#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2010 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: H «Νέα Μεταπολίτευση» είναι η επανάσταση του αυτονόητου

Σκληρή  προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην έναρξη του 8ου συνεδρίου του κόμματος . «Η Ελλάδα θέλει  ηγέτη ρεαλιστή και όχι περιπλανώμενο ταξιδιώτη που προσπαθεί να σώσει τον υπόλοιπο κόσμο την ώρα που δοκιμάζεται ο δικός του τόπος» είπε και πρόσθεσε: «μεγαλοπιάνεται με την πράσινη ανάπτυξη και την σοσιαλιστική διεθνή, ψεύδεται με τα ελλείμματα και βλάπτει την Ελλάδα». Τον κατηγόρησε επίσης για «μυστική διπλωματία και παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις στα εθνικά θέματα».

Στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς :

Υπεραμύνθηκε της απόφασής του να καταψηφίσει το μνημόνιο για την  ελληνική οικονομία λέγοντας ότι  «το μνημόνιο δεν σώζει την Ελλάδα, αλλά την βυθίζει σε φαύλο κύκλο ύφεσης. Η ΝΔ χαράσσει στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του, όχι για να επιστρέψουμε στην σπατάλη και τη χαλάρωση, αλλά για να βγούμε από την κρίση, με ανάπτυξη, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις».

Επέκρινε ξανά την Ντόρα Μπακογιάννη και το ΛΑΟΣ ως «δεκανίκια της κυβέρνησης» που  ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ το Μνημόνιο. «Μπορεί να μην κατάλαβαν τι ψήφισαν ή να ήθελαν να πλήξουν τη ΝΔ αλλά όσοι ταυτίζονται με την κυβέρνηση την ώρα που βουλιάζει η χώρα ωφελούν το ΠΑΣΟΚ και όχι τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Δεσμεύθηκε ότι θα χαράξει μια πολιτική διέξοδο, για να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του.

-- Με άμεση προτεραιότητα μέτρα που τονώνουν την οικονομία και μειώνουν τις επιπτώσεις τις ύφεσης. Μέτρα μηδενικού κόστους, που δεν τα απαγορεύει το Μνημόνιο και δεν τα αρνείται η τρόικα…

-- Με συστηματική αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από την ανάγκη του έκτακτου δανεισμού και από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στη σπατάλη και στη δημοσιονομική χαλάρωση. Σημαίνει, όμως, ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε μέτρα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης.. Για να βάλουμε τη χώρα σε ανοδική τροχιά.

Μόνο η ακίνητη περιουσία που διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου πλησιάζει σε αντικειμενική αξία τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ! Όσο το συνολικό χρέος μας περίπου… Χώρια η κτηματική περιουσία των Νοσοκομείων και της Πρόνοιας - άλλα 60 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου… Χώρια τα κληροδοτήματα του Δημοσίου… Όλα αυτά είναι μέρος μόνο της συνολικής δημόσιας περιουσίας. Που όμως, δεν αποδίδουν ως περιουσία τίποτε στα ταμεία του κράτους! Τη στιγμή που μας πνίγουν τα χρέη και μας «δένουν» με δρακόντειους περιορισμούς οι δανειστές μας.

Σε δύο εβδομάδες, την Τρίτη στις 7 Ιουλίου, θα δώσουμε στη δημοσιότητα μια πλήρη πρόταση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Γιατί μπορούμε να βγούμε από το φαύλο κύκλο - από τη μαύρη τρύπα -  της ατέλειωτης ύφεσης, χωρίς να πτωχεύσουμε. Φτάνει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.

Κι αυτός είναι ο πυρήνας της στρατηγικής μας. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της Νέας Μεταπολίτευσης: Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις για να ξεπεράσουμε την κρίση.

Το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο έρχεταιΖούμε την αγωνία του παλιού που πεθαίνει και τις οδύνες του καινούργιου που γεννιέται είπε ακόμα ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «το παλιό στηρίχθηκε σε επτά θανάσιμα ελαττώματα του συστήματος που καταρρέει:

Στον κρατισμό,

Στο λαϊκισμό.

Στην ηγεμονία των αριστερόστροφων ιδεών.

Στην υποβάθμιση του δημοσίου συμφέροντος, υπέρ των συντεχνιών και των ισχυρών.

Στην υποβάθμιση του εθνικού συμφέροντος, από εκείνους που θεώρησαν τον πατριωτισμό, δήθεν «ιδεολογική ακρότητα»!

Σε μια κάλπικη ευημερία με δανεικά, σε βάρος των επομένων γενεών, χωρίς επένδυση, χωρίς παραγωγή, χωρίς ανταγωνιστικότητα.

Σε μιαν έκπτωση αξιών και προτύπων.

Με αποτέλεσμα αρετές, που είναι θεμέλια σε κάθε τόπο, σε όλες τις εποχές, αρετές όπως η εντιμότητα, η εργατικότητα, η παραγωγικότητα και η αξιοκρατία, να παραμεριστούν ως δήθεν «ξεπερασμένες». Και στη θέση τους να ανθίσει, η φτήνια του ακριβού life style. Ο εξυπνακισμός που υποκατέστησε την ευφυΐα. Η αυθάδεια που υποκατέστησε την αξιοπρέπεια. Το θράσος που υποκατέστησε το θάρρος. Η εύκολη ανέλιξη που υποκατέστησε την κοινωνική διάκριση. Η άναρθρη κραυγή που υποκατέστησε το Λόγο. Τα προνόμια που υποκατέστησαν τα δικαιώματα. Και η αλαζονεία που υποκατέστησε το δημόσιο ήθος.

Όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ τα έφερε. Το ΠΑΣΟΚ τα εμπέδωσε. Το ΠΑΣΟΚ τα υπερασπίστηκε.

Εμείς, άλλοτε τα πολεμήσαμε. Άλλοτε τα αποδεχθήκαμε ή τα ανεχθήκαμε. Και πολύ κακώς κάναμε. Κι άλλοτε, προσπαθήσαμε να τα αλλάξουμε…  Δεν το καταφέραμε. Κι αυτό πληρώνουμε σήμερα. Αλλά όλα αυτά δεν είναι δικά μας. Δεν μας πάνε. Δεν αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα που θέλουμε… Είμαστε ασυμβίβαστα αντίθετοι. Και θα τα αλλάξουμε! Γιατί η σημερινή κρίση, τα σαρώνει όλα αυτά…

Τι σημαίνει «Νέα Μεταπολίτευση»;Ποιο είναι το καινούργιο που γεννιέται;

Απαντώ: Είναι ένα νέο πολιτικό-κοινωνικό μοντέλο που, επιτέλους, μπορεί να καλύψει τα πιο επικίνδυνα εθνικά μας ελλείμματα:

-- Το έλλειμμα Ανταγωνιστικότητας στην Οικονομία.

-- Το έλλειμμα Δημοκρατίας στην Πολιτική.

-- Το έλλειμμα Ασφάλειας στην Κοινωνία.

-- Και το έλλειμμα Παιδείας στην πνευματική ζωή, αλλά και στην καθημερινότητα.

Το καινούργιο, είναι η Νέα Μεταπολίτευση! Είναι μια πρόταση που εμείς διατυπώσαμε. Που λίγο-λίγο αγκαλιάζει ολόκληρη την Κοινωνία. Απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Σιγά-σιγά παίρνει πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και εξελίσσεται σε μια δέσμη μεγάλων ανατροπών και τομών, με ευρύτατη κοινωνική συναίνεση.  Για να το πούμε με δύο κουβέντες:

* Νέα Μεταπολίτευση στην Παιδεία, σημαίνει ότι τα Δημόσια Πανεπιστήμια θα αναδιοργανωθούν από τα θεμέλια. Και θα λειτουργούν όπως στον υπόλοιπο κόσμο. Χωρίς άσυλο βίας και παρανομίας. Χωρίς έλεγχο από κλίκες και χωρίς περιθώρια συναλλαγής. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό. Αρκεί να τολμήσουμε…

* Νέα Μεταπολίτευση στην Υγεία σημαίνει, ότι σε κανένα δημόσιο Νοσοκομείο δεν θα κοστίζουν τα υλικά περισσότερο απ’ ότι κοστίζουν σε Νοσοκομεία παντού στον κόσμο. Ούτε εδώ χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Τέρμα τα ιλιγγιώδη ελλείμματα των Νοσοκομείων.* Νέα Μεταπολίτευση στην Ασφάλεια, σημαίνει ότι τα δικαιώματα του Πολίτη θα γίνονται σεβαστά, όχι μόνο όταν διαδηλώνει, αλλά κι όταν θέλει να πάει στη δουλειά του, όταν θέλει να λειτουργήσει την επιχείρησή του, όταν θέλει να νιώθει ο ίδιος ασφαλής στο δρόμο, την οικογένειά του ασφαλή στο σπίτι και τα παιδιά του ασφαλή στο σχολείο. Και προστατευμένα από τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως η χθεσινοβραδινή, την οποία ακόμα μια φορά καταδικάζω με όλη μου τη δύναμη.

* Νέα Μεταπολίτευση στη  Διοίκηση, σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης, όταν θα συναλλάσσεται με το δημόσιο, θα δίνει μόνο τον αριθμό της ταυτότητάς του ή το ΑΦΜ του και το δημόσιο θα βρίσκει εκείνο, ηλεκτρονικά, όλα τα στοιχεία του και θα τον εξυπηρετεί μέσα σε ώρες. Όχι σε εβδομάδες ή μήνες και μετά από ατέλειωτες χαμένες ώρες στις ουρές.

* Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι κάθε δικαστική υπόθεση θα κρίνεται εντός λίγων μηνών και θα τελεσιδικεί το πολύ μέσα σε ένα-ενάμιση χρόνο. Όπως γίνεται παντού στον κόσμο. Δεν θα περνάνε ατελείωτα χρόνια. Γιατί αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη. Είναι αρνησιδικία. Κι οδηγεί στην ανομία.

* Νέα Μεταπολίτευση, σημαίνει ότι ο αγρότης θα νιώθει το κράτος δίπλα του εκεί που το χρειάζεται. Για να εξαλείψει το μεσάζοντα και να κλείσει την ψαλίδα της ντροπής: Ανάμεσα στο χωράφι και το ράφι.

* Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι θα δοθεί στο νέο αγρότη η ευκαιρία να γίνει μέτοχος μεγαλύτερων εκμεταλλεύσεων, που αξιοποιούν τις οικονομίες κλίμακος. ‘Ώστε να ανοίξει νέες αγορές. Και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

* Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι σε κάθε μεγάλη απόφαση της Κυβέρνησης την ευθύνη θα έχει ένας μόνον υπουργός. Κι αυτός θα είναι υπόλογος, αν δεν προχωρήσει…

* Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει πως ό,τι ισχύει για την παραγραφή αδικημάτων των απλών πολιτών, θα ισχύει και για τα αδικήματα υπουργών. Δεν θα έχουν οι υπουργοί και οι βουλευτές διαφορετική ποινική μεταχείριση. Ή διαφορετική διάρκεια παραγραφής.

Και θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα περιουσιακά τους στοιχεία. Που θα την κρίνει ειδικό σώμα, όπου θα πλειοψηφούν έμπειροι δικαστές. Όχι τα κόμματα μεταξύ τους και με νοοτροπία αμοιβαίας συγκάλυψης.

* Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι θα υπάρχει δυνατότητα να γίνονται δημοψηφίσματα, - κι όχι μόνο για εθνικά θέματα - όταν τα επιθυμεί σημαντική μερίδα της κοινωνίας, όπως συμβαίνει σε πολλές σύγχρονες δημοκρατίες. Κι όπως θεσμοθετείται σήμερα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Όχι, δηλαδή, μόνο όταν τα εγκρίνει η κυβέρνηση, όπως ισχύει σήμερα στην Ελλάδα.

Όλα αυτά είναι αυτονόητα παντού αλλού.

Νέα Μεταπολίτευση λοιπόν, είναι η Επανάσταση του Αυτονόητου.

Το οποίο στην Ελλάδα παραμένει ακόμα αδιανόητο.

Τέρμα πρίγκιπες και πριγκιπάτα, βαρόνοι και τζάκια
Ο κ. Σαμαράς  αναφέρθηκε τέλος εκτεταμένα στα εσωκομματικά θέματα στο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και στην αυτοκριτική που έγινε το τελευταίο διάστημα.  Ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ: «Ποτέ κόμμα στην Ελλάδα δεν έκανε τόσο βαθιά αυτοκριτική όσο η ΝΔ τους τελευταίους μήνες όμως δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις εκείνων που θέλουν να φορτώσουν στη ΝΔ τα δικά τους σφάλματα και δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστο το θετικό μας έργο. Σήμερα ΝΔ μηδενίζει το κοντέρ και ξαναγεννιέται». Αναφέρθηκε στο ιδεολογικό στίγμα του κόμματος λέγοντας ότι «ο κοινωνικός φιλελευθερισμός διευρύνει τα όρια και δεξιότερα και αριστερότερα, θα κάνουμε αμφίπλευρη διεύρυνση προβάλλοντας τις ιδέες μας και όχι αποσιωπώντας τες».

Στο νέο οργανόγραμμα θα προβλέπεται η δυνατότητα του  προέδρου να ορίζει δύο αντιπροέδρους  είπε ο κ. Σαμαράς. Το πιο δυνατό χειροκρότημα απέσπασε η αποστροφή του στην οποία ανέφερε ότι «πρίγκιπες και πριγκιπάτα, βαρόνοι, τζάκια και φέουδα έφυγαν από το λεξιλόγιο της ΝΔ, θα κλείσω οριστικά την πόρτα σε όσους πίκραναν το φιλότιμο της ΝΔ και της ελληνικής κοινωνίας, αυτό το κεφάλαιο όμως κλείνει εδώ».

Ο κ. Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του προειδοποιώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «αν διαλύσετε την οικονομία θα βρείτε απέναντί σας εμάς και όχι το ΠΑΜΕ» ενώ απευθυνόμενος προς τους συνέδρους του είπε: «Ζητώ την έμπρακτη αγάπη σας για την παράταξη, όταν όλα θα κλυδωνίζονται, η ΝΔ θα μένει όρθια και θα προσφέρει τις λύσεις και την διέξοδο».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. rizospastikos avatar
  rizospastikos 25/06/2010 18:20:50

  Και ολα αυτα θα τα πετυχει με το Μαρκοπουλο Γραμματεα (ή σε καποια καιρια θεση) του κομματος??

  • socrates avatar
   socrates @ rizospastikos 25/06/2010 18:25:23

   Δεν ξέρουμε τί έχει στο μυαλό του ο Πρόεδρος αλλά μην προτρέχεις φίλε μου.
   Πολύ άγχος διαβλέπω.
   Γενικά πολλοί είναι αυτή την εποχή αγχωμένοι εξαιτίας του Αντώνη Σαμαρά και δεν αναφέρομαι μόνο στους γνωστούς αγνώστους.
   Take it easy my man, όλα θα γίνουν.

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ rizospastikos 25/06/2010 18:31:42

   Μια χαρά άνθρωπος είναι ο Μαρκόπουλος, σοβαρός επιστήμονας και μαχητικός πολιτικός, γιαυτό τον έχετε βάλει στο μάτι.
   Δεν κοιτάς καλύτερα να μαζέψετε το πράσινο μαγαζί που βαίνει προς το απόλυτο ξεχαρβάλωμα παρά να ασχολείσαι με ένα κόμμα που ξαναστήνεται από την αρχή;
   Πχ. το συνειδητοποίησες τί έκανε στο Γιώργο η Βάσω Παπανδρέου, που αρνήθηκε να φέρει το μνημόνιο στη βουλή ή όχι;
   Καταλαβαίνεις τί σημαίνει αυτό σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας;
   Άσε μας λοιπόν καημένε, που διϋλίζεις τον κώνωπα και καταπίνεις την κάμηλο.
   Λίγο νωρίς δεν έπιασες δουλειά για προβοκάτορας;

   • rizospastikos avatar
    rizospastikos @ πρασινάλογα 25/06/2010 19:06:02

    Εγω πρασινος??

    Με ημερομηνια εγγραφης στη ΝΔ 14/11/1981??

    Τελος παντων ρωτα κανα Ευβοιωτη να σου πει για το Μαρκοπουλο και για το πως μοιραζε τριχιλιαρα και πεντοχιλιαρα απο τα ταμεια του Υπουργειου Τουρισμου στα πανηγυρια της Ευβοιας λες και τα ειχε βγαλει απο το σεντουκι του Μπαμπα του...
    Ρωτα για τον εργατη της ΔΕΗ με το ψευδωνυμο Κολιομαριας που ταξιδευε συνοδος του ανα τις τουριστικες εκθεσεις στο κοσμο (βερολινο Μοσχα Κωνσταντινουπολη) με μοναδικο προσον του το οτι ηταν γλυφτης και κομματαρχης του Μαρκοπουλου...
    Ρωτα και για τον υπαλληλο της ΔΕΗ του οποιου η συζυγος ειναι αποσπασμενη στο γραφειο του στο Αλιβερι και μοιραζε μετα θεσεις και διορισμους σε ολη τη Νοτια Ευβοια ποσο κακο εκανε στη ΝΔ...
    Αν εσυ πιστευεις στη ΝΔ μια εγω πιστευω 500.

    Το ερωτημα ειναι αλλο:

    Αυτη τη ΝΔ θελουμε??
    Με αυτους θα προχωρησουμε στη Νεα Μεταπολιτευση??

   • μας δουλεύουν avatar
    μας δουλεύουν @ πρασινάλογα 25/06/2010 19:27:30

    Ριζοσπαστικέ, εγώ δεν τους ξέρω αυτούς για να ρωτήσω αλλά εσύ που τα έμαθες αυτά;
    Τα διάβασες στο "πρώτο ψέμμα";
    Είσαι όμως τόσο σκεπτικιστής και τόσο αρνητικός που λέγοντας "αυτή τη νέα δημοκρατία θέλουμε" με αναγκάζεις να σου πώ ποιά νέα δημοκρατία ΔΕΝ θέλουμε.
    Δεν θέλουμε τη Ν.Δ. των μεγάλων τζακιών.
    Δεν θέλουμε τη Ν.Δ. των κολλητών και της κλίκας.
    Δεν θέλουμε τη Ν.Δ. που έχει κολλητιλίκια με μεγαλοστελέχη πολυεθνικών, όπως ο Χριστοφοράκος
    Δεν θέλουμε τη Ν.Δ. που φυγαδεύει βρωμιάρηδες σαν τον καραβέλα
    Δεν θέλουμε τη Ν.Δ. που λέει Ναί σε προδοτικά σχέδια ξένων όπως το σχέδιο ανάν.
    Νομίζω συνεννοηθήκαμε, έτσι φιλαράκι;

   • spiros avatar
    spiros @ πρασινάλογα 26/06/2010 08:52:05

    Δηλαδή να τους διώξει όλους; Και με πόσους βουλευτές θα μείνει; Τα όσα λέγονται δεν μπορεί να είναι όλα αλήθειες είναι και κακόπιστες πληροφορίες . Ο λαός της Εύβοιας ακούει και μπορεί να κρίνει. Ας κάνουμε κριτική σε πολιτικές που πολλές από όσες κατά καιρούς έχει πεί και κάνει για να μπορεί ο Ευβοεύς να επιλέξει. Σήμερα είναι μια πολιτική οντότητα που κρίνεται ,επιλέγεται ή απορρίπτεται αν δεν ενταχθεί στο νέο πεδίο που διαμορφώνεται.
    Και τέλεος σε ένα καθεστώς "δώσμου και μένα μπάρμπα" δεν μπορεί ένας κούκος να φέρει την άνοιξη.

 2. νεόπτωχος avatar
  νεόπτωχος 25/06/2010 18:22:39

  Με τα χαστούκια που τρώει ο λαός εδώ και 9 μήνες από τη σοσιαληστική αλήτ η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά είναι η τελευταία μας ελπίδα.
  Εάν δεν συμβιβαστεί θα πάρει όλο το λαό μαζί του.
  Ελπίζουμε ακόμα και αυτό είναι καλό.

 3. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 25/06/2010 18:37:08

  Το μνημόνιο που υπέγραψε ο Παπανδρέου με τη σύμφωνη γνώμη του Καρατζαφέρη και της κυρίας Μητσοτάκη είναι καταστροφή για τους Έλληνες και ευνοεί μόνο τις Ελληνικές τράπεζες και τους ξένους πιστωτές μας.
  Πρόσθέτοντας και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου εκ μέρους της παρούσας κυβέρνησης πάμε ολοταχώς προς το γκρεμό και πατάμε και γκάζι.
  Συγνώμη αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμπράξει σε αυτό το έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού.

 4. sceptical avatar
  sceptical 25/06/2010 19:12:35

  Να ξεξαθαρίσω: θέλω να καταστεί η ΝΔ η μόνη λύση διεξόδου από τη χειρότερη κρίση που περνά ο τόπος. Ομως είμαι πολίτης, οχι πολιτικός. Και σαν πολίτης, αισθάνομαι οτι η παράταξη έχει ακόμη πολύ δρόμο να κάνει. Απέναντι σ'ένα απολύτως ανίκανο και ξεπουλημένο ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη δεύτερη, κι αυτό κάτι δείχνει. Ελπίζω να τολμήσει περισσότερο. Φαινόμενα τύπου Μπακογιάννη κλπ, πιστεύω πως δεν αφορούν τόσο την κοινωνία, όσο τα σχέδια και τις φιλοδοξίες των ιδίων.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ sceptical 26/06/2010 09:29:50

   Βρε παιδιά, κα Μητσοτάκη λέγεται η Κόρη, όχι Μπακογιάννη πλέον. Αντε και Κούβελου.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ sceptical 26/06/2010 14:01:42

   εσύ πιστεύεις ότι η τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε μπορεί να ανατραπεί σε δευτερόλεπτα? Όλοι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε, κι αν νοιάζεσαι για τη ΝΔ πήγαινε στην τοπική σου να βοηθήσεις στον δρόμο αυτό. Έτσι θα εξασφαλίσεις και ότι τα πράγματα πηγαίνουν σύμφωνα με την επιθυμία σου, και όχι αλλιώς.

 5. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 25/06/2010 20:02:26

  Το πόσο τραγικά ηλίθιοι είμαστε, φαίνεται απο το γεγονός ότι, αποθέτουμε ΟΛΕΣ μας τις ελπίδες σε ένα και μόνο άτομο.
  Κι αν αυτό το άτομο, το πατήσει το τραίνο;

  Μάλλον, ως κοινωνία είμαστε ακόμα πολύ ανώριμοι να επιβάλουμε αλλαγές από μόνοι μας και, τα περιμένουμε όλα από έναν.
  Χάλι και απογοήτευση τελικά...

  • μας δουλεύουν avatar
   μας δουλεύουν @ Άπιστος Θωμάς 25/06/2010 22:04:11

   Χωρίς ελπίδα ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει.
   Εάν την έχεις χάσει φίλε μου, μόνο βιολογικά είσαι ζωντανός.
   Η ψυχή σου έχει αποβιώσει.

  • 309 avatar
   309 @ Άπιστος Θωμάς 25/06/2010 23:57:54

   Εσυ δηλ.βλεπεις αλλη ελπιδα στον οριζοντα που δεν βλεπουν ολοι οι υπολοιποι ??? Ως κοινωνια οντως ειμαστε ανωριμοι. Πως μπορουμε ομως να επιβαλουμε αλλαγες απο μονοι μας οταν 20 και πλεον χρονια εχουμε μαθει να παρακολουθουμε στον καναπε τα πανηλιθια και πουλημενα καναλια και φοβομαστε να κατεβουμε στους δρομους ? Ειτε μας αρεσει ειτε οχι αν ο Σαμαρας δεν κανει τιποτα τοτε παμε οριστικα για τον χορο του Ζαλογγου.Μη ξεχνας οτι ειπε "οχι" στο μνημονιο και θελουμε να ελπιζουμε οτι θα συνεχισει να λειτουργει με αυτην την λογικη.

  • anetos avatar
   anetos @ Άπιστος Θωμάς 26/06/2010 08:14:04

   Συμφωνώ απιστε θωμα.αυτο δειχνει το επιπεδο του λαου και της χωρας ..περιμενουμε μεσσιες ακομα ...

   • μας δουλεύουν avatar
    μας δουλεύουν @ anetos 26/06/2010 09:29:54

    Ε τότε φίλε άνετε, βράσε στο ζουμί σου να δούμε τι θα βγεί.
    Ο αρνητισμός των πάντων δεν είναι λύση.
    Που να στηριχτείς, σε πολιτικούς από τζάκι που γεννήθηκαν σε πουπουλένια μαξιλάρια;
    Τί να σου δώσουν αυτοί εκτός από πίκρες και απογοήτευση;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Άπιστος Θωμάς 26/06/2010 14:05:43

   το ένα άτομο που λες είναι αρχηγός κόμματος, τις σκέψεις του μοιράζονται πολλοί και τις προωθούνε σε όσο μεγαλύτερη κλίμακα γίνεται. Ξέρεις κανένα πιό έξυπνο τρόπο εσύ? Να τον ακούσουμε...

 6. Misha avatar
  Misha 25/06/2010 21:16:34

  Aν και προσωπικά συμπαθώ τον Αντώνη Σαμαρά και πιστεύω ότι αγαπά την πατρίδα και ότι έχει προσφέρει θετικό έργο με τη στάση του στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το Σκοπιανό, νομίζω ότι τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, του Μάαστριχτ, τού Σένγκεν και της Λισσαβώνας είναι δεμένα χειροπόδαρα από τις υπερεθνικές δεσμεύσεις προς το εξάμβλωμα της ΟΝΕ.
  Εντός ΟΝΕ, Ελλάς-πάπαλα...Τόσο απλά.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Misha 25/06/2010 22:02:05

   Να παμε μεχρι την Κουβα για ζαχαροκαλαμο σε 10 μερες να δεις ποσο ωραια θα ειναι; Οργανωνει κατι αποστολες αυτο τον καιρο το ΚΚΕ εκει!!

   Μην γινουμε χειροτερα απο οτι ειμαστε τωρα!!!

   • JOHN avatar
    JOHN @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 26/06/2010 20:47:17

    Γιατι χαρακτηριζεις οσους λενε αληθειες ΚΚΕ?Πρεπει να εισαι τυφλα φανατισμενος για να μη βλαιπεις τη πραγματικοτητα.Τη σχεση μπορει να εχει η Ευρωπη του Ντεγκωλ και Αντεναουερ με το μπαχαλο της Μερκελ και του Σαρκοζι?Δεν νομιζω οτι οι κοματικες παροπιδες ωφελουν πια σε κατι.Αντιθετα γινονται τροχοπεδη σε πολλα πραγματα γιατι και τα προβληματα των πολιτων ειναι κοινα και υπερανω κοματων.

  • Misha avatar
   Misha @ Misha 26/06/2010 00:02:44

   Εγώ λέω να πάμε πρώτα στη διπλανή αμερικανοκρατούμενη Αϊτή να μαθητεύοσυμε στις φιλελεύθερες μεθόδους αντιμετώπισης κρίσεων.
   Και μετά να πάμε και στην Κούβα να δούμε γιατί εκεί ο μ.ο. είναι τα 80 χρόνια ενώ στην Αιτή ο μέσος όρος ζωής είναι τα 50 χρόνια.
   Και γιατί με τους τυφώνες στην Κούβα πνίγονται ελάχιστοι ενώ στην Ν.Ορλεάνη επί Μπούς πνιγηκαν 1500 άνθρωποι.
   Κι ύστερα να πάμε και τσάρκα στο Γκουαντανάμο να μάθουμε από πρωτο χέρι τι εστί δημοπρασία και «ανθρώπινα δικαιώματα».

   • yangoolas avatar
    yangoolas @ Misha 26/06/2010 00:05:42

    πρόσεξε μην σκίσεις κανένα καλσόν με την πολύ ανάλυση της αμερικής...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Misha 26/06/2010 00:09:00

    Στην Κούβα ζούν όλοι μέχρι τα 80 χρόνια? Τί ποσοστό είναι αυτό επί του γενικού πληθυσμού? Πόση είναι η παιδική θνησιμότητα?

   • hot dog avatar
    hot dog @ Misha 26/06/2010 01:04:21

    5 κοχίμπα το μήνα!
    :-)

   • Orestios avatar
    Orestios @ Misha 26/06/2010 01:13:44

    hotdog
    Μόνο αυτά όμως. Σοσιαλιστικός παράδεισος δηλαδή.

   • hot dog avatar
    hot dog @ Misha 26/06/2010 01:21:31

    Πράγματι! Η κρίση έπληξε και τα πούρα: ΟΥΤΕ ΜΕ ΨΩΜΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ!!

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Misha 26/06/2010 01:22:09

    Μιλάς για τη χώρα που όποιος τολμήσει να διακινδυνεύσει τη ζωή του να διαφύγει από τον παράδεισο των ...αιωνόβιων ευδαιμόνων με καμιά σαμπρέλα ...ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ?
    ΕΥΓΕ ΣΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ.

   • hot dog avatar
    hot dog @ Misha 26/06/2010 01:27:47

    Η πρώτη ανάρτηση ήταν απλό αστείο στην ερώτηση για τη σύνταξη & η δεύτερη σύμφωνη στο σχόλιο του Orestios. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;

   • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
    I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ Misha 26/06/2010 16:01:14

    Καλό είναι να μη τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα. Παντού υπάρχουν τα συν και τα πλην. Δεν είμαι αριστερός, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να βλέπω και τα θετικά της Κούβας π.χ. Αν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις, θα πρέπει να κάνουμε μεταξύ ομοειδών πραγμάτων. Έτσι, στην Κούβα μπορεί να υπάρχει φτώχια, αλλά δεν υπάρχουν οι παραγκουπόλεις και η εξαθλίωση που βλέπεις σε άλλες λατινοαμερικάνικες χώρες. Υπάρχει σίγουρα το δελτίο, πλην όμως έστω κι έτσι εξασφαλίζεται ένα ελάχιστο στάνταρντ διαβίωσης που δεν υπάρχει σε γειτονικές χώρες κλπ. Και όλα αυτά κάτω από το ασφυκτικό εμπάργκο των Αμερικάνων που τους κάνει τη ζωή εξαιρετικά δύσκολη. Για παράδειγμα, έχει πολύ καλή ιατρική και μπορεί να γίνει η δυσκολότερη επέμβαση στο χειρουργείο και μετά ο ασθενής να πεθάνει από έλλειψη ειδικών αποστειρωτικών μέσων λόγω του εμπάργκο. Και διάφορα άλλα τέτοια. Σαφώς δεν έχουν το επίπεδο των ελευθεριών που έχουμε εδώ, ούτε συζήτηση. Έχουν όμως πολύ περισσότερο πατριωτισμό. Βλέπεις παντού στους δρόμους και στους τοίχους με τεράστια γράμματα: Patria o Muerte (Πατρίδα ή Θάνατος). Εδώ μας το απαγορεύει η κάθε Ρεπούση που ισχυρίζεται ότι είναι αριστερή (και με την άδεια του κάθε Ευθυμίου και της κάθε Γιαννάκου βεβαίως βεβαίως). Γι αυτό λοιπόν ας μη τα βλέπουμε όλα στη λογική του άσπρου - μαύρου. Σαφώς έχουμε το δικαίωμα της επιλογής του δικού μας συστήματος, αλλά ας μη μηδενίζουμε τελείως και το κοντέρ του άλλου.

   • Dimi avatar
    Dimi @ Misha 26/06/2010 22:09:05

    @ Orestios @ Misha

    Η Ειδυλλιακή Ικαρία μπορεί να είναι η Νέα «Γαλάζια Ζώνη» Μακροζωϊας, Υγείας & Ευτυχίας παγκοσμίως! http://n.pr/kw6nW (antinews.gr/?p30467 - 14/1/10)

    Ομάδα Επιστημόνων, Δημογράφων, Βοτανολόγων, και ο Συγγραφέας του Βιβλίου «Γαλάζιες Ζώνες™» Dan Buettner, σε συνεργασία με το Περιοδικό AΑRP (με τη Μεγαλύτερη Κυκλοφορία στον Κόσμο), και το Νational Geographic, ταξίδεψαν και μελετήσαν το φαινόμενο μακροζωϊας των κατοίκων της Ικαρίας .

    Σύμφωνα με τις μελέτες τους, η Ικαρία είναι το νησί όπου 1 στους 3 κατοίκους ζεί άνω των 90 ετών (το υψηλότερο ποσοστό 90χρονων στον πλανήτη!), με 20% λιγότερους καρκινοπαθείς, 50% λιγότερους καρδιοπαθείς και σχεδόν καθόλου αδρανείς κατοίκους.

    Οι Ικαριώτες, γιά προστασία τους από τους πειρατές, έμαθαν να ζουν σε ορεινά χωριά, με ιδιαίτερη μορφολογία και τοπογραφία. Αυτό, τους υποχρεώνει να περπατάνε καθημερινά γιά να πάνε στην εκκλησία, να επισκεφθούν τους φίλους τους, να είναι κοινωνικοί, να περιποιούνται τους κήπους τους, και να καίνε θερμίδες αντίστοιχες αυτών της 20λεπτης καθημερινής άσκησης στο γυμναστήριο.

    Η δίαιτά τους, είναι επίσης ξεχωριστή. Δεν τρώνε πολύ ψάρι, όπως θα περίμενε κανείς. Τρώνε όμως πολλά φρούτα, λαχανικά, πολύ λάδι ελιάς, και 150 είδη άγριων χόρτων του βουνού, τα οποία έχουν 10% περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, απ’ ό,τι το κόκκινο κρασί.

    Σύμφωνα με τους Επιστήμονες, ιδιαίτερα είναι και τα ποτά των Ικαριωτών: πρωϊ και βράδυ πίνουν βότανα και τσάϊ του βουνού, που όπως απέδειξε οι χημική τους σύσταση, είναι εξαίρετα διουρητικά τα οποία, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τον αριθμό καρδιακών νοσημάτων. Στις ιδιότητες αυτές, οι επιστήμονες εστιάζουν κυρίως τους λόγους μακροζωϊας των κατοίκων της Ικαρίας.

    «Αυτό είναι κάτι που δεν συναντήσαμε σε άλλες «Γαλάζιες Ζώνες» του κόσμου, όπως η Okinawa, η Κόστα Ρίκα, η Σαρδηνία», είπε ο συγγραφέας του Βιβλίου «Γαλάζιες Ζώνες™» Dan Buettner.

    Ελλάδα μικρή, Ελλάδα Μεγίστη!

    Προς ενημέρωση:
    - Της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου
    - Του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Πάνου Γερουλάνου

    * * *

    Ουδείς εκ οι ανωτέρω υπουργών, ούτε η μονίμως χαρωπή Φώφη, βρήκαν χρόνο ν’ασχοληθούν με το παγκοσμίου ενδιαφέροντος Φαινόμενο Υγείας και Μακροζωϊας στο ειδυλλιακό, σα ζωγραφιά πανέμορφο και προσχεδιασμένα αδιαφήμιστο, μυθικό νησί της Ικαρίας.

    Μη τυχόν κι ενοχληθούν, οι μογγολο-σελτζουκο-σουλτάνοι και αρνητές των λαών γενοκτόνοι.

    Ομως, η Ωρα της Δικαίωσης Δεν αργεί...

 7. loretta avatar
  loretta 25/06/2010 21:53:07

  Ειναι ΗΓΕΤΗΣ ! ....και σε λιγους μηνες θα αποδειχθει περίτρανα...υπομονη!

 8. αθανασιος Ι. avatar
  αθανασιος Ι. 25/06/2010 21:53:35

  Δεν είναι αυτός ένας σοβαρός λόγος ο Σαμαράς ..να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ..τι περιμένει

 9. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 21:54:36

  Κυβέρνηση «μαθητευόμενων μάγων»
  Διαβαστε αυτα τα αρθρα..ειναι ενδιαφεροντα. Στο πρωτο φαινεται τι ζητα ο Αλαφουζος απο τον κ. Σαμαρα. Τα αλλα δυο διεκτραγωδουν την σημερινη κατασταση της χωρας

  h*tp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_55_25/06/2010_405871

  h**p://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_25/06/2010_1292014

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_25/06/2010_1292010

  Πιστευω παντως οτι εαν θελουμε η ΝΔ να αλλαξει πρεπει να βοηθησουμε ολοι διχως να αναζητουμε ανταλλαγματα, χωρις υστεροβουλια

 10. denkserotipota avatar
  denkserotipota 25/06/2010 21:56:32

  Και ταυτόχρονα προειδοποιώ το ΠΑΣΟΚ:
  -- Αν διαλύσετε την Οικονομία,
  Θα βρείτε εμάς απέναντί σας, όχι το ΠΑΜΕ!


  Αυτό το κομμάτι μου άρεσε πολύ.
  Το ΑΝ τι το ήθελε όμως?

  Αν πιστεύει και εννοεί τα μισά, ΙΣΩΣ υπάρχει ελπίδα. Αρκεί να γκρεμίσει ΠΟΛΛΑ τζάκια και καταστάσεις μέσα στο κόμμα του. Θα αντέξει?

  • καπελωμα τζι αρ avatar
   καπελωμα τζι αρ @ denkserotipota 26/06/2010 00:49:36

   πρόσεξε τα δεκάδες σχόλια που πήρες μετά απο αυτή σου τη παράθεση....
   (ακούει μια απέραντη βουβαμάρα που τη διαπερνά μόνο ο ήχος των τζιτζικιών...)

   Ναι...δυστυχώς το ΠΑΜΕ θα παραμείνει ο γνήσιος (φτου) χώρος αντίδρασης για πολύ ακόμα αφού κανένας καλός δεν προσέρχεται, ορμώμενος απο τα αγνά συναισθήματα να προφυλάξει τη κοινωνία και το τόπο του. Αυτά τα αγνά ιδανικά η δεξιά τα χάρισε στους ακδροδεξιούς και τους πατριδοκάπηλους απο εποχής πτώσης Μητσοτάκη και μετά της ανόδου Σημίτη. Τον πυρήνα δηλαδή της αντίστασης μας το πετάξαμε στους περίεργους και γραφικούς και τους απατεώνες. Το τεράστιο αυτό κενό χώρο ήρθε να γεμίσει το ΠΑΜΕ. Κακός η εκπομπή "ελληνοφρένεια" στο ΣΚΑΙ έχει δώσει τη ταυτότητα του κλόουν που συνήθως συμπληρώνει τα σκετσάκια της υποτίθεται σε έναν τσολιά, έπρεπε να τη δώσει στους οπαδούς του ΠΑΜΕ.

   • denkserotipota avatar
    denkserotipota @ καπελωμα τζι αρ 26/06/2010 09:59:36

    Πιστεύεις ότι θα ξυπνήσουν οι "φοβισμένοι δεξιοί" κάποτε?

 11. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 21:59:16

  ο ΓΑΠ στη Σοσιαλιστική Διεθνή:

  «Ο σύγχρονος κόσμος διαθέτει τα μέσα ώστε να γίνει η φτώχεια ιστορία να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη, να εξασφαλίζεται αξιοπρεπής ιστορία, για όλους, να μειωθεί η παιδική θνησιμότητα, να βελτιωθούν οι υπηρεσίες στον τομέα της υγείας και να αποτραπούν επιδημίες όπως το AIDS και η ελονοσία, να επιτευχθεί η ισότητα των φύλων, να ενσωματωθούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στις κοινωνίες, να σταματήσει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων, να εκλείψει η διαφθορά, να μειωθούν οι ανισότητες, να ανακουφιστούν χώρες από τα χρέη τους, να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα, να επιτευχθεί η οικουμενικότητα της εκπαίδευσης, να εξασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

  Αφου εσωσε τον κοσμο ολο, γυρισε να σωσει και εμας!!!!

  • καπελωμα τζι αρ avatar
   καπελωμα τζι αρ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 22:40:54

   H πραγματική αποκωδικοποίηση των σκιώδων εννοιών που εκστομιζε απο καιρό ο ΓΑΠ:

   The real thing straight from the horses mouth, America, οχι απο λαμόγια, δημαγωγούς, εκφοβιστές, εξαπτέρυγα της "στημένης επανάστασης" των αριστεριστών και των πληρωμένων κλόουν τύπου Alex Jones:
   Glenn beck για τον Ομπάμα, Το Σόρος, την απάτη της πράσινης ανάπτυξης, των πράσινων περιβαλλοντικών πολιτικών και την λοβιτούρα με τις εξορύξεις απο τα θαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου, τα μεγάλα συμφέροντα που δημιουργούνται απο πίσω και είναι ίσως υπεύθυνα για την ποιό μεγάλη καταστροφή του περιβάλλοντος στην ιστορία, η οποία έγινε απο τους "περιβαλλοντιστές" του διεθνούς περιβάλλοντος του ΓΑΠ.
   ΓΑΠ Σορος Ομπαμα. Ο υπερατλαντικός εχθρός της Ελληνικής Δεξιάς.
   ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

   http://www.youtube.com/watch?v=hGDaOoED-1E

   • καπελωμα τζι αρ avatar
    καπελωμα τζι αρ @ καπελωμα τζι αρ 25/06/2010 23:55:12

    σήμερα ανάρτηση το σχόλιο, οχι του χρόνου.

   • καπελωμα τζι αρ avatar
    καπελωμα τζι αρ @ καπελωμα τζι αρ 26/06/2010 00:36:04

    ευχαριστω :)

 12. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 22:05:40

  Ορια συνταξιοδότησης

  «Αφού το προσδόκιμο ζωής των γυναικών είναι μεγαλύτερο των ανδρών, δεν νοείται να είναι μικρότερα τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών». Το είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και έχει απόλυτο δίκιο. Το όριο των 65 ετών για τη συνταξιοδότηση, θεσπίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία του Μπίσμαρκ το 1889. Ο πολιτικός που ενοποίησε τη Γερμανία ρώτησε τους συμβούλους του ποιο ήταν το προσδόκιμο ζωής και όταν εκείνοι του είπαν ότι είναι τα 67 χρόνια, αποφάσισε ότι το εξηκοστό πέμπτο έτος ήταν το κατάλληλο για την συνταξιοδότηση. Τόσο απλά...

 13. thespieys avatar
  thespieys 25/06/2010 22:07:02

  Εξαιρετική ομιλία και πολύ καλή σκηνοθετικά τηλεοπτική κάλυψη. Μπορούμε να βρούμε καπου το συνολο της ομιλίας;

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ thespieys 25/06/2010 22:10:23

   h**p://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=62948&Itemid=92

   • καπελωμα τζι αρ avatar
    καπελωμα τζι αρ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 22:31:44

    Τι ειν αυτά που βγάζουν βρε παιδιά?
    Text?
    Πως θα το δώσω αυτό στο θείο μου να το διαβάσει, μεγάλος άνθρωπος? Χάθηκε ενα βίντεο?

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 22:40:46

    ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ .ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΡΗΚΑ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

   • καπελωμα τζι αρ avatar
    καπελωμα τζι αρ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 26/06/2010 00:01:18

    να φανταστείς οτι αν χρειαστεί να ληδωρηθεί κάποιο απο καμιά μη κυβερνητική του κω..του γνωστού ωξ-αποδώ μην αναφέρω ονόματα, αμέσως θα δούμε 500 διαφορετικά βίντεος και απο 500 διαφορετικές μεριές.

   • καπελωμα τζι αρ avatar
    καπελωμα τζι αρ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 26/06/2010 00:01:59

    ληδωρηθεί καποιο = ληδωρηθεί κάποιος

 14. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 22:11:34

  Κυβέρνηση «μαθητευόμενων μάγων»
  Διαβαστε αυτα τα αρθρα..ειναι ενδιαφεροντα. Στο πρωτο φαινεται τι ζητα ο Αλαφουζος απο τον κ. Σαμαρα. Τα αλλα δυο διεκτραγωδουν την σημερινη κατασταση της χωρας

  h*tp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_55_25/06/2010_405871

  h**p://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_25/06/2010_1292014

  h**p://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_25/06/2010_1292010

  Πιστευω παντως οτι εαν θελουμε η ΝΔ να αλλαξει πρεπει να βοηθησουμε ολοι διχως να αναζητουμε ανταλλαγματα, χωρις υστεροβουλια

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 22:13:53

   Αντωνης Σαμαρας στο Συνεδριο

   Κι όποιος δεν καταλαβαίνει τι είναι λαϊκισμός να το πω με δύο παραδείγματα:

   -- Λαϊκισμός είναι το «δώστα όλα…» που ακούστηκε από το ΠΑΣΟΚ, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80…

   -- Λαϊκισμός είναι το «λεφτά υπάρχουν…» που ακούστηκε πριν λίγους μήνες.

   Πάλι από το ΠΑΣΟΚ. Πάντα από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο λαϊκισμός υπήρξε το μόνιμο σήμα κατατεθέν του ΠΑΣΟΚ

  • καπελωμα τζι αρ avatar
   καπελωμα τζι αρ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 22:29:48

   Απο το Alafouzo:

   "Αρχίζει σήμερα το συνέδριο της Ν.Δ. σε μια στιγμή που η χώρα χρειάζεται, όσο ποτέ, μια στιβαρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση. Η Ν.Δ. έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να πείσει ότι θα είναι έτοιμη πάλι να κυβερνήσει. Για να συμβεί αυτό θα χρειασθεί ρεαλιστικός πολιτικός λόγος, προσέλκυση σοβαρών τεχνοκρατών στις τάξεις του κόμματος και απολύτως συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προς το παρόν ο αρχηγός της Ν.Δ. ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο oποίος, αντί να προετοιμασθεί εγκαίρως για τη διακυβέρνηση της χώρας, εξαντλείτο στο να ζητάει συνεχώς εκλογές και να απορρίπτει κάθε μεταρρύθμιση που πρότειναν οι κυβερνήσεις Καραμανλή. Οι περιστάσεις είναι όμως πλέον πολύ κρίσιμες και η χώρα δεν αντέχει άλλο αυτού του τύπου την αντιπολίτευση."

   Απάντηση:
   Αυτό που αντέχει η χώρα κύριε Αλαφούζο είναι ξεσηκωμός. Κατεβείτε απ τη κοσμάρα σας.

 15. zame avatar
  zame 25/06/2010 22:24:56

  ΜΙΑ ΝΕΑ "ΑΝΤΙΛΗΨΗ"..
  εαν θελουμε η ΝΔ να αλλαξει πρεπει να βοηθησουμε ολοι διχως να αναζητουμε ανταλλαγματα,
  ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ.
  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η "ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ"-νοτροπια ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ εν αντιθεση με οτι μαθαμε μεχρι σημερα..& που επιασε "ταβανι" επι ημερων Πασοκ.με τα γνωστα προσφατα αποτελεσματα...

 16. καπελωμα τζι αρ avatar
  καπελωμα τζι αρ 25/06/2010 22:25:04

  «Τέρμα τα φέουδα, τα βιλαέτια, οι προσωπικοί μηχανισμοί, τα παλαιοκομματικά παιχνίδια. Καθήκον του κόμματος και όλων των στελεχών του είναι να βρίσκονται δίπλα σε κάθε πολίτη, να αφουγκράζονται τα προβλήματά του, να τον εκφράζουν και να προτείνουν λύσει στη δύσκολη καθημερινότητά του»

  Γι αυτό δε κουνιέται φύλο απ τη Θεσσαλονίκη??
  Καλέ τάξτε τίποτις να κουνηθούν όλοι οι τσολιάδες μας. Έχουν απομείνει να κοιτούν βουβοί με μια λύπη στα μάτια...
  Συγκινητικές στιγμές καθώς ο κακόμοιρος ο Μπίλλυς μας, καθώς μας φεύγει.. Τι θα απογίνει άραγε? Δεν ελπίζω αυτό το λαμόγιο να αναλάβει θέση πουθενά στην Αθήνα. Προσωπικά δεν θα το αντέξω..Για εμένα θα κρίνει κατά πόσο ο Σαμαράς εννοεί αυτά που λέει αν γύρο του δεν συμπεριλάβει λαμόγια, ούτε παλαιά αλλά ούτε και νεα.

 17. zame avatar
  zame 25/06/2010 22:29:43

  Μαθηματα υπευθυνότητας δεν μπορουν να κανουν αυτοι που
  Εκλεψαν το μελλον της Ελλαδας...
  εμεις θα το γυρισουμε πισω ..
  χωρις δανικα και δεκανικια.
  Άνθρωποι νέοι, χωρίς προσωπικά συμφέροντα,
  (οσο δυσκολο και αν ειναι αυτο)
  με γνώσεις και σύγχρονη σκέψη.

 18. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 22:38:45

  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ..

 19. Αλήθεια avatar
  Αλήθεια 25/06/2010 22:41:21

  «Κι ενώ παντού στον κόσμο είναι κοινή η αντίληψη ότι αυτό το πακέτο μέτρων οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, κάποιοι ήθελαν να ψηφίσουμε κι εμείς τα μέτρα αυτά. Και να αφήσουμε τη χώρα χωρίς Αντιπολίτευση επί τέσσερα χρόνια!

  Γιατί αν κι εμείς τα ψηφίζαμε, τότε το ΠΑΣΟΚ θα είχε την απόλυτη συνενοχή όλων στον κατήφορο όπου οδηγεί τη χώρα.

  Και στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δεν θα υπήρχε καμία θεσμική αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Παρά μόνον οι κραυγές των διαδηλωτών στο πεζοδρόμιο.»


  Εμένα πάλι γιατί δεν μου αρέσει αυτό το τέσσερα χρόνια που χρησιμοποιεί;
  Δηλαδή θα βγάλει τετραετία ο ΓΑΠ;

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Αλήθεια 25/06/2010 22:44:50

   ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
   ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΓΑΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

   • Αλήθεια avatar
    Αλήθεια @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 22:59:57

    Νομίζω ότι έχεις δίκιο, έτσι που το θέτεις.
    Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται, όπως ο ΓΑΠ, ως αντιπολίτευση.
    Θα ήταν επικίνδυνο για την χώρα.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 26/06/2010 14:18:55

    Ακριβώς. Η διακωμώδηση και απαξίωση των θεσμών είναι από τα χειρότερα επιτεύγματα του Πασοκ σε κάθε επίπεδο.

  • καπελωμα τζι αρ avatar
   καπελωμα τζι αρ @ Αλήθεια 26/06/2010 00:57:07

   η δήλωση αυτή δείχνει οτι δεν απεργάζεται ΣΚΟΠΙΜΑ σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης. Δεν μπορεί δηλαδή να κριθεί ως ένοχος αποσταθεροποίησης της παρούσας κυβέρνησης απο πιθανούς κατήγορους που συμπολιτεύονται τη κυβέρνηση.
   Άλλο βέβαια θέμα αν προκύψουν έκτακτες ανάγκες και καταστάσεις, που άρχισαν φυσικά ήδη να προκύπτουν σε πολλά θέματα έτσι κι αλλιώς. :)

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Αλήθεια 26/06/2010 07:08:13

   Kαταδεικνύει υπεύθυνη στάση, σε αντίθεση με τον Παπανδρέου που ζητούσε επιμόνως πρόωρες εκλογές μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Ενδεχομένως θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ο Σαμαράς ως επιχείρημα για να καταδείξει την επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση του Παπανδρέου όταν ήταν στην αντιπολίτευση σε σχέση με αυτή της Ν.Δ.

   Εδώ το Αλαφουζιστάν κατηγορεί τον Σαμαρά ότι επιδιώκει πρόωρες εκλογές.
   h*tp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_55_25/06/2010_405871

 20. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 23:26:52

  Ετσι για ενθυμιο

  h**p://www.youtube.com/watch?v=yvgTkRsFdMs

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/06/2010 23:34:17

   h**p://www.youtube.com/watch?v=tZcoI5K9-w0&feature=related

 21. gdp77 avatar
  gdp77 25/06/2010 23:36:48

  Να μας πει ο Σαμαράς και ΠΩΣ ΠΩΣ ΠΩΣ ΠΩΣ ΠΩΣ ΠΩΣ ΠΩΣ θα μας απαλλάξει από το μνημόνιο και ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ γιατί εγώ για να ξαναψηφίσω κάποιο από τους 2 μεγάλους πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα κυριολεκτικά. (ΠΑΣΟΚ δεν έχω ψηφίσει ποτέ για να μην παρεξηγούμαι)

  • Misha avatar
   Misha @ gdp77 25/06/2010 23:51:03

   Όταν ο Σαμαράς δεσμεύεται ότι θα τηρήσει τους όρους του μνημοσύνου και ταυτόχρονα αποδέχεται τις προβλέψεις της τρόικα ότι σε 3 χρόνια το έλλειμμα θα είναι 150% του ΑΕΠ και το χρεός 450 δις,σημαίνει ότι από το μνημόσυνο θα βγούμε τη Δευτέρα Παρουσία.

   Δυστυχώς...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ gdp77 26/06/2010 00:00:04

   Mαλλον το οικονομικο προγραμμα πηρε παραταση για τις 7 Ιουλιου.
   Το μονο που ακουγεται ειναι η αξιοποιηση της περιουσιας του Δημοσιου.
   Τα ποσα ειναι υπερβολικα αλλα δε χρειαζεται να αποπληρωθει ολο το χρεος.Καμμια χωρα δεν το εχει κανει.
   Αν με αξιοποιηση ακινητων του Δημοσιου το χρεος πεσει στο 110% και το ελλειμμα του Δημοσιου μηδενισθει τοτε μπορει να βγουμε στις αγορες και να δανεισθουμε αφου θα εχει αποκαταστσθει η εμπιστοσυνη.
   Ταυτοχρονα η ΕΕ θα αναθεωρησει το ΑΕΠ προς τα πανω για να μας διευκολυνει,η ΕΚΤ θα εχει παρει καποια ομολογα κλπ.
   Ετσι βγαινεις απο το μνημονιο.Αλλα ποση σημασια εχουν αυτα οταν το ΠΑΣΟΚ θα το εχει εκτελεσει στα 3 χρονια που ερχονται;

   • καπελωμα τζι αρ avatar
    καπελωμα τζι αρ @ ψυχραιμια 26/06/2010 01:06:31

    αν αφεθεί το ΠΑΣΟΚ μόνο του, το Δημόσιο χρέος θα φτάσει σε αξία οση ακριβώς πιθανόν να έχει ο πλούτος που υπάρχει στη χώρα για να εξορυχθεί. Προσωπικά πιστεύω πάνω απο ενα τρις. Δεν μπορώ να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο παρά οτι το κόλπο με τα spreads έγινε με το ΓΑΠ για να επιτευχθεί ακριβώς αυτό. Να αφήσουμε ολο τον ορυκτό πλούτο μας να φύγει απο εμάς χωρίς να πάρουμε δεκάρα χάριν ενός πλασματικού χρέους που δημιουργήθηκε με περίεργους τρόπους.
    Αν αφεθεί το ΠΑΣΟΚ μόνο του, και σε συνδιασμό με το Καλλικράτη και το τι κάνει σχετικά με το θέμα των αλλοδαπών το0 ΠΑΣΟΚ, και τις υπερεξουσίες των τοπικών αρχόντων που θεσπίζωνται, θα υπάρξουν τόσες τριβές στο εσωτερικό της χώρας, ίσως αρκετές και τεχνητές όταν ανοίξει ο φάκελος εξόρυξη υδρογονανθράκων που η κάθε "περιοχή" θα θελήσει να αποσχιστεί απο την Ελληνική επικράτεια μαζί με το... "κοίτασμα" της.

    MARK MY WORDS!

    Οχι τυχαία προϊδέαζαν κάποιοι ήδη απο το 1996, μιλώντας ταυτόχρονα για αυτονομήσεις αλλά και πετρέλαια στηξν Ελλάδα, ακριβώς μετά την εποχή που αντιλήφθηκε ο Μητσοτάκης οτι δεν πρόκειται να κυβερνήσει ξανά μόνος του για να κάνει οτι θέλει.

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ ψυχραιμια 26/06/2010 07:14:57

    Απαντώ: Είναι ένα νέο πολιτικό-κοινωνικό μοντέλο που, επιτέλους, μπορεί να καλύψει τα πιο επικίνδυνα εθνικά μας ελλείμματα:

    — Το έλλειμμα Ανταγωνιστικότητας στην Οικονομία.

    — Το έλλειμμα Δημοκρατίας στην Πολιτική.

    — Το έλλειμμα Ασφάλειας στην Κοινωνία.

    — Και το έλλειμμα Παιδείας στην πνευματική ζωή, αλλά και στην καθημερινότητα.


    Aυτό που πρέπει να προσθέσει ο Σαμαράς είναι το έλλειμμα Παραγωγής (ή Παραγωγικότητας). Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και μετά την ΔΝΤ εποχή η παραγωγική της βάση θα είναι ακόμη περισσότερο αποδιαρθρωμένη.Αντίθετα, η ανταγωνιστικότητα είναι ασαφής έννοια, μη μετρήσιμη και μάλλον νεοφιλελεύθερης υφής.

 22. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 25/06/2010 23:50:30

  Ο Σαμαράς έκανε την αρχή. Δίνει "πάσα" και όποιος μπορεί να το αντιληφθεί ας το καταλάβει και ας συμπορευθεί μαζί του. Είναι πολύ δύσκολο. Αλλά εμείς θέλουμε ανθρώπους για τα δύσκολα!

  • καπελωμα τζι αρ avatar
   καπελωμα τζι αρ @ ΑΡΚΑΣ 25/06/2010 23:58:47

   τουλάχιστο λέει την αλήθεια.

   • Orestios avatar
    Orestios @ καπελωμα τζι αρ 26/06/2010 00:03:12

    Είναι ο μόνος που δεν φοβίζει τον λαό.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΑΡΚΑΣ 26/06/2010 14:26:21

   κοντεύω στη σύνταξη, και δεν εντάχθηκα ποτέ σε κόμμα. Τώρα θα δουλέψω για την καινούργια ΝΔ υπό τον Σαμαρά, γιατί μου αρέσουν τα δύσκολα, φίλε Αρκά, και επειδή το χρωστάω στα παιδιά και στη χώρα μου.

 23. Dimi avatar
  Dimi 26/06/2010 00:07:37

  Οι χιλιάδες Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες που συμμετείχαμε
  σήμερα στο ενθουσιώδες κι ελπιδοφόρο 8ο Εθνικό Τακτικό Συνέδριο
  της νέας Νέας Δημοκρατίας, νοιώσαμε Ελληνίδες κι Ελληνες!

  Νοιώσαμε επί τέλους, Φως και Aνάταση του Ψυχικού μας Κόσμου!

  Ο Πρόεδρός μας κ. Σαμαράς, μάς εμπνέει εμπιστοσύνη πως
  τελικά, στηριγμένοι με πίστη στις δικές μας δυνάμεις,
  μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και όλα θα πάνε καλά.

  Ο μεστός και συγκροτημένος λόγος του, μάς έκανε
  να νοιώσουμε "υψηλότεροι" σήμερα!..

  Σάς Ευχαριστούμε, Κύριε Πρόεδρε!

  * * *

  Η Επανάσταση του Αυτονόητου!

  Σήμερα αναγεννιέται η Παράταξη.

  Σήμερα ξαναγεννιέται η Νέα Δημοκρατία.

  Σήμερα αρχίζει η αναγέννηση της Ελλάδας…

  Σήμερα παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας.

  Όλοι μαζί.

  Στις πιο δύσκολες στιγμές για τον τόπο,

  είμαστε όρθιοι, είμαστε ενωμένοι,

  είμαστε αποφασισμένοι, κι είμαστε ακλόνητοι.

  Το όγδοο Συνέδριό μας, βγάζει απόψε τον πιο καθαρό ήχο:

  Αυτή η παράταξη δεν γονατίζει, δεν λυγίζει,

  δεν παραδίδεται…

  Αυτή η παράταξη βγάζει τον καλύτερο εαυτό της στα δύσκολα.

  Και πράγματι, σήμερα ζούμε δύσκολες στιγμές ως χώρα.

  Στιγμές κρίσης, ως πολιτικό σύστημα.

  Συγκλονιστικές στιγμές ως παράταξη.

  Ζούμε την αγωνία του παλιού που πεθαίνει.

  Αλλά και τις ωδίνες του καινούργιου που γεννιέται.

  Κι εμείς, η μεγάλη δημοκρατική φιλελεύθερη παράταξη,
  βρισκόμαστε στο επίκεντρο όλης αυτής της ιστορικής ανατροπής.

  Που δεν αφορά μόνο την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας.

  Αφορά, πάνω απ’ όλα, την Αναγέννηση της Ελλάδας.

  Απαντώ σε τρία ερωτήματα:

  -- Τι είναι το παλιό που πεθαίνει;

  -- Τι είναι το καινούργιο που γεννιέται;

  -- Και γιατί ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας είναι τόσο
  κεντρικός σε όλη αυτή την κοσμογονία;

  * Πρώτον, πεθαίνει το παλιό πολιτικό σύστημα γιατί
  στηρίχθηκε σε επτά θανάσιμα ελαττώματα:

  * Στον κρατισμό,

  * Στο λαϊκισμό.

  * Στην ηγεμονία των αριστερόστροφων ιδεών.

  * Στην υποβάθμιση του δημοσίου συμφέροντος, υπέρ των
  συντεχνιών και των ισχυρών.

  * Στην υποβάθμιση του εθνικού συμφέροντος, από εκείνους
  που θεώρησαν τον πατριωτισμό, δήθεν «ιδεολογική ακρότητα»!

  * Σε μια κάλπικη ευημερία με δανεικά, σε βάρος των επομένων
  γενεών, χωρίς επένδυση, χωρίς παραγωγή, χωρίς ανταγωνιστικότητα.

  * Σε μιαν έκπτωση αξιών και προτύπων. Που προσπάθησαν να τα
  γκρεμίσουν στο όνομα, δήθεν, του εκσυγχρονισμού.

  Με αποτέλεσμα αρετές, που είναι θεμέλια σε κάθε τόπο, σε
  όλες τις εποχές, αρετές όπως η εντιμότητα, η εργατικότητα, η παραγωγικότητα και η αξιοκρατία, να παραμεριστούν ως δήθεν
  «ξεπερασμένες»…

  Και στη θέση τους να ανθίσει, η φτήνια του ακριβού life style.

  Ο εξυπνακισμός που υποκατέστησε την ευφυία.

  Η αυθάδεια που υποκατέστησε την αξιοπρέπεια.

  Το θράσος που υποκατέστησε το θάρρος.

  Η εύκολη ανέλιξη που υποκατέστησε την κοινωνική διάκριση.

  Η άναρθρη κραυγή που υποκατέστησε το Λόγο.

  Τα προνόμια που υποκατέστησαν τα δικαιώματα.

  Και η αλαζονεία που υποκατέστησε το δημόσιο ήθος.

  Όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ τα έφερε. Το ΠΑΣΟΚ τα εμπέδωσε.
  Το ΠΑΣΟΚ τα υπερασπίστηκε.

  Εμείς, άλλοτε τα πολεμήσαμε.
  Άλλοτε τα αποδεχθήκαμε ή τα ανεχθήκαμε.
  Και πολύ κακώς κάναμε.
  Κι άλλοτε, προσπαθήσαμε να τα αλλάξουμε…

  Δεν το καταφέραμε. Κι αυτό πληρώνουμε σήμερα.

  Αλλά όλα αυτά δεν είναι δικά μας. Δεν μας πάνε.
  Δεν αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα που θέλουμε…

  Είμαστε ασυμβίβαστα αντίθετοι. Και θα τα αλλάξουμε!

  Γιατί η σημερινή κρίση, τα σαρώνει όλα αυτά…

  * Σαρώνει τον κρατισμό, που χρεοκόπησε:
  Μια χώρα ένδεκα εκατομμυρίων κατοίκων με ένα
  εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους, ασφαλώς δεν
  μπορεί να πάει πουθενά.

  Όταν απασχολούμε στο Δημόσιο αναλογικά 4 με 5 φορές
  περισσότερους απ’ ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες,
  ασφαλώς δεν πάμε πουθενά.

  Όταν το κράτος απορροφά τα πάντα κι εκτοπίζει τα πάντα,
  τότε δεν μπορεί να κάνει αυτά που πρέπει:

  Να παρέχει Εκπαίδευση, Ασφάλεια, δίχτυ Κοινωνικής προστασίας
  για τους αδύναμους, αίσθημα δικαίου για τους πολίτες,υπηρεσίες
  υγείας για όλους και κονδύλια για έρευνα και καινοτομία.

  Όταν το κράτος παράγει γραφειοκρατία, ασφαλώς δεν θα αφήσει
  τίποτε να ανθίσει. Δεν θα αφήσει κανένα να δημιουργήσει
  και να προκόψει...

  * Και ο λαϊκισμός χρεοκόπησε: όλη αυτή η ψεύτικη ρητορεία
  δήθεν «υπέρ του λαού», τελικώς μοίραζε προνόμια για λίγους,
  σε βάρος του λαού.

  Εξαγόραζε συνειδήσεις, δεν έλυνε κοινωνικά προβλήματα.

  Μοίραζε παροχές, δεν κάλυπτε ανάγκες. Δημιουργούσε νέους
  «προνομιούχους». Δεν αποκαθιστούσε ευκαιρίες για όλους.

  Κι όποιος δεν καταλαβαίνει τι είναι λαϊκισμός να το πω με δύο παραδείγματα:

  -- Λαϊκισμός είναι το «δώστα όλα…» που ακούστηκε από το ΠΑΣΟΚ,
  εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80…

  -- Λαϊκισμός είναι το «λεφτά υπάρχουν…» που ακούστηκε πριν
  λίγους μήνες.

  Πάλι από το ΠΑΣΟΚ. Πάντα από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο λαϊκισμός
  υπήρξε το μόνιμο σήμα κατατεθέν του ΠΑΣΟΚ…

  * Η κυριαρχία των αριστερόστροφων ιδεών, επίσης χρεοκόπησε.

  Διεθνώς οι ιδέες της Αριστεράς έχουν χρεοκοπήσει εδώ και χρόνια.
  Στην Ελλάδα όμως, κυριαρχούσαν μέχρι τώρα…

  Διεθνώς οι ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, κυριαρχούν
  παντού. Στην Ελλάδα όμως, είναι σε άμυνα και κάποιες φορές
  τελούν υπό απαγόρευση.

  Με αποτέλεσμα η επιχειρηματικότητα να έχει ενοχοποιηθεί.

  Η ελευθερία στη διακίνηση των ιδεών να ακυρώνεται…

  Τα Πανεπιστήμια να βρίσκονται υπό μόνιμη κατάληψη ακραίων ομάδων.

  Οι καθηγητές που διατυπώνουν διαφορετική άποψη να προπηλακίζονται.

  Η περιουσία των Πανεπιστημίων να καταστρέφεται.

  Αυτή η κυριαρχία ακραίων ιδεολογημάτων, έχει πια πολύ βαρύ τ
  ίμημα στην καθημερινή ζωή του πολίτη.

  Κάθε τόσο μικρές ομάδες καταλαμβάνουν τους δρόμους και τις πλατείες.

  Καταλαμβάνουν τα λιμάνια.

  Διώχνουν επενδύσεις και ξένους επισκέπτες.

  Παραλύουν κάθε οικονομική δραστηριότητα.

  Το αυτονόητο για κάθε άλλη δημοκρατική χώρα, θεωρείται
  «αδιανόητο» στην Ελλάδα.

  Και το απαράδεκτο για κάθε άλλη δημοκρατική χώρα, στην Ελλάδα
  θεωρείται το «αυτονόητο» μιας ανυπόφορης καθημερινότητας.

  Έτσι, καθημερινά μικρά πραξικοπήματα, αναστατώνουν τη ζωή
  εκατομμυρίων ανθρώπων.
  Και η Πολιτεία είναι απρόθυμη και ανίκανη να παρέμβει.

  * «Νόμος» γίνεται πλέον το δίκιο των συντεχνιών, το θράσος
  των αδίστακτων και το συμφέρον των ισχυρών.

  Το βλέπετε καθημερινά στους δρόμους που μπλοκάρουν, στα κεντρικά ξενοδοχεία που αποκλείονται. Στα λιμάνια που κλείνουν.

  Δεν έχει κανείς αντίρρηση – δεν μπορεί να έχει αντίρρηση –
  όταν ο λαός εκφράζει τη δίκαιη διαμαρτυρία του. Αλλά όταν
  μικρές ομάδες παραλύουν τη ζωή και την οικονομία,
  δεν «τιμωρείται» η κυβέρνηση, τιμωρείται ο ίδιος ο λαός.

  Δεν «πιέζεται» η κυβέρνηση.
  Οδηγείται σε απόγνωση ολόκληρη η κοινωνία…

  * Το εθνικό συμφέρον, επίσης αποδυναμώθηκε: Ο πατριωτισμός,
  παντού στον κόσμο είναι προϋπόθεση συμμετοχής στα κοινά.

  Σε κάθε άλλη περίοδο της Ελληνικής Πολιτικής, θεωρούνταν
  αναμφισβήτητη αρετή για τους πολιτικούς. Σήμερα όμως
  ο πατριωτισμός θεωρήθηκε από κάποιους «ξεπερασμένο κουσούρι».

  Επικράτησε πρόσκαιρα ένας μισαλλόδοξος και δηλητηριώδης
  «εθνομηδενισμός»…

  Οι εθνικές προτεραιότητες στην εξωτερική πολιτική επίσης
  αποδυναμώθηκαν. Κάποιοι πίστεψαν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται,
  τάχα, να προωθεί τα συμφέροντά της στο εξωτερικό.

  Ούτε να είναι διπλωματικά αυτόφωτη.
  Αρκεί να αναζητά την «προστασία» των Ευρωπαίων εταίρων της.
  Και να ευθυγραμμίζεται με τον εκάστοτε μέσον όρο που επικρατεί εκεί.

  Όμως, όλα τα άλλα δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης δεν απεμπολούν
  το εθνικό συμφέρον τους. Δεν διανοούνται καν να το κάνουν…

  Ο Σαρκοζύ μιλάει για το εθνικό μεγαλείο της Γαλλίας.

  Η Μέρκελ βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της Γερμανίας.

  Το ίδιο και ο Σοσιαλιστής Πρωθυπουργός της Ισπανίας Θαπατέρο…

  Το ίδιο και ο Μπερλουσκόνι…

  Και ο Ομπάμα, το ίδιο.

  Και ο Πούτιν, το ίδιο.

  Το ίδιο και ο Ερντογάν, που οραματίζεται το «στρατηγικό
  βάθος» της Τουρκίας…

  Μόνο ο δικός μας Πρωθυπουργός ονειρεύεται
  την… «παγκόσμια διακυβέρνηση»!

  Αλλά η Ελλάδα θέλει ηγέτη ρεαλιστή που προασπίζεται
  στέρεα το εθνικό της συμφέρον. Όχι περιπλανώμενο ταξιδιώτη
  που προσπαθεί να σώσει τον υπόλοιπο κόσμο την ώρα που
  δοκιμάζεται σοβαρά η πατρίδα του.

  * Αλλά και το οικονομικό μοντέλο που αναδιένειμε δανεικά,
  επίσης χρεοκόπησε.

  Η Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίες, κατανάλωνε όλο και περισσότερο, επένδυε όλο και λιγότερο.

  Δανειζόταν όλο και περισσότερα και παρήγε όλο και λιγότερα.
  Η ανταγωνιστικότητά της κινήθηκε αντίστροφα με την επίπλαστη
  ευημερία της.

  Κι όταν τέλειωσαν τα ψέματα - εξ αιτίας της διεθνούς κρίσης -
  τότε έσκασε και η «φούσκα».

  Πρόκειται για χρεοκοπία ενός ολόκληρου μοντέλου, που πρέπει
  να αντικατασταθεί με κάτι άλλο, κάτι εντελώς διαφορετικό.

  Κι εδώ ερχόμαστε στο δεύτερο ερώτημα:

  Ποιο είναι το καινούργιο που γεννιέται;

  Απαντώ: Είναι ένα νέο πολιτικό-κοινωνικό μοντέλο που, επιτέλους,
  μπορεί να καλύψει τα πιο επικίνδυνα εθνικά μας ελλείμματα:

  -- Το έλλειμμα Ανταγωνιστικότητας στην Οικονομία.

  -- Το έλλειμμα Δημοκρατίας στην Πολιτική.

  -- Το έλλειμμα Ασφάλειας στην Κοινωνία.

  -- Και το έλλειμμα Παιδείας στην πνευματική ζωή, αλλά και στην καθημερινότητα.

  Το καινούργιο, είναι η Νέα Μεταπολίτευση!

  Είναι μια πρόταση που εμείς διατυπώσαμε.

  Που λίγο-λίγο αγκαλιάζει ολόκληρη την Κοινωνία.

  Απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους.

  Σιγά-σιγά παίρνει πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
  Και εξελίσσεται σε μια δέσμη μεγάλων ανατροπών και τομών,
  με ευρύτατη κοινωνική συναίνεση.

  Για να το πούμε με δύο κουβέντες:

  * Νέα Μεταπολίτευση στην Παιδεία, σημαίνει ότι τα Δημόσια
  Πανεπιστήμια θα αναδιοργανωθούν από τα θεμέλια.
  Και θα λειτουργούν όπως στον υπόλοιπο κόσμο.
  Χωρίς άσυλο βίας και παρανομίας.
  Χωρίς έλεγχο από κλίκες και χωρίς περιθώρια συναλλαγής.

  Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό.
  Αρκεί να τολμήσουμε…

  * Νέα Μεταπολίτευση στην Υγεία σημαίνει, ότι σε κανένα
  δημόσιο Νοσοκομείο δεν θα κοστίζουν τα υλικά περισσότερο
  απ’ ότι κοστίζουν σε Νοσοκομεία παντού στον κόσμο.

  Ούτε εδώ χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό.
  Τέρμα τα ιλιγγιώδη ελλείμματα των Νοσοκομείων.

  * Νέα Μεταπολίτευση στην Ασφάλεια, σημαίνει ότι τα
  δικαιώματα του Πολίτη θα γίνονται σεβαστά,
  όχι μόνο όταν διαδηλώνει, αλλά κι όταν θέλει
  να πάει στη δουλειά του, όταν θέλει να λειτουργήσει
  την επιχείρησή του, όταν θέλει να νιώθει ο ίδιος
  ασφαλής στο δρόμο, την οικογένειά του ασφαλή στο
  σπίτι και τα παιδιά του ασφαλή στο σχολείο.

  Και προστατευμένα από τρομοκρατικές επιθέσεις,
  όπως η χθεσινοβραδινή, την οποία ακόμα μια φορά
  καταδικάζω με όλη μου τη δύναμη.

  Αλλά οι καταδίκες πια δεν αρκούν…

  Η κρατική ανεπάρκεια γίνεται κραυγαλέα.
  Ο Πρωθυπουργός πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του!

  * Νέα Μεταπολίτευση στη Διοίκηση, σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης,
  όταν θα συναλλάσσεται με το δημόσιο, θα δίνει μόνο τον αριθμό
  της ταυτότητάς του ή το ΑΦΜ του και το δημόσιο θα βρίσκει εκείνο,
  ηλεκτρονικά, όλα τα στοιχεία του και θα τον εξυπηρετεί μέσα
  σε ώρες. Όχι σε εβδομάδες ή μήνες και μετά από ατέλειωτες
  χαμένες ώρες στις ουρές.

  * Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι κάθε δικαστική υπόθεση
  θα κρίνεται εντός λίγων μηνών και θα τελεσιδικεί το πολύ
  μέσα σε ένα-ενάμιση χρόνο. Όπως γίνεται παντού στον κόσμο.

  Δεν θα περνάνε ατελείωτα χρόνια. Γιατί αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη.
  Είναι αρνησιδικία. Κι οδηγεί στην ανομία.

  * Νέα Μεταπολίτευση, σημαίνει ότι ο αγρότης θα νιώθει
  το κράτος δίπλα του εκεί που το χρειάζεται.
  Για να εξαλείψει το μεσάζοντα και να κλείσει την ψαλίδα
  της ντροπής: Ανάμεσα στο χωράφι και το ράφι.

  * Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι θα δοθεί στο νέο αγρότη
  η ευκαιρία να γίνει μέτοχος μεγαλύτερων εκμεταλλεύσεων,
  που αξιοποιούν τις οικονομίες κλίμακος. Ώστε να ανοίξει
  νέες αγορές. Και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

  * Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι σε κάθε μεγάλη απόφαση
  της Κυβέρνησης την ευθύνη θα έχει ένας μόνον υπουργός.
  Κι αυτός θα είναι υπόλογος, αν δεν προχωρήσει…

  * Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει πως ό,τι ισχύει για την
  παραγραφή αδικημάτων των απλών πολιτών, θα ισχύει και
  για τα αδικήματα υπουργών. Δεν θα έχουν οι υπουργοί
  και οι βουλευτές διαφορετική ποινική μεταχείριση.
  Ή διαφορετική διάρκεια παραγραφής.

  Και θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα περιουσιακά τους
  στοιχεία. Που θα την κρίνει ειδικό σώμα, όπου θα πλειοψηφούν
  έμπειροι δικαστές. Όχι τα κόμματα μεταξύ τους και με
  νοοτροπία αμοιβαίας συγκάλυψης.

  * Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι θα υπάρχει δυνατότητα
  να γίνονται δημοψηφίσματα, - κι όχι μόνο για εθνικά θέματα -
  όταν τα επιθυμεί σημαντική μερίδα της κοινωνίας, όπως συμβαίνει
  σε πολλές σύγχρονες δημοκρατίες. Κι όπως θεσμοθετείται σήμερα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Όχι, δηλαδή, μόνο όταν τα εγκρίνει
  η κυβέρνηση, όπως ισχύει σήμερα στην Ελλάδα.

  Όλα αυτά είναι αυτονόητα παντού αλλού.

  Νέα Μεταπολίτευση λοιπόν, είναι η Επανάσταση του Αυτονόητου.

  Το οποίο στην Ελλάδα παραμένει ακόμα αδιανόητο.

  Και τώρα το τρίτο ερώτημα:
  γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη που μπορεί να πρωτοστατήσει
  σε αυτό το αίτημα για τη Νέα Μεταπολίτευση;

  Πρώτον, γιατί αυτό που καταρρέει δεν έχει τη δική της σφραγίδα,
  έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

  Σήμερα χρεοκοπεί το μοντέλο του ΠΑΣΟΚ, στα χέρια του ΠΑΣΟΚ!

  Τώρα όλοι πια ζητούν νέες απαντήσεις σε νέα ερωτήματα.

  Τις απαντήσεις αυτές δεν μπορεί να τις δώσει το ΠΑΣΟΚ.

  Τις απαντήσεις αυτές δεν μπορούν να τις δώσουν ούτε τα κόμματα
  τις Αριστεράς. Που σε πολλές περιπτώσεις, είναι τα ίδια μέρος του
  προβλήματος.

  Γιατί θα πρέπει να θυμάται η Αριστερά, ότι δεν είναι
  «ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα». Αλλά ποιος ακριβώς…
  «αγιάζει το σκοπό»!

  Ο αποκλεισμός των λιμανιών και η χαριστική βολή που δίνουν
  στον Τουρισμό την πιο δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα,
  δεν «αγιάζει» ούτε τα μέσα ούτε το σκοπό.
  Απλά σπρώχνει τον κόσμο στην απελπισία…

  Τις απαντήσεις αυτές δεν μπορούν να τις δώσουν ούτε
  κι όσοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα.
  Και έγιναν δεκανίκια ή εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

  Δεν έχει σημασία αν το έκαναν γιατί δεν κατάλαβαν
  τι ψήφιζαν στη Βουλή με το περιβόητο Μνημόνιο…

  Δεν έχει σημασία, αν σκόπιμα στηρίζουν την κυβέρνηση
  για να κόψουν – όπως θα ’θελαν - το δρόμο στη Νέα Δημοκρατία,
  ή γιατί τάχα πείστηκαν ότι η μεγάλη ανεργία και η βαθειά ύφεση
  θα…λύσουν το πρόβλημα του χρέους στην Ελλάδα! Μπορεί απλώς
  να μη κατάλαβαν τι ψήφιζαν. Ή μπορεί και να κατάλαβαν πολύ καλά…

  Το βέβαιο είναι ότι όσοι ταυτίζονται με την Κυβέρνηση την ώρα
  που βουλιάζει τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ ωφελούν και μόνο. Όχι τη χώρα!

  Ένα ΠΑΣΟΚ και μια Κυβέρνηση, που μέσα σε οκτώ μήνες κατέρριψε
  κάθε ρεκόρ αρνητικών επιδόσεων.

  Έτσι, στην πιο κρίσιμη φάση της ελληνικής μεταπολεμικής ιστορίας,
  έχουμε, δυστυχώς, την πιο ανάξια κυβέρνηση.

  -- Στους ξένους, παρουσίασαν την πατρίδα μας ως «το μαύρο πρόβατο
  της Ευρώπης», γιατί;

  Για να δικαιολογήσουν την απάτη των προεκλογικών τους υποσχέσεων.

  Δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους κερδοσκόπους να πλήξουν καίρια την Οικονομία μας και να μετατρέψουν τους Έλληνες σε «πειραματόζωα»
  για παραδειγματισμό.

  -- Στην Οικονομία, από το «λεφτά υπάρχουν μέχρι τις ανοησίες του «Τιτανικού», μετέτρεψαν σε φαρσοκωμωδία την πολιτική εξόδου
  από την κρίση. Παρέλαβαν πρόβλημα ελλείμματος και δημιούργησαν
  κρίση δανεισμού!

  Γιγάντωσαν την ύφεση και την ανεργία, εκτόξευσαν τον πληθωρισμό,
  σκότωσαν την Οικοδομή και πέτυχαν το χειρότερο δυνατό:

  Ανεργία και πληθωρισμός να ανεβαίνουν ταυτόχρονα!

  -- Στον Τουρισμό και τη Ναυτιλία έκαναν το απίστευτο:
  Κατήργησαν τα δύο υπουργεία που στέγαζαν τα ισχυρότερα εθνικά μας πλεονεκτήματα.

  -- Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ψήφισαν ένα «Καλλικράτη» ανήμπορο
  να σταθεί στα πόδια του, χωρίς πόρους, χωρίς αρμοδιότητες και
  με μόνη έγνοια τους τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

  Αλλά κι αυτό, θυμηθείτε το, θα τους γυρίσει ανάποδα…

  Κι έδωσαν ψήφο στους μη πολιτογραφημένους μετανάστες,
  ενώ αρνήθηκαν και αρνούνται ακόμα το δικαίωμα της ψήφου στους
  Απόδημους Έλληνες της Διασποράς!

  -- Στην Εξωτερική Πολιτική, αποδόμησαν με συνοπτικές διαδικασίες
  τη γεωπολιτική στρατηγική της χώρας, που μετέτρεπε την Ελλάδα σε
  ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

  Ενώ οι διεθνείς επαφές έχουν υποκατασταθεί από παρασκηνιακές
  διαβουλεύσεις και μυστική διπλωματία, όπου κανείς δε γνωρίζει τι
  συζητείται και τι αποφασίζεται.

  Κι ενώ η χώρα χρειάζεται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ Πρωθυπουργό «Καπετάνιο στο τιμόνι», αυτός προτιμά να μεγαλοπιάνεται διαρκώς στο εξωτερικό με την …«Πράσινη Ανάπτυξη» και τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

  Η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα, προσφέρει εναλλακτική λύση.

  Γιατί έβαλε πλάτη εκεί που έπρεπε.
  Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

  Αλλά και γιατί αρνήθηκε να ταυτιστεί με τις ολέθριες επιλογές
  του ΠΑΣΟΚ, ειδικά στο περιβόητο Μνημόνιο.

  Και πώς να το ψηφίζαμε;

  Όταν δεν δημιουργεί ανάπτυξη και αντίθετα βυθίζει
  τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας;

  Όταν κόβει οριζόντια δαπάνες κι αυξάνει μαζικά τους φόρους,
  αντί να κυνηγά επιλεκτικά τη σπατάλη και τη φοροδιαφυγή;

  Όταν τσακίζει τους αδύνατους και ταυτόχρονα αποδυναμώνει
  και το δίχτυ κοινωνικής τους προστασίας;

  Πώς να το ψηφίσουμε, όταν δημιουργεί ένα πλέγμα ασφυξίας
  που δεν το αντέχει ούτε η Κοινωνία μας ούτε η Οικονομία μας;

  Πώς να το ψηφίσουμε, όταν είναι το σκληρότερο πακέτο λιτότητας
  που έχει ποτέ επιβληθεί, αφού στην Ελλάδα μας ζητούν τη μεγαλύτερη
  προσαρμογή στο λιγότερο χρόνο, απ’ ό,τι έχει ποτέ συμβεί
  σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου;

  --Κάποιοι υποστήριξαν ότι ο δανεισμός από το «μηχανισμό στήριξης»
  ήταν, εκείνη τη στιγμή, «η μόνη εναλλακτική λύση».

  Ξεχνάνε, όμως, ότι η μάχη που δώσαμε στη Βουλή δεν ήταν για το
  δανεισμό, που θα πέρναγε έτσι κι αλλιώς, αλλά για τα μέτρα.

  Γιατί τα μέτρα αυτά δεν σώζουν την Ελλάδα, την παγιδεύουν
  χειρότερα:

  Σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, μειωμένων δημοσίων εσόδων, ελλειμμάτων
  που παραμένουν υψηλά, νέων σκληρότερων μέτρων, μεγαλύτερης ύφεσης,
  επίμονα υψηλών ελλειμμάτων…

  Κι αυτό οδηγεί σε πολύ βαθύτερη ύφεση. Σε ανυπόφορα υψηλή ανεργία.

  Με αυτά τα μέτρα δεν ξεφεύγουν λοιπόν από το έλλειμμα.

  Χώρια που το ίδιο το Μνημόνιο υπονοεί και η ίδια η Κομισιόν
  ομολογεί, ότι μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα και πολύ οδυνηρά
  χρόνια, θα μας οδηγήσει σε… ακόμα μεγαλύτερο χρέος!

  Ωραία «σωτηρία»!

  Δεν διασώζει την Ελλάδα. Τη βυθίζει σε «μαύρη τρύπα»
  ακόμα μεγαλύτερης ύφεσης, ακόμα μεγαλύτερης υπέρ-χρέωσης.

  Κι αυτό δεν το λέμε μόνον εμείς. Το λένε, όλοι ουσιαστικά
  οι διεθνείς αναλυτές. Το λένε όλοι οι μεγάλοι σχολιαστές.
  Ακόμα και Νομπελίστες

  • Dimi avatar
   Dimi @ Dimi 26/06/2010 00:30:03

   Ακόμα και Νομπελίστες Οικονομολόγοι προειδοποιούν για αυτόν το φαύλο κύκλο ύφεσης.

   Κι ενώ παντού στον κόσμο είναι κοινή η αντίληψη ότι αυτό το πακέτο μέτρων οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, κάποιοι ήθελαν να ψηφίσουμε κι εμείς τα μέτρα αυτά. Και να αφήσουμε τη χώρα χωρίς Αντιπολίτευση επί τέσσερα χρόνια!

   Γιατί αν κι εμείς τα ψηφίζαμε, τότε το ΠΑΣΟΚ θα είχε την απόλυτη συνενοχή όλων στον κατήφορο όπου οδηγεί τη χώρα.

   Και στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δεν θα υπήρχε καμία θεσμική αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Παρά μόνον οι κραυγές των διαδηλωτών στο πεζοδρόμιο.

   Η Νέα Δημοκρατία, δεν τους έκανε το χατίρι. Δεν υπέκυψε σε τέτοιες πιέσεις. Προσέφερε εναλλακτική λύση για την Οικονομία. Προσέφερε και εναλλακτική λύση για την Πολιτική. Ώστε να υπάρχει ένας πόλος που δεν νομιμοποιεί την αδιέξοδη πορεία του ΠΑΣΟΚ. Αλλά εκπροσωπεί την ανάγκη να ξεπεραστεί το αδιέξοδο αυτό.

   Η Νέα Δημοκρατία πρωτοστατεί στη Νέα Μεταπολίτευση και για ένα λόγο ακόμα:

   Γιατί με θάρρος αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Παράδειγμα:

   Εγγυηθήκαμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα μας με το ΔΝΤ. Γιατί αυτό επιβάλλει η υπευθυνότητα…

   Εμείς δεν είμαστε σαν το ΠΑΣΟΚ, που όταν ήταν στην Αντιπολίτευση υπονόμευε τα πάντα, όπως το άνοιγμα στην Κίνα.

   Αλήθεια θυμάστε τι έλεγε τότε, πριν μόλις ένα χρόνο, ο κ. Παπανδρέου στη Βουλή;

   Θυμάστε που κατήγγειλε τη σύμβαση με την εταιρία Cosco ;

   Θυμάστε που προειδοποιούσε ότι όταν έλθει στην εξουσία θα την καταργήσει;

   Τώρα πανηγυρίζει για τη συμφωνία εκείνη. Και προωθεί ακόμα περισσότερο, αυτό που εμείς ξεκινήσαμε…

   Όχι, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει μαθήματα υπευθυνότητας!

   Επί μήνες το ΠΑΣΟΚ διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό.

   Ακόμα και τις τελευταίες μέρες ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να ψεύδεται για τα ελλείμματα. Συνεχίζει από το εξωτερικό να διασύρει τη χώρα και να απειλεί την Αντιπολίτευση. Και μάλιστα με ποινικές διώξεις!

   Σε μας, βέβαια, κακό δεν κάνει.

   Γιατί θα φανεί η αλήθεια και για τα ελλείμματα…

   Βλάπτει όμως τη Ελλάδα!

   Όπως βλάπτει και τη δική του την παράταξη.

   Πράγματι, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει μαθήματα υπευθυνότητας…

   Εμείς από την πλευρά μας δεσμευθήκαμε ότι θα χαράξουμε μια πολιτική διέξοδο, για να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του.

   -- Με άμεση προτεραιότητα μέτρα που τονώνουν την οικονομία και μειώνουν τις επιπτώσεις τις ύφεσης. Μέτρα μηδενικού κόστους, που δεν τα απαγορεύει το Μνημόνιο και δεν τα αρνείται η τρόικα…

   -- Και στο συντομότερο δυνατό χρόνο, με συστηματική αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από την ανάγκη του έκτακτου δανεισμού και από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.

   Αυτό όχι μόνο είναι εφικτό. Είναι πλέον και απαραίτητο: Γιατί είμαστε μια πλούσια χώρα, με τεράστιους αναξιοποίητους πόρους.

   Μας λυγίζουν σήμερα τα χρέη…

   Ενώ η περιουσία μας είναι μεγαλύτερη από τα χρέη!

   Κι αν την αξιοποιήσουμε, μπορούμε όχι μόνο να ανακουφιστούμε από το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους.

   Μπορούμε να μειώσουμε το χρέος συνολικά.

   Μπορούμε να λύσουμε τα χέρια μας από τις υποχρεώσεις του Μνημονίου.

   Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στη σπατάλη και στη δημοσιονομική χαλάρωση. Σημαίνει, όμως, ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε μέτρα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης.. Για να βάλουμε τη χώρα σε ανοδική τροχιά.

   Μόνο η ακίνητη περιουσία που διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου πλησιάζει σε αντικειμενική αξία τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ! Όσο το συνολικό χρέος μας περίπου…

   Χώρια η κτηματική περιουσία των Νοσοκομείων και της Πρόνοιας - άλλα 60 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου…

   Χώρια τα κληροδοτήματα του Δημοσίου…

   Όλα αυτά είναι μέρος μόνο της συνολικής δημόσιας περιουσίας. Που όμως, δεν αποδίδουν ως περιουσία τίποτε στα ταμεία του κράτους!

   Τη στιγμή που μας πνίγουν τα χρέη και μας «δένουν» με δρακόντειους περιορισμούς οι δανειστές μας.

   Σε δύο εβδομάδες, την Τρίτη στις 7 Ιουλίου, θα δώσουμε στη δημοσιότητα μια πλήρη πρόταση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

   Γιατί μπορούμε να βγούμε από το φαύλο κύκλο - από τη μαύρη τρύπα - της ατέλειωτης ύφεσης, χωρίς να πτωχεύσουμε. Φτάνει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.

   Κι αυτός είναι ο πυρήνας της στρατηγικής μας. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της Νέας Μεταπολίτευσης: Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις για να ξεπεράσουμε την κρίση.

   -- Χωρίς σύνδρομα απομόνωσης. Μια Ελλάδα ανοιχτή στον κόσμο.

   -- Αλλά και χωρίς σύνδρομα υποταγής. Μια Ελλάδα με ανεξαρτησία επιλογών.

   -- Μια Ελλάδα που συμμετέχει στην Ευρώπη, συν-διαμορφώνει την Ευρώπη, αλλά δεν γίνεται «Νομαρχία» της ευρώ-γραφειοκρατίας, δεν γίνεται χώρα «περιορισμένης ευθύνης», δεν γίνεται «φιλανδοποιημένη» περιοχή.

   Μια Ελλάδα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

   Μια Ελλάδα που δεν είναι «επαίτης» της ευρωπαϊκής στήριξης, αλλά συντελεστής της κοινής Ευρωπαϊκής ισχύος.

   Πρωτοστατούμε, όμως στη Νέα Μεταπολίτευση γιατί κάναμε και την Αυτοκριτική για τα σφάλματά μας. Ποτέ κόμμα δεν έκανε τόσο βαθιά και τολμηρή αυτοκριτική όσο η Νέα Δημοκρατία τους τελευταίους μήνες.

   Αλλά δεν θα αφήσουμε αναπάντητες και τις προκλήσεις όσων προσπαθούν να φορτώσουν στη Νέα Δημοκρατία τα δικά τους σφάλματα, τα δικά τους αδιέξοδα και τις δικές τους αμαρτίες.

   Το θετικό μας έργο δεν θα το αφήσουμε ανυπεράσπιστο!

   Ούτε τώρα, ούτε ποτέ…

   Άλλωστε:

   -- Ποιο άλλο κόμμα τόλμησε να κάνει άνοιγμα στη βάση μετά από μια βαριά εκλογική ήττα, για να εκλέξει νέο Πρόεδρο;

   -- Ποιο άλλο κόμμα πέτυχε να κινητοποιήσει τόσο μεγάλο μέρος της εκλογικής του βάσης μετά από τέτοια απογοήτευση;

   -- Ποιο άλλο κόμμα, όποτε κάλεσε την οργανωμένη βάση του να ψηφίσει στις εσωκομματικές διαδικασίες, είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση, όσο είχαμε εμείς, και στην εκλογή νέου Προέδρου, και στην εκλογή νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ και στην εκλογή νέων ηγεσιών στις τοπικές οργανώσεις; Και μάλιστα σε συνθήκες πλήρους απαξίωσης της Πολιτικής;

   -- Ποιο άλλο κόμμα τολμά να πει στη Βουλή «ανοίξτε όποιες υποθέσεις θέλετε, ψάξετε όσα σκάνδαλα θέλετε, δεν με αγγίζει τίποτε, δεν έχω τίποτε να κρύψω»;

   -- Ποιο άλλο κόμμα το έσυραν σε τόσες Εξεταστικές Επιτροπές από τις οποίες δεν βγήκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος στελεχών του, παρά μόνο σε βάρος αντιπάλων του;

   -- Ποιο άλλο κόμμα θα κατάφερνε μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, να αλλάξει τόσα πολλά, χωρίς εσωτερικούς κραδασμούς;

   Σήμερα η Νέα Δημοκρατία μηδενίζει το κοντέρ και κάνει νέο ξεκίνημα.

   Σήμερα η Νέα Δημοκρατία ξαναγεννιέται!

   Τώρα που όλοι λένε ότι η Πολιτική χρεοκόπησε,

   εμείς φέρνουμε ξανά την πραγματική Πολιτική

   κι ανοίγουμε την αληθινή Πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα.

   Φέρνουμε ένα μοντέλο ανοιχτό στην κοινωνία.

   Με πρωταγωνιστές τους αυτοδημιούργητους Έλληνες, σε κάθε τομέα της ζωής.

   Χωρίς «μηχανισμούς», οικογενειοκρατία, παρέες, κολλητούς και τζάκια.

   -- Μιλάω για την επιστροφή μας στο χώρο των ιδεών,

   που παλιά ήταν βασικό κίνητρο για να μπει κανείς στην Πολιτική.

   Κάποτε λαμπρά πνεύματα όπως του Παναγιώτη Κανελλόπουλου,

   του Γιώργου Θεοτοκά, του Κωνσταντίνου Τσάτσου,

   του Γιώργου Σεφέρη και του Οδυσσέα Ελύτη,

   πρόβαλλαν φιλελεύθερες δημοκρατικές ιδέες γεμάτες Ελλάδα.

   Κι έσπερναν ήθος και φως.

   Δεν πρόκειται, λοιπόν, να επιτρέψουμε άλλη «μαύρη τρύπα» στην ελεύθερη σκέψη.

   Θα επιστρέψουμε στο χώρο των ιδεών.

   Και θα νικήσουμε!

   -- Μιλάω για τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό

   Που διευρύνει την εμβέλεια της Νέας Δημοκρατίας και δεξιότερα και αριστερότερα.

   Γιατί ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός ξεπερνά τα παραδοσιακά τείχη

   που χωρίζουν πολιτικά τους ανθρώπους.

   Θα κάνουμε αμφίπλευρη διεύρυνση της επιρροής μας.

   Θα κάνουμε πολύπλευρη και πολύ-επίπεδη διεύρυνση.

   Αλλά θα το κάνουμε προβάλλοντας τις ιδέες μας.

   Θα το κάνουμε με σημαία τις ιδέες μας.

   Όχι με τη σιωπή μας…

   -- Μιλάω για το κόμμα των αξιών και των αξίων.

   Που το αναζητάτε όλοι σας.

   Και που σας το υποσχέθηκα.

   Και που τώρα το κάνουμε πράξη.

   Δέστε τις μεγάλες οργανωτικές αλλαγές που αποτολμήσαμε:

   Διαλέγω μερικές:

   -- Για πρώτη φορά η βάση συμμετέχει σε όλα. Μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές ανανεώθηκε το 80% των Προέδρων των ΝΟΔΕ. Οι παλαιοί μένουν δίπλα στους νέους. Ενώ η Ανανέωση προχωρά αποφασιστικά και παντού.

   -- Ακόμα, για πρώτη φορά η βάση θα συμμετέχει στην επιλογή των υποψηφίων βουλευτών. Σε όλες τις περιφέρειες. Μέχρι και στις μονοεδρικές περιοχές. Παντού, ένα ποσοστό υποψηφίων το εκλέγει η βάση και το προτείνει στον Πρόεδρο. Παρακάμπτοντας όλους τους μηχανισμούς, τα κυκλώματα και τους «ενδιάμεσους» του παρελθόντος.

   -- Δέστε και την Επιτροπή Αξιολόγησης στελεχών. Που θα λειτουργεί συνεχώς για την ανανέωση του Κόμματος. Και για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Στελεχών. Ώστε να αποκατασταθεί η αξιοκρατία. Και να σπάσουν οι κλίκες.

   -- Δέστε τις προβλέψεις και τις ρήτρες για την τακτική σύγκλιση των οργάνων.

   -- Δέστε τον επιτελικό χαρακτήρα που παίρνει η κεντρική διοίκηση του κόμματος. Θεσμοθετώντας όργανο στρατηγικού σχεδιασμού αποτελούμενο από πολιτικά πρόσωπα, τεχνοκράτες και επιστήμονες.

   -- Δέστε το άνοιγμα στην ηλεκτρονική εποχή και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Η νέα διαδραστική ιστοσελίδα μας, θα φέρει την κοινωνία της Γνώσης και τη Νεολαία, αλλά και τα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης, τα social media του διαδικτύου, πολύ πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία.

   Αυτό σημαίνει ανοικτό κόμμα.

   Και μόνο ένα ανοικτό κόμμα μπορεί να είναι λαϊκό και σύγχρονο ταυτόχρονα.

   Είμαστε ένα μεγάλο Κόμμα. Που οι καιροί και τα νέα δεδομένα απαιτούν να υιοθετήσει ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας. Για το λόγο αυτό αποφάσισα, ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα των αδελφών κομμάτων στο ΕΛΚ, ότι στο νέο οργανόγραμμα του Κόμματος θα προβλέπεται η δυνατότητα του Προέδρου να ορίζει μέχρι δύο Αντιπροέδρους, που θα βοηθούν τον Πρόεδρο στα καθήκοντά του μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που ο ίδιος ο Πρόεδρος θα τους ορίσει. Είναι ανάγκη η καινούργια Νέα Δημοκρατία να γίνει πιο λειτουργική, πιο Ευρωπαϊκή πιο σύγχρονη.

   Τα αλλάζουμε, λοιπόν, όλα. Ακόμα και το σπίτι του Κόμματος.

   Μετά από τόσα χρόνια, η Νέα Δημοκρατία αποκτά, επιτέλους, ένα σύγχρονο κτίριο, αντάξιο ενός κόμματος του 21ου Αιώνα!

   Γι’ αυτό και πρόθεσή μου είναι, απελευθερωμένος μετά το Συνέδριο από τα διοικητικά μου καθήκοντα, να βγω από τα κομματικά γραφεία για να βρεθώ σε όλη την Ελλάδα, δίπλα στον κάθε πολίτη, και να συζητήσω απευθείας μαζί του τα προβλήματά του, όπως εκείνος ανόθευτα τα εκφράζει.

   Φίλες και φίλοι,

   Το στοίχημα της Νέας μας παράταξης είναι να αποκαταστήσουμε τη χαμένη τιμή της Πολιτικής.

   Να γιατί έκανα ο ίδιος πρωτόγνωρη και γενναία αυτοκριτική για τα λάθη μας.

   Να γιατί προτίμησα να πω πικρές αλήθειες με θάρρος,

   παρά με υποκρισία να κρύψω κάτω από το χαλί,

   όσα έπρεπε να βγουν στην επιφάνεια.

   Και να γιατί αυτή η πίκρα του κάθε Νεοδημοκράτη,

   έπρεπε να καταγραφεί στο συλλογικό μας υποσυνείδητο.

   Ώστε τα λάθη και οι παραλείψεις του χθες να μην εμφανιστούν ποτέ ξανά.

   Και ώστε το ρολόι της Νέας Δημοκρατίας,

   να μη μας πουν, ότι δήθεν σταμάτησε για πάντα

   στην ήττα των προηγούμενων εκλογών.

   Σήμερα λοιπόν, εδώ μπροστά σας, μπροστά στο πιο αντιπροσωπευτικό, αυθεντικό και επίσημο Σώμα της Νέας Δημοκρατίας, στο ίδιο το Συνέδριό μας,

   δηλώνω, με τον πιο απόλυτο τρόπο,

   ότι άνοιξα την πόρτα για να βγουν όσοι πλήγωσαν την παράταξη.

   Αλλά παράλληλα άνοιξα διάπλατα την Κεντρική μας είσοδο,

   για όλους τους ικανούς και τους άξιους,

   που μαζί θα κτίσουμε το αύριο της Παράταξης και της Χώρας!

   Πρίγκιπες και πριγκιπάτα,

   βαρόνοι και φέουδα,

   οικογένειες και τζάκια,

   έφυγαν από το λεξικό της Νέας Δημοκρατίας μια για πάντα.

   Και θα κλείσω οριστικά την πόρτα

   σε όσους κρίνω ότι ντρόπιασαν, πίκραναν ή απογοήτευσαν

   το λαό της Νέας Δημοκρατίας

   και το φιλότιμο του Έλληνα.

   Και θα το κάνω όταν και όποτε χρειαστεί…

   Είμαι εδώ για να εξουδετερώσω τη φθορά και να στεριώσω την Ελπίδα.

   Και θα το κάνω!

   Όμως αυτό το κεφάλαιο κλείνει σήμερα.

   Τώρα μόνη μας φροντίδα είναι πώς θα βγει η χώρα από την κρίση.

   Χωρίς «ανήκεστο βλάβη» για την υγεία της χώρας.

   Με τις ελάχιστες δηλαδή πληγές, που να είναι και επουλώσιμες…

   Γιατί «άσπρη» μέρα για το λαό μας δεν μπορεί να θεωρείται

   να μη χάσει τις καταθέσεις του στην Τράπεζα!

   Ή να μη του κόψουν τελείως τη Σύνταξη!

   Πρέπει να αποφύγουμε την εθνική κατάθλιψη που καλλιεργούν συστηματικά,

   το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του.

   Πρέπει να δείξουμε στο λαό ότι υπάρχει εναλλακτική λύση!

   Και ταυτόχρονα προειδοποιώ το ΠΑΣΟΚ:

   -- Αν διαλύσετε την Οικονομία,

   Θα βρείτε εμάς απέναντί σας, όχι το ΠΑΜΕ!

   Σήμερα εμείς δίνουμε τη μάχη της αληθινής σωτηρίας της χώρας.

   Γι’ αυτό ζητώ από το Κόμμα μας το δαχτυλικό αποτύπωμα

   των αξιών και των αξίων.

   Ζητώ να υψωθούν οι συνειδήσεις όλων σας,

   πάνω από τη σημερινή κατεστημένη πολιτική συμπεριφορά.

   Η ματιά σας πάνω από το σήμερα.

   Η καρδιά σας πάνω από τα πάθη που διαιρούν τους Έλληνες.

   Τα αυτιά σας πέρα από τη σκηνοθετημένη τηλεοπτική εκδοχή της Δημοκρατίας μας.

   Ζητώ από σας να νιώσετε τη συγκίνηση του ανήφορου…

   Που μόνον αυτός ταιριάζει στα δύσκολα.

   Και μόνον αυτός ταιριάζει στους άξιους!

   Θυμηθείτε: Αν δεν αγαπάς, όλα σου φαίνονται ίδια!

   Ζητώ, λοιπόν, την αγάπη σας για την Παράταξη,

   για να φτιάξουμε το καινούργιο, το διαφορετικό, το ελπιδοφόρο.

   Εχθρός μας: η πνευματική ακινησία που τραυμάτισε βαριά το δαιμόνιο του Έλληνα.

   Εχθρός μας: η γραφειοκρατία που παραλύει τα πάντα.

   Εχθρός μας: το κράτος-Μέδουσα που πετρώνει τα όνειρα των νέων παιδιών.

   Αντίπαλός μας: μια Κυβέρνηση που σπαράσσεται,

   παλινωδεί και αντιφάσκει συνεχώς.

   Αγωνιστές και Αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας,

   Ακούστε: Πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια,

   ακριβώς σε λίγους μήνες,

   μια πόλη ελεύθερη, η Αθήνα,

   στηρίχθηκε στις δικές της δυνάμεις,

   στηρίχθηκε στους δικούς της ανθρώπους,

   Και μόνη της νίκησε μιαν Αυτοκρατορία

   στη μάχη του Μαραθώνα!

   Από τη νίκη εκείνη έγινε μια έκρηξη Πολιτισμού,

   που σημάδεψε την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο Ολόκληρο.

   Σημάδεψε την Παγκόσμια Ιστορία.

   Γιατί η Ελλάδα, που την έχουμε στο Νου και στην Καρδιά μας,

   μπορεί να είναι μικρή σε έκταση χώρου,

   αλλά είναι ατέλειωτη σε έκταση χρόνου.

   Αυτά, λοιπόν, είναι τα μεγάλα που μας εμπνέουν!

   Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι εδώ για πολύ.

   Εμάς όμως μας απασχολεί η άλλη Ελλάδα.

   Η Ελλάδα των ιδανικών.

   Η Ελλάδα της Ελπίδας!

   Σας μίλησα γι’ αυτή, ως υποψήφιος Πρόεδρος, τον περασμένο Νοέμβρη...

   Και σήμερα όλοι εμείς,

   η νέα Νέα Δημοκρατία,

   την υποσχόμαστε στον Ελληνικό λαό.

   Πολλές φορές στη ζωή μου ταξίδεψα κόντρα στον άνεμο.

   Αλλά πάντα κράτησα σταθερό το τιμόνι της Ελπίδας.

   Αυτή τη στιγμή όλη η Ελλάδα περιμένει από μας την Ελπίδα.

   Αυτό είναι το χρέος μας.

   Αυτός είναι ο ρόλος μας.

   Έτσι θα αναγεννηθούμε εμείς.

   Κι έτσι θα ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα…

   Γι’ αυτό σας λέω:

   Ζούμε στιγμές ιστορικές:

   Σήμερα ξεκινά η Αναγέννηση της Παράταξης.

   Σήμερα ξεκινά η Αναγέννηση της Ελλάδας.

   Θα μας πολεμήσουν πολλοί.

   Γιατί ξέρουν ότι τελικά θα τα καταφέρουμε.

   Γιατί φοβούνται ότι θα τα καταφέρουμε.

   Και καλά κάνουν και φοβούνται.

   Γιατί θα τα καταφέρουμε…

   * Όταν όλα θα κλονίζονται,

   όταν όλα θα απαξιώνονται,

   εμείς θα μένουμε όρθιοι,

   και θα κρατάμε όρθιο και τον τόπο μας.

   * Όταν όλα θα αμφισβητούνται,

   εμείς θα δείχνουμε το δρόμο και τη διέξοδο,

   για τη χώρα και το λαό.

   * Όταν όλα θα σκοτεινιάζουν,

   εμείς θα δίνουμε την Ελπίδα.

   Η σωτηρία της Ελλάδας δεν βρίσκεται σε δανεικά και δεκανίκια.

   Βρίσκεται στις δικές της δυνάμεις.

   Βρίσκεται στην αξιοσύνη του λαού της.

   Βρίσκεται στα πλεονεκτήματα του τόπου μας.

   Αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας,

   στην Πατρίδα μας και στο μέλλον της.

   Αυτή την πίστη σας ζητώ να αγκαλιάσετε.

   Αυτή την πίστη σας ζητώ να κάνετε κτήμα ολόκληρου του λαού.

   Τη χρειάζεται για να μείνει όρθιος.

   Τη χρειάζεται για να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του.

   Μόνον εμείς μπορούμε να του την προσφέρουμε πια.

   Και μόνον έτσι μπορούμε κι εμείς να αναγεννηθούμε!

   Είμαστε μια παράταξη που πρόσφερε πολλά

   στην Ελλάδα και στη Δημοκρατία.

   Αλλά τα καλύτερα είναι ακόμα μπροστά μας…

   Τα καλύτερα είναι από δω και μπρος.

   Αυτό σηματοδοτεί το Συνέδριό μας!

   Αυτό είναι η υπόσχεσή μας στον Ελληνικό λαό.

   Έκλεψαν το μέλλον της Ελλάδας!

   Εμείς θα της το ξαναδώσουμε πίσω…

   • Dimi avatar
    Dimi @ Dimi 27/06/2010 15:44:25

    Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

    Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
    Κατά τη Λήξη των εργασιών του 8ου Εθνικού Τακτικού Συνεδρίου του Κόμματος

    Αγωνιστές και Αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας,

    Θέλω με απλά λόγια και από καρδιάς,

    να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας

    στο 8ο Συνέδριο του Κόμματός μας.

    Σε αυτό το τριήμερο ακούστηκαν όλες οι φωνές,

    συζητήθηκαν τα πάντα,

    κι αναδείχθηκαν αρκετές «βαριές» αλήθειες.

    Πολλά είχα τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσω προσωπικά.

    Σας διαβεβαιώ ότι όλα θα μελετηθούν,

    και θα αξιοποιηθεί κάθε ιδέα, κάθε πρόταση.

    Δείξατε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αστείρευτη ζωντάνια, δυναμισμό και πρωτόγνωρο νεύρο.

    Αποδείξατε ότι η βάση του Κόμματος

    πολλές φορές είναι πολύ πιο μπροστά απ’ όλους μας!

    Το καλύτερο μέτρο της δύναμής μας,

    ο καλύτερος οιωνός για την από δω και πέρα πορεία μας

    είναι αυτή η συμμετοχή σας,

    ο πλούσιος προβληματισμός σας

    και η κατάθεση ψυχής που κάνατε εδώ μέσα…

    Να ’στε σίγουροι: Πήρα το μήνυμά σας!

    Και μαζί με αυτό, την αποφασιστικότητά σας για νέους νικηφόρους αγώνες.

    Στους οποίους και πάλι πρωταγωνιστής θα είναι η Νεολαία της καρδιάς μας…

    Αγωνιστές και αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας,

    Μετά το τελευταίο τριήμερο,

    μετά το 8ο Συνέδριό μας,

    τίποτε δεν είναι πια ίδιο,

    για το Κόμμα και την Παράταξη.

    Γυρίσαμε σελίδα.

    Αλλάξαμε κεφάλαιο.

    * Αποκαταστήσαμε τις ιδέες μας.

    Εκεί που τους ταιριάζει,

    στην προμετωπίδα του κόμματος.

    Και ψηλά στη σημαία των αγώνων μας.

    Όχι στο σεντούκι με τα αζήτητα του παρελθόντος

    * Αποκτήσαμε Οργάνωση σύγχρονου φιλελεύθερου κόμματος.

    Όχι χαλαρή ένωση από φέουδα και βιλαέτια.

    * Ξανά-συσπειρώσαμε την κομματική βάση,

    χωρίς να κρύψουμε οδυνηρές αλήθειες

    και χωρίς να υποκύψουμε στον πειρασμό του λαϊκισμού.

    * Φέρνουμε νέο κόσμο, ανανεώνουμε το στελεχικό μας δυναμικό,

    Ειδικά στις τοπικές και περιφερειακές οργανώσεις.

    Χωρίς να χάσουμε τη στήριξη των παλαιών.

    * Βρήκαμε ξανά το «νεύρο» στην Πολιτική μας.

    Δείξαμε ότι ξέρουμε να βάζουμε πλάτη εκεί που πρέπει.

    Αλλά ξέρουμε να λέμε και το μεγάλο ΟΧΙ εκεί που χρειάζεται…

    * Κι είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ!

    Όποιος θέλει να ψάξει για προβλήματα ενότητας

    ας κοιτάξει στο ΠΑΣΟΚ,

    ένα κόμμα γεμάτο ρωγμές και εσωτερικές τριβές.

    που γέννησαν οι αμαρτίες και οι αντιφάσεις του. .

    Τέτοια προβλήματα εμείς δεν έχουμε…

    Μας λογάριαζαν «τελειωμένους»

    Και τώρα μας ξαναβρίσκουν μπροστά τους.

    Γιατί ο πόλεμος που μας κάνουν,

    τα μέσα που χρησιμοποιούν,

    τα «δεκανίκια» που επιστρατεύουν,

    όλα αυτά δείχνουν, τη βαθιά ανησυχία τους

    για τη καινούργια Νέα Δημοκρατία,

    που ενωμένοι όλοι μαζί οικοδομούμε

    Από την άλλη πλευρά,

    μετά το τελευταίο οκτάμηνο

    μετά τη μεγάλη καθίζηση που υπέστη η χώρα,

    τίποτε δεν είναι όπως πριν

    για την Ελλάδα και την Κοινωνία της.

    Όσα θεωρούσε δεδομένα

    Τώρα είναι πια ζητούμενα

    Όσα έμοιαζαν οριστικά απαντημένα,

    Τώρα είναι πια πελώρια ερωτηματικά

    Όσα φαίνονταν σίγουρα,

    Τώρα τα σκεπάζει η αγωνία και η αβεβαιότητα.

    Αυτοί που υπέγραψαν το Μνημόνιο,

    μας λένε ότι «δεν γινόταν αλλιώς για να σωθεί η χώρα».

    Πότε το κατάλαβαν;

    Γιατί δεν πήραν μέτρα νωρίτερα;

    Ηπιότερα μέτρα. Πιο δίκαια.

    Και χωρίς δεσμεύσεις.

    Χωρίς να «δώσουν τα κλειδιά» της διακυβέρνησης…

    Γιατί δεν πήραν μέτρα τόσους μήνες,

    όταν τους καλούσαμε και τους παρακαλούσαμε εμείς,

    κι όταν ακόμα μπορούσε η χώρα να δανειστεί

    με ανεκτούς όρους από τις διεθνείς αγορές;

    Αυτοί που υπέγραψαν το Μνημόνιο,

    μας λένε ότι τα μέτρα που περιέχει

    «δεν ταιριάζουν με την ιδεολογία τους,

    αλλά είναι απαραίτητα για τη σωτηρία της χώρας».

    Τι μας λέει ακριβώς το ΠΑΣΟΚ;

    Ότι για να σωθεί η χώρα,

    πρέπει να παραμεριστούν οι ιδέες του;

    Αν αυτό λέει, μάλλον… δίκιο έχει!

    Γιατί οι ιδέες του οδήγησαν στην καταστροφή…

    Και αυτοί που προσχώρησαν σε αυτή τη λογική

    και ψήφισαν το Μνημόνιο,

    τα «εξαπτέρυγα» του ΠΑΣΟΚ,

    μας λένε ότι ήταν «πράξη ευθύνης» – τάχα –

    η ψήφος τους στη Βουλή.

    Μπράβο τους!

    Μόνο που το Μνημόνιο προέβλεπε ρητά

    σκληρά μέτρα και στο Ασφαλιστικό και στο Εργασιακό.

    Κι αυτά δεν τα ψηφίζουν σήμερα τα «εξαπτέρυγα»!

    Τι ακριβώς συνέβη;

    -- Δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο τότε

    κι άλλαξαν τώρα τροπάριο;

    -- Δεν το είχαν καταλάβει;

    Νομίζουν ότι Πολιτική είναι φλύαρες δηλώσεις στα κανάλια,

    πλατειά χαμόγελα, φτηνές ατάκες

    και καιροσκοπικοί θεατρινισμοί πρώτης τηλεοπτικής προβολής;

    Όμως, Πολιτική είναι να ξέρεις τι λες

    Να ξέρεις τι ψηφίζεις,

    να βλέπεις πέρα από το τώρα, στο αύριο

    και στο μεθαύριο και στο αντι-μεθαύριο.

    Να παίρνεις την ευθύνη γι’ αυτό που κάνεις.

    -- είτε στηρίζεις και βάζεις πλάτη στα δύσκολα

    -- είτε απορρίπτεις και συγκρούεσαι.

    Να αναλαμβάνεις ευθύνες απέναντι στο λαό.

    Και να παίρνεις ρίσκα, όταν χρειάζεται, για το καλό του τόπου.

    Όχι να πηγαίνεις με τους πολλούς στα εύκολα,

    και να… «τα στρίβεις» στα δύσκολα.

    Αγωνιστές και αγωνίστριες,

    Πολιτική σημαίνει να κοιτάς το συμφέρον της Κοινωνίας.

    Κι αυτό να είναι το πρώτο και υπέρτατο κριτήριό σου.

    Όχι όταν ψηφίζεις να αδιαφορείς για τις συνέπειες,

    για το τι θα υποχρεωθείς να κάνεις μετά

    και τι θα στοιχίσει αυτό στον τόπο.

    Αυτά κάνει το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια,

    Και δέστε που κατάντησε:

    Να αποδέχεται πειθήνια σήμερα αυτά που ως χτες καταριόταν!

    Να εφαρμόζει σήμερα, πολύ χειρότερα απ’ όσα

    ως χθες αποδοκίμαζε.

    Να εισπράττει σήμερα τα «επίχειρα»

    του λαϊκισμού του, που απογυμνώνεται,

    του κρατισμού του, που καταρρέει,

    και της εξαπάτησης του ελληνικού λαού,

    που σήμερα αποκαλύπτεται.

    Το ΠΑΣΟΚ ως Αντιπολίτευση δεν νοιαζόταν για το αύριο και το μεθαύριο,

    ζήταγε κάθε τόσο εκλογές, πριν την ώρα τους,

    χωρίς να ξέρει πώς θα κυβερνήσει.

    Έταζε στους πάντες τα πάντα,

    χωρίς να ξέρει που θα τα βρει για να τα δώσει.

    Κραύγαζε «λεφτά υπάρχουν»,

    ενώ ήξερε ότι η Ελλάδα,

    όπως και οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη,

    αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα ελλείμματος.

    Πέρα από τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν

    την προηγούμενη πενταετία,

    πρόβλημα αποδεικνύεται πλέον ότι έχουν όλες οι χώρες στην Ευρώπη.

    Δεν κυβέρνησε η Νέα Δημοκρατία στην Ισπανία…

    Κι αυτή έχει σοβαρό πρόβλημα ελλείμματος.

    Δεν κυβέρνησε η Νέα Δημοκρατία στην Βρετανία…

    Κι αυτή έχει μεγάλο πρόβλημα ελλείμματος.

    Κατά σύμπτωση και στις δύο αυτές χώρες

    κυβερνούσαν Σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.

    Αλλά και η Ιταλία και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία

    και η ίδια η Γερμανία,

    έχουν προβλήματα ελλείμματος,

    μικρότερα ή μεγαλύτερα,

    πάντως σοβαρά.

    Όλες αυτές πήραν μέτρα σκληρά.

    Και τα πήραν έγκαιρα!

    Αλλού η αντιπολίτευση συμφώνησε.

    Αλλού διαφώνησε.

    Όμως, σε καμία χώρα απ’ αυτές

    δεν κραύγαζε η αντιπολίτευση «λεφτά υπάρχουν»!

    Σε καμία χώρα απ’ αυτές

    δεν ζητούσε η αντιπολίτευση να κυβερνήσει

    τάζοντας λεφτά σε όλους.

    Παντού υπάρχουν πολιτικές διαμάχες…

    Παντού υπάρχει και κάποιος καιροσκοπισμός, αν θέλετε…

    Αλλά πουθενά δεν υπάρχει τέτοια αναλγησία λαϊκισμού.

    Όπως υπήρξε εδώ πέρσι:

    Μέσα στη δίνη της παγκόσμιας κρίσης, που εκτίναζε τα ελλείμματα παντού,

    να έρχεται η Αντιπολίτευση να κυβερνήσει τάζοντας στον κόσμο

    λεφτά, περισσότερα λεφτά κι ακόμα περισσότερα λεφτά!

    Ας μη μας σπαράζει, λοιπόν, την καρδιά το ΠΑΣΟΚ…

    κλαψουρίζοντας για τα σκληρά μέτρα που παίρνει,

    Γιατί το ΠΑΣΟΚ έκανε ό,τιδήποτε για να κερδίσει τις εκλογές.

    Και τις κέρδισε.

    Δεν το ένοιαζε πως θα κυβερνήσει με τόσα ψέματα που είπε…

    Κι αυτό πληρώνουμε όλοι σήμερα.

    Όλη αυτή η φτηνιάρικη μικρο-Πολιτική χρεοκόπησε πια.

    Μαζί με το πολιτικό σύστημα που την εξέθρεψε.

    Όλο αυτό το όργιο υποκρισίας και καιροσκοπισμού

    που έκανε τον κόσμο να σιχαθεί τους πολιτικούς,

    χρεοκόπησε μαζί με τους «αστέρες» που ανέδειξε.

    Εμείς, όμως, άλλη Πολιτική εκπροσωπούμε:

    Την Πολιτική της Ευθύνης – όχι του λαϊκισμού

    Την Πολιτική της Συνέπειας – όχι του καιροσκοπισμού

    Την Πολιτική της Αλήθειας – όχι της εξαπάτησης

    Την Πολιτική του συγκεκριμένου – όχι τις αερολογίες.

    Την Πολιτική που προτείνει λύσεις – δεν στηρίζεται σε γενικολογίες,

    ούτε οδηγεί σε αδιέξοδα

    Την Πολιτική, δηλαδή της Ελπίδας – όχι των μονόδρομων προς την απελπισία

    Την Πολιτική που θέλει να φέρει και στην Ελλάδα,

    όλα τα αυτονόητα που ισχύουν παντού αλλού,

    Δεν υπερασπίζεται τα αδιανόητα που δυναστεύουν τον Έλληνα.

    Την Πολιτική που ξέρει να παίρνει ρίσκα,

    όχι την μικροπολιτική των «σιγουρατζήδων».

    Την Πολιτική που ξέρει να λέει πικρές αλήθειες,

    όχι να χαϊδεύει αυτιά ή να κολακεύει

    πάθη και ελαττώματα του εκλογικού σώματος.

    Την Πολιτική που ξέρει να αντιστέκεται σε πιέσεις

    και να συγκρούεται με ισχυρά συμφέροντα όταν χρειάζεται…

    Η Πολιτική που εμείς πιστεύουμε, έχει δύο στέρεους άξονες:

    * Από τη μια τη Συνείδησή μας, τις αρχές και τις αξίες μας.

    * Από την άλλη το συμφέρον της Κοινωνίας.

    Όταν πρέπει, ξέρουμε να είμαστε ευέλικτοι,

    να αποφεύγουμε τις παγίδες και τις κακοτοπιές.

    Ξέρουμε και να ισορροπούμε.

    Έτσι είναι η Πολιτική: Πρέπει να είσαι ρεαλιστής.

    Ένα πράγμα μόνο δεν κάνουμε ποτέ…

    Δεν μετακινούμαστε από τις «σταθερές» μας:

    -- Δεν παραβιάζουμε τις βασικές αρχές μας

    -- Και δεν προδίδουμε το συμφέρον του Ελληνικού λαού.

    Σε αυτά είμαστε άκαμπτοι.

    Δεν κάνουμε συμβιβασμούς με τη συνείδησή μας,

    ούτε με τα συμφέροντα της χώρας.

    Όλα τα άλλα τα κουβεντιάζουμε. Αυτά όχι!

    Γι’ αυτή την Πολιτική θα σας πω, λοιπόν, μερικά λόγια.

    Γιατί από αύριο, ήλθε η ώρα να βγούμε από το καβούκι μας.

    Ήλθε η ώρα να μπούμε, όλοι μαζί,

    με όλες μας τις δυνάμεις, στη μεγάλη μάχη.

    Ήλθε η ώρα να ανοιχθούμε στο λαό.

    Να μιλήσουμε μαζί του.

    Με Πολιτικό λόγο, ασφαλώς...

    Αλλά με το δικό μας Πολιτικό λόγο.

    Δηλαδή με άλλη γλώσσα.

    Χωρίς πλαστικά συνθήματα.

    Χωρίς ξύλινα στερεότυπα.

    Με επιχειρήματα που τον ακουμπούν.

    αλλά και με ήθος, με σιγουριά και με χαμηλούς τόνους…

    Δεν είναι εχθροί μας όσοι δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

    Ή όσοι εξακολουθούν να δυσπιστούν απέναντί της.

    Πάμε να τους κερδίσουμε. Όχι να αντιδικήσουμε μαζί τους.

    Πάμε να τους πείσουμε. Όχι να τσακωθούμε.

    Είναι έτοιμοι να μας ακούσουν…

    Φτάνει να τους ακούσουμε κι εμείς.

    Δεν πάμε να πείσουμε μόνο τους «κεντρώους»,

    ή τους «αριστερούς» ή τους «δεξιούς»…

    Πάμε να πείσουμε όλους όσους θέλουν να ακούσουν κάτι διαφορετικό.

    Και πιστέψτε με: Όλοι θέλουν να ακούσουν κάτι διαφορετικό!

    Η Πολιτική μας δεν είναι μια… ομπρέλα θαλάσσης,

    που τη μετακινούμε στην ακρογιαλιά,

    πότε λίγο αριστερότερα

    για να «πιάσουμε» κάποιους που μας έφυγαν προς το ΠΑΣΟΚ

    και πότε λίγο δεξιότερα για να πιάσουμε κάποιους άλλους.

    Η Πολιτική μας ανοίγει για να καλύψει όλους,

    προς όλες τις κατευθύνσεις.

    Δεν μετακινούμε την Πολιτική μας. Τη διευρύνουμε!

    Εκφράζει το συμφέρον της κοινωνίας.

    Και χωράει την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

    Κάνουμε αμφίπλευρη διεύρυνση…

    Κάνουμε πολύπλευρη και πολύ-επίπεδη διεύρυνση…

    Δεν μετακινούμαστε λίγο προς τα δω ή λίγο προς τα κει.

    Ανοιγόμαστε!

    Στην κοινωνία…

    Είμαστε κεντροδεξιό κόμμα. Και χτίζουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

    Και κάτι ακόμα: Χτίζουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα,

    για να τα αλλάξουμε όλα στην Ελλάδα.

    Αυτό λέμε στους πολίτες.

    Είναι έτοιμοι να πειστούν.

    Φτάνει να μη φερθούμε αλαζονικά.

    Γιατί απ’ όλα τα ελαττώματα που σιχαίνεται ο κόσμος

    στους παλιούς πολιτικούς,

    το χειρότερο είναι η αλαζονεία!

    Και το επόμενο χειρότερο, είναι τα «μισόλογα», τα «ήξεις-αφήξεις»…

    Με καθαρές κουβέντες, με καθαρά επιχειρήματα…

    Πάμε να τους πείσουμε και να τους κερδίσουμε!

    Τι περιμένουν από μας;

    Ένα πράγμα πάνω απ’ όλα:

    Ελπίδα και Συνέπεια!

    Όχι «ωραία λόγια»...

    Στέρεες βάσεις!

    Στέρεη Ελπίδα!

    Τι άλλο περιμένουν από μας;

    Δεσμεύσεις!

    Όχι παχιά λόγια, για όσα δεν μπορούμε να κάνουμε.

    Συγκεκριμένες δεσμεύσεις γι’ αυτά που μπορούμε να κάνουμε.

    Και γι’ αυτά τα δύο θα σας μιλήσω τώρα:

    Για την Ελπίδα που πρέπει να δώσουμε

    και τις Δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβουμε:

    Πρώτα για την Ελπίδα:

    Δεν μοιράζουμε εύκολες υποσχέσεις εμείς…

    Δεν λέμε ότι είναι εύκολα τα πράγματα για να βγούμε από το Μνημόνιο.

    Λέμε δύο άλλα πράγματα:

    -- Πρώτον, ότι όσο είμαστε δεσμευμένοι από το Μνημόνιο,

    η χώρα θα υποβάλλεται σε τεράστιες θυσίες με πενιχρά αποτελέσματα.

    Δεν το λέμε εμείς αυτό. Το λένε όλοι:

    Ο ξένος τύπος, ξένες προσωπικότητες, Νομπελίστες Οικονομολόγοι, όλοι…

    Προφανώς, δεν «κερδοσκοπούν» όλοι αυτοί

    πάνω στην καταστροφή της Ελλάδας!

    Βλέπουν το αδιέξοδο που κάποιοι δεν θέλουν να δουν εδώ...

    -- Δεύτερον, εμείς λέμε ότι μπορεί να βγει η Ελλάδα από τις δεσμεύσεις της μιαν ώρα αρχύτερα, αν πιστέψει στις δικές της δυνάμεις,

    -- Αν στηρίξει την οικονομία της για να μη καταρρεύσει,

    Με μέτρα μηδενικού κόστους,

    -- Αν αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία που είναι τεράστια και «κάθεται».

    -- Κι αν αξιοποιήσει τα μεγάλα

    ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της.

    Αν δηλαδή στηριχθεί στις δυνάμεις της…

    Το πώς μπορεί να γίνει αυτό το χουμε πει ήδη πολλές φορές.

    Και θα το πούμε και αναλυτικά τη μεθεπόμενη Τρίτη,

    Με συγκεκριμένες προτάσεις και αριθμούς.

    Θα προσθέσω μόνο ένα πράγμα:

    Πριν εννέα χρόνια η Τουρκία ήταν κι αυτή στη στήριξη

    του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Το 2003 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

    κατέβηκε στις εκλογές με κεντρικό αίτημα

    να βγει η Τουρκία από τους περιορισμούς

    του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Τον κορόϊδεψαν. Τον ειρωνεύθηκαν.

    Του είπαν ότι τάζει ανέφικτα πράγματα.

    Και τον πολέμησαν με κάθε τρόπο…

    Κι όμως κέρδισε τις εκλογές!

    Και σε λίγα χρόνια κατάφερε να βγάλει τη χώρα του από

    το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!

    Και τα τελευταία χρόνια η Τουρκία αναπτύσσεται με πολύ ταχείς ρυθμούς,

    παρά τα σοβαρότατα προβλήματά της, και παρά τη διεθνή κρίση!

    Αυτό που κατάφερε ο Ερντογάν στην Τουρκία,

    υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες, ασφαλώς,

    μπορούμε να το καταφέρουμε και στην Ελλάδα.

    Δεν αντιδικούμε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Δεν τσακωνόμαστε με κανένα.

    Απλά υπογραμμίζουμε, όπως και τόσοι άλλοι διεθνώς,

    ότι το Μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο.

    Και αναζητούμε δρόμο να βγούμε από τις δεσμεύσεις του

    μιαν ώρα αρχύτερα. Όσο γίνεται πιο σύντομα.

    Για να εφαρμόσουμε ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής.

    Όπως έκαναν αρκετές χώρες που δοκίμασαν τα ίδια αδιέξοδα

    και κατάφεραν να απαλλαγούν απ’ αυτά.

    Το λέω γιατί κάποιοι ανόητοι είχαν το θράσος να πουν

    ότι «κερδοσκοπούμε στην καταστροφή της χώρας».

    Ήταν όμως, η ίδιοι, που όταν πριν λίγους μήνες τρέχαμε

    και στηρίζαμε τις προσπάθειες της Ελλάδας στο εξωτερικό

    να αποφύγει την πτώχευση

    μας έλεγαν τότε, ότι είμαστε τάχα «πολύ συναινετικοί» με την κυβέρνηση!

    Όταν προτείναμε εγκαίρως μέτρα που η Κυβέρνηση αρνιόταν να πάρει,

    μέτρα ακόμα και αντιδημοφιλή,

    πάλι μας έλεγαν ότι κάνουμε, τάχα… «κολλεγιά» με την κυβέρνηση!

    Αλλά τότε εμείς προσπαθούσαμε να αποφύγουμε την πτώχευση της χώρας.

    Όταν όμως η κυβέρνηση «παρέδωσε τα κλειδιά» της διακυβέρνησης

    και δεσμεύτηκε σε ένα αδιέξοδο που οδηγεί σε ισοπέδωση

    την Οικονομία και την Κοινωνία,

    όταν υπογράφηκε το Μνημόνιο που δημιουργεί βαθιά ύφεση

    και πυροδοτεί πρωτοφανή ανεργία,

    τότε διαχωρίσαμε τη θέση μας από την καταστροφή.

    Κι όσοι προσυπέγραψαν την καταστροφή,

    έχουν το θράσος να μας κατηγορούν κι από πάνω!

    Στρατηγική μας είναι να απαλλαγούμε

    από το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του.

    όχι να το καταργήσουμε μονομερώς. Αυτό δεν γίνεται.

    Αλλά να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις

    να αξιοποιήσουμε τους πόρους,

    να ενεργοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της χώρας

    ώστε να μη το έχουμε ανάγκη.

    Και να απαλλαγούμε απ’ αυτό.

    Το έκαναν άλλες χώρες που βρέθηκαν στη θέση μας.

    Το μπορούμε κι εμείς.

    Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει

    ότι η Ελλάδα μπορεί να στηριχθεί στις δυνάμεις της.

    Μια ζωή έψαχνε να βρει λεφτά για να μοιράσει,

    δεν μπορεί να βάλει την Ελλάδα να δουλέψει και να παράγει.

    Ψάχνει τα βρει «πλεόνασμα» για να αναδιανείμει

    στη δική του κομματική πελατεία

    που τώρα πια το εγκαταλείπει…

    Παίρνει δανεικά με όρους που πλέον

    γονατίζουν τη χώρα.

    Το ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στις δυνάμεις αυτού του τόπου.

    Και δεν μπορεί να χαράξει μια πολιτική

    που θα στηρίζεται στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

    Αν δεν πιστεύεις στον τόπο σου, δεν μπορείς να τον σώσεις.

    Εμείς δεν είμαστε σαν το ΠΑΣΟΚ που ζήταγε κάθε μέρα εκλογές

    αμέσως μετά από κάθε εκλογική του ήττα.

    Σε λίγο ο Έλληνας θα βιάζεται να απαλλαγεί από το ΠΑΣΟΚ

    πολύ περισσότερο απ’ όσο βιαζόμαστε εμείς να αναλάβουμε.

    Γιατί εμείς ξέρουμε ότι θα έλθουμε να κυβερνήσουμε

    όχι μισαλλόδοξα, κατά των αντιπάλων μας, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ,

    αλλά για να αλλάξει η Ελλάδα και να ξεπεράσει οριστικά τα αδιέξοδα.

    Και γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε, συστηματικά και μεθοδικά.

    Δεν θέλουμε να απαλλαγούμε από τις δεσμεύσεις του Μνημόνιου,

    για να επιστρέψουμε σε πολιτική λαϊκισμού,

    δεν θα επιστρέψουμε ποτέ εμείς

    σε ολέθρια δημοσιονομική χαλάρωση

    και σε ακατάσχετη παροχολογία.

    Θέλουμε να λύσουμε τα χέρια μας,

    για να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας,

    για να αποκαταστήσουμε στοιχειώδη κοινωνική δικαιοσύνη

    και για να δώσουμε έμφαση σε στρατηγικές ανάπτυξης

    εκεί όπου η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

    Δεν μπορεί να αναπτυχθεί η χώρα,

    δεν μπορεί να γίνει στοιχειωδώς ανταγωνιστική,

    όταν έχει τόσο υψηλούς φορολογικούς συντελεστές.

    Πρέπει να μειωθούν οι φόροι

    για να αυξηθούνε τα έσοδα του κράτους!

    Πρέπει να μειωθούν οι φόροι,

    για να χτυπηθεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή…

    Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο μας δένει τα χέρια το Μνημόνιο…

    Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική σταθερότητα

    όταν κόβουμε τις συντάξεις των 700 ευρώ.

    Δεν είναι… «σπάταλοι» όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Για όνομα του Θεού!

    Αλλά, δυστυχώς, το προέβλεπε κι αυτό το περιβόητο Μνημόνιο.

    Και πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτό,

    για να αποκαταστήσουμε τα στοιχειώδη.

    Και θα το κάνουμε το γρηγορότερο δυνατό

    ειδικά για τις συντάξεις των πιο αδύναμων

    ακόμα και «κόβοντας απ’ αλλού, αν χρειαστεί.

    Δεν μπορούμε να δώσουμε πόρους και αρμοδιότητες

    στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

    γιατί δεν αφήνει περιθώρια το Μνημόνιο.

    Και γι’ αυτό, ακόμα, πρέπει να απαλλαγούμε από τις δεσμεύσεις του.

    Κι ύστερα υπάρχουν πράγματα για τα οποία

    μπορούμε να δεσμευτούμε, έτσι κι αλλιώς, από τώρα,

    γιατί μπορούν να γίνουν, και θα τα κάνουμε,

    ανεξάρτητα από το Μνημόνιο…

    Να δύο παραδείγματα:

    -- Θα καταργήσουμε αμέσως το άσυλο παρανομίας στα Πανεπιστήμια!

    Θα θεσμοθετήσουμε σύστημα λειτουργίας αντίστοιχο με ό,τι υπάρχει

    στις πιο προηγμένες δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης,

    κατοχυρώνοντας την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών,

    και την ευθύνη της Πα

   • Dimi avatar
    Dimi @ Dimi 27/06/2010 16:05:53

    και την ευθύνη της Πανεπιστημιακής κοινότητας,

    αλλά και σπάζοντας οριστικά την ομηρία της

    από ομάδες που τρομοκρατούν και καταστρέφουν.

    -- Θα καταργήσουμε το μεταναστευτικό Νόμο της Κυβέρνησης.

    Και θα φέρουμε νομοθεσία με ασφαλιστικές δικλείδες,

    αντίστοιχες με αυτές που υπάρχουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες,

    ώστε να μην επιβραβεύεται η παράνομη μετανάστευση

    με την αναγκαστική νομιμοποίηση

    και πολιτογράφηση παράνομων μεταναστών.

    Τέλος θα αναδείξουμε το πρόβλημα της τεράστιας εισροής

    μεταναστών από την Ασία στη χώρα μας,

    σε κορυφαίο ζήτημα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Αν θέλει η Τουρκία να συνεχιστεί η Ευρωπαϊκή της πορεία,

    θα πρέπει να μάθει να σέβεται τους κανόνες δικαίου και τις υποχρεώσεις της. Και στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

    Όλα αυτά είναι οι δεσμεύσεις μας.

    Τα λέμε από τώρα, για να ξέρει ο Ελληνικός λαός τι να περιμένει από μας.

    Και θα τα εμπλουτίζουμε όλο και περισσότερο…

    Όταν θα πληθαίνουν τα αδιέξοδα, εμείς θα υποδεικνύουμε λύσεις.

    Όταν θα πυκνώνει το σκοτάδι, εμείς θα δίνουμε χειροπιαστή διέξοδο

    Όταν θα βυθίζεται η παλιά Πολιτική στην ανυποληψία,

    εμείς θα στεκόμαστε όρθιοι και θα κρατάμε όρθια και την Ελλάδα.

    Πώς λέγονται όλα αυτά;

    Με μια λέξη: Ελπίδα!

    Με δύο λέξεις:

    Στρατηγική Ελπίδας!

    Η Ελπίδα είναι ψυχολογική ανάγκη κάθε Έλληνα σήμερα.

    Η Ελπίδα είναι ανάγκη ολόκληρης της Κοινωνίας

    Η στρατηγική Ελπίδας είναι το δικό μας όπλο.

    Είναι και το όραμα που θερμαίνει τις καρδιές.

    Είναι και η Πολιτική που κατευθύνει την πρακτική μας.

    Είναι και η Προοπτική που δίνει διεξόδους σε αγωνίες

    και δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα.

    Είναι και επικοινωνιακό όπλο, από μόνη της η Ελπίδα.

    Γιατί όταν λες στον κόσμο, «μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας»,

    όταν του λες ότι «μπορούμε να πάμε ψηλά με τις δικές μας δυνάμεις»,

    πολύ ψηλότερα απ’ ότι είμαστε πριν,

    δεν του λες μόνο κάτι που έχει ανάγκη να ακούσει…

    Αλλά του λες και κάτι

    που δεν μπορεί να του το πει κανένας άλλος!

    Κι ακόμα, δεν του λες ψέματα.

    Κι αυτό θα το καταλάβει…

    Και γιατί η Ελπίδα και η Αλήθεια

    είναι τα ακατανίκητα όπλα μας;

    Γιατί δεν ζητάμε από τον Ελληνικό λαό

    να πιστέψει μόνο σε μας.

    Δεν ζητάμε να πιστέψει «σε μεγάλα λόγια»...

    Του ζητάμε, κυρίως, να πιστέψει στον εαυτό του!

    Του ζητάμε να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του.

    Εμείς δεν μοιράζουμε υποσχέσεις,

    δεν λέμε εύκολες κουβέντες..

    Κι απ’ όλα τα δύσκολα που μπορούμε να πούμε,

    εκείνο που πιο εύκολα μπορεί να ακούσει ο Ελληνικός λαός σήμερα

    είναι να πιστέψει ξανά στον εαυτό του!

    Εμείς μπορούμε να τον κάνουμε να βρει την αυτοπεποίθησή του

    Ξέρετε γιατί;

    Γιατί εμείς πρώτοι πιστεύουμε στον Έλληνα και στην Ελλάδα.

    Κι αυτό βάλτε το καλά μέσα σας.

    Κάντε το φλόγα που καίει την ψυχή σας

    Κάντε το φλόγα που φωτίζει τη συνείδησή σας.

    Και μεταδώστε αυτή τη φλόγα,

    απ’ άκρου σ’ άκρο της Ελλάδας.

    Κάντε τη «Μεγάλη Έκρηξη» που θα ξαναγεννήσει την Ελλάδα.

    Στρατηγική Ελπίδας – Στρατηγική Νίκης!

    Τώρα βλέπετε γιατί αυτή η Παράταξη αναγεννιέται.

    Τώρα βλέπετε γιατί θα γίνει ξανά πολύ μεγάλη.

    Τώρα βλέπετε γιατί θα γίνει αληθινό πλειοψηφικό ρεύμα:

    Γιατί έχει όραμα, όχι απλώς δίψα για εξουσία,

    Όραμα να ξαναφτιάξει την Ελλάδα.

    Όπως όλοι μας της το χρωστάμε.

    Κι όπως της αξίζει…

    Στρατηγική Ελπίδας – Στρατηγική Νίκης.

    Έτσι αναγεννιέται η Παράταξη

    Έτσι θα αναγεννηθεί η Ελλάδα.

    Και η αναγέννηση αυτή ξεκίνησε, από δω, από το 8ο Συνέδριό μας.

    Θα μείνει στην Ιστορία το Συνέδριο αυτό,

    ως το τέλος μιας μεγάλης περιόδου

    και ως η απαρχή μιας μεγάλης ανόδου!

    Αυτό το δρόμο της ανόδου για την Παράταξή μας

    θα τον περπατήσουμε μαζί.

    Με στρατηγική Ελπίδας.

    Με στρατηγική Νίκης!

 24. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 26/06/2010 00:17:14

  Ελπίζουμε αυτή την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ του να προκηρύσσουμε πλήρωση θέσεων μέσω ΑΣΕΠ και μετά να μην προχωράμε τις προσλήψεις των επιτυχόντων να τη σταματήσει ο Σαμαράς.

  Του Τάκη Σπηλιόπουλου από το adianoito blogspot:

  "Τριάντα και πλέον χιλιάδες άνθρωποι, διάβασαν επί μήνες, κόπιασαν και μπήκαν σε έξοδα προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στο υπουργείο οικονομικών.
  Οι καλύτεροι απ' αυτούς, επτακόσια άτομα που είδαν τα ονόματά τους στις λίστες των επιτυχόντων, πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις, κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν και περίμεναν από μέρα σε μέρα την ειδοποίηση, προκειμένου να αναλάβουν εργασία. Παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους, μετακόμισαν στον τόπο της νέας δουλειάς και περίμεναν και περίμεναν και περίμεναν... Και δεν τους φώναξαν ποτέ! Κάποιες υποσχέσεις που πήραν από το Υπουργείο Εσωτερικών αποδείχθηκαν ψεύτικες...

  Το κείμενο που ακολουθεί, είναι η επιστολή μιας κοπέλας από τους διοριστέους και απευθύνεται στην διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών.

  "Αξιότιμη κα Χατζή,
  Το όνομά μου είναι Δ.Κ. και είμαι διοριστέα του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ για 877 θέσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

  Θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι παραιτούμαι κάθε δικαιώματος μου για διορισμό, όπως αυτό συνταγματικά κατοχυρώθηκε με την ανακοίνωση του ονόματός μου στον πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, καθώς έχω αμετάκλητα αποφασίσει να φύγω στο εξωτερικό.

  Σας εμπιστεύομαι τη θέση που με τόσα χρόνια σπουδών, προσωπικών και οικογενειακών θυσιών και ατέλειωτου διαβάσματος κατέκτησα για την εξυπηρέτηση των κομματικών-πελατειακών αναγκών σας που αναπόφευκτα μετά τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση έχετε.

  Συγχωρήστε με γιατί σίγουρα μία θέση δεν επαρκεί για τις πολλές ανάγκες που ίσως έχετε, αλλά είναι η μόνη προσφορά που και εγώ από τη θέση μου μπορώ να κάνω για τη διάσωση της Οικονομίας και της Πατρίδας, όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε. Μην απελπίζεστε γιατί μπορεί στην πορεία να με ακολουθήσουν σ' αυτή την ευγενική προσφορά και άλλοι συνάδελφοί μου.

  Εγώ δυστυχώς δεν άντεξα το βάρος και την παράνοια της αδικίας και απόφασισα να προσφέρω την επιστημονική και προσωπική μου κατάρτιση κάπου όπου δεν θα τιμωρούμαι γιατί τόλμησα να συμμετέχω σε έναν αξιοκρατικό διαγωνισμό και τελικά να επιτύχω................................................."

  Ίσως να θεωρήσετε την συγκεκριμένη επιστολή ακραία έως γραφική. Θα σας έλεγα όμως, ότι δεν απέχει πολύ από την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει μετά και την τελευταία άρνηση του Υπουργού να εφαρμόσει, έστω, τον αντισυνταγματικό νόμο του παγώματος των προσλήψεων που όριζε την έναρξη της σταδιακής απορρόφησης των διοριστέων από 01/07.

  Για αυτό το λόγο σας παρακαλώ να με συγχωρέσετε για την ενόχληση μου αυτή. Θα είναι η τελευταία, καθώς και εγώ προσωπικά, έχω κουραστεί να ζητάω και να μάχομαι για το αδύνατο: να προσφέρω στην Πατρίδα μου αυτό για το οποίο τόσα χρόνια μόχθησα αποκτώντας 2 πτυχία και 1 μεταπτυχιακό με όρεξη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Φαίνεται επένδυσα και εγώ και η οικογένειά μου σε λάθος δεδομένα και ελπίδες.

  Συνεχίστε την έντιμη και καλή δουλειά σας. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και σας παρακαλώ μην χρησιμοποιήσετε το όνομα μου ή τα δεδομένα της επικοινωνίας μου.
  Με εκτίμηση,
  Δ.Κ"

 25. Orestios avatar
  Orestios 26/06/2010 00:29:55

  Ο μόνος πολιτικός που μπορεί να κάνει τους Έλληνες να μην φοβούνται.

 26. xaris avatar
  xaris 26/06/2010 00:31:29

  σαμαρα ολο λες και εσυ αλλα αλλοι κανουν κουμαντο
  γιατι δεν ριχνεις την κυβερνηση???????
  που ξεπουλα τα παντα
  καντε κατι χανομαστεεεεεεε

 27. Misha avatar
  Misha 26/06/2010 00:40:07

  Στην Κούβα υπάρχει ο μεγαλύτερος, κατ αναλογία, αριθμός υπεραιωνόβιων:
  h--p://www.medicc.org/mediccreview/index.php?issue=10&id=116&a=vahtml

  Οι δείκτες υγείας του πληθυσμού τής υπό σκληρό αμερικάνικο εμπάργκο ευρισκόμενης Κούβας :
  h--p://en.wikipedia.org/wiki/Healthcare_in_Cuba

 28. Orestios avatar
  Orestios 26/06/2010 00:42:35

  Τί σύνταξη άραγε να παίρνουν οι υπεραιωνόβιοι?

 29. xbab avatar
  xbab 26/06/2010 09:00:03

  'Ολα καλά από την ομιλία του Προέδρου.
  Όταν λέμε όμως αμφίπλευρη διεύρνση (με την οποία συμφωνούμε) δεν θα πρέπει να συνοδεύεται εδώ και τώρα στην αρρένα του γυμναστηρίου και με πρόσωπα;
  Το ίδιο ισχύει και με νέα πρόσωμα και προσωπικότητες.
  Τώρα θα πείσει ο Πρόεδρος. Στο συνέδριο. Εκεί θα φανούν τα νέα πρόσωπα.
  Από εκεί θα αρχίσει η ανάκαμψη σε μια βάση απογοητευμένη και βαθιά καταθλιπτική.
  Και θα πρέπει να σφυπνισθεί η βάση της ΝΔ.
  Άμεσα θα πρέπει, επίσης, να βρεθεί πειστικός τρόπος να επανάλθουν στο μαντρί όσοι τις τελευταίες εκλογές ψήφισαν Πασόκ.
  Και από το συνέδριο θα πρέπει να αποκτήσει η ΝΔ καινούργιους ψηφοφόρους, είτε από αριστερότερα, είτε από δεξιότερα.
  Ουσία και όχι ξύλινος λόγος.
  Διαφορετικά τα εξαπτέρυγα, ομού μετά των νταβατζήδων της ενημέρωσης (παλαιών και νέων) θα επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στην παράταξή μας.
  (Περιττό να τονισθεί ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να κυβερνήσει, αλλά να διαλύσει στην κυριολεξία το κόμμα της αξιοματικής αντιπολίτευσης. Τα χαλκεία και οι υπόγειοι άνθρωποι δουλεύουν συστηματικά γι' αυτό το σκοπό και το παρατηρούμε καθημερινά. Εξεταστικές, εκβιασμοί, πατρονάρισμα εξαπτέρυγων κλπ)
  Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

 30. ΔΕΝπαςΚΑΛΑ avatar
  ΔΕΝπαςΚΑΛΑ 26/06/2010 09:05:10

  Η ξεκάθαρη δέσμευση για εφαρμογή του μνημονίου, σε συνδυασμό με την άγρια μετωπική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομενων, αποτέλεσε το βασικό χαρακτηριστικό της ομιλίας του Α. Σαμαρά στο 8ο Συνέδριο της ΝΔ, δίνοντας με παραστατικό τρόπο το στίγμα της «νέας» δήθεν ΝΔ.

  «Εγγυηθήκαμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα μας με το ΔΝΤ, γιατί αυτό επιβάλλει η υπευθυνότητα», τόνισε ξεκαθαρίζοντας τη θέση του για άμεση και πλήρη εφαρμογή του μνημονίου.

 31. fitsulas avatar
  fitsulas 26/06/2010 09:12:08

  Καλός είναι μωρέ αλλά είναι ελλειποβαρής. Και οι άλλοι (όχι το ΠΑΣΟΚ αυτοί που έκαψαν την Ελλάδα για να βγει το ΠΑΣΟΚ) παίζουν με Τζο Λιούις, Καρέλιν και Αλεξέγιεφ.

 32. Misha avatar
  Misha 26/06/2010 11:51:35

  Tα ευρωκαθάρματα παίζουν με τις ζωές μας.
  Αυτή τη στιγμή (11.44πμ της 26ης Ιουνίου 2010) ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Αλέξης Μητρόπουλος λέει καθαρά ότι με τους όρους του μνημονίου οι συντάξεις θα αποτελέσουν «μακρινή ανάμνηση» για όλες τις επόμενες γενιές.

  Σφαγή αγαπητοί φίλοι, πλιάτσικο και οικονομική γενοκτονία μάς ετοίμασε ο ΓΑΠ και η συμμορία του.

  Κι από κοντα οι συντηρητικοί της Ευρώπης, οι εταίροι της ΝΔούλας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έρχονται να στηρίξουν τα μέτρα του κατοχικού μνημονίου.

  Δυο δεξιοί υπουργοί Γαλλίας και Γερμανίας είναι εδώ αυτές τις μέρες και δηλώνουν ότι τα μέτρα του ΓΑΠ είναι απαραίτητα και ρπος τη σωστή κατεύθυνση, προτείνοντας και μια κεντρική οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης.

  Να χαιρόσαστε και την Ευρώπη σας, και τα Μάαστριχτ και τις Λισσαβώνες σας.
  Εντός ΕΕ, Ελλάς-πάπαλα.
  Αν δε δόθεί η απάντηση στους δρόμους θα μάς οδηγήσουν σε συνθήκες καλύβας του Μπαρμπα Θωμά και κολλίγων του θεσσαλικού κάμπου.
  Οι όποιες καλές προθέσεις του Σαμαρά, είναι εκ των πραγμάτων διχως κανένα πρακτικό αντικρυσμα.

 33. magistros avatar
  magistros 26/06/2010 11:56:02

  Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΝΔ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ(ΕΥΤΥΧΩΣ)ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΩΣΤΕ).ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΤΑΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 20-25% ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ(ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟ(!!!)ΔΡΟΜΟ)ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΔΑ.ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.ΟΙ ΝΕΟΦΡΑΓΚΟΙ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ!!!

 34. ballomatou avatar
  ballomatou 26/06/2010 12:14:04

  Για περισσοτερο απο 30 χρονια ημασταν ως λαος και χωρα οι κατσαπλιαδες τηε Ευρωπης. Δυστυχως η τεμπελια, ψευτια και η κουτοπονηρια μας μας οδηγησαν εδω που ειμαστε. Παραδεχθηκαμε οτι ειμαστε ανικανοι να φτιαξουμε ενα σοβαρο κρατος και δωσαμε τα κλειδια στους "κουτοφραγκους". Τοσα χρονια η "απειρη και ανεξαντλητη εξυπναδα μας" στο μονο που μας βοηθησε ειναι στο να τρωμε τις σαρκες μας και να κλεβουμε ο ενας τον αλλον.

  • Misha avatar
   Misha @ ballomatou 26/06/2010 12:36:09

   Tριχες κατσαρές.Μόνο οι πολεμικές αποζημιώσεις τις οποίες οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να απαιτήσουν, υπερβαίνουν κατά πολυ όσα μας «έδωσε» η Ευρώπη και όσα αποδέχονται οι δωσίλογοι πολιτικάντηδες μας πως της οφείλουμε.

 35. ballomatou avatar
  ballomatou 26/06/2010 14:04:48

  Οχι φιλε μου, οι τριχες ηταν ισιες εμεις τις καναμε κατσαρες. Ενα καλο που θα ερθει απο την ιστορια του ξεπεσμου της Ελλαδας ειναι οτι θα βγουμε και παλι εκτος Ελλαδας για να αναζητησουμε εργασια και ζωη και τοτε ειναι που θα δημιουργησουμε και παλι. Το φαρμακο για την θεραπεια της διχασμενης προσωπικοτητας του Ελληνα δεν εχει βρεθει ακομη. Την στιγμη που βρεθει θα αρχισει και η πορεια μας προς τα πανω. Διχασμενη Προσωπικοτητα= Εξω απο την Ελλαδα δημιουργω, παραγω, αναβαινω. Μεσα στην Ελλαδα ψευλομαι, κλεβω, αδικω αλλα ειμαι ακομη απογονος των Αρχαιων.

  • Misha avatar
   Misha @ ballomatou 26/06/2010 15:00:36

   Ζητήσαμε Ολυμπιακούς και δεν το θυμάμαι;
   Ζητήσασμε μήπως Κόκκαλη και το λησμόνησα;
   Θελήσαμε Ζήμενς και μου διαφέυγει;

   Το αυτομαστίγωμα μπορεί να είναι χρήσιμη τεχνική για κάποιους σε ιδιωτικές στιγμές, όταν όμως μεταφέρεται στο δημόσιο βίο και μάλιστα σε διεθνή φόρα από στόματος πρωθυπουργού (ΓΑΠ) τότε καταντά αυτοκτονική ή μάλλον ελλαδοκτονική.

 36. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 26/06/2010 14:26:01

  Αν μας απαλλάξει ο κ. Σαμαράς από το Μνημόνιο, ή οποιοσδήποτε άλλος, θα του ζητήσω αν τον συναντήσω ποτέ, χωρίς παρεξήγηση να μου επιτρέψει όχι απλώς να του σφίξω το χέρι, αλλά να τον ασπαστώ κιόλας.

  Θραξ Αναρμόδιος

 37. aurora3363 avatar
  aurora3363 26/06/2010 15:10:59

  Αγανακτηση,νομιζω πως αυτο εννοουσε ο Α.Σαμαρας για το κρατος Μεδουσα που πετρωνει τα ονειρα των παιδιων μας.Μεστη ομιλια απο ανθρωπο που ξερει που παει και μετρα τα βηματα του.Οψομεθα και ελπιζουμε!!

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ aurora3363 26/06/2010 15:28:59

   Πολύ καλά τα λέει ο Σαμαράς στο συνέδριο που παρακολουθούμε όμως μόνον εμείς που μας ενδιαφέρει η πολιτική.

   Πρέπει να τρέξει να έρθει σε επαφή με τον λαό στο δρόμο, πρέπει κάθε μέρα να είναι γύρα στα κανάλια και να αφυπνίζει τον κοσμάκη. Ο καιρός περνάει και το θάψιμο από την άλλη πλευρά αρχίζει και γίνεται ..."δεξιοτεχνικό".

   • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
    I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ Αγανάκτηση 26/06/2010 16:13:19

    Σωστές οι παρατηρήσεις σου, με μία μόνο ένσταση. Δεν είναι στο χέρι του να είναι συνέχεια στα κανάλια. Αυτά τον θάβουν συστηματικά και τον δείχνουν με το σταγονόμετρο. Αναγκαστικά, (και για να μη χρειαστεί να δώσει άλλου είδους "εγγυήσεις" στα κανάλια, αναιρώντας εαυτόν) θα πρέπει να παίρνει πολιτικές πρωτοβουλίες τέτοιες που να υποχρεώσει τα κανάλια να τον δείχνουν λίγο παραπάνω. Και πάντως, να δώσει περισσότερη βαρύτητα στο διαδίκτυο, στο οποίο καταφεύγουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι ακριβώς για να αποφύγουν την παραπληροφόρηση των καναλιών.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Αγανάκτηση 26/06/2010 16:17:43

    Η ΝΔ πρέπει να προσεγγίσει τους νέους ανθρώπους. Τη γενιά 20-35 που τα τελευταία χρόνια παραδώθηκε στο λαικισμό του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Το ίντερνετ είναι το κατάλληλο εργαλείο για να προσεγγίσει ο Σαμαράς τη νέα γενιά. Ελπίζω να το καταλάβουν.

 38. victoria avatar
  victoria 26/06/2010 15:33:34

  Ο Σαμαράς τα είπε Ό-ΛΑ. Όλα.
  Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαασταν εκεί, για μια φορά να μας λένε την αλήθεια και μαζί να μας εμπνέουν. Σπάνια και τα δύο, σπάνιος και ο συνδυασμός.

 39. piraxtiri avatar
  piraxtiri 26/06/2010 15:49:28

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ..........

 40. sintonistis avatar
  sintonistis 26/06/2010 15:52:39

  "Σε δύο εβδομάδες, την Τρίτη στις 7 Ιουλίου, θα δώσουμε στη δημοσιότητα μια πλήρη πρόταση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση."...........ΑΝ ΠΕΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.... ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ

 41. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 26/06/2010 16:12:53

  Σκεφτείτε πως την περίοδο 1974-1980 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Υπουργικό του συμβούλιο είχε 5-6 εν δυνάμει πρωθυπουργούς. Παναγής Παπαληγούρας, Γεώργιος Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Κωνσταντίνος Τσάτσος, Κων/νος Στεφανόπουλος, κλπ. Πολύ δυνατό επιτελείο. όλοι ευπατρίδηδες, ακέραιοι, πατριώτες, άξιοι και ηθικοί. Σήμερα ποιοί είναι αυτοί που θα πλαισιώσουν τον Σαμαρά? Πρέπει άμεσα να βρεθούν..Η ΝΔ πρέπει επιτέλους να αποκτήσει στελέχη δυνατά, άξια , ικανά και τίμια..

  • DOC avatar
   DOC @ ΓΙΑΝΝΗΣ 26/06/2010 16:44:02

   Πιστεύω να μη χρειαστεί να ξαναδώ τα μούτρα της Πετραλιά ούτε της Μπενάκη. Και,φυσικά,προσοχή στις κληρονομιές. Ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι το παιδί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,αλλά ούτε κι ο πατέρας του. Επίσης,προσοχή στους Μητσοτακικούς και τον Αβραμόπουλο. Θα προτιμούσα μια ριζική ανανέωση. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν μόνο αυτοί.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ 26/06/2010 21:34:23

   Εχεις απολυτο δικιο!!!

 42. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 26/06/2010 21:19:39

  Η ομιλία του Σαμαρά στο συνέδριο ήταν η καλύτερη που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Δίνει ελπίδα και διέξοδο.

  Υπάρχει πουθενά στο youtube να την έχουμε στο αρχείο μας;

 43. Aggelos avatar
  Aggelos 26/06/2010 23:26:14

  " και τον Αβραμόπουλο. "
  αυτος δεν ειναι τζακι ..ειναιαυτοδημιουργητος... δεν εγινε προβατο σε κανενα μαντρι τυπου ντορας..

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Aggelos 26/06/2010 23:36:16

   Χμμμ, για το "αυτοδημιούργητος" ίσως έχουν αντίθετη άποψη κάτι πλούσιες χήρες των Αθηνών. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

 44. Greco avatar
  Greco 26/06/2010 23:41:03

  ισως ειναι ο μονος πολιτικος της μεταπολιτευσης που δεν "πασοκισε"
  γιαυτο τον τρεμουνε τα συντροφια,ξερουν οτι θα τους διαλυσει ετσι και αρχισει να ανεβαινει

  η ευθυνη του ειναι πολυ μεγαλη προς τις νεες γενιες!Οχι μονο σε πολιτικο και οικονομικο επιπεδο(εδω που φθασαμε),αλλα και σε ηθικο και κοινωνικο.Μπορει να ειναι ενας πολιτικος οροσημο,φορεας ενος νεου κοινωνικου μετασχηματισμου

  γιαυτο πρεπει να προωθησει και αλλους συνεργατες--και νεα ατομα--,τους οποιους οχι μονο να εμπιστευεται,αλλα και να τους εμπνευσει αυτο το οραμα

 45. tiramola avatar
  tiramola 27/06/2010 12:12:47

  Στην στήλη γνώμες της σημερινής "Ε" ο Τεγόπουλος δίνει νομίζω την πραγματική εικόνα.
  "Ο νέος λαικισμός"

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=177422

  • Factorx avatar
   Factorx @ tiramola 27/06/2010 12:46:44

   Σε λίγο θα μας τσιτάρεις και τον Μπόμπολα και τον Αλαφούζο; Ήμαρτον- βρες κανένα πιο αντικειμενικό

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ tiramola 27/06/2010 13:35:20

   Ατομο και εφημεριδα που στηριξε τον κ. "λεφτα υπαρχουν" και εξακολουθει να κανει οτι δεν κατλαβαινει δε δικαιουται να μιλα για λαικισμο.
   Συμφωνα με τον τυπο αυτο το ΠΑΣΟΚ δικαιουται ως αντιπολιτευση να το παιζει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και να κατεβαινει ο αρχηγος του στα τρακτερ αλλα η ΝΔ πρεπει να υποβαλλει λεπτομερη προυπολογισμο αλλιως ειναι λαικισμος.
   Ο πραγματικος λογος ομως της ενοχλησης της εφημεριδας των τρομοκρατων ειναι αυτο που αποκαλει "εθνικισμος".

 46. tiramola avatar
  tiramola 27/06/2010 13:23:52

  Φάκτωρ έναν απλός πολίτης είμαι που δεν γνωρίζει τα παρασκήνια.
  Απλώς διάβασα και συμφωνώ.Στην ουσία επιβεβαιώνει όσα μου πέρναγαν από το μυαλό διαβάζοντας από την ιστοσελίδα σου χθες την ομιλία του.
  Δεν αντιπαθώ το πρόσωπο Σαμαρά, αντιθέτως.
  Ο οπαδισμός πέρασε αλλά δεν με ακούμπησε.
  Οι εποχές έχουν αλλάξει, η αερολογία πλέον προκαλεί οργή αντι για θυμηδία.
  Οι "άξιοι και οι αξίες" έρχονται να συμπληρώσουν την ανάδειξη των "άριστων και όχι των αρεστών"?
  Δηλαδή τι θέλουν, να μας γυρίσει το κεφάλι τελείως?
  Ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν είπε πρόσφατα.
  "Αν δεν προσέξουμε η οργή θα μεταβληθεί σε βία, γύρω βλέπω μόνο κουρασμένους και θυμωμένους ανθρώπους".

 47. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 28/06/2010 08:46:46

  Dimi: That's a boy !! Επανάλαβε τη μεστή σε ουσία ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Όλοι στον αγώνα δίπλα του με ανιδιοτέλεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.