#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/06/2011 23:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς και Ευρώπη
Προβληματίζομαι σφόδρα για τη στάση των Ευρωπαίων.

Υποτίθεται ότι η Ευρώπη κυβερνάται σήμερα από κυβερνήσεις, των οποίων, τα κόμματα που τις στηρίζουν, ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Πολιτικός σχηματισμός δηλαδή, συγγενής με την παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Και όμως, τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε μια άνευ προηγουμένου και διαρκώς αυξανόμενη πίεση των κυβερνήσεων αυτών, προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα γενικά και την αξιωματική αντιπολίτευση ειδικότερα, για συναίνεση, ή συμπόρευση ή εν πάσει περιπτώσει, συμμετοχή στα όσα έχουν προδιαγραφεί σε οικονομικό επίπεδο για τη χώρα μας, στους διαδρόμους των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον.

Υποτίθεται ότι οι Φιλελεύθερες κυβερνήσεις της Ευρώπης θα ασκούσαν πιέσεις και θα προέβαιναν σε παραινέσεις προς τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας. Όχι προς τη φιλελεύθερη, κεντροδεξιά Αξιωματική Αντιπολίτευση, με την οποία υποτίθεται, ότι ως συγγενείς, θα είχαν πολλαπλούς ενεργούς διαύλους επικοινωνίας.

Ίσως να είναι η παρατεταμένη και εσκεμμένη παραπληροφόρηση των Ευρωπαίων κεντροδεξιών ηγετών, από κυβερνητικά παράκεντρα.

Προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό.

Διότι μια φορά δικαιολογείται κανείς να μην είναι καλά πληροφορημένος. Δεύτερη φορά, ζητά να μάθει, ή εν πάσει περιπτώσει, προσπαθείς και εσύ να τον ενημερώσεις πιο επισταμένα. Τρίτη όμως φορά, όπου εξακολουθεί αυτή η ευθεία και στυγνή θα έλεγα εγώ, παρέμβαση, στα πολιτικά πράγματα της χώρας, με την πρωτοφανή άσκηση πίεσης στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για υπερψήφιση μέτρων και παροχή τελεσιγράφων, δεν δικαιολογείται.

Σε μερικές μέρες ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Έχει δύο επιλογές.

Η μία θα ήταν να εξηγήσει για πολλοστή φορά τα οικονομικά μέτρα που αυτός προτείνει και να επιδιώξει την μεταστροφή του κλίματος για την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ο δρόμος αυτός, είναι δρόμος της ηρεμίας, της ψυχραιμίας, της έντονης μεν, πλην όμως, ευγενούς και μειλίχιας απόπειρας να πεισθούν σκληροί διαπραγματευτές - δανειστές.

Ο άλλος δρόμος είναι πιο επιθετικός. Δεν θα πρέπει να τους ρωτήσει επιτέλους γιατί τα χώνουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση; Τι ζόρι τους έχει πιάσει για συναίνεση και συνενοχή; Μήπως έχουν ξεχάσει τις πολιτικές καταβολές τους και από κομματικοί φίλοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν μετατραπεί σε δεινούς μεταπράτες των τραπεζών τους; Αυτή είναι η πολιτική του Λαϊκού Κόμματος της Ευρώπης; Έχουν όλοι μετατραπεί σε ντελάληδες του Νοεφιλελευθερισμού σε αυτή την ήπειρο;

Κάποιος πρέπει να τους κόψει το βήχα λοιπόν. Να μπει στα σαλόνια τους και να τους υπενθυμίσει ότι δεν αναφέρονται, όταν μιλούν για τους Έλληνες, σε υποτακτικούς τους, σε υπανάπτυκτους εντολοδόχους κάποιας αποικίας τους. Ότι δεν θα πρέπει να συγχέουν την τιτάνια προσπάθεια που απαιτείται για την διόρθωση αδυναμιών και αγκυλώσεων δεκαετιών, μέσα σε μερικούς μήνες, με την εκτόξευση προσβολών και την άσκηση άκομψων και απειλητικών πιέσεων στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Δεν κυβερνά αυτή.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επίσης, ίσως πρέπει σιγά - σιγά να δουλεύει στο μυαλό του και το ενδεχόμενο ότι η προσπάθεια πειθούς περί του δικαίου και ορθού της πολιτικής του, να απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων.

Να απευθύνεται δηλαδή σε ανθρώπους που ήδη έχουν προδιαγράψει τις πολιτικές τους αποφάσεις.

Στο ενδεχόμενο αυτό έχω μια συμβουλή.

Μπορείς να είσαι και να θέλεις να δείχνεις, ότι ανήκεις σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Όταν όμως αυτή η οικογένεια σου επιφυλάσσει ρόλο τιμωρημένου παιδιού, που το βαράνε όλοι φάπες, γιατί πολύ απλά ο κηδεμόνας του, η κυβέρνησή του δηλαδή, το έχει εγκαταλείψει στην τύχη του, οφείλεις να σταθείς εσύ στο ύψος των περιστάσεων και να αρθρώσεις σκληρή φωνή, για να το προστατεύσεις.

Οι Έλληνες χρειάζεται να νιώσουν ότι στο εσωτερικό υπάρχει ελπίδα. Όμως χρειάζεται να νιώσουν ότι και στο εξωτερικό εκπροσωπούνται από Έλληνα ηγέτη, που δεν κωλώνει να αρπαχθεί με φίλους, δεν διστάζει να τα χώσει σε μανδαρίνους και δεν λογαριάζει τίποτα μπρος στο συμφέρον της χώρας του και την προστασία του λαού της.

Ο Ελληνικός Λαός, κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν είναι ούτε οι Moody's, ούτε η Deutsche Bank, ούτε τα μεσοπρόθεσμα και τα διακρατικά δάνεια. Ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός που χρειάζεται επειγόντως άδολη βοήθεια από τους εταίρους μας στο εξωτερικό, μήνυμα ελπίδας από την πολιτική του τάξη για το μέλλον στο εσωτερικό και κυρίως, προστασία και υπεράσπιση από κακόβουλες και προσβλητικές επιθέσεις ένθεν κα κείθεν των συνόρων μας, από διάφορους καλοθελητές των αγορών.

Εφόσον στους τελευταίους, φαίνεται ότι ανήκουν και κάποιοι εκ των Βρυξελλών ορμομένων, ηγετών του Λαϊκού Κόμματος, είστε υποχρεωμένος, τώρα που θα πάτε επάνω, να τους εξηγήσετε δυο φωνήεντα, για να μην έχουν καμία αμφιβολία, ότι μπορεί, οικονομικά, να μας έχουν στην στρούγγα, μπορεί να μας πιέζουν, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα σπάσουμε, αλλά να ξέρουν ότι όσο χτυπάνε το ατσάλι, τόσο αυτό γίνεται πιο σκληρό.

Νομιμοποιείστε δε να το κάνετε αυτό, διότι εδώ και καιρό, η Ελλάς έχει πάψει να εκπροσωπείται στο εξωτερικό από την κυβέρνησή της.

Οφείλετε να αναπληρώσετε το κενό.

Ierofantis

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στη Σύνοδο του ΕΛΚ

Ο Αντώνης Σαμαράς αναχώρησε σήμερα το απόγευμα, για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011.

Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 17 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα λάβουν μέρος, επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπούι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύουν, ο Βουλευτής και Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ιωάννης Μιχελάκης, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Οικονομικών κ. Χρήστος Μηταράκης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Σταύρος Παπασταύρου, και οι σύμβουλοι του Προέδρου, Καθηγητής κ. Γιάννης Μουρμούρας και κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 22/06/2011 23:49:05

  Ιεροφάντη,

  Προσυπογράφω μέχρι και το τελευταίο σημείο στίξης. Μπράβο!!!

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Αυριανιστής 23/06/2011 20:30:40

   Ευχαριστώ Αυριανιστή μου.

 2. Y. avatar
  Y. 22/06/2011 23:50:31

  Μόνο τύποις και κατ’ όνομα υπάρχει Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Υπάρχει Ευρωπαϊκό Λόμπυ Τραπεζικών Συμφερόντων
  Για να δούμε παρ’ όλα αυτά, τι ψάρια θα πιάσουμε. Οι ΓΑΠηδες πάντως και το όλον πασόκ, έχουν απασφαλίσει και περιμένουνε

 3. victoria (true) avatar
  victoria (true) 22/06/2011 23:54:11

  Μες στο μυαλό μας είσαι ιεροφάντη.
  Αλλά μεγάλα παιχνίδια... Με πιάνει δέος...
  Ποτέ αντιπολίτευση δεν είχε χρειαστεί να πείσει και όλο το εξωτερικό, εκτός από το εσωτερικό. Αλλά αν κάποιος μπορεί, αυτός είναι.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ victoria (true) 23/06/2011 20:31:22

   Θα τους πείσει...

   Και στην ανάγκη πρέπει να τους απειλήσει.

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 22/06/2011 23:55:25

  Το Πασόκ για τους ξένους έχει ορισμένες μεγάλες αρετές:

  α) Είναι αδίστακτοι μπροστά στην δίψα για την εξουσία.
  Με την ίδια ευκολία που πουλάγανε σοσιαλισμό παλαιότερα σήμερα πουλάνε ακραίο φιλελευθερισμό για να μην χάσουν την εύννοια των ξένων.

  β) Ελέγχουν τα συνδικάτα. Ο Παναγόπουλος που είναι;;

  γ) Κατάφεραν και έχτισαν ένα απίστευτο πλέγμα ΜΜΕ και καλοταισμένων δημοσιογράφων που παρουσιάζει τα πράγματα όπως θέλει.

  Οι ξένοι πιστεύουν ότι με τα παραπάνω Πασοκικά ατού συν τις αδυναμίες του Παπανδρέου που τις εκμεταλλεύονται θα καταφέρουν να κερδίσουν το στοίχημα δηλαδή να σώσουν την Ελλάδα και την ευρωζώνη.

  Κατά την γνώμη μου θα αποτύχουν γιατί στις πολύ δύσκολες στιγμές δεν χρειάζεσαι πειθήνια ανερμάτιστα χωρίς αρχές πρόσωπα.

  Αντίθετα θέλεις ανθρώπους με ψυχή άποψη και αρχές.

  Είναι δύσκολοι οι τελευταίοι γιατί είναι και λίγο ξεροκέφαλοι αλλά είναι οι άνθρωποι που κάνουν πραγματικά την δουλειά.

  Στην Ευρωπαική Ενωση συνεχίζουν τους πειραματισμούς και πιστεύουν ότι κατέχουν το αλάθητο.

  Κάποια στιγμή θα καταλάβουν τι σημαίνει Πασόκ.

  Ο Σαμαράς πλέον εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι υποχρεωμένος να βαδίσει μπροστά.

  Είναι έξυπνος για να γίνει Παπανδρέου και αρκετά έντιμος για να δουλεύει τον κόσμο.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Aris. A 23/06/2011 20:32:26

   Προσυπογράφω Άρη το σχόλιό σου ... ξανά!

 5. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 22/06/2011 23:55:44

  Σε συγχαίρω

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Νίκος Α 23/06/2011 20:32:41

   Ευχαριστώ.

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/06/2011 23:56:26

  Δεν θέλω να φανώ ηττοπαθής, αλλά φρονώ ότι το δόλιο ΠΑΣΟΚ, διά του ευήθους αρχηγού του, θα φροντίσει η πραγματική βόμβα, της χρεωκοπίας, να σκάσει στα χέρια όχι τα δικά τους, αλλά του διαδόχου τους...
  Και προφανώς αυτός θα είναι ο Σαμαράς...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΒΙΣ 23/06/2011 00:21:31

   ..ή και ο Μπενι, δεν θα το προδικαζα.. δεν εχει απολυτως καμμια σημασια

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ rally monkey 23/06/2011 00:31:36

    (για οσους το σχεδιασαν.. για μας τους υπολοιπους εχει τεραστια σημασια ο'τι η βομβα θα σκασει .).
    απο την αρχη της κρισης ειχαμε αυτη τη φορα τη μοναδικη ευκαιρια να 1) απαλλαγουμε απο τον ΓΑΠ 2) να διαπραγματευτουμε με καλες προοπτικες μια λυση που δεν θα στραγγαλιζε την Ελλαδα
    ..αν'αυτου τι καναμε?
    διαλεξαμε (παλι!) ΓΑΠ
    (ετσι για να μην ξεχνιομαστε οταν οι 155 επανεμφανιστουν στις περιφερειες τους)

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΒΙΣ 23/06/2011 08:45:27

   Αυτό πήγε να γίνει με την Οικουμενική, όμως τώρα θα σκάσει στα χέρια του Βενιζέλου.

   Θα ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, χάρη στους αποστάτες της ΝΔ, αλλά δεν θα εφαρμοστεί και η χρεωκοπία θα έρθει στα χέρια του "όλου ΠΑΣΟΚ", για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση οικεία στον Βενιζέλο...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ΒΙΣ 23/06/2011 20:33:05

   Δεν νομίζω να προλάβει να ρίξει την πάσα...

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/06/2011 00:01:13

  Οσο για το Λαϊκό Κόμμα, προφανώς έχει διαβρωθεί από νεοφιλελεύθερους τεχνοκράτες, με μικρή πραγματική παιδεία. Αλλά δες και κάτι άλλο μαζί με αυτή τη διαπίστωση: Την παλιά αντιπάθεια και περιφρόνηση των βόρειων Ευρωπαίων προς τον Νότο. Επειδή έχω ζήσει σε χώρα της δυτικής Ευρώπης και έχω συναναστραφέι πολλές φορές με βορειοευρωπαίους, αυτό μπορώ να πω ότι είναι αλήθεια.
  Πρόσθεσε σε αυτό το ότι είμαστε Ορθόδοξοι, άρα διαφορετικοί....
  Το πνεύμα του Καρλομάγνου είναι πάντοτε εδώ, δυστυχώς.
  Και πάλι, βέβαια, εμείς είμαστε που πρέπει να δεχόμαστε τα κύματα του επιθετικού Ισλάμ (μετριοπαθές Ισλάμ δεν υπάρχει) να σκάνε στην αυλή μας.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΒΙΣ 23/06/2011 00:09:34

   Ο (Γερμανός) Καρλομάγνος υπήρξε ο νεκροθάφτης της άλλοτε ενωμένης (με ρωμαϊκή διοίκηση, ελληνιστικό πολιτισμό και Ορθόδοξη πίστη) Ευρώπης. Άσχετα άν τον λιβανίζουνε διάφοροι δυτικόπληκτοι... Δεν θα έπρεπε να ξαφνιάζει ότι συναφείς αντιλήψεις, όπως επιβιώνουν μέχρι σήμερα, παράγουν κι αυτές (έστω και έμμεσα) διαλυτικά αποτελέσματα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΚΜ 23/06/2011 11:39:17

    O Carlomagno υπήρξε Φράγκος βασιλιάς. Η φυλή των προγόνων του είχε όντως Γερμανική καταγωγή και ζόυσε στη σημερινή Πολωνία. Γύρω στο 100 μ.Χ. κινήθηκαν προς τα Δυτικά. Πέρασαν πρώτα τον ποταμό Oder, και το πέρασμα ονομάζεται έκτοτε Frankfurt δηλ. Φραγκφούρτη - "πέρασμα των Φράγκων" πάνω στον Όντερ. Μετά πέρασαν τον ποταμό Μάιν και το πέρασμα ονομάζεται έκτοτε Frankfurt δηλ. Φραγκφούρτη - "πέρασμα των Φράγκων", πάνω στον Μάιν (η γνωστή Φραγκφούρτη). Στη Γαλλία ενώθηκαν με τους ντόπιους Γαλάτες και Λατίνους και συγκρότησαν το σημερινό Γαλλικό έθνος.
    Κάπως έτσι, από συγχωνεύσεις λαών, έγιναν επίσης οι Άγγλοι, οι Ρώσοι, οι Βούλγαροι και πολλοί άλλοι. Άν ο Καρλομάγνος είναι Γερμανός, τότε ο Σαίξπηρ είναι επίσης Γερμανός ή Νορβηγός, ο Μέγας Πέτρος και ο αγιογράφος Ρουμπλιώφ είναι Βίκιγκς, οι Βούλγαροι είναι τουρκογενής λαός από το Βόλγα και ο Ομπάμα Κενυάτης.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Ο Θείος 23/06/2011 18:45:59

     Το «σημερινό γαλλικό έθνος» ημιμαθέστατε γραικύλε δεν υφίστατο κατά την βασιλεία του Καρλομάγου, τον 8ο αιώνα. Υπήρχαν οι Γερμανοί ευγενείς (από την φυλή των φράγκων) από την μία και οι υπόδουλοι εκρωμαϊσμένοι γηγενείς Γαλάτες από την άλλη. Αγάδες/ραγιάδες δηλαδή. Ή απαρτχάιντ, άν προτιμάς. Δεν είχε βλέπεις καταφέρει ακόμα η Γερμανοκρατία να εξαλείψει την μνήμη της Ρωμαϊκής Οικουμένης από τις μνήμες και τις καρδιές των ανθρώπων. Και η Ανατολική Αυτοκρατορία (το... Βυζάντιο όπως σε μάθαν να το λες) είχε ακόμα προγεφυρώματα στη Δύση (Ιταλία, Σαρδηνία κλπ) και δεν είχε παραιτηθεί τις αξιώσεις της.

     Γι'αυτό και ο προσφιλής σου Καρλομάγνος, πραξικοπηματικά ανάγκασε τον Πατριάρχη Ρώμης να τον στέψει «Ρωμαίο Αυτοκράτορα» και εν συνεχεία άρχισε να αποκαλεί το γένος μας Γραικούς (για να νομίζουν οι υπόδουλοι σε αυτόν λαοί ότι ήμασταν «ξένοι» προς αυτούς και όχι ζωντανή συνέχεια της Ρωμαϊκής Οικουμένης και του πολιτισμού της, ενω τάχα «Ρωμαίοι» ήταν οι Γερμανοί). Φρόντισε επίσης να εφεύρει θεολογικές διαφορές και τους απέκοψε με αποτελέσμα να χάσουν τις καταβολές τους και να καταντήσουν σαν εσένα ένα πράμα...

     Νεκροθάφτης πραγματικός λοιπόν της Ευρώπης ο Καρλομάγνος.

     • sofia or8h avatar
      sofia or8h @ ΚΜ 23/06/2011 23:21:59

      Ναι ετσι ήταν με τον Καρλομαγνο το διαβασα στο :γιατι το Βυζαντιο,της Γλύκαντζη Αρβελερ

 8. man8os avatar
  man8os 23/06/2011 00:07:57

  Συμφωνω με το κειμενο σου,
  και ουτε και εγω καταλαβαινω γιατι οι Ευρωπαικες ηγεσιες δεν πιεζουν για την αλλαγη του μειγματος της οικονομικης πολιτικης.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ man8os 23/06/2011 07:02:13

   Mηπως γιατι θεωρουν οτι οι φοροαπαλλαγες θα αυξησουν το ελλειμμα;
   Η Μερκελ εβαλε ΦΠΑ 22% στη Γερμανια που δεν εχει προβλημα χρεους.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ ψυχραιμια 23/06/2011 20:32:59

    Ναι, αυτό θα αυξήσει το έλλειμμα.
    Ενώ τώρα ή με νέο δάνειο θα βαίνει μειούμενο, το ζούμε άλλωστε.

 9. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 23/06/2011 00:09:38

  Ιεροφάντη,συνυπογράφω τις αγωνίες που εκπέμπει το κείμενό σου.Και θα συμπληρώσω τα εξής:Οι σημερινές κυβερνήσεις στην Ευρώπη,στη μεγάλη τους πλειοψηφία,δεν έχουν ηγέτες του παρελθόντος που όλοι γνωρίζαμε.Οι περισσότεροι πρόεδροι κυβερνήσεων,και όχι μόνο,είναι άβουλοι,δειλοί και υποτάσσονται στα κελεύσματα και τις πιέσεις των αδηφάγων αγορών.ΔΕΝ έχουν πολιτικό ανάστημα να επαναδιαμορφώσουν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ιδέας και να επιστρέψουν στις αρχές πάνω στους οποίες πήρε σάρκα και οστά τ'όνειρο της Ευρώπης.Επομένως,ο Σαμαράς έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο.Και κάτι ακόμη.Ο Σαμαράς είναι πολύ ιδεολόγος.Οι πυξίδες του κοινωνικού φιλελευθερισμού και του δημοκρατικού πατριωτισμού που αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της πολιτικής συμπεριφοράς του,παραπέμπουν σε ηγέτες που διαμόρφωσαν το πλαίσιο πάνω στ'οποίο βάδιζε η ευρωπαϊκή οικογένεια.Το πλαίσιο,όπως θυμόμαστε είναι ο σεβασμός μεταξύ των κρατών,η αληθινή αλληλεγγύη,η προστασία του κράτους πρόνοιας και η υγιής-κοινωνικοφιλελεύθερη οικονομική ανάπτυξη.Τώρα,θ'απευθυνθεί και θα μιλήσει σε ακροατήρια που εμπνέονται από τη κουλτούρα του ανεξελέγκτου,ανεδαφικού,ισοπεδωτικού οικονομικού ανταγωνισμού....Οψόμεθα...

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ Komis Montechristo 23/06/2011 00:23:06

   .....και να επιστρέψουν πάνω στις αρχές που πήρε......(ορθό)

 10. rally monkey avatar
  rally monkey 23/06/2011 00:18:32

  ΝΑΙ σε ολα Ιεροφαντη
  Πρωτα ομως επρεπε να τα 'ειχε σπασει' με τον ΓΑΠ στο εσωτερικο
  ο ρολος του ΓΑΠ στην καλυτέρα υπηρξε υποπτος εως υπονομευτικος για τα συμφεροντα της χωρας - μετα απ'ολα αυτα οταν αποκαλει τον Α.Σ. στη Βουλη 'προσωπικο φιλο' και ο Α.Σ. δεν αντιδρα...δημιουργουνται ερωτηματικα.
  Εμφυτη ευγενεια - φιλοι στο παρελθον αδιαφορο -η χωρα δεν βρισκεται σε περιοδο ομαλοτητας και η σταση του επρεπε να ειναι διαφορετικη.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ rally monkey 23/06/2011 20:35:32

   Νόμίζω ότι στο εσωτερικό εφαρμόζεται μέθοδος ήρεμης αποδόμησης ηγετικού προφίλ Παπανδρέου (αν υπήρχε ποτέ τέτοιο).

   Είναι η μόνη μέθοδος που ξαφουσκώνει την κομματική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ και γεμίζει παράλληλα τη δική του.

 11. drider avatar
  drider 23/06/2011 00:21:59

  Μην τρέφετε ιδιαίτερες ελπίδες... Άλλος συνεχίζει να έχει το χρίσμα. Με τις ευλογίες της Μέρκελ.

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/06/2011 00:22:10

  Στο πλευρό της Ελλάδας στέκεται ο Γάλλος πολιτικός Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, κάνοντας λόγο για ένα ευρύτερο πρόβλημα και όχι μόνο ελληνικό.

  Ο αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερασπίσθηκε με σθένος τη χώρα μας, ερωτηθείς από πολίτη γιατί θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να πληρώσουν για τις ελληνικές ατασθαλίες.

  "Όταν μιλάμε για ελληνική διαφθορά να έχουμε υπόψη ότι οι γαλλικές, γερμανικές, σκανδιναβικές ή άλλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες και επιχειρήσεις συμμετείχαν σε αυτή τη διαφθορά.

  Όταν επομένως μιλάτε για ατασθαλίες, να αναφέρεσθε στις ατασθαλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σταματήσουμε πλέον να φορτώνουμε στην Ελλάδα μια συμπεριφορά που στην ουσία είναι γενικευμένη", υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον ακροατή.

  Το θέμα, όπως ανέφερε, έχει αρχίσει να τον νευριάζει, το να μιλάνε δηλαδή σαν να υπάρχει ένα μόνο μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, οι Έλληνες, ενώ όλοι οι άλλοι είναι λευκοί και άψογοι, τονίζοντας ότι οι περισσότεροι είναι το ίδιο φαύλοι με τους Έλληνες ή λίγο φαύλοι όπως οι Έλληνες.

  Υπενθύμισε μάλιστα ότι η προϋπόθεση που έθεσαν Σαρκοζί και Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό, πριν από ένα χρόνο, όταν προσπαθούσε να εξασφαλίσει το πρώτο μέρος του δανείου, ήταν η δέσμευση του για την εκπλήρωση όλων των συμβολαίων που είχε η Ελλάδα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ή άλλα, με τις γαλλικές και γερμανικές βιομηχανίες.............!!!!

  ΠΠ

 13. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/06/2011 00:27:20

  Κι εγώ επειδή είμαι ένας δύσπιστος Νότιος, αναρωτιέμαι: για το καλό μας κόπτονται όλοι αυτοί οι Φράγκοι, Κέλτες κι Αλανοί;

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/06/2011 20:36:32

   Εννοείται...

   Δεν είδες με πόση αγάπη και στοργή μιλούν και ενεργούν για εμάς;

   Κοντεύω να κλάψω με την καλοσύνη της Μέρκελ...

 14. firiki2010 avatar
  firiki2010 23/06/2011 00:39:28

  Δηλώσεις του στιλ " δεν μπορεί το σηντηρητικό κόμμα στην Ελλάδα να μπλοκάρει την εξυγίανση της χώρας" ή " η αξιωματική αντιπολίτευση κατεβάζει τον κόσμο στο δόμο" μάλλον δείχνουν πλήρη άγνοια της Ελληνικής ππραγματικότητας, πράγμα καθόλου πρωτοφανές για κάποιες Ευρωπαικές ηγεσίες. Επίσης προφανώς υπάρχει και πλήρης αδυναμία να αντιληφθούν ορισμένοι ότι ακόμα και αν ο Σαμαράς δήλωνε ενθουσιασμένος με το μνημόνιο κατά τίποτε δεν θα διευκολυνόταν η εφαρμογή του. Πιθανώς και το αντίθετο.
  Κάποια τέτοια πράγματα πρέπει να καταστήσει σαφή ο Σαμαράς. Και να πείσει. Δεν χρειάζεται ούτε να "αρπαχθεί", ούτε να τα "χώσει". Γιατί... το αποτέλεσμα μετράει (στην πολιτική τουλάχιστον).

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ firiki2010 23/06/2011 01:32:52

   Μην ξεχνάς ότι τις απόψεις αυτές, περί συνευθύνης του Σαμαρά και περί δήθεν αντιδρασής του στην εξυγίανση της χώρας, τις διακινεί η "Καθημερινή" και ο Σκάι, καθημερινά. Μην ξεχνάς την αγγλική έκδοση της "Κ" από την οποία ενημερώνονται οι Ευρωπαίοι...
   Το συγκρότημα Αλαφούζου παίζει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι.

 15. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 23/06/2011 00:59:11

  Ο καπιταλισμός καλπάζει ανεξέλεκτος μετά "την αποτυχία του σοσιαλιστικού πειράματος". Λογικό είναι όταν δεν υπάρχει αντίπαλος στον ορίζοντα να χάνεται το μέτρο.
  Προφανώς τα πολιτικά κόμματα και οι ιδεολογίες τους αναπροσαρμόστηκαν και τον ακολουθούν. Οι αγορές πάνω από όλα. Ετσι δεν είναι;

 16. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 23/06/2011 01:00:04

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Μ΄ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ...Ο ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ....ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΄΄ΑΓΡΙΟΥ ΘΗΡΙΟΥ΄΄...ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΑΠ΄ΟΣΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ

  • Eva avatar
   Eva @ ΕΥΑ 23/06/2011 02:16:15

   + 100000000000000 !!!!!!

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ΕΥΑ 23/06/2011 20:37:36

   Αυτός ο άνθρωπος απαιτείται να έχει χάλκινα άντερα τούτες τις στιγμές.

   Ελπίζω και πιστεύω ότι θα αντέξει.

 17. δημης avatar
  δημης 23/06/2011 01:01:01

  ΑΠΛΑ Ο...ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ......

 18. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 23/06/2011 01:03:00

  Καλησπέρα Φαήλο,

  Όπως αφήνεις να εννοηθεί, η πρεμούρα αυτή δεν είναι τυχαία.

  Θα είχα και μια παράκληση: Έχεις υπόψη σου, τί απέγινε με την προκαταρκτική εξέταση για εσχάτη προδοσία όσων ψηφίσαν το Μνημόνιο, καθώς και του ΠτΔ, και αν η απόφαση του ΣτΕ υπέρ της Συνταγματικότητας του Μνημονίου επηρεάζει την πορεία της εξέτασης;

  Να'σαι πάντα καλά.

 19. O Chazos tou Choriou avatar
  O Chazos tou Choriou 23/06/2011 01:33:35

  Exairetiko to keimeno... O Barroso pro 10imerou eiche episkefthei to Idryma Jean Monnet gia tin Evropi sto Panepistimio tis Lozanis kai se mia erotissi gia tin Ellada milise os ...defteros Petalotis !!!

  Otan de erotithike gia poio logo theorei peismon (têtu eipe gallisti) ton Samara kai en passei periptosi ti to mempto echei afto apandisse...Oti i chora tou den vgainei "megalomeni" (grandie) apo tetoies symberifores...

  Otan tou zitithike na mas exigissei poio einai to metro tis megalosynis arkesthike se ena chazocharoumeno chamogelo psellizontas....katalavate...katalavate...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ O Chazos tou Choriou 23/06/2011 20:39:44

   Προσωπικότητα αυτός ο Μπ(αρ)όζο...

   Περισπούδαστος λελές και φραγκοηβηροφαφλατάς.

 20. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 23/06/2011 02:00:40

  Είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλη η ευκαιρία .
  50 δις , πραγματικής αξίας 300 , σε μη υποτιμημένη οικονομία,
  1 πώληση κάθε 3 ημέρες.
  Μιλάμε για οικονομική άλωση , ένα νέο 1204 από τους σύγχρονους απόγονους των σταυροφόρων.

 21. Θετταλός avatar
  Θετταλός 23/06/2011 02:17:52

  Αν παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο θα καταλέβετε γιατί ο Σαμαράς δεν συναινεί, που σημαίνει δεν έχει προσκυνήσει τους διεθνείς εκβιαστές. Όλοι μαζί του για να μην υποχωρήσει, να μη λυγίσει, γράφει ιστορία και η ιστορία θα δικαιώσει τις επιλογές του.

  http://greki-gr.blogspot.com/2011/06/max-kaizer.html

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/06/2011 07:06:47

  Οι ξενοι ζητουν να περασει η χωρα το ταχυτερο δυνατον σε πρωτογενες ελλειμμα.Το προγραμμα Ζαππειο 2 δεν επεισε την τροικα κυριως γιατι πιστευουν οτι οι φοροαπαλλαγες θα αυξησουν το ελλειμμα.
  Απο τη στιγμη που αυτοι δανειζουν εχουν δικαιωμα να ζητουν τη γρηγορη μειωση του ελλειμματος.
  Εκεινο που πρεπει να κανει ο Σαμαρας ειναι να πεισει οτι το προγραμμα του πραγματι θα πετυχει μειωση του ελλειμματος αν μπορει.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 23/06/2011 08:48:06

   Δεν έχουν το δικαίωμα, διότι δεν δανείζουν μπακάλικο. Τα κράτη δανείζονται με διαφορετικούς όρους. Αυτή η παρλαπίπα "οι δανειστές έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν τους όρους τους" όταν κανένα τέτοιο δικαίωμα δεν έχουν στα συνήθως συμβαίνοντα στο δανεισμό κρατών (άλλο όταν μιλάμε για δανεισμό προτεκτοράτων...) βρίσκεται στον πυρήνα της πλεκτάνης κατά της Ελλάδας.

  • Y. avatar
   Y. @ ψυχραιμια 23/06/2011 09:31:12

   …μήπως εννοείς πρωτογενές πλεόνασμα?

  • tpe avatar
   tpe @ ψυχραιμια 23/06/2011 09:33:22

   Δεν μπορεί, λάθος διαβάζω: ¨Πρωτογενές έλλειμμα;" Άλλος ΓΑΠ μας προέκυψε εδώ. Επίσης, τα Ελληνικά, έστω και κουτσουρεμένα, θέλουν ΤΟΝΟΥΣ.

 23. Σταύρος avatar
  Σταύρος 23/06/2011 08:13:05

  !!!

 24. Σάκης avatar
  Σάκης 23/06/2011 08:31:42

  Αντώνη μην υποκύψεις στις πιέσεις των ανθελλήνων.
  Είσαι πατριώτης ,Έλληνας και στήριγμα του Έθνους.
  Απομόνωσε τους προδότες ,τους ψεύτες, τους κλέφτες του πλούτου του λαού.

 25. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 23/06/2011 08:52:54

  Μα, αγαπητέ Ιεροφάντη, εδώ πέφτουν οι μάσκες της ψευτοϊδεολογικής προσέγγισης από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες. Το ζήτημα δεν είναι ζήτημα "νεοφιλελεθερισμού", "σοσιαλισμού" κλπ., είναι, πολύ περισσότερο, ζήτημα νεοταξικότητας. Εδώ μιλάει η Νέα Τάξη, οι ηγεσίες κάνουν υπακοή και απομένουμε εμείς να κοιτάμε ή να εξεγειρόμαστε - ανάλογα με το πόσο έχουμε καταλάβει τι γίνεται. Ας μην ξεγελιόμαστε. Η αντίσταση της Ελλάδας αποδεικνύει το πόσο στημένο είναι το παιχνίδι και γι' αυτό έχουν λυσσάξει να περάσει το δικό τους.

  Ο Σαμαράς ήταν εξαρχής ο μόνος που μπορούσε να αντισταθεί. Το θέμα είναι να δει (και να δούμε και όλοι μας) με ποιους ακριβώς έχει να κάνει και ότι δεν υπάρχει λογική και δεν υπάρχει περίπτωση να τους "πείσει" για κάτι. Διότι πολύ απλά έχουμε να κάνουμε με ένα καλά οργανωμένο πλιάτσικο εις βάρος της χώρας και τίποτε λιγότερο. Μπορείς να πείσεις τον πλιατσικολόγο να μην κάνει πλιάτσικο; Δεν μπορείς. Μπορείς μόνον να προσπαθήσεις να τον εμποδίσεις.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Επώνυμος 23/06/2011 11:39:04

   Μπορείς να δημοσιοποιήσεις το πρόβλημα, και να περιμένεις να γίνει αντικείμενο ευρύτερου διαλόγου. Ό,τι δηλαδή έκανε μέχρι τώρα ο Α.Σ., και ήδη βλέπουμε τα πρώτα δείγματα μεταστροφής γνωμών σε διεθνές επίπεδο. Μπορεί να είναι λίγα προς το παρόν, αλλά η συνέχεια μοιάζει πολύ ενδιαφέρουσα.

 26. miden_agan avatar
  miden_agan 23/06/2011 09:29:57

  Μπορεί ο Σαμαράς να βγει και να πει ΔΕΝ χρειάζομαι τα δάνειά σας; Αυτή θεωρώ ότι είναι η κίνηση που μπορεί να ανατρέψει το σκηνικό αρκεί να έχει "δέσει" πρώτα το εσωτερικό μέτωπο. Κοντολογίς, θα πρέπει να έχει έτοιμο ένα σχέδιο για ΑΜΕΣΟ μηδενισμό του πρωτογενούς ελλείμματος. Μπορεί να γίνει αυτό; Επίπονο αλλά Ναι μπορεί. Για παράδειγμα, μεταξύ πολλών άλλων:

  1. "Κούρεμα" σε όλες τις συντάξεις πάνω από 1700€ και για τις οποίες μέσω αντίστροφης αναλογιστικής μελέτης θα προκύπτει ότι δεν έχουν καταβληθεί οι σχετικές εισφορές.

  2. Κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα.

  3. Περιορισμός κατά 20% σε όλους τους μισθούς όλων των ερετών σε όλες τις βαθμίδες της Διοίκησης.

  4. Κατάργηση υπερωριών, εκτός έδρας, αποζημιώσεων επιτροπών κτλ για όλους τους Δημοσίους υπαλλήλους.

  5. "Υποχρεωτική" αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις τράπεζες ίση τουλάχιστον με τα κέρδη τους των τελευταίων 4 ετών. Σε αντίθετη περίπτωση άμεση κρατικοποίηση.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ miden_agan 23/06/2011 11:46:12

   Μακάρι, ευχής έργον ...

   "Πάρτε τα μέτρα, όχι τα λεφτά" ...

   Υ.Γ. αιρετοί οι της αυτοδιοίκησης. Ερέτες = κωπηλάτες (όπως ΓΑΠ χαχαχα)

  • m.s avatar
   m.s @ miden_agan 23/06/2011 11:47:03

   προτάσεις στο πνεύμα του ΄μηδέν άγαν΄;;;;
   Πάλι εμένα γιατί μου θυμίζουν Βέγγο με την μέγγενη στο κεφάλι να λέει ΄ σφίξε παίρνει κι άλλο ' !!!

 27. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 23/06/2011 10:58:13

  Kαλημέρα Ιεροφάντη,
  με εκφράζει πλήρως το άρθρο σου.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Κώστας Ροδινός 23/06/2011 20:40:45

   Γειά σου Κώστα. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

 28. stefanos avatar
  stefanos 23/06/2011 12:47:09

  Σχεδον 600 χρόνια μετα τη πτώση της Βυζαντινης αυτοκρατορίας οι Ούνοι,οι Βησιγότθοι, οι Σαξωνες και λοιποί βάρβαροι υπό την εποπτεία των Σιωνιστών της Νεας Τάξης Πραγμάτων απαιτούν τάχα μου για να μας σώσουν ξανά, γη και ύδωρ. Τότε ο αρχιαιρετικος ο Πάπας και οι ανωτέρω βάρβαροι υπό την καθοδηγησή του απαίτησαν στη σύνοδο της Φερράρα-Φλωρεντία εκτός από γη και ύδωρ και την απώλεια της ορθόδοξης πιστης μας τα οποία και δοθηκαν απότον τότε αυτοκράτορα. 15 χρόνια μετά απο αυτη την ταπείνωση ,που ποτέ δεν τη δέχτηκε η πλειοψηφία του ελληνικου λαού του Βυζαντιου, η Πόλη έπεφτε στα χέρια των Οθωμανών και ο Πάπας ποτέ δεν έστειλε βοήθεια. Σήμερα 600 χρόνια μετά ζούμε το ίδιο παραμύθι. Ζητούν τα ίδια (απώλεια εθνικης κυριαρχίας,παραχώρηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και λιμανιών, απώλεια εθνικων συμβόλων,της γλώσσας και της ορθόδοξης πίστης μας) με τη βοήθεια των γνωστών Εφιαλτών και προδοτών που είναι και πολλοί με πρωτο και καλύτερο τον Πρωθυπουργο Τζέφρυ Μινεϊκο Τσαντ Παπανδρέου. Ο Ελληνικός Λαός και πάλι μπροστάρης λέει ένα τεραστιο ΟΧΙ και ζητείται Ηγέτης να το εκφράσει όσο πιο δυνατά γίνεται ιδιαίτερα σημερα που η δική μας πτώση θα προκαλέσει κατάρρευση όλου του ψεύτικου σιωνιστικού -καπιταλιστικου τερατουργήματος.Δεν φοβόμαστε την πτώχευση, φοβόμαστε τη υποδούλωση, τον εξευτελισμό. Αντώνη Σαμαρά φαίνεται ότι στα λόγια σου και στα έργα σου εναπόκειται η αξιοπρέπεια της Πατριδας και των κατοίκων της . Μην την προδόσεις και εσύ αν και είναι σίγουρο οτιη τύχη της πατρίδας είναι στα χέριατου Θεού και αυτός θα αποφασίσει το καλύτερο για όλους μας.

 29. Γιάννης avatar
  Γιάννης 23/06/2011 13:27:05

  Δέν ξέρω βρε παιδιά όσο λυσάνε οι ξένοι με τον Σαμαρά τόσο πιο πολύ τον συμπαθώ! Εξάλλου έχει βγεί σωστός στις προβλέψεις του όπως ακριβώς θα σκεφτότανε κάθε λογικός άνθρωπος!
  Το ΠΑΣΟΚ και οι υπάνθρωποι του είναι η μεγαλύτερη κατάρα της Πατρίδας μας!

 30. Αννίτα avatar
  Αννίτα 23/06/2011 13:30:37

  Ιεροφάντη και τους δύο δρόμους πρέπει να διανύσει ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες, μόνο ενας δεν αρκεί, είναι μονόδρομος κ θα κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν.
  Ενα στρατηγικό σχέδιο που να περιέχει και τους δύο δρόμους της επίθεσης και άμυνας του στις Βρυξέλλες θα τους πείσει για τον ηγετικό του χαρακτήρα αλλά και για τις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.