#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/10/2013 18:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς προς Ευρώπη: Άμεση αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσηςΗχηρό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους, αλλά και προς τους Έλληνες, ότι η παράνομη μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα με στοχευμένες δράσεις, εστάλη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά από το πέρας της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο Κορυφής και που φυσικά δεν ήταν τα οικονομικά της Ελλάδας. Αυτά συζητούνται στο παρασκήνιο και μάλλον η επόμενη Σύνοδος θα ασχοληθεί περισσότερο με το ελληνικό πρόβλημα.

Σε ότι αφορά τους παράνομους μετανάστες, ο κ. Σαμαράς ανέδειξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του νότου και κυρίως η Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά «εμείς φυλάμε σύνορα, τα σύνορα της Ευρώπης», ενώ τόνισε ότι έχει έρθει σε συνεννόηση κυρίως με την Ιταλία ώστε το μεταναστευτικό να είναι το νούμερο ένα θέμα της ελληνικής και ιταλικής προεδρίας.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της Τουρκίας και άλλων χωρών οι οποίες είτε δεν υπογράφουν είτε δεν εφαρμόζουν τις συνθήκες επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών και επισήμανε πως δε μπορεί να έχει η Ευρώπη καλύτερη αντιμετώπιση στα προϊόντα των χωρών αυτών και την ίδια στιγμή, να μην δέχονται τους μετανάστες που επαναπροωθούν οι χώρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι «το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τις χώρες του Νότου αλλά όλες τις χώρες της Ε.Ε. Εμείς φυλάμε τα ευρωπαϊκά σύνορα γι' αυτό και επιβάλλεται μία κοινή ευθύνη, έναν επιμερισμό του κόστους». «Βρήκαμε άμεση στήριξη από άλλες πέντε χώρες, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία και την Ιταλία στις ενέργειες που συμφωνήσαμε να κάνουμε για τη λαθρομετανάστευση» σημείωσε.

Ανακοίνωσε ακόμη την πρωτοβουλία της Ελλάδας για τη δημιουργία Ομάδας Δράσης (Task Force) στη Μεσόγειο. «Δημιουργήθηκε η Mediterranean Task Force η οποία θα ζητήσει την στενότερη συνεργασία των τουρκικών αρχών για την μετακίνηση παράνομων μεταναστών. Δεσμεύθηκε να έχει δράση σε όλα τα θέματα που θα οδηγήσουν στην καλύτερη διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. "Ουσιαστικά καλύπτει Ελλάδα, Βουλγαρία και Βαλκάνια. Η Ολλανδία θα διαθέσει ένα αεροσκάφος για τις επιχειρήσεις της Frontex" πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε  ότι «τα κύματα των μεταναστών δεν αποσταθεροποιούν μόνο τις περιφερειακές χώρες, αλλά αποτελούν απειλή αποσταθεροποίησης για ολόκληρη την Ε.Ε. Η περιφέρεια εξάγει αποσταθεροποίηση σε όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «άλλαξε ολόκληρο το πλαίσιο συζήτησης για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη» αναφέροντας, «πρέπει να διαχωριστούν αυτοί που δικαιούνται άσυλο από τους υπόλοιπους μετανάστες, για παράδειγμα οι προερχόμενοι από χώρες που έχουν πόλεμο» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «ανθρωπιστική καταστροφή δεν υπάρχει μόνο όταν χαθούν ζωές, αλλά και όταν οι παράνομοι φτάσουν σε ευρωπαϊκές ακτές και "παγιδευτούν" χωρίς να έχουν παρόν και μέλλον. Πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να ανοίξει ο πολύς ο κόσμος τα μάτια του».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε προς τους ομολόγους του ότι η Ε.Ε. πρέπει να χαράξει συνολική στρατηγική με τα εξής σημεία:

-Ταυτοποίηση χωρών καταγωγής

-Να μοιραστούν με δίκαιο τρόπο οι δικαιούχοι ασύλου. «Στην Ελλάδα το 90% των μεταναστών δεν προέρχονται από χώρες που έχουν πόλεμο, δεν ζητούν και δεν δικαιούνται άσυλο» είπε.

-Να προωθήσει η Ε.Ε. την πολιτική επαναπροώθησή τους. «Δεν μπορεί η Ευρώπη να προσφέρει προνομιακή μεταχείριση στις τρίτες χώρες. Δεν μπορεί να προσφέρει οικονομική βοήθεια σε τρίτες χώρες που αρνούνται να υπογράψουν συμφωνίες επαναπροώθησης. Και όλοι ξέρουν ποιες είναι αυτές οι χώρες. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είχαν αυτή την άποψη» ανέφερε.

-Να υπογραμμιστεί ο εγκληματικός χαρακτήρας των δουλεμπόρων που διακινούν τα καραβάνια των παράνομων μεταναστών.

-Υποχρέωση της Ευρώπης για ανταλλαγή πληροφοριών για τους δουλεμπόρους.

-Να αλλάξει ο χαρακτήρας της επιτήρησης των παράνομων μεταναστών

Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα της Συνόδου, ήταν αυτό της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων μέσω της καινοτομίας και των τεχνολογιών. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά από επενδυτικές κινήσεις ξένων εταιρειών που επενδύουν σε ελληνικές start up εταιρείες και είπε πως θέλει να κάνει την Ελλάδα κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

«Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα, νέα παιδιά, για να κάνουν επιχειρήσεις, που προκαλούν το ενδιαφέρον νέων επενδυτών» υπογράμμισε  ο πρωθυπουργός.

«Επιδίωξη να κάνουμε την Ελλάδα εξωστρεφή περιφερειακό κόμβο καινοτομίας» σημείωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι τεχνολογία και  καινοτομία θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστικό στο νέο παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι τόνισε στους εταίρους την πρόοδο της Ελλάδας σε ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΚ avatar
  ΝΚ 25/10/2013 19:06:51

  Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ

 2. Ανάδρομη πτήση avatar
  Ανάδρομη πτήση 25/10/2013 19:26:58

  Επαναπροώθηση χθες! Όλα τα άλλα είναι εις βάρος μας.

 3. Valantis avatar
  Valantis 25/10/2013 19:37:50

  Δεν ήταν μόνο θέμα η αντιμετώπιση της εισροής αλλά και η επαναπροώθηση των ήδη υπαρχόντων λαθρομεταναστών που είναι και το φλέγον ζήτημα της Ελλάδας.
  Κάτι πάει να γίνει.
  Εύχομαι να μην μείνει μόνο στα λόγια το όλο σχέδιο.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Valantis 26/10/2013 22:45:17

   Τι πάει να γίνει; Που κάνει ελέγχους οι αστυνομία και από τους 100 μελαμψούς, οι 90 έχουν άδειες παραμονής τη στιγμή που μπήκαν παράνομα; Για πέρνα από την πρεσβεία του Πακιστάν στο Κολωνάκι ένα πρωί να δεις τους Πάκις με τα χαρτιά και τις υπεύθυνες δηλώσεις ανά χείρας... Κανονικά, με αυτό το αίσχος της πρεσβείας τους, θα έπρεπε να είχαμε ζητήσει ανάκληση του πρέσβη τους και διακοπή σχέσεων με αυτή την κ...χώρα που στέλνει ισλαμική φανατίκλα σε όλο τον κόσμο, διώκει τους ελάχιστους χριστιανούς Πακιστανούς, ενώ την ίδια στιγμή έχει πυρηνικά και κλαίγεται για τη φτώχεια της....

 4. Aντίοχος avatar
  Aντίοχος 25/10/2013 19:59:52

  Ο πρωθυπουργός μίλησε με βάση τον κοινό νου με γνώμονα την επιβίωση της Ελλάδας και του πανευρωπαικού εγχειρήματος.Οι ηγεσίες των Βορείων, όμως, έχουν πάψει προ πολλού να νοιάζονται για την όλη Ευρώπη παρά μόνο ό,τι αφορά μυωπικά το στενό ορίζοντα των οικονομικών συμφερόντων τους.

  Δεν πρόκειται να κάνουν απολύτως τίποτα για τη λαθραία μετανάστευση προτάσσοντας τις καλές σχέσεις με τις χώρες εξαγωγής μεταναστών που είναι και χώρες εισαγωγής ευρωπαικών (...γερμανικών...) προιόντων.

  • helios avatar
   helios @ Aντίοχος 25/10/2013 21:02:57

   συμφωνώ 1000%,
   το πολύ να βοηθήσουν σε χρήμα και υλικά μέσα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης αλλά με τίποτα δεν θα δεχτούν να ανοίξουν τα σύνορα τους προκειμένου να δεχτούν τους λαθροεισβολείς.αυτό ξεχάστε το.

  • helios avatar
   helios @ Aντίοχος 27/10/2013 00:23:50

   ''προτάσσοντας τις καλές σχέσεις με τις χώρες εξαγωγής μεταναστών που είναι και χώρες εισαγωγής ευρωπαικών (…γερμανικών…) προιόντων.''

   έτσι είναι,
   εδώ ξεκινάει και πάλι η διαδικασία ένταξης της Τούρκιας στην Ε.Ε. με το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου και δεν έθεσαν καν ως όρο την τήρηση εκ μέρους της Τουρκίας της συμφωνίας επαναπροώθησης μεταναστών.
   Στο μεταξύ και η Βουλγαρία κατασκευάζει φράχτη στα σύνορα της με την Τουρκία λόγω λαθρομετανάστευσης.

 5. Realist avatar
  Realist 25/10/2013 20:55:52

  Παρελειψε , προφανώς για να μην τους δυσαρεστήσει, να τους πεί τις διαπιστώσεις του πλέον ειδικού Ελληνα για το θέμα, του υπουργού κ. Δένδια που δημόσια διατύπωσε τα συμπεράσματά του για το πρόβλημα, προτείνοντας να γίνει ισοκατανομή των λαθρομεταναστών μεταξύ των χωρών της ΕΕ με βάση τον πληθυσμό και το ΑΕΠ τους και να καταργηθούν τα Δουβλίνα...

 6. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 25/10/2013 22:38:30

  Δυνατά καρφιά για Τουρκία...

 7. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 25/10/2013 22:53:22

  ----Οσο Ελλαδα, Ιταλια, Μαλτα, Ισπανια, πανε με το Σταυρο στο χερι, ΔΕΝ προκειται να γινει τιποτα. Μια καποια επιλογη ειναι η εξης. Διωχνεις τη FRONTEX η οποία απλα: κανει καταγραφη αποτυπωματων των εισερχομενων παρανομων μεταναστων.
  Ωστε αν ο Χ - Ψ παρανομος μεταναστης, παει μετα πχ στην Αυστρια, να ειναι ηδη φακελωμενος οτι η χωρα εισοδου του ειναι η Ελλαδα, αρα μετα τον επιστρεφουν εδω, βασει του Δουβλινο-2.

  ---Ποτε η FRONTEX δεν εχει προσφερει κατι ουσιαστικο, δλδ ενα καραβι με παρανομους μεταναστες, οτι οποίο ειναι φανερο οτι ηρθε πχ απ τη Τουρκια, να το γυρισει πισω στη Τουρκια, χωρις αυτο να αφησει το κοσμο που κουβαλαει σε εμας. Ή καποιους που μολις μπηκαν στα Ελληνικη χωρικα υδατα και βουλιαξαν το σκαφος τους, να τους διασωσει και να τους γυρισει πισω στη χωρα απ την όποια απεπλευσε το σκαφος τους (συνηθως Τουρκια, πιο σπανια Αιγυπτος).
  Για αυτο απορω για ποιο λογο σκουζουν οι διαφορες αναρχο-Αριστεραντζες για τη FRONTΕX...

  ---Μετα αν εχεις διωξει τη FRONTEX, οσοι παρανομοι μεταναστες ερθουν (αφου ΔΕΝ ειναι καταγεγραμμενοι πουθενα), κανεις τα στραβα ματια να μπουν σε βαρκες, σε νταλικες, ή με αλλα μεσα, να πανε οπου θελουν.
  Κι αφου ΔΕΝ ειναι καταγεγραμμενοι πουθενα, δεν εχεις καμια υποχρεωση να τους δεχτεις πισω, αφου ΔΕΝ μπορει να αποδειχθει οτι εισαι η πρωτη χωρα εισοδου τους.

  ---Προφανως με το Λιμενικο, με το Ναυτικο, με τα Σ.Α , με φρακτες, με ταφρους , με καμερες κτλ, κανεις οτι μπορεις να μην ερχονται κι αλλοι. Αλλα οσοι καταφερουν και μπουν, ΔΕΝ τους καταγραφεις, αλλα τους αγνοεις, και εμμεσα τους πιεζεις και αν χρειαστει (κατα καποιο τροπο) τυος ''διευκολυνεις'' να πανε στην ευχη της Παναγιας και να βρουν καμια δουλεια στις ακμαζουσες οικονομιες της Βορ Ευρωπης.

  ---Να δειτε μετα , πως θα ασχοληθει ΟΛΗ η Βορ Ευρωπη να βοηθησει στο προβλημα της παρανομης μεταναστευσης.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Μικρασιάτης 26/10/2013 00:13:48

   // Μαλλον για να ειμαι ακριβης, ενα μερος απ αυτους που τελικα καταφερνουν να μπουν μεσα, ΔΕΝ τους καταγραφεις και κανεις τα στραβα ματια, για να φυγουν οντες μη καταγεγραμμενοι, σε καποια Ευρωπαικη χωρα. Για τους αλλους ή προχωρας σε απελαση αμεσα, ή τους περιοριζεις σε χωρους φιλοξενιας μεχρι να απελαθουν (εμμεσα απειλωντας την Ε.Ε οτι αν δεν τα χρηματοδοτει, τοτε δεν θα καταγραφεις σχεδον κανενα και θα τους αφηνεις σχεδον ολους να πανε οπου θελουν...) //

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Μικρασιάτης 26/10/2013 22:49:27

   Εδώ Γερμανοί της Frontex μας κατήγγειλαν ότι κακομεταχειριζόμαστε τους "μετανάστες" (βλ. εισβολείς) και ότι αναγκάσαμε μετανάστες που ακόμα ήταν στο ποτάμι να κάνουν μεταβολή και να γυρίσουν πίσω...
   Η Frontex μόνο για ρουφιανιά είναι, για να μας περιλαμβάνουν μετά κάτι πάμπλουτοι "Επίτροποι Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" και οι πρακτορίστικες ΜΚΟ. Αν δεις ότι η "Καθημερινή" πανηγύριζε που ανέλεβε η Frontex τη "φρούρηση" των συνόρων, θα καταλάβεις. Εδώ ισχύει το "για να πανηγυρίζει η "Κ", κάτι στραβό συμβαίνει...".

 8. kouvari avatar
  kouvari 26/10/2013 01:42:06

  Για το Δουβλινο 2 κουβεντα..?

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ kouvari 26/10/2013 14:31:58

   Πλακα κανεις?????!!!???? Εχουμε βαρεθει να λεμε οτι το γεγονος πως υπογραφτηκε το Δουβλινο 2 και απ την Ελλαδα ισοδυναμει με εγκλημα. Αλλα απ τη στιγμη που τοσο καιρο δεν αλλαζει, και ειναι ουτοπικο να περιμενουμε οτι οι Βορ Ευρωπαιοι θα το αλλαξουν (αφου τους συμφερει) , πρεπει να σκεφτουμε τροπους πιεσης, που θα τους αναγκασουν να δεχτουν να το αλλαξουν. Αλλοιως αν δεν παρουμε ακραια μετρα, δεν θα αλλαξει ποτέ...!!!!!

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ kouvari 26/10/2013 14:54:50

   Και στη τελικη, γενικα για το Δουβλινο 2 , εχουν ειπωθει παρα πολλα απο πολλους. Για το πραγματικο ρολο της FRONTEX , γιατι ΔΕΝ μιλαει κανεις???? Μπορεις να μου εξηγησεις??? Μηπως γιατι μια χαρα κανει τη ....δουλεια της ????!!!????????

   Δεν ακουσα... πως ειπατε????????

 9. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/10/2013 09:36:19

  Καλημέρα. Η (εθνική) παθητικότητα στο "μεγαλείο" της. Να μας φυλάν και τα σύνορα. Εμείς μόνο να εισπράτουμε και πρωταθλητές στο μπλά-μπλά και στο τἰποτα μην και παραβιαστούν τίποτα εντολές των βρυξελλών. Μία απ΄τα ίδια.

  Αντί να πάει και να τους ανακοινωσει (μετά από στρατηγικό) σχεδιασμό πως εμείς ως ελλάδα θα κάνουμε αυτά και αυτά για να σταματήσουμε την πλημμυρίδα που μας προέκυψε (και) λόγω των ασπόνδυλων πολιτικών της Στενώπης. Αν χρειαστεί θα επιβάλουμε την εσ΄χατη των ποινών (με εντολή στο,λιμενικό και στο ναυτικό) για τους ανθρωπολαθρεμπόρους. Αν οι λαθρέμποροι γνωρίζουν πως ανά πάσα στιγμή αντιμετωπίζουν τον θάνατο, ειδικά οι Τούρκοι, να δείτε πως θα κοπεί όλο αυτά. Μπορεί όμως Κε. Σαμαρά και λοιποί, να είναι ήδη αργά.

 10. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/10/2013 10:00:29

  Αυτό που εντθυπωσιάζει είναι η χρηση της γλώσσας. "Και η γλώσσα δείχνει σε πὀσο μεγάλη παθητικοποίηση μας έχει οδηγήσει η παθητική συμμετοχή. Να αντιμετωπιστεί" λέει ο πρωθυπουργός. Από ποιόν; Από τις δυνάμεις του Θεού ; Την Στενώπη ; Ποιόν ;

 11. old visitor avatar
  old visitor 26/10/2013 15:43:32

  Στην πράξη φυσικά είμαστε ξένοι στον τόπο μας, υπό αποικιακό ζυγό.
  Καμιά σχέση με Ελλάδα, ειδικά στα αμέσως επόμενα χρόνια θα φανεί πιο εμφατικά αυτό και στις "καλές" συνοικίες.
  Απλά τώρα κρυβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, τους έχουν όλους συγκεντρώσει στο κέντρο της Αθήνας.
  Επειδή όμως δαπάναις του κράτους, έχουν ανοίξει μαγαζιά, έχουν αποκτήσει σπίτια και ισχυρό ενδοεμπόριο, σε λίγο καιρό με τις βροχές θα ξεμυτίσουν να αναπνεύσουν και καθαρό αέρα προς προάστια, νησιά, περιφέρεια και τότε οι καλοί μας "ουμανιστές" της φακής θα έχουν την ευκαιρία να εμπεδώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Κέντρου για τα καλά...
  Ήδη η δημογραφική αλλοίωση έχει συντελεστεί δεδομένου ότι η νέα γενιά ελληνων είτε μεταναστεύει, είτε μένει εδώ άνεργη και δεν γεννάνε παιδιά παρά σε ένα μικρό ποσοστό.
  Κάποιοι θα έπρεπε να λογοδοτήσουν στην συνείδησή τους γι' αυτό!

 12. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 26/10/2013 22:31:34

  Απ οτι φαινεται, και μεχρι αυριο να ρωταω, για τον αστειο εως ανθΕλληνικο ρολο της FRONTEX, δεν προκειται κανεις να πει μια γνωμη, μια αποψη, κατι βρε παιδια... μπααα σιγη ολοι...! Και κρινονται παρα πολλα εκει...

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Μικρασιάτης 27/10/2013 00:54:16

   Γιά τήν FRONTEX Μικρασιάτη έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι όπως τά λές καί αυτός είναι ο μοναδικός ρόλος της. Φακέλωμα καί προστασία τών βόρειων χωρών. Είναι πολύ ετεροβαρής η συμφωνία Δουβλίνο 2 γιά τίς χώρες πού δέχονται τήν επέλαση τών οικονομικών λαθρομεταναστών. Τό ελάχιστο πού πρέπει νά ζητήσουν οι χώρες τού νότου είναι νά αλλάξει ο ρόλος τής FRONTEX καί νά μετατραπεί σέ συνοριακή δύναμη φύλαξης τών εξωτερικών συνόρων τής Ενωσης μέ σύλληψη, κράτηση καί εγκλεισμό σέ κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών μέχρι τήν τελική επαναπροώθησή των στίς χώρες καταγωγής των. Πρέπει νά δημιουργηθεί κοινό ταμείο όλων τών χωρών τής ΕΕ πού θά χρημοτοδοτεί όλο αυτό τό κόστος καί θα συνεισφέρουν όλες οι χώρες αναλόγως τής οικονομικής των ευρωστίας. Παράλληλα δέ γιά τά άτομα πού αιτούνται ασύλου καί τελικά δικαιούνται νά φροντίζει η ίδια η FRONTEX ή μιά άλλη FRONTEX νά τά διανέμει στά κράτη μέλη μέ κριτήρια αφ' ενός τόν πληθυσμό τους καί αφ' ετέρου τήν οικονομική ευρωστία τής κάθε χώρας. Πράγματα λογικότατα καί ορθότατα, τά οποἰα καί δύσκολα αντικρούονται. Καλή η πρωτοβουλία Σαμαρά, αλλά θέλει πολύ σπρώξιμο νά βγεί κάτι τό πραγματικά θετικό γιά τήν χώρα.
   Όσον αφορά τήν χώρα μας. Πρέπει να δημιουργηθεί μία κεντρική αρχή (όπως η αρχή έκδοσης διαβατηρίων), η οποία θά εξετάσει όλες τίς νόμιμες άδειες παραμονής αλλοδαπών στήν χώρα μας (εκτός πολιτών τής ΕΕ) από μηδενική βάση σέ ένα εύθετο χρόνο. Πρέπει νά λειτουργεί απομονωμένη καί νά δημιουργήσει από τό μηδέν ηλεκτρονική βάση αδειών παραμονής αλλοδαπών μέ άδειες σέ μορφή διαβατηρίου (όπως η αρχή έκδοσης διαβατηρίων) καί θά εξετάζει τό νομότυπο ή όχι τών αδειών ασκήσεως εργασίας ή άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος. Είναι τέτοια η ρεμούλα πού επικρατεί στήν έκδοση πιστοποιητικών από τίς διάφορες αρχές, πού στό τέλος ότι θέσεις μείνουν κενές στίς φυλακές από αλλοδαπούς, θά υπερκαλυφθούν από τούς αρμόδιους υπαλλήλους έκδοσης πιστοποιητικών παραμονής καί εργασίας σέ αλλοδαπούς.
   Καί όλα αυτά νομότυπα καί μέ τήν νομική βούλα τής κομισιόν.
   Δέν θέλει πραγματικά τό πολιτικό μας σύστημα νά τό κάνει.
   Είτε είναι κουρασμένο, είτε ημιμαθές, είτε γελοίο καί περιορίζεται στίς εντυπώσεις γιά εσωτερική κατανάλωση.

   Εύγε γιά τήν επιμονή σου μέ τόν ρόλο τής FRONTEX. Είναι όπως τά περιγράφεις

 13. je ne regrette rien avatar
  je ne regrette rien 26/10/2013 23:31:58

  Νίκο Αργεάδη,
  απογοήτευση και αγανάκτηση νοιώθω με η στάση του Σαμαρά.
  Μία από τα ίδια...
  Φυσικά και συμφωνώ με την σημειολογία της γλώσσας πού χρησιμοποιείται... "πρέπει" "να"...
  Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
  Βέβαια οι εταίροι μας μιά χαρά ξέρουν το πρόβλημα, δεν περίμεναν τον Σαμαρά να τούς το πεί. Αλλά ακριβώς αυτό θέλουν, να αναχαιτίζουμε εμείς τα μεταναστευτικά κύμματα και να εγκλωβίζονται εδώ...
  Γι'αυτό μας έβαλαν να υπογράψουμε τα επαίσχυντα Δουβλίνα...
  Περί Δουβλίνων τσιμουδιά !
  Μα τόσο βλάκες είμαστε και αποδεχόμαστε αυτήν την προδοσία;
  Και να φανταστείτε ότι στην ευρωπαική κοινή γνώμη ούτε κάν είναι γνωστό αυτό πού υφιστάμεθα : πιό πολύ γνωρίζουν περί Ιταλίας, Μάλτας (!) και Ισπανίας.
  Ειδικά μετά τα πρόσφατα γεγονότα της Λαμπετούζα , όλα τα ρεπορτάζ μιλούν γιά το πρόβλημα της Ιταλίας πού "δεν δέχεται να επωμισθεί μόνη της το Ευρωπαικό πρόβλημα" ( δηλ. αυτό πού συμβαίνει στην Ελλάδα...)
  Οld Visitor : Η "εκδίκηση" γιά την προδοσία όσων ζούν εκτός "προβλήματος" (πολιτικοί, θολοκουλτουριάρηδες...) θα είναι αυτό πού λές...να μετακομίσουν στίς "καλές" συνοικίες...
  Θα δούμε τότε γιά πότε θα εξανεμισθούν όλες οι ανθρωπιστικές θεωρίες...
  Αλλά ! Θα είναι πάρα πολύ αργά γιά όλους μας...

 14. je ne regrette rien avatar
  je ne regrette rien 26/10/2013 23:33:36

  ΒΙΣ Το Πακιστάν μιά χαρά κάνει αυτό πού το συμφέρει...
  ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;;;

 15. rally monkey avatar
  rally monkey 27/10/2013 02:04:37

  το να αποσπασει ειδικά κονδύλια για να προσληφθούν μερικές χιλιάδες άτομα στο Λιμενικό - ωστε να μπορουμε να μιλαμε για αποτρεπτική δυνατοτητα - θα ηταν μια καλη κινηση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.