#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/09/2012 12:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς στην ΔΕΘ με την γλώσσα της αλήθειας(Ανανεωμένο) Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με την πολιτική του, αλλά στην ομιλία του στα εγκαίνια της 77ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε την γλώσσα της αλήθειας. Είπε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε.

«Σας λέω την αλήθεια, δεν γινόταν αλλιώς…Η μείωση των δαπανών έπρεπε να γίνει έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορεί μία χώρα να ζει με δανεικά» είπε στην ομιλία του και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τις αδικίες .

"Κόβονται και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχτούν, επειδή δεν γίνεται αλλιώς" είπε με ειλικρίνεια.

Αναφερόμενος εξάλλου στην κριτική που δέχεται η ΝΔ για την τήρηση των προεκλογικών εξαγγελιών του δήλωσε ότι οι δεσμεύσεις του ισχύουν στο ακέραιο και υπενθύμισε ότι δεν πρόκειται γι αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά για κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων. Δεσμεύθηκε επόισης ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, σε βάθος τετραετίας και τόνισε ότι οι περικοπές θα είναι οι τελευταίες.

Επισήμανε επίσης ότι δεν θα κοπούν τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς και τόνισε πως η αποκατάσταση των αδικιών θα αρχίσει από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τους ένστολους.

«Ταυτόχρονα θα υπάρξουν μέτρα ανάπτυξης, που θα είναι μεγαλύτερα των περικοπών. Η επόμενη δόση του δανείου θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα» είπε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μετά τις εξελίξεις που θα υπάρξουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ. Ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα κερδίζει σιγά σιγά τη μάχη με το λόμπι της δραχμής, εκτός Ελλάδας, και τώρα πρέπει να κερδίσει και τη μάχη με το λόμπι της δραχμής, εντός Ελλάδας.

Χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε επίσης στον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξη Τσίπρα, και τη δήλωση του περί Αργεντινής, λέγοντας πως «ορισμένοι νοσταλγούν την Αργεντινή. Δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή της χώρας, την εύχονται κιόλας».

 Οι δεσμεύσεις μας ισχύουν στο ακέραιο, τόνισε ακόμα ο Πρωθυπουργός, αλλά θα εκπληρωθούν σε βάθος τετρατίας.

Για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα είπε ότι αποτελούν την καρδιά της ανάπτυξης και για τη συνένωση της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας εθνικός φορέας εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ολόκληρη η ομιλίαΦέτος είναι μια διαφορετική χρονιά…

Η χώρα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της πιο σοβαρής δοκιμασίας που αντιμετώπισε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες.

Το πρώτο, λοιπόν, που θέλω να σας πω είναι ότι στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια!

Ξέρετε, η αλήθεια πληγώνει καμιά φορά. Αλλά και η αλήθεια φωτίζει. Η αλήθεια δυναμώνει. Η αλήθεια ωριμάζει και οπλίζει όσους θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα τους.

Βρίσκομαι, λοιπόν, εδώ μπροστά σας για να σας πω την αλήθεια, αλλά και για να αναφερθώ στο σχέδιό μας, να βγούμε από την κρίση το συντομότερο δυνατόν.

Πρώτα, όμως, να σας μιλήσω για την Έκθεση της Θεσσαλονίκης που εγκαινιάζουμε σήμερα.

Η χώρα μας δοκιμάζεται και ο θεσμός της Έκθεσης δοκιμάζεται κι αυτός. Ήδη φέτος η δραστηριότητα της ΔΕΘ εμφανίζει πτώση κατά 40%. Αυτό πρέπει να το δούμε κατάματα. Με τις σωστές, όπως είπε ο Πρόεδρος, θεσμικές, αλλά καθαρές λύσεις και παρεμβάσεις που πρέπει να δοθούν, ώστε να αντιστρέψουμε αυτή την πτωτική πορεία.

Η Θεσσαλονίκη και η Βόρειος Ελλάδα ήταν ανέκαθεν η καρδιά της ανάπτυξης της Ελλάδας.

Έτσι από τη Βόρειο Ελλάδα και από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει η νέα πορεία για να βγούμε από την κρίση.

Με ανταγωνιστικότητα και – κυρίως – με εξωστρέφεια!

Προχωρήσαμε, λοιπόν σε ένα πρώτο βήμα: Συνενώσαμε τη ΔΕΘ, τη HELEXPO και τον ΟΠΕ. Ακριβώς για να δώσουμε προτεραιότητα στην εξωστρέφεια, ως βασικό χαρακτηριστικό της Έκθεσης από δω και στο εξής. Κι είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα αποδώσει, χωρίς, βέβαια, να μπλέκεται το Δημόσιο Λογιστικό με το Ιδιωτικό Λογιστικό…

Επίσης, δημιουργούμε με έδρα τη Θεσσαλονίκη εθνικό φορέα «εξωστρέφειας». Το είχαμε υποσχεθεί πέρσι. Και το κάνουμε τώρα. Η εξωστρέφεια είναι πλέον εθνική προτεραιότητα. Και η Θεσσαλονίκη θα είναι το «στρατηγείο» αυτής της εθνικής προσπάθειας.

Και βέβαια ανασυστήσαμε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Το οποίο ανέκτησε όλες τις αρμοδιότητες που είχε ως το 2009, όταν καταργήθηκε. Και τώρα πια αποκτά, σιγά-σιγά και νέες αρμοδιότητες. Ήδη γίνεται κέντρο προώθησης επενδυτικών πρωτοβουλιών, μετατρέπεται σε Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης, με την υποδοχή, τον έλεγχο την αξιολόγηση και την έγκριση μεγάλων επενδυτικών προτάσεων πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.

Κι ακόμα προτείνεται η παραχώρηση διαχείρισης των κονδυλίων του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας, του ΙΝΤΕRREG, συνολικού ύψους 320 εκατομμυρίων, ώστε να δώσει νέα ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Αποκεντρωμένες εξουσίες εξοπλισμένες με ισχυρές αρμοδιότητες και επαρκή κονδύλια. Αυτή είναι η συνταγή της περιφερειακής ανάπτυξης με ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Δεν ήλθα εδώ για να κάνω αυτό που γίνεται συνήθως: Για να σας εξαγγείλω αυτά που έχετε ήδη ακούσει πολλές φορές, αλλά δεν τα έχετε δει ποτέ!

Ήλθα για να σας πω ότι, παρά τις δυσκολίες, δίνουμε στη Βόρειο Ελλάδα τα μέσα και τα εργαλεία να απελευθερώσει το δυναμισμό της. Και να πρωταγωνιστήσει σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Και μαζί να συμπαρασύρει ολόκληρη την Ελληνική Οικονομία.

Αυτό πίστευα πάντα. Γι’ αυτό αγωνίστηκα εδώ και χρόνια. Αυτό ήλθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα. Και θα το κάνουμε όλοι μαζί…

                  Φίλες και φίλοι,

 

Η πρώτη αλήθεια που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε, είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη.

Το τελευταίο διάστημα, καθημερινά σχεδόν, ξένοι αξιωματούχοι και δημοσιεύματα του ξένου τύπου, εμφάνιζαν ως μεγάλη πιθανότητα την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

Και οι αγορές αντιδρούσαν βίαια. Γιατί τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν αληθινή χιονοστιβάδα.    

Αυτό το κλίμα αβεβαιότητας που είχε δημιουργηθεί,

αυτή η «προσδοκία της δραχμής» για την Ελλάδα,

παρέλυε την οικονομία μέσα στη χώρα και απέτρεπε κάθε προοπτική σωτηρίας.

Το εκτός Ελλάδας «λόμπυ της δραχμής». φάνηκε προς στιγμήν να κερδίζει τη μάχη. Κι αυτό οδηγούσε τη χώρα στην καταστροφή.

Γιατί επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι μέσα σε λίγους μήνες θα χάναμε πολύ περισσότερα απ’ όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια! Και η Ελλάδα θα πάθαινε ό,τι ποτέ δεν έπαθε καμία χώρα στον κόσμο σε καιρό Ειρήνης…

Αυτή τη μοναδική καταστροφή που άμεσα μας απειλούσε, επίσης άμεσα έπρεπε να την αποτρέψουμε.

Αυτή ήταν η προτεραιότητά μας! Αυτό, πρώτα απ’ όλα, δεσμευτήκαμε στον Ελληνικό λαό. Κι αυτό κάναμε!               

Και τώρα η δεύτερη αλήθεια: Για να αποτρέψουμε την καταστροφή, έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας. Γιατί μόνο μια χώρα αξιόπιστη μπορεί να σταθεί απέναντι στους εταίρους της και να αξιώσει καλύτερη μεταχείριση.

Και για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα, έπρεπε να προχωρήσουμε ταχύτατα και να τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας.

Αυτό ακριβώς κάνουμε!

Εφαρμόζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα αναβαθμίσουν μακροπρόθεσμα την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.

Και εφαρμόζουμε τις περικοπές δαπανών που είχε δεσμευτεί η χώρα για να μειώσει το χρέος της, δηλαδή περικοπή του ελλείμματος ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Και τώρα η τρίτη κρίσιμη αλήθεια:

Η μείωση των δαπανών έπρεπε να γίνει έτσι κι αλλιώς! Πολύ απλά, καμιά χώρα που σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί συνεχώς να ζει με δανεικά.

Μέσα σε αυτά που κόπηκαν ήταν και απίστευτες σπατάλες. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, όπου το ψάχνουμε, να βρίσκουμε συντάξεις-μαϊμούδες, που δίνονταν για χρόνια σε… «πεθαμένους»! Δεν μπορεί, όπου το σκαλίζουμε, να βρίσκουμε επιδόματα σε τυφλούς, που, όπως αποδεικνύεται, βλέπουν πεντακάθαρα κι από τα δύο μάτια!

Αυτά είναι τεράστια ποσά που χάθηκαν, που διόγκωναν το χρέος μας για χρόνια και τώρα επιβαρύνουν όλους μας…

Αλλά για να λέμε ολόκληρη την αλήθεια, μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν! Μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις επώδυνες περικοπές. Αλλά κάποιες θα υπάρχουν, γιατί δεν γίνεται αλλιώς…

Σας λέω, όμως, ότι αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές.

Προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να μην είναι οριζόντιες. Γιατί οι οριζόντιες είναι από τη φύση τους άδικες…

Και πάνω, απ’ όλα, προσπαθούμε να είναι προσωρινές. Μόλις η οικονομία ανακάμψει, μόλις αρχίσει να παράγει έσοδα και να καλύπτει τα ελλείμματα, όλες οι άδικες περικοπές θα αρχίσουν σιγά-σιγά να αποκαθίστανται.

Δεν μπορώ να σας πω ποιες, πότε και πόσο ακριβώς θα αποκατασταθούν. Μπορώ να σας πω, όμως, πως όταν μπει η χώρα σε Αναπτυξιακή τροχιά, μόλις εκμηδενιστούν τα ελλείμματα, θα αρχίσουμε από τους πιο αδικημένους: από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τα πιο δοκιμαζόμενα στρώματα της μεσαίας τάξης...Αλλά κι από τους ένστολους, που έτσι κι αλλιώς προσπαθήσαμε να μειώσουμε στο ελάχιστο τις απώλειές τους. Ενώ δεν θα αγγίξουμε καθόλου τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας των πιο μάχιμων αστυνομικών και στρατιωτικών.

Επαναλαμβάνω ότι όλες οι δεσμεύσεις μας για την αποκατάσταση των αδικιών ισχύουν στο ακέραιο. Είναι δεσμεύσεις που υπάρχουν σ’ ένα πρόγραμμα τριών κομμάτων ενώπιον του Ελληνικού λαού. Και θα πραγματοποιηθούν σε ορίζοντα της τετραετίας.

Αλλά αν δεν προχωρούσαμε τώρα στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων - αν δηλαδή αναγκαζόμασταν να επιστρέψουμε στη δραχμή - η κατάσταση θα επιδεινωνόταν πολύ, για όλους και για πολλά χρόνια. Για δεκαετίες!

Και στο μεταξύ, η Ελλάδα θα πλήρωνε τεράστιο κόστος. Γιατί μια χώρα αποδυναμωμένη εσωτερικά και απομονωμένη διεθνώς, θα ήταν εύκολος στόχος για όσους επιβουλεύονται τα εθνικά της συμφέροντα και τον εθνικό της πλούτο.

Αυτό έπρεπε να το αποφύγουμε με κάθε τρόπο. Και το αποφεύγουμε.

Κι ακόμα, αλλάζουμε το κλίμα μέσα στη χώρα: μειώνουμε δραστικά τις απολαβές κρατικών αξιωματούχων. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Πρωθυπουργό, τα μέλη της κυβέρνησης και τους βουλευτές. Στις δύσκολες στιγμές η ηγεσία μιας χώρας οφείλει να δίνει πρώτη το παράδειγμα. Κι αυτό κάνουμε.

Ακόμα σταματήσαμε την αυθαιρεσία ορισμένων συντεχνιών που σε εποχές τεράστιες ανεργίας επέμεναν να μπλοκάρουν εργοστάσια, να εμποδίζουν ανθρώπους να πάνε στη δουλειά τους και να τους σπρώχνουν στην ανεργία. Ανοίξαμε το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας που ήταν αποκλεισμένο επί μήνες! Τέτοια πράγματα –τέτοιοι αποκλεισμοί- δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο. Τώρα πια τα σταματήσαμε και στην Ελλάδα.

Να σας πω και μερικές αλήθειες ακόμα:

Χτυπάμε και εξαλείφουμε δύο μεγάλα σκάνδαλα:

Το σκάνδαλο της γραφειοκρατίας. Και το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής.

Σε ό,τι αφορά τη γραφειοκρατία: Όποιον σκεφτόταν να επενδύσει στην Ελλάδα έπρεπε να τον βασανίσουν, να τον ταλαιπωρήσουν, να τον σέρνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία, να του ζητούν κάθε είδους «μπαχτσίσια» και «γρηγορόσημα». Και στο τέλος τον έδιωχναν άπραχτο. Αυτό τελείωσε! Θέλουμε να γίνουμε χώρος υποδοχής επενδύσεων που θα δώσουν δουλειά κυρίως στα νέα παιδιά, όπως αυτά τα νέα παιδιά που έξω με ελπίδα με κοιτούσαν, περιμένοντας να έρθει ένα καλύτερο αύριο.

Και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Όχι μόνο με τις μεταρρυθμίσεις για την παράκαμψη της γραφειοκρατίας που εγκαινιάσαμε. Αλλά και απομακρύνοντας όλους τους επίορκους υπαλλήλους.

Δεν μπορεί άτομα που βρέθηκαν ένοχοι ποινικών αδικημάτων, να «πέφτουν στα μαλακά», να παραμένουν στην υπηρεσία ή να επιστρέφουν μετά από σύντομη «αργία». Αυτά τελειώνουν πια.

Σε ότι αφορά τη φοροδιαφυγή: ήδη εντοπίσαμε μεγάλους φοροφυγάδες και τους ζητάμε να πληρώσουν. Αυτά δεν είναι υποσχέσεις για το μέλλον. Ήδη έγιναν και θα γίνουν κι άλλα! Χιλιάδες βρέθηκαν με περιουσία που δεν την δικαιολογούν τα εισοδήματά τους. Δεν μπορεί να φορολογούνται σκληρά οι πάντες και κάποιοι να παραμένουν άπιαστοι και να χαίρονται τον παράνομο πλούτο τους, χωρίς να καταβάλουν ποτέ τη δική τους συνεισφορά.                  Εκεί που πρέπει θα υπάρχει εισαγγελέας. Η δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί…

Και το  πιο σημαντικό: διέξοδος Ανάκαμψης και Ανάπτυξης! Να φρενάρουμε την ύφεση. Αυτό γίνεται, όταν ξεκινάει η ρευστότητα. Και εκεί που επρόκειτο, λόγω της ασφυξίας που αισθανόσουν,  να απολύσεις κάποιον, στην πρώτη φάση δεν τον απολύεις και σώζεται η δουλειά του. Και στη δεύτερη φάση θα πάρεις άλλον έναν υπάλληλο. Αυτή είναι η διαφορά της Ανάκαμψης και της Ανάπτυξης.  Να έλθουν επενδύσεις. Να σταματήσει η εκτόξευση της ανεργίας. Ιδιαίτερα για τους νέους. Να αρχίσουν να δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Αυτή ήταν πάντα η προτεραιότητά μας. Αυτή είναι τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η ανεργία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός που πρέπει να νικήσουμε. Και η υψίστη προτεραιότητά μας. Άλλα μπορούν να περιμένουν. Αλλά η καταπολέμηση της ανεργίας, όχι!

Έτσι, θα υπάρξουν για πρώτη φορά μέτρα και προϋποθέσεις που συγκρατούν την ύφεση και επιτρέπουν να αρχίσει η Ανάπτυξη:

Μόλις πάρουμε την επόμενη δόση, θα ολοκληρωθεί η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα ξανά για τις επιχειρήσεις, για τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα και για τα νοικοκυριά. Θα επιστραφεί άμεσα το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς του ιδιώτες. Δεν μπορεί το κράτος να είναι αυστηρό, αν δεν είναι πρώτα δίκαιο. Και σήμερα δεν είναι δίκαιο, όταν χρωστάει το ίδιο το κράτος στους ιδιώτες. Θα σωθούν επιχειρήσεις που τώρα κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί το ίδιο το κράτος τους χρωστά και δεν πληρώνει. Και θα δοθεί ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Θα μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε το ΕΣΠΑ, τα κοινοτικά κονδύλια που περιμένουν χρόνια αναξιοποίητα ενώ η Ελλάδα βουλιάζει. Τώρα πια θα ξεπαγώσουν κι αυτά.

Για πρώτη φορά θα υπάρξουν ταυτόχρονα μέτρα ανάκαμψης μεγαλύτερα από τις περικοπές.

Για πρώτη φορά η τόνωση της οικονομίας θα είναι ισχυρότερη από την πρόσθετη ύφεση.

Για πρώτη φορά η επόμενη δόση του δανείου – που αγωνιζόμαστε τώρα να εξασφαλίσουμε οριστικά - θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα! Και θα αποτελέσει την αφετηρία για να αλλάξει η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Για πρώτη φορά θα υπάρξει ενίσχυση στη ρευστότητα. Οι τράπεζες θα μπορούν να δανειοδοτούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αυτό μειώνει την ανεργία. Αυτά βέβαια, εφ’ όσον η έκθεση της Τρόϊκας είναι θετική. Και σε αυτό έχουμε δώσει προτεραιότητα. Μεταξύ άλλων, για να ξεμπλοκάρει και η ρευστότητα το ταχύτερο.

Η προχθεσινή απόφαση Ντράγκι δείχνει ακόμα ότι η λύση, σύγχρονη και αξιόπιστη για κάθε χώρα της Ευρώπης, είναι μέσα στο ευρώ. Φτάνει στο μεταξύ να φανούμε εμείς συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας. Και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. 

Κι ακόμα προχωράμε σε πράγματα που είναι απολύτως στο χέρι μας και θα υποβοηθήσουν την ανάκαμψη: Όπως ο συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο. Που, δυστυχώς, προσκρούει σε γραφειοκρατικά εμπόδια. Τα οποία είμαι αποφασισμένος να παραμερίσω. Ώστε να διευκολύνουμε υγιείς επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους. Σήμερα πολλές κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί το κράτος τους χρωστάει. Αυτό τον παραλογισμό θα τον τελειώσουμε…

Παλεύουμε ακόμα και για πρόσθετες «ανάσες». Όπως η μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση. Αυτό έβλαψε τα δημόσια οικονομικά. Κι αν μειωθεί το ΦΠΑ της εστίασης, θα ωφεληθούν και οι επιχειρήσεις και η απασχόληση και το δημόσια έσοδα. Το θέτουμε συνεχώς στην πρώτη γραμμή και επιμένουμε. Και αρχίζουν να το ακούνε…

Επίσης, θα συγκεντρωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα ακίνητα σε ένα φόρο. Λογικό, δίκαιο, αποδοτικό και σταθερό! Δεν μπορεί η ακίνητη ιδιοκτησία άλλοτε να μένει αφορολόγητη και άλλοτε να τσακίζεται από φορολογική ισοπέδωση.

Και θα στηρίξουμε τις εξαγωγές. Ήδη ετοιμάζουμε συνολική πολιτική για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας και της εξωστρέφειας συνολικά. Με φορολογικούς και άλλους τρόπους. Αυτό θα δώσει εξαγωγικό προσανατολισμό και στις επενδύσεις που θα υπάρξουν από δω και στο εξής.

Τμήμα της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής είναι και η αξιοποίηση των Επιμελητηρίων και των άλλων εξειδικευμένων φορέων επιχειρηματικότητας. Χρειαζόμαστε μια πιο ουσιαστική στρατηγική για τα Επιμελητήρια. Μια πιο στενή και αποδοτική σχέση με τους παραγωγικούς φορείς συνολικά. Γιατί εμείς στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Δεν την πολεμάμε! Σας ανακοινώνω σήμερα ότι μια φορά το μήνα θα βλέπω Επιμελητήρια και φορείς της Οικονομίας. Ώστε να μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Να μην υπάρχει κανένας σε γυάλινο περιβάλλον. Θα το κάνουμε συστηματικά μια φορά το μήνα. Να αντιλαμβάνεται από κοντά τα «καυτά» προβλήματα, την «πιάτσα», χωρίς περιττές θεωρίες.

Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι παραμένουμε στο ευρώ, ότι κερδίζουμε σε αξιοπιστία διεθνώς. Ότι όλοι αρχίζουν ξανά να εμπιστεύονται την Ελλάδα. Αυτή τη μάχη δίνουμε τώρα. Και υπάρχουν, τις τελευταίες μέρες, όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η μάχη αυτή κερδίζεται.

Φίλες και φίλοι,

 

Πράγματι, τη μάχη με το εκτός Ελλάδας «λόμπι της δραχμής» σιγά-σιγά την κερδίζουμε. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη με το «λόμπυ της δραχμής» και μέσα στην Ελλάδα.

Γιατί μη κάνετε λάθος – κι αυτή είναι μια ακόμα πικρή αλήθεια: υπάρχουν πολλοί που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν από τις δυσκολίες της χώρας:          

Μας οδηγούσαν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας. Κι έπαιζαν το παιχνίδι όσων έξω από τη χώρα ζητούσαν αφορμή για να μας διώξουν. Ώστε να να γίνουμε η Ιφιγένεια του διεθνούς συστήματος. Προς σφαγή...

Μας έλεγαν ότι το ευρώ «δεν είναι ταμπού». Αλλά δεν μας είπαν ποτέ τι θα κοστίσει αν βγούμε από το ευρώ.

Διαμαρτύρονταν για κάθε περικοπή που γίνεται ή φημολογείται. Αλλά δεν μας είπανε ποτέ για τις πολλαπλάσιες περικοπές που θα γίνονταν, αν υποχρεωνόμασταν ξαφνικά να φύγουμε από το ευρώ.

Ας πούμε λοιπόν και κάνα-δύο αλήθειες ακόμα: Αν φεύγαμε από το ευρώ, δεν θα μειώνονταν οι συντάξεις. Απλούστατα, θα καταργούνταν οι συντάξεις!

Δεν θα μειωνόταν η δαπάνη για φάρμακα. Απλούστατα, δεν  θα υπήρχαν φάρμακα!

Δεν θα ακρίβαινε το πετρέλαιο. Απλούστατα, θα έμπαινε δελτίο στο πετρέλαιο!

Αυτά εμείς προσπαθούμε να αποφύγουμε. Και σε αυτά εκείνοι ήθελαν να οδηγήσουν τον τόπο…

Ανακάλυψαν ξαφνικά ότι θέλουν «Ανάπτυξη». Αλλά δεν μας εξήγησαν ποτέ πώς θα γίνει ανάπτυξη, αν διατηρήσουμε άθικτη την γραφειοκρατία, αν δεν αγγίξουμε τους φοροφυγάδες, αν δεν αξιοποιήσουμε την περιουσία του δημοσίου, αν δεν φέρουμε επενδύσεις, αν δεν γίνουμε φιλική χώρα για την επιχειρηματικότητα. Αν δε λες σε κάποιον «σε συγχαίρω και δε σε καταγγέλλω που είσαι επιχειρηματίας».

Παντού, σε όλο τον κόσμο, ανάπτυξη σημαίνει: «επιχειρείν», δηλαδή υγιής επιχειρηματικότητα! Αυτοί πολεμούν την επιχειρηματικότητα όπου την βρουν! Την υπονομεύουν, την αποθαρρύνουν, την ποινικοποιούν, την απαξιώνουν. Είναι εχθροί της επιχειρηματικότητας. Κι έχουν το θράσος να μιλάνε για «ανάπτυξη»…

Ποτέ δεν μας εξήγησαν πώς θα διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, αν δίνουμε χαρτιά νομιμότητας σε όλους τους λαθρομετανάστες, αν αφοπλίσουμε την αστυνομία, αν μοιράζουμε χρήματα που δεν υπάρχουν ακόμα και σε όσους μπήκαν παράνομα στην χώρα.

Γι’ αυτό αρχίσαμε και το κυνηγητό του παραεμπορίου, που σκοτώνει και το νόμιμο εμπόριο και την αγορά και την Οικονομία. Εκείνοι στηρίζουν όσους ζουν από παρα-εμπόριο. Τους ενθαρρύνουν και θέλουν να τους νομιμοποιήσουν πλήρως. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη…

Οι λαθρομετανάστες εξάγουν συνάλλαγμα από την Ελλάδα προς χώρες εκτός ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Δεν μπορεί να εξάγουν νόμιμα συνάλλαγμα από παράνομη εργασία! Αυτό θα ελεγχθεί. Και θα φορολογηθεί. Δεν μπορεί να κυνηγάμε τους νόμιμα εργαζόμενους για το τελευταίο ευρώ και οι παράνομοι να είναι τελείως ανεξέλεγκτοι.

Κι ακόμα, θα κυνηγήσουμε το λαθρεμπόριο παντού και ιδιαίτερα στις πύλες εισόδου της χώρας. Με ΣΔΟΕ, με τελωνειακούς, με ό,τι χρειαστεί. Η Ελλάδα αιμορραγεί κάθε μέρα. Κι αυτή την αιμορραγία θα την σταματήσουμε. Κι ας ενοχληθούν κάποιοι…

Το λόμπυ της δραχμής μέσα στην Ελλάδα εκφράζει όλους εκείνους που δεν θέλουν να χάσουν τα σκανδαλώδη προνόμια του παρελθόντος. Δεν θέλουν να αλλάξουν όλα εκείνα που εμείς πολεμάμε και αγωνιζόμαστε να ξεπεράσει η χώρα για να βγούμε από την κρίση.

Είναι οι «Κασσάνδρες» της καταστροφής που επιμένουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει. Όπως ακριβώς υποστηρίζουν κάποιοι εκτός Ελλάδος. Αυτούς πρέπει να διαψεύσουμε!

Είναι οι «Σειρήνες» του διχασμού και του λαϊκισμού, που προσπαθούν να διχάσουν τον Ελληνικό λαό για να πάει μιαν ώρα αρχύτερα στην καταστροφή.

Ήδη νοσταλγούν την… Αργεντινή! Προτιμούν να είχαμε γίνει Αργεντινή! Δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή της χώρας. Την εύχονται κιόλας!

Δεν θα τους περάσει!

Φίλες και φίλοι,

 

Υποσχεθήκαμε ότι θα ματαιώσουμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό παλεύουμε. Ήδη επιτύχαμε να αρχίσει να αλλάζει το κλίμα στο εξωτερικό.

Υποσχεθήκαμε την επαναδιαπραγμάτευση. Ήδη βελτιώνουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Που είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε βελτίωση. Ήδη αρχίζουν να μας ακούν.

Υποσχεθήκαμε να βάλουμε σε προτεραιότητα την Ανάκαμψη της Οικονομίας. Αυτό επαναλαμβάνουμε συνεχώς, σε κάθε πλευρά και με κάθε ευκαιρία. Ήδη πολλές άλλες φωνές στην Ευρώπη ενώνονται με τη δική μας.

Υποσχεθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα. Ήδη κάναμε μέσα σε λίγες εβδομάδες, ό,τι δεν είχε γίνει για πολλά χρόνια.

Και κυρίως, τιμούμε τη δέσμευσή μας να τα κάνουμε όλα αυτά σε πνεύμα εθνικής ενότητας με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Και προχωράμε σε μια συνεργασία που δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτές τις έντεκα εβδομάδες που συμπλήρωσε η κυβέρνησή μας, περάσαμε δυσκολίες και λύσαμε προβλήματα συσσωρευμένα για χρόνια.

Τις επόμενες έξι εβδομάδες, ως τα τέλη Οκτωβρίου, θα κριθούν πολλά. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε.

Κάθε σχέδιο χρειάζεται δύο πράγματα. Ένα λαό ενωμένο να το στηρίζει. Και ένα όραμα να τον εμπνέει.

Δεν θα σας πω μεγάλες κουβέντες. Αλλά μένοντας ενωμένοι, σε δύο χρόνια η κατάσταση θα είναι πολύ διαφορετική από την τωρινή. Δεν θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. Αλλά θα φαίνεται πια καθαρά το φώς στην άκρη του τούνελ.

Σήμερα δεν εγκαινιάζουμε απλώς την 77η Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εγκαινιάζουμε μια νέα πορεία για την Ελληνική Οικονομία, μια νέα πορεία για την ίδια τη Θεσσαλονίκη, που θα γίνει κέντρο εξωστρέφειας. Μια νέα πορεία για την ίδια την Ελλάδα που μπορεί, πρέπει και θα γίνει πρωταθλητής ανάπτυξης.

Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση.

Όσο εμείς μένουμε ενωμένοι, το διεθνές κλίμα θα γυρίζει υπέρ μας.

Το μόνο που σας ζητώ είναι να πιστέψτε στον εαυτό σας. Να πιστέψουν οι Έλληνες στον εαυτό τους! Και στη δύναμή τους να ξεπερνάνε τις δοκιμασίες όταν είναι ενωμένοι.

Φέτος κλείνουν 100 χρόνια από την άγια εκείνη μέρα που απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία από τον ξένο ζυγό.

Τώρα αρχίζει μια νέα πορεία, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, για να απελευθερωθεί ολόκληρη η Ελλάδα από ό,τι την εμπόδιζε να αναπτυχθεί και να ευημερήσει: Από το λαϊκισμό, από τον κρατισμό, από την γραφειοκρατία που τη παραλύει, από την δημαγωγία που τη δηλητηριάζει. Από κάθε είδους παρωχημένα ιδεολογήματα που την καθηλώνουν. Από στρεβλώσεις που την κρατάνε πίσω.

Οι Κασσάνδρες έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Ήδη τις διαψεύδουμε.

Οι κερδοσκόποι της καταστροφής πόνταραν στην αποτυχία μας.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα θα μείνει όρθια και θα ξεπεράσει την κρίση.

Αυτή, το ότι θα ξεπεράσουμε μαζί αυτή την κρίση, αποφασισμένοι, είναι η πιο μεγάλη αλήθεια από όλες τις αλήθειες…

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. regeneration avatar
  regeneration 08/09/2012 12:50:48

  Για το Στρατό και τα Σ.Α. είπε, προεκλογικά, οτι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές και θα αποκατασταθούν οι μέχρι πρότινος αδικίες! Καταλάβαμε λάθος; Και οτι τα Βενιζελόμετρα θα αντικατασταθούν όσον αφορά αυτούς τους κλάδους με ισοδύναμα. Όχι σε βάθος τετραετίας, αλλά τώρα. Αντ' αυτού κόβονται κι άλλο τώρα οι μισθοί και σε βάθος τετραετίας θα επανέλθουν στα ίδια τωρινά επίπεδα;!!!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ;;;
  Απάτη. Μεγάλη απάτη. Δεν μπορώ να πιστέψω πλέον τίποτα. Μπορεί να ρίξει τις τιμές στο ράφι κατά 30-40%;
  Να αντιστοιχήσουν με τις περικοπές των εισοδημάτων;
  Επιτέλους βάλτε ένα τέλος στην κοροϊδία.

  • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ regeneration 08/09/2012 15:02:30

   Τα ισοδύναμα που είχαν βρεθεί για τα ειδικά μισθολόγια θα εφαρμοστούν μαζί με τις περικοπές, για να υποστεί όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος το υπουργείο Εργασίας, δηλαδή οι συντάξεις

   Σωστή όμως η επισήμανση για τις τιμές. Άλλωστε, η μείωσή τους αποτελεί μνημονιακή δέσμευση

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 13:00:51

  Μαζί σου κ. Σαμαρά. Να χτυπηθεί αλύπητα ο λαϊκισμός.

 3. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 08/09/2012 13:24:57

  η task force διαμήνυσε πως το 50% των υπαλλήλων ,διευθυντών,γενικών διευθυντών,τμηματαρχών σε υπουργεία και περιφερειακή διοίκηση είναι άχρηστο αφού δουλεύουν σε άχρηστες υπηρεσίες,η περικοπη στο μισό δεν θα έχει καμία απολύτως επίπτωση στις υπηρεσίες που διατίθενται στο κοινό....


  πέρασαν 3 χρόνια...και τίποτα δεν γίνεται....αν δεν αλλάξει ριζικά η διοίκηση τίποτα δεν γίνεται

 4. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 08/09/2012 13:28:24

  αντώνη εντάξει με τους γκριζομάλληδες,κοίταξε λίγο και τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς...οι άνθρωποι είναι για χρόνια εκτός τόπου καταγωγής ,ζούνε στα νοίκια και παίρνουνε 580 ευρώ και 700...να μην κάνουν οικογένεια αυτοί?

 5. Qnihilism avatar
  Qnihilism 08/09/2012 13:38:52

  Περιμένω πριν την ανακοίνωση των μέτρων
  α) Το τελείωμα της υπόθεσης αυτών που βγάλαν καταθέσεις στο εξωτερικό.
  β) Την αποκαθήλωση των ΔΕΚΟ από "ιερές αγελάδες" κομματικών εγκάθετων με μ.ο. μισθών 1900 ευρώ (κατά δήλωση Στουρνάρα).

  Ο κόσμος έχει ανάγκη να δει ότι το βάρος επιμερίζεται. Ακούει κανείς;

 6. Γιάννης avatar
  Γιάννης 08/09/2012 13:38:58

  Στην Αργεντινή μπορεί να καταργήθηκαν οι συντάξεις για κανα χρόνο, αλλά μετά η οικονομία επανεκκινήθηκε και σήμερα, δέκα χρόνια μετά, το κράτος δεν χρωστάει ούτε ένα σεντ στους πολίτες του. Μπορεί να το πει αυτό το ελληνικό κράτος; Αν πρωχεύαμε επισήμως το 2009, όλοι μας θα είχαμε να περάσουμε ένα χρόνο με τα λεφτά που είχαμε στην τράπεζα, έστω κι αν τα σηκώναμε 100-100 δραχμές τη φορά. Τώρα, με την απόφαση να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία, είμαστε ήδη 5 χρόνια σε ύφεση και μπαίνουμε στο 6ο, έχουμε χάσει κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, και ενώ τα εισοδήματά μας έχουν μειωθεί από 25% μέχρι 100% (για τους άνεργους), ο φόρος έρχεται 5 και 6 φορές περισσότερο. Αν η Αργεντινή σας φαίνεται χειρότερη, τι να πω;

  • Qnihilism avatar
   Qnihilism @ Γιάννης 08/09/2012 13:43:17

   Το όλοι μας είναι υπερβολή Γιάννη..

  • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ Γιάννης 08/09/2012 15:00:33

   Η Αργεντινή σε σύγκριση με εμάς έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Το κυριότερο είναι ότι είχε δική της ισχυρή πρωτογενή παραγωγή, που σήμαινε ότι μπορούσε μόνη να εξασφαλίσει τα προς το ζην στους πολίτες, έστω και με δελτίο, ενώ σε δεύτερη φάση μπορούσε να συνεχίσει και τις εξαγωγές. Επίσης, σαν κράτος είχε πρωτογενές πλεόνασμα, όχι πρωτογενές έλλειμμα όπως εμείς. Εμείς και στη δραχμή να βγαίναμε λόγω πρωτογενούς ελλείμματος περικοπές θα κάναμε, και μάλιστα μεγαλύτερες απ' ό,τι τώρα. Τέλος, η Αργεντινή δεν αντιμετωπιζε τόσο μεγάλο θέμα με την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση όσο εμείς εδώ, ούτε είχε μια Τουρκία έτοιμη να τη φάει.

   • zouzous avatar
    zouzous @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 08/09/2012 15:49:26

    Οσον αφορα το τελευταιο κομματι του σχολιου σου. http://www.nationmaster.com/country/ar-argentina/cri-crime
    Μην ξεχναμε οτι η προεδρος της Αργεντινης εκανε νομο με τον οποιο οι υπαλληλοι μπορουν να αναλαβουν την δικοικηση των εταιριων στις οποιες εργαζοντε,ενα αυτες χρεωκοπησουν.
    Και μια διορθωση.Στη αργεντινη δεν ετρωγαν με δελτιο,εκαναν ανταλλαγη προιοντων και χρησιμοποιουσαν δικο τους χρημα
    Επισης στην Ελλαδα εχει περασει η αποψη οτι ο παραγωγικος τομεας ειναι οι τραπεζες.Ακομα και ενας μαθητης της ΣΤ δημοτικου,αν του εξηγησεις ορισμενα πραγματα θα αρχισει να γελαει.Οι μονοι παραγωγκοι τομεις ειναι ο αγροτικος και ο βιομηχανικος.Και για τους δυο αυτους τομεις δεν εχω δει καμια κινηση τα τελευταια 3 χρονια.
    Μιλαει η τροικα εσωτερικου για αναπτυξη και την σχετιζει με την βιωσιμοτητα των τραπεζων.Και ερωτω: Ας πουμε οτι βαζουμε 50 δις στις τραπεζες για να τα δωσει στην αγορα.Ποιος θα παρει δανειο?Ο μικρομεσαιος επιχειρηματιας που χρωσταει σε ολες τις υπηρεσιες που εχουν 3 γραμματα?Ο καταναλωτης που ηδη χρωσταει στεγαστικο/καρτα και δεν ξερει αν θα εχει δουλεια αυριο?Ο ανεργος?Ο συνταξιουχος?Ο φοιτητης?Ο αγροτης?Η νοικοκυρα?Αν θελει ο κυριος Σαμαρας να φερει την αναπτυξη,η μονη διεξοδος ειναι αυτη http://www.naturalnews.com/035779_Iceland_mortgage_debt_economy.html.
    αν καποιος εχει καποια πιο αμεση λυση ας μας την πει

    • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
     ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ zouzous 08/09/2012 21:44:45

     Αυτή η κυβέρνηση έδωσε την εξισωτική των κτηνοτρόφων και θα δώσει την επιστροφή του ΕΦΚ καυσίμων στους αγρότες μες στις επόμενες ημέρες. Επίσης, ακούω ότι ετοιμάζεται σχέδιο για διανομή γαιών του κράτους σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία, παράλληλα με χορήγηση άλλων κινήτρων. Είναι αυτά αρκετά; Κάθε άλλο, ελάχιστα είναι, αλλά τουλάχιστον κάτι έχει γίνει

   • αλχημιστής avatar
    αλχημιστής @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 08/09/2012 23:13:21

    Φίλε Σπαρτιάτη ,διαβάζω και απο άλλους για την πρωτογενή παραγωγή της Αργεντινής σε σχέση με μας και εκπλήσομαι.
    Εμείς δεν είχαμε πρωτογενή παραγωγή που την διέλυσε το ευρώ και η ευρωλιγούρα μας¨?
    Υπάρχει χώρα στον κόσμο που μπορεί να παράγει όλα αυτά τα αγαθά?Λάδι, δημητριακά, λαχανικά, φρούτα,γαλακτοκομικά κ.α απο είδη διατροφής.Προιόντα ένδυσης, ορυκτάκλπ?
    Επίσης ακούω αηδίες για φάρμακα και πετρέλαιο.Πρώτον οι φαρμακοβιομηχανίες μας είναι πρώτες στην Ευρώπη, γιαυτό ο Λοβέρδος προσπαθησε να τις διαλύσει, και δευτερον με τις έστω λίγες εξαγωγές μας θα εισάγουμε τα λίγα απαραίτητα που δεν παράγουμε.
    Και ας μην ξεχνάνε οι τρομολάγνοι που απειλούν με επιστροφή στη δεκαετία του ΄50, οτι έχουμε τεράστια αποθέματα σε μηχανολογικό, τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και υποδομές οι οποίες θα βοηθήσουν στη γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας σε αντίθεση με το ΄50 που δεν είχαμε ούτε κάρα.
    Αν μείνει η χώρα στο ΚΩΛΟΕΥΡΏ τότε θα θυμηθούμε το ΄50 μια και θα μεταναστεύσουμε όλοι.

    • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
     ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ αλχημιστής 09/09/2012 10:27:32

     Η Ελλάδα σαν κράτος έχει έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, και για όσο τουλάχιστον διαρκέσει η νομισματική αστάθεια για τη μετάβαση στη δραχμή δε θα μπορεί ούτε να εισάγει ούτε να εξάγει. Συνεπώς για ένα διάστημα 6-8 μηνών θα πρέπει να επιβιώσει με όσα παράγει. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στον τομέα της διατροφής, όπου ναι μεν έχουμε υστέρηση αλλά μπορεί να καλυφθεί. Το βασικό πρόβλημα είναι το πετρέλαιο και γενικά τα καύσιμα, που είναι απαραίτητα για χίλιους λόγους, και κυρίως για κίνηση, θέρμανση, βιομηχανία και προς το παρόν το εισάγουμε μόνο, ενώ και η βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακοβιομηχανίας, στηρίζεται στο εξωτερικό, επειδή από εκεί προμηθεύεται πρώτες ύλες. Υπόψιν ότι οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θεωρούνται ισχυρές μόνο επειδή τις στηρίζει το κράτος, που τόσα χρόνια αγοράζει αποκλειστικά από αυτές φάρμακα σε σκανδαλώδεις τιμές. Για κοίταξε, στο εξωτερικό πουλάνε καθόλου;

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 09/09/2012 10:52:11

      Τα καύσιμα, το στάρι και το γάλα θα λείψουν. Ας ελπίσουμε για λίγο. Αλλιώς...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γιάννης 09/09/2012 10:50:46

   Σοβαρολογείς; Δηλαδή όλοι οι ¨Ελληνες είχαν το 2009 ενός έτους μισθούς σε αποταμιεύσεις; Που ζεις; Και με τον πληθωρισμό στα ύψη χωρίς εισόδημα και με δελτίο σε τρόφιμα και καύσιμα θα ήταν όλα καλά; Επειδή δυστυχώς θα το ζήσουμε, εσύ και όσοι τα νομίζετε αυτά για την πτώχευση θα πάθετε σοκ με το τι σημαίνει στην πράξη και ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Ενοείται πως τα μέτρα χειροτερεύουν την κατάσταση αλλά έτσι κι αλλιώς ή θα μας αλλάξουν τους όρους άμεσα και δε θα προλάβουν να εφαρμοστούν τα μέτρα, ή το χρέος θα κριθεί μη βιώσιμο και αθ γίνει το μπαμ. Όπως και να έχει δε θα προλάβουμε να δουμε το αποτέλεσμα των μέτρων.

 7. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 08/09/2012 14:02:26

  πρέπει να θέσει προτεραιότητα την αναγέννηση του έθνους μαζί με την αναγέννηση του κράτους.το έθνος πεθαίνει ..να πάρει όλα τα διαρθρωτικά μέτρα που πρέπει να πάρει άμεσα..ακόμα επανίδρυση περιμένουμε στο κράτος..και να στήσει νέα εφορία,σύγχρονη,διαφανής,αδιάφθορη τσακίζοντας τους φοροφυγάδες μικρομεσαίους ή πλούσιους...

  αντώνη δώσε επιδόματα στους νέους να κάνουνε παιδιά...το έθνος θα εξαφανιστεί! τις μεγαλύτερες αισχρές περικοπες δέχτηκαν στο ενιαίο(καισ τον ιδιωτικό τομέα) οι νέοι οι οποίοι δέχονται και μια τρομακτική ανεργία
  την ίδια ώρα φωνάζουν οι γκριζομάλληδες που στήσαν κράτος περίγελο στην ανθρωπότητα
  πάρε τα λεφτά από τους γκριζομάλληδες που πήραν μισθούς και συντάξεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται ,που κάνανε σπίτια με υπερτιμημένα εφάπαξ και δώστα στους νέους που διορίστηκαν αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ και στους ιδιώτες νεαρούς για να κάνουνε παιδιά..δώστους παχυλά επιδόματα για να γεννήσουν

  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ κάθε γέννα να είναι δωρεάν σε άψογες δημόσιες κλινικές..
  πρέπει να αναμορφωθεί αυτο το σύστημα δεν γίνεται αλλιώς,αρκετά με τις κακομαθημένες προηγούμενες γενιές που μας ρεζίλεψαν διεθνώς μετα καμώματα τόσων ετών...κόψτους μαχαίρι όλα τα προνόμια είτε είναι ιδιωτική συντεχνία είτε δημόσια.μην φοβηθείς να συγκρουστείς ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση,καθώς ούτε ο βενιζέλος με τον καποδίστρια φοβήθηκαν να συγκρουστούν ακόμα και αν τους στοίχιζε αυτό σε προσωπικό επίπεδο...
  αντώνη δες το ζεστά γιατί και ελληνικό έθνος δεν θα υπάρχει σε λίγο καιρό και θα μας καταπιούν οι τούρκοι..θα γίνουμε δορυφόρος τους...και όλα αυτά για τις κακομαθημένες γενιές των baby boomers(την μεγάλη τους πλειοψηφία τουλάχιστον)ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ

 8. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 08/09/2012 14:56:10

  Είπε τη σκληρή αλήθεια, όπως περιμέναμε, και ήταν μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες ομιλίες, και φυσικά το διάγγελμα ανακοίνωσης των μέτρων. Του έχω εμπιστοσύνη ότι θα επιλέξει το καλύτερο μείγμα. Άλλωστε, αν αποτύχει ξέρει πολύ καλά ότι τελείωσε και ο ίδιος και η χώρα και το κόμμα

  • Ted avatar
   Ted @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 08/09/2012 15:01:10

   Το κατάλληλο μείγμα... ανευθυνότητας και μπουρδολογίας;

 9. Γιωργος avatar
  Γιωργος 08/09/2012 14:57:23

  Με την ΑΟΖ που υποσχεθηκες τι θα γινει?

  • chrisss avatar
   chrisss @ Γιωργος 08/09/2012 18:20:37

   'Ηδη δόθηκαν σε εταιρεία να αρχίσουν οι έρευνες σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης..ο Παναγιωτόπουλος είναι στο Ισραήλ και θα γίνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δύο χωρών στο Αιγαίο και ο Αβραμόπουλος είναι στην Αίγυπτο τον άλλο ενδιαφερόμενο δηλαδή το 2014 θα έχουμε καλά νέα..δεν γίνονται ούτε από την μία μέρα στην άλλη αυτά ούτε τιτλοποιούνται..η αρχή έγινε πάντως

 10. dimitrtf avatar
  dimitrtf 08/09/2012 16:21:46

  Και εγω αντωνη μου δεν εχω και δεν θα πληρωσω Δ Ε Η Ε Υ Δ Α Π πανε για κοψιμο και φυσικα φορους χαρατσια και ολα οσα ελεγες καποτε οτι θα καταργησης γιατι με 410 συνταξη και 20 μηνες στη ν αναμονη απο ικα και τεβε για λιγα ακομα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΙΩς ΚΑΤΑΛΑΣΒΕς???

 11. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 08/09/2012 16:22:32

  Επειδή το διακύβευμα είναι οι ευκαιρίες για ανάπτυξη, θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε μέσα και από τούτο το βήμα με προτάσεις στην κυβέρνηση που συντονίζει ο πρωθυπουργός, οι οποίες θα ανοίξουν τους δρόμους της τόσο αναγκαίας ρευστότητας για τη χώρα μας.

  Όλοι γνωρίζουμε το υψηλό επιστημονικό επίπεδο της ελληνικής ιατρικής, και γνωρίζουμε επίσης τις λαμπρές πορείες Ελλήνων γιατρών που φεύγουν στο εξωτερικό.
  Ο Ιατρικός τουρισμός και ευρύτερα η παροχή υπηρεσιών υγείας στον Διεθνή Ασθενή είναι η μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας και για το υπουργείο Υγείας.
  Από εφέτος το υπουργείο υγείας της Τουρκίας χρηματοδοτεί κατά 50% το κόστος ένταξης όλων των νοσοκομείων σε διεθνή δίκτυα ιατρικού τουρισμού. Στην Κύπρο το Υπουργείο Τουρισμού έχει Διεύθυνση Ιατρικού Τουρισμού. Στην Ελλάδα;
  Στην Ελλάδα υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία που είναι έτοιμα να ενταχθούν άμεσα σε τέτοια δίκτυα, χαρακτηριστά αναφέρω το μαιευτήριο Έλενα που το γραφείο ποιότητάς του έχει διαθέσιμα πληροφοριακά δελτία για διεθνείς ασθενείς σε 23 γλώσσες και υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών υγείας με διεθνώς διαπιστευμένο εργαστήριο βιολογικών δειγμάτων!
  Στον χώρο της ιδιωτικής υγείας και χωρίς καμία υποστήριξη από το κράτος, ελάχιστα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουν επιβαρυνθεί το κόστος αυτής της ένταξης, μέσω εξειδικευμένης πιστοποίησης, με στόχο να προσελκύσουν διεθνείς ασθενείς που θα φέρουν συνάλλαγμα στον τόπο μας και το οποίο θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα θέσεων εργασίας στην άνυδρη οικονομικά εποχή για την πατρίδα μας. Συγκεκριμένα πέρυσι δύο θεραπευτήρια ενός μεγάλου ομίλου και φέτος ένα κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στη Γλυφάδα. Σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο μερίδηο αγοράς που διεκδικούν χώρες με ισχνότερο τουριστικό πακέτο από την Ελλάδα, όπως η γειτονική μας Βουλγαρία.
  Εάν κάποιοι σύμβουλοι του Υπουργείου Υγείας αφιερώσουν μία ώρα να διερευνήσουν το διαδίκτυο για τον Ιατρικό Τουρισμό θα καταλάβουν πως πρέπει να ξεκινήσουν από αύριο κιόλας την οργάνωση υπηρεσιών στον Διεθνή Ασθενή και από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ώστε στην επόμενη τουριστική σαιζόν τουλάχιστον τριάντα ελληνικά νοσοκομεία, όλων των νησιών και των παραθαλάσσιων περιοχών να έχουν ενταχθεί σε διεθνή δίκτυα ιατρικού τουρισμού.
  Ήρθε ο καιρός που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς υπηρεσιών και ο συγκερασμός του τουρισμού και της υγείας μπορεί να μας καταστήσει σημείο αναφοράς για όλους τους ευρωπαίους πολίτες!

  • akenaton avatar
   akenaton @ Β.Κ.Σ. 09/09/2012 16:04:27

   Συμφωνώ, επαυξάνω και τα έχω γράψει και ο ίδιος στο φιλόξενο "αντινιούζ"!
   http://www.antinews.gr/2012/08/16/175054/

 12. dim avatar
  dim 08/09/2012 18:07:30

  Είχαμε τη πιο μακρά προεκλογική περίοδο δεκαετιών, δύο αναμετρήσεις, και το διακύβευμα, τα επιχειρήματα, εξηγήθηκαν διεξοδικότατα. Ο λαός αποφάσισε, παραμονή στο ευρώ πάση θυσία, και επαναδιαπραγμάτευση για επιμήκυνση και όρους ανάπτυξης, τελεία και παύλα....

  Η κυβέρνηση θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει και στο τέλος θα κριθεί....Αν πετύχει επιμήκυνση και ανάπτυξη, τότε τα μέτρα αυτά, που έτσι κι αλλιώς είναι τα τελευταία, θα είναι και προσωρινά στο σκέλος εκείνο που θίγουν χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους....

  Δεν κυβερνούν οι δημοσκοπήσεις, ούτε οι παρακινητές απεργιών, ούτε τα τάγματα εφόδου. Δημοκρατία έχουμε, ο λαός αποφάσισε και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία (άθροισμα 49%). Για όσο οι τρεις του τα βρίσκουνε, και προχωράνε, καμία αποκλίνουσα συμπεριφορά λίγων που δυσκολεύει τη σωστή λειτουργία της οικονομίας δεν θα γίνεται ανεκτή (βλέπει απεργία χαλυβουργία, κλείσιμο κέντρου απο 100 ατομα κλπ).

  • Simon Bolivar avatar
   Simon Bolivar @ dim 08/09/2012 18:31:10

   Πως προκύπτει το.... συντριπτική πλειοψηφία 49% . Αν δεν κάνω λάθος ούτε πλειοψηφία δεν είναι.
   Πως δεν θα γίνει ανεκτή μια συμπεριφορά? Τι θα πρέπει να κάνει?

  • τσαλες avatar
   τσαλες @ dim 08/09/2012 21:23:15

   Κάνεις λάθος, ο λαός αποφάσισε παραμονή στο ευρώ αλλά όχι με κάθε τρόπο, ειδικά όταν ο Α.Σ έταζε πως υπάρχει και άλλος τρόπος.
   Η κατάσταση λέει είναι κρίσιμη. Μας είπε πως λέει την αλήθεια και τον πιστεύω, ας μας πει όμως που έλεγε ψέματα ο ΓΑΠ και τι διαφορετικό έλεγε και έκανε εκείνος.
   Δυστυχώς δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στον κόσμο.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ τσαλες 09/09/2012 10:55:41

    Ο ΓΑΠ έλεγε λεφτά υπάρχουν, δε θα πάμε στο ΔΝΤ, δεν πήρε κανένα μέτρο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο, γύρναγε την υφήλιο και συκοφαντούσε το λαό και τη χώρα (τιτανικός, διαφθορά, κλπ), δε ζήτησε δάνειο από τον Πούτιν που είχε να δώσει και τελικά ξαφνικά τον Μάιο μπαίνουμε στο ΔΝΤ. Ποια σύγκριση με αυτόν που απλά διαχειρίζεται τα χάλια των συνεπειών των μνημονίων που μας έφερε ο άλλος;

 13. Enzo avatar
  Enzo 08/09/2012 18:19:57

  Όλοι δίκιο έχουμε αλλα που θα το βρούμε είναι το θέμα .
  Του χρόνου τέτοια εποχη θα έχουν κριθεί όλα .
  Θα δούμε τα αποτελέσματα .

 14. blue nile avatar
  blue nile 08/09/2012 19:06:21

  «Σας λέω την αλήθεια, δεν γινόταν αλλιώς…Η μείωση των δαπανών έπρεπε να γίνει έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορεί μία χώρα να ζει με δανεικά»

  Συμφωνώ.

  Αλλά ας μας πει κάποιος: είναι δυνατό μια χώρα να παλεύει για τα πρωτογενή πλεονάσματα μόνο με περικοπές που μειώνουν το ΑΕΠ και στο τέλος να μην καταποντιστεί;

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 08/09/2012 20:55:34

  «Οι λαθρομετανάστες εξάγουν συνάλλαγμα από την Ελλάδα προς χώρες εκτός ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Δεν μπορεί να εξάγουν νόμιμα συνάλλαγμα από παράνομη εργασία! Αυτό θα ελεγχθεί. Και θα φορολογηθεί. Δεν μπορεί να κυνηγάμε τους νόμιμα εργαζόμενους για το τελευταίο ευρώ και οι παράνομοι να είναι τελείως ανεξέλεγκτοι.»

  Έτσι !!! Χθες, πακιστανός στη τράπεζα έκανε ανάληψη € 6,000 (Έξι Χιλιάδες Ευρώ). Πως άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό και πόθεν έσχες ο λαθροξυπόλητος;

  • "Παύλος" avatar
   "Παύλος" @ η Dimi 09/09/2012 05:03:13

   Πώς ξέρεις ότι είναι "λαθραίος";

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ "Παύλος" 09/09/2012 14:47:18

    Παύλο, ΟΥΔΕΙΣ τριτοκοσμικός από τις χώρες-εσχατιές, είναι νόμιμος. Oύτε οι καρπερές μουσουλμάνες γυναίκες τους που γεννοβολούν χωρίς πρόγραμμα στη χώρα μας, ούτε τα γεννημένα στην Ελλάδα παιδιά τους, όσα χρόνια και αν περάσουν. Κι αυτό επειδή, ΟΥΔΕΙΣ εξ όλων αυτών ήλθε στην Ελλάδα με επίσημη πρόσκληση του κράτους. ΟΥΔΕΙΣ με νόμιμο μεταφορικό μέσο. ΟΥΔΕΙΣ με νόμιμα έγγραφα και εισιτήρια. ΟΥΔΕΙΣ με Άδεια Παραμονής και Εργασίας. ΟΥΔΕΙΣ με διεύθυνση εργασίας. ΟΥΔΕΙΣ με μόνιμη διεύθυνση κατοικίας. ΟΥΔΕΙΣ με μισθωτήριο συμβόλαιο επικυρωμένο με τη στρογγυλή σφραγίδα ΔΟΥ. ΟΥΔΕΙΣ με σταθερό τηλέφωνο. ΟΥΔΕΙΣ είχε χρήματα για την επιβίωσή του (τα εκατομμύρια δολλάρια που καρπώθηκαν οι δουλέμποροι, άγνωστο ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ τα πλήρωσαν!).. Κυρίως, ΟΥΔΕΙΣ εξ αυτών υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις ΠΡΙΝ αδειάσουν τις καραβιές των λαθραίων στη χώρα μας (€ 10,000/κεφάλι, με 310% αύξηση το 2010, σύμφωνα με το Δελτίο Εγκληματικότητας Αλλοδαπών), οι τούρκοι δουλέμποροι και οι “έλληνες” συνεργοί τους. ΟΛΑ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ, εκ των υστέρων και εκ του προχείρου έγιναν! Kαι όλα αυτά τα λιγδιασμένα χαρτιά που κουβαλάνε, ΑΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ, εφόσον την ανεπιθύμητη παρουσία τους ετσιθελικά και από πρόθεση, στην Ελλάδα επέβαλαν. Ο "εμένα δεν μ' ενδιαφέρουν οι θητείες", ο VIP frequent-flyer κωπηλάτης "Σουηδός” ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις του στο Σουηδικό ραδιόφωνο, για πρωϊνό έτρωγε: “αίμα χοιρινό, με σάλτσα μαρμελάδα” αλλά το αγαπημένο του είναι “ρέγγα με ξυνόγαλο” (αμφότερες “original” σουηδικές συνταγές!). Μαζί με τον άλλο τον χαμένο, τον ψήστη παριανό, για λόγους ψηφοθηρικούς και επικράτηση του πρασινο-σοβιέτ για τα 30 επόμενα τουλάχιστον χρόνια, λέει, έτσι ώστε η Ελλάδα ένα φτηνιάρικο, μαύρο κοινωνικό κουρκούτι να μπορέσει να γίνει και να σβήσει: με την επίφαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (“όλοι το ίδιο είμαστε”), τους λαθραίους "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΑΝ". "ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ" της ζωής μας τους έκαναν. ΕΘΝΙΚΑ Δικαιώματά μας τους ΕΚΧΩΡΗΣΑΝ ("του εκλέγειν", εκκρεμεί του “εκλέγεσθαι”). Την Ελληνική Ταυτότητα ευτέλισαν και το πολύτιμο Ελληνικό Ευρω-Διαβατήριο σε χαρτί του καμπινέ, υποβίβασαν.

    Ενα διαμέρισμα του μακαρίτη πατέρα μου, ξενοίκιαστο και καθαρό, με τα μηνιαία έξοδά του πληρωμένα, στο απαξιωμένο κέντρο της Αθήνας συμβαίνει να έχουμε κληρονομήσει. Χίλιες φορές με βενζίνη να το κάψω αντί παράνομα να το νοικιάσω και σε ισλάμ σφηκοφωλιά και πριβέ τζαμί να το μετατρέψω και τη μνήμη του πατέρα μας να προσβάλω. Γι αυτούς και όχι μόνο λόγους, προσωπική θέση και γνώση για τον μακράς πνοής σχεδιασμό, αισχρό, θανατηφόρο λαθρο-εποικισμό της πατρίδας μας, έχω. Γι αυτό και ακράδαντα πιστεύω ότι ο ιστορικός τόπος του (Δημητρίου) Γουδή, Δεν είναι αρκετά μεγάλος για να χωρέσει όλους αυτούς τους υποθηκευτές/εθνοκτόνους, θανάσιμους “εκ των έσω” νεο-αταξίες, εχθρούς.

 16. δημης avatar
  δημης 09/09/2012 01:25:22

  1. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται απο την ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ........ την...ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ....
  -Πότε άρχισαν να τιμωρούνται ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ή ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ή ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΕΥΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ (ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ή ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ);;;; Και καλείτε τον κόσμο (καταπίνοντας αμάσητα τα...βλήτα των TV περι συλλήψεων μεγαλοφοροφυγάδων ,περι καλλιέργειας συλλογικών ενοχών ,τελευταίων ...μέτρων ...μέλλοντος αιώνος...) να στηρίξει την ..υστάτη προσπάθεια...
  Είστε ειλικρινής όταν μας λέτε ότι θίγονται και αγγίζονται εκείνοι που δεν έπρεπε..
  -Μήπως γιατί με αυτούς που..έχετε άλλου είδους σχέσεις;;;;; (π.χ πολιτικούς -μεγαλοεπιχειρηματίες -τραπεζίτες ημεδαποί και αλλοδαποί)...
  -Γιατι δεν κάνετε την διατύπωση...."ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΟΙ...ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΓΑΜΕ";;;;;;
  ¨ΑΝ..ΕΙΧΑΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΟΙ..ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΟΥ...ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ"
  "ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΕΝΑΣ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΩΝ 400 ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΠΙΖΕ ΟΤΙ( ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ) ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΛΑ";;;
  "Η..ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ..ΕΘΝΙΚΗ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ"
  ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΠΕΡΙΠΠΟΥ ΕΤΣΙ :
  "ΣΙΓΟΥΡΑ ..ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ..ΘΑΛΑΣΣΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ... ΕΙΜΑΣΤΕ ..(ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ) ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΠΙΘΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ....
  ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ Η ..ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ..
  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑΠΡΟΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ....
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ..ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΘΕΣΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΛΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ..
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ..."
  ΙΔΟΥ Η..ΡΟΔΟΣ...

 17. Logikos avatar
  Logikos 09/09/2012 01:32:03

  Ο καθενας λεει οτι του καπνισει...Ολοι κοιτουν τον κωλο τους και δεν τους νοιαζει για τη χωρα δεν θελουν να πειραχτουν οι ιδιοι αλλα αλλοι οι αλλοι ομως τι σκεφτονται(μαλλον το ιδιο) ;Αν καποιοι πονταρουν στο να πτωχευσει η χωρα για να δουν εξουσια ας καταλαβουν πως ο κοσμος ηδη τους εχει μυριστει!

  • δημης avatar
   δημης @ Logikos 09/09/2012 15:01:35

   ΤΟ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ;;;;;;
   ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ...ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ Η΄ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΥΒΙΚΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΙΟΥ ΤΟΥΣ;;;;;
   ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ .ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ....
   ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ Η...ΙΔΕΑ ...ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ...ΦΤΑΙΧΤΕΣ (ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ);;;;;;
   ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ..ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ;;;;

 18. akisenv avatar
  akisenv 09/09/2012 15:37:42

  Αυτο το "ειναι τα τελευταια μετρα" δεν χρειαζονταν γιατι εκτειθεται... τελος Οκτωβριου με την καταρρευση των εσοδων που αλλωστε ειναι απολυτως λογικη με την υφεση να ξεπερνα το 7%, θα πρεπει να ληφθουν προσθετα μετρα.
  Το γνωριζουν γι' αυτο αλλωστε και η δυσκολια να ανακοινωσουν το οριστικο πακετο των περικοπων αφου θα πρεπει να αποφασισουν αν θα περιλαμβανει προληπτικα τα επιπλεον ποσα που θα προκυψουν ως ελλειμμα σε εναμιση μηνα.
  Βεβαια οι περικοπες θα φερουν ακομη μεγαλυτερη υφεση, πρωτοφανη για χωρα σε καιρο ειρηνης.
  Το χαρτι Ολαντ καηκε λιγες εβδομαδες μετα την εκλογη του Γαλλου προεδρου υποτασομενος πληρως στην ΓΕρμανικη ηγεμονια, ενω η Ισπανια εμφανιζει την πολιτικη ομοια με την Ελληνικη παραμονες της ενταξης στο πρωτο μνημονιο. Μονη η Ιταλια προσπαθει μαλλον ματαια να ξεφυγει απο την μονεταριστικη πολιτικη της Μερκελ, οσο για την Πορτογαλια που μεχρι πρωτεινος ηταν ο "ιδανικος κρατουμενος" της Τροϊκα, η πορεια της υφεσης και της ανεργιας την στελνει σε ενα δευτερο μνημονιο ομοιο με το δικο μας...
  Το Ελληνικο κρατος εχει αποδεχθει απο περυσι την μοιρα του να ειναι μια υποδιευθυνση του Γερμανικου Υπουργειου Οικονομικων...

 19. TasosC avatar
  TasosC 09/09/2012 17:59:45

  Αντί άλλο σχολίου και σχετικά με τις περικοπές που θα πονούν, αλλά θα μας σώσουν:
  ''500 χιλ περίπου ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν μ.ο 7,5 χιλ. € ετήσιο εισόδημα (δηλ. αφορολόγητο) τα τελευταία χρόνια.''
  {Πηγή επίσημα στοιχεία Υπ. Οικονομικών δημοσιευμένα στο Βήμα της Κυριακής (9-9-2012) }
  Απλά πράγματα αυτοί οι 500 χιλ. συμπολίτες μας είναι ΟΛΟΙ τους για Νόμπελ οικονομίας.
  Προτείνω να απολυθούν πάραυτα 50 χιλ Δ.Υ των Εφοριών και όλοι οι Δ.Υ των Δ/νσεων οικονομικού και να προσληφθούν οι καλύτεροι (δηλαδή αυτοί που δηλώνουν λιγότερο εισόδημα) από αυτούς.
  Εάν μελετήσετε τον πίνακα θα δείτε κυριολεκτικά θαύματα επιβίωσης για ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες συμπολιτών μας. Επειδή κάποιοι μπορεί να παραπέμψουν στο οικογενειακό εισόδημα (ότι τους συντηρεί το έτερον ήμισυ), δίπλα αναγράφεται και το οικογενειακό εισόδημα και εκεί κάποιος αναφωνεί ΄΄θαύμα -θαύμα΄΄ , όταν διαπιστώνει ότι σχεδόν 1 εκ. οικογένειες έχουν πετύχει το ακατόρθωτο στην Ευρώπη της Ευρωζώνης .
  Επόμενο λοιπόν είναι όταν δεν μπορούμε να μαζέψουμε χρήματα από την υποτιθέμενη παραγωγική τάξη της χώρας, να τα παίρνουμε χοντρά από τα υποζύγια (μισθωτούς και συνταξιούχους) και να τους πουλάμε αγάπη και προδέρμ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.