29/03/2010 17:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε σύσκεψη με τους τομεάρχες του ανέφερε ότι «η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων όχι μόνο στη διαχείριση των οικονομικών αλλά και στα θέματα ασφάλειας και άμυνας».
Ο κ. Σαμαράς επικέντρωσε την κριτική του στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο χαρακτήρισε «φοροεισπρακτικό» και πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει η αγορά καθώς επίσης ότι το ν/σ αντιβαίνει προς κάθε προοπτική ανάπτυξης και οδηγεί σε φορολογική επιδρομή κατά της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας. Επανέλαβε ότι μέτρα της κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση την οικονομία και συμπλήρωσε λέγοντας πως το φορολογικό ν/σ καταρρακώνει την ψυχολογία στην αγορά. Η Ν.Δ. θα καταψηφίσει επί της αρχής το ν/σ και θα ψηφίσει ορισμένα άρθρα του, όπως π.χ. αυτό που αφορά στις off shore εταιρείες. Πάντως η Ν.Δ. τηρεί στάση επιτήδειου ουδέτερου και αποφεύγει να πάρει υπεύθυνη θέση στα επίμαχα ζητήματα όπως η εκκλησιαστική περιουσία  λέγοντας: «Το πώς θα συνεισφέρει πρέπει να συζητηθεί ανάμεσα στην Πολιτεία και στην Εκκλησία και, ήδη, αυτός ο διάλογος έχει προχωρήσει και φαίνεται ότι καταλήγει σε ορισμένες λύσεις κοινής αποδοχής», πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις των οδηγών ταξί, η Ν.Δ. λέει ότι ως αστικό κοινοβουλευτικό κόμμα πιστεύει στην αυτονομία των συνδικαλιστικών αγώνων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε πως στη σημερινή συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος υπό τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και σε όσα διαδραματίστηκαν στις Βρυξέλλες και στη συνεδρίαση του ΕΛΚ, εστιάζοντας την προσοχή στα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τους μηχανισμούς άμυνας της ευρωζώνης απέναντι στους κερδοσκόπους.

 Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς είπε επί λέξη: «Ποιό είναι αυτό το έσχατο σημείο που μας έθεσε η καγκελάριος Μέρκελ; Δηλαδή από πότε θα αρχίσει να ενεργοποιείται αυτός ο μηχανισμός που συνδυάζει ΕΕ και ΔΝΤ; Αν το επιτόκιο είναι 6%, αν είναι 8%; Και δεύτερον ποια είναι η διαδικασία με την οποία θα τίθεται σε λειτουργία αυτός ο μηχανισμός και θα φτάνει στο αναμενόμενο αποτέλεσμα, στην παροχή οικονομικής στήριξης δια δανείων που θα συνάπτονται σε διμερές επίπεδο; Πως θα γίνεται αυτό; Θα περνάει από το Εurogroup; Θα εγκρίνεται και από τα κοινοβούλια της κάθε χώρας;».

 Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι "ο πρωθυπουργός επιχείρησε μια πολιτική μπλόφα. Κάνοντας επίκληση, στις δηλώσεις που έκανε πριν τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, της απειλής της προσφυγής στο ΔΝΤ, το αποτέλεσμα ήταν αυτή η επίκληση περί ΔΝΤ να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ. Και αυτή τη στιγμή με την απόφαση της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών σε ένα αμιγώς ευρωπαϊκό πλαίσιο μπαίνει εξωευρωπαϊκός παράγοντας όπως είναι το ΔΝΤ".

"Μια δεύτερη ανάγνωση δείχνει πως τελικά αν λειτουργήσει αυτό το σχέδιο - αχρείαστο να είναι - αυτή η λύση θα μας πάει στο ΔΝΤ", συνέχισε και ανέφερε πως όπου εφαρμόστηκε η συνταγή του ΔΝΤ αποτέλεσμα ήταν η οικονομία να βυθιστεί σε ύφεση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 29/03/2010 17:19:38

  «το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας προσλαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις».

  ποιος ελληνας ή ποιά ελληνίδα μάνα ή θυγατέρα θα μπορέσει να διαβεί
  έναν τέτοιο δρόμο στο κέντρο της πρωτεύουσας ;

  Οδοιπορικό στο άβατο της οδού Μενάνδρου
  http://www.youtube.com/watch?v=IzBphMfh20E

  @#@#@#

 2. άστεγος avatar
  άστεγος 29/03/2010 18:07:52

  "Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού σ’ αυτή την κρίσιμη φάση που περνούμε."
  Κύριε Σαμαρά, όλη η Ελλάδα ξέρει ότι ο Γιωργάκης δεν είναι μόνο κατώτερος των περιστάσεων αλλά κατώτερος και των παραστάσεων του Μάρκου Σεφερλή.
  Ακόμη και οι περισσότεροι πασόκοι που τον ψήφισαν, τον ψήφισαν υπό το κράτος της απόλυτης πλύσης εγκεφάλου του περασμένου φθινοπώρου.
  Άλλο είναι που θέλω να παρατηρήσω.
  Κύριε Σαμαρά, είναι μερικές φορές που ο πολιτικός σου λόγος μου μοιάζει λίγο ξύλινος.
  Τί ακριβώς πάει να πεί "κατώτερος των περιστάσεων"; Μήοως κύριε Σαμαρά νομίζεις ότι αγγίζουν τους Έλληνες τέτοιες κουβέντες; Αυτά είναι μόνο για όσους εργάζονται στο Υπουργείο Εξωτερικών ή είναι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών του διπλωματικού σώματος.
  Δεν είναι πολιτικό μάρκετιγκ αυτό που χρησιμοποιείτε κύριε Σαμαρά, είναι σκέτη συνταγή αποτυχίας. Ακόμη και η δρακουλιάρα η οξαποδώ μερικές φορές ήταν πιό επικοινωνιακή από τα "κατώτερος των περιστάσεων".
  Κύριε Σαμαρά, μία συμβουλή από ένα απλό άνθρωπο που σας ψήφισε και σας πιστεύει.
  Ή πετάξτε τη γραβάτα, βάλτε τζήν και αρχίστε τις περιοδείες ανά την επικράτεια ή, αν μη τί άλλο, βρείτε έναν επαγγελματία επικοινωνιολόγο να σας πεί τί είναι αποτελεσματική πολιτική επικοινωνία και τί δεν είναι.
  Έξυπνος άνθρωπος είστε, θα το καταλάβετε αμέσως.
  Και, by the way, αυτά τα "κατώτερος των περιστάσεων" είναι εξαιρετικά κρυόκολα και ψεύτικα (πάλι θυμήθηκα τη δρακουλιάρα, δεν ξέρω γιατί).
  Μήπως το κολλήσατε από κάποιο πρώην διπλωμάτη του περιβάλλοντός σας;
  Κόψτε το, δεν σας πάει.
  Η θετική σας αύρα δεν χρειάζεται φτιασιδώματα.

 3. Orestios avatar
  Orestios 29/03/2010 18:36:22

  Πως να μην είναι κατώτερη των περιστάσεων όταν αξιωματούχοι κατηγορούν το Πάσχα για την χαμηλή προσφορά στην έκδοση του δανείου? Λες και η αγορά ομολόγων και το χρήμα καταλαβαίνει από εορτές όταν μια προσφορά είναι καλή. Αν δεν είναι καλή απλά δεν συμμετέχει. Το θερμόμετρο της χρεοκωπίας ανέβηκε σήμερα στις 303 μονάδες (cds), αλλά φταίει το Πάσχα και όχι οι ανίκανοι πατριώτες-αντεξουσιαστές (τί οξύμωρον).

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/03/2010 18:40:14

  Εντωμεταξύ τα spreads σήμερα πήραν πάλι την ανηφόρα. 317 πήγαν... Γιατί τόση θριαμβολογία, αφού πάλι στα ίδια κατέληξαν;

  Οι επενδυτές - ή "κερδοσκόποι" είναι τώρα πια πολύ δύσπιστοι με την Ελλάδα. Δυστυχώς στο ΠΑΣΟΚ δεν ξέρουν πώς να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Ξέρουν μόνον να εκτελούν εντολές (από εκεί ξεκίνησε και η ιστορία με την κατάργηση του 14ου μισθού). Πού έμπνευση για κάτι καλύτερο, για κάτι πιο αποτελεσματικό, που δεν θα έπληττε το εισόδημα και το επίπεδο ανάπτυξης.

  Ας απαγόρευαν ΤΩΡΑ τη σύνταξη πριν τα 65 για άντρες και γυναίκες. Καλύτερα να αναγκαστούν ορισμένοι να δουλέψουν 5-10 χρόνια παραπάνω και να μην τους μειωθεί το εισόδημα - αλλά ταυτόχρονα να αυξηθεί το ΑΕΠ, λόγω του ότι θα δούλευε περισσότερος κόσμος - παρά να κοιτάζουν πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα φύγουν τους επόμενους μήνες.

  Ήμουν σήμερα σε δημόσια υπηρεσία που δεν μπορούσε καλά-καλά να μας εξυπηρετήσει επειδή άδειασε από τους συνταξιοδοτούμενους! Πώς θα καλυφθούν αυτά τα κενά; Πώς θα πληρωθούν τόσες επιπλέον συντάξεις; Μιλούμε για τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, αλλά αν δεν έχουμε να τους πληρώσουμε την πρόωρη σύνταξή τους, μήπως να κοιτάξουμε να τους διασφαλίσουμε ότι θα πάρουν σύνταξη και μάλιστα στο κανονικό ύψος;

  Χώρια που η κάλυψη ένα σωρό θέσεων στο δημόσιο από τους μη συνταξιοδοτούμενους (και η αναγκαστική μη προκήρυξη θέσεων για αρκετό καιρό) θα αναάγκαζε τη νεολαία να στραφεί σε κάτι διαφορετικό και πιο παραγωγικό από το να κοιτάζει συνεχώς τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ; Να μάθουν επιτέλους ότι η ζωή είναι ΔΥΣΚΟΛΗ και κερδίζεται μόνον μέσα από τη σκληρή ΔΟΥΛΕΙΑ!

  Θα έχει άραγε μεγαλύτερο πολιτικό κόστος η χρεωκοπία; Ας χρεωκοπήσουν τη χώρα... Να δούμε τι θα έχει περισσότερο πολιτικό κόστος...

  Τώρα που τελείωσε και το παραμυθάκι με τη "στήριξη της Ευρώπης", τι θα κάνουν; Πώς θα πορευτούν στο εξής; Τι επιλογές έχουν; Η κυβέρνηση της εικονικής πραγματικότητας και της παραπλαητικής επικοινωνίας των ΜΜΕ;

 5. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/03/2010 19:09:03

  Εντωμεταξύ η σημερινή μέτρια επίδοση της δημοπρασίας 7ετών ομολόγων αποκρύπτεται συστηματικά από τον κατεστημένο τύπο. Αρκεί να πάει κανείς σε οικονομικές ιστοσελίδες, προκειμένου να δει πόσο άσχημα τα γράφουν, και να πάει και στον κατεστημένο τύπο (Νέα, Έθνος, Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, ακόμη και Ναυτεμπορική) για να δει πώς αποκρύπτεται το σημερινό πατατράκ.

  Το spread ανέβηκε πάρα πολύ, απόδειξη της δυσπιστίας των ξένων. Τώρα με ποιον θα ξιφουλήσει ο ΓΑΠ; Εναντίον ποιου ανεμόμυλου; Στον Καραμανλή τα φόρτωσε. Τους ξένους τους "νίκησε". Τώρα τι θα κάνει; Ανοίγει την τρίτη επιστολή του ανεκδότου;

  Ο Θεός βοηθός. Ας ελπίσουμε να μην πονέσουμε πάρα πολύ. "Κύριε μη τω θυμώ σου ελέγξης με, μηδέ τη οργή σου παιδεύσης με", για να θυμηθούμε και το ψαλμικό...

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/03/2010 19:11:16

  Τι γίνεται, Φάκτορα, έχω στείλει δυο σχόλια εδώ και μου τα έχει εξαφανίσει, ενώ σε άλλες αναρτήσεις ποστάρω κανονικά.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 29/03/2010 19:11:35

   Τώρα αυτό γιατί μου το πήρε; Άβυσσος η ψυχή του σέρβερ...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Επώνυμος 29/03/2010 19:20:09

   Και σε μένα συμβαίνει. Don't worry.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.