#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2010 21:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: θα καταργήσω το νομοσχέδιο για την ιθαγένειαΜιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη μετανάστευση, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων:

Δεν μπορούμε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές να πολώνουμε την ελληνική κοινωνία, με τέτοιο τρόπο, σε τέτοιο ζήτημα. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Κι όχι απλώς θα το καταψηφίσει, αλλά και θα το καταργήσει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.  Και θα εφαρμόσει τη δική της πολιτική, που οδηγεί στην ομαλή ένταξη των μεταναστών. Με ασφαλιστικές δικλείδες, αντίστοιχες προς εκείνες που υιοθετούν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Το αν έχουμε η όχι το θάρρος να στηρίζουμε ορισμένα μέτρα της κυβέρνησης, παραδείγματος χάριν στην Οικονομία, που είναι απαραίτητα για το καλό του τόπου, το έχουμε αποδείξει…Τώρα θα αντιληφθείτε ότι έχουμε και την αποφασιστικότητα να πολεμάμε μέτρα της κυβέρνησης που βλάπτουν τον τόπο.

Κι η ίδια η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ότι η συναίνεση δημιουργεί και στην ίδια ευθύνες: Να ακούει τη φωνή της Κοινωνίας. Να εγκαταλείψει πείσματα και εμμονές. Να λύνει προβλήματα όχι να δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.

Αν θέλει στήριξη στα δύσκολα πρέπει να μάθει να νομοθετεί με συναίνεση.

Η συναίνεση είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Επιβάλλει υποχρεώσεις και στην κυβέρνηση, όχι μόνο στην Αντιπολίτευση.

Σε ό,τι μας αφορά το έχουμε διακηρύξει απ’ αυτό το βήμα κατ’ επανάληψιν:

Δεν θέλουμε την Ελλάδα περίκλειστο φρούριο.

Αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει και ξέφραγο αμπέλι…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 08/02/2010 21:27:21

  Επιτέλους. Φυσάει καθαρός αέρας και πέρνει την μπόχα του ΠΑΣΟΚ μακριά. Αντώνη, μην λυπηθείς τους μισέλληνες.

 2. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 08/02/2010 21:35:37

  Αντώνη προχώρα μπροστά και ο κόσμος θα σ'ακολουθήσει.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ ΜΗΤΣΟΣ 08/02/2010 21:55:46

   ΝΜ
   Βλέπω καλέσαμε ενισχύσεις.

  • ΝΜ avatar
   ΝΜ @ ΜΗΤΣΟΣ 08/02/2010 21:58:58

   ΠΕΤΡΟΣ

   φαντασία έχεις αδερφάκι μου. μεγάλη και να είμαι ειλικρινής με κάνεις να αισθάνομαι άβολα.

   get a life.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ ΜΗΤΣΟΣ 08/02/2010 22:00:49

   Σε διαβεβαιώνω ειλικρινά, πως δεν είχα τέτοια πρόθεση.

 3. Jason avatar
  Jason 08/02/2010 21:45:21

  διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο μπερδεύτηκα καθώς προς στιγμή νόμιζα ότι βρέθηκα σε ιστότοπο νεοσυντηρητικών και νεορθόδοξων.

  προφανώς είμαστε σίγουροι για την υπεροχή μας ως έθνους και δεν θέλουμε να δώσουμε στους οικονομικούς μετανάστες τα δικαιώματα που είχαν οι Έλληνες της Γερμανίας, της Αγγλίας (είμαι ένας από αυτούς), του Καναδά και των ΗΠΑ.

  το πρόβλημα φαντάζομαι δεν είναι ο νόμος αλλά ότι η ελληνική δεξιά συνεχίζοντας τη λαμπρή παράδοση της δεν θέλει να δώσει ίδια δικαιώματα σε κάποιους μετανάστες (όσους λίγους τηρούν τις αυστηρές ρυθμίσεις του νόμου). Σημείωση: υποστηρίζω ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πιο αυστηρές οι ρυθμίσεις.

  Έχουν βλέπεις πίσω τους τον διαχωρισμό των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και μιάσματα. Οι κομμουνιστές έχουν γίνει σύμμαχοι οπότε πρέπει να βρούμε καινούργια θύματα...

  Η αναλυτική τους ικανότητα προφανώς περιορίζεται σε χαρακτηρισμούς: μισέλληνες, ανθέλληνες, προδότες κοκ. Πλήρης αδυναμία σοβαρής επιχειρηματολογίας. Μόνο ύβρεις, απειλές και φυσικά (για να μην ξεχνιόμαστε) τραμπουκισμοί.

  Εμπρός γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων δείξτε πιο είναι το πραγματικό σας επίπεδο και βγάλτε το μίσος σας για αυτούς που φταίνε για την φοροδιαφυγή, για την σπατάλη, για τη διαφθορά, για το χρέος, για τα προβλήματα στην υγεία και την παιδεία και για την έλλειψη χωροταξίας στις πόλεις μας: μα φυσικά οι Αλβανοί!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Jason 08/02/2010 21:47:16

   Καλώς τον. Άργησες

  • ΝΜ avatar
   ΝΜ @ Jason 08/02/2010 21:53:23

   Jason

   τι τους λες; δεν παίρνουν χαμπάρι απο τέτοια. θα περάσουν όπως πάντα χρόνια για να αντιληφθούν.

   κάτσε εκεί που έισαι και μη σκεφτείς να γυρίσεις πισω. θα τραβάς τα μαλλιά σου. άστους και έτσι όπως τα κάνανε θα τα λουστούνε.

   η πλάκα είναι που δεν καταλαβάίνουν ότι αυτοί που τους κυβερνάνε είναι κατ΄εικπονα και ομοίωσή τους.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Jason 08/02/2010 21:57:30

   Είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Κι εγώ όπως κι εσύ εκτός Ελλάδας βρίσκομαι. Κανείς δεν είναι κατά του να λαμβάνουν την ελληνική υπηκοότητα οι ενσωματωμένοι μετανάστες. Αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να κριθεί με αφηρημένα κριτήρια. Πολύ δε περισσότερο δε σημαίνει ότι είναι ενσωματωμένος ένας που έχει πάει 6 χρόνια στο σχολείο. Τα κριτήρια πρέπει να είναι πολιτισμικά. Π.χ. αν είναι χριστιανός, αν έχει παντρευτεί σε μικτό γάμο όχι απαραίτητα με Έλληνα, π.χ. πακιστανός με Ρωσίδα αν τα παιδιά είναι βαφτισμένα αν τα στέλνει σχολείο, αν φοράνε μαντήλα στο σχολείο και διάφορα τέτοια.
   Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το ποστ σου δεν έχει καμιά βάση. Το μόνο για το οποίο φωνάζουμε εδώ είναι ότι δε θέλουμε μη ενσωματωμένους μουσουλμάνους στη χώρα μας και μάλιστα πολιτογραφημένους ως Έλληνες.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Jason 08/02/2010 22:01:58

   Εκεί με τα κουνιοκόλικα τα Βρετανά να μείνεις στην μούχλα. Και να προσέχεις το μετρό. Βάζουν μπομπίτσες οι μουσουλμάνοι. Το κάνουν κι εδώ.

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ Jason 08/02/2010 22:06:40

   Η ύπαρξη μεταναστών σε μία χώρα δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι έρχονται στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο και ότι ο αριθμός τους είναι υπέρογκος σε σχέση βέβαια και με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

   Επομένως, οι συγκρίσεις που κάνεις με την Αμερική και την Αυστραλία είναι τελείως αποτυχημένες.

  • Hase avatar
   Hase @ Jason 08/02/2010 22:10:58

   Μαλλον δεν καταλαβες καλα. Ο Σαμαρας λεει' Και θα εφαρμόσει τη δική της πολιτική, (Η νδ) που οδηγεί στην ομαλή ένταξη των μεταναστών. Με ασφαλιστικές δικλείδες, αντίστοιχες προς εκείνες που υιοθετούν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη".
   Δεν αποκλειει την ενταξη αλλα την μη νομιμη ενταξη. Στην δυτικη Γερμανια και σε αλλες χωρες δεν μπορουσε να παρει καποιος ευκολα (ουτε μπορει να παρει τωρα) υπηκοοτητα η ιθαγενεια χωρις να πληρει τους αναγκαιους ορους.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Jason 08/02/2010 22:36:55

   Δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται

   Απλά είσαι το αντίβαρο της ακροδεξιάς

   Η ουσία είναι ότι έλλαδα δεν μπορεί να είναι το χαμηλότερο σκαλοπάτι απόκτηση ιθαγένειας στην ΕΕ, και επειδή είναι πέρασμα πρέπει να είμαστε ένα επίπεδο αυστηρότερα κριτήρια από χώρες που είναι περάσματα.

  • Emerson avatar
   Emerson @ Jason 08/02/2010 22:42:51

   Αδερφέ στην Αγγλία μπήκες παράνομα;

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Jason 08/02/2010 22:45:40

   Μπορεί να βρήκε το μαύρο αγόρι του εκεί για αυτό είναι απελευθερωμένο.

 4. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 08/02/2010 21:48:46

  όταν... άν...
  ας περάσει το νομοσχέδιο και θα δούμε αν θα δεις κυβέρνηση Αντωνάκη!
  Από τα Τουπόλεφ έχουμε εξελιχθεί σε τουρκικές πυραυλακάτους (που φέρνουν ψηφοφόρους)
  Αληθεύει ότι στο Αφγανιστάν κάποιοι απόγονοι των επιγόνων ομιλούν την Ελληνικήν;
  Ιδού! Όχι στο Πκιστάν, Ναί στο Αφγανιστάν!

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Βρασίδας 08/02/2010 22:37:32

   Αυτο ειναι το θέμα η χούντα του πασόκ θα κάνει την δουλειά της.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/02/2010 22:07:18

  Πολλή ανοησία από τους δήθεν υπερασπιστές πραγμάτων που δεν καταλαβαίνουν. Δεν έχει τίποτα να κάνει με ορθόδοξους ή συντηρητικούς. Απλά, όποιος έχει διαβάσει λίγη Ιστορία, ξέρει, ότι μετά την Συνθήκη της Λωζάνης η Ελλάδα βρέθηκε σε μια σχετικά καλή θέση όσον αφορά τις μειονότητες. Θέλετε 100.000ή 500.000 μουσουλμάνους και Αλβανούς; Θαύμα. Τα παιδάκια ή τα εγγονάκια σας διατρέχουν τον κίνδυνο να «συνωστισθούνε» σε κάποια αποβάθρα, και όσοι φωνάζουμε είναι επειδή ξέρουμε πόσο δυσάρεστοι είναι αυτοί «συνωστισμοί».

  Αν δεν βλέπετε τέτοιο κίνδυνο... τι να πω, μάλλον δεν έχετε διαβάσει την Ιστορία της Έλλάδας τα τελευταία 150 χρόνια. Ή σας αρέσει ο ...Πατισάχ. Ή νομίζετε ότι τα επόμενα 20 χρόνια θα είναι σαν τα προηγούμενα. Βρείτε καμιά γιαγιά από την Πόλη ή την Σμύρνη, αν έχει μείνει καμία, να σας πούνε ιστορίες.

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ archaeopteryx 08/02/2010 22:24:32

   υπήρξαν και χειρότερα. Έλληνες δούλοι στην Αμερική μαζί με τους μαύρους τον 18ο αιώνα, 22 αιώνες σκλαβιάς από πολλούς διαδεχόμενους ο ένας τον άλλον κατακτητές προ του 1821, μια Ελλάδα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει στα Ελληνόπουλα τί έγινε από το 1944- 1949, κλπ,κλπ
   Γιατί φοβάσαι τώρα; Μήπως είναι σαφείς οι αφηγήσεις των διαφόρων από την Πόλη ή τη Σμύρνη;
   Δεν έχω πιστεί ακόμη για την αγάπη τους και την προσφορά τους προς τη Μητέρα Ελάδα. Απεναντίας για την εκμετάλλευση των Ελλήνων ιθαγενών προς όφελος του τομαριού τους είμαι πεπεισμένος. Ίδε Συγγρός, Ωνάσης.
   Χαλάρωσε λοιπόν και απόλαυσέ το!

  • popolaros avatar
   popolaros @ archaeopteryx 08/02/2010 23:19:33

   Τι λες ρε παρλαπίπα Βρασίδα.
   Δεν έχεις πειστεί για την αγάπη και προσφορά τους στην Μητέρα πατρίδα;
   Ποιών; Των προσφύγων από την μικρά ασία;
   Εσύ θα προέρχεσαι μάλλον από τους καθαρόαιμους ιθαγενείς 'Έλληνες' τουρκαρβανίτες.

  • popolaros avatar
   popolaros @ archaeopteryx 08/02/2010 23:23:47

   Μάλλον της ρεπουσιανής φυλής του συνωστισμού στα λιμάνια της μικράς ασίας.
   Αἰδώς Ἀργεῖοι.

 6. tony avatar
  tony 08/02/2010 22:16:35

  Ρέ παιδιά εχω μπερδευτεί?Μιλάμε για μετανάστες η για εισβολείς?
  Όσοι μπήκαν νόμιμα βεβαίως και πρέπει να απολαμβάνουν της προστασίας του νόμου και όλων των δικαιωμάτων.Δεν είμαι κατά των μεταναστών ούτε κατά της μετανάστευσης.
  Όσοι μπήκαν παράνομα γιατί χαρακτηρίζονται μετανάστες?
  Πως μετανάστες?
  Εισβολείς.
  Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

  • anonymous avatar
   anonymous @ tony 08/02/2010 22:36:58

   Δεν έχει μπει κανένας νόμιμα. Όλοι παράνομα ήρθαν και τους νομιμοποιήσαμε στη συνέχεια μόνοι μας. Πολλοί είναι μέσα με πλαστά χαρτιά και ψεύτικα ονόματα. Στην αρχή μάλιστα υπήρχε η μόδα να πετάνε τα χαρτιά για να μην ξέρεις από που είναι και να μη μπορείς να τους γυρίσεις πίσω. Τώρα η άλλη μόδα είναι να λένε ότι είναι ομοφυλόφιλοι και ότι αν τους γυρίσεις πίσω θα τους σκοτώσουν. 25.000 Αφγανοί έχουν δηλώσει ομοφυλόφιλοι.
   Πολλοί πήραν τα χαρτιά με λάδωμα.
   Αν γίνει ένα ξεσκόνισμα τα 2/3 θα πρέπει να φύγουν. Αν μπει μια προϋπόθεση ότι θα πρέπει να αντιστοιχούν 20 τετραγωνικά ανά άτομο ή ότι θα πρέπει να μένουν σε κανονικές γκαρσονιέρες και όχι σε υπόγεια που τα έχουν διαμορφώσει σε θαλάμους και μένουν δέκα δέκα μέσα τότε θα φύγουν πάρα πολλοί.

   Στη Γερμανία αυτή τη στιγμή ακόμη και σε ειδικότητες που έχουν έλλειψη όπως πχ. πληροφορική δε δίνουν βίζες για πάνω από 4 χρόνια. Στα 5 χρόνια αποκτά δικαίωμα μακρώς διαμένοντος και στα 8 δικαίωμα στην υπηκοότητα εφόσον παραιτηθεί από την αρχική του. Οι φοιτητές φεύγουν υποχρεωτικά μόλις τελειώσουν τις σπουδές. Καταλαβαίνεις ότι αυτοί πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Δηλ δεν τους αφήνουν να πιάσουν τις προϋποθέσεις για να πάρουν υπηκοότητα. Εμείς απλά κάνουμε το παράνομο νόμιμο και του δίνουμε υπηκοότητα. Σκέτη σχιζοφρένεια.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ tony 08/02/2010 22:48:11

   Βρε τι ψάχνεις όλοι νύχτα μπήκαν και του νομιμοποιούν, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει σχέδιο εδώ και χρόνια να του κατευθύνει στο Σοσιαλισμό.

   Αυτά που γίνονται εδώ δεν γίνονται ούτε σε χώρες που χτίστηκαν κατεξοχήν με μετανάστες.

   Το Γιωργάκη και η παρέα του είναι εκτός τόπου και χρόνου.

 7. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 08/02/2010 22:59:01

  Δεν πρόκειτα να κάνουν τίποτα όπως δεν έγινε και τίποτα και με τις υπογραφές γιά τις ταυτότητες (παρακαλώ μην αναλωθούμε σε αέναες συζητήσεις γιά το αν ήταν σωστή η όχι η αντίδραση της Εκκλησίας, απλώς αναφέρω το θέμα). Οι αντιδρώντες θα υποστούν το "στίγμα" του ακροδεξιού-αντιδραστικού-ρατσιστή-απάνθρωπου εθνικιστή και το θέμα έληξε.

 8. Factorx avatar
  Factorx 08/02/2010 23:03:56

  Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Όπως έχω ξαναγράψει μεταξύ των άλλων η Χούντα ευθύνεται και για την απαξίωση στη συλλογική συνείδηση του εκλογικού σώματος των εννοιών "πατρίδα", "εθμνος" κλπ. Πράγμα το οποίο εξακολουθεί να πληρώνει οχι μόνο η ΝΔ - αυτό δεν μας νοιάζει και τόσο - όσο η χώρα.

  Το ίδιο συμβαίνει σήμερα με το ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη.

  Δεν θα δίνουμε λοιπόν βήμα στον χώρο του.

  Υπάρχουν δεκάδες άλλα σαιτς και μπλογκς να εκφραστούν οι οπαδοί του.

 9. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 08/02/2010 23:29:51

  popolaros
  καμμία σχέση με αρβανίτες κλπ
  μελέτησε λίγο, ρώτησε, ψάξε, ήδη σου έδωσα δύο key words και μετά έλα να τα ξαναπούμε.
  Προτρέχει η γλώττα της διανοίας

  • popolaros avatar
   popolaros @ Βρασίδας 08/02/2010 23:40:17

   Τι να ψάξω Βρασίδα.
   Εσύ να ψάξεις.
   Η Ελλάδα είναι διάσπαρτη από πόλεις με πρώτο συνθετικό το 'Νέα' και όχι μόνο.
   Πήγαινε μια βόλτα και ρώτα εσύ.
   Νέα Σμύρνη,Νέα Φιλαδέλφεια,Νέα Ιωνία, Νέα....
   Εμένα μου τα είπαν κάτι 'ανθέλληνες' συγγενείς.

 10. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 09/02/2010 00:07:21

  Αγαπητέ factorx,
  διερωτώμαι ποιά επιχειρήματα του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη μπορούν να φέρουν σε αμηχανία την νέα ΝΔ του Σαμαρά; Μετά, μάλιστα, την σημερινή αγόρευση στην Βουλή;
  Και, όντας ένας από τους πρώτους 30 από το ΕΜΠ, που σπεύσαμε το '74 να στήσουμε την πρώτη ΟΝΝΕΔ, στο άδειο κτίριο στο Σύνταγμα υπό τον Μοσχονά και τον ανεκδιήγητο Μπεχράκη, σε διαβεβαιώ ότι, αν δεν είχαν σχεδόν αποκλειστεί με εντολές τους οι αναφορές αυτών των εννοιών -μην μας πούνε χουντικούς δα-, και δεν θα είχαν απαξιωθεί και δεν θα είχαν στελεχώσει πολλοί χουντικοί, ειδικά στην επαρχία, το ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας ότι ο Καραμανλής τους κύρηξε τον πόλεμο. Όταν και οι πρωτοκλασάτοι της ΝΔ εύρισκαν "politicaly correct" τότε να βρίζουν, μερικοί μέχρι χθές, σαν "φασίστες" όσους ζήταγαν Αυτοδιάθεση για την Κύπρο ή προστασία του ονόματος της Μακεδονίας (περιλαμβάνοντας, βέβαια, και τον Σαμαρά) τι "πατρίδες" και "έθνη" τσαμπουνάς; Άστα. Έγιναν λάθη και το ξέρεις. Και αν τα χοντρότερα τα έκανε η χούντα, να το θέσουμε σε διαβούλευση, που είναι και στη μόδα. Πάντως, στην εκτίμηση που σου'χω, μην τα συνεχίζεις.

 11. Green St avatar
  Green St 09/02/2010 00:56:41

  Ο Σαμαράς μόνο έναν δρόμο έχει για να αποτρέψει την υπερψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Να πάρει πίσω την συναίνεση που έδωσε στην οικονομία. Πολιτικός εκβιασμός. Μπορεί να μην είναι ηθικό αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή για αυτόν. Αν περάσει το νομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ φοβάμαι θα εδραιωθεί στην εξουσία για 8-10 χρόνια. Οπότε η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι αυτή.

 12. Νίκος avatar
  Νίκος 09/02/2010 01:04:00

  "Πράγμα το οποίο εξακολουθεί να πληρώνει οχι μόνο η ΝΔ – αυτό δεν μας νοιάζει και τόσο – όσο η χώρα...". Ωπα! τα ελεγα πριν ενα χρονο και με κατακεραυνωναν μερικοι εδω μεσα. Στα λογια μου ηρθες. Καλως ηρθες.

  Ακριβως εκει εγκειται η μεγαλυτερη, μετα την Κυπρο, ζημια που μας εκανε η χουντα των ηλιθιων. Μετα επεσαν σαν ακριδες οι χεζοαριστεροι και εδεσε το προζυμι.

 13. Jason avatar
  Jason 09/02/2010 09:18:08

  @ Κασσάνδρα:

  σε ευχαριστώ πολύ για το ευγενικό σου σχόλιο και τα πολύ υψηλού επιπέδου επιχειρήματα σου.

  ειρωνείες και χαζοαστειάκια είναι σύνηθες πρακτική, λυπάμαι που δεν μπορώ να απαντήσω.

  Κάθε κοινωνία κάνει τις επιλογές της. Υπάρχουν ανοιχτές κοινωνίες που εντάσσουν τούς μετανάστες μέσα από μακροχρόνιες και αυστηρές διαδικασίες (έτσι πρέπει να γίνει και την Ελλάδα). Αυτές οι κοινωνίες είναι και κοινωνίες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλά επίπεδα ανεργίας και συγκριτικό πλεονέκτημα όσον αφορά την συγκριτική τους θέση σε θέματα καινοτομίας: Σουηδία, Δανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, ΗΠΑ κοκ. Για όλες αυτές τις χώρες υπάρχει εκτεταμένη βιβλιογραφία για τη θετική συνεισφορά των οικονομικών μεταναστών στην οικονομία.

  Για όσους μπορούν να διαβάσουν αγγλική βιβλιογραφία μπορούν να δουν αυτό το βιβλίο:

  http://books.google.com/books?id=84UQuGMDN0YC&lpg=PR9&ots=qY_q6yzFQ_&lr=&pg=PR9#v=onepage&q=&f=false

  βέβαια η βιβλιογραφία είναι τεράστια και αν ενδιαφέρεσαι Κασσάνδρα για να μάθεις περισσότερα πρέπει να παρακολουθήσεις κάποιο από τα μαθήματα μου (αν έχεις απολυτήριο λυκείου).

  Επίσης για το φιλομαθές κοινό αυτού του ιστότοπου με τις εκπληκτικές γνώσεις ιστορίας θα μπορούσα επίσης να προτείνω την παρακάτω εργασία που αναλύει με μεγάλη λεπτομέρεια τι γνωρίζουμε για τις οικονομικές επιπτώσεις της μετανάστευσης:

  Friedberg, Rachel M & Hunt, Jennifer, 1995.
  "The Impact of Immigrants on Host Country Wages, Employment and Growth," Journal of Economic Perspectives, American Economic Association, vol. 9(2), pages 23-44, Spring


  Βέβαια κάθε κοινωνία χρειάζεται τους βαρβάρους της. Κάποτε ήταν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και οι Πόντιοι, μετά οι κομμουνιστές και οι μη εθνικόφρονες τώρα έχουν σειρά άλλοι.

  • KNWD avatar
   KNWD @ Jason 09/02/2010 13:30:15

   Σουηδία, Δανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, ΗΠΑ κοκ. Για όλες αυτές τις χώρες υπάρχει εκτεταμένη βιβλιογραφία για τη θετική συνεισφορά των οικονομικών μεταναστών στην οικονομία

   Αυτή η παραπληροφόρηση πλέον δεν έχει όρια... Η μόνη ωφέλεια των οικονομικών μεταναστών είναι το χαμήλωμα των μισθών των ημεδαπών, η αύξηση της ανεργίας όταν οι ροές μετανάστευσης είναι ιδιαίτερα υψηλές και τα υπέρογκα κέρδη του κεφαλαίου ως συνέπεια της μεταφοράς και χρήσης φτηνού εργατικού δυναμικού εντός μιας χώρας (γλυτώνουν και τα έξοδα μεταφοράς των δραστηριοτήτων σε αυτές τις χώρες) και η κατάλυση των εργασιακών κατακτήσεων με την εισαγωγή όλο και πιο χαλαρών μορφών απασχόλησης. Με λίγα λόγια, το τερπνόν μετά του ωφελίμου, μια και το εισαγώμενο εργατικό δυναμικό είναι άριστο εργαλείο για την μετατροπή όλου του εγχώριου εργατικού δυναμικού σε σύγχρονους δούλους.

   Πάμε τώρα στο μεγάλο παραμύθι ότι ωφελούν την οικονομία μιας χώρας.
   Για ΗΠΑ, από εξειδικευμένο οικονομολόγο σε θέματα μετανάστευσης
   http://www.cis.org/articles/2004/back504.html

  • KNWD avatar
   KNWD @ Jason 09/02/2010 13:33:08

   Για Ηνωμένο Βασίλειο, μελέτη του 2008
   http://www.publications.parliament.uk/pa/ld200708/ldselect/ldeconaf/82/82.pdf

 14. KNWD avatar
  KNWD 09/02/2010 13:54:20

  Για το πως δημιουργεί ανεργία όταν η ροή μετανάστευσης είναι ιδιαίτερα υψηλή (που είναι και η περίπτωση της Ελλάδας)

  http://econlab.uom.gr/~econwp/pdf/immigration2.pdf

  Η παράθεση αυτών των μελετών είναι απλώς ενδεικτική. Έχω δει και μελέτες που υπστηρίζουν την άποψη σου. Tο μυστικό είναι από ΠΟΙΟΝ παραγγέλονται αυτές οι μελέτες και ΠΩΣ παρουσιάζονται τα αποτελέσματα.

  Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με πολλά άλλα θέματα. πχ. με τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κινητών, με τις επιπτώσεις μεταλλαγμένων (βλέπε Monsanto) με τις επιπτώσεις φαρμάκων μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίες έφτασαν στο σημείο να χρηματοδοτήσουν περιοδικά-μαϊμού σε γνωστούς και αξιόπιστους υποτίθεται εκδοτικούς οίκους (βλέπε Elsevier)

 15. Jason avatar
  Jason 09/02/2010 14:38:25

  @KNWD

  το τελευταίο άρθρο είναι θεωρητικό χωρίς καθόλου δεδομένα. Προτείνει ένα θεωρητικό υπόδειγμα στα πλαίσια της νεοκλασικής προσέγγισης.

  Μάλλον άσχετη επιλογή. Επίσης άσχετη η επιλογή από το CIS.

  Το άρθρο από εδώ:

  http://www.publications.parliament.uk/pa/ld200708/ldselect/ldeconaf/82/82.pdf

  είναι αναλυτικό και συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα λέει.

 16. KNWD avatar
  KNWD 09/02/2010 15:14:38

  Ο Borjas έχει γράψει και βιβλία για τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στις ΗΠΑ. Επειδή δεν θέλω να γράφω ολόκληρα κατεβατά εδώ, δίνω το λινκ στο βιογραφικό του http://www.hks.harvard.edu/fs/gborjas/Short_Biography.html από όπου μπορείς να δεις και τις περιλήψεις των βιβλίων του
  Έχει και μπλογκ αν ενδιαφέρεσαι http://borjas.typepad.com/

  Μια και συμφωνείς με τα συμπεράσματα της μελέτης για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο όμως ακολουθεί το μοντέλο της επιλεκτικής μετανάστευσης εδώ και χρόνια (το οποίο είναι το μόνο μοντέλο που επιφέρει κάποια μικρά ωφέλη στην οικονομία μιας χώρας), τότε πρέπει να ξέρεις ότι πρόσφατα περιόρισαν ακόμα περισσότερο αυτή τη δυνατότητα.
  http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=101418

 17. KNWD avatar
  KNWD 09/02/2010 15:39:30

  Η Ελλάδα, στην οποία δεν εφαρμόστηκε ποτέ το μοντέλο της επιλεκτικής μετανάστευσης, ενώ μόλις τώρα έχει αρχίσει να την χτυπάει για τα καλά η διεθνής οικονομική κρίση και μπαίνει σε στάδιο μακροχρόνιας ύφεσης (εξαιτίας και των μέτρων που αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση), που θα απασχολήσει όλους αυτούς τους μετανάστες που τους δίνει ιθαγένεια το ΠΑΣΟΚ;;;

  Οι κυριότεροι τομείς που απασχολούνται οι μετανάστες, κατασκευές, γεωργία, τουρισμός, εμπόριο, υπηρεσίες έχουν πληγεί ήδη και μελλοντικά πρόκειται να πληγούν ή να συρικνωθούν (γεωργία) ακόμα περισσότερο.

  Άρα ποιό είναι το νόημα αυτής της εσπευσμένης απόδοσης ιθαγένειας σε χιλιάδες μετανάστες που δεν τους χρειάζεται πλέον ούτε καν το παρασιτικό κεφάλαιο αυτής της χώρας;;;

  *Φάκτορα απελευθέρωσε το προηγούμενο σχόλιο μου. Κρατήθηκε λόγω της ύπαρξης 3 λινκ

 18. KNWD avatar
  KNWD 09/02/2010 16:04:16

  Ακόμα και το επιχείρημα ότι ωφελούν ή θα ωφελήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι άλλο ένα τεράστιο παραμύθι

  ΠΩΣ ωφελούν τα ασφαλιστικά ταμεία, όταν οι ίδιοι παραδέχονται ότι οι αλλοδαποί εμφανίζονται στις λίστες του ΙΚΑ μόνο για 13-14 ημέρες τον μήνα, ενώ οι γηγενείς εργαζόμενοι ασφαλίζονται κατά μέσο όρο για 21 ημέρες το μήνα;

  Για να μη μιλήσουμε για τις συντάξεις σε μαϊμού συνταξιούχους μετανάστες, και κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία από 30 έως 40 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.