#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2013 20:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς στο Συνέδριο: "Το χρέος μας έχει όνομα και είναι Νέα Ελλάδα"Με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων ξεκίνησε το 9ο συνέδριο της ΝΔ στο Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου. Βασικό σύνθημα του συνεδρίου είναι «Νέα Δημοκρατία Νέα Ελλάδα».

Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης εξάντλησε τις προωθητικές δυνάμεις που περιείχε, ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ενώ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι “ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης που παρά τις αδυναμίες της, οι Έλληνες απόλαυσαν άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου, δημοκρατικά δικαιώματα, ευρωπαϊκή πορεία”.

“Η συνοδοιπορία μας δοκιμάστηκε από λάθη και παραλείψεις και οδήγησε στην αποχώρησή μας από την κυβέρνηση” ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΝΔ και πρόσθεσε ότι “στην πορεία θα βρεθούν σημεία σύγκλισης”.

Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ανέφερε: “ο λαός υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης. Στη διαπίστωση συμφωνούμε αλλά τα κόμματά μας έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στις αιτίες και στην διέξοδο από την κρίση”.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη Νέα Ελλάδα».

«Η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. Το χρέος μας έχει όνομα και είναι Νέα Ελλάδα» είπε ενώ έκλεισε την ομιλία του παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούδα: «Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα, θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα, γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ, με την ελπίδα και το θαύμα».

Αναφερόμενος στον έναν χρόνο της τρικομματικής, αναγνώρισε την συμβολή των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, λέγοντας μεταξύ άλλων:«Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε την διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής, Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΡ βάζουμε την χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες. Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχει ανάγκη από δανεικά. Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Κάποιοι βιάστηκαν, αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας», συμπλήρωσε.

«Στις κρίσιμες στιγμές, αν η πατρίδα το απαιτεί, ένα κόμμα οφείλει να υπηρετεί την πατρίδα» είπε ακόμα ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στην συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.
«Η σωτηρία της Ελλάδας σημαίνει παραμονή στην Ευρώπη και αυτό τον στόχο τον πετύχαμε όλοι μαζί. Τις τελευταίες ημέρες περάσαμε μία μεγάλη δοκιμασία γιατί είχαμε το θάρρος να κλείσουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ που ήταν κάστρο των βολεμένων. Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση» ανέφερε ακομα ο πρωθυπουργός. «Έπρεπε να την αφήσουμε ενώ επιβάλλουμε θυσίες σε όλο τον λαό; Έπρεπε να αφήσουμε την σπατάλη, τις υπερωρίες, τα σκάνδαλα που ανακαλύπτει και η εισαγγελία;» και πρόσθεσε ότι «στέλνουμε το μήνυμα σε όλους».

Στην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όλοι όσοι κυβέρνησαν, είπε ακόμα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διόριζαν, αλλά κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς (!). Η νέα δημόσια τηλεόραση θα είναι μακριά από κομματικές επιρροές και θα στελεχωθεί αξιοκρατικά. «Και για να κλείσουμε με την αμαρτωλή ΕΡΤ, εμείς μπαίνουμε μπροστά για να ξεπεράσουμε την κατάσταση αυτή. Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις χωρίς συγκρούσεις με τα κάστρα των βολεμένων, αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα» είπε.

Στη συνέχεια περιέγραψε το όραμά του για τη νέα Ελλάδα λέγοντας ότι «Πρώτο, η Ελλάδα θα είναι μία χώρα που θα βασίζεται στις δυνάμεις της και όχι σε δανεικά και να αξιοποιεί τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της. Δεν θα πάει χαμένο κανένα μυαλό, κανένα ταλέντο. Δεύτερον θέλουμε μια χώρα που να υπερασπίζεται τα εθνικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει συμμετέχοντας στα διεθνή δρώμενα και μπορεί να γίνει μαζί με την Κύπρο παράγοντας σταθερότητας στην Μεσόγειο και οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια. Δεν αναζητούμε υιοθεσία από κανέναν, μπορούμε να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων.

Τρίτον, πηγή δύναμης είναι η δημοκρατία μας, αλλά δημοκρατία δεν είναι το κομματικό κράτος και τα προνόμια των συντεχνιών. Δημοκρατία είναι σταθερότητα και δημοκρατική τάξη όπου κανείς δεν εκβιάζει και στο δημόσιο συμφέρον υποτάσσονται τα πάντα και οι πάντες. Πηγή δύναμης στην Ελλάδα που χτίζουμε είναι ο πολιτισμός μας, ο ελληνικός πολιτισμός είναι η μήτρα του σύγχρονου πολιτισμού» κατέληξε.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχισθούν αύριο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 28/06/2013 20:45:38

  Οι ψεκασμένοι δεν έστειλαν εκπρόσωπο να μιλήσει στο συνέδριο? Ή θα ψάχνουν για υδατάνθρακες ή θα βάφουν το μαλλί του Προέδρου ή θα αρμενίζουν στο Αιγαίο με το (100% δηλωμένο και φορολογημένο) κότερο του Προέδρου τους...

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Συριζαλβανία του Χότζα 28/06/2013 23:26:59

   To γεγονός μπορεί να οφείλεται απλά σε ... "αστρική μη σύμπτωση" :)

 2. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 28/06/2013 23:42:49

  Απ τις πιο δυναμικες ομιλιες του Προεδρου. Μακαρι να τα καταφερει, για να παρει επιτελους μια ανασα ο μεσος Ελληνας, να βρει μια διεξοδο (ειδικα) ο μακροχρονια ανεργος, να μειωθουν επιτελους τα φορολογικα βαρη, και να πεσει αυτο το ριμαδι το κοστος ζωης στα βασικα αγαθα στις ανελαστικες δαπανες.

  //Μηπως, ο Πανος Καμ ειναι αποψε στα ομορφα Χανία ?? Εχει ομιλια εκει ο Αλεξης Τσιπρ, και θα ηταν οτι καλυτερο μετα να πανε παρεα στα μπαρακια στο Ενετικο λιμανι των Χανιων. Εχει και ομορφη μαρινα για το κοτερο του Πανου...//

 3. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 29/06/2013 00:17:19

  Είναι άξιο απορίας πώς μπορεί κάποιος να δηλώσει εθνιστής ή ακόμη και εθνικιστής ή αλλιώς και πατριώτης και να συνεχίζει ακόμη και σήμερα να σπέρνει το διχασμό μεταξύ των Ελλήνων. Με πόσο απύθμενο θράσος μπορεί κάποιος να επικαλείται το εθνικό συμφέρον και ταυτόχρονα να μισεί όλους εκείνους τους Έλληνες που δεν έχουν τις ίδιες με αυτόν πολιτικές απόψεις; Είναι δυνατόν σήμερα να διεκδικούν την εξουσία άνθρωποι που εκφράζονται με οργή προς τους πολιτικούς αντιπάλους, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και χρησιμοποιώντας σύμβολα διχαστικά που παραπέμπουν σε άλλες εποχές; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο μόνος σήμερα πολιτικός ηγέτης ο οποίος ΔΕΝ στηρίζει τα όσα αρνητικά προανέφερα είναι ο ΣΑΜΑΡΑΣ. Είναι πράγματι ο Σαμαράς η μοναδική επιλογή του ορθολογισμού, είναι ο κοινός τόπος όλων των πολιτικών δυνάμεων που επιθυμούν να πάψουν δια παντός τα όσα δυσάρεστα προανέφερα. ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΗ Ν.Δ!

  • Ανήσυχο πνεύμα avatar
   Ανήσυχο πνεύμα @ MantisKalhas 29/06/2013 10:17:07

   Εδώ οι ταπεινοί και ασήμαντοι Μάντεις Κάλχες δεν αντέχουν τους συνσχολιαστές τους που εκφράζουν διαφορετική άποψη απ΄τη δική τους και τους επιτίθενται ενίοτε ως Κατίνες στην αυλή. Πόση υποκρισία πια απαιτείται ώστε να ζητούν από τους άλλους, επαγγελματίες πολιτικούς και έχοντες κομματικό συμφέρον, την επίδειξη ψυχικής ανωτερότητας, ανοχής και ...Εθνικής ομοψυχίας; Αστειότητες.

   • MantisKalhas avatar
    MantisKalhas @ Ανήσυχο πνεύμα 29/06/2013 11:50:48

    Έχεις δίκιο. Πολλές φορές βγαίνουμε από τα όρια. Όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να τα διορθώσουμε και να προχωρήσουμε με πνεύμα συναίνεσης. Σας διαβεβαιώ ότι καμία εμπάθεια δεν κρατώ προς κανέναν /καμία συνσχολιαστή/στρια. Είμαι σίγουρος πάντως πως δεν διαφωνείτε με το πνεύμα του αρχικού μου σχολίου.

 4. laz avatar
  laz 29/06/2013 14:11:58

  κοιτάξτε είχα όλη την καλή διάθεση να πιστέψω σε αυτό το νέο όραμα για μια Νέα Ελλάδα,για αξιοκρατικό δημόσιο,ηλεκτρονική διακυβέρνηση,εφοριες,ΔΕΚΟ ,που θα λειτουργούν σε ένα ικανοποιητικό βαθμό,πίστεψα σε μια αλλαγή νοοτροπίας,πες τε με αφελή.
  Από τότε,πριν λίγες μέρες,που άκουσα την(αναμενόμενη από πολλούς) γυριστή για απολύσεις και μετακινήσεις διορισθέντων με γραπτό ΑΣΕΠ και κατοχύρωση των παλαιών με την εφεύρεση(κάθε άλλο παρά τυχαίας) της 12ετίας,έχω χάσει πάσα ιδέα.Ο παπανδρεισμός είναι εδώ ενωμένος δυνατός.Τα "δικά μας παιδιά"διορισμένα κατα χιλιάδες από το παράθυρο παραμένουν και χτυπάμε αυτούς που ούτε προστάτες έχουν,είναι και λίγοι μπροστα στην λαοθάλασσα ενός δημοσίου που ο γραπτός ΑΣΕΠ είναι άγνωστη λέξη..
  Ο,τι και να πω είναι λίγο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.