#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2012 17:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς προς Μέρκελ: "ο ελληνικός λαός ματώνει"Βαθιά ανάσα πήραν ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του από την σημερινή, σημαντική από όλες τις απόψεις, επίσκεψη της κ. Μέρκελ. Μακριά από σκανδαλολογίες, λίστες, αντιπαραθέσεις στη Βουλή και μιζέρια γενική, η παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου έδειξε ότι η Ελλάδα είναι σταθερό μέλος της ΕΕ κι ότι η σημερινή κυβέρνηση καταβάλει έντονες προσπάθειες για να αποκτήσει η χώρα ξανά την αξιοπιστία της και να μείνει όρθια. Στο κάτω – κάτω η κ. Μέρκελ δε θα ερχόταν ποτέ σε μια χώρα που είναι υποψήφια για «κόκκινη κάρτα» ή θα συνομιλούσε με μια κυβέρνηση που τη λέξη αξιοπιστία τη γνώριζε μόνο από το λεξικό.

Χαρακτηριστικό του καλού κλίματος στο οποίο πραγματοποιείται η επίσκεψη είναι και η εικόνα του "περιπάτου" των δύο ηγετών από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο που μεταδίδουν όλα τα διεθνή ΜΜΕ

Παρά το γνωστό ...κρύο ύφος της η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέπεμψε με το ταξίδι της θετικά μηνύματα στην Ευρώπη και τις αγορές και πολύ συμπάθεια για την Ελλάδα. «Εγώ δεν είμαι δασκάλα να δώσω συμβουλές», είπε η καγκελάριος τονίζοντας ότι ήρθε για να δει από κοντά το ελληνικό πρόβλημα και να βοηθήσει στις λύσεις που χρειάζονται.

Παρέπεμψε επίσης στο Νοέμβριο και στην έκθεση της τρόικας η οποία θα κρίνει και το πότε θα εκταμιευτεί η δόση.

Η κ. Μέρκελ αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να πάρουν τέλος οι δοκιμασίες που περνά.

Ωστόσο, στην ίδια γερμανική συνταγή, από αυτή που βγαίνουν... στεγνά και τα στρούντελ, επέμεινε ότι η συνταγή που ακολουθείται στην Ευρώπη είναι σωστή ενώ για την Ελλάδα τόνισε ότι είναι δύσκολη περίοδος και μακρύς ο δρόμος, έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι και πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος.

Αναγνώρισε επίσης ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου αναφέροντας το παράδειγμα του πρωτογενούς ελλείμματος που έπεσε από το -10% στο -2%. «Ο δρόμος είναι σκληρός αλλά αξίζει ο κόπος», είπε και συνέχισε «Είμαι πεπεισμένη ότι είναι ο σωστός δρόμος, υπάρχει ελπίδα για τους νέους. Δε μπορεί με ένα μέτρο, μέσα σε μια νύχτα και με μια δόση να λυθούν όλα τα προβλήματα».

Η Μέρκελ επέμεινε στο ζήτημα της αξιοπιστίας που πρέπει να αποκτήσει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και όλη η Ευρώπη ενώ ανέφερε: «Ελπίζω κι εύχομαι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ».

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά η κ. Μέρκελ αναγνώρισε τις συνέπειες διάλυσης της Ευρωζώνης και μιας εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ, λέγοντας ότι το 60% των γερμανικών εξαγωγών είναι στο νότο της Ευρώπης. «Έχουμε ένα κοινό νόμισμα. Αν ο ένας δεν είναι καλά μέσα σ' αυτό τον κοινό χώρο τότε και ο άλλος δεν είναι καλά», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και διαπίστωσε ότι «έχουν γίνει σημαντικά βήματα». Αναγνώρισε επίσης το μέγεθος του προβλήματος λεγοντας: «Έχουμε να κάνουμε με προβλήματα τα οποία έχουν εδραιωθεί εδώ και δεκαετίες». Παρόλα αυτά τόνισε ότι «βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ».

Παράλληλα τόνισε ότι εκτός από τα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να υπάρχουν και μέτρα ανάπτυξης. «Θα κάνουμε ότι πρέπει για να έχει η Ελλάδα πρόσβαση σε κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και της γερμανικής Kfw. Θα διαπιστώσουμε ποιοι πόροι μπορούν να διατεθούν στην Ελλάδα για ευρωπαϊκά προγράμματα»,

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς, αφού καλωσόρισε με θέρμη τη Γερμανίδα καγκελάριο είπε ότι ο Έλληνας ματώνει αυτή τη στιγμή αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ. Εμφανίστηκε αποφασισμένος να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα ώστε να βγει από την ύφεση και την ανεργία και ζήτησε τη στήριξη της ΕΕ για να γίνουν αναπτυξιακές προσπάθειες.

Ανέφερε ότι η αξιοπιστία της Ελλάδας έχει αυξηθεί σημαντικά τονίζοντας ότι «η επίσκεψη της κ. Μέρκελ βγάζει την Ελλάδα από τη διεθνή απομόνωση και λόγω των δικών μας λαθών».

Έστειλε επίσης ένα μήνυμα εντός κι εκτός Ελλάδας: «Όσοι πόνταραν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ που θα πλήγωνε την ΕΕ τώρα θα χάσουν το στοίχημα». Και συνέχισε: «Έχουμε φιλότιμο, έχουμε περηφάνια, υποδεχθήκαμε μια φίλη της Ελλάδας και γυρίζουμε μια νέα σελίδα στις Ελληνογερμανικές σχέσεις».

«Ο καθένας μπορεί να καταλάβει το εκτόπισμα, την εμβέλεια, τη δύναμη της Γερμανίας στην ευρωζώνη», τόνισε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι η Ελλάδα κερδίζει από την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ.

Ανέφερε επίσης δύο φορές ότι εχθρός της χώρας είναι η ύφεση και ζήτησε από την ΕΕ να βοηθήσει ώστε να κερδηθεί το στοίχημα, να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού και να ξεπεραστεί η κρίση. «Δεν είμαι εφησυχασμένος, προσπαθώ να γυρίσουμε σελίδα», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Συμφωνία - πακέτο

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων που έκαναν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έλεγε ότι όλα τα ζητήματα της συμφωνίας θα έρθουν πακέτο και όχι ένα- ένα, καθώς και ότι έχει τεθεί και αυτό της επιμήκυνσης. "Να το συζητήσουμε" ήταν η απάντηση επ' αυτού της Γερμανίδας καγκελάριου, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία στη σύνοδο κορυφής στις 17- 18 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι η σύνοδος κορυφής να εξουσιοδοτήσει το επόμενο Eurogroup η έκτακτο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη Μέρκελ-Σαμαρά

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jim Bim avatar
  Jim Bim 09/10/2012 17:37:52

  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ, η τεχνη του παραλογου και του ονειρου ειναι το θεατρο, η ζωγραφική κλπ.

  Ο Σαμαράς είναι Πολιτικός !!
  Οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν είναι καν καλιτέχνες !!!

  • ΓΚΙΟΙ avatar
   ΓΚΙΟΙ @ Jim Bim 09/10/2012 21:09:08

   ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
   ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.

  • T.V avatar
   T.V @ Jim Bim 10/10/2012 15:54:23

   Καλα αποδειξε μου πως ειναι εφικτο να ζεις με 500 ευρω και μετα τα ξαναλεμε....

  • dfhgf avatar
   dfhgf @ Jim Bim 10/10/2012 19:32:43

   Είσαι ανίκητος

 2. αβαρία avatar
  αβαρία 09/10/2012 17:44:23

  Θα την δώσουν τουλάχιστο ολόκληρη ή πάλι μισή τη ρημάδα τη δόση μας στο τέλος του Νοέμβρη όταν το ταμείο θάναι τελείως άδειο και ο βερεσές του κράτους στους ιδιώτες θάχει περάσει τα 10 δίς?
  Συζήτησαν άραγε και τι θα γίνει αν αποπειρθεί ο Σαμαράς και να εφαρμόσει τα μέτρα?

  • αβαρία avatar
   αβαρία @ αβαρία 09/10/2012 20:42:50

   Δεν πρόλαβα να το πώ και ήρθε ο Ολι Ρεν και με επιβεβαίωσε...Μισή η δόση και βλέπουμε.

 3. Jim Bim avatar
  Jim Bim 09/10/2012 17:46:04

  Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!!!!!
  Η ΔΙΑΠΑΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΜΠΕΙΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ....

  • Jim Bim avatar
   Jim Bim @ Jim Bim 09/10/2012 19:42:39

   Σκέψου να ηταν Πρωθυπουργος πριν από δύο χρόνια ... ούτε μνημόνιο θα είχαμε ......

 4. Tasos avatar
  Tasos 09/10/2012 17:49:52

  Πολύ φασαρία για το τίποτα, και η επικοινωνιακή "ανάσα" που κερδήθηκε θα ξοδευτεί σε χρόνο μηδέν όπως η πρόσφατη - φετινή - ιστορία διδάσκει, βενζίνη για 1-2 βδομάδες και μετά πάλι τα γνωστά.
  Η διαφωνία και η εμμονή της Γερμανίας είναι σαφής:
  ο Σαμαράς λέει ότι ο εχθρός είναι η ύφεση και η Μέρκελ λέει ότι η συνταγή που ακολουθείται είναι η σωστή! (άρα κακώς λέμε για κακό μπάτσο το Σόιμπλε αφού με άλλα λόγια τα ίδια μας λέει και η φράου).

  • Tassos avatar
   Tassos @ Tasos 10/10/2012 00:03:54

   Εσύ τι περίμενες? Να φέρει κανα φορτηγό με λεφτά η Μέρκελ και να το δώσει στον Σαμαρά?

   • Tasos avatar
    Tasos @ Tassos 10/10/2012 01:14:08

    Οχι βέβαια! Περίμενα αυτό που έκανε. Ας το δούν αυτοί που νομίζουν ότι γλύκανε η Μέρκελ κι άλλαξε στάση. Διπλωματικά πάντως θα μπορούσε να πεί ότι εξετάζουμε το Α και το Β και κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο κλπ. Όταν όμως ένα σωρό κόσμος εντός κι εκτός Γερμανίας της λέει ότι η συνταγή δε βγαίνει (με 1ο το ΔΝΤ) και αυτή βγαίνει να πεί ότι είναι σωστή η συνταγή, ε πιό σαφής δε μπορεί να γίνει.

 5. Μυρριναίος avatar
  Μυρριναίος 09/10/2012 18:22:48

  Παρακαλέσαμε για ελεημοσύνη. Δεν την χρειαζόμαστ και δεν θα μας την δώσουν. Η Μέρκελ και η κάθε Μέρκελ της γης αυτής δεν νοιάζεται για την χώρα μας και τον λαό της.Ούτε μας αγαπάει ούτε μας μισεί. Νοιάζεται για τις δικές της τράπεζες για τους δικούς της βιομήχανους για την δική της χώρα. Και πιστεύει πως η πολιτική που ακολουθεί έναι σωστή και εξυπηρετεί αυτά τα συμφέροντα. Οι δικοί μας πολιτικοί και οι δικές μας ηγεσίες πρέπει , εάν πιστεύουν πως η πολιτική αυτή πέρα από καταστροφική για τον κοινωνικό , οικονομικό και πολιτιστικό ιστό της χώρας μας είναι και αναποτελεσματική να πράξουν ως εκπρόσωποί μας (πο σχεδόν όλοι και σχεδόν πάντα το ξεχνάνε) και να που εκ μέρους μας στην κα Μέρκελ πως ο ελληνικός λαός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ. Ούτε τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία ούτε τίποτα από όλα που ακούμε το τελευταίο διάστημα. Αν το ρεκόρ του αρσιβαρίστα είναι τα 250 κιλά και ένα κιλό μόνο να προσθέσεις το βάρος θα πέσει.Ας μην περιμένουμε από καμία Μέρκελ να μας σηκώσει μετά. Το θέμα είναι να μην πέσουμε

 6. Ίδας avatar
  Ίδας 09/10/2012 18:28:34

  Κάνε αυτό που πρέπει και ξέρεις πολύ καλά!
  Η Ελλάδα θα τα καταφέρει._
  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 7. theo1611 avatar
  theo1611 09/10/2012 18:31:24

  Όπως ο Γιώργος πήγε στο Καστελόριζο, η Άγκελα ήρθε στην Αθήνα!!!

  Σφίξανε οι κ..οι πάλι, και η Άγκελα επέλεξε την Αθήνα για την κωλοτούμπα!!!

  Βέβαια η Άγκελα είναι σοβαρή, συν Αθηνά και χείρα κίνει μας είπε και σ' αυτό δεν μπορεί να την ψέξει κανείς.

  ΥΓ: Περιμένω τα video με τον ΓΑΠ προ και μετά ΔΝΤ σε αντιπαραβολή με τα videos της Μέρκελ τότε (πάρτε το ΔΝΤ) και τώρα (που το ΔΝΤ της λέει πάρτο πάνω σου!!!)

 8. mx avatar
  mx 09/10/2012 18:36:22

  ΦΑΓΕ: Μεταφορά έδρας στο εξωτερικό…

  09/10/2012 17:58


  Την ώρα που κόμματα και δημοσιογράφοι αναλώνονται στα περί επιτυχίας της επίσκεψης της Μέρκελ ή στο αντίθετο, όλα όμως σε επικοινωνιακό επίπεδο, η ουσία είναι αλλού.

  Μία μεγάλη ελληνική εταιρεία, η ΦΑΓΕ, έπειτα από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, θα μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η δημιουργία της FAGE International, η οποία θα έχει ρόλο μητρικής εταιρείας. Η ΦΑΓΕ Dairy Industry θα είναι πλέον η ελληνική θυγατρική, ενώ τις δραστηριότητες στην αγορά του Λουξεμβούργου θα αναλάβει η FAGE Luxembourg S.a.r.l.

  Κι όλα αυτά για να μπορέσει να ανταγωνιστεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας αγοράς. Με άλλα λόγια το Λουξεμβούργο προφανώς προσφέρει καλύτερο κλίμα για τις επιχειρήσεις, καταφέρνοντας να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις. Για να μην αναφερθούμε στο ότι η εταιρία θα… ντιρμπλάρει και το καθεστώς τεράστιας επιχειρηματικής αβεβαιότητας για το ποιος θα ξυπνήσει στραβά το πρωί και θα αποφασίσει να ρίξει το ένα ή το άλλο χαράτσι.

  Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο στην επιχειρηματικότητα από το να μην μπορείς στοιχειωδώς να προβλέψεις το επιχειρηματικό περιβάλλοον που καλείσαι να αντιμετωπίσεις… Κι όλα αυτά (η αδυναμία υποστήριξης ελληνικών εταιρειών κι επιχειρήσεων) την στιγμή που η Α. Μέρκελ έχει επαφές με επιχειρηματίες και τραπεζίτες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

  • Φανη avatar
   Φανη @ mx 09/10/2012 20:46:46

   Κατα τ αλλα να φερουμε επενδυσεις, εδω φευγουνε κι αυτες που εχουμε....

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ mx 09/10/2012 21:19:34

   Μπράβο που το θέτεις το θέμα στις σωστές του διαστάσεις.
   Η Μέρκελ ούτε φίλος μας, ούτε εχθρός μας είναι. Εχθρός μας είναι οι εγγενείς αδυναμίες του ελληνικού κρατικού συστήματος και οι κακές ελληνικές νοοτροπίες που ενισχύουν και διαιωνίζουν τις παραπάνω.

 9. elli avatar
  elli 09/10/2012 18:36:55

  Την ταϊσαμε, την ποτίσαμε,την πήγαμε βόλτα, για να μας πει ότι θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα ανάπτυξης.
  Ευχαριστούμε πολύ για τη συμβουλή και τη συμβολή σας! Λες και 2 χρόνια δεν ακούμε τη λέξη "ανάπτυξη" 20 φορές την ημέρα, αλλά από πράξη τίποτα!
  Κι εδώ που τα λέμε κανείς δεν θα επένδυε σ'ένα κράτος που καταρρέει, σ'ένα κράτος που αλλάζει φορολογικά συστήματα 2 φορές το χρόνο, σ'ένα κράτος που η τελική φορολογία αγγίζει το 50% χωρίς καμμία ανταποδοτικότητα προς τον πολίτη, σ΄ένα κράτος που για να ξεκινήσεις επιχείρηση πρέπει πρώτα να "φάνε" εφορίες, πολεοδομίες, επιμελητήρια, νομαρχίες,και μετά από ένα απίστευτο γολγοθά μπορεί και να πάρεις την άδεια.
  ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ σ'ένα κράτος που ούτε οι ίδιοι οι πολιτικοί του το εμπιστεύονται και βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ή βρίζουν το λαό του" διεφθαρμένο"!

 10. mx avatar
  mx 09/10/2012 18:40:23

  Γερμανικές εξαγωγές: Αύξηση εν μέσω κρίσης…  Ελαχιστοποιούνται τα κίνητρα της Άγκελα Μέρκελ να αλλάξει τη στάση της, καθώς πέραν των αντιδράσεων του συντηρητικού πολιτικού ακροατηρίου στη Γερμανία, έρχεται άλλη μια αιφνιδιαστική εξέλιξη να περιπλέξει τα πράγματα…

  Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (Destatis), οι εξαγωγές της γερμανικής βιομηχανίας αυξήθηκαν τον μήνα Αύγουστο, μια εξέλιξη που δεν ανέμεναν οι οικονομικοί αναλυτές. Αυτό κατέστη δυνατό λόγω αύξηση της ζήτησης εκτός Ευρωζώνης η οποία κάλυψε το εσωτερικό πρόβλημα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αύξηση που καταγράφηκε ήταν της τάξης του 2,4%.

  Πολλοί αναλυτές εμφανίζονται να μην πιστεύουν στα μάτια τους, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα «απίστευτο», λόγω της ρευστότητας που επικρατεί όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά παγκοσμίως. Κάποιοι βέβαια επιμένουν ότι η πτώση είναι νομοτελειακή και θα καταγραφεί τους επόμενους μήνες. Προς το παρόν, σε ετήσια βάση σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 5,8% παρά την πτώση κατά 3,1% των εξαγωγών προς τις χώρες της Ευρωζώνης. Η συνολική αύξηση στις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας, ανήλθε στο 13,1%.

  Η υγεία της γερμανικής οικονομίας φαίνεται από το γεγονός ότι ενώ οι εξαγωγές ανήλθαν στα 90,1 δισεκατομμύρια ευρώ, οι εισαγωγές ήταν 73,8%, δηλαδή εμπορικό πλεόνασμα 16,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

 11. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 09/10/2012 18:59:36

  Γράφετε: "Παρέπεμψε (η Μέρκελ) επίσης στο Νοέμβριο και στην έκθεση της τρόικας η οποία θα κρίνει και το πότε θα εκταμιευτεί η δόση." Το "αν" το ξεχάσατε...

 12. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 09/10/2012 19:02:56

  Ακόμα στην επιμήκυνση έχετε μείνει ορισμένοι...μια τρύπα στο νερό είναι η επιμήκυνση που θα κρατήσει τη θηλειά στο λαιμό και την ύφεση για μερικά χρόνια ακόμα...χωρίς νέο κούρεμα το πρόγραμμα δεν βγαίνει από όποια μεριά και να το δείς...απλά μαθηματικά είναι...όσο νωρίτερα το καταλάβουν τόσο καλύτερα για τη χώρα.

 13. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 09/10/2012 19:05:41

  Σαμαράς προς Μέρκελ: “ο ελληνικός λαός ματώνει”

  Τo ξέρει, δεν την ενδιαφέρει, δεν είναι λαός της.

 14. to anthos tou kakou avatar
  to anthos tou kakou 09/10/2012 19:37:20

  Eντός, εκτός και επί τα αυτά..... Ήρθε για να εξυπηρετήσει προσωπικές της πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε ακριβώς εκεί που ήμασταν πριν να έρθει. Ότι κάνουμε μόνοι μας. Αναμενόμενο.

 15. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 09/10/2012 19:48:23

  Σφίγγα ἡ δικιά σου, πάντως.

 16. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 09/10/2012 19:49:16

  Την βαθιά ανάσα πράγματι την πήραμε και μπράβο στον Σαμαρά.
  Απο εμάς πλέον εξαρτάται αν αντέξουμε το μακροβούτι.
  Πράγμα κατά την γνώμη μου δύσκολο αν δεν αλλάξει άμεσα σχεδόν όλος ο κρατικός μηχανισμός που σ άλλα πράγματα είναι μαθημένος.

 17. Παύλος avatar
  Παύλος 09/10/2012 20:17:42

  Μερικοί από εμάς σχολιάζουν με το θυμικό και όχι με την λογική και με ψυχραιμία!
  Πρέπει , όμως, να καταλάβουμε ότι η πολιτική και δη σε καταστάσεις κρίσεων,είναι κατ' αρχήν διπλωματία και ψυχολογία !
  Πιστεύω ότι και ο τελευταίος Έλληνας έχει κάνει την ..."φαντασίωση"να ρίξει ένα σκαμπίλι στην παρειά αυτής δυνάστου (δυνάστριας κατά Μπαμπινιώτη) , αλλά, αν βρισκόταν σε επίσημη και υπεύθυνη θέση, θα χαμογελούσε ευγενικά και καλά θα έκανε !

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Παύλος 09/10/2012 22:20:06

   Προσωπικά Παύλο,πιό πολύ μέ ἔλκει ἡ παρειά τοῦ στριφνοῦ Σόϊμπλε...

 18. xp avatar
  xp 09/10/2012 21:01:58

  Kossovo θα γινουμε στο τέλος με ευρώ στα ΑΤΜ και κόλαση παντού!!!

 19. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 09/10/2012 21:15:19


  Αντιγράφω από σχόλια χρηστών τής Ναυτεμπορικής:

  G.K. [176.92.5xx.xxx] 9/10/2012 18:14
  Ακολούθως παραθέτω πραγματική ιστορία που εξηγεί απόλυτα γιατί τίποτα δε θα γίνει αν δε διαλυθεί το δημόσιο στα εξ ων συνετέθη και δε στηθεί από το μηδέν. Όσο και να χτυπιούνται η Μέρκελ, ο Αντωνάκης ή οποιοσδήποτε άλλος, ένα καρκίνωμα δε θεραπεύεται. Μονάχα το κόβει κάποιος και το πετάει σε έναν κάδο σκουπιδιών.

  Ιδού η ιστορία:

  Ένας άνθρωπος σε νησί του Σαρωνικού έχει ένα καρνάγιο που επισκευάζει ψαροκάικα. Εκεί έχει μια μικρή ράμπα ανέλκυσης η οποία, φυσικά, είναι στον αιγιαλό. Προκειμένου να φτιάξει δύο προστατευτικά πλαϊνά στη ράμπα ώστε να μην κινδυνεύει κανένας άνθρωπος κατά την ανέλκυση, χρειάστηκαν δύο χρόνια προκειμένου να συλλέξει και να υποβάλλει τα κάτωθι έγγραφα:

  1.Αίτηση προς το ΥΠΟΙΚ

  2.Απόφαση Νομάρχη Αττικής περί αιγιαλού

  3.Έγκριση από το ΓΕΝ

  4.Έγκριση της Διεύθυνσης Λιμένων και Λιμενικών έργων του ΥΕΝ

  5.Έγκριση της Υπηρεσίας Φάρων του Π.Ν.

  6.Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων από Νομαρχία Πειραιά

  7.Έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΠΕΧΩΔΕ

  8.Έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του ΠΕΧΩΔΕ

  9.Έγκριση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού

  10.Έγκριση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς

  11.Έγκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού

  12.Έγκριση της μελέτης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς

  13.Έγκριση της Διεύθυνσης Αλιείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς

  14.Πρακτικό της Νομαρχιακής Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νομού Πειραιά

  15.Εισήγηση του Προϊστάμενου της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά

  16.Πρακτικό της Επιτροπής Δημοσίων Κτημάτων Πειραιά.

  Θέλετε ανάπτυξη, ε; Μ'' αυτό το πλευρό να κοιμάστε.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ιαπετός 09/10/2012 21:22:37

   Η έγκριση από τον ΕΟΤ για τα προστατευτικά πλαϊνά στο καρνάγιο υπακούει σε μία φοβερή λογική: Είναι η λογική ύπαρξης του ΕΟΤ. Αν καταργήσεις όλες αυτές τις άδειες, θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης...

 20. μαρικα avatar
  μαρικα 09/10/2012 21:57:02

  Tο ρημαδι το δημοσιο ειναι η αιτια τις καταστροφης.Απο εκει ξεκινανε και οι λαμωγιες,για να κανεις την δουλεια σου τι κανεις?η γεινεσαι παρανομος με κυνδινο να σε κυνηγανε μια ολοκληρη ζωη,η προσπαθεις με φακελακι για να πεσουν γρηγορα οι υπογραφες,ας περιμενει ο κυριος Σαμαρας να ερθει η αναπτηξη με αυτους τους χαχολους.

 21. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 09/10/2012 22:09:30

  Όλα τα έγγραφα που απαιτήθηκαν είναι δημόσια έγγραφα.

  Τα οποία τα εκδίδουν οι δημόσιες υπηρεσίες.

  Το ελληνικό κράτος προφανώς αδυνατεί να επισπεύσει τις διαδικασίες του.

  Καθήκον του κου Ράιχενμπαχ και της task force είναι, μεταξύ άλλων, και η παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών για την δικτυακή ενοποίηση του περιβάλλοντος αναζήτησης δημοσίων εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

  2 σχεδόν χρόνια που βρίσκεται ο κύριος αυτός στην Ελλάδα, έχεις αναρωτηθεί αν και ποιες εισηγήσεις έχει κάνει, και αν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη διεύκόλυνση επιτάχυνσης των διαδικασιών στην ελληνική δημόσια διοίκηση;

  Ο δήθεν αντίλογος ότι φταίει το γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολλοί και οκνηροί και ο υπερπληθυσμός τους έχει σκοπό την κομματική εξυπηρέτηση έχει βάση, αλλά όχι τόση όση θέλουν ορισμένοι να νομίζουμε. Άλλωστε από το 2010, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μειωθεί κατά περίπου 350 χιλιάδες στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ έχουν μειωθεί και οι αποδοχές τους κατά περίπου 30% μεσοσταθμικά.

  Μήπως ο κύριος Ράιχενμπαχ δεν κάνει καλά τη δουλειά;

  Ή μήπως έχει άλλη δουλεία η task force, από αυτή που νομίζουν οι περισσότεροι;

  Πάντως σήμερα η Καγκελάριος μας το είπε σχεδόν καθαρά. Οι τοποτηρητές μου είναι δύο. Φούχτελ και Ράιχενμπαχ. Συνεργαστείτε μαζί τους.

  Φίλε Ιαπετέ.

  Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται...

 22. λαλακης avatar
  λαλακης 09/10/2012 22:27:52

  Ο Σαμαρας προσπαθησε να προσθεσει επικοινωνιακους ποντους με ενα
  πυροτεχνημα την επισκεψη της Μερκελ.
  Η Μερκελ ως αλλος Καισαρας επιβαιβεωσε την ηγεμονια της στην Ευρωπη
  επισκεπτωμενη την κατεστραμενη Ελλαδα χωρις να προσφερει τιποτε ουσιαστικο που να αλλαζει κατι, μονο ευχες και ελπιδες.
  Οπως και να χει προκειται για πυροτεχνημα που ηδη εσκασε και απο αυριο
  η χωρα γυρνα στην πραγματικοτητα.
  Το παλιο πολιτικο συστημα πεθαινει και δε βρεθηκε ακομα το νεο που θα το αντικαταστησει.

  • factorx avatar
   factorx @ λαλακης 09/10/2012 23:35:14

   Δεν μου λες σε παρακαλώ, η Αριστερά και οι ΑΝΕΛ είναι μέσα στο παλιό πολιτικό σύστημα;

 23. Παύλος avatar
  Παύλος 09/10/2012 22:47:56

  Μαζί σου !

 24. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 09/10/2012 23:21:55

  ''Η κ. Μέρκελ αναγνώρισε ότι της δόθηκε η ευκαιρία - με την επίσκεψη - να δει από κοντά τι συμβαίνει στην Ελλάδα. «Είναι σημαντικό για εμάς τους Γερμανούς να δούμε τι συμβαίνει και να βρούμε τις λύσεις» εξήγησε.'' Εν ολιγης δεν ηξερε ούτε τι πρόβλημα υπήρχε αλλά ακόμα περισσότερο ούτε τι αποτέλεσμα είχε η αγωγή που εδωσε επί του προβλήματος.

 25. tsakali avatar
  tsakali 09/10/2012 23:30:44

  ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ !!! εαν βοηθηθεί θα τον ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ κ ΟΧΙ ΜΌΝΟ τησ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΝΑ ΔΙΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ! !! ακουσε ομως λιγο κ τον κτυπο της καρδιας των παιδιων μας.

 26. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 09/10/2012 23:44:51

  Οι Γερμανοί γεννήσανε τόν προτεσταντισμό καί είναι μεθοδικότατοι στήν επίτευξη τών στόχων τους. Αυτονόητα η task force έχει άλλο έργο νά επιτελέσει από τόν υποθετικό γελοίο στόχο τεχνικής υποστήριξης γιά αλλαγές στήν τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό όμως είναι μιά χωριστή ιστορία. Παρενθετικά θά ήθελα νά σημειώσω ότι ένας νεαρός Σερραίος δηκιγόρος από τό 1936 κατέγραφε γιά λογαριασμό γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας τής περιουσίες τών εβραίων τής Ελλάδας καί ανταμείφθηκε δεόντως διά τούτο. Ούτε φαντάρος πήγε στόν πόλεμο λόγω βαρυκοΐας.
  Τόσο αφελής δέν είμαι.

  Φίλε Ιεροφάντη
  Όντως. Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Τό νά σέ τυλίγουν όμως σέ μιά κόλλα χαρτί ενδεείς υπαλληλίσκοι μιάς ενδεούς δημόσιας διαχείρισης τί εξυπηρετεί; Τήν συνέχιση ή αντικατάσταση τής αμερικανοκρατίας από τήν γερμανοκρατία; ή λειτουργεί μήπως απελευθερωτικά γιά τόν πενόμενο έλληνα πολίτη;
  Αναφέρεις: Όλα τα έγγραφα που απαιτήθηκαν είναι δημόσια έγγραφα. Τα οποία τά εκδίδουν οι δημόσιες υπηρεσίες.
  Δηλαδή αυτό είναι δείγμα εθνικής ανεξαρτησίας καί πρέπει νά διατρέχουν τόν συγκεκριμένο πολίτη ρίγη εθνικής αξιοπρέπειας γιατί τού ζητήθηκαν μόνο 16 έγγραφα καί όχι 32; ή είναι μιά δοκιμασμένη πρακτική νά μάς κρατούν πάντα καθηλωμένους στό μηδέν;

  • xp avatar
   xp @ Ιαπετός 09/10/2012 23:57:10

   Ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΙΟ αυτά που λέγονται με την γραφειοκρατεία.
   Παρτε τα ΚΕΠ την περιόρισαν
   Πάρτε τον Νέο Οικοδομικό κανονισμό με ηλεκτρονικές διαδιακασίες,για άδειες.Το λαδι έγινε σταγόνα.............
   Ε, κάποιες άλλες διαδικασίες ,ας γίνουν μέσω ηλεκτρονικού τρόπου ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ
   ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
   και είναι απλό.....

 27. Alexandros avatar
  Alexandros 09/10/2012 23:57:46

  MENW GERMANIA XTHES PRWTH FORA SXOLIASA STO GIATI ERXETAI H MERKEL.EGRAPSA GIA KATHARA EPIKOINWNIAKOUS LOGOUS STO ESWTERIKO THS GERMANIAS.ME EPIBEBAIWSAN TA SHMERINA SXOLIA TWN GERMANIKWN MME.AS BASISTOUME STIS DYNAMEIS MAS ME YGIEIS ELLHNES PATRIOTES POU EINAI PARA POLLOI EYTHXWS.

 28. θησεας avatar
  θησεας 10/10/2012 00:09:59

  ενω τωρα ειδε απο κοντα τι συμβαινει....που στο μαξιμου η στο προεδρικο μεγαρο?

 29. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 10/10/2012 00:11:33

  Δεν σε θεωρώ αφελή, φίλε μου Ιαπετέ, ούτε σε σχολίασα για να σε μεμφθώ, ή για να αμφισβητήσω την παραλυτική δημόσια διοίκηση και τις αλλοπρόσαλλες διαδικασίες της.

  Το νόημα των λεγομένων μου το συμπυκνώνεις άριστα στην πρώτη σου κιόλας πρόταση. Η επίτευξη των στόχων.

  Το ζήτημά μου είναι οι στόχοι των κατά τα άλλα μεθοδικών προτεσταντών από το βορρά.

  Και αν η επίτευξη αυτών των στόχων αντιστρατεύεται την επίτευξη των δικών μας εθνικών στόχων ή συμβαδίζει μαζί τους.

  Αν οι πληρεξούσιοι των μεθοδικών φίλων μας πράγματι εργάζονται για το καλό μας και την ουσιαστική απαγκίστρωση της χώρας από χρόνιες δημοσιονομικές και λειτουργικές αγκυλώσεις, ή λειτουργούν ως "ομάδα επαφής", που λένε και στο στρατό, με σκοπό την μετάδοση real time, στο διοικητήριο του Βερολίνου, των ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας της αποικίας και του, εκ των έσω, ελέγχου των λειτουργικών δομών και των σημαντικών υποδομών της.

  Προφανώς και εσύ, όπως και εγώ ως ένα σημείο, γνωρίζεις πολύ καλά τι από τα δύο συμβαίνει. Όπως γνωρίζεις πολύ καλά ποιες οι παθογένειες στο σύστημά μας. Τέλος, αφού εμείς οι δύο γνωρίζουμε και τι συμβαίνει και ποιες είναι οι παθογένειες, σίγουρα αυτό το γνωρίζει και το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας.

  Το γεγονός ότι τόσες δεκαετίες δεν έχει αλλάξει τίποτα, δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή το πολιτικό μας προσωπικό είναι ανέκαθεν ανεπαρκές, ή καίτοι επαρκές, εξυπηρετεί πολιτικούς στόχους με την ανοχή αυτής της κατάστασης. Ίσως όχι δραματικά διαφορετικούς από αυτούς του δικηγόρου από τις Σέρρες, που αναφέρεις...

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Ιεροφάντης 10/10/2012 00:32:18

   Χάρηκα πραγματικά πού σέ συνάντησα στά σχόλια. Δυσεύρετος τόν τελευταίο καιρό.

   Αναφέρεις: Τέλος, αφού εμείς οι δύο γνωρίζουμε και τι συμβαίνει και ποιες είναι οι παθογένειες, σίγουρα αυτό το γνωρίζει και το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας.

   Δυστυχώς, εμείς τήν γκόμενα τήν βλέπουμε περιπτωσιακά γιά κανένα πηδηματάκι νά μάς φύγει η πίεση. Αυτοί μάς τήν έχουν στημένη γιά Γάμο.

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ Ιαπετός 10/10/2012 00:46:27

    Ιαπετέ, είναι και δική μου χαρά, όταν μου δίνεται η ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις και σκέψεις μαζί σου.

    Προσπαθώ να παρεμβαίνω όταν μπορώ να συνεισφέρω σε παραγωγικό διάλογο που προάγει τη σκέψη, και όχι για να γίνει σαματάς.

    Όσο για το Γάμο...

    Στρίβειν δια του ... Αρραβώνος!

    Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τη δυνατότητα να πούμε πιο πολλά.

    Οι ειδήσεις και οι εξελίξεις είναι μπροστά μας.

    Καλό ξημέρωμα.

 30. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 10/10/2012 00:18:49

  Φάκτορα, όταν λέμε πολιτικό σύστημα, δεν ενοούμε πρόσωπα ή κόματα. Όταν λέμε πολιτικό σύστημα ενοούμε
  α) Τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών,
  β) Την εφαρμογή του ΑΣΕΠ όπως ακριβώς το θεσμοθέτησε ο Πεπονής,
  γ) Την θεσμοθέτηση ενός πάγιου εκλογικού συστήματος
  δ) Την ανεξαρτοποίηση της Δικαιοσύνης
  και άλλα παρόμοια...
  Μην μου πεις ότι άμα ιδρύσει κόμα ο Λομβέρδος ή ο Ραγκούσης ή ο Μόσιαλος θα εκπροσωπούν το νέο πολιτικό σύστημα. Λυπήσου μας...

 31. Γιώργος avatar
  Γιώργος 10/10/2012 16:45:28

  Αυτο ηταν ολο? Απο μενα η ΝΔ τελιωσε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.