#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/11/2012 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς προς ΕΕ και ΔΝΤ: «Κάντε το καθήκον σας, τηρήστε τις δεσμεύσεις σας»(Ανανεωμένο) - «Κάντε το καθήκον σας, τηρήστε τις δεσμεύσεις σας». Αυτό είναι το αυστηρό μήνυμα που στέλνει σε όλους τους Ευρωπαίους ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες. Σε μια Σύνοδο Κορυφής που μπορεί να καταλήξει σε ναυάγιο και συγκρούσεις για τον προϋπολογισμό, το κύριο θέμα των επιμέρους διαβουλεύσεων είναι το ελληνικό πρόβλημα. Ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις ή τις τηλεφωνικές επαφές που είχε με την Κ. Λαγκάρντ, τον Ζ. Μπαρόζο, τον Χ. Ρομπάι και τον Ζ.Κ. Γιούνκερ έθεσε ξεκάθαρα το ζήτημα των δεσμεύσεων της πλευράς της τρόικας. Με τρόπο σαφώς αποφασιστικό και απαλλαγμένος από το να απολογείται για πράγματα που δεν έκανε η Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους Ευρώπη και ΔΝΤ και να πάρουν τη Δευτέρα αποφάσεις.

Σε δήλωσή του που έκανε στα αγγλικά πριν μπει στη Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα υλοποίησε το κομμάτι που της αναλογεί και τώρα πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι αυτά που πρέπει προκειμένου να κρατηθεί η συνοχή της Ευρώπης. «Η Ελλάδα έκανε το χρέος της. Ήρθε η σειρά της ΕΕ και του ΔΝΤ να κάνουν αυτό που πρέπει και παράλληλα να ανταποκριθούν στο ζήτημα της συνοχής. Η συνοχή είναι ζήτημα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης για ολόκληρη την ΕΕ και όχι μόνο για τις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Όλες οι διμερείς επαφές είχαν ως... μενού την Ελλάδα και την προσπάθεια που γίνεται για έναν συμβιβασμό μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ. Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συνόδου ενδεχομένως να έχει κατ' ιδίαν συζήτηση με την Ανγκ. Μέρκελ προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές για την επόμενη Δευτέρα.

Βεβαίως, η Σύνοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που θα πάρει η Ελλάδα με το χειρότερο σενάριο να κάνει λόγο για μείωση κατά 45% του ποσού που θα πάρει η χώρα μας, δηλαδή 11,2 δισ. ευρώ από 20 δισ. που είχε αρχικά υπολογιστεί. Ωστόσο, ούτε απόψε αλλά ούτε και αύριο ενδέχεται να υπάρξει λύση καθώς ήδη το κλίμα είναι τεταμένο.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα, κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απάντησε: «Αν δεν είσαι αισιόδοξος τα χάνεις όλα».

Το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι,απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου:

Δημοσιογράφος: Έχετε άγχος για το αν θα πάρουμε τη δόση, κύριε Πρόεδρε;

Αντώνης Σαμαράς: Όχι, άγχος δεν έχω, αλλά κάθε μέρα που περνάει χωρίς τελική απόφαση επιβαρύνει την οικονομία, την ψυχολογία, τις αγορές και πλήττει και το φιλότιμο του ελληνικού λαού. Κι εγώ αυτές τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να τις αφήσω να πάνε χαμένες. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. astros avatar
  astros 22/11/2012 14:50:01

  Το τρωθέν φιλότιμο δεν επισκευάζεται.
  Και να δώσουν τώρα και τα 44 δις (που δεν το βλέπω) η ζημιά έχει γίνει.
  Εχουν χάσει ΚΑΘΕ ΣΤΗΡΙΓΜΑ που τους είχε απομείνει στον Ελληνικό λαό, ο οποιος τους θεωρεί πλέον εκτός από υπεύθυνους για την κρίση στην Ελλάδα και σε όλη τη Ευρώπη ασχέτως πλέον των εσωτερικών αδυναμιών κάθε χώρας, και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΥΣ. Mε ποιό θράσος θα τολμήσει ο ύποπτος και αφερέγγυος Γερμανός Φούχτελ να ζητήσει απολύσεις εντός Ελλάδος μάλιστα?
  Την επόμενη φορά φοβάμαι οτι δεν θα αντιμετωπίσει μόνο προπηλακισμούς και καφέδες...

 2. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 22/11/2012 18:43:36

  Αντώνης Σαμαράς (έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο): «Όχι, άγχος δεν έχω, αλλά κάθε μέρα που περνάει χωρίς τελική απόφαση επιβαρύνει την οικονομία, την ψυχολογία, τις αγορές και πλήττει και το φιλότιμο του ελληνικού λαού. ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ».—Αυτά τα τελευταία λόγια τα θεωρώ βαρυσήμαντα. Δεν είναι δυνατόν να μην είπε πολύ περισσότερα και πολύ πιο «έξω από τα δόντια» στους συνομιλητές του, με τις πόρτες κλειστές… Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας ευφυής και γενναίος πολιτικός με καλώς εννοούμενο πατριωτισμό και ισχυρά ανακλαστικά. Επιπλέον, στις κρίσιμες αυτές στιγμές, αποτελεί, λόγω της σοβαρότητας και του κύρους του, το μεγάλο και άφθαρτο πολιτικό κεφάλαιο της πατρίδας. Συγκυρίες «δίσεχτες»τον υποχρέωσαν να πάρει αντιλαϊκά και θηριώδη μέτρα που «μάτωσαν» κυριολεκτικά τον κόσμο, αλλά δεν έφθειραν τη δημοτικότητα του άξιου πολιτικού, γιατί οι πάσχοντες συνειδητοποιούν τις υφιστάμενες δυσκολίες και του παρέχουν ακόμη πίστωση χρόνου. Η Ελλάδα, χάρη στο Σαμαρά και, κυρίως, χάρη στις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων, έπαψε να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος και το άλλοθι των πρωτοκλασάτων Ευρωπαίων, καθώς και η χλεύη κάποιων νεόκοπων εταίρων, που μας ήρθαν…από το πουθενά και τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο!... Τώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες ξεγυμνώθηκαν, ξεσκεπάστηκαν αποκαλύφθηκαν, έδειξαν όλη την ανεπάρκεια, τη στρεψοδικία, την υποκρισία, την ψευτιά και την ιδιοτέλειά τους. Πράγμα που σημαίνει ότι για την επερχόμενη διάλυση της Ευρώπης δε θα φταίει καθόλου η Ελλάδα, η οποία τους έχει ήδη αφαίρεσε όλα τα «φύλλα συκής», θα φταίνε οι ίδιοι ο ανάξιοι Ευρωπαίοι ηγέτες. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ξαναθυμηθεί ο Σαμαράς τον παλιό μαχητικό εαυτό του. Εφόσον το Eurogroup της Δευτέρας μάς απογοητεύσει ξανά, το «υπάκουο παιδί» οφείλει να εξεγερθεί και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι. Με το λαό να τον εμπιστεύεται ακόμη αλλά και να βασανίζεται άγρια, με τον πολιτικό του χρόνο να τελειώνει, με τους σκορπιούς και τα φίδια της διαπλοκής να ξεμουδιάζουν στα λαγούμια τους και να ποντάρουν τώρα στον πρωθυπουργό του δεκαπενταμελούς για «μία από τα ίδια», ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει άλλη επιλογή. Ή θα αφουγκραστεί τον πόνο των Ελλήνων, ή θα πετάξει την πολιτική του καριέρα στα σκουπίδια. Αν οι δανειστές και οι εταίροι μας αποφασίσουν για μια ακόμη φορά να συμπεριφερθούν σαν λυκοσυμμορία, ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ βροντοφωνάζοντας urbi et orbi πως οι ίδιοι τον υποχρέωσαν να λάβει αυτή την απόφαση. Φέρνοντας τα πάνω κάτω, θα σκορπίσει ενθουσιασμό στο λαό, θα συσπειρώσει ξανά τις πλατιές μάζες κάτω από τη σημαία της ηγεσίας του και θα τις οδηγήσει στον αγώνα για την αναγέννηση της πατρίδας. Ταυτόχρονα, θα μετατρέψει τη λαϊκίστικη συνθηματολογία των πολιτικών αντιπάλων του και τα άθλια σενάρια του «λόμπυ της δραχμής» σε απλά κουρελόχαρτα.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Παρατηρητής 22/11/2012 20:44:31

   Eύγε!

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ Παρατηρητής 22/11/2012 21:16:28

   Είναι έτοιμος να τυπώσει εθνικό νόμισμα όταν κηρύξει παύση πληρωμών και χτυπήσει χέρια στο ταπέζι κλπ? Γιατί η συνέχεια είναι αυτονόητη...
   Γενικά όταν χτυπάς χέρια στο τραπέζι πρέπει να είσαι έτοιμος να... κόψεις και την καλημέρα.

  • nice avatar
   nice @ Παρατηρητής 22/11/2012 22:15:19

   ι ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ... λίγο σύριζα δεν θυμίζει αυτό???

   • CC avatar
    CC @ nice 22/11/2012 22:38:53

    Οχι καθόλου. Οταν το έλεγε αυτό ο αρχηγός σου η Ελλάδα ΗΤΑΝ ο κατηγορούμενος, αυτός που δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του. Και αν κάναμε αυτό που έλεγε ο αφελής αρχηγός σου θα μας βρίζανε όλοι μέσα στην Ευρώπη. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ η Ελλάδα ειναι αθώα. Και ο υπεύθυνος τώρα είναι οι δανειστές. Το πρόβλημα είναι στην άλλη πλευρά. Δύσκολο να το καταλάβετε εκεί στο κόμμα γιατί έχετε χαμηλό διανοητικό επίπεδο (βλέπε Τσατσόπουλος). Τελεία και παύλα.

    ΥΓ. Συνεχίζετε να γράφετε με εκπληκτικά χαμηλού επιπέδου επιχειρήματα. Τη δουλειά σας κάνετε αφού εκτελείτε εντολές. Μόνο προσπαθήστε να βρείτε κανά έξυπνο ρε παιδί μου...

 3. elli avatar
  elli 22/11/2012 20:55:20

  +1000000000!!!!!

 4. mitsos avatar
  mitsos 22/11/2012 21:48:50

  Να την βάλουν εκεί που ξέρουν τέτοια Ευρώπη, εμείς δεν τη θέλουμε.
  Οικονομικό πειραματόζωο και λαθρο-σκουπιδότοπος της Ευρώπης είμαστε, άντε και για να κάνουν καμιά βουτιά το καλοκαίρι. Ακόμα και το λάδι μας, μέσω των Ιταλών το παίρνουν. Ρε δεν πιάνουμε μία για αυτούς, πάρτε το χαμπάρι. Και 100 δις μέτρα να πάρουμε αυτοί τα καψόνια δεν τα κόβουν.

 5. nice avatar
  nice 22/11/2012 22:24:09

  θα μπορούσα να παίρνω κομμάτι κομμάτι σχεδόν ότι έγραψες Παρατηρητή και να το σχολιάζω σατυρικά γιατί μόνο για αυτο κάνει, άκου να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι... ποιος? το «υπάκουο παιδί» χα χα χα
  και μετά ξημέρωσε και έγινε έγχρωμο ????
  ""Φέρνοντας τα πάνω κάτω, θα σκορπίσει ενθουσιασμό στο λαό, θα συσπειρώσει ξανά τις πλατιές μάζες κάτω από τη σημαία της ηγεσίας του και θα τις οδηγήσει στον αγώνα για την αναγέννηση της πατρίδας. Ταυτόχρονα, θα μετατρέψει τη λαϊκίστικη συνθηματολογία των πολιτικών αντιπάλων του και τα άθλια σενάρια του «λόμπυ της δραχμής» σε απλά κουρελόχαρτα...""" και μετά θα επιστρέψουμε και στην δραχμή...?

 6. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 23/11/2012 09:17:11

  Αγαπητέ/΄ή nice, δεν είμαι οικονομολόγος για να αποφανθώ με βεβαιότητα, πιστεύω όμως ότι, εφόσον με ένα μέρος μόνο των απάνθρωπων, όντως, μέτρων που έχουν ληφθεί επιτευχθεί πλεόνασμα, η χώρα θα μπορούσε να σταθεί άνετα στα πόδια της, εφόσον, βέβαια, έπαυε να εξυπηρετεί τα εξωτερικά χρέη της. Όσο για το ενδεχόμενο να μας διώξουν από την ευρωζώνη, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μπορεί αυτό να γίνει χωρίς τη δική μας συναίνεση. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ακραία ενδεχόμενα που όλοι απευχόμαστε.
  Για να σταθούμε στην πολιτική πλευρά του θέματος, δεν αμφισβητώ το ότι θα μπορούσες κάλλιστα να σατιρίσεις κάθε γραμμή του σχολίου μου. Οι πολιτικές θέσεις, όπως είναι γνωστό, κατά κανόνα δεν ακουμπούν σε επιστημονικά τεκμηριωμένη θεμελίωση, γιατί τοποθετούνται στο χώρο της ανθρώπινης αποτίμησης και δραστηριότητας, όπου κυριαρχεί το υποκειμενικό στοιχεί. Πάντως, αν διαβάσεις προσεκτικά το σχόλιό μου, θα διαπιστώσεις ότι το ρόλο του «υπάκουου» παιδιού όχι μόνο δεν τον αγνοώ και δεν τον αποσιωπώ, αλλά και τον αναδεικνύω, υπογραμμίζοντας τις συνθήκες που τον δημιούργησαν και ταυτόχρονα εξαίροντας τις θετικές πλευρές του, δηλαδή το ότι οδήγησε στην κατάρριψη των προσχημάτων και την αποκάλυψη της υποκρισίας των δανειστών μας.
  Αν, λοιπόν, οι αξιότιμοι κκ. εταίροι και δανειστές μας εξακολουθήσουν να μας κρατούν σε μηχανική υποστήριξη και να μας παρέχουν μόνο το ελάχιστο απαιτούμενο οξυγόνο για να μην πεθάνουμε, η ρήξη μαζί τους είναι αναπόφευκτη και θα συντελεστεί αποκλειστικά και μόνο με δική τους υπαιτιότητα. Οπότε, τα ζητούμενο θα είναι το ακόλουθο: αυτή τη ρήξη, ποιος είναι περισσότερο ικανός να την τολμήσει και να τη φέρει σε πέρας; Εκείνος που έχει ένα πολιτικό παρελθόν με εμπειρίες, συγκρούσεις, ανατροπές, περιθωριοποιήσεις, επικρίσεις και αυτοκριτικές, εντυπωσιακές επιστροφές στο προσκήνιο, αναλήψεις καινούργιων ευθυνών και δύσκολες μάχες με Λαιστρυγόνες και με Κύκλωπες ή εκείνος που το «παλμαρέ του εξαντλείται αποκλειστικά και μόνο στο μαθητοχαβαλέ του δεκαπενταμελούς και των σχολικών καταλήψεων; Εκείνος που ταξίδεψε στον κόσμο και σπούδασε σε μεγάλα ξένα Πανεπιστήμια διατηρώντας ταυτόχρονα ισχυρή εθνική συνείδηση και παραμένοντας υπερήφανος για την ελληνικότητά του ή εκείνος που, ενώ εμφορείται από ευρωπαϊκό επαρχιωτισμό, έχει ενστερνιστεί έναν παγκοσμιοποιημένο (δηλαδή αμερικανόστροφο) διεθνισμό και νιώθει αλλεργία για καθετί που σχετίζεται με τις έννοιες του έθνους και της πατρίδας;
  Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο: αν οι «φίλοι» μας επέμεναν να μας οδηγήσουν σε αδιανόητες καταστάσεις, σε καταστάσεις πέρα από κάθε λαϊκή αντοχή και ανοχή, εσύ ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ θα επέλεγες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.