#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2013 00:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: θα εξαντλήσουμε την τετραετίαΣε τηλεοπτική του δήλωση πριν  από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι χθες είχε υπάρξει συμφωνία από την οποία ο Φώτης Κουβέλης υπαναχώρησε.  Σήμερα όμως υπήρξε σοβαρή διαφωνία για την ΕΡΤ και ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε εκτός πλαισίου λύσης - ζήτησε να επιστρέψουμε στο αμαρτωλό καθεστώς της ΕΡΤ.  Ενώ ο κ.Βενιζέλος αντίθετα αποδέχτηκε τη λύση.

Στόχος μου είναι να προχωρήσουμε στη διάσωση της χώρας, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, κανείς δεν θέλει εκλογές, αλλά κανείς δεν θέλει και ακυβερνησία και στασιμότητα τη στιγμή που πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια. Θα εξαντλήσουμε την τετραετία.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Από την πρώτη στιγμή όταν αναλάμβανα την Πρωθυπουργία της τρικομματικής αυτής κυβέρνησης είπα ότι προτεραιότητές μου είναι:

Να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ. Να αποκαταστήσουμε τη αξιοπιστία της στο εξωτερικό και την ομαλή χρηματοδότησή της. Να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για να έλθει η Ανάκαμψη το ταχύτερο. Και να τα κάνουμε όλα αυτά με ορίζοντα τετραετίας.

 Τον χρόνο που πέρασε έγιναν πολλά. Και τίποτε δεν θυμίζει σήμερα εκεί που βρισκόμασταν πέρσι. Ήδη όλη η διεθνής επενδυτική κοινότητα και οι αγορές θεωρούν ότι η Ελλάδα και η Οικονομία της βαδίζουν στο σωστό δρόμο!

  Εκείνο που τώρα προέχει είναι να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης. Να βγούμε από την κρίση μιαν ώρα αρχύτερα. Να πιάσουν τόπο οι θυσίες του Ελληνικού λαού και να τελειώνει αυτή η δοκιμασία το γρηγορότερο.

 Οι μεταρρυθμίσεις, που είναι σημαντικό μέρος του Προγράμματός μας, δεν μπορούν να προχωρήσουν επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος. Η στασιμότητα δεν μας αρκεί. Χρειαζόμαστε άλματα προς τα μπρός.

 Στο σημείο αυτό είχαμε μια σοβαρή διαφωνία για το ζήτημα της ΕΡΤ με τα άλλα δύο κόμματα που μετέχουν στην τρικομματική. Έκανα από την πρώτη στιγμή προσπάθειες να αποκατασταθεί η ενότητα στην τρικομματική κυβέρνηση και να βρεθεί λύση. Δεν απάντησα σε προσβλητικά σχόλια από διάφορες πλευρές. Με ενδιέφερε μόνο να βρεθεί λύση και να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

 Κατά τη χθεσινή συνάντηση των τριών αρχηγών, υπήρξε συμφωνία στην εξής λύση:

 Να αποκατασταθεί  άμεσα η λειτουργία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Ο διαχειριστής της, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών, όπως το λέει και το αποδέχεται και το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα προσλάμβανε με τρίμηνες συμβάσεις όλους εκείνους από τους απολυμένους εργαζομένους της ΕΡΤ που ήταν απαραίτητοι για να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι συχνότητες.

Έμενε να προσδιορίσουμε σήμερα μόνο πόσοι θα ήταν αυτοί που θα προσλαμβάνονταν από τους απολυμένους της ΕΡΤ με τρίμηνες συμβάσεις. Και όπως ακούσατε σήμερα από τον κ. Βενιζέλο δέχθηκα ο αριθμός αυτός να φτάσει τις δύο χιλιάδες! Αυτό ήταν και το μόνο θέμα- επαναλαμβάνω- που έμενε για σήμερα σε εκκρεμότητα.

 Είχαμε συμφωνήσει στις επόμενες 10 μέρες να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο θεσμικό Πλαίσιο για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και μέσα στους επόμενους δύο μήνες να ολοκληρωθεί το νέο οργανωτικό σχήμα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση που θα επεξεργαζόταν Επιτροπή Προσωπικοτήτων κύρους και με τεχνικό σύμβουλο ξένο φορέα όπως είναι πράγματι το ΒΒC. Με ένα νέο Υφυπουργό που τους είπα να προέρχεται από τα δύο άλλα κόμματα.

 Εγώ έκλεισα την αμαρτωλή ΕΡΤ. Ας είχαν δικό τους υφυπουργό να φτιάξουν την νέα υγιή δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Όπου οι προσλήψεις να γίνουν αξιοκρατικά και με διαφάνεια. Και να έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση οι προερχόμενοι από την ΕΡΤ τους οποίους θα πριμοδοτούσαμε με μοριοδότηση.

 Σήμερα στη συζήτηση ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε έξω από το πλαίσιο και τη λογική αυτής της λύσης, την οποία χθες αποδέχθηκε. Επανήλθε στη θέση του να επαναλειτουργήσει η καταργημένη ΕΡΤ, και - αορίστως κάποτε στο μέλλον - να δούμε την «αναδιοργάνωσή της εν λειτουργία». Δηλαδή, ζήτησε να ξανακάνουμε αυτό που έχει επιχειρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και που δεν έχει μπορέσει να γίνει ποτέ! Να επιστρέψουμε, δηλαδή,  το αμαρτωλό καθεστώς με όλους τους υπεράριθμούς εργαζομένους, να μην αλλάξει τίποτε και να μην υπάρχει καμία ελπίδα ότι κάποτε θα άλλαζε κάτι στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

 Το μαύρο από τις κρατικές συχνότητες θα φύγει. Αλλά στο αμαρτωλό καθεστώς δεν πρόκειται να επιστρέψουμε. Το Συμβούλιο Επικρατείας θεωρεί ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί  κι ότι νόμιμος διαχειριστής της είναι ο Υπουργός Οικονομικών. Ενώ εντέλλεται να επισπεύσουμε τη δημιουργία του νέου Οργανισμού. Αυτό και θα κάνουμε.

 Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να μην στηρίξουν τη λύση αυτή. Ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα – και θαρραλέα – αποδέχθηκαν τη λύση αυτή.

 Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε. Αλλά θα προχωρήσω όπως και να ‘χει.

Ασφαλώς με καλύτερο συντονισμό, με επικαιροποίηση- αν θέλετε- του κυβερνητικού προγράμματος. Αλλά στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας, πάντα με ορίζοντα τετραετίας. Ελπίζουμε στη στήριξη και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αν κι έχει ένα δίκιο ο κ. Βενιζέλος όταν λέει, ότι κάποιοι σηκώνουν το σύνολο της ευθύνης και κάποιοι εμφανίζονται μόνο κατά περίσταση. Κανείς δεν θέλει εκλογές αυτή τη στιγμή. Αλλά ασφαλώς κανείς δεν θέλει ούτε ακυβερνησία ούτε στασιμότητα. Κανείς δεν θέλει ακυβερνησία και στασιμότητα τη στιγμή που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για να βγούμε από την κρίση μιαν ώρα αρχύτερα…

Κι αυτό θα κάνουμε.

Σήμερα κλείσαμε ένα χρόνο ως κυβέρνηση.

Μας μένουν άλλα τρία χρόνια. Θα τα εξαντλήσουμε. Για το καλό του Ελληνικού λαού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NONOS avatar
  NONOS 21/06/2013 00:56:41

  Ο Κυρ Φώτης έπαιξε κι έχασε......η τσιπούρα η καψούρα (με τους ΕΡΤιανούς) κι η χασούρα πληρώνονται κυρ Φώτη... την τράπουλα για να τη σημαδέψεις την "αχνίζεις" ...εσύ την πάτησες...τράβα τώρα να ρεφάρεις τα χαμένα.....
  Μεγάλος παιχτης ο Αντώνης................ΑΞΙΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  • Ζακ avatar
   Ζακ @ NONOS 21/06/2013 02:46:28

   Ναι ο κουβέλης για την ερτ έφυγε και όχι γιατι ασκήθηκαν πιέσεις από ισχυρα κέντρα είμαστε πρόβατα τελικά

  • yiannis avatar
   yiannis @ NONOS 21/06/2013 10:58:28

   zoume sto 2013! profamws den eisai enas aristos ptyxiouxos anergos, oute enas ypallilos pou pakevei monos tou, gia na agorasei to spiti tou k' to amaksi tou. i latreia sta politika prospopa teliose.... ksipniste... avrio mporei na eisai esy, na einai to paidi sou!

 2. Νατάλης avatar
  Νατάλης 21/06/2013 01:01:03

  Για να εξαντληθούν κατά το δυνατόν τα υπόλοιπα χρόνια, στον ανασχηματισμό ας δούμε πρόσωπα που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και έχουν όρεξη να προσφέρουν ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους.
  Η στρατηγική της αναδιοργάνωσης του ελληνικού κράτους είναι ορθή, στην τακτική και στην επικοινωνία χρειάζεται προσοχή

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Νατάλης 21/06/2013 01:35:41

   Να αγιάσει το στόμα σου. Μόνο άμα βάλει σε καίριες θέσεις ανθρώπους που δε φοβούνται να βάλουν την υπογραφή τους γιατί ειναι γνώστες του αντικειμένου, μόνο τότε θα τρέξουν τα πράγματα προς τα εμπρός. Για παράδειγμα στο Αμυνας το Στρατηγό Φραγκο, που γνωρίζει τα θέματα και δεν έχει εκλογική περιφέρεια να ικανοποιήσει για να αναλωθει στα ρουσφέτια. Βέβαια θα αντιδράσουν οι βαρώνοι, αλλά τι να κάνουμε, η ομελετα για να γίνει πρέπει να σπασεις αυγά.... Για να δούμε θα τολμήσει;

 3. Lestrange avatar
  Lestrange 21/06/2013 01:08:37

  Και δίκαιο έχει και θαρραλέος είναι ο Βενιζέλος...?

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ Lestrange 21/06/2013 10:42:42

   Και όμορφος, και γοητευτικός και ΑΠΟΛΎΤΩΣ ερωτεύσιμος θα έλεγα, τώρα που τον κοιτάζω με ....άλλο μάτι πια (εξ ανάγκης).

 4. fitsoulas avatar
  fitsoulas 21/06/2013 01:09:06

  Δεν έχω βαρεθεί να λέω ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει τετραετή ορίζοντα. Αν εξανλτήσουμε την τετραετία, στις επόμενες εκλογές η αυτοδυναμία είναι εξασφαλισμένη!!

  • pirandello avatar
   pirandello @ fitsoulas 21/06/2013 11:18:28

   Ποιά τετραετία αγαπητέ!Ούτε η χρονιά δεν βγαίνει...

 5. gio avatar
  gio 21/06/2013 01:30:28

  Πρεπει να γινουν τα αδυνατα δυνατα και σε συντομο χρονικο διαστημα να βγουμε στις αγορες με 10ετη ομολογα, τοτε ολα θα παρουν το δρομο τους, με πανηγυρι των δοσεων δεν βλεπω φως

 6. 3-1=0.fe avatar
  3-1=0.fe 21/06/2013 01:39:54

  "Αν κι έχει ένα δίκιο ο κ. Βενιζέλος όταν λέει, ότι κάποιοι σηκώνουν το σύνολο της ευθύνης και κάποιοι εμφανίζονται μόνο κατά περίσταση"

  Δεν ξερω ποιος εγραψε τον λογο αλλα αυτο το σημειο θα πληρωθει ακριβα.Δικαιωση πασοκ στο επειχηρημα τους οτι στα δυσκολα 2009-2011 σηκωσαν ολο το βαρος μονοι τους.

  • billi smart avatar
   billi smart @ 3-1=0.fe 21/06/2013 01:48:57

   φε....εχεις στο μυαλο σου λουνα παρκ....ειχε το τοτε πασοκ καμμια διαθεση να συγκρουσθει σοβαρα με το δικο του κομματικο κρατος και δεν συμφωνησε η νδ ??στην τελικη σε οποια νομοσχεδια υπηρχαν μεταρρυθμιστικες προοπτικες τα υπερψηφισε....και αν ξερεις...ηταν 30 και βαλε...αν εισαι παλαιοκομματικος...παρ'το αποφαση....μας τελειωσαν οι ΛΟΥΛΗΔΕς.........

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ billi smart 21/06/2013 02:01:27

    Ακριβώς! Πιο υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση με προτάσεις και επιχειρήματα από αυτή του Σαμαρά δεν ξανάγινε. Σύγκρινε με τον σύριζα και το πως συμπεριφέρεται συνεχώς και σε ένα δλ βγαίνει συντριπτική υπεροχή της στάσης του Σαμαρά που δεν ήθελε να δει τη χώρα ερείπια αλλά να γκρεμίσει μόνο ότι είναι σάπιο. Και η ΕΡΤ ήταν πάντα σάπια. Κανείς δεν τολμούσε όμως. Ο τολμηρός νικά λοιπόν. Ηθικά σίγουρα, εκλογικά θα δούμε...

  • mara Μ avatar
   mara Μ @ 3-1=0.fe 21/06/2013 01:50:10

   Ναι μόνο που ο κόσμος δεν αντέχει να ξαναδεί υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ξανά στην κυβέρνηση.

   • dinos avatar
    dinos @ mara Μ 21/06/2013 08:03:22

    7-8 υπουργοι του πασοκ ακουγεται.....τελεια

 7. mara Μ avatar
  mara Μ 21/06/2013 01:55:13

  Κοίτα που το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να έχει το πάνω χέρι. Πάντως για εμπιστοσύνη δεν είναι.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ mara Μ 21/06/2013 11:50:13

   Η πειρα του ΠΑΣΟΚ στα τερτιπια ειναι ατελειωτη.

 8. dim avatar
  dim 21/06/2013 02:32:23

  Ο Κουβέλης απόψε τελείωσε πολιτικά... Όταν το 60% του λαού σου λέει κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμεί εκλογές, και εσύ τη μια μέρα αποδέχεσαι το πλαίσιο (και αυτά δε τα αμφισβητεί κανείς, εξού και η έκρηξη Ψαριανού), και την άλλη μέρα πας και πουλάς τρέλλα, έτοιμος να τινάξεις τις θυσίες του λαού στον αέρα (έστω κι αν όχι όλου του λαού, πάντως σίγουρα της μεγάλης πλειοψηφίας - του 60% - που δεν επιθυμεί εκλογές), ε, τότε είσαι πολύ λίγος φίλε μου, και έχεις τελειώσει πολιτικά...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ dim 21/06/2013 11:51:22

   Ο Κουβελης δεν δρα αυτονομα.

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ dim 22/06/2013 00:42:57

   Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ είναι στα άλλο 40%;

 9. βασιλης avatar
  βασιλης 21/06/2013 02:41:55

  Ο όμηρος του χοντρού.

 10. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 21/06/2013 02:52:52

  Πολύ ψύχραιμη και σωστή άποψη! Συγχαρητήρια!

 11. Ζακ avatar
  Ζακ 21/06/2013 02:56:39

  Δεν στέκεται κυβέρνηση ρε δεν το καταλαβαίνεται θα σας πω εγώ τι θα γίνει θα ζητήσει το ΔΝΤ κατά παραγγελία από το θείο σαμ νέα μέτρα 2δις για την τρύπα στον εοπυ και μετά θα αναλάβουν εργολαβία τα γνωστα κέντρα στην ελλάδα να ρίξουν τον σαμαρά νομίζετε οτι ο κουβέλης έφυγε για την ερτ με αυτό το πλευρό να κοιμάστε

  • coik avatar
   coik @ Ζακ 21/06/2013 09:42:04

   Κοίταξε φίλε οι δανειστές θέλουν τα λεφτά τους. Δεν πολεμούν και δεν στηρίζουν κανένα. Θέλουν μόνο τα λεφτά τους. Στηρίζουν εκαίνον που θα τους τα επιστρέψεις. Τελεία ....

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ coik 21/06/2013 11:52:25

    Αγαπητε δεν θελουν ΜΟΝΟ λεφτα, θελουν κι αλλα πολλα...

 12. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 21/06/2013 03:00:01

  Εξαρτάται σε ποιούς αναφέρεσαι; Εγώ δε θα είχα κανένα πρόβλημα αν ο Γ. Μανιάτης γινόταν Υπ. ΥΠΕΚΑ ή υφ. Ενέργειας!

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ Συριζαλβανία του Χότζα 21/06/2013 10:44:31

   Πάρτε και τον επιτυχημένο Λοβέρδο βρε παιδιά στην ομάδα!!! Είναι άδικο ν΄απουσιάζει αυτό το αστέρι απ΄τα πολιτικά μας δρώμενα....

 13. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 21/06/2013 08:45:36

  Άντε να τελειώνουμε με τα παλαιό-κομμουνιστικά κατάλοιπα.
  Ο κόσμος τρέχει με χίλια έχει φτάσει στον Άρη και αυτοί ονειρεύονται …σοβιέτ, κολχόζ και ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ.
  Όσο ήταν στην κυβέρνηση μονό φόρους , ανθελληνικά και αντιδημοκρατικά νομοσχέδια αντί για μεταρρυθμίσεις και μείωση του σοβιετικού τέρατος ήξεραν να προτείνουν.
  Δική τους έμπνευση δεν ήταν η φορολογία στα χωράφια;

  Εάν βρει τον τρόπο ο Σαμαράς να κόψει τα χαράτσια σε σπίτια και χωράφια ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ φόρο 30% από το πρώτο ευρώ στους ελ. Επαγγ. τον φόρο στα καύσιμα (για μια πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας μαζί με δημόσια έργα που θα δώσουν δουλειά σε πραγματικούς εργαζόμενους με αμοιβαίο όφελος στους πολίτες που για αυτό το λόγο πληρώνουμε φόρους και όχι για να πληρώνονται κηπουροί σε ανύπαρκτους κήπους ) μειώνοντας τις σπατάλες του τέρατος θα τον χειροκροτεί ο κόσμος όλος για πολλά χρόνια και ας φωνάζουν οι ιερές αιμορουφήχτρες αγελάδες που όσο πάνε γίνονται και πιο γραφικές!
  Οι φόροι θέλουν προσοχή που έχουν εξαντλήσει ΟΛΟΥΣ τους πολίτες και όχι …οι συντεχνίες που τον απομυζούν.

 14. yianna avatar
  yianna 21/06/2013 09:22:47

  Στο καλό να μας γράφουν, έχουν κοινοβουλευτική ομάδα γιατί στελέχη τους αντιδρούν στην αποχώρηση από την κυβέρνηση.
  Μπράβο Αντώνη, επιτέλους ένας αρχηγός της ΝΔ που κρατά σωστή στάση απέναντί τους και δεν υποχωρεί.

 15. πολιτης avatar
  πολιτης 21/06/2013 09:34:02

  η εξαντληση της τετραετιας πρεπει να θεωρειται οριστικα ονειρο θερινης νυκτος. με 153 βολευτες ουτε μονοκομμματικη κυβερνηση δεν εξαντλησε τετραετια.
  η αποχωρηση κουβελη απο την κυβερνηση βαζει το πασοκ πιο πολυ στην εξουσια. ονειδος πραγματικα για τον τοπο και τους πολιτες.
  η συνεχη οπισθοχωρηση του μαξιμου κατεδειξε οτι η κινηση με την ερτ ηταν φωτοβολιδα, χωρις στρατηγικο σχεδιασμο και απεβη μπουμεραγκ. διοτι δεν μπορω να φανταστω οτι στοχος ηταν η απομακρυνση κουβελη απο το κυβερνητικο σχημα.
  μαλλον πηδηξε απο ενα καραβι που βλεπει οτι βουλιαζει μπας και γλιτωσει πολιτικα.
  οι συμβουλατορες του μαξιμου απετυχαν και εκαναν τον σαμαρα να τρεχει να μπαλωσει τους λαθεμενους χειρισμους καθοτι ανετιμος να παει σε εκλογες που θα διεκδικησει αυτοδυναμια.
  τωρα θα αυξηθουν τα συγχωροχαρτια προς το κλεπτοπασοκ και τους υπαιτιους της εθνικης καταστροφης οδηγωντας στις καλενδες και την περιφημη εξεταστικη για το πως οδηγηθηκαμε στο μνημονιο.

  • coik avatar
   coik @ πολιτης 21/06/2013 09:48:08

   Καλά τα συνθήματα και τα αναθέματα (μη κλέψουμε την δουλειά από τους παπάδες). Εχώ θέλω να γίνει δουλειά, δεν με νοιάζει ποιός και γιατί, αρκεί να γίνει.....

   • πολιτης avatar
    πολιτης @ coik 21/06/2013 10:01:07

    οι μη αρεστες διαπιστωσεις δεν αποτελουν συνθηματα κι αναθεματα. το κρατος που διψαει για μεταρρυθμισεις, διαφανεια κι αξιοκρατια δεν μπορει να περιμενει απο το φαυλο συστημα εξουσιας του κλεπτοπασοκ και των φαυλων προοδευτικων να αυτοκαθαρθει, να απορριψει τους βολεμενους και κρατικοδιαιτους διοτι ακριβως μονο με αυτους εχει απομειμει τωρα και δεν μπορει βασιζομενοι σε στηριξη αυτων να φτιαξουμε την νεα ελλαδα.
    δηλ δεν βλεπω να γινεται η περιβοητη δουλεια που ολοι προσδοκουμε........

 16. Α avatar
  Α 21/06/2013 10:05:56

  O Σαμαράς έδειξε ότι θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις , αλλά να πούμε και τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη.
  Εκ των υστέρων βέβαια θα πει κάποιος, αλλά νομίζω και εκ των υστέρων μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
  Στην υπόθεση της ΕΡΤ, έγινε λάθος χειρισμός. Όταν κλείνεις την Δημόσια ραδιοτηλεόραση, πρέπει να έχεις την εναλλακτική σου ώστε άμεσα ν΄αντικαταστασεις αυτό που έκλεισες. Δεν υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία για κάτι τέτοιο.
  Το μαύρο στην τλεόραση δεν έπρεπε να κρατήσει παραπάνω από μια βραδιά. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα το έκανε, αλλά να που σήμερα κάτι τέτοιο δηλαδή κάποια μεταβατική κατάσταση πρέπει ν΄αποκαταστήσει τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
  Επιπλέον έδωσε πάτημα και πρόσχημα σ΄αυτούς που κατηγορούν για αυταρχισμό, διευκόλυνε την ΔΗΜΑΡ ν΄αποχωρήσει από την κυβέρνηση, μιας και στον επερχόμενο ανασχηματισμό οι υπουργοί της θα έφευγαν άρον - άρον.
  Τελικά, δημιουργήθηκε κυβερνητική κρίση, που προσμετράει αρνητικά στα μάτια των ξένων, δημιούργησε κλίμα ανασφάλειας σ΄αυτούς που προσέβλεπαν σε επενδύσεις στην Ελλάδα.
  Μπορεί ο κίνδυνος των εκλογών ν΄απομακρύνθηκε, αλλά πισωγύρισμα ως προς την σταθερότητα έγινε.
  Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού πρέπει να είναι προσεκτικότεροι, οι υπουργοί πιο συνετοί, όχι μόνο σ΄αυτό αλλά και σε άλλα θέματα που μπορούν ν΄ανάψουν το φυτίλι.

 17. dinos avatar
  dinos 21/06/2013 10:52:47

  Θα μου λυσει καποιος μια απορια ? ακουσα απο τον βοριδη οτι θα γινουν απολυσεις 2000 Δ.Υ της ερτ εννοω και θα επαναπροσληφθουν 2000 σε αλλες θεσεις που εχει αναγκη το δημοσιο....σωστα μεχρι εδω.....αλλα τα 80.000.000 αποζημειωσεων επιβαρυνουν το κρατος....τι σοι μεταρυθμιση ειναι αυτη ? ποιο ειναι το συμφερον μας ?

  • Ελπιδοφορος avatar
   Ελπιδοφορος @ dinos 21/06/2013 14:33:36

   Εάν μάθουμε τι μισθούς έπαιρναν αυτοί που απολύονται πόσες ώρες δούλευαν για αυτό το μισθό , επιδόματα κλπ. και τι μισθούς θα παίρνουν αυτοί που θα προσληφθούν εκ νεου τότε θα βγει συμπέρασμα για τα 80,000,000.
   Πάντως το θέμα είναι να πάνε εκεί που υπάρχουν ανάγκες π.χ. νοσοκομεία κλπ.

 18. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 21/06/2013 15:05:35

  ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ..........ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΤΩΝΗ.

 19. Mihalis avatar
  Mihalis 22/06/2013 18:50:15

  "τεσσαρακονταετία" ήθελε να πει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.