#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/05/2012 13:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε το ΜνημόνιοΜήνυμα ότι από το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου κρίνεται όχι απλώς η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά το μέλλον της στην Ευρώπη, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, το πρωί της Πέμπτης. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ανίκανους και ανεύθυνους» που δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και την οδηγούν στην καταστροφή.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε με πρωτοφανή σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι οδηγεί τη χώρα εκτός Ευρωζώνης.

«Επιδιώκουν να βγούμε από το ευρώ και στις δέκα ημέρες που μεσολάβησαν μετά τις εκλογές έδειξαν ήδη το πραγματικό τους πρόσωπο» είπε, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχουν σχέδιο» και «δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες, πότε για τις καταθέσεις που θέλουν να τους βάλουν χέρι, πότε για τις επενδύσεις που είναι μαθημένοι να τις διώχνουν, πότε για τις επιχειρήσεις που τις θεωρούν ιδεολογικά αντιπάλους και που θέλουν να τις φορολογήσουν κι άλλο, δηλαδή να τις κλείσουν, και πότε για τη διάλυση της αστυνομίας που ακόμα και αυτή προτείνουν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε απίστευτη σύγχυση. «Απέκτησαν ξαφνική δύναμη και τρόμαξαν. Τρόμαξαν από την ευθύνη μιας πιθανής διακυβέρνησης. Είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να αναλάβουν τέτοιες ευθύνες και αυτό δεν αλλάζει γιατί δεν έχουν ένα πρόσωπο, έχουν πολλά πρόσωπα» συνέχισε και κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση είπε:

«Είναι ομοσπονδία από συνιστώσες αριστερών ομάδων που ξεκινούν από την νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία».

«Οι δυνάμεις που σπρώχνουν την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη θέλουν να παραμείνουμε κολλημένοι σε ένα παρελθόν που χρεοκόπησε. Δεν θέλουν να καταγγείλουν τα μνημόνια -όπως λένε- θέλουν να παραμείνουμε κολλημένοι στον κρατικισμό και στον λαϊκισμό» υποστήριξε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Ο φόβος τους έκανε να μην θέλουν τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση για το καλό της χώρας, παρόλο που αυτή ήταν η εντολή, η εντολή σύνθεσης που έδωσε ο λαός» συνέχισε, προσθέτοντας «αν δεν ήταν ο φόβος τότε δεν απομένει τίποτα άλλο από το να τους έσπρωξε η αλαζονεία να στείλουν τη χώρα σε νέες εκλογές».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να απαντήσει στο γιατί ήταν πρόθυμος να στηρίξει μία κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, παρέχοντας ψήφο ανοχής: «Θέσαμε ως μοναδικό όρο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και στην Ευρώπη και αυτό δεν το άντεξαν. Είναι συνασπισμός από συνιστώσες της γκρίνιας, όχι κόμμα ευθύνης, είναι ανίκανοι να βγάλουν τη χώρα από την κρίση».

 

"Ουσιαστική τροποποίηση του Μνημονίου"

 

Είμαστε η μόνη δύναμη που έδειξε και διορατικότητα όταν έπρεπε και αποφασιστικότητα όταν χρειάστηκε.Διαφωνήσαμε με μιαν αδιέξοδη πολιτική, αλλά και δεν διστάσαμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Μας κατηγορούν: Εσείς θα συνεχίσετε το Μνημόνιο, θα το σταματήσουμε!

Κάνουν λάθος και στα δύο: Εμείς έχουμε την γνώση και την ικανότητα να αλλάξουμε με ρεαλιστικό τρόπο το Μνημόνιο. Είμαστε εκείνοι που μπορούμε να λειτουργήσουμε με ρεαλιστικό τρόπο αντιμνημονιακά. Εκείνοι απλώς βγάζουν την Ελλάδα από την Ευρώπη και τη στέλνουν δεκαετίες πίσω…

Τώρα, αυτά που λέγαμε εμείς, τα λένε πλέον όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη. Να βγούμε από τη μονόπλευρη λιτότητα.  Να πιάσουμε τους στόχους μας με Ανάπτυξη. Η Ευρώπη αλλάζει κατεύθυνση.  Έρχεται σε αυτά που λέγαμε εμείς από την αρχή. Και τώρα η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί. Αλλά για να επωφεληθεί πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη.

Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα: Και το σπάταλο κράτος και την παντοδύναμη γραφειοκρατία, και τις αδικίες του φορολογικού συστήματος, και την ανεργία και τα λουκέτα και τη φτώχεια.

Αλλά, για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται παραμονή στο ευρώ. Χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες για την Ελλάδα.

 

Οι δυνάμεις που σπρώχνουν την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη θέλουν να παραμείνουμε κολλημένοι σε ένα παρελθόν που χρεοκόπησε.  Δεν θέλουν να «καταγγείλουν τα Μνημόνια» όπως λένε. Θέλουν να παραμείνουμε κολλημένοι στον κρατισμό και το λαϊκισμό. Αν τους ακούγαμε, δέστε τι θα γινόταν:

Θα κατήγγειλε η Ελλάδα τη δανειακή σύμβαση.  Μετά θα σταματούσαν οι δανειστές μας να πληρώνουν τις δόσεις του νέου δανείου. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να πληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της και θα εξαναγκαζόταν να βγει από το ευρώ. Η νέα δραχμή θα υποτιμούνταν τουλάχιστον στο μισό!

Οι αποδοχές θα έπεφταν κι αυτές στο μισό. Οι τιμές θα εκτοξευόταν σε όλα τα εισαγόμενα, και κυρίως στα τρόφιμα και στα καύσιμα. Στο μεταξύ, θα έπεφτε στο μισό και η αξία των καταθέσεων στις τράπεζες. Αλλά και η αξία των ακινήτων.

Και το χρέος θα διπλασιαζόταν!

Η Ελλάδα θα ζούσε ολοκληρωτική καταστροφή.Αυτός είναι ο εφιάλτης που μας φέρνουν όσοι μιλάνε για «μονομερή καταγγελία της σύμβασης».

 

Το πρόβλημα δεν είναι πια Μνημόνιο ή Καταγγελία του Μνημονίου.

Κανείς δεν συμφωνεί με το Μνημόνιο. Κι εγώ πρώτος είχα προβλέψει, ένα προς ένα, τα δεινά που θα φέρει. Και έγιναν ακριβώς όπως είχα προειδοποιήσει…

Αλλά δεν βρισκόμαστε στο 2010. Το πρόβλημα σήμερα είναι ουσιαστική τροποποίηση του Μνημονίου για να μείνουμε στο ευρώ και να βγούμε από την κρίση με Ανάπτυξη.

Η μονομερής καταγγελία της δανειακής Σύμβασης θα οδηγούσε σήμερα σε έξοδο από το ευρώ, και σε πολύ χειρότερα δεινά, απ’ αυτά που ζούμε σήμερα.

Οι Έλληνες έχουν χάσει ήδη τα τελευταία δύο χρόνια 34% του βιοτικού επιπέδου  που είχαν πριν. Και με την πολιτική του Μνημονίου συνεχίζουν να χάνουν. Αυτό, με το δικό μας Σχέδιο, μπορούμε να το ανακόψουμε και να το αναστρέψουμε.

Κι αυτό θα κάνουμε! Με την καταγγελία με το Μνημόνιο που μας προτείνουν θα χάσουμε, από τη μία μέρα στην άλλη, ακόμα ένα 50%! Θα πέσουμε πολύ χαμηλότερα. Πολύ-πολύ χαμηλότερα! Αντί να σταματήσουμε την πτώση, όπως προσπαθούμε εμείς, προτείνουν να πηδήξουμε στο κενό.

Είμαστε η μόνη δύναμη που επιδιώκει την αλλαγή της μονόπλευρης λιτότητας, για να βγούμε από την κρίση, παραμένοντας στην Ευρώπη και το ευρώ.

Είμαστε στο μέσο δρόμο: Κόντρα σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ και δεν ήθελαν να αλλάξει τίποτε στο Μνημόνιο. Αλλά και κόντρα σε αυτούς που φέρνουν την καταστροφή εξόδου από το ευρώ, με πρόσχημα την πλήρη καταγγελία της δανειακής σύμβασης.

Εμείς διαλέγουμε το δύσκολο δρόμο. Που όμως είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση. Γι’ αυτό και η κοινωνία στρέφει τις τελευταίες μέρες, όλο και περισσότερο τα μάτια της πάνω μας.

Κάλεσμα για ενότητα

«Δεν υπάρχει χαλάρωση, έχει αρχίσει η καινούργια μάχη και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε με πίστη, με ενότητα, με αγάπη για την πατρίδα» είπε ο Αντ.Σαμαράς, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, καλώντας τους να κινηθούν προς τις εκλογές «με ομοιογένεια μεταξύ μας, με την υποχρέωση ο καθένας να έρχεται σε επαφή με το κόμμα, ώστε να υπάρχει ενιαίος λόγος» και «όχι αντικρουόμενα μηνύματα», ώστε «να χτίσουμε λόγο πειστικό και αιχμηρό απέναντι στα ξύλινα συνθήματα του λαϊκισμού».

«Μέρα με τη μέρα στρέφονται σε εμάς όλο και περισσότεροι που ψήφισαν διαφορετικά στις 6 Μαΐου. Αυτή η συσπείρωση γίνεται και στη βάση και σε όλη την ενδιάμεση κλίμακα και στην κορυφή» είπε.

«Πρώτος εγώ δείχνω έμπρακτα ότι μπροστά στο καλό του τόπου βάζω το 'εμείς' πάνω απ' όλα. Βάζω την προστασία της Ελλάδας πιο ψηλά από οποιαδήποτε άλλη σκέψη. Γιατί οι καιροί ου μενετοί» πρόσθεσε για να δεχθεί το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών.

«Μόνο η δική μας παράταξη μπορεί να συσπειρώσει όλους όσοι θέλουν να αντισταθούν στην καταστροφή της εξόδου μας από την Ευρώπη» συνέχισε, ενώ αναφερόμενος στη μέχρι τώρα πορεία της ΝΔ είπε: «Είμαστε η μόνο δύναμη που έδειξε και διορατικότητα -όταν έπρεπε- και αποφασιστικότητα -όταν χρειάστηκε- για το καλό του τόπου. Διαφωνήσαμε με μία αδιέξοδη πολιτική, αλλά δεν διστάσαμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

«Τη μάχη θα τη δώσουμε αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι όσο ποτέ, αποφασισμένοι όσο ποτέ, θα την κερδίσουμε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων» υπογράμμισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Taral21 avatar
  Taral21 17/05/2012 13:47:07

  Θετικό ότι αρχίζει και λέει "εμείς" και όχι "εγώ", αν σταματήσει και τα "μόνο εμείς μπορούμε" κλπ και το φτιάξει λίγο ώστε να δώσει το μήνυμα πως "εμείς θα οδηγήσουμε όσους θέλουν το καλό τη Ελλάδας" ίσως να γίνει καλύτερο.
  Με τον λαό να έχει ψηφίσει τη σάρα και τη μάρα, να έχουν μείνει εκτός βουλής κόμματα που έλαβαν το 19% των ψήφων, προσπαθείς να κάνεις αυτούς τους ψηφοφόρους να προτιμήσουν εσένα, ώστε να μη πάει χαμένη η ψήφος και όχι να τους ενισχύσεις ώστε τελικά να μπουν στη βουλή.
  Έχουν μια καλή μαγιά πλέον να δουλέψουν κι αυτή λέγεται αδιαλλαξία. Ας γίνουμε λίγο διαλλακτικοί πλέον για να τραβήξουμε ψηφοφόρους και όχι λαϊκιστές και μας γυρίσει μπούμερανγκ!

 2. Αιζενχάουερ avatar
  Αιζενχάουερ 17/05/2012 13:49:50

  Το ίδιο απλοικα θα μπορούσε κάποιος λαικίζοντας να πει:

  Το χρέος θα μηδενιζόταν (αφού θα χρεοκοπούσαμε) και εαν γινόταν υποτίμηση στο μισό και τα ιδιωτικά δάνεια θα μειώνονταν στο μισό...

  Τα δε ράφια των σουπερμάρκετς μετά από μερικούς μήνες θα γέμιζαν ξανά με φθηνά ελληνικά σκόρδα αντί των πανάκριβων εισαγόμενων αργεντίνικων...

  Ο δρόμος του στείρου μνημονίου αλλά και του στείρου αντιμνημονίου οδηγεί εις την απώλειαν.

  Δεν έχει νόημα η κατάκτηση της καρέκλας με παραμύθια.

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ Αιζενχάουερ 17/05/2012 14:28:14

   Και τί θα βάζω στο αμάξι μου, αντί για την εισαγόμενη βενζίνη; Ελληνικά σκόρδα;

   • Αιζενχάουερ avatar
    Αιζενχάουερ @ Κόνδωρας 17/05/2012 15:17:13

    Γιατί του χρόνου νομίζεις ότι θα σου περισσεύουν ευρώ να βάζεις και βενζίνη;

    • Κόνδωρας avatar
     Κόνδωρας @ Αιζενχάουερ 17/05/2012 15:30:05

     Σωστό το ερώτημα...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Αιζενχάουερ 18/05/2012 17:01:24

     Να ο λαϊκισμός και η απλοποίηση που οδηγεί σε εύκολους αφορισμούς. Φίλε, δε θα υπάρχει Ευρώπη και Ευρώ σε ένα χρόνο. Το θέμα είναι να μην απομονωθείς αλλά όταν καταρρεύσει η ΟΝΕ να είσαι στη λίγκα του νότου που θα μπορείς να έχεις κάποιο υποτυπώδες εμπόριο μέχρι να φτιάξεις νόμισμα. Η απομόνωση εκτός ευρώ πριν αυτό διαλυθεί οδηγεί σε εξαγορά από μαυραγορίτες τύπου Σόρος τεράστιο μέρος της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων. Γιατί νομίζετε ο ΓΑΠ εξήγγειλε το δημοψήφισμα που άρεσε στον όψιμο "ευρωπαϊστή" Τσίπρα; Για σκεφτείτε καλύτερα...

   • leleki avatar
    leleki @ Κόνδωρας 17/05/2012 15:36:36

    Το πετρέλαιο εισάγεται με ιδιωτικά κεφάλαια από ιδιωτικές εταιρείες, η διύλιση του γίνεται σε ιδιωτικά διυλιστήρια και η διάθεση του γίνεται από ιδιώτες.

    Το τρομοκρατικό σενάριο πως αν δεν υποταχθούμε στο ΔΝΤ δεν θα έχουμε καύσιμα, έχει τόση επαφή με την πραγματικότητα όση είχε και ο προκλητός πανικός για την ανύπαρκτη πανδημία της γρίππης των χοίρων.

    Στην οποία θυμάστε ποιοι πρωταγωνίστησαν.

    • Κατερινα avatar
     Κατερινα @ leleki 17/05/2012 15:50:08

     είπαμε λελέκι να αιθεροβατούμε όχι και έτσι!
     άντε και το εισάγουν οι ιδιωτικές εταιρείες, εγώ που δεν έχω μία δραχμή (sic!) πως θα το αγοράσω για να βάλω μπρος τα ατμοκάζανα να κάνω τυρί;
     για να μην αρχίσω πως θα μαζέψω το γάλα από τους παραγωγούς! (τα φορτηγά καίνε πετρέλαιο!!sic!!)

     θα είναι κόλαση για λίγα χρόνια!
     αλλά γιατί να πάμε στην κόλαση, αφού οι ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να ανοίξουν θύρες αναπτυξιακού παραδείσου δημοσιονομικά ελεγχόμενου;

     • Αιζενχάουερ avatar
      Αιζενχάουερ @ Κατερινα 17/05/2012 16:37:15

      Έρχεται μεγάλη ύφεση διεθνώς. Ήδη όλες οι βιομηχανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Γερμανίας, φέρνουν τις παραγωγές τους από την Κίνα στο εσωτερικό τους.

      Λόγω της μεγάλης ανάπτυξης της αυτοματοποίησης το φθηνό εργατικό κόστος δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο στο κόστος ενός προιόντος.

      Περισσότερο τους ενδιαφέρει η ευελιξία και οι υποδομές παρά το εργατικό κόστος πλέον.

      Οπότε μην περιμένετε λεφτά για ανάπτυξη από την ΕΕ παρά μόνον λεφτά με αντάλλαγμα εθνική περιουσία, ό,τι μπορεί να είναι αυτή.

    • Κόνδωρας avatar
     Κόνδωρας @ leleki 17/05/2012 17:53:44

     Υπενθυμίζω: στο σενάριο "δραχμή" οι εισαγωγές (όπως του πετρελαίου) θα πληρώνονται σε ΞΕΝΟ συνάλλαγμα (από ιδιώτες ή το Κράτος). Κανείς δεν θα μας πουλάει πετρέλαιο με αντάλλαγμα δραχμές! Χωρίς ΕΥΡΩ πώς θα το πληρώσουμε; Με σκόρδα; Α, ξέχασα...! Θα μας το δώσουν ο Τσάβες και ο Πούτιν δωρεάν

     • leleki avatar
      leleki @ Κόνδωρας 18/05/2012 00:10:47

      Υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα στις εισαγωγές αν η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα γίνει υπό το κράτος πανικού, και με τους όρους της τρόικας.
      Αν υπάρξει εθνική και πατριωτική προετοιμασία, η μετάβαση θα είναι ανώδυνη και άκρως επωφελής μεσοπρόθεσμα.
      Η εναλλακτική του μνημονίου, υπό το δόγμα «ευρώ πάση θυσία» οδηγεί στο πυρηνικό ολοκαύτωμα που περιέγραψε κάποιος κομματάρχης της συμφοράς.

 3. GSV avatar
  GSV 17/05/2012 13:50:53

  Αντωνη Σαμαρα,

  και με τον διαολο αν χρειαστει συμμαχισε για να μη πεσει η Ελλαδα στα χερια των νεων παπατζηδων!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ GSV 18/05/2012 17:03:26

   Είναι με άλλο στρατόπεδο ο Σαμαράς! Με τη βοήθεια του Θεού και μόνο! Και σε όποιον αρέσει. Οι υπόλοιποι απλά θα κλάινε χωρίς ελπίδα στην κατάρρευση που έρχεται. Οι πιστοί ξέρουν να ελπίζουν χωρίς ματαιότητα...

 4. Inno avatar
  Inno 17/05/2012 14:00:03

  Δεν χρειαζόμαστε μικρές εξερευνήτριες για να κερδίσουμε. Χρειάζεται να πούμε, να φωνάξουμε με κάθε τρόπο, την αλήθεια. Την αλήθεια για τον σύριζα!

  Το τι πρεσβεύει, τι υπόσχεται, τι έχει στο πρόγραμμα να φέρει.
  Το ευρώ ή δραχμή και αριστερά ή Δεξιά είναι το ένα κομμάτι.
  Το άλλο, που βλέπω ξεκινάει από σήμερα, είναι το ξεγύμνωμα του αναρχικού μορφώματος αυτού, μέσω του προγράμματός του!
  Να μάθει ΟΛΟΣ ο κόσμος τι υποστηρίζει ο σύριζα για το μεταναστευτικό, για να σηκωθεί η τρίχα σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Τι σκέφτεται για την εξωτερική πολιτική, την αοζ, την Τουρκία.
  Το ότι θέλουν να καταργήσουν την θρησκεία ουσιαστικά, αφού αναφέρονται σε αυτήν σαν "φαινόμενο"!
  Να προβάλλονται συνεχώς οι αστείες θέσεις τους για την οικονομία, να προβάλλεται συνεχώς η ασάφειά τους, οι υπεκφυγές τους, η κουτοπονηριά τους.
  Να προβάλλεται το ότι δεν έχουν το παραμικρό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας είτε κυβερνήσουν εντός ευρώ, είτε εκτός.
  Να προβάλλονται οι διχο-τριχο-γνωμίες τους για το ίδιο θέμα, αφού μία γνώμη έχει κάθε συνιστώσα του μορφώματος αυτού.
  Να προβληθεί ότι έχουν Σταλινικούς/Μαοϊκούς βουλευτές σήμερα στα έδρανά τους!
  Να προβάλλεται συνεχώς αυτό που ΕΙΝΑΙ και αυτό που ΛΕΝΕ! δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο!
  Να μάθουν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ ότι ο σύριζα επιδιώκει αναρχία στην κοινωνία, χωρίς αστυνομία, με τους λάθρους ισότιμους, γιατί ΑΥΤΟ ακριβώς πρεσβεύει!
  Δεν χρειάζεται λάσπη, αφού λάσπη είναι το ίδιο το πρόγραμμά τους, το ίδιο το είναι τους!
  Να μάθει ο κόσμος ότι με όσα λέει ο Αλέξης της αλλαγής, δεν είναι τίποτα περισσότερο από όσα έλεγε ο ΓΑΠ, τίποτα λιγότερο από όσα πρέσβευβε ο Αντρέας το 1981!
  Να μάθει όλος ο κόσμος ότι ο Τσίπρας δεν μίλησε ποτέ για απόδοση ευθυνών σε όσους οδήγησαν εδώ την χώρα, δεν μίλησε ποτέ για φοροδιαφυγή, για διαφθορά.
  Απλά μιλάει για μια σοβιετία του 2012 με τον Στρατούλη, τον Γλέζο και τον Λαφαζάνη.
  Ο επαναστάτης της ... Εκάλης θα πρέπει να ξεγυμνωθεί στα μάτια ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αυτός και ο συρφετός του.
  Και επειδή δεν είναι χαζοί και είναι δεδομένο ότι θα ρίξουν τους τόνους, θα "λειάνουν" το πρόγραμμά τους και θα μιλάνε λιγότερο για να περιορίζουν τις γκάφες και την τραγικότητά τους, εμείς θα πρέπει να τους εκθέτουμε συνεχώς, απλά με το να φωνάζουμε το ΠΟΙΟΙ πραγματικά είναι.

  Να γελάσει ΟΛΟΣ ο κόσμος και να δεί ότι το παιδί από την Εκάλη που μιλάει για την μεταπολίτευση της οποίας είναι γνήσιο τέκνο, το μόνο που θέλει είναι να αναστήσει ξανά τον Αντρέα της Εκάλης, τον κύριο υπεύθυνο για την κατάντια της χώρας!

  Ούτε ντόρες, ούτε κουραφέξαλα.

  Ελλάδα ή ΧΑΟΣ.

  • Taral21 avatar
   Taral21 @ Inno 17/05/2012 14:24:22

   +1000
   Το μεγαλύτερο όπλο μας είναι η αλήθεια! Κι αλήθειες λέει αυτός που δεν έχει χεσμ..η τη φωλιά του. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

 5. Darki avatar
  Darki 17/05/2012 14:48:44

  Eβλεπα το σημερινο υπουργικο.Ενα τετοιο σαραντα χρονια ,δεν το καταφεραμε.

 6. Inno avatar
  Inno 17/05/2012 14:58:26

  και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ας σταματήσουν πια τα περί Μνημονίου. Σημασία έχει ΠΡΩΤΑ η ΚΟΙΝΩΝΙΑ να κρατηθεί όσο το δυνατόν όρθια.

  θα ήθελα να διαβάσω τίτλο "Σαμαράς: Μόνο εμείς μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και την Πατρίδα".

  Ακούστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την κοινωνία, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ εκεί στη Συγγρού!

  Αν μείνει η μπάλα κολλημένη στη λέκη μνημόνιο, το ματσάκι χάθηκε.
  Αν παιχτεί η μπάλα στο γήπεδο της κοινωνίας, ενώ την ίδια στιγμή έχει γίνει πλήρες στριπτιζ στο τι μας ετοιμάζουν για αύριο οι αναρχοσταλινικοί, τότε έχουμε πολλές ελπίδες να πάρουμε το ματς στο 90.
  Γιατί πολλοί σκέφτονται μόνο την τσέπη τους και πάνε σύριζα (η πλειονότητα των πασόκων ΔΥ μιας και τους τάζει μονιμότητα), αλλά οι ίδιοι θα πρέπει να σκεφτούν αν μια τέτοια κοινωνία θέλουν για τα παιδιά τους, αυτήν που "υπόσχεται" ο σύριζα και το συνάφι του.
  Γιατί να είναι σίγουροι ότι στο τέλος όχι μόνο δεν θα έχουν την δουλειά που τους υπόσχεται ο Τσίπρας αφού θα επέλθει η πλήρης διάλυση και δεν θα πληρώνει κανείς τους ΔΥ, αλλά και θα πρέπει να ζήσουν αυτό που επέλεξαν οι ίδιοι να ζήσουν. Δύο σε ένα.

 7. leleki avatar
  leleki 17/05/2012 15:00:39

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΤΟΡΑΣ 1/5/2012

  «Ο κ. Σαμαράς πέρσι υποσχέθηκε να μηδενίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες χωρίς θυσίες. Φέτος μας είπε πως θα το διπλασιάσει σε 18 μέρες μοιράζοντας υποσχέσεις πάνω από 20 δις ευρώ, για αυξήσεις δαπανών και μειώσεις εσόδων.

  Μίλησε εκτός τόπου χρόνου σαν να μην έχει αντιληφθεί σε πια εποχή ζει.

  Ο ακραίος και αναίσχυντος λαϊκισμός του, συμπληρώνει και πολλαπλασιάζει την απερίγραπτη ανικανότητα της κυβέρνησης, μηδενίζοντας τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και οδηγώντας την Ελλάδα στην καταστροφή».

 8. Νικόλαος Κουτσοβίτης avatar
  Νικόλαος Κουτσοβίτης 17/05/2012 15:02:41

  ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ, ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΡΥΘΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ, ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΗΣΑΝ ΚΥΡΙΩΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟ ΚΟΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  ΕΤΣΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΜΟΝΟ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

 9. leleki avatar
  leleki 17/05/2012 15:09:06

  Ο βουλευτής της ΝΔ , Άδωνις γεωργιάδης είπε επί λέξει αναφερόμενος στη σύγκριση Μνημονίου 1και 2 :

  «α»Το Μνημόνιο ένα, δέσμευε τη χώρα για δυο χρόνια, δυο χρόνια και κάτι, απ το Μάιο του '10, μέχρι το τέλος του 2012. Το Μνημόνιο 2, που ψηφίζει ο Σαμαράς, μας δεσμεύει μέχρι το 2020. Είναι δηλαδή ΠΕΝΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ (φωνή) σε ένα. ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΑ, είναι το Μνημόνιο δυο. Το δε Μνημόνιο 2, που ψηφίζει ο Σαμαράς ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ (πάλι φωνή) ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 1. Που φυσικά το Μνημόνιο 2 έχει επιτήρηση από τη Τρόικα, έχει πολλά παραπάνω, που δεν είχε το ένα. Είναι πολύ πολύ σκληρότερο και πολύ πολύ χειρότερο, έτσι χωρίς συζήτηση. Είναι το ένα ασπιρίνη, και το άλλο χημειοθεραπεία»

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ leleki 17/05/2012 18:20:05

   Mr - leleki.... απ οτι βλεπω οι ''Τσιπρο-Συριζαιο-Καμμενοι'' , κανετε και υπερωριες για να βγει το μεροκαματο. Ευγε φιλε, εισαι πολυ εργατικος και φιλοτιμος, αλλα εχεις κουρασει πια και δεν τσιμπαμε.

   • leleki avatar
    leleki @ Μικρασιάτης 18/05/2012 00:05:21

    Μικρασιάτη

    33,5-18,5=15%

    Λίγη σεμνότητα μπροστά στην αλήθεια των πραγμάτων.

 10. Διογένης avatar
  Διογένης 17/05/2012 17:02:58

  Προς όσους συμβούλευσαν τον Σαμαρά να βάλει το δίλημμα "Ευρώπη ή δραχμή":

  Ενώ οι περισσότερες - λειψές - δημοσκοπήσεις έβγαιναν πανηγυρικά υπέρ του ευρώ, η σημερινή της Pulse στο Ποντίκι δείχνει αυτό που ξέραμε ήδη όλοι από τον περίγυρό μας:

  Το 34% λέει "πάση θυσία στο ευρώ". Το 7% λέει "άμεση επιστροφή στο δικό μας νόμισμα". Και το 54% λέει "θυσίες μέχρι ενός ορίου, αλλιώς επιστροφή στο δικό μας νόμισμα".

  Με άλλα λόγια, δεν ισχύει αυτό που έλεγαν οι δημοσκόποι και δεν είναι και τόσο μα τόσο πια φανατικά υπέρ του ευρώ οι Έλληνες... Και ότι πέρα από ένα όριο είναι σαφές ότι ο κόσμος ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΔΡΑΧΜΗ.

  Μπορώ να σας πω ότι ο κόσμος είτε είναι πολύ κοντά, είτε είναι ήδη πέρα από το όριο του να προτιμάει δραχμή. Σαφώς και είναι "θεωρητικά" υπέρ του ευρώ, αλλά ΜΟΝΟΝ θεωρητικά.

  Δείτε εδώ την πληροφορία από τη δημοσκόπηση:

  http://topontiki.gr/article/35448

  Αυτή η πληροφορία ελπίζουμε να επηρεάσει τον Σαμαρά όσο πρέπει ώστε να αλλάξει τακτική και να δει ότι δεν πιάνει, δεν πρόκειται να πιάσει η τρομοκρατία με τη δραχμή.

  Πόσο μάλλον όταν, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 38% των ψηφοφόρων της ΝΔ (των ψηφοφόρων της 6ης Μαϊου λέμε...) υιοθετούν την ίδια γνώμη "θυσίες μέχρι ενός ορίου και μετά επιστροφή στη δραχμή".

  Ας προσέχει λοιπόν, μήπως χάσει και τους ψηφοφόρους της 6ης Μαϊου όταν θέτει τέτοια διλήμματα...

 11. kas avatar
  kas 17/05/2012 21:17:16

  το δίλημμα δεν είναι αυτό

  είναι

  Ελλάδα ή Κούβα ._

 12. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 18/05/2012 10:21:14

  Αχ βρε leleki, στη Ελλάδα ζούμε όλοι. Μας έχεις για ψύχραιμο λαό; Σκέψου τον εαυτό σου, αν είχες 2000 ευρουλάκια στην Εθνική, και την Πέμπτη κυκλοφορούσε οργιώδης φήμη ότι η ΕΚΤ θα σταματήσει άμεσα τη χρηματοδότηση ρευστότητας των Ελληνικών Τραπεζών: δεν θα έτρεχες πανικόβλητη την Παρασκευή πρωί στο γκισέ για να μαζέψεις τα λεφτά σου, και μετά να γεμίσεις το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σου; Μαζί μ'εσένα, άλλα 8 εκατομμύρια Έλληνες. "Ανώδυνη μετάβαση στη δραχμή" είναι σαν να λέμε "ανώδυνη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, χωρίς αναισθητικό". Και μόνο με 10 μέρες ακυβερνησίας, πέταξαν 2 δις ευρώ από τις Τράπεζες. Το "ευρώ πάση θυσία" έχει το νόημα "οξυγόνο πάση θυσία": είμαστε ΜΕΣΑ στο παιχνίδι, και υπάρχουν και άλλοι τρόποι να παζαρέψεις σκληρά, ειδικά με κυβέρνηση συνεργασίας όπου τα ξένα κοράκια θα προτιμήσουν χαλάρωση λιτότητας αντί για ακυβερνησία. 'Ομως το έχω πει και αλλού: τώρα δεν παίζεται το Μνημόνιο, αλλά το "ξεπούλημα του εθνικού πλούτου" στους ξένους. Εκεί πρέπει να είμαστε αμείλικτα σκληροί

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.