Σαμαράς προς Τσίπρα: Ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα και δεν διαψεύστηκαν σε τόσο σύντομο χρόνο
21/02/2015 17:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς προς Τσίπρα: Ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα και δεν διαψεύστηκαν σε τόσο σύντομο χρόνο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στο διάγγελμα του Α. Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του προσπαθούν να αποδείξουν ότι η επιστροφή στο Μνημόνιο, που υπέγραψαν χθες είναι «επιτυχία» για τη χώρα.

Στην ουσία επέστρεψαν στο ίδιο ακριβώς σημείο, αλλά υπό πολύ χειρότερες συνθήκες!

Έλεγαν ότι «καταργούν το Μνημόνιο» και τώρα υπέγραψαν την επέκτασή του για άλλους τέσσερις μήνες, με άλλο όνομα!

Έλεγαν ότι «διώχνουν την Τρόικα». Και τώρα με την ίδια ακριβώς Τρόικα διαπραγματεύονται και θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο νέο Μνημόνιο όπου οδηγούν τη χώρα. Και γι’ αυτό επίσης υπέγραψαν χθες!

Ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση θα έβγαινε από τα Μνημόνια στα τέλη Φεβρουαρίου και στο τέλος του χρόνου πραγματικά δεν θα υπήρχε Τρόικα.

Μιλάνε για «άδεια ταμεία», αλλά βασίζονται στα πλεονάσματα που εμείς τους αφήσαμε! Παρά το ότι προεκλογικά καλούσαν τον κόσμο να μη πληρώσει φόρους!

Όμως πλεονάσματα βρήκαν και δεν μπορεί να υπάρχουν και πλεονάσματα και άδεια ταμεία!

Τώρα υπέγραψαν τα πλεονάσματα των επομένων ετών. Και μόνο για το 2015 πήραν μια αφηρημένη υπόσχεση ότι θα μειωθεί ο στόχος. Γιατί; Όχι για να μοιράσουν χρήματα. Αλλά γιατί η οικονομία μπαίνει ξανά σε ύφεση και δεν θα μπορεί να βγάζει πραγματικά πλεονάσματα. Τα οποία, όμως, είναι το εισιτήριο για να μη χρειάζεσαι δανεικά, ώστε να βγεις από τα Μνημόνια…

Υπόσχονταν να «κουρέψουν» το χρέος. Και τώρα πασχίζουν να πετύχουν τη ρύθμιση που εξασφαλίσαμε από το Νοέμβριο του 2012!

Και το πιο σημαντικό: δεν λένε πού θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις της χώρας τους επόμενους μήνες.

Ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα και δεν διαψεύστηκαν σε τόσο σύντομο χρόνο!

Κι όχι μόνο προεκλογικά ψέματα. Και οι μετεκλογικές εξαγγελίες τους μπαίνουν τώρα υπό την έγκριση της Τρόικας. Θα τα υποβάλουν τη Δευτέρα και θα δούμε ποια θα γίνουν αποδεκτά και ποια όχι. Και με ποιο «ισοδύναμο αποτέλεσμα» το καθένα...

Το χειρότερο αποφεύχθηκε για την ώρα! Αλλά ο μεγάλος κίνδυνος δεν ξεπεράστηκε. Τώρα απλώς έβαλαν την υπογραφή τους σε πράγματα από τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε - και είχε φτάσει πάρα πολύ κοντά - να απαλλάξει τον τόπο..

Με μεγαλύτερο ψέμα: το θράσος να λένε ότι έκαναν «για πρώτη φορά διαπραγμάτευση»! Που τελικά μας γύρισε στο ίδιο σημείο, στο ίδιο Μνημόνιο, στην ίδια Τρόικα και στην προοπτική ενός νέου Μνημονίου. Αλλά σε πολύ χειρότερες συνθήκες:

Με τις καταθέσεις να φεύγουν από τις τράπεζες, την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας να υποβαθμίζεται συνεχώς, την ανάκαμψη να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ύφεση. Τα πλεονάσματα σε ελλείμματα. Και την αξιοπιστία της χώρας να έχει επιστρέψει στο χαμηλότερο σημείο. Αν αυτό λέγεται «επιτυχής διαπραγμάτευση», τότε το φιάσκο τι είναι;

Μιλάνε για σχέδια «αριστερής παρένθεσης». Ο μόνος που μπορεί να τους μετατρέψει σε «παρένθεση» είναι ο εαυτός τους! Τα ψέματα που λένε. Που έχουν κοντά ποδάρια. Η ανευθυνότητα που δείχνουν. Που ήδη άρχισε να αποκαλύπτεται. Και το χειρότερο: το ύφος και η αλαζονεία τους. Που είναι διχαστικά για την κοινωνία, αντιαισθητικά για κάθε σοβαρό Έλληνα και που αμαυρώνουν τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Όσο μιλάνε για «παρενθέσεις», το φόβο τους δείχνουν! Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους! Αν το μπορούν κι αν το αντέχουν…

Εμείς δεν θα δείξουμε την ανευθυνότητα που εκείνοι επέδειξαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Αλλά και δεν θα τους αφήσουμε να πάνε τη χώρα στα βράχια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris. aold avatar
  aris. aold 21/02/2015 18:23:17

  Δυστυχώς για την ΝΔ υπάρχει το εξής πρόβλημα. Οι ψηφοφόροι που δεν καταλαβαίνουν πανηγυρίζουν ότι ο Τσίπρας διαπραγματεύθηκε σε σχέση με τους προηγούμενους. Οι ψηφοφόροι που καταλαβαίνουν γνωρίζουν ότι κάποιας μορφής μνημόνιο και αυστηρό έλεγχο η χώρα θα έχει αφού οι ξένοι δεν μας έχουν εμπιστοσύνη ότι χωρίς τρόικα θα πράξουμε το σωστό. Δηλαδή νοιώθουν ανακούφιση για την απόφαση Τσίπρα να ακολουθήσει με οριακές βελτιώσεις τον δρόμο των προηγούμενων. Η Αβερωφικού τύπου αντιπολίτευση, οι Βουλτέψειες ανακοινώσεις του νέου εκπροσώπου του κόμματος και οι Γεωργιάδειες υπερβολές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην ΝΔ. Η ΝΔ πρέπει να υπερκεράσει με προτάσεις τον Σύριζα σε όσα έχει υποσχεθεί. Εαν η ΝΔ αφήσει το μεταρρυθμιστικό γήπεδο για να παίξει μπάλα μόνος του ο Σϋριζα με σουποειδείς μεταρρυθμίσεις τότε θα μπει στην γωνία. Για παράδειγμα αύριο η ΝΔ πρέπει να πιέσει τον Σϋριζα να φέρει το νομοσχέδιο για το ξεκαθάρισμα του τοπίου στα ΜΜΕ καθώς και τον έλεγχο όλων των τραπεζικών δανείων που έχουν δοθεί. Πρέπει αύριο να φέρει προτάσεις για την πραγματική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και να καλέσει τον Σϋριζα να πάρει θέση. Αντί να πηγαίνει η ΝΔ στην βουλή και να αντιμάχεται νομοσχέδια που θα φέρνει ο Σύριζα και το εκλογικό σώμα θεωρεί ότι τα έχει ανάγκη η χώρα πρέπει να πηγαίνει ένα βήμα ποιο πέρα και να απαιτεί τα νομοσχέδια να γίνονται ποιο ριζοσπαστικά ουσιαστικά και παραγωγικά. Είναι προφανές ότι η Γερμανία αντί να πνίξει τον Σϋριζα τον πρωτο μήνα αποφάσισε για πολλούς λόγους να του δώσει κυβερνητικό χρόνο με στόχο να τεστάρει τις προθέσεις του αλλά και την κυβερνητική του παραγωγικότητα. Με την αντιπολιτευτική τακτική που εφαρμόζει η ΝΔ προσπαθεί να εκθέσει τον Τσίπρα στο 3% τις εκλογικής του δύναμης και τον αφήνει να μετακινείται προς το κέντρο.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ aris. aold 21/02/2015 22:16:31

   Η Γερμανια δεν επνιξε τον ΣΥΡΙΖΑ... Περιμενε καλε μου ανθρωπε την Δευτερα.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ aris. aold 21/02/2015 22:53:24

   Εάν κάποιος συγκρίνει τις μετρημένες και σοβαρές ανακοινώσεις του Καραγκούνη με τις γελοιότητες της Βούλτεψη, νομίζω ότι είναι τουλάχιστον προκατειλημμένος κατά της ΝΔ. Τι άλλο να σχολιάσουμε, περιττεύει ο,τιδήποτε άλλο.

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Διογένης 22/02/2015 00:01:14

    Διογενη...Στον ΣΥΡΙΖΑ σε λιγο θα βαραει ο ενας τον αλλον και aris.aold μιλαει για την Γερμανια.... Τι αλλο να του πω?? Του ειπα περιμενε την Δευτερα.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ aris. aold 21/02/2015 22:57:17

   Η ΝΔ αγαπητέ μου θα κάνει τη χειρότερη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζοντας τα μνημονιακά νομοσχέδια που θα φέρει! Θα τον αποδείξει έτσι ουρά της πολιτικής της. Θα τον εξευτελίσει σε όσους ψήφισαν "ελπίδα". Και θα αποτελειώσει ιδεολογικά έτσι όσους πολλούς ακόμη υπάρχουν στην Ελλάδα που είχαν την ψευδαίσθηση, όπως εσείς, ότι δήθεν υπάρχει τρίτος δρόμος μεταξύ χρεωκοπίας/δραχμής και εκτέλεσης των μνημονίων. Η πεποίθησή σας περί ανυπαρξίας σεναρίου ανεξαρτησίας της χώρας και πραγματικής εξόδου από τα Μνημόνια, όπως ήταν οι στοχεύσεις Σαμαρά, δείχνει, ακριβώς, πέρα από την αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας, την πίστη στο τριτοδρομικό αυτό σενάριο, που τόσο οικτρά διαψεύστηκε χθες το βράδυ και θα διαψευσθεί και άλλο και πολύ σκληρότερα την Δευτέρα/Τρίτη.

  • George N avatar
   George N @ aris. aold 22/02/2015 04:42:06

   Η ΝΔ έχασε λόγω της λιτότητας που προκάλεσε η υπερφορολόγηση, της αδυναμίας της να επανακινήσει την οικονομία, της καταστροφής που προκάλεσε στην κύρια επένδυση της συντριπτικής πλειοψηφίας, δλδ στο ακίνητο. Όχι για την κατάσταση στα ΜΜΕ ή την μεταρρύθμιση του Δημοσίου! Ταυτόχρονα δεν απάντησε ικανοποιητικά στη Δημόσια ασφάλεια αφήνοντας δεξιά της μεγάλα κενά. Αν δεν βρει λύσεις σε αυτά, το να προσπαθήσει να το παίξει ρυάκι στη θέση του Ποταμιού το μόνο που εξασφαλίζει είναι να γίνει ΠΑΣΟΚ σε χρόνο dt.

 2. pan avatar
  pan 21/02/2015 20:05:59

  Είναι πατριωτικό καθήκον να πέσει αυτή η κυβέρνηση.Όσο περισσότερο μείνει στην εξουσία τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ζημιά για τη χώρα.Αντώνη είναι στριμωγμένοι στα σχοινιά,χτύπα δυνατά.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 21/02/2015 22:43:05

  Πολύ καλά τα είπε ο Σαμαράς. Ξεφτιλίστηκαν στους ψηφοφόρους τους, είτε τους είχαν ψηφίσει για να πάμε στη δραχμή, είτε για να το παίξει σκληρά και να κερδίσει κάποια πράγματα. Πλήρης οπισθοχώρηση από τον Τσίπρα. Και από Δευτέρα θα έχουμε νέα επεισόδια στο έργο "επαναφορά στη λογική". Γιατί αναγκάζονται πλέον να γράφουν αυτοί κείμενα όχι μόνο να απορρίπτουν τα έτοιμα με ψευτομαγκιά που χθες τους κόπηκε μαχαίρι αφού από Τρίτη-Τετάρτη οι τράπεζες θα κατέρρεαν αν δεν δέχονταν τους όρους.

 4. Fotini avatar
  Fotini 21/02/2015 22:43:45

  Μήπως κατά τήν τετράμηνη παραμονή θά ὑπάρχη προεργασία greekexit;;;;

  • κεντροδεξιος avatar
   κεντροδεξιος @ Fotini 21/02/2015 23:06:49

   Συμφωνώ απολύτως

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 22/02/2015 00:21:32

  ΤΑ 'ΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΙΚΗ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ- ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ! Έπεσε στην παγίδα Σόιμπλε! Η Κυβέρνηση Μίκη, ναι, η αριστερή υποτίθεται Κυβέρνηση, στην οποία μόνο εσύ, δημόσια και κόντρα σε όλους, δεν έδωσες ψήφο εμπιστοσύνης, αποδέχθηκε χθες με την υπογραφή της στο κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, τη νομιμότητα του εν πολλοίς παρανόμου-απεχθούς (μίζες - διογκωμένο πλασματικά έλλειμμα - αγγλικό και όχι ελληνικό δίκαιο - παράδοση εθνικής ασυλίας - αντισυνταγματικότητα όρων, εκτός της θέλησης του λαού, αντιδημοκρατικό) και επαχθούς (δυσβάσταχτου πέραν κάθε ανθρωπίνου ορίου) Χρέους! Ο ΟΡΟΣ-ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ Χθες Μίκη, 20 Φεβρουαρίου 2015, η Κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε μέσα στο Κοινό Ανακοινωθέν του έκτακτου Eurogroup και τον εξής τρομερό όρο του Σόιμπλε: "The Greek authorities reiterate their unequivocal commitment to honour their financial obligations to all their creditors fully and timely" (επίσημοκείμενο) Που σημαίνει σε μετάφραση: "Οι Ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική (αδιαμφισβήτητη) δέσμευσή τους να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως"! Δηλαδή η Κυβέρνηση Τσίπρα αποδέχθηκε την πλήρη νομιμότητα του υπέρογκου και εν πολλοίς παράνομου, απεχθούς και επαχθούς Χρέους, το οποίο δεσμεύεται ρητά να αποπληρώσει στο σύνολό του πλήρως και εγκαίρως, με τις τεράστιες ετήσιες δόσεις που έχουν προαποφασιστεί και είναι η αιτία της φτώχειας και της λιτότητας στην Ελλάδα! Με άλλα λόγια ο Σόιμπλε, για να χορηγήσει τη δόση των 7,2 δισ., έβαλε και την Αριστερή Κυβέρνηση Τσίπρα, να προσυπογράψει την Νομιμότητα και Αναγνώριση του ΧΡΕΟΥΣ-ΦΟΝΙΑ! Και αυτό είναι τραγικό! Είναι "έγκλημα"! ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ Ο Ισημερινός του Ραφαέλ Κορρέα, ως γνωστόν, έστησε Εξεταστική Επιτροπή Ελέγχου της Νομιμότητας του Χρέους, βρήκε ένα μεγάλο κομμάτι ότι ήταν παράνομο, προϊόν συναλλαγών και διαφθοράς και αρνήθηκε να το πληρώσει. Στάση πληρωμών... Έπειτα, σε μια κίνηση αβροφροσύνης, δήλωσε πως είναι έτοιμη να επαναγοράσει τα Ισημερινά Ομόλογα στο 35% της αξίας τους για όποιον ήθελε. Αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των ξένων ομολογιούχων να προστρέξει και να αποδεχθεί την προσφορά, για να μην χάσει το 100% των χρημάτων του. Έτσι ο Ισημερινός επέβαλλε με το έτσι θέλω και νομιμότατα, μείωση του Χρέους του κατά 65%! Δηλαδή στα δεδομένα της Ελλάδας με Χρέος 315 δισ., η μείωση θα ήταν σχεδόν 205 δισ. και άρα το Χρέος θα έπεφτε αυτόματα στα μόλις 110 δισ. και κάτω του ΑΕΠ! NOIAZOMAI/ 6 ώρες πριν

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 22/02/2015 00:30:34

  ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΥΡΙΟΙ; Ή ΟΧΙ; Θα περάσει από τα έδρανα ονομαστικά το νέο επεκτάσιμο Μνημόνιο ή θα γίνει και νέα εκτροπή; Ερήμην των Βουλευτών... Μετά το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το ΚΚΕ, τον ίδιον τον Σαμαρά, αντιδρούν ήδη και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να υπάρξει σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας, για την Μνημονιακή στροφή! Και ρωτούμε: θα φέρει η Κυβέρνηση το κείμενο της ασύμφωνης με το πρόγραμμά της Συμφωνίας στη Βουλή; Ώστε να ψηφιστεί ή όχι ονομαστικά το νέο επεκτάσιμο Μνημόνιο από τους Βουλευτές έναν προς έναν; Γιατί οτιδήποτε άλλο θα είναι βαριά εκτροπή για μια αριστερή, δημοκρατική Κυβέρνηση! ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ! Να γελάσει κάθε πικραμένος... (σ.σ. εάν θέλει ο κόσμος ένα γρήγορο κριτήριο για το εάν κάτι είναι συμφέρον ή όχι για τη χώρα, ας παρακολουθεί τη στάση του Ποταμιού... Εάν το επαινεί αλίμονό μας...)NOIAZOMAI/ πριν 1 ώρα περίπου

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 22/02/2015 00:49:36

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΪΜΠΛΕ, ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ, ΟΤΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! http://on.fb.me/1CWJVvn ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ/ 9 ώρες πριν

 8. airman avatar
  airman 22/02/2015 12:01:17

  Η αποκλειστική ενασχόληση με την τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Οι συμπληγάδες στις οποίες παραπλανητικά οδήγησε και συνεχίζει να οδηγεί τον τόπο η εκλεγμένη Κυβέρνηση συνεργασίας είναι αναμενόμενο να στρέφουν την κύρια προσοχή και προσπάθεια στην αποφυγή συντριβής της χώρας. Πρέπει όμως να δούμε και λίγο πιο μακριά στο χρόνο. Η προοπτική της χώρας μέχρι το Δεκέμβριο ήταν να ολοκληρωθεί το συμφωνημένο πρόγραμμα, έστω και την 28/2. Στη συνέχει η χώρα να προσπαθήσει σταδιακά να βγει στις αγορές, με ένα "δίχτυ προστασίας" να έχει το ρόλο της εξασφάλισης σε περίπτωση "περιορισμένης ανταπόκρισης". Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως η χώρα θα έκανε κινήσεις, κάτι σαν το τζίρο στα εμπορικά. Και όπως ξέρουμε μαγαζί που κάνει τζίρο, έχει δοσοληψίες, στέκεται στην αγορά έστω και δύσκολα. Στα σοβαρότερα τώρα. Η κατάσταση φαίνεται να οδηγεί σε νέο πρόγραμμα μετά τον Ιούλιο. Όπως και να το βαφτίσουμε, δε φαίνεται έξοδος στις αγορές από το φινιστρίνι. Και οι αποφάσεις Γιούνκερ και Ντράγκι (αυτό το ανόητο σχέδιο τέλος πάντων) δε φαίνεται να μας αγγίζουν. Για πιο λόγο θα μπορούσε άραγε να οδηγηθεί η χώρα και σε επόμενο πρόγραμμα; Η απάντηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει κάποιο "Μνημόνιο" για να επιβιώνει διαπραγμετευόμενος ως Κυβέρνηση είναι απλοϊκή. Αλλού είναι το μυστικό. Οι γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές συνθήκες καθιστούν την Ελλάδα τον πιο σημαντικό παράγοντα στην Ευρωπαϊκή ακτή της Μεσογείου στην περιοχή. Σε συνδυασμό με την ύπαρξη κιτασμάτων, η διαπραγματευτική ισχύς της ως "δρώντα παίχτη" στις αγορές δίνει άλλες δυνατότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο νυν Γάλλος Πρόεδρος όσο και ο προηγούμενος έθεσαν ευθέως και σαφώς τη σπουδαιότητα τόσο της θέσης όσο και του ορυκτού πλούτου της χώρας. 'Ενας πλούτος που βρίσκεται κλειδωμένος στο "σεντούκι" και το κλειδί για να ανοίξει λέγεται ΑΟΖ. Και όπου ΑΟΖ κυριαρχικά δικαιώματα. Η συνέχεια δική σας.

  • George N avatar
   George N @ airman 23/02/2015 10:15:22

   Πρέπει κανείς να έχει πολύ πλούτο και να θέλει να τον χάσει για να χρηματοδοτήσει όχι εξόρυξη αλλά ακόμα και έρευνα με το βαρέλι στα 50$. Το ότι όλοι οι διεθνείς παίχτες την κάνανε από το Ιόνιο κάτι δείχνει άσχετα αν εμείς πιστεύουμε ότι οι εταιρείες δεν ξέρουν το συμφέρον τους και το ξέρουμε εμείς. Αυτό που μας είπαν είναι ότι ούτε να ψάξουμε να βρούμε δεν συμφέρει. Ο "ορυκτός πλούτος" είναι στην ίδια κατηγορία με την Τράπεζα Ανατολής, τον Αρτεμη Σώρρας και τις "προφητείες των γερόντων". Υποπροϊόντα της χρεοκοπίας και τροφή για απελπισμένους. Δεν μπορούν να καταλάβουν την ανεπάντεχη για αυτούς καταστροφή, δεν βλέπουν ελπίδα και το μυαλό τους παίζει παιχνίδια. Το γεωπολιτικό από την άλλη έχει βάση αλλά τείνουμε να το υπερεκτιμήσουμε και να το εντάξουμε σε θεωρίες συνωμοσίας με πράκτορες, σκοτεινά κέντρα κτλ οπότε η συζήτηση χάνει την σοβαρότητα που της πρέπει. Από την άλλη δίνει πρώτης τάξης υλικό για μυθιστόρημα.

 9. Than avatar
  Than 22/02/2015 14:07:30

  Δε νομίζω οτι υπάρχει ορυκτός πλούτος τέτοιου μεγέθους. Αν υπήρχε θα ήμασταν ήδη στη δραχμή για να μας τον πάρουν φθηνότερα.Οι Ευρωπαίοι θέλουν απλά να αποδείξουν οτι μπορούν να κουμαντάρουν τη μικρή Ελλαδα, γιατί αν δεν μπορούν τότε αν προκύψει πρόβλημα σε μεγαλύτερη χώρα η Ένωση θα έχει σοβαρό θέμα.Τώρα όσον αφορά τη θέση της ΝΔ, θα πρέπει να επαναλαμβάνει συνεχώς οτι αν ήταν εκείνη στην κυβέρνηση το μνημόνιο θα τελείωνε γρηγορότερα. Επίσης να αναδείξει οτι το 2015 θα είναι μια χαμένη χρονια για την Ελλαδα εξαιτίας των μαθητευόμενων μάγων του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά η μεσαία τάξη θα κληθεί να πληρώσει περισσότερους φόρους. Αυτό πρέπει να το επαναλαμβάνει συνεχώς η ΝΔ για να καρπωθεί το ρεύμα που σύντομα θα δημιουργηθεί εναντίον του συριζα.

  • airman avatar
   airman @ Than 23/02/2015 09:03:52

   Σενάριο 1 Βήμα 1: Καλλιεργούμε συνθήκες έντασης με την Τουρκία, η οποία όταν έχει και εσωτερικά προβλήματα εκτονώνεται κυρίως προς δυσμάς. Ήδη ο φυσικός αρχηγός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πέρασε σουβλάκι το Αιγαίο. Βήμα 2: Προκύπτει ανάγκη θωράκισης της εθνικής κυριαρχίας, διότι η διακινδυνεύση ξέρουμε πως μεταφράζεται. Άρα απαιτούνται οπλικά συστήματα, τα οποία δεν μπορούμε να προμηθευτούμε, εκτός και αν "υποθηκεύσουμε" τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο. Ένας τρόπος είναι και η μη ανακήρυξη ΑΟΖ, διότι εάν ανακηρυχθεί αποτελεί αυτόματα και ΑΟΖ της ΕΕ. Βήμα 3: Οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι βρίσκουν "τρόπο" να μας εξασφαλίσουν τα απαραίτητα συστήματα, παράγοντας και διατηρώντας γραμμές παραγωγής. Βήμα 4: Με τα εξοπλιστικά ρέει και λίγο ή πολύ λίγο "λαδάκι". Βέβαια το "λαδάκι" θα έχει ήδη μπει στο "πυθάρι" με την εφαρμογή του σχεδίου. Σενάριο 2
   Βήμα 1: Η Ελλάδα πιέζεται οικονομικά και τελικά με κάποιο τρόπο (δημοψήφισμα) αποχωρεί υπερήφανα από τη ζώνη του Ευρώ. Σε αντιστάθμισμα και για περισσότερη υπερηφάνεια ανακυρήσει ΑΟΖ, η οποία είπαμε αποτελεί αυτόματα και ΑΟΖ της ΕΕ, διότι αποχώρηση από τη ζώνη του Ευρώ δε σημαίνει και αποχώρηση από την ΕΕ. Βήμα 2: Με τις οικονομικές συνθήκες που θα επικρατήσουν ένας δανεισμός με ενέχυρο τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο θα θεωρηθεί μέγιστη "επιτυχία". Βήμα 3: Οι δανειστές θα πληρώσουν αδρά σε ΔΡΑΧΜΟΥΛΕΣ και θα πάρουν σε είδος το προιόν, όποτε και όταν το κρίνουν απαραίτητο. Βήμα 4: Οι Γερμανοί (κυρίως) και οι λοιποί καταναλωτές θα μας πουλήσουν όταν χρειαστούμε ενέργεια από το "χωράφι" μας σε ΕΥΡΩ. Το πρώτο σενάριο ευννοεί τον υπερατλαντικό σύμμαχο, διότι: -θα πουλήσει προιόντα -θα έχει "δεσμευμένη" ενέργεια όχι κατ' ανάγκη για ιδία κατανάλωση αλλά για "φίλες χώρες" της περιοχής, της Τουρκίας μη εξαιρουμένης (ας μην ξεχνάμε ότι και η Κίνα διαθέτει σπάνιες γαίες αλλά προς το παρόν εξορρύσει/εξαντλεί αυτές της Μογγολίας) -θα έχει ένα λόγο παραπάνω στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στον οποίο θα εμπλέκονται αρκετοί ενδιαφερόμενοι Οι Αμερικάνοι δεν επιθυμούν το GREXIT όχι γιατι μας αγαπάνε. Στις διεθνείς σχέσεις επικρατούν πάντα τα συμφέροντα. Το δεύτερο σενάριο, εάν τελικά δεν αποφευχθεί το GREXIT (με δημοψήφισμα πάντα): -διασφαλίζει κέρδος στα Ευρωπαϊκά συμφέροντα και φαίνεται να είναι "ραμένο" στα μέτρα της Γερμανίας -απομακρύνει την Τουρκία από την ΕΕ, κάτι που δεν λέγεται αλλά είναι το επιθυμητό -ως σενάριο μας παρέχει και την απαιτούμενη υπερηφάνεια να το επιλέξουμε ενώ σε σχέση με το πρώτο δεν περιέχει κίνδυνο απώλειας εθνικής κυριαρχίας. Και τα δύο σενάρια οδηγούν ουσιαστικά σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων που απορρέουν από την ΑΟΖ. Δηλαδή σε "δέσμευση" ή ξεπούλημα εθνικού πλούτου. Ο ΓΑΠ μας ανακοίνωσε την είσοδο σε μνημόνιο από το Καστελλόριζο, με ότι αυτό συμβολίζει. Για να δούμε από που θα μας ανακοινωθεί το τρίτο Μνημόνιο. Υ.Γ. Να με συμπαθάτε, αυτοψεκάζομαι για να διαπιστώσω τον τρόπο σκέψης ενός ψεκασμένου!

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 23/02/2015 20:20:59

  “Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο. Κι εγώ είμαι εθνικιστής.” ~Κωστής Παλαμάς http://on.fb.me/17O1g0E

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ η Dimi 23/02/2015 20:28:59

   Πόσες και πόσες φορές καλή μου Dimi, δεν έχουν αποκηρύξει τον Εθνικισμό εδώ, δεχόμενοι ως "καλό" μόνο τον Πατριωτισμό. "Αρρώστια" ο Εθνικισμός, "άρρωστος" κι ο Παλαμάς λοιπόν;!

 11. товарищ Фёдор avatar
  товарищ Фёдор 23/02/2015 22:27:25

  Η ΝΔ έχασε γιατί για τον πολύ κόσμο σχεδόν συνέχισε την αποτυχημένη πολιτική του ΠΑΣΟΚ που μας έβαλε στα μνημόνια. Ούτε διαφοροποιήθηκε αισθητά, ούτε κοίταξε να κυνηγήσει την φοροδιαφυγή, ούτε έκανε τις τομές στον ΔΤ, ούτε ιδιωτικοποίησεις -απαραίτητες- της προκοπής έκανε (βλ. χάρισμα του Ελληνικού στον Λάτση π.χ.), ούτε τίποτα. Με αποκορύφωμα την dream team :) που έγινε κυβέρνηση μετά τις €-εκλογές/δημοτικές του 2014 και τον ακόλουθο ανασχηματισμό. Αν δεν πιάσει η ΝΔ τον παλμό τη εποχής σε μια Ελλ. κοινωνία που αλλάζει τάχιστα και ριζοσπατικοποιείται αναζητώντας το νέο και σύγχρονο, θα γίνει ΠΑΣΟΚ σε χρόνο d(dt), όχι dt!.. Ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει φθαρμένες φάτσες, έχει βαρεθεί. Του θυμίζουν τους εφιάλτες που πέρασε.. Πως να το πουμε. Δεν είναι λογικό, είναι συνειρμικό, είναι θυμικό. Άλλωστε, η πολιτική δεν είναι μόνο λογική, έτσι δεν είναι? Είναι και συναίσθημα, είναι να σε συνεπαίρνει ο ηγέτης και να πιστεύεις ότι είσαι ικανός για τα πάντα! Εε, αυτό δεν το΄χουν κάποιοι και το 'χουν κάποιοι άλλοι. Αν συνδυαστεί και με ικανότητα, λογική και απόφαση για πραγματικές τομές, τότε λέγεται χαρισματικός ηγέτης και διδάσκεται στα σχολεία πολλά χρόνια μετά. Υ.Γ. Σκέφτομαι να αλλάξω το ψευδώνυμο μου σε devil's councellor. Αρχίζω και πιστεύω ότι μου πάει περισσότερο αυτήν την εποχή...

  • товарищ Фёдор avatar
   товарищ Фёдор @ товарищ Фёдор 23/02/2015 23:09:31

   Και μια και είπα devil's councellor ένα τραγουδάκι σ' αυτό το πλαίσιο... https://www.youtube.com/watch?v=pkXIYgsvO0c Υ.Γ. Για να δούμε, αν συνεχίσει έτσι ο σύντροφος Αλέξης και η "ηρωϊκή" συγκυβέρνηση, σε κάνα μήνα με βλέπω το "Фёдор" να το ξαναλλάζω στο "Θόδωρος". Ίσως η επανάσταση δεν διαρκέσει και πολύ τελικά.. Όχι ότι περίμενα και τίποτα καλύτερο, αλλά η ελπίδα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.