#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/03/2011 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς στις Βρυξέλλες: το Μνημόνιο δεν βγαίνειΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Υβ Λετέρμ και έλαβε μέρος στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μετά πέρας των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μίλησα με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την κατάσταση στην Ελλάδα, για το νέο Σχέδιο της Ευρώπης και για τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική και στην Ιαπωνία.

Για την Ελλάδα τόνισα ότι η εφαρμοζόμενη Οικονομική Πολιτική δεν βγαίνει, καθώς πέφτει έξω σε όλες τις προβλέψεις της. Τόνισα ότι δεν διαφωνούμε με τους στόχους σταθεροποίησης και εξυγίανσης της Οικονομίας, αλλά με το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται. Γιατί παγιδεύει την οικονομία σε φαύλους κύκλους ύφεσης και υπερχρέωσης και γιατί οδηγεί σε όλο και σκληρότερα, όλο και πιο αναποτελεσματικά, μέτρα.

Για τις επικείμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υποστήριξα τη σημασία της νέας οικονομικής στρατηγικής για τη μείωση του ελλείμματος των κρατών μελών, για τον έλεγχο του Ευρωπαϊκού χρέους, για τη συγκρότηση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης και για την ανταγωνιστικότητα.

Εξέφρασα, όμως, συγκεκριμένες επιφυλάξεις για ορισμένα ζητήματα. Με πρώτη τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων, πράγμα που θα αυξήσει το κόστος δανεισμού για αρκετές χώρες, όπως η Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι προβλήματα, αντί για σταθεροποίηση.

Κι ακόμα, εξέφρασα επιφυλάξεις για τις προϋποθέσεις προκειμένου να στηριχθούν οι χώρες που έχουν ανάγκη, που αντί να έχουν κίνητρα να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους, βυθίζονται σε βαθύτερη κρίση.

Αναφερόμενος στην κρίση στη Βόρειο Αφρική, τόνισα ότι οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα, πρέπει να στηριχθούν. Με κοινές πολιτικές, όπως μια κοινή πολιτική της Ευρώπης για τους μετανάστες. Γιατί οι δικές μας χώρες κινδυνεύουν περισσότερο. Κι απ’ αυτές, ως ορμητήριο, μπορεί η Ευρώπη να ασκήσει πολιτικές σταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή. Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Νότου, είναι πολύτιμες για την Ευρώπη, για γεωπολιτικούς λόγους. Δεν είμαστε οι αδύνατοι κρίκοι της Ευρώπης.

Τέλος, με αφορμή τα γεγονότα της Ιαπωνίας, θύμισα ότι γύρω από την Ελλάδα υπάρχουν αντιδραστήρες παλαιάς τεχνολογίας, που πρέπει να ελεγχθούν. Το ίδιο ισχύει και για το νέο αντιδραστήρα που εγκαθιστά η Άγκυρα στο Ακουγιού, σε σεισμογενή περιοχή, κοντά στα παράλια του Αιγαίου.

Όμως, η συζήτηση μέσα στην Ευρώπη για την Ευρώπη, δεν τελειώνει εδώ. Τώρα μόλις αρχίζει. Και ο καλύτερος τρόπος να συμμετέχει η Ελλάδα είναι να ενστερνίζεται μεν στόχους αυτονόητους, όπως η οικονομική σταθεροποίηση και η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά να τολμά να λέει και την άποψή της για αμφιλεγόμενα μέτρα. Άλλωστε, αυτό κάνουν πια, όλο και περισσότεροι…»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. καινός avatar
  καινός 24/03/2011 18:18:43

  Κατ' αρχάς, συγχαρητήρια. Πολύ καλός...

  Πραγματιστής και ευφυής...

  • Kostas avatar
   Kostas @ καινός 25/03/2011 13:55:15

   ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ , ΠΡΟΕΔΡΕ, ΜΕΣΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!

   Οργάνωσε το κόμα από την αρχή, έστω και τώρα, δώσε ελπίδα και διέξοδο στις τοπικές κοινωνίες. Πάνω από όλα μη ξεχνάς ότι : ΕΠΙΛΕΓΗΚΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!! Εφάρμοσέ τες για όλες τις σημαντικές αποφάσεις για το κόμα, τη πολιτική και τη πατρίδα. Δεν είναι δημοκρατικό να αποφασίζει ένας για όλους αλλά όλοι να δίνουν δύναμη στον έναν. Εκπρόσωπος μιας παράταξης , ενός κόσμου είσαι, δεν είσαι ο αυτοκράτωρας.

 2. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 24/03/2011 18:43:27

  πολύ καλή παρουσία για άλλη μια φορά..μπράβο Αντώνη..Συνέχισε έτσι..

 3. Wolf avatar
  Wolf 24/03/2011 18:46:51

  Ο Πρόεδρος μια χαρά πάει, οι άλλοι δεν πάνε...
  Συγχαρητήρια Πρόεδρε.

 4. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/03/2011 18:50:55

  Πολύ καλή τοποθέτηση.
  Ελπίζω να διαβάζουν μερικοί που συλλαμβάνονται αδιάβαστοι.

 5. tak avatar
  tak 24/03/2011 18:59:30

  Ότι κάνει στην κορυφή ο Αντώνης, τα χαλάνε παρακάτω οι άλλοι... Φίλε, μήπως πρέπει να πιάσεις από το ... γιακά πεντέξι και να τους στείλεις; Λέω... Μήπως!

  • Kostas avatar
   Kostas @ tak 25/03/2011 13:57:12

   Πέντε έξη είναι λίγοι για τη κατάντια. Παλαιοκοματικοί αρτηριοσκληροπυρηνικοί, άσχετοι με τη ζωή και τη πολιτική πραγματικότητα, τζάκια, αποτυχημένοι επαγγελματίες δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε.

 6. PANAYIOTIS avatar
  PANAYIOTIS 24/03/2011 19:18:20

  Δυστυχώς δεν είναι μόνο πέντε ή έξι αλλά αρκετοί που πρέπει να διώξει ο Αντώνης.

 7. ΜΝΒ avatar
  ΜΝΒ 24/03/2011 19:42:53

  Υπάρχει μία διαφορά που πρέπει να καταλάβουμε:
  Ο ΓΑΠ ήταν δοτός, ο Αντώνης κέρδισε την εκλογή του παλεύοντας και χτίζοντας συμμαχίες.
  Τώρα χτίζει τις βάσεις του και στην Ευρώπη για να είναι έτοιμος, και θα είναι.
  Βλέπουμε όλοι πως και ποσο έχει αλλάξει ο τρόπος που τον αντιμετωπίζει το ΕΛΚ. Και μονο καλύτερα μπορεί να πάει.

 8. alfistti avatar
  alfistti 24/03/2011 19:46:45

  Μπράβο στον Αντώνη, πολύ σωστή η παρουσίαση της κατάστασης και οι τοποθετήσεις του! Αλλά αυτά ρε παιδιά δεν είναι τα αυτονόητα, που κάθε Έλληνας πολιτικός θα έπρεπε να λέει στους Ευρωπαίους συναδέλφους του; Μου φαίνεται ότι, ως πολίτες, έχουμε φθάσει να πανηγυρίζουμε και να επιβραβεύουμε τα αυτονόητα... Αυτό όμως δε μειώνει καθόλου τη παρουσία του Σαμαρά εκεί, καθότι φαίνεται ότι είναι η μοναδική ελπίδα που έχει να παρουσιάσει το Ελληνικό πολιτικό σύστημα!

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 24/03/2011 19:48:50

  Είς εμοί μύριοι, εάν άριστος εί.
  ~Hράκλειτος

 10. anonymous avatar
  anonymous 24/03/2011 19:49:15

  Αυτοί οι Συριζαίοι δεν έχουνε τον Θεό τους φτάσανε μέχρι τις Βρυξέλλες και αποδοκιμάζουν τον φίλο του Γιωργάκη Γερουλάνο. Μήπως και οι 10000 διαδηλωτές στις Βρυξέλλες του Συριζα ήτανε? Ο Γιωργάκης στον κόσμο του, αγορές, διαμεσολαβήσεις με τον φίλο του τον Καντάφι, να το παίξει παράγοντας γενικώς, εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτός στον κόσμο του, αφού κατέστρεψε την Ελλάδα με τους φίλους του κάνει τις ευρωτσάρκες του. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια Αντώνη δεν αντέχονται πια, ζήτα Εκλογές ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

 11. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 24/03/2011 19:50:24

  Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος κοσμεί την Ελλάδα. Δυστυχώς οι μονόφθαλμοι παπαγάλοι πρασίνου χρώματος, τα διαπλεκόμενα και, ταυτόχρονα, άθλια ΜΜΕ, τα επιπόλαια εξαπτέρυγα, καθώς και οι "κυβερνητικοί φωστήρες", κοιμούνται τον ύπνο της ανυπαρξίας.

 12. factorx avatar
  factorx 24/03/2011 20:14:36

  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα το μεσημέρι, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας και πρόεδρο του PSD Dr. Pedro Passos Coelho.

  Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ.

  Οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα που αφορούν στις δύο χώρες, καθώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα.

 13. Tassos avatar
  Tassos 24/03/2011 21:11:13

  Φάκτορα εκεί είσαι? Αν ναι πες μας κανα ωραίο. Ο μόνος που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλει να ξεφορτωθεί το μνημόνιο είναι ο Σαμαράς. ΓΑΠ, χοντρός και χοντρή μας το φόρεσαν καπέλλο, ενώ η αριστερά το θέλει για να εξαθλιώνεται ο κόσμος και να παίρνουν ψηφαλάκια.

 14. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 24/03/2011 21:24:17

  Η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς έχουν κάτι να μας πουν για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων στις τράπεζες ;
  €108 δισ. από το Δεκ 2008 και συνεχίζουμε απτόητοι.
  €350 δισ. χρέος + €108 δισ. ανεμοσκορπίσματα στις τράπεζες = €458 δισ.
  Άλλωστε λεφτά υπάρχουν.

 15. factorx avatar
  factorx 24/03/2011 23:22:29

  Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Ο κύριος Πεταλωτής, πριν μιλήσει για τη Νέα Δημοκρατία, ας θυμηθεί το τι έλεγαν ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο κ. Παπακωνσταντίνου για την Ελλάδα και τους Έλληνες στο εξωτερικό.
  Μιλούσαν για “Τιτανικό”, για “διεφθαρμένη χώρα”, για “οικονομία στην εντατική”.
  Αλλά επειδή αμφισβητεί το αν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ “βγαίνει”, τον συμβουλεύουμε να ρωτήσει τους χιλιάδες άνεργους, συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες.
  Και έτσι θα μάθει».

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/03/2011 00:39:00

  Μια χαρα τα ειπε ο Αντωνης...
  μονο που το προβλημα δεν ειναι μονο το Μνημονιο και ολοι πεφτουν στην παγιδα.
  Το προβλημα ειναι το Δανειο!!
  και τα Δανεια που εχουμε στους λογαριασμους ως πληρωτεα συν τοκοι.
  "τα Δανεια Δεν Βγαινουν" φιλοι μου. Το Μνημονιο ειναι ο προλογος του ΓΑΠ γοα να πληρωσει το Δανειο νομιμα!!! εστω και εαν το/τα Δανεια ειναι εν μερει Παρανομα.
  Αλλο το Μνημονιο αλλο το Δανειο. Μην μπερδευομαστε. Το ενα ειναι οτι λεει η λεξη.. Μνημονευει.. φερει σε κουβεντα με υπογαρφη το τι θελεις να κανεις νομιμα.. Το αλλ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ... Χρεωστικη και Πιστωτικη... δεν γλιτωνεις με θεωριες.. τυπου βγαινει δεν βγαινει.. ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ή σου Τραβανε τα ενεχυρα εφοσον δεν το "εξυπηρετησεις"-ωραια λεξη... ΑΠΛΟ??? ΝΑΙ... το λενε?? ΟΧΙ.. το γιατι σαν μεγαλα παιδια το καταλαβαινετε.

  Παμε παρακατω...

  Ετσι για την ιστορια να γνωριζετε οτι στις ΗΠΑ μετα το κραχ των Τραπεζων και Real Estate..εγιναν δικες κλπ κλπ Γνωριζετε ποια ηταν η υπερασπιστικη γραμμη των 3 αδελφων-ratings? Oταν τις εγκαλεσαν για τα μουφα ρειτινγκς σε αερα και παραγωγα???
  "RATINGS ARE JUST OPINIONS" ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ!!!!

  Για τις γνωμες αθωωθηκαν!! Με τις γνωμες κυβερνουν και θησαυριζουν!
  Ε εγω εχω αλλη γνωμη κκ.... This is Parta και τα ratingw sas ειναι γνωμες κατα τη γνωμη μου σπεκουλαδορικες και σε πληρωνω.. Γνωμη μου..Γνωμηε εχει και η ΕΚΤ και η μερκελ και ολοι ακομη και το ΓΑΠ δικαιουται σε γνωμη. Εμεις τι κανουμε? Η Γνωμη μου ειναι οτι η ΕΕ την εχουν τελειωμενη απο απεναντι και τωρα απλα ειμαστε σε εντατικη διασωληνωμενοι με τοκορους.
  με 1.42 το Ευρω.. η κριση του ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ !!! ;)

  ΠΠ

 17. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 25/03/2011 00:55:32

  Πεζος, ρηχος, ανεμπνευστος, πολιτικος λογος.Ελεχθησαν και διατυπωθηκαν τα αυτονοητα βεβαια αλλα η αδυναμια πειστικης η εναλλακτικης προτασης προφανης. Τελικως αυτη η στανη αυτο το τυρι βγανει.Αναμενομεν .

 18. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 26/03/2011 11:10:13

  Πολύ Γιανναρά διαβάζεις...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.