#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/03/2012 19:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους λαθρομετανάστες!

"Θα καταργήσουμε το νόμο Ραγκούση για την λαθρομετανάστευση"Συνεδρίασε, σήμερα, υπό την προεδρία, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, το Διαγραμματειακό Συντονιστικό Όργανο του κόμματος.

Κατά την εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε εκτεταμένα στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης τονίζοντας ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια και θα επιδιώξει λύσεις για τα κέντρα υποδοχής  μακριά από τις πόλεις και τις γειτονιές σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.

Είπε μεταξύ άλλων για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ:

«Το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς γύρω μας και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Είναι στρουθοκαμηλισμός αυτό το πράγμα. Εμείς θα πρέπει -και θα είμαι καθαρός- να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Έχουν, σήμερα, καταληφθεί πολλές πόλεις στην Ελλάδα, από παράνομους λαθρομετανάστες. Θα καταργήσουμε το νόμο του Ραγκούση για την ιθαγένεια. Ένα νόμο που μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες, για ανθρώπους ταλαιπωρημένους από τον  Τρίτο Κόσμο. Θα αρχίσουμε να μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, μακριά από τις πόλεις και τις γειτονιές, που σήμερα στοιβάζονται. Θα πάνε σε παλιά στρατόπεδα, μέχρι τον επαναπατρισμό τους. Θα βρούμε λύσεις με τις τοπικές κοινωνίες, όπου βρίσκονται αυτά τα στρατόπεδα και θα δώσουμε απάντηση σε εύλογες ανησυχίες που έχουν. Διότι ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δίνει τη σωστή, την ειλικρινή πληροφόρηση, και τα μέτρα τα οποία πρόκειται να λάβει για μια τέτοια υπόθεση, στις τοπικές κοινωνίες. Όχι να μεταφέρουμε, δηλαδή, το πρόβλημα, από τη μια πλευρά της Ελλάδος στην άλλη.

Αλλά πρέπει, επίσης, να δείξουμε κάτι το αποφασιστικό πριν πάμε στην Ευρώπη και διαπραγματευτούμε μια κοινή πολιτική, όπως αυτή που συνεννοήθηκα με τους συναδέλφους προέδρους των κομμάτων, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, για το ζήτημα αυτό.

Δηλαδή, ο πρώτος άμεσος στόχος είναι να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Και ο επόμενος στόχος είναι να επαναπατριστούν, να πάνε εκεί από όπου έχουν έρθει. Και να καταλάβουν ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι φιλόξενη, αλλά σε καμία περίπτωση, ούτε είναι, ούτε πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να γίνει, ξέφραγο αμπέλι".

Τα κριτήρια χωροθέτησης που πρέπει να πληρούν τα κέντρα υποδοχής και παραμονής μεταναστών


Εξάλλου, ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, Θανάση Νάκος, έθεσε τα κριτήρια χωροθέτησης που πρέπει να πληρούν τα κέντρα υποδοχής και παραμονής μεταναστών


“Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, δρομολόγησε τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών και ως Αντιπολίτευση πρόβαλε, ακόμη εντονότερα, τη θέση αυτή. Υποστήριξε ότι ήταν αναγκαία, μαζί με άλλα μέτρα( πχ. κατάργηση το νόμου ΠΑΣΟΚ για την Ιθαγένεια των Μεταναστών,) για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης...Σήμερα, έστω και υπό την πίεση της προεκλογικής συγκυρίας, το ΠΑΣΟΚ προσχωρεί στην πρότασή μας. Πρόταση στην οποία γινόταν αναφορά τόσο για τα κριτήρια της χωροθέτησης των κέντρων αυτών, όσο και για τη μεγάλη συμβολή τους στον εξανθρωπισμό των συνθηκών διαβίωσης για τους ανθρώπους αυτούς.

Στο πλαίσιο της σημερινής δήλωσης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τηρηθούν  κριτήρια χωροθέτησης των Κέντρων  αυτών όπως:

Να είναι εκτός οικιστικού ιστού.
Να υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί με νέες δαπάνες η Πολιτεία.
Να προσφέρονται οι θέσεις, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες από τους χώρους συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών.
Να έχουν επαρκή χωρητικότητα.
Να υπάρχουν σημαντικά ανταποδοτικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες”.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 29/03/2012 19:25:22

  Αντώνη, θέλουμε να δούμε έργα.

  • man8os avatar
   man8os @ Γιώργoς Αχαιός 30/03/2012 02:17:28

   Δε μιλαει για κλεισιμο των συνορων, ωστε να μην ερχονται 400 ατομα καθε μερα. Αν δε σταματησουν να ερχονται μια τρυπα στο νερο κανουμε. Πρωτα να κλεισουμε τα συνορα και μετα να δουμε τι κανουμε με τους μεταναστες που περασαν.

 2. romeo avatar
  romeo 29/03/2012 20:27:12

  Επιτέλους! Κάποιος λέει τα πράγματα με το όνομά τους!

 3. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 29/03/2012 20:47:15

  Τα Κέντρα Συγκέντρωσης Λαθρομεταναστών έξω από οικιστικούς χώρους εφαρμόζονται σε όλε τις ευρωπαίκές χώρες. Πρόκειται για εγκαταστάσεις με σκοπό την προσωρινού χαρακτήρα κράτηση κι επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών. Έπρεπε να λειτουργούν από χθες. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.
  Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται με τα Κέντρα αυτά και μόνο. Ούτε καν ανακουφιστικά.
  Πρέπει να καταργηθεί, όπως σωστά είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ο λαθρο-Νόμος Ραγκούση και να αρχίσει η μαζική απέλαση των λαθραίων από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
  Ο συνδυασμός μέτρων θα έχει μακροπρόθεσμα αποτέλεσμα. Μη ελκυστικό θεσμικό πλαίσιο το πρώτο και βασικό. Επίσης πρέπει να δοθεί έμφαση στον έλεγχο και την πάταξη της μαύρης εργασίας.
  Μια σημαντική παράμετρος, παραγνωρισμένη έως σήμερα, είναι οι λευκοί γάμοι μεταξύ λαθρομετανστών και πολιτών της χώρας ή κατόχους Σένγκεν. Εκεί αρχίζουν τα πράγματα να περιπλέκονται. Αυστηρά χρηματικά πρόστιμα για τους μεν κι άμεση απέλαση για τους δε καθώς κι απαγόρεση εισόδου στη χώρα για τα επόμενα 15 χρόνια τουλάχιστο.
  Αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και η πράξη, φοβούμαι ότι το ζήτημα θα παραπεμφθεί στις γνωστές ελληνικές καλένδες. Και τα Κέντρα συγκέντρωσης θα είναι το άλλοθι, κοινώς η στάχτη στα μάτια του κόσμου.

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/03/2012 20:56:39

  Για να γίνουν αυτά, πρέπει πρώτα να γίνουν εκλογές. Και ο Καψής, άλλα υπαινισσόταν σήμερα...

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/03/2012 21:41:06

  Έτσι!
  Κι όμως ήδη υπάρχουν καραγκιόζικα μπλογκ, που χαρακτήρισαν τις δηλώσεις Σαμαρά "ναζιστικής προέλευσης"!

  • romeo avatar
   romeo @ Strange Attractor 30/03/2012 08:05:48

   Μεταξύ των οποίων και "Ταχάλια", που τους είχα σε υπόληψη... Ο Σαμαράς ούτε είπε ποτέ σε κανέναν να έρθει στη χώρα ούτε πόρτες άνοιξε πουθενά. Αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί άσχετοι, που είναι φυσικό να αναπαράγεται η ασχετοσύνη... Strange Attractor, οι γλώσσες στην Ελλάδα από το πολύ γλείψιμο (και όχι εκεί που πρέπει), έχουν μεγαλώσει και σέρνονται και δεν ξέρουν τι λένε... Κατά τα άλλα θέλουμε και ... σωτηρία! Φωτιά και τσεκούρι θέλουμε! Και πάνω από όλα να φύγουν από τη χώρα όλοι οι "τουρίστες πολυτελείας"!

   • juliet avatar
    juliet @ romeo 30/03/2012 08:20:36

    romeo,
    καλημέρα,πρωΐ-πρωΐ ,κακές κουβέντες ....πιπέρι.
    Πάντα έτσι ήτανε ,τα σιρόπια αρέσουν ....και κάποτε έλεγε κάποιος με μ΄ενα ταξί μπακλαβά κανεις τη δουλειά σου ,τότε δεν τα είχα καταλάβει στη πορεία το εμπέδωσα.
    Οσο για το φωτιά και τσεκούρι ,μαζί σου ....
    μη φοβηθής το χαλασμό.Φωτιά !Τσεκούρι!Τράβα...

    • romeo avatar
     romeo @ juliet 30/03/2012 08:26:36

     Καλημέρα ήλιε της Πάτρας... Επιτέλους, η Ελλάδα να περάσει στους Έλληνες!

     • juliet avatar
      juliet @ romeo 30/03/2012 08:33:43

      Μου έφτιαξες την μέρα,μόνο και μόνο με τη λέξη Πάτρα ....πέρασα πήρα αέρα και είμαι σε φόρμα.Θα περάσει .....ΠΡΕΠΕΙ.

     • romeo avatar
      romeo @ juliet 30/03/2012 08:38:44

      Όταν σε τυραννάει η ζωή και η καθημερινότητα, να φέρνεις στο νου σου το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου, που στην Πάτρα, είναι το καλύτερο του κόσμου, όπως έγραψε κάποτε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος!

     • juliets avatar
      juliets @ romeo 30/03/2012 09:39:07

      romeo
      Και μου είπαν ότι γεννήθηκα στην Πάτρα.Αυτό τόξερα χωρίς να μου το πουν.Ηξερα πως ήτανε αδύνατο να είχα γεννηθεί αλλού.......
      Κανελλόπουλος Παν.
      ''Γεννήθηκα στο 1402''

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 29/03/2012 21:48:18

  Τώρα με Νάκο και Παυλόπουλο το έχουμε δεί το έργο........άστο δεν περπατάει.
  Τα 250 μύρια που βιάζεται ο Χρυσοχοίδης να διαθέσει προσέξτε στη ΝΔ,γιατί τα στρατόπεδα που πρόκειται να διατεθούν είναι εγκατελειμένα,διαλυμένα και λεηλατημένα ...............και βρωμάει εργολάβους με διαδικασίες επείγοντος...............και προσλήψεις με διαδικασίες επείγοντος.....Είναι πολλά τα λεφτά για την δύσκολη εποχή που ζούμε και τα τρωκτικά του ΠΑΣΟΚ έχουν το τρόπο.

 7. 3κιοκουκος avatar
  3κιοκουκος 29/03/2012 21:55:51

  καλά όλα αυτά.δύο απορίες:
  πώς βρίσκονται με κινητά τηλέφωνα;εγώ αν θέλω να πάρω νούμερο μου ζητούν ταυτότητα.
  τι θα γίνει με αυτούς που τους χρησιμοποιούν;σήμερα το μεσημέρι στην πανόρμου,δύο με καροτσάκια του σουπερμαρκετ γεμάτα παλιοσίδερα περπατούν στη μέση του δρόμου.ξαφνικά ένα αρκετά μεγάλο φορτηγό σταματάει,τους φορτώνει στην καρότσα και από δω παν κι άλλοι.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ 3κιοκουκος 29/03/2012 22:05:57

   Εγώ ένα όνομα θα πω: Σόρος...

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/03/2012 22:05:14

  Για πες τι είπε ο φωστήρ;

 9. 3κιοκουκος avatar
  3κιοκουκος 29/03/2012 22:16:35

  ναι,οκ.έμεις(αυτοί που μας κυβερνούν ή θέλουν να μας κυβερνήσουν)τι κάνουμε;

 10. popaia avatar
  popaia 29/03/2012 22:55:43

  Όπως λέει ο Γεώργιος Τ, η λέξη κλειδί είναι Σόρος. Έχει ρίξει τόσο χρήμα για τα "οράματά" του κι είναι τόσοι πολλοί οι εξαγορασμένοι στην Ελλάδα που πιο εύκολα θα μπορούσε ο Σαμαράς να διώξει όλους τους ημεδαπούς παρά ν' απελάσει έστω και έναν λαθρό.
  Και θα είχε απέναντί του σύσωμη την πασοκοαριστερά μαζύ με τους νταβάδες, το βαρύ πυροβολικό. Όσο για το 90% του πληθυσμού που θέλει ν' απελευθερωθεί από τον βραχνά των λαθροεποίκων, ποιός μας υπολογίζει; Δεν είμαστε Ελβετία εδώ να μας ρωτάνε με δημοψηφίσματα για όλα τα ζητήματα.

 11. makis avatar
  makis 29/03/2012 23:02:36

  ΟΧΙ στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών αποφάσισε το ΔΣ Πρέβεζας http://shar.es/pOcS6

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ makis 29/03/2012 23:31:54

   "ΟΧΙ στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών αποφάσισε το ΔΣ Πρέβεζας"

   ἕνα δάκρυ κυλάει στὴν παρειά μου

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 30/03/2012 07:56:10

    +100000

 12. anonymous avatar
  anonymous 29/03/2012 23:34:49

  Κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται τίποτε από όλα αυτά. Η πολιτική που εφαρμόζουν οι χώρες που δέχονται μετανάστες είναι αρκετή αν την εφαρμόσουμε εμείς.

  Πρέπει να δηλωθούν όλοι που μένουν και για να πάρουν άδεια παραμονής θα πρέπει να μένουν σε κανονικό σπίτι με 20 τμ. έκταση κατ άτομο. Αν περάσει αυτή η διάταξη κι εφαρμοστεί σε συνεργασία αστυνομίας με διαχειριστές πολυκατοικιών σωθήκαμε. Επίσης όποιος ιδιοκτήτης νοικιάζει σε άτομο που δεν έχει χαρτιά να πηγαίνει στη μπουζού. Αν κάποιος που έχει χαρτιά νοικιάζει και μετά υπομισθώνει σε άλλους χωρίς χαρτιά επίσης στη μπουζού.

  Πολύ σημαντικό είναι η άμεση απέλαση. Δηλ. γρήγορη (εντός τριμήνου) κρίση των αιτήσεων ασύλου και άμεση απέλαση όσων μπαίνουν στη χώρα. Κι όταν λέω απέλαση εννοώ πραγματική απέλαση. Όχι τους δίνουμε ένα χαρτί απέλασης και τους αφήνουμε να γυρίζουν στη χώρα.

  • franc avatar
   franc @ anonymous 30/03/2012 08:29:27

   Σωστός!!!!++++++++
   Επίσης ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ δυο βδομάδες ΠΡΙΝ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Τώρα προέχει ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ. Αν δεν λυθεί πρώτα αυτό μάλλον θα πρέπει να συμμαχήσουμε με τους μετανάστες και να φύγουμε μαζί τους για Βόρεια Ευρώπη, όπου θα διεκδικούμε περισσότερα δικαιώματα για τούς μετανάστες (που θα είναι κυρίως τα παιδιά μας).

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/03/2012 23:55:08

  Καλές οι δηλώσεις, αλλά περιμένω κάτι ακόμα από τον Αντώνη Σαμαρά:
  1. Να εφαρμοστεί το ΑΠΑΞ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ. Μόνο έτσι θα σταματήσει η φάμπρικα των νομιμοποιήσεων. Ισχύει αυτό στον Καναδά και μπορεί να πάρει πληροφορίες ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του.
  2. Να επανεξεταστούν οι άδειες παραμονής, ειδικά των Αφροασιατών. Ήρθαν όλοι τους παράνομα και με κυκλώματα έβγαλαν χαρτιά. Δεν είναι δυνατόν Γκανέζοι να παίρνουν πολιτικό άσυλο, τη στιγμή που η Γκάνα δεν είναι εμπόλεμη χώρα. Και ειδικά για τους μουσουλμάνους, να ισχύσουν άτυπα ειδικά κριτήρια, με προφορικές εντολές στη διοίκηση: Να είμαστε ξεκάθαροι, οι Σομαλοί δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα, είναι σκληροί ισλαμιστές. Το αν στη Σομαλία σκοτώνονται φυλές και φατρίες, είναι δικό τους πρόβλημα, ας πάνε στον μεγάλο Ιμάμη της Σαουδικής Αραβίας για διαιτησία. Too bad for them. Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση η Ελλάδα να παρέχει άσυλο σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα είναι σκληροί ισλαμιστές.
  3. Ανάσχεση στα σύνορα κύριε Σαμαρά, με πυρά. Η Μικρά Ασία μετά το 1071 δεν κατακτήθηκε από τουρκικό στρατό, κατακτήθηκε σταδιακά από νομάδες εποικιστές κτηνοτρόφους, που καταλάμβαναν τα χωράφια των χριστιανών χωρικών και σιγά-σιγά τους εξεδίωκαν. Δεχόμαστε εισβολή. Μην περιμένουμε εισβολή στρατού τουρκικού από τον Έβρο, ο στρατός των Τούρκων είναι αυτοί που έρχονται από τον Έβρο, οι μουσουλμάνοι Αφροασιάτες. Να αναλάβει ο στρατός μας να τους απωθήσει με όποιο πρόσφορο μέσο. Τόσα λεφτά δίνουμε σε εξοπλισμούς, ας χρησιμοποιηθούν επιτέλους τώρα που υπάρχει ανάγκη!

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΒΙΣ 30/03/2012 00:28:04

   φωνή βοώντος - λυσεις σαφεστατα υπαρχουν
   οι πιθανοτητες να θεσμοθετηθουν και (κυριως) να εφαρμοστουν απο το υπαρχον πολιτικο προσωπικο τις θεωρώ μηδαμινές

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.