#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/10/2012 21:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: σεβαστό το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει ειρηνικά

"Αγωνίζομαι για τα συμφέροντα της χώρας αλλά και το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει ειρηνικά"Το δικαίωμα της συνάθροισης είναι τόσο αυτονόητο όσο αυτονόητη είναι και η ελληνική δημοκρατία. Και ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα τις ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ πορείες, όχι τους μπαχαλάκηδες. Μόνο σε περιόδους δικτατορίας δεν υπήρχε η ελεύθερη έκφραση των ιδεών στους δρόμους.

«Όπως έχω υποχρέωση ο ίδιος ως πρωθυπουργός να δίνω τη μάχη για το καλό του τόπου, αντίστοιχα θα δίνω μάχη για το δικαίωμα των εργαζομένων να εκφράζονται ελεύθερα σε συγκεντρώσεις αρκεί αυτές να είναι ειρηνικές», είπε απόψε ο πρωθυπουργός στέλνοντας το μήνυμα μέσω των συνεργατών του.

Άλλο οι ελεύθερες πορείες κι άλλο το ξέφραγο αμπέλι. Άλλο οι δυναμικές κινητοποιήσεις κι άλλο οι εκδηλώσεις τύπου «να καεί το μπ.....ο η Βουλή» ή να γίνεται η Αθήνα μπάχαλο, να καταστρέφεται η δημόσια περιουσία και να κάνουν κουμάντο οι κουκουλοφόροι και οι υπερασπιστές των άκρων. Το έχουμε ξαναπεί κι από εδώ ότι ο φασισμός του δρόμου είναι ο χειρότερος και κάνει πολύ κακό στη χώρα.

Ομοίως και οι παράνομες ενέργειες συνδικαλιστών τύπου Φωτόπουλου δε μπορεί να αφήνονται σε ένα δημοκρατικό κράτος.

Νόμος είναι το δίκιο του ελεύθερου πολίτη να διαδηλώνει χωρίς, όμως, να διαλύει τα πάντα, χωρίς να καταστρέφεται η χώρα. Κι αυτό το δικαίωμα καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να το αφαιρέσει.

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει τις τελευταίες ώρες ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα δε μπορεί να αποτελέσει το πρόσχημα για ακόμη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας. Αλλά να είναι η ευκαιρία ώστε λαός και κυβέρνηση ενωμένοι να πιέσουν για να αλλάξουν μυαλά οι ξένοι δανειστές που οδηγούν μια χώρα στο γκρεμό.

Ωστόσο, όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες και η προσπάθεια εκμετάλλευσης μιας απίστευτης αστυνομικής γκάφας πρέπει να αξιολογηθούν πιο προσεκτικά.

Η κυβέρνηση λέει ξεκάθαρα ότι η συνάντηση με τη Μέρκελ είναι μια χρυσή ευκαιρία να γίνει μια εκ του σύνεγγυς διαπραγμάτευση για το πρόβλημα της Ελλάδας. Και στο όνομα της ελληνικής φιλοξενίας, του ήθους και της ιστορίας της Ελλάδας αλλά και του πολιτικού σαβουάρ βιβρ, η υποδοχή της Γερμανικής αποστολής πρέπει να είναι άψογη.

Η κυβέρνηση επίσης, δηλώνει ξεκάθαρα ότι η επίσκεψη της Μέρκελ σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να οδηγήσει σε απαγόρευση των αντιδράσεων. Κάθε ελεύθερος πολίτης μπορεί να κατέβει στην Αθήνα και να διαδηλώσει, στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα. Μπορεί με θάρρος αλλά και φαντασία να διατρανώσει σε όλο τον κόσμο το δίκιο του και το ρόλο της Γερμανίας στην καταστροφή της χώρας. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να διαλύσει τα πάντα. Αν το δίκιο του εργάτη υπερισχύσει της δημοκρατίας τότε το χάσαμε το παιχνίδια. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση λέει ξεκάθαρα: «Εμείς διαπραγματευόμαστε, εσείς διαδηλώστε». Καθαρά και ξάστερα. Άλλωστε και τα δύο μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, μπορεί και να μην έχουν. Σίγουρα αρνητικό θα είναι το ισοζύγιο όταν φύγει η Μέρκελ και τη Τρίτη το βράδυ η Αθήνα θυμίζει Συρία.

Η γκάφα ενός  αστυνομικού διευθυντή που εξέδωσε την ανακοίνωση απαγόρευσης της συνάθροισης δε μπορεί σε καμιά περίπτωση να εκφράζει την κυβέρνηση. Κι αυτό έγινε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους. Και για να έχουμε και καλό ερώτημα. Το ΠΑΣΟΚ που βγήκε από αριστερά, δεν είχε πάρει το 1998 ανάλογα μέτρα για τον Κλίντον αλλά και το 2003 όταν γινόταν στην Αθήνα η Σύνοδος για τη Διεύρυνση της ΕΕ; Επίσης, ο κ. Τσίπρας που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός, αν όντως ήταν στην κυβέρνηση θα άφηνε να γίνει η χώρα μπάχαλο; Να του πούμε ένα απλό παράδειγμα: Είναι πρωθυπουργός και η... Χρυσή Αυγή αποφασίζει να κάνει δυναμική διαδήλωση με φόβο να τα διαλύσει όλα. Τη θα κάνει ο κ. Τσίπρας; Θα τους κοιτάζει; Φυσικά δε θα απαγορεύσει την κινητοποίησή τους αλλά είναι ανόητο να τους αφήσει να καταστρέψουν τα πάντα.

 

Το συμπέρασμα είναι ότι αύριο έρχεται η Μέρκελ και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει σκληρή μάχη για να πείσει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ευκαιρία. Και σ’ αυτή τη σκληρή διαπραγμάτευση πρέπει να έχει συμμάχους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ειρηνικά θα διαδηλώνουν και θα διαμαρτύρονται. Σ’ αυτή την κρίσιμη μάχη κυβέρνηση και λαός πρέπει να είναι μαζί. Κανείς δεν είναι πιο Έλληνας από τον άλλο. Όλοι πρέπει να δώσουν τη μάχη για καλύτερο μέλλον, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Και ο καθένας θα κριθεί.

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα η ελεύθερη διαδήλωση των πολιτών. Είναι, όμως, και ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την κοινωνική γαλήνη και το δημόσιο συμφέρον.  Η πολιτεία θα πράξει το καθήκον της.  Είναι υποχρέωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων να περιφρουρήσουν τις συγκεντρώσεις τους.

Τόσο, απλά!

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/10/2012 22:04:31

  Πολύ σωστά. Δεν νομίζω ότι ήταν και τόσο μεγάλη γκάφα η ανακοίνωση της αστυνομίας. Βέβαια θα ήταν ακόμα καλύτερα (δεν θα δινόταν άλλοθι στους εκπροσώπους του μπάχαλου) να μην λέει "απαγορεύεται" αλλά να έλεγε μόνο ότι "διακόπτεται η κυκλοφορία μεταξύ των οδών ... κλπ" και ότι τυχόν "ειρηνικές συναθροίσεις θα γίνουν κανονικά στην Ομόνοια και το Σύνταγμα". Αυτό θα ήταν αρκετό.

 2. Νικήτας avatar
  Νικήτας 08/10/2012 22:12:52

  Δείξτε σε όλους πως είμαστε πολιτισμένοι και όχι πιθηκάνθρωποι. Το να διαδηλώνεις ειρηνικά και να περνάς το μηνυμά σου δεν έχει καμία σχέση με την καφρίλα του φωτιά και μπούρμπερη και τα γνωστά χιλιο-ειπομένα και βαρετά συνθήματα.
  Ας δείξουμε αξιοπρέπεια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
  Δωστε το παρόν κρατώντας κάτι συμβολικό και όχι την σημαία της κομματικής σας ομάδας!

 3. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/10/2012 22:13:59

  Τὸ κακὸ ἔγινε. Ἄντε τώρα νὰ πείσεις τοὺς Ἕλληνες ὅτι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ὑπῆρξε "ἀπαγόρευση συγκεντρώσεων".

  • Tasos avatar
   Tasos @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/10/2012 22:23:45

   Ας μας πούνε όμως οι ίδιοι στη ΝΔ τί ακριβώς είπαν στην υπόθεση του Προμαχώνα Σερρών και αν υπάρχει κάποια διαφορά στην απόφαση που πήρε ο εκεί Αστυνομικός Διευθυντής την οποία και κατακεραύνωσαν ως - τότε - αντιμνημονιακό κόμμα.

   • factorx avatar
    factorx @ Tasos 08/10/2012 22:45:22

    Καλά τώρα είσαι σοβαρός, η ψάχνετε επιχειρηματα απο το τσουβάλι; Με την δήλωσή του ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλείς τον κόσμο να διαδηλώσει ειρηνικά κι εσείς μας λέτε για τον Προμαχώνα σερρών. Ελεος

 4. NONOS avatar
  NONOS 08/10/2012 22:26:25

  Δηλαδη εσεις πιστευετε οτι ο ΓΑΔΑρχης ερημην της πολιτικης ηγεσίας εβγαλε την ανακοινωση....και για οσους εχουν κοντη μνημη αν θυμαστε περσυ κατι αντίστοιχο ειχε γινει και με ανακοινωση του αστ.δντη Σερρών για μια απαγορευση συγκεντρωσης στον Προμαχώνα..και η ΝΔ τοτε ειχε βγει στα κάγγελα...αλλα είπαμε αυτη η παράταξη εχει καταρα στο επικοινωνιακό μπορει να κανει χίλλια καλα και να βρεθεί ενας τύπος και να χαλασει την εικόνα με μια αναλογη βλακεία σαν την σημερινη ..τωρα το κακο εγινε αντε να πείσεις Αντωνη τον αριστεροβαρεμενο εγκεφαλο οτι εχεις αγαθες προθεσεις.....παντως οτι πρεπει να διαφυλαχθεί η εικονα της χώρας πασει θυσία ειναι εκ των ων ουκ ανευ πλην ομως καντο και μη το διαλαλείς κυριε ΓΑΔΑρχα............

  • factorx avatar
   factorx @ NONOS 08/10/2012 22:47:10

   Ναι το πιστεύω επειδή έτσι έγινε. Υπερβολικός ζήλος λέγεται. Λες να ασχολήθηκε ο Σαμαράς με τον χάρτη απαγόρευσης των διαδηλώσεων; Για τα επικοινωνιακά έχεις δίκαιο - κατάρα

 5. Ρεμπελος avatar
  Ρεμπελος 08/10/2012 22:42:04

  Νοεμβρη τοο 1999 ειχε ερθει ο Κλιντον, μαγκες! Α, ρε μια Παρασκευη στην τρεχαλα που ηταν!

 6. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 08/10/2012 22:49:00

  Ἀκριβῶς,ἔτσι μπαίνουν τά πράγματα στή θέση τους.Οὔτως ἤ ἄλλως,ἡ ἀντίδραση,τά συνθήματα καί τά πανό θά ὑπάρχουν.Ἕνα-δύο πανό μέ ἀντιγερμανικά συνθήματα νά ἀπομονώσουν οἱ γερμανοί ἀνταποκριτές καί νά τά στείλουν ὥς πλάνα στά γερμανικά μέσα,φτάνουν γιά νά περάσουν στή δική τους κοινή γνώμη τήν...ἔξαρση ἀντιγερμανισμοῦ στήν Ἑλλάδα...Μήν τούς κάνουμε τό χατήρι νά μᾶς κατατάσσουν ὥς χῶρα πιό κάτω κι ἀπ' τό Ἰράν μέ τραγικές καταστάσεις,ἄν δημιουργηθοῦν.
  Εἶμαι ὑπέρ τῶν εἰρηνικῶν διαδηλώσεων,τό ἔχω πεῖ ἀπό τήν ἀρχή,ἀλλά χωρίς ἔκτροπα.Μήν κάνουμε ἤρωα τόν ΓΑΠ μπροστά στά μάτια τῆς Μέρκελ καί ὅλου τοῦ κόσμου...

  • Lampros avatar
   Lampros @ Κυθήριος 09/10/2012 05:26:06

   Ἀκριβῶς,ἔτσι μπαίνουν τά πράγματα στή θέση τους.Οὔτως ἤ ἄλλως,ἡ ἀντίδραση,τά συνθήματα καί τά πανό θά ὑπάρχουν.Ἕνα-δύο πανό μέ ἀντιγερμανικά συνθήματα νά ἀπομονώσουν οἱ γερμανοί ἀνταποκριτές καί νά τά στείλουν ὥς πλάνα στά γερμανικά μέσα,φτάνουν γιά νά περάσουν στή δική τους κοινή γνώμη τήν…ἔξαρση ἀντιγερμανισμοῦ στήν Ἑλλάδα…

   Όπως και πρέπει, δεν κατάλαβα, κολλητοί τους είμαστε;

   Τους γερμανούς, από το δημοσιογράφο έως τον φαναρτζή Γερμανό, τους έχει ρωτήσει τι άποψη έχουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες;

   Μήν τούς κάνουμε τό χατήρι νά μᾶς κατατάσσουν ὥς χῶρα πιό κάτω κι ἀπ’ τό Ἰράν μέ τραγικές καταστάσεις,ἄν δημιουργηθοῦν.

   Αυτοί που έκαναν ΔΥΟ παγκοσμίους πολέμους και σκότωσαν κάτι δεκάδες εκατομμύρια κόσμο σε διάφορες χώρες (και κάμποσα σε φούρνους) θα μας θεωρήσουν εμάς «Ιραν»; Σιγά τα πρόσωπα...

   (Άσε που το Ιραν είναι μια χαρά χώρα, και αυτά τα ενάντια του, προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ είναι, που θέλουν να μπουκάρουν, να του πάρουν τα πετρέλαια, να προκαλέσουν χάος, και να μας κουβαλήσουν κάνα εκατομμύριο Ιρανούς εδώ).

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Lampros 09/10/2012 10:46:27

    Ἔχειςε δίκιο Λάμπρο,δέν διαφωνῶ μαζί σου,θέλω νά πῶ ὅμως,ὅτι νά μή τούς δώσουμε ἀφορμή μέ λεηλασίες καί βανδαλισμούς,πού ἀκολουθοῦν συνήθως τίς εἰρηνικές διαδηλώσεις,νά βροῦν ἄλλο ἕνα πάτημα οἱ σφαγεῖς τῆς ἀνθρωπότητας,νά ποῦν ἐμᾶς καθυστερημένους καί νά μή μᾶς δώσουν τελικά τήν ἀναθεματισμένη δόση τῶν 31 δίς.Ἐκεῖ φτάσαμε,ἀλλά τί νά κάνουμε...

 7. NONOS avatar
  NONOS 08/10/2012 22:58:31

  Ο υπερβαλλον ζήλος παντα βλαπτει και ...ο Α/ΓΕΕΘΑ καπως ετσι την πατησε ..καλος ο Δενδιας αλλα αυτες οι δουλιές θελουν πεζοδρομιακη αντιμετωπιση θελουν σχεδιασμό στα μουλωχτα ...αλλα δειχνεις κι αλλα κανεις..κοινώς θελουν Ραχωβίτσα και οχι ανθρωπο του γραφείου αλλα του αρβύλου.......

 8. parsifal avatar
  parsifal 08/10/2012 23:06:02

  Δυστυχώς η κατάρα δεν είναι επικοινωνιακή. Εχει να κάμει με την καταραμένη φύση του ελληνικού ψευδοκράτους.
  Απο τα Ιμια εως τον Οτζαλάν, απο την Νιόβης εως το σημερινό με την "απαγόρευση διαδηλώσεων" αποδεικνύεται οτι και να ηθελαν η να θέλουν οι εκάστοτε πολιτικοί να λειτουργήσουν ως Κράτος ΔΕΝ εχουν τα απαιτούμενα εργαλεία.
  Ο ελληνικός μηχανισμός κρατικής Ισχύος είναι ερασιτεχνικός, ασχετος, ακατάλληλος και πρόχειρος. Δεν εγινε ποτέ αυτό το ψευδοκράτος εργαλείο αναπτύξεως και παραγωγής πολιτικής, παραμένει ενας μηχανισμός αναπαραγωγής προνομίων και επαγγελματικής σιγουριάς που στην πρώτη δυσκολία αστοχεί η προσπαθεί να υπεραναπληρώσει την ανεπάρκεια του με μεγαλοστομίες και "απαγορεύσεις".
  Για αλλη μια φορά το κράτος θα αποδειχθεί "λίγο".παρά τις κλάρες, το βλοσυρό υφος ανακοινώσεων και στρατηγών, ταξιάρχων και λοιπών ζυγισθέντων, μετρηθέντων και ευρισκομένων ελλιπών.

 9. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 08/10/2012 23:15:34

  Προσωπικά πιστεύω ότι ούτε κατα φαντασία πρόκειται για γκάφα.
  Μιλάμε για ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης της πρωτεύουσας της χώρας, δεν μιλάμε για αστυνομική διεύθυνση κωλοπετεινίτσας.
  Απλά, μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, προσπαθούν να τα μαζέψουν.

  • Karenin avatar
   Karenin @ εναςάσχετος 09/10/2012 01:14:54

   Ετσι ακριβώς είναι. Απο τον Δένδια ζητήθηκαν συγκεκριμένα πράγματα, και μόνος νόμος που καλύπτει τέτοια ζητήματα είναι αυτός ο χουντικός, για αυτό και η έκφραση συνάθρηση. Το ΠΑΣΟΚ υποκριτικά φωνάζει, αφου είχε εκτεθεί το ίδιο ακριβώς με τον ίδιο νόμο σε ανάλογη περίπτωση.

 10. factorx avatar
  factorx 08/10/2012 23:26:16

  !!!

 11. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 08/10/2012 23:26:54

  Προτού κυριαρχήσει τον κόσμο ο θυμός και η απόγνωση, (για την οποία άλλος ευθύνεται) , ας σκεφτούμε όλοι ότι αύριο η κυβέρνηση και ο Α.Σ προσωπικά , θα δίνουν μια σκληρή μάχη για να μπορέσουν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους , για τη χώρα και για όλους εμάς . Ολος ο κόσμος που θα βρίσκεται κάτω , πρέπει με την ειρηνική παρουσία του να είναι σύμμαχος στον αγώνα αυτό, απομονώνοντας τα άκρα και τις υστερόβουλες φωνές . Η καταστροφική μανία των ακραίων η οποία γίνεται εσκεμμένα , μόνο κακό θα κάνει και θα αποσταθεροποιήσει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες . Η εικόνα που πρέπει να δώσουμε στους ξένους είναι , πως κυβέρνηση και λαός αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας , για να τραβήξουμε τη χώρα και τους εαυτούς μας από το αδιέξοδο και τη δίνη της καταστροφής.

 12. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 08/10/2012 23:57:00

  Βγηκε το οικονομικο δελτιο της Eurostat σχετικα με τις μισθολογικες μεταβολες. Η μονη χωρα με ουσιαστικη διαφορα ειχε η Ελλαδα, με Ισπανια, Πορτογαλια, Ιταλια να μειωνουν 1,5% ή και να διατηρουν τα μισθολογικα τους. Για την Ελλαδα, ειχαμε:

  Q2 2010: -1,8%
  Q3 2010: -6,6%
  Q4 2010: -6,5%

  Q1 2011: -6,8%
  Q2 2011: -3,7%
  Q3 2011: -4,2%
  Q4 2011: -8,1%

  Q1 2012: -11,5%

  Οπως βλεπουμε, απο το Q2 του 2011 οι μειωσεις μισθων ανεβαινουν σε ενταση και ρυθμο με αριθμητικη προοδο. Ομως, δεν κουνιεται ουτε φυλλο. Επισης, σε ολες τις δημοσκοπησεις η ΝΔ βγαινει πρωτη με διαφορα τουλαχιστον 1,5% και ο Αντωνιος καταλληλοτερος μακραν του Τσιπρα. Τελος, το 17,5% των πολιτων επιθυμει την απαρεγγκλιτη και πιστη εφαρμογη του μνημονιου, το 66,7% παραμονη στο ευρω αλλα οχι με μνημονιο και μονο το 10,5% ειναι αρκετα εντος των πραγματων να καταλαβαινει οτι λεγοντας οχι στο μνημονιο πρεπει να λεει (και το λεει) οχι και στο ευρω ταυτοχρονα, με το 66% των πολιτων να ειναι σιγουροι οτι θα ληφθουν συντομα και νεα, ακομη πιο επωδυνα μετρα λιτοτητας.

  Συμπερασμα: Καμια διαδηλωση, αγαπητοι. Με αριθμητικη προοδο μειωση μισθων χωρις να κουνιεται φυλλο παροτι αναμενουν και νεα, ακομη πιο αυστηρη (και αναποτελεσματικη) λιτοτητα, μονο μια λογικη εξηγηση υπαρχει. Υπαρχει πολυ λιπος ακομη. Δεν ηθελα να το πιστεψω. Αλλα τα στοιχεια αυτο δειχνουν... Ή οτι αποδεχτηκαμε την μοιρα μας οτι απο εδω και στο εξης αυτη θα ειναι η ζωη μας. Καθε 4μηνο νεα μετρα και κλεισιμο το ελλειμματος σε 17 χρονια απο τωρα (μειωση ελλειμματος 0,5% απο το 2011 μεχρι το 2012, αρα 8,5%/0,5%= 17 χρονια ληψη πανομοιοτυπων μετρων). Ειναι σιγουρο οτι η Δημοκρατια του Κονγκο θα καταληξει με μεγαλυτερο ΑΕΠ απο εμας στο τελος.

  • Εθνικιστης avatar
   Εθνικιστης @ Εθνικιστης 09/10/2012 00:04:14

   Α, και ξεχασα να προσθεσω οτι παρα τις καθε μηνα εντεινομενες και αυξανομενες μειωσεις μισθων, το World Economic Forum μας βλεπει ηδη πιο κατω απο την 96η θεση ανταγωνιστικοτητας που μας εδωσε.

  • arcane avatar
   arcane @ Εθνικιστης 09/10/2012 06:24:31

   Σοβαρολογείς ότι δεν κουνήθηκε φύλλο μετά από αυτές τις μειώσεις μισθών;
   Q2 2012: Εκλογές Μαϊου
   ΠΑΣΟΚ: -70%
   ΝΔ: -43.7%
   ΣΥΡΙΖΑ: +265%
   ΧΑ: +2300%

   Τον Ιούνιο ο Σαμαράς κράτησε τη πρώτη θέση με νύχια και με δόντια, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει συνοική άνοδο +485%. Μέσα στις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης Σαμαρά, που διαπραγματεύεται ακόμα με την τρόϊκα και δεν έχει ψηφίσει νέα μέτρα, η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει. Οι διαδηλώσεις μετά τις 100 μέρες ξεκίνησαν πάλι. Ούτε την παραδοσιακή εξάμηνη περίοδο χάριτος δεν έχει αυτή η κυβέρνηση.
   Το γεγονός ότι η πλειοψηφία φαίνεται να θέλει Ευρώ χωρίς μνημόνιο δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση, λίγοι σχετικά άνθρωποι καταλαβαίνουν πως λειτουργεί ένα νόμισμα και τι επιπτώσεις έχει πάνω τους. Συμπέρασμα, δεν υπάρχει καμμία ανοχή γιά τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, τα συζητούμενα μέτρα ακόμα και αν ψηφιστούν δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν.

 13. Νικήτας avatar
  Νικήτας 09/10/2012 00:00:04

  ειπωμένα

 14. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 09/10/2012 00:15:22

  Ἄν ἡ ἀνακοίνωση τῆς ἀστυνομίας εἶναι γκάφα ὅπως λέτε, τότε γιατὶ δὲν αἴρεται;

 15. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 09/10/2012 00:16:53

  Καὶ μία μικρὴ παρατήρηση: Πεῖτε στὸν κ. Σαμαρᾶ νὰ ἀφήσει αὐτὸ τὸ πρῶτο ἑνικὸ πρόσωπο. Ἀγωνίζομαι, δὲν θὰ ἐπιτρέψω, κλπ., κλπ. Δὲν κυβερνᾶ μόνος του. Κυβερνᾶ μὲ μιὰ ὁλόκληρη ὁμάδα ἀνθρώπων. Ὑπάρχει καὶ τὸ πρῶτο πληθυντικό. Ἂς τοῦ τὸ πεῖ κάποιος.

  • Τάκης Μπ. avatar
   Τάκης Μπ. @ Κοινὸς νοῦς 09/10/2012 05:17:49

   Πολύ σωστή παρατήρηση. Δυστυχώς, ο ατομικισμός και η προβολή του "εγώ" αποτελεί την κορωνίδα της ελληνικής σκέψης. Αναμένεται η ανακάλυψη του "εμείς"!

 16. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 09/10/2012 00:42:33

  Αύριο θα δούμε αν ισχύει η θεωρία "ξέφραγγο αμπέλι". Χρειάζεται προσοχή,
  αλλά ήδη βλέπω μία νευρικότητα στα "... σώματα ασφαλείας". Υπάρχει συσσωρευμένη οργή. Δεν ξέρω αν ο Θεός θα βάλει το χέρι του, σίγουρα όμως
  ο Δένδιας θα πρέπει να το βάλει.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 09/10/2012 00:55:48

   Τό ἀμπέλι ἦταν ξέφραγο.Τῶρα πάει νά περιφραχθεῖ.

 17. Karenin avatar
  Karenin 09/10/2012 01:09:55

  Ο πρωθυπουργός παρεξηγήθηκε. Με την φράση ξέφραγο αμπέλι ενοουσε την λίστα Λαγκάρντ, και τον τρόπο που υπουργοί και υπηρεσίες την χειρήστηκαν.

 18. sirios avatar
  sirios 09/10/2012 08:26:29

  Δηλαδή τελικά σήμερα κατεβαίνουμε ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα και δεν υπάρχει καμμία απαγόρευση...

 19. θησεας avatar
  θησεας 09/10/2012 09:21:21

  αρκει να διαδηλωνει στην Αφρικη ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.