#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/12/2011 18:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: να μπει τέλος στις πολιτικές μονομερούς λιτότητας

 

[caption id="attachment_137636" align="alignnone" width="600" caption="Ποιόν κοιτάζουν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί;"][/caption]

Την επιτακτική ανάγκη αλλαγής των πολιτικών μονομερούς λιτότητας, που στηρίχθηκαν σε φορολογικές επιδρομές και οριζόντιες περικοπές, σε εποχή μάλιστα βαθιάς ύφεσης, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία, η οποία έληξε προ ολίγου.

Ο Ελληνικός λαός έχει υποβληθεί, ήδη, σε πολλές θυσίες, χωρίς να βλέπει αποτέλεσμα είπε ακόμα ο κ. Σαμαράς  και επεσήμανε ότι οι λύσεις που θα επιλεγούν από εδώ και στο εξής πρέπει να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας. Με τις απαραίτητες τροποποιήσεις του Μνημονίου, τις οποίες, όπως υπενθύμισε έχει ζητήσει και γραπτώς, με την γνωστή επιστολή του στους ηγέτες του ΕΛΚ.

Μετά το πέρας της συνόδου, ο κ. Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, με στόχο όχι μόνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, αλλά και την ανάπτυξη και την ευημερία.

Μιλώντας σήμερα στη Συνοδό Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επέμεινα στη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού τείχους προστασίας της Ευρώπης για τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Δηλαδή, της δημιουργίας τέτοιων αποθεμάτων ρευστότητας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο Ευρώ.

Παρόμοιες θέσεις υποστήριξαν και άλλοι συνάδελφοί μου.

Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές μονομερούς λιτότητας, που στηρίχθηκαν σε φορολογικές επιδρομές και οριζόντιες περικοπές, σε εποχή μάλιστα βαθιάς ύφεσης, δεν βοήθησαν.

Η σταθερότητα του Ευρώ απαιτεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών–μελών, προγράμματα που συνδυάζουν τη δημοσιονομική πειθαρχία με την οικονομική ανάπτυξη.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να τηρήσουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και σε αυτό επέμεινα στη συνάντησή μου με τους άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η Ευρώπη, μέχρι στιγμής, αδυνατεί να βρει τις κατάλληλες λύσεις. Εδώ, ακόμα και ο Γάλλος Πρωθυπουργός Φ. Φιγιόν, είπε χτες στο Συνέδριο του ΕΛΚ ότι ήταν λάθος η απόφαση για τη συμμετοχή ιδιωτών στο ρίσκο των ομολόγων. Κάτι όμως που τελικά έγινε αναπόφευκτο μόνο για την Ελλάδα.

Ο Ελληνικός λαός έχει υποβληθεί, ήδη, σε πολλές θυσίες, χωρίς να βλέπει αποτέλεσμα. Θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ύφεση για τουλάχιστον 5 συνεχή χρόνια. Επομένως, οι λύσεις που θα επιλεγούν από εδώ και στο εξής πρέπει να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας. Με τις απαραίτητες τροποποιήσεις του προγράμματος, τις οποίες, όπως γνωρίζετε, έχω ζητήσει και γραπτώς».

Συναντήσεις και θερμή υποδοχήO Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, συναντήθηκε κατ ιδίαν, μεταξύ άλλων,  με τον π. Πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ζ.Κ.Τρισέ, τον Ισπανό πρωθυπουργό κ. Μ.Ραχόι, τον πρόεδρο του ΕΛΚ κ.Β. Μαρτένς, τον επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ κ. Γ.Ντολ και τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ. Έντα Κέννυ. Με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής,   συζήτησαν τις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και την κατάσταση σε Ελλάδα και Ιρλανδία. Συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού αναχώματος κατά των κερδοσκοπικών πιέσεων. Αυτό είναι απαραίτητο για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην Ευρωπαϊκή Οικονομία.

Οι ηγέτες του ΕΛΚ, στην έναρξη της συνεδρίασης χειροκρότησαν τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και τον συνεχάρησαν, μέσω του Προέδρου Μαρτένς  για την «ηγετική του κίνηση να πρωτοστατήσει στη δημιουργία της μεταβατικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Προτάσεις για λαθρομετανάστευση – προστασία Γεωργίας

Στο Συνέδριο του ΕΛΚ, εγκρίθηκαν και δύο άλλες τροπολογίες (πέραν εκείνης για την ΑΟΖ) που κατέθεσε η Ν.Δ.

Η πρώτη τροπολογία αφορά την προστασία του ευρωπαίου αγρότη. Συγκεκριμένα ζητείται από τα κράτη -εκτός Ε.Ε.- όπου εισάγονται αγροτικά προϊόντα να τηρούν τις ίδιες προδιαγραφές και τους ίδιους κανόνες που εφαρμόζονται για τους ευρωπαίους αγρότες.
Η δεύτερη τροπολογία αφορά το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης όπου εγκρίθηκε η παρέμβαση της Ν.Δ. ώστε να υπογράφονται ως προτεραιότητα διακρατικές συμφωνίες -είτε με την Ε.Ε. είτε  μεμονωμένα με τα κράτη μέλη- για τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών.

Στις εργασίες του  Συνεδρίου του ΕΛΚ συμμετέχουν 17 Πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόεδροι κομμάτων, οι Ευρωβουλευτές της Ομάδας του ΕΛΚ, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ένωσης και περίπου 1000 Σύνεδροι.  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύεται από τους: Χρήστο Σταϊκούρα,  Νότη Μηταράκη, Σταύρο Παπασταύρου, Γιώργο Μουρούτη, Χρύσανθο Λαζαρίδη, Μανώλη Μαυρομμάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 08/12/2011 19:02:58

  Και πως απήντησαν οι της Συνόδου? Μήπως, “..θα σας στείλουμε και δεύτερο Φουχτεν..”?

  • Y. avatar
   Y. @ Y. 08/12/2011 19:05:01

   ...ή “…θα αντικαταστήσουμε τα δικά σας λαμόγια, με δικά μας..”?

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Y. 08/12/2011 19:15:48

    Απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελλα !Αλλ'αντ 'αλλων ερωτηση σε τοσο σοβαρο θεμα !

 2. Y. avatar
  Y. 08/12/2011 19:22:15

  @ Ραβίνος
  Καλοί οι Σύνοδοι και τα ΕΛΚ, ή “..έξω πάμε καλά..”, (πολλοί την είπαν τη φράση)

  • Y. avatar
   Y. @ Y. 08/12/2011 19:33:48

   ..οι εκλογές γίνονται και κερδίζονται στην Ελλάδα (..μιας και διερωτάσαι για τη κανέλλα)

 3. Αφελης avatar
  Αφελης 08/12/2011 20:00:52

  Αφου ειναι εναντιον των πολιτικων μονομερους λιτοτητας, τοτε γιατι ψηφισε τον προϋπολογισμο που διαιωνιζει και βαθαινει αυτην ακριβως την μονομερη λιτοτητα ; Δεν θα ηταν πολυ πιο τιμιο να πει οτι διαφωνει με τους στοχους που επιβαλλουν τα "μνημονια" και οι δανειακες συμβασεις των τοκογλυφων και οχι μονο με την "συνταγη" ;

 4. Στέφανος avatar
  Στέφανος 08/12/2011 20:51:43

  Koιτάξτε στην πρώτη φωτο με τι είδος βλέμμα κοιτάζουν οι Σαρκοζί και Μέρκελ τον Σαμαρά! Ειδικά αυτός που κάθεται αριστερά από τον Ζ. Τρισέ. Κοιτάξτε ύφος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.