25/03/2010 17:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς κατά ΔΝΤ, αλλά η πλειοψηφία του ΕΛΚ είναι υπέρ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Όπως στην Ελλάδα, παλεύω για μέτρα «ανάσες», για την τόνωση της Οικονομίας, έτσι εδώ πέρα, σήμερα, έδωσα τη μάχη, για τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας.

 Ως πολιτικός, τους είπα, ότι ο Ελληνικός λαός πέραν των ήδη σκληρών μέτρων, που υπάρχουν, κοινωνικά δεν μπορεί να αντέξει άλλα. Ως οικονομολόγος, τους είπα, ότι φοβάμαι τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Δηλαδή, οι εισπράξεις να είναι λιγότερες, λόγω της κρίσης, λόγω της ύφεσης, αυτό να χρειάζεται καινούργια μέτρα, για να πετύχουμε τους στόχους και τα νέα μέτρα να φέρουν και πάλι καινούργια ύφεση.

 Τέλος, ως Ευρωπαίος, τους είπα, ότι είμαι ξεκάθαρα εναντίον της λύσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.  Οφείλω, όμως, να πω ότι η πλειοψηφία ήταν υπέρ. Από την τελική απόφαση, που θα κριθεί απόψε, μετά τη συνεδρίαση, θα έχουμε τα αποτελέσματα και τότε θα μπορώ να πω περισσότερα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 25/03/2010 17:33:13

  Ας προσέχαμε που δίνουμε τα εξοπλιστικά μας, όταν τρώνε είναι καλα.

 2. mara avatar
  mara 25/03/2010 17:55:15

  Ξαφνική επίσημη δήλωση στήριξης από την Ρωσία στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία είχαμε πριν από λίγο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα, η δήλωση στήριξης δεν είναι παρά μόνο η "κορυφή του παγόβουνου" σε μία σειρά ενεργειών που έχει αποφασίσει η ρωσική κυβέρνηση για να στηρίξει την Ελλάδα στην αρνητική οικονομική διεθνή συγκυρία. Η δήλωση που έγινε πριν από λίγο από τον επίσημο εκρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέϊ Νεστερένκο είναι κάτι παραπάνω από "θερμή" και σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο γεγονός, ειδικά από την Ρωσία.
  Σημείο-κλειδί της δήλωσης είναι η φράση: "Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς την Ρωσία χώρα, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων και στον εμπορικό-οικονομικό τομέα". "Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς την Ρωσία χώρα, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων και στον εμπορικό-οικονομικό τομέα".

  Η δήλωση έχει να κάνει με την "ευχή" που εκφράστηκε ατύπως μεν, αλλά με τον ιδιαίτερα πειστικό τρόπο που έχει η κεντρική εξουσία στην Ρωσία, προς τις ρωσικές τράπεζες "Να προτιμήσουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα", ενώ θεωρείται και προειδοποίηση προς τους κύκλους που θέλουν να πιέσουν κερδοσκοπικά την Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι η Μόσχα τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στα ελληνικά κρατικά ομόλογα και δεν θέλει να δει την επένδυσή της στην ελληνική οικονομία να κινδυνεύει...

  Γιατί ΑΠΑΝΤΕΣ τηρούν "σιγήν ιχθύος" για τη συγκεκριμένη δήλωση στήριξης των Ρώσων? και όταν λέω ΑΠΑΝΤΕΣ εννοώ ΑΠΑΝΤΕΣ.....

  Μήπως Φάκτορα θα μπορούσες να μου δώσεις μία ερμηνεία? ή κάποιος άλλος?

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ mara 25/03/2010 18:02:53

   BMP-3

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ mara 25/03/2010 18:07:14

   Μιά παρόμοια δήλωση [στήριξης από τη Ρωσία]
   έγινε πρίν απο λίγες μέρες
   και δημοσιεύθηκε κανονικότατα.

   Δώσε μας λίγο την πηγή σου, για να καταλάβουμε εαν πρόκειται για την ίδια δήλωση ή αυτό αφορά νεώτερη [η οποία δεν δημοσιεύθηκε].

  • anonymous avatar
   anonymous @ mara 25/03/2010 19:08:43

   Μην υπολογίζετε τους Ρώσους. Δεν είναι καθαροί. Τη μια έτσι την άλλη αλλιώς.

  • Spm avatar
   Spm @ mara 25/03/2010 20:57:07

   Μάρα, το έκαναν όλοι γαργαρα για να βγουν σημερα το βραδυ και να πουν ποσο σημαντικη ειναι κινηση του Τρισε για την Ελλαδα που εκανε ακριβως το ιδιο με τη ρωσικη κυβερνηση.
   Γεναται μια νεα ερώτηση ομως τωρα πια: γιατι ο Τρισε έσπευσε να τρεξει ποσω απο τους Ρωσους, για τα ελληνικα ομολογα και τη στηριξη τους?

 3. mara avatar
  mara 25/03/2010 18:25:20

  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11308&Itemid=131

  Δεν άκουσα κανένα από τους μεγαλοδημοσιογράφους να αναφέρονται και να δίνουν την σημασία που θα έπρεπε, όπως και κανένα πολιτικό.
  Ο Σαμαράς δεν θα έπρεπε να αναφερθεί? (για το Γιωργάκη δεν το συζητώ....
  Μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Επαναλαμβάνω καλά ο ΓΑΠ, ο Αντώνης όμως..?
  Γιατί???

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ mara 25/03/2010 18:46:52

   Γιατί ήταν απλά μιά [ανέξοδη] δήλωση πολιτικής στήριξης.
   Δέν συνοδευόταν απο μια ευμεγέθη αγορά Ελληνικών ομολόγων.

   Τέτοιες δηλώσεις [στήριξης] ο George έχει κερδίσει πολλές.
   Το θέμα είναι οτι [μέχρι στιγμής] ρευστό δεν είδε...

   [Λεφτά βεβαίως υπάρχουν, αλλά τα έχουν μαζεμένα οι ξένοι!]

 4. mara avatar
  mara 25/03/2010 18:56:34

  Ούτε πρόκειται να δεί ρευστό να δεν κάνει και τις κινήσεις που πρέπει.
  Οι Ρώσοι αρχικώς άνοιξαν πόρτα... τους. Εσύ βλέπεις τον ΓΑΠ να "κινείται" πρός τα εκεί? Γιατί εγώ δεν το βλέπω. Ξέρουμε ότι οι Ρώσοι είναι αστραπιαίοι στις κινήσεις τους και αποτελεσματικοί. Πού ακριβώς κολλάμε και δεν κάνουμε κάποια κίνηση???
  Παντού πήγε ο Γιωργάκης. Εκεί γιατί όχι??? (βλ. Καραμανλή)

  • ad avatar
   ad @ mara 25/03/2010 19:33:59

   Πηγε, και του ειπαν ΔΝΤ.

 5. Dimi avatar
  Dimi 25/03/2010 19:12:47

  Οι σκιώδεις μαύροι λύκοι Bilgerberg και Kissinger περιμένουν στη γωνιά τον ερασιτέχνη “cool George” γιά να του πάρουν τα σώβρακα.

  WASHINGTON (AP): — "If Greece believes the easiest way out of its financial crisis would be with the help of the Ιnternational Monetary Fund instead of its European neighbors, it could be in for an unpleasant surprise.» http://bit.ly/9u8Qc5

  WASHINGTON (Hνωμένος Τύπος): «Εάν η Ελλάδα πιστεύει ότι ο ευκολότερος τρόπος εξόδου από την οικονομική κρίση θα είναι η βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αντί αυτής των Ευρωπαίων γειτόνων της, αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη γιά μιά δυσάρεστη έκπληξη» ..

  Γιά τον Καιάδα του ΔΝΤ, παρακαλούμε θερμά τον κύριο Αντώνη Σαμαρά, ν’απαιτήσει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!

 6. mara avatar
  mara 25/03/2010 20:17:30

  Η δήλωση στήριξης έγινε πριν μερικές ημέρες.
  Την λύση του ΔΝΤ του την πρότειναν όταν είχε πάει στην Ρωσία τον Φεβρουάριο.
  Οπότε η ξαφνική στροφή των Ρώσων δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάτι συμβαίνει....

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ mara 25/03/2010 21:46:32

   Μην το ψάχνεις... άστο ΔΕΝ

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/03/2010 20:23:58

  Mην ασχολουμεθα με ασχετους.Σημασια εχει αυτο που ειπε ο Σαμαρας : Η πλειοψηφια του ΕΛΚ ειναι ΚΑΤΑ των προτασεων του.Προσθετω οτι ΥΠΕΡ ειναι το Ευρωπαικο Σοσιαλιστικο Κομμα.
  Και ειναι απολυτα φυσικο.Η θεση του ζητιανου που θελει να ζει με τα λεφτα των αλλαων παντα συγκινει σοσιαλιστες και οχι φιλελευθερους.Οχι οτι εγω ειμαι κατα των θεσεων Σαμαρα-εδω που φθασαμε δε γινεται αλλιως-αλλα να ξερουμε τι ειμαστε.

 8. Δημήτρης Μαγκούτης. avatar
  Δημήτρης Μαγκούτης. 25/03/2010 20:31:04

  Τελικά ο Giorgos, ο άπατρις, το αμερικανάκι, ο μη Ελληναράς, το χαζό παιδί, κ.λ.π. δείχνει να τα κατάφερε. Υπέρ του τάχθηκαν Γάλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί, Ε.Κ.Τ., ακόμα και οι Γερμανοί, μέχρι και οι Ρώσσοι. Και φυσικά ο Σαμαράς τηρώντας την πιό ξακάθαρη Εθνική στάση.
  Μόνο οι πιό ενημερωμένοι, πιό έξυπνοι, πιό υποψιασμένοι και τελικά πιό "Ελληναράδες" σχολιαστές εδώ μέσα δεν κάμπτονται με τίποτα...
  Το ανέκδοτο με τον Πόντιο στην Πανεπιστημίου μου θυμίζει.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Δημήτρης Μαγκούτης. 26/03/2010 01:11:15

   Τι κατάφερε βρε μικρονοϊκέ ;
   Τι "υπέρ του τάχθηκαν";
   ΘΑ μάς βοηθήσουν ΟΤΑΝ ομολογήσουμε ότι χρεωκοπήσαμε και δεν μπορούμε να δανειστούμε μόνοι μας.

 9. Spm avatar
  Spm 25/03/2010 20:57:32

  Μπράβο Πρόεδρε.
  Αλλη μια φορά μας έκανες υπερήφανους.
  Αλλη μια φορά έδειξες ότι πρώτα και πάνω απ όλα βάζεις το καλό της πατρίδας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.