός των λαθρομεταναστών φτάνει το 30% του εγχωρίου πληθυσμού.

 2. Zugzwang avatar
  Zugzwang 30/05/2013 17:55:47

  Οι προσθηκες στο νομο να αναφερουν ρητα και
  τις γενοκτονιες των Ελληνων του Ποντου και της Ιωνιας. Τα οστα των θυματων (κοκκαλα Ελληνων ιερα, οπως λεει ο εθνικος μας υμνος) θα τριζουν αν δεν αναφερονται οι γενοκτονιες τους!

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/05/2013 18:05:02

  Αυτούς τους διώχνει έτσι κι αλλιώς. Αυτούς που βρίσκει όμως χωρίς χαρτιά και δεν ξέρουμε από που ήλθαν, τους μαντρώνει μέχρι να βαρεθούν το μάντρωμα και να φύγουν οικοιωθελώς δηλώνοντας τον τόπο προέλευσης μόνοι τους.

 4. elli avatar
  elli 30/05/2013 18:35:22

  Ο Σαμαράς έχει απ" ότι φαίνεται αντιληφθεί πλήρως το αίτιο όλων αυτών που γίνονται .
  Αν χτυπηθεί η λαθρομετανάστευση, και θα εξαφανίσει τη Χ.Α και θα πάψουν οι δήθεν "προοδευτικοί" να χρησιμοποιούν τους αλλοδαπούς για τις πολιτικές τος σκοπιμότητες. Και φυσικά θα ησυχάσουμε και από τις τσιρίδες του "θανατηφόρου" τρίο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το συγκεκριμμένο θέμα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ elli 30/05/2013 21:29:23

   Το ατυχές για τον τόπο είναι πως οι λαϊκιστές είναι πολλοί και καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα. Τι να κάνει μόνος του ένας Σαμαράς αν ο λαός ακούει τόσες σειρήνες...

 5. dem avatar
  dem 30/05/2013 20:03:13

  Υπήρξε ο μεγάλος Αριστοτέλης Βαλαωρίτης
  Υπαρχει και ο ΝΑΝΟΣ Βαλαωρίτης.
  Εγώ, αν ήμουν Σαμαράς δεν θα απαντούσα στον δεύτερο.

  • tak avatar
   tak @ dem 30/05/2013 20:09:47

   Δεν είναι "νάνος"... Είναι το δείγμα μιας γενιάς Ελλήνων, που αν μη τι άλλο αγωνίσθηκαν για τον τόπο τους...

   • dem avatar
    dem @ tak 30/05/2013 20:38:38

    Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.
    Και δεν αγωνίστηκε για τον τόπο του αλλά για τον εαυτό του!

    • tak avatar
     tak @ dem 31/05/2013 08:57:08

     Πιθανόν να τον ξέρετε καλύτερα από μένα... Άλλωστε το άγος του Κίτσου Μαλτέζου, δεν αφήνει κανέναν ανέγγιχτο...

  • χβ avatar
   χβ @ dem 31/05/2013 10:15:46

   .....και η απάντηση του Νάνου: "Βαλαωρίτης στον Σαμαρά: Συγγνώμη, δεν μπορώ να κάνω διάλογο με πολιτικό".

 6. tak avatar
  tak 30/05/2013 20:07:44

  Ἄγγελος Σικελιανός

  ᾨδὴ στὸ Μακρυγιάννη

  Χαρὰ σὲ κειὸν ποὺ πρωτοσήκωσε
  Ἀπ᾿ τὶς σκόνες σκεπασμένο, τὸ δίστομο σπαθὶ τοῦ λόγου σου
  στὸν ἥλιο Μακρυγιάννη.
  Κι᾿ ἀπάνω καὶ στὶς δυὸ πλευρὲς γραφή

  Ἀπ᾿ τὴ μιά, τὰ λόγια αὐτά Σου χαραγμένα, στρατηγέ μας:
  «Τὴ λευτεριά μας τούτη δὲν τὴν ἥβραμε στὸ δρόμο,
  καὶ δὲ θὰ μποῦμε εὔκολα στοῦ αὐγοῦ τὸ τσόφλι,
  γιατὶ δὲν εἴμαστε κλωσόπουλα, σ᾿ αὐτὸ νὰ ξαναμποῦμε πίσω,
  μὰ ἐγίναμε πουλιὰ καὶ τώρα πιὰ στὸ τσόφλι δὲ χωροῦμε».

  Κι᾿ ἀπ᾿ τὴ δεύτερη πλευρά, γραφὴ ἄλλη χαραγμένη:
  «Ἀπάνω στὴν ἀλήθεια μου ἀκόμα καὶ τὸ θάνατο τὸν δέχομαι
  τὶς τόσες φορὲς τὸν θάνατο ἐζύγωσα, ἀδερφοί μου καὶ δὲ μὲ πῆρε,
  ποὺ γιὰ τοῦτο τὸ θάνατο καταφρονῶ,
  κι ἀπάνω στὴν ἀλήθεια μου πεθαίνω».

  Χαρὰ σὲ κειὸν ποὺ πρωτοσήκωσε ἀπ᾿ τὸ χῶμα αὐτὴν τὴ σπάθα
  καὶ τέτοια διάβασε ἐπάνω της βαγγέλια.

  Tak:
  Τους συμβολισμούς ψάχνουμε στα ωραία λόγια του Μακρυγιάννη, όπως τα εξιδανίκευσε ο Άγγελος Σικελιανός...

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/05/2013 20:16:24

  Κύριε Πρωθυπουργέ, με μία μόνη νομοθετική διάταξη λύνετε το θέμα της λαθρομετανάστευσης για πάντα.
  Η διάταξη αυτή θα λέει σε γενικές γραμμές τα εξής:
  Πολίτης ξένης χώρας, γνωστής ή άγνωστης προέλευσης, αν δεν διαθέτει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και απορριφθεί η αίτησή του για πολιτικό άσυλο (εξέταση περαιωμένη εντός μηνός), απελαύνεται πάραυτα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να του δοθεί άδεια παραμονής, έστω προσωρινή, και δεν δικαιούται να ξαναέρθει στην Ελλάδα με νόμιμό τρόπο ΠΟΤΕ.
  Με λίγα λόγια:
  Άπαξ παράνομος, διά παντός παράνομος!
  Αυτό είναι το μόνο φάρμακο...

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ ΒΙΣ 31/05/2013 11:35:16

   Υποθέτω ότι η ελεγχόμενη μετανάστευση είναι εκτός της σκέψης σας;

 8. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 31/05/2013 01:26:37

  Εμείς εδώ στην περιφέρεια δεν έχουμε πολλούς λαθρομετανάστες. Γιατί λοιπόν η Χ.Α. πιάνει τέτοια ποσοστά σε κάποια από τα χωριά μας; Φουκαράδες, νομίζετε ότι η λαθρομετανάστευση φουντώνει την δύναμη της Χ.Α και όχι η ανέχεια και η απελπισία. Γυρίστε πλευρό γιατί θα πιαστείτε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 31/05/2013 07:48:57

   Τότε ακόμη χειρότερα για το επίπεδο όσων ψηφίζουν ΧΑ ελπίζοντας σε λύση τέτοιων προβλημάτων που θέλουν μυαλό...

   • Πετρος avatar
    Πετρος @ Γεώργιος Τ. 31/05/2013 10:54:27

    Συμφωνω για το νοητικο επιπεδο των ψηφοφορων της ΧΑ, και ειδικοτερα της επαρχιας. Αλλα οταν σε ρωτανε "και τι να ψηφισω", τι απαντας;

    • Costas avatar
     Costas @ Πετρος 31/05/2013 11:26:36

     ενώ το νοητικό επίπεδο των κατοίκων της πρωτεύουσας και αυτών που ψηφίζουν τα υπόλοιπα κόμματα είναι υψηλό!
     Πραγματικά δεν ξέρω ποιος είναι πιο επικίνδυνος, ένας που ψηφίζει με γνώμονα το ατομικό του συμφέρων/βόλεμα, ένας που ψηφίζει με γνώμονα το συμφέρων του κόμματος που ανήκει η ένας χαμηλού νοητικού επιπέδου όπως λες που ψηφίζει με γνώμονα την αλλαγή.

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 31/05/2013 12:07:21

   Γιατί το μορφωτικό επίπεδο είναι χαμηλό στην επαρχία.

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ Περικλής 31/05/2013 12:57:38

    με μια πρόχειρη εξέταση των βουλευτών που εκλέγετε εσείς οι Αθηναίοι μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις το μορφωτικό επίπεδο των πρωτευουσιάνων.
    με τον κούλη, τον αρούλη τον μιλτάκο και τα άλλα παιδια ...
    την ρεπούση , τον τατσόπουλο κτλ

 9. MASTER avatar
  MASTER 31/05/2013 18:57:26

  Διανοουμενοι παντων των κομματων:.......................................................................

 10. ΚΡ avatar
  ΚΡ 31/05/2013 19:01:52

  Επαρχιωτες ψηφοφοροι=αγραμματοι.
  Πρωτευουσιανοι ψηφοφοροι=εγγραμματοι.
  Καμια αλλη ''ευφυης'' γενικευση;Ετσι εξηγειται το μεταπολιτευτικο ναυαγιο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.