#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/02/2011 13:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: θα κερδίσουμε τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν

Τα ψέματα της Κυβέρνησης τελείωσαν και ήλθε η ώρα της αλήθειας. Οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα τις προκαλέσουν τα αδιέξοδα, οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ. Τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να ξέρετε ότι θα τις κερδίσουμε εμείς! Γιατί αφουγκραζόμαστε τον κόσμο, πλησιάζουμε τον κόσμο και, με τη συμπεριφορά μας, κερδίζουμε τον κόσμο.Θα τις κερδίσουμε, όχι για να ικανοποιήσουμε τις δικές μας φιλοδοξίες, αλλά για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να ξανα-στήσουμε τη χώρα στα πόδια της.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα. Που θα προκύψει, όχι απλά από οριακές μετακινήσεις οριακών ψηφοφόρων (ΣΣ πάει ο "μεσαίος χώρος), αλλά από τη συνολική μετατόπιση της κοινωνίας στις ιδέες της Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, στα ιδανικά της Πατρίδας, της Δημοκρατίας, της Ανταγωνιστικότητας, της Ατομικής ευθύνης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και στις πιο σύγχρονες πολιτικές της Κεντροδεξιάς. Αυτά που εμείς υποστηρίζουμε σήμερα, απηχούν τις αγωνίες της Κοινωνίας και αντηχούν τα μηνύματα των καιρών. Η κοινωνία εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ και περιμένει να την κερδίσουμε εμείς.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, καλώντας τους βουλευτές να περάσουν παντού το μήνυμα ότι αυτή η Κυβέρνηση εμπαίζει τον Ελληνικό λαό.

Δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε σε ένα ακόμα πιο ασφυκτικό «Μνημόνιο νούμερο 2», τόνισε ακόμα ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει τους όρους του Μνημονίου. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που θα αλλάξει τους όρους του Μνημονίου, ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη. Να μπορέσουμε να μειώσουμε τα ελλείμματα με Ανάπτυξη και να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι αυτή η κυβέρνηση.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς:

Τόνισε οτι η περιβόητη συνταγή του Μνημονίου έχει αποτύχει! Κι ότι τώρα προσπαθούν να «επιδιορθώσουν» αυτό που δεν δουλεύει, που σήμερα το κατάλαβαν, ενώ πέρσι το υπέγραψαν πανηγυρίζοντας. Η επιμήκυνση αποπληρωμής, η μείωση του επιτοκίου, η μείωση του χρέους μέσω εθελοντικής επαναγοράς ομολόγων με έκπτωση, όλες αυτές οι ιδέες που σήμερα συζητιούνται δείχνουν ακριβώς αυτό: Ότι το Μνημόνιο, όπως εμείς το είχαμε προβλέψει, απέτυχε! Διότι αν απέδιδε, δεν θα τα είχαμε ανάγκη όλα αυτά.

Είπε όχι σε νέα μέτρα: Το νέο «πακέτο ασφυξίας» φτάνει τα 12 δισεκατομμύρια για το 2012 και 2013.  Κι αυτό θα είναι νέο χτύπημα σε μια οικονομία που ήδη ασφυκτιά.

Εμείς λοιπόν, λέμε, σε κάθε περίπτωση, όχι σε νέα μέτρα! Δεν τα αντέχει ούτε η Οικονομία ούτε η Κοινωνία. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα, όπως μια εταιρία «υπό εκκαθάριση»… Μια χώρα όμως δεν «εκκαθαρίζεται», δεν κλείνει, δεν τεμαχίζεται, δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται! Μια χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης ή βυθίζεται ακόμα περισσότερο σε χρέη. Εμείς εγκαίρως προτείναμε μιαν ολόκληρη στρατηγική για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Με  ταυτόχρονη εξυγίανση! Δεν θα δεχθούμε νέο πακέτο ασφυξίας - να αλλάξουμε δραστικά τους όρους του Μνημονίου. Δεν κρίνουμε αυτό που ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί τελειωτικά και δεν έχει προταθεί επισήμως. Αλλά αν πρόκειται για νέο «πακέτο ασφυξίας», με αντάλλαγμα «διευκολύνσεις αποπληρωμής», δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Ζητάμε διευκολύνσεις αποπληρωμής των δανείων, αλλά με ταυτόχρονα μέτρα Ανάπτυξης, όχι με περισσότερη Ασφυξία.Η κυβερνητική αναλγησία πυροδοτεί φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας.

Το πρόβλημα της «ανυπακοής»: Εδώ χρειάζεται προσοχή. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε να νομιμοποιήσουμε την παραβίαση των  νόμων. Σε μια Δημοκρατία οι νόμοι είναι υποχρεωτικοί για όλους. Δεν είναι εθελοντική η συμμόρφωση στους νόμους. Γιατί αυτό δεν θα οδηγήσει σε «περισσότερη Ελευθερία», θα οδηγήσει στην τυραννία της αυθαιρεσίας και στον εφιάλτη της αυτοδικίας. Η ανυπακοή στους νόμους της Δημοκρατίας είναι αντικοινωνική συμπεριφορά ή οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αλλά αυτό είναι μόνον η μισή αλήθεια... Η άλλη μισή – και οφείλουμε να την πούμε – είναι ότι η αναλγησία της κυβέρνησης πυροδοτεί κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές. Δεν μπορεί η περικοπή των προνομίων των ολίγων να μετατρέπεται σε οριζόντια περικοπή σε βάρος όλων. Δεν μπορεί η «μπάλα» να παίρνει όλους τους εργαζόμενους.

Όσοι μιλούν για δεξιά στροφή είναι ανόητοι

Κάποιοι ανόητοι βγήκαν και μιλούν για δήθεν «στροφή» της Νέας Δημοκρατίας σε «ακραίες θέσεις». Τι άλλη κουταμάρα θα ακούσουμε ακόμα;Έχουν ιδέα τι ακριβώς έχουν κάνει Κεντροδεξιές και Κεντροαριστερές κυβερνήσεις στην Ιταλία και την Ισπανία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια για το Μεταναστευτικό; Εμείς δεν κάνουμε «στροφή», ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Ανοίγουμε την πολιτική μας και καλύπτουμε ολόκληρη την Κοινωνία. Υποσχόμαστε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με Ισονομία και Ευκαιρίες για όλους. Με Ανάπτυξη και Εξωστρέφεια. Με Δικαιώματα για όλους, υποχρεώσεις για όλους και Προνόμια για κανένα. Με Δικαιοσύνη για όλους. Με Ασφάλεια στους Πολίτες. Με διάχυση της ευημερίας σε όλους. Χωρίς στεγανά και χωρίς «προστατευμένους χώρους» από το Νόμο. Με Δημοκρατία και Εθνική ανεξαρτησία.

Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει, μπορεί να ξεκινήσουμε την κάθαρση από αύριο…

Πρόσφατα έκανα μια ριζοσπαστική πρόταση:Να ελεγχθεί από ειδικό σώμα Δικαστών, το «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974. Με κύρια σημεία αναφοράς, όταν εκλέχθηκαν για πρώτη φορά κι όταν τερμάτισαν τη σταδιοδρομία τους. Ή σήμερα, αν παραμένουν εν ενεργεία. Να δούμε τι περιουσία είχαν όταν μπήκαν και τι είχαν όταν βγήκαν, ή τι έχουν σήμερα…Αυτό δεν εξαρτάται από «παραγραφή», ούτε εμπλέκεται με «συνταγματικά κωλύματα». Και είναι πολύ χρήσιμο να ξέρουν οι πολίτες τι έκανε καθένας που διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα. Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει, μπορεί να το ξεκινήσουμε από αύριο…Καθαρές κουβέντες, όχι στρογγυλεμένες γενικολογίες

Θέλω η Νέα Δημοκρατία να δίνει το «παρών» καθημερινά, παντού, σε όλα.Θέλω να απαντά συνεχώς στις προκλήσεις. Όχι μόνο στις προκλήσεις της κυβέρνησης, όπως έχουμε υποχρέωση. Αλλά και στις προκλήσεις των καιρών, όπως έχουμε καθήκον.

Θέλω να παρεμβαίνετε παντού. Στο κοινοβουλευτικό έργο, στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Να μην αφήνετε τίποτε να πέσει κάτω. Να εξαντλείτε την κριτική με μαχητικότητα, αλλά χωρίς κακοπιστία. Με συνέπεια, αλλά χωρίς απολογητική διάθεση. Με αιχμηρό λόγο, με καθαρές κουβέντες, όχι με στρογγυλεμένες γενικολογίες.

Αλλάζουμε τα πάντα: Την προς τα έξω εμφάνισή μας, την αποτελεσματικότητα της πολιτικής μας παρέμβασης, την εσωτερική λειτουργία μας και το κλίμα ανάμεσά μας. Αλλάζουμε συμβολικά και ουσιαστικά.Βήμα-βήμα χτίζουμε τη νέα οργανωτική μας δομή.

Και αρχίζουμε αληθινή εκστρατεία Εξωστρέφειας: Ήδη προγραμματίζω επισκέψεις σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια.

Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους (και όχι μόνο στους ...»μεσαίους»)

Να κατοχυρώσουμε την Οικονομική μας αυτοτέλεια. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν εξορθολογήσουμε τα οικονομικά μας, πράγμα που ήδη ξεκίνησε και προχωρά. Αλλά και να απευθυνθούμε για συνδρομή στον κόσμο μας, στην ελληνική κοινωνία, που μας θέλει ανεξάρτητους από κάθε είδους κέντρα και πιέσεις.

Γι’ αυτό απευθύνομαι σήμερα πρώτα σε σας, στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στους αντιπροσώπους του Ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, δημόσια, για να γίνετε κήρυκες σε αυτόν τον αγώνα.

Έτσι δείχνουμε σε όλους ότι η σχέση μας με τους πολίτες είναι άμεση, αδιαπραγμάτευτη και αδιαμεσολάβητη.

Η Νέα Δημοκρατία είναι λαϊκό κόμμα, στηρίζεται στο λαό και μόνον σ’ αυτόν. Εκπροσωπεί το λαό και μόνον αυτόν. Αγωνίζεται για το λαό και μόνο γι’ αυτόν.

Κι απευθυνόμαστε σε όλο το λαό. Πέρα από στεγανά. Πέρα από ιδεολογικά τείχη.

-- Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους μας, στα μέλη και τους ψηφοφόρους μας. Και δεν τους θεωρούμε «δεδομένους»…

-- Απευθυνόμαστε σε όσους κάποτε μας ψήφισαν και σήμερα δεν ψηφίζουν τίποτε. Αυτούς τους ξαναφέρνουμε κοντά μας και ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους…

-- Απευθυνόμαστε σε όσους κάποτε μας ψήφισαν και ύστερα, για κάποιο λόγο, απογοητεύθηκαν και ψήφισαν κάτι άλλο. Αυτούς, που έχουν απογοητευθεί ξανά και ξανά απ’ όλα τα κόμματα, προσπαθούμε να τους ξαναφέρουμε κοντά μας.

-- Απευθυνόμαστε και σε όσους δεν μας ψήφισαν ποτέ: αυτούς προσπαθούμε να τους κερδίσουμε για πρώτη φορά.

Κανένα δεν θεωρούμε «δεδομένο». Και κανένα δεν χαρίζουμε!

Από μας εξαρτάται. Και δεν έχουμε δικαίωμα να χάνουμε χρόνο. Ούτε να χάνουμε ευκαιρίες.

Η κοινωνία από μας περιμένει να τη βγάλουμε από την κρίση.

Και θα το κάνουμε!

Το οφείλουμε στην ιστορία της Παράταξής μας, το οφείλουμε στο λαό μας, το οφείλουμε στην Πατρίδα μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 03/02/2011 14:16:45

  Νομίζω ότι δε θα γίνουν εκλογές. Οι εθνοαποδομητές έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο της στρατηγικής τους, ρίχνοντας τις μάσκες. Πλέον βρίζουν και διαβάλλουν με κάθε τρόπο και σε κάθε πεδίο τους Έλληνες για να τους ρίξουν στην κατήφεια, στην απογοήτευση, στην έλλειψη αυτοσεβασμού και αυτοεκτίμησης, στη μαζική αδράνεια. Ο έλεγχος της ψυχολογίας, του ηθικού, της αυτοαντίληψης, της μνήμης του ελληνικού λαού είναι το κλειδί για την καθυπόταξη και την καθολική χειραγώγησή του. Οπότε, δε θα ρισκάρουν να αλλάξουν οι συνθήκες εις βάρος τους. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Και δυστυχώς, το επαναλαμβάνω, σε καμιά περίπτωση η ΝΔ, με αυτούς που έχει, δεν είναι σε θέση να τους αντιμετωπίσει. Το παιχνίδι δεν παίζεται μόνο στην οικονομία. Αλλά αυτά είναι ...προχωρημένα μαθηματικά για πολύ κόσμο που μεγαλώνει με τις χιλιοσερβιρισμένες και χιλιοζεσταμένες ιδεολογικές σούπες των πανεπιστημίων.
  Καλή τύχη πάντως στον Σαμαρά. Είναι χιλιάδες φορές προτιμότερος από τον ΓΑΠ.

 2. miden_agan avatar
  miden_agan 03/02/2011 14:19:16

  Δεν ξέρω αν θα γίνουν, πάντως αν γίνουν εντός του τρέχοντος έτους, χωρίς εντωμεταξύ να έχει συμβεί κάποιο "ατύχημα" στη χώρα, θα έχουμε επανάλληψη των Δημοτικών. Δηλαδή τεράστια αποχή και... νικητής (οριακά) το ΠΑΣΟΚ.

 3. karenin avatar
  karenin 03/02/2011 14:29:28

  Να προσεύχεται ούτε εκλογές να γίνουν ούτε να τις κερδίσει. Θα έχει ελάχιστα περιθώρια άσκησης δικής του πολιτικής, και οι διαμαρτυρίες θα πάρουν μορφή χιονοσιβάδας και θα γίνει πραγματική κόλαση.
  Επι της ουσίας όμως υπάρχει συμφωνία συνδιαχείρησης του μνημονίου με το ΠΑΣΟΚ, για ευνόητους λόγους, και αυτό προκύπτει απο την υπερψήφηση των μισών νομοσχεδίων που κατάθεσε η κυβέρνηση, και απο την υποτονική αντίδραση στα υπόλοιπα.

  • man8os avatar
   man8os @ karenin 03/02/2011 16:13:08

   Οχι κυριε, δεν μπορει να εχεις δικιο!
   Θα κανει οσες αλλαγες μπορει. Δεν υπεγραψε αυτος την επονειδιστη συνθηκη των Βερσαλλιων!
   Πρεπει να ανατραπουν οι κατοχικοι και ατιμοτικοι οροι!
   Χρειαζεται επαναδιαπραγματευση.

 4. somebody, somewhere, sometime... avatar
  somebody, somewhere, sometime... 03/02/2011 14:34:04

  Ο χρόνος κυλάει υπέρ της Ν.Δ, αλλά αν και η ψαλίδα φαίνεται μεγάλη είναι πολύ μικρότερη και μπορεί να κλείσει και πιο εύκολα αυτή τη στιγμή με όσα συμβαίνουν.
  Γνώμη μου όμως είναι πως εκλογές μπορεί να κερδίσει η Ν.Δ αν αυτές γίνουν έπειτα απ' το καλοκαίρι και όχι μέχρι τότε όμως. (π.χ τον Απρίλη θα ήταν πολύ δύσκολο)

  • man8os avatar
   man8os @ somebody, somewhere, sometime... 03/02/2011 18:02:31

   1-2 μοναδες ειναι η ψαλιδα τωρα...

 5. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 03/02/2011 14:34:26

  εκλογές Σεπτεμβριο του 2013, τα αφεντικά δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε παρέκλιση.

 6. Σοφία avatar
  Σοφία 03/02/2011 14:35:20

  ξερω και ενα καλο με την Ντορα!

 7. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/02/2011 14:35:25

  ψηφιστηκαν αυτα που επρεπε να ψηφιστουν και πρεπει να ψηφιστουν και ολα τα υπολοιπα που θα μας απαλαξουν απο την υποχρεωση συντηρισης βαρων οπως π.χ.300+ 200 οικογενειακου λιπους με ενεργεια προερχομενη απο καταβροχθιση γαριδων,καραβιδωνκαι χαβιαριου.

 8. factorx avatar
  factorx 03/02/2011 14:44:34

  Να δείξει συνέπεια και σοβαρότητα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Σαμαράς στην κυβέρνηση, μιλώντας στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

  «O κ. Σαμαράς θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός και ευτυχής που μπορεί να μιλά, να ασκεί κριτική και να κάνει αναπτυξιακές σκέψεις, πάνω στην ασφάλεια που του παρέχουν τα 110 δις και του χρόνου ηρεμίας, που η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξασφάλισαν με μαραθώνιες επαφές και έντονες διαπραγματεύσεις, τη στιγμή μάλιστα που το δικό του κόμμα εγκατέλειπε τη χώρα, φυγομαχώντας», σχολίασε ο κ. Πεταλωτής.

  Ο κ. Σαμαράς, πρόσθεσε, μπορεί ακόμα να δηλώνει “δικαιωμένος” από τη συνολική ευρωπαϊκή λύση που προωθείται, χάρη στην αξιοπιστία, τις σοβαρές προτάσεις που καταθέτει η χώρα μας σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, την ίδια στιγμή που, όπως τόνισε, «το κόμμα του παραμένει από αμέτοχο ως και αρνητικό».

  Ο κ. Σαμαράς, κατέληξε, «μπορεί να θεωρεί ότι στηρίζει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, δυστυχώς όμως, όλοι αντιλαμβάνονται πως στα δύσκολα, η παράταξή του κρύβεται».

  χα χα χαααααα

  • Brain avatar
   Brain @ factorx 03/02/2011 15:13:31

   Ε, αυτοί δεν παίζονται πιά!
   Αν έχουν φτάσει στο σημείο να μιλούν με τέτοιο τρόπο στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που να εμπεριέχει και λίγο -έως πολύ- διάθεση τρομοκρατίας και φόβου, τότε τίποτα πια δε θα με εκπλήξει μ αυτούς...
   Αν μη τι άλλο είναι επικίνδυνοι οι τύποι!!!

 9. dim avatar
  dim 03/02/2011 14:47:15

  Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα βγει η ΝΔ. Αλλά και να βγει, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να βγούμε από την ΕΕ και να μην αποδεχτούμε το χρέος. Όπως έκανε η Αργεντινή. Αλλιώς θα είμαστε υπό τις διαταγές της Τρόικας, των Γερμανών κτλ.

 10. Misha avatar
  Misha 03/02/2011 14:50:50

  Koρυφαία στιγμή της πολιτικής σταδιοδρομίας του Αντώνη Σαμαρά το:

  « Να ελεγχθεί από ειδικό σώμα Δικαστών, το «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974. Με κύρια σημεία αναφοράς, όταν εκλέχθηκαν για πρώτη φορά κι όταν τερμάτισαν τη σταδιοδρομία τους. Ή σήμερα, αν παραμένουν εν ενεργεία. Να δούμε τι περιουσία είχαν όταν μπήκαν και τι είχαν όταν βγήκαν, ή τι έχουν σήμερα… Αυτό δεν εξαρτάται από «παραγραφή», ούτε εμπλέκεται με «συνταγματικά κωλύματα». Και είναι πολύ χρήσιμο να ξέρουν οι πολίτες τι έκανε καθένας που διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα. Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει, μπορεί να το ξεκινήσουμε από αύριο…»

  Εφόσον το εννοεί, και το κάνει πράξη πρόκειται για πραγματική επανάσταση και θα μάς βρεί όλους στο πλευρό του στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

  • Misha avatar
   Misha @ Misha 03/02/2011 17:07:19

   νομιζεις πως ένα πόθεν έσχες υπουργού που μπήκε μπατίρης και βρέθηκε ζάμπλουτος θα μείνει χωρίς συνέπειες;
   Αν συνέβαινε κάτι τετοιο , θα έκαναν το «τι έσχες» εδω και δεκαετίες!
   Όμως το ξορκίζουν όπως ο διάολος το λιβάνι...Γιατί άραγε;
   Μα γιατί όταν αποκαλυφθεί σε όλο το μέγεθος της η καταλήστευση του δημόσιου πλούτου , θα αρχίσουν οι αγωγές για επιστροφή των κλεμμένων!

  • sawas avatar
   sawas @ Misha 03/02/2011 17:24:21

   Misha

   Λόγια εύκολα και προτάσεις του αερα…..

   Επειδή βαρέθηκα «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»…
   αν θέλει κάθαρση ας ξεκινήσει από το δικό του κόμμα και ας κάνει αυτός το άνοιγμα στην κοινωνία που θέλει να πρεσβεύει. Τον προσκαλώ + προκαλώ να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ και να κάνει το ξεκίνημα μόνος του

   Ποιος τον εμποδίζει? Μόνο να κερδίσει έχει…….αφού δεν φοβάται την σύγκριση

   ΥΓ. Το κομματικό ταμείο το έλεγξε? Βρήκε τίποτα?
   ΥΓ2 Από το ΠΑΣΟΚ δεν περιμένω τίποτα πλέον (Τσουκατος)

   • Misha avatar
    Misha @ sawas 03/02/2011 17:36:16

    Σωστό είναι αυτό!
    Να καλέσει λοιπόν όλα τα στελέχη της ΝΔ που έχουν διατελέσει υπουργοί και υφυπουργοί να καταθέσουν τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιων και των οικογενειών τους που βρίσκονται καταγεγραμμένα σε υποθηκοφυλακεία της χώρας.

    Θα φυγουν με τη μια όλοι οι ντοράκηδες... :)

    • sawas avatar
     sawas @ Misha 03/02/2011 17:40:24

     Ούτος η άλλος αυτός είναι ο σκοπός της πρότασης …..το Μητσοτακεικο και επειδή το φάρμακο θα έχει παρενέργειας θα φύγουν μαζί και άλλα νοσήματα…..

     Αμην και.....

 11. NTINOS avatar
  NTINOS 03/02/2011 14:59:19

  «O κ. Σαμαράς θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός και ευτυχής που μπορεί να μιλά, να ασκεί κριτική και να κάνει αναπτυξιακές σκέψεις, πάνω στην ασφάλεια που του παρέχουν τα 110 δις και του χρόνου ηρεμίας, που η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξασφάλισαν με μαραθώνιες επαφές και έντονες διαπραγματεύσεις, τη στιγμή μάλιστα που το δικό του κόμμα εγκατέλειπε τη χώρα, φυγομαχώντας», σχολίασε ο κ. Πεταλωτής.
  ΤΑ 110 ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ.
  ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ....ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΝ,
  ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ...ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΠΙΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ,ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ .....ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟΥΣ ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.
  ΟΠΩΣ ΠΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΑ 110
  ΔΙΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ.

  • Misha avatar
   Misha @ NTINOS 03/02/2011 15:09:56

   Τα πληρωμένα ανέκδοτα του Σρεκ δε μπορουν να κρυψουν ούτε την εκ προθέσεως παράδοση της χωρας στο ΔΝΤ από το αφεντικό του, ούτε την κάλυψη των ληστοσυμμοριτών Τσουκάτου, Μαντέλη και των λοιπών τού εκσυγχρονιστικού εσμού, συνδαιτημόνων του Μουμπάρακ και του Μπεν Αλι.

 12. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/02/2011 15:20:05

  Ο χρόνος κυλάει υπέρ της αλήθειας, και της σοβαρότητας. και του κοινού νου.

  Σοβαρότητα με 100% παραμύθια δεν υπάρχει. Ο Σαμαράς δείχνει σοβαρότητα και καλά θα κάνει και η υπόλοιπη ΚΟ, να πιάσει τα μηνύματα.

  Δεν θα την βγάλουμε εύκολα την κατάσταση, ας μπούνε τουλάχιστον οι βάσεις για Δημοκρατία, και όχι χαχολοϋποστηριζόμενη κλικοκρατία.

 13. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 03/02/2011 15:23:29

  Πολύ καλή ομιλία, γεμάτη μηνύματα.
  Μερικές παρατηρήσεις:
  1. Οι εκλογές μπορεί να μας προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Με την οικονομία σε οριακή κατάσταση, όλα είναι πιθανά.

  2. Ισως είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν μιλάει απλώς για το ενδεχόμενο των εκλογών, αλλά δηλώνει οτι θα τις κερδίσει. Το "όποτε και αν γίνουν" τα λέει όλα και καλώς το λέει έτσι αφού τις εκλογές δεν μπορεί να τις επιβάλλει η αντιπολίτευση.

  3. Εδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις και στο ζήτημα της ιδεολογικής ταυτοτήτας απαντώντας στα φληναφήματα περί δεξιάς ή αριστεράς στροφής. Το απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία, θεωρώ οτι είναι εύστοχο, επειδή τα προβλήματα που δημιούργησε και δημιουργεί η κυβέρνηση Παπανδρέου υπερβαίνουν τις κομματικές γραμμές και μας αφορούν όλους ανεξαρτήτως τι ψηφίζουμε.

  4. Επανέφερε την πρόταση για το αναδρομικό έλεγχο του πόθεν έσχες όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974. Καλώς το επαναφέρει γιατί με την πρόταση αυτοί πολλοί θα έρθουν σε δύσκολη θέση και ο ίδιος κερδίζει πολύ σε επίπεδο αξιοπιστίας.

  5. Αντιπολίτευση με "με καθαρές κουβέντες, όχι με στρογγυλεμένες γενικολογίες". Επιτέλους γιατί κοντεύουμε να ζαλιστούμε από τα ήξεις αφίξεις ορισμένων.

  Τέλος, σωστά επισημαίνει οτι η "κοινωνία εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ", αλλά η κοινωνία δεν έχει αρχίσει ακόμα να στρέφεται μαζικά προς τη Ν.Δ.

 14. katalytikos avatar
  katalytikos 03/02/2011 15:43:43

  41 λόγοι, σημάδια που οδηγούν σε εκλογές την άνοιξη στο:
  (http://envthink.blogspot.com/2011/02/blog-post_03.html)
  (...για να γελάσουμε και λίγο..)

 15. man8os avatar
  man8os 03/02/2011 16:14:22

  Εχουμε.
  Κοντρα, Δημοκρατια, Ελευθερο Τυπο.
  Και ελπιζω να μας βοηθησει και ο Αλτερ με τον καιρο...

  • man8os avatar
   man8os @ man8os 03/02/2011 19:17:40

   www.live24.gr/webtv/kontrachannel/
   Μπορεις να το βλεπεις απο αυτο το λινκ

   • man8os avatar
    man8os @ man8os 03/02/2011 22:21:00

    Καλα τρελαθηκες? Μου το στελνεις τωρα που εχω εξεταστικη???

 16. factorx avatar
  factorx 03/02/2011 16:19:10

  Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Αν “ηρεμία” είναι η ταλαιπωρία του κόσμου στους δρόμους, τα χιλιάδες λουκέτα, η έκρηξη της ανεργίας, τότε κατανοούμε τον κ. Πεταλωτή.

  Αν “σοβαρότητα” είναι το ψέμα, η διαστρέβλωση και η συκοφαντία, τότε –και πάλι- κατανοούμε τον κ. Πεταλωτή.

  Αν “συνέπεια” είναι ο ακραίος νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός, οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ και η αθέτηση κάθε υπόσχεσής του, τότε, επίσης, κατανοούμε τον κ. Πεταλωτή.

  Ο Εκπρόσωπος, όμως, του κ. Παπανδρέου γίνεται, τουλάχιστον, υποκριτής, όταν βαφτίζει την κυβερνητική ανικανότητα, «επιτυχία». Και γίνεται καταγέλαστος όταν προσπαθεί να καταγγείλει τη Νέα Δημοκρατία, η οποία προτείνει λύσεις που δικαιώνονται στην πράξη».

  • man8os avatar
   man8os @ factorx 03/02/2011 18:04:53

   ++++

 17. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/02/2011 16:29:41

  αυτος ο μιχελακης,και απο την εμφανιση και μονον,δειχνει πολυ «μαγκας».ο πεταλωτης μπροστα του δειχνει μοσχαρακι γαλακτος.και αυτο αντανακλαται στους αρχηγους τους.καιρος ηταν.

  • man8os avatar
   man8os @ φωτεινη 03/02/2011 16:34:44

   +++

  • tiramola avatar
   tiramola @ φωτεινη 03/02/2011 17:00:19

   Το μοσχαράκι πως το προτιμάς Φωτεινή?
   Κοκκινιστό ή λεμονάτο?

   • man8os avatar
    man8os @ tiramola 03/02/2011 17:04:08

    Δεν ημαστε κανιβαλοι φιλε Τιραμολα.
    Αλλα πες μου δεν εχει μοσχαροκεφαλη?

    • tiramola avatar
     tiramola @ man8os 03/02/2011 17:16:08

     Ενώ εσύ είσαι ποζέρι?

     • μετρό-στάση γουδί avatar
      μετρό-στάση γουδί @ tiramola 03/02/2011 19:04:28

      θα πας bon jovi?

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ tiramola 03/02/2011 19:15:11

      Σας θίξαμε το μανεκέν αγαπητέ?

 18. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 03/02/2011 16:45:56

  O Μιχελάκης κάθε μέρα βγάζει είδήσεις και όπως φαίνεται δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο!
  Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά μπράβο του!
  Επιτέλους!

 19. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/02/2011 16:50:22

  οχι μονο απανταει κ.Ροδινε,αλλα απανταει σωστα και με ...τσαμπουκα.τον βοηθαει και η εμφανιση παντως.κι απεναντι του εχουμε κολλαν και βραχιολακια ,μην το ξεχναμε.

 20. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/02/2011 17:03:31

  ειμαι vegetarian,tiramolα.παιρνω μερος στην καμπανια ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΒΟΔΙΝΟ.

  • tiramola avatar
   tiramola @ φωτεινη 03/02/2011 17:17:52

   Φωτεινή έχει κάτι καταπληκτικές συνταγές για χόρτα ο Τσελεμεντές.
   Ξεκίνα το διάβασμα..

 21. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/02/2011 17:06:46

  μανθο+1000

 22. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 03/02/2011 17:23:45

  1.Για το αν κερδηθούν οι επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν οφείλω να δηλώσω την απαισιοδοξία μου. Οι επόμενες εκλογές ίσως και να χάθηκαν όταν η ΝΔ επέδειξε πλήρη αδυναμία να υπερασπισθεί το παρελθόν της και άφησε τον κόσμο να χάψει τα παραμύθια του ΠΑΣΟΚ.
  2. Στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι επαρκές να κερδίσει τις εκλογές πολύ περισσότερο οριακά. Χρειάζεται να κερδίσει τις εκλογές έχοντας συντρίψει τις νοοτροπίες που καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ και έχοντας καταστήσει τις μεταμοντέρνες Γεωργοπαπανδρεικές εμμονές αναξιόπιστες. Προλαβαίνει?
  3. Η τόνωση του ηθικού μέσω αισιοδοξων προβλέψεων δεν πιάνει πάντα. Καλό θα ήταν η ΝΔ να αφήσει κατά μέρος το αν θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτά που πρέπει να κάνει ώστε να πεισθεί ο κόσμος α) ότι με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ περπατάμε σε ένα αδιέξοδο και β) ότι μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική που - όχι χωρίς προσπάθεια - θα μας κοστίσει φθηνότερα.

  (Από τη μια μεριά "Τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να ξέρετε ότι θα τις κερδίσουμε εμείς!" και από την άλλη "Η κοινωνία εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ και περιμένει να την κερδίσουμε εμείς" μου μοιάζουν κάπως αλληλοαναιρούμενα)

 23. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/02/2011 17:32:17

  τιραμολα ευχαριστω,αλλα αυτη τη στιγμη διαβαζω την ψυχοπαθολογια της σεξουαλικης συμπεριφορας και βρισκομαι στο κεφαλαιο διαταραχες της σεξουαλικοτητα,φαρμακα,και ...ναρκωτικα.(davide dettore).της Παραδειση ειναι καλος?εγκρινεις?γιατι σε βλεπω σχετικο ...με τα μαγειρεματα.

 24. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 03/02/2011 18:01:12

  "... Η κοινωνία εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ και περιμένει να την κερδίσουμε εμείς."
  Πολυ σωστή τοποθέτηστη.Για επιτευχθεί αυτό απαιτείται πολλή & σοβαρή δουλεία απ' όλους & όχι ο κάθε Άρης & Αντώναρος να λέει τα δικά του.

 25. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/02/2011 18:21:06

  εννοεις τη Μπουμπουκα του Μπουμπουκου?προκειται για τα γνωστα και ως ...εξαπτερυγα?

  • man8os avatar
   man8os @ φωτεινη 03/02/2011 18:29:54

   Ασφαλως!

 26. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/02/2011 18:39:06

  προκειται για την πιο θανατερη ατακα των τελευταιων χρονων.ποιος την εχει εφευρει?

 27. BlueSky avatar
  BlueSky 03/02/2011 18:55:39

  Ο κατ' επίφαση διοικητής της χώρας θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές.
  Οι παραχωρήσεις του πλέον τελειώνουν!

 28. BlueSky avatar
  BlueSky 03/02/2011 18:58:56

  Αλήθεια τι έγινε ο αγωνία με λαχτάρα να σε μοιράζομαί; Είδες άμα έχεις μέσο πως κόβονται τα τρία μηδενικά της ουράς. Υπάρχουν συμπολίτες μας που για 1000 € σέρνονται στα αυτόφωρα και τις φυλακές. Παιδία ενός κατώτερου θεού εμείς, παιδιά ενός ανώτερου πασόκ αυτός!

 29. η Dimi avatar
  η Dimi 03/02/2011 19:00:09

  «Sun Tzu & The Art of War»
  Το Κλασσικό Αριστούργημα (5ος π.Χ. αιώνας)
  (αποσπάσματα)

  Αυτό το Βιβλίο-Θρύλο, κατά την επίσκεψή του στη Washington (20/4/2006),
  ο Κινέζος Πρόεδρος Hu Jintao, έκανε Δώρο στον George W. Bush.
  «Εσείς, βεβαίως, γνωρίζετε τον εαυτό σας – κάνετε πολέμους γιά την εξάπλωση της Eλευθερίας, Δικαιοσύνης, Δημοκρατίας και Τιμής. Σωστά;» ρώτησε με ευγένεια που έσφαζε, ο Κινέζος Πρόεδρος τον ασεβή ανιστόρητο.

  Chapter 2
  Master Sun said: The Art of Warfare is this:

  «If you know the enemy and know yourself,
  Υou need not fear the result of a hundred battles.
  If you know yourself but not the enemy,
  For every victory gained you will also suffer a defeat.
  If you know neither the enemy nor yourself,
  Υou will succumb in every battle.»

  Chapter 3
  «It is best to keep one's own state intact;
  to crush the enemy's state is only a second best.
  The Highest Excellence is to attack strategies;
  the next to attack alliances;
  the next to attack soldiers;
  and the worst to attack walled cities.
  Therefore, the expert in using the military,
  subdues the enemies' forces without going to battle.»

  Chapter 13
  «Intelligence is of the essence in warfare
  it is what the armies depend upon
  in their every move.»

  «To fight and conquer in all your battles
  is not supreme excellence.
  Supreme Εxcellence consists in breaking
  the enemy's resistance without fighting.»
  ♠♠

  • JOHN.D avatar
   JOHN.D @ η Dimi 04/02/2011 05:25:32

   HI Dimi GEORGE THE TEXAN EVEN IF HE READ IT HE WON'T UNDERSTAND IT. I ADMIRE YOUR INTELLIGENCE .

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ JOHN.D 07/02/2011 19:00:32

    @John D.
    Hi John, please excuse my delayed reponse.
    History is unforgiving for the history ignorant & disrespectful.

 30. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 03/02/2011 19:23:10

  Ο Σαμαράς με τους άμεσους συνεργάτες του τρέχει με χίλια και ο υπόλοιπος κομματικός μηχανισμός ,ιδιαίτερα στην περιφέρεια,κοιμάται του καλού καιρού.
  Απαιτείται η άμεση κινητοποίηση των κομματικών στελεχών σε όλη τη χώρα και ο καθημερινός βομβαρδισμός του πασοκ με δηλώσεις και ταυτόχρονα την ανάδειξη των απόψεων Σαμαρά.
  Τότε ίσως κερδίσουμε και τις εκλογές όταν αυτές γίνουν......................

 31. TED avatar
  TED 03/02/2011 19:24:26

  Και γω χαίρομαι πολύ.

  Επειδή δεν ξέρω πόσον καιρό έχει που μπαίνεις εδώ, να σε προιδεάσω: θυμάσαι τον μπέρι-μπερι που έμπαινε στο φόρουμ για ποσοκική προπαγάνδα; Εδώ μέσα έχουμε έναν αντίστοιχο με το νικ "tiramola".

  Δε θ'αργήσεις να τον πάρεις χαμπάρι, αν δεν έγινε ήδη.

  Τ.

 32. Ηλίας avatar
  Ηλίας 03/02/2011 21:54:51

  Αναθαρρεύω κάθε φορά που ακούω τον Σαμαρά να μιλά, πέφτω σε κατάθλιψη όταν ακούω ΚΑΘΕ [πλην τζαβάρα!] βουλευτή της νδ να μιλά.
  Είναι φυσιολογικό γιατρέ μου;

 33. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 03/02/2011 22:16:13

  Αν η κοινωνία πειστεί πως υπάρχει από το Σαμαρά εναλλακτική λύση που θα γλιτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία θα τον κάνει πρωθυπουργό. Αν όχι, οι εκλογές θα χαθούν. Τόσο απλό είναι. Η ΝΔ του Σαμαρά πρέπει να πείσει πως έμαθε από τα λάθη του Καραμανλή, έχει αλλάξει και έχει το σχέδιο και τα πρόσωπα που θα βελτιώσουν την κατάσταση. Δύσκολο αλλά αναγκαίο να επιτευχθεί ο στόχος.

  • man8os avatar
   man8os @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 03/02/2011 22:18:04

   +100

 34. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 04/02/2011 00:09:38

  ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ
  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ IQ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

 35. Petros avatar
  Petros 04/02/2011 00:51:03

  Πολύ σημαντική η θέση άρνησης που πήρε ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα στην ομιλία του σχετικά με την δρομολογούμενη απαίτηση της Γερμανίας να ενσωματωθεί στο Σύνταγμα μας το μνημόνιο δηλαδή να επικυρωθεί η μόνιμη εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχιας .

  Ειδικά η τελευταία φράση.

  Χαρακτηριστικά σημεία:
  «Ακούστηκε και η άποψη, ότι για να μας δώσουν μέτρα ανακούφισης από τα βάρη αποπληρωμής του χρέους, πρέπει να αλλάξουμε και το Σύνταγμά μας. Και να βάλουμε ως συνταγματική επιταγή τον ισοσκελισμένο Προϋπολογισμό. Κατά μια άλλη εκδοχή, να υποχρεώνει το Σύνταγμα ετήσιο έλλειμμα κάτω από 3%.
  .............................................
  Επισημαίνουμε ότι ο μηδενισμός του ελλείμματος πράγματι χρειάζεται σήμερα για να μειώσουμε το χρέος. Και μπορεί να γίνει, αν τα μέτρα εξυγίανσης συνοδευτούν από μέτρα Ανάπτυξης. Αλλά μόνιμη συνταγματική επιταγή μηδενικού ελλείμματος μπορεί να αποδειχθεί λάθος.
  Γιατί;
  Γιατί δεν είναι κακό να δανείζεται μια χώρα. Μη περάσουμε, δηλαδή, από το ένα σφάλμα στο ακριβώς αντίθετο σφάλμα: Εκεί που δανειζόμασταν όλο και περισσότερο για κατανάλωση, στο εξής να μη δανειζόμαστε καθόλου, ούτε για επένδυση!
  .......................................................
  Μη ξεχνάτε ακόμα, ότι εμείς προτείναμε πρώτοι αλλαγή του Συντάγματος. Αλλά για άλλο λόγο: για να εξαλείψουμε στρεβλώσεις. Όχι για να δημιουργήσουμε περισσότερες στρεβλώσεις.

  Προτείναμε αλλαγή Συντάγματος για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.
  Όχι για να χάσουμε κάθε ευθύνη και κάθε δυνατότητα διακυβέρνησης.

  Προτείναμε και προωθούμε αναθεώρηση Συντάγματος,
  για να ξεκινήσει η νέα Μεταπολίτευση.
  Όχι για γίνει η Ελλάδα ακυβέρνητη «Νομαρχία»…

 36. Βουνίσιος avatar
  Βουνίσιος 04/02/2011 00:57:14

  Ξεχνάτε μια σημαντική λεπτομέρεια. Τον IB AL RAGOUS και τους παπανδρέλληνες. Ξέρετε πόσους έχει κάνει Έλληνες και θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές; Αυτοί δεν είναι πουθενά καταγεγραμμένοι και θα εμφανισθούν από το πουθενά για να δώσουν μία ακόμη κάλπικη νίκη στο ΠΑΣΟΚ, όπως και τόσες άλλες μέχρι σήμερα.-

 37. Tem avatar
  Tem 04/02/2011 01:48:05

  Αυτή τη φορά η νίκη θα ανήκει στον Αντώνη , στη Νέα Δημοκρατία και στους Έλληνες. Μπράβο και για τον κύριο Μιχελάκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.