11/04/2012 20:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: θέλω τη δύναμη σας για να τα αλλάξουμε όλα και να διαπραγματευθώ!Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε σήμερα την ψήφο του ελληνικού λαού προκειμένου να εκλεγεί μια κυβέρνηση  που θα μπορεί να πάρει αποφάσεις και θα μπορεί να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σαμαρά αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών με την οποία επαναφέρει την επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές έχει ως εξής:

«Κάποιοι δεν ήθελαν τις εκλογές. Σήμερα παίρνουν την απάντησή τους. Κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα γίνουν εκλογές. Κι αυτοί σήμερα παίρνουν την απάντησή τους…

Τώρα ανοίγει μια νέα σελίδα για τη χώρα... Ο λαός, την τελευταία φορά, τον Οκτώβριο του 2009, ψήφισε πιστεύοντας κούφιες υποσχέσεις. Το πλήρωσε ακριβά. Και σήμερα είναι σοφότερος. Του είπαν πολλές φορές ότι τον «έσωσαν». Και του δημιούργησαν πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο… Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ σε περίοδο ειρήνης. Και εξακολουθεί να δοκιμάζεται. Αλλά τουλάχιστον έχει κερδίσει χρόνο. Και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει με τις εκλογές για το μέλλον του.

Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι όλα όσα έγιναν είναι… για το καλό σας. Μην τους πιστέψετε. Είχαμε προβλήματα, αλλά βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε από τα απίστευτα λάθη, το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Με τον οποίο ταυτίστηκε απόλυτα ο κ. Βενιζέλος, από την αρχή ως το τέλος…

Κάποιοι ακόμα θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι όλα πια είναι μάταια. Ότι όλα χάθηκαν! Ότι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα να σηκωθεί στα πόδια της. Μη τους πιστέψετε. Κερδοσκοπούν στην κρίση από τη δική σας αγωνία. Παίζουν επικίνδυνα παιγνίδια με την απελπισία του κόσμου.

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει! Χρειάζεται λαό που πιστεύει στον εαυτό του. Και κυβέρνηση που βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Που μπορεί να πάρει αποφάσεις και μπορεί να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό.

Στο χέρι σας είναι πλέον… Μόνο στο χέρι σας. Θέλω να αναλογιστείτε τη δύναμή σας. Τη δύναμη να τα αλλάξουμε όλα! Στις 6 Μαΐου…».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 11/04/2012 20:49:39

  Θα είμαστε εκεί, όπως πάντα Πρόεδρε..και στα εύκολα και στα δύσκολα...!

 2. tak avatar
  tak 11/04/2012 20:56:09

  Μαζί σου πρόεδρε, για την ελπίδα του αύριο!

 3. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 11/04/2012 21:10:45

  Πάμε δυνατά!

 4. juliet avatar
  juliet 11/04/2012 21:14:31

  Θα τ΄αλλάξουμε....αφού δεν έχουν φιλότιμο κάποιοι ν΄αυτοαλλαχτούν .

 5. Mara avatar
  Mara 11/04/2012 21:16:12

  Πάμε δυνατά όλοι μαζί , για την μεγάλη ΝΙΚΗ!!!
  Σε αυτόν τον αγώνα για την πατρίδα, η ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ είναι ΕΓΚΛΗΜΑ....

 6. Γιάννης avatar
  Γιάννης 11/04/2012 21:37:54

  Αν δεν βελτιωθεί το έστω δημοσκοπικό κλίμα για το κόμμα την επόμενη βδομάδα, οι απώλειες θα είναι πολλές.

  • Mara avatar
   Mara @ Γιάννης 11/04/2012 21:58:37

   Έλα βρέ... Γιάννη, μην μασάς... τα ίδια και χειρότερα έκαναν το 2009.
   Στόχος να παραπλανήσουν και να ρίξουν το ηθικό του κόσμου.
   Οι δεξιοί είναι αγριεμένοι.... θα πάνε να ψηφίσουν για την σωτηρία της πατρίδα τους.
   Όταν λοιπόν θα δούνε τα αποτελέσματα.... της κάλπης, τότε να δώ πως θα διαχειριστούνε την γελοιοποίηση τους.

 7. yianna avatar
  yianna 11/04/2012 21:49:43

  Φίλοι μου, δεν βλέπω παρά μόνο ένα ΑΣ να δίνει τον αγώνα μόνος του. Τα πράγματα είναι δύσκολα, οι δημοσκόποι έχουν τρελαθεί. Δίνουν στον Καμμένο 11%, τρελό νούμερο σε πανελλήνια βάση. Δεν το πιστεύω, ωστόσο δεν φτάνω μόνο εγώ ή εσεις.
  Ο Μιχελάκης κατά τη γνώμη μου είναι πολύ λίγος για να γυρίσει το κλίμα.
  Πρέπει όλοι να στρατευθούν. Πρέπει οι απόψεις του κόμματος που είναι σωστές να περάσουν στον κόσμο. Άς ξυπνήσουν στη Συγγρού πριν είναι αργά, τουλάχιστον για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

 8. vardarskian avatar
  vardarskian 11/04/2012 21:50:18

  και τώρα αρχίζει το πιο καθοριστικό κομμάτι της περιόδου.
  Ας μη σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ για συγκεντρώσεις, σημαίες και λοιπές αηδίες: Τηλεοπτικά σποτάκια που να μιλουν με ειλικρίνεια και αμεσότητα στην καρδιά και του τελευταίου παππού. Που θα θυμίσουν στον καθένα μας ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ, τη διαδρομή του, την πρόταση που κομίζει. Η αυτοδυναμία θα κριθεί εκεί. Κι ελπίζω το επιτελείο που θα αναλάβει το κομμάτι αυτό να μην αποπνέει τον ..αέρα της επιτροπής εκλογικού αγώνα...!

  • yianna avatar
   yianna @ vardarskian 11/04/2012 22:01:54

   Έλεος, αυτόν το Ζαγορίτη τι τον ήθελε στην επιτροπή εκλογικού αγώνα. Δηλαδή μισό βήμα εμπρος δέκα πίσω. Μα δεν υπάρχει ένας άνθρωπος? Ήμαρτον, ούτε τους εαυτούς μας δεν θα πείσουμε.

 9. FM avatar
  FM 11/04/2012 21:50:52

  Το είπε ο Πρόεδρος, τώρα όλα είναι στα χέρια μας. Ας αγωνιστούμε ο καθένας στο χώρο του να πείσουμε έστω και έναν.Η αυτοδυναμία εξαρτάται από εμάς .Καλή δύναμη

 10. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 11/04/2012 22:09:06

  Τα πράγματα είναι δύσκολα,αυτό το ξέρουν οι πάντες. Προτείνω να διαβάζουν λίγο
  από τον μεγάλο ΘΟΥΚΗΔΙΔΗ και ΣΟΥΝ ΤΣΟΥ κάθε βράδυ οι υποψήφιοι και να θυμούντε ότι θα κερδίσει όποιος πιστεύεται από τους ψηφοφόρους ότι θα κάνει το λιγότερο κακό στην ΠΑΤΡΙΔΑ.

 11. dim avatar
  dim 11/04/2012 22:09:59

  διευκρινηση , οταν λεμε ΟΛΑ ενοουμε ολα εκτος απο τις αδειες Ταξι.

 12. airman avatar
  airman 11/04/2012 22:38:57

  Ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους συντρόφους του, μεταξύ των όσων άλλων που δεν χρίζουν καν αναφοράς, είπε με στόμφο ''πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε''.
  Μάλιστα, αυτό είναι, πρέπει στο ΠΑΣΟΚ τώρα να πιστέψουν ότι μπορούν. Αλήθεια τι είναι αυτό που μπορούν; Τι είναι αυτό που τους εμπόδιζε να μπορέσουν μέχρι χθες; Πόσο θα τους πάρει να το πιστέψουν;
  Όταν με το καλό το πιστέψουν οι ίδιοι, πως μπορούν να ζητήσουν την εμπιστοσύνη του λαού; Και γιατί ο λαός να πιστέψει ότι τώρα θα τα καταφέρουν; Μόνο αυτοί ξέρουν!
  Ο λαός όμως ξέρει τι είναι αυτό που κατάφεραν.
  Κατάφεραν να εξεφτελίσουν διεθνώς τη χώρα.
  Κατάφεραν να εξαθλιώσουν μεγάλη μερίδα του λαού.
  Κατάφεραν να απογοητεύσουν, να σπείρουν την απαισιοδοξία, τη μελαγχολία, την κατήφεια, το φόβο, την απελπισία.
  Κατάφεραν να οδηγήσουν τους νέους σε φυγή από τον τόπο τους.
  Κατάφεραν να κάνουν τους ηλικιωμένους να νιώθουν ότι γίνονται βάρος στα παιδιά τους.
  Κατάφεραν να στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς το ταπεινό χαρτζιλίκι.
  Κατάφεραν να μην έχουν τα παιδιά βιβλία στα σχολεία.
  Κατάφεραν να θυμίσουν στους παλαιότερους εποχές που είχαν περάσει ανεπιστρεπτεί.
  Κατάφεραν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας πίσω.
  Όλα αυτά και πόσα ακόμα τα κατάφεραν πολύ γρήγορα. Και τώρα θέλουν χρόνο να πιστέψουν ότι ακόμα μπορούν.
  Ο χρόνος γι' αυτούς έχει τελειώσει και αυτός που κερδήθηκε για τον τόπο δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένος.
  Αυτός που τον κέρδισε ξέρει τι πρέπει να κάνει, πιστεύει ότι οι Έλληνες μπορούν και γι' αυτό αξίζει την εμπιστοσύνη τους.
  Εμείς κ. Βενιζέλο μπορούμε. Εσείς δεν μπορέσατε, αποτύχατε, τελειώσατε!

 13. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 11/04/2012 22:54:34

  Σαμαρά.
  Μήν ξεχνάς καί αυτούς τούς Έλληνες.
  Δώσε έμπρακτο δείγμα στήν προεκλογική σου εκστρατεία ότι θά υπερασπιστείς καί αυτούς τούς έλληνες από τήν τρομοκρατία πού τούς ασκεί η Τουρκία.
  Κάντο θέμα καί μήν φοβηθείς τίς ψήφους πού θά χάσεις από τούς τουρκολάγνους.


  ΛΙΘΟΞΟΟΥ: ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! Ένας υπερασπιστής των…ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

  Δημ. ΛιθοξόουΑκούγαμε το όνομα Δημήτρης Λιθοξόου. Μάθαμε ότι είναι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι είχε γράψει για τη «μειονότητα» στη Θράκη και αποφασίσαμε να δούμε το έργο του. Ούτως ή άλλως πέφταμε επάνω του, αφού πολλοί αριστεροί επιστήμονες τον έχουν ως σημείο αναφοράς για τα θέματα που αφορούν στις μειονότητες. Για κάθε αριστερό συγγραφέα που σέβεται τον εαυτό του, είναι το must των βιβλιογραφικών αναφορών! Έτσι, αποφασίσαμε να δούμε τι γράφει για τους Πομάκους, και να κρίνουμε τα γραπτά του και όχι τον ίδιο προσωπικά, αφού ως άνθρωπο δεν τον γνωρίζουμε και φυσικά τον σεβόμαστε.

  Ξεκινώντας, βλέπουμε ότι στο βιογραφικό του αυτο-συστήνεται ως Δημήτρης Λιθοξόος ή Λιθοξόου ή Νταμαρτζής ή Ταστσής (!).

  Ποιος είναι ο κύριος με τα πολλά ονόματα; Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει σπουδάσει τίποτα, αλλά μπορεί με άνεση να μιλάει ως ιστορικός ή κοινωνιολόγος, για πολλά και διαφορετικά πράγματα και για τις μειονοτικές ομάδες.

  Ο Λιθοξόου, λοιπόν, ή Νταμαρτζής, ή Ταστσής «ασχολήθηκε» και με την μουσουλμανική μειονότητα της ελληνικής Θράκης. Ασχολήθηκε, τρόπος του λέγειν βέβαια, γιατί πουθενά δεν γράφει ποια αξιόπιστα στοιχεία ερεύνησε και τι επιστημονικά ή άλλα εργαλεία χρησιμοποίησε ή πόσες φορές έκανε τον κόπο να έρθει στην περιοχή μας. Λεπτομέρειες! Ο Λιθοξόου απεφάνθη: η μειονότητα είναι τουρκική! Όλοι είμαστε Τούρκοι, ακόμα και εμείς στη Ζαγάλισα! Μόνο το κακό αστικό ελληνικό κράτος, σύμφωνα με τον κύριο αυτό, μιλάει για Πομάκους ή Τσιγγάνους.

  Πώς, λοιπόν, ο Νταμαρτζής/Λιθοξόου, ο οποίος μάλιστα έφτιαξε και «χάρτη των τουρκικών οικισμών στη Θράκη», ερεύνησε και έβγαλε όλα αυτά τα συμπεράσματα; Ο ίδιος μας το αποκαλύπτει: διάβασε έναν ...Τηλεφωνικό Κατάλογο! Ως Πομάκοι, έχουμε μείνει πραγματικά κατάπληκτοι! Διαβάζοντας έναν Τηλεφωνικό Κατάλογο καταλαβαίνεις τα πάντα για τις μειονότητες; Και για την περίπτωσή μας, με έναν απλό Τηλεφωνικό Κατάλογο του ΟΤΕ (ελληνόφωνο παρακαλώ) αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχουν Πομάκοι και Ρωμά, αλλά μόνο Τούρκοι στη Θράκη; Μα τι μαγικός Τηλεφωνικός Κατάλογος ήταν αυτός; Από πού τον …ψώνισε; Από το τσαντάκι του Σπορτ Μπίλι; Ποια έκδοση ήταν;

  Βέβαια, το πράγμα γίνεται …χειρότερο, γιατί ο Λιθοξόου/Νταμαρτζής γράφει ότι από τον Τηλεφωνικό Κατάλογο βρήκε 106.000 μουσουλμανικά ονόματα, τα οποία…επεξεργάστηκε! Τι είδους επεξεργασία έκανε δεν μας είπε. Τα πομακικά ονόματα διάφορων οικισμών που ο ίδιος παραθέτει (για τα συγκεκριμένα χωριά δεν πρόλαβαν οι Τούρκοι να καθιερώσουν τουρκικά ονόματα) ακυρώνουν τους ισχυρισμούς του. Τόση παρέα με τους σλαβομακεδόνες και δεν έμαθε ακόμη πέντε λέξεις στα σλαβικά; Έτσι, και τα πομάκικα ονόματα π.χ. των χωριών Κρούσα (Αχλαδιά), Μπρατάνκοβα (Γοργόνα), Μπασάϊκοβα (Μάνταινα), Σαρατζίνα (Σαρακηνή) τα γράφει ως ονόματα …τουρκικών οικισμών! Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι όπου υπάρχει πομακικό και τουρκικό όνομα για κάποιο χωριό, εκείνος παραθέτει το τουρκικό, αποκαλύπτοντας άθελά του και την πηγή πληροφόρησής του για τον πίνακα αυτό.

  Προφανώς, η μόνη σχέση του Λιθοξόου/Νταμαρτζή με τη Θράκη (εκτός από τον τηλεφωνικό κατάλογο), είναι αυτή που αναφέρει στο βιογραφικό του: έκανε στα νιάτα του …φαντάρος στον Έβρο!

  Προτείνουμε να αφήσει τους Τηλεφωνικούς Καταλόγους και τους Χρυσούς Οδηγούς και να διαβάσει το βιβλίο του Τούρκου αριστερού Μιχρί Μπελί (Καπετάν Κεμάλ) ο οποίος έζησε στα βουνά της Ροδόπης και διέκρινε ότι η μουσουλμανική μειονότητα δεν είναι μία, όπως υποστηρίζουν ο Νταμαρτζής – Λιθοξόου και οι Τούρκοι, αλλά χωρίζεται σε τέσσερα (τουλάχιστον) κομμάτια: Πομάκους, Τσιγγάνους, Αλεβίτες (στο θρήσκευμα) και Τούρκους. Ο πραγματικός δημοκράτης και αριστερός Μιχρί Μπελί έγραψε ότι, άλλο έθνος είναι οι Πομάκοι και άλλο οι Τούρκοι.

  Φυσικά, ο Λιθοξόου δεν γράφει ούτε μία λέξη για την πολιτιστική γενοκτονία που υφίστανται οι Πομάκοι από τους Τούρκους.

  Δεν θα το έγραφε φαίνεται ο ...Τηλεφωνικός Κατάλογος του ΟΤΕ!

  Ή, μπορούμε να βρούμε και μια άλλη, βαθύτερη, ψυχολογική εξήγηση: διαβάζοντας τα κείμενά του Λιθοξόου διακρίνει κανείς, από την πρώτη κιόλας στιγμή, ένα απύθμενο και πρωτοφανές μίσος για την Ελλάδα. Μίσος αβυσσαλέο, απερίγραπτο, που ξεχειλίζει σε κάθε σειρά στα γραπτά του, τέτοιο που μπορεί να συγκριθεί μόνο με το μίσος που τρέφει ένας ακραίος Τούρκος εθνικιστής εναντίον των Πομάκων. Δυστυχώς, εμείς οι Πομάκοι, επειδή δεν έχουμε ούτε εμφυλιοπολεμικά συμπλέγματα, ούτε μίσος για την Ελλάδα, έτσι δεν είμαστε συμπαθείς στα γραπτά του κυρίου αυτού και στο συνάφι του. Αντιθέτως, αν βρίζαμε την Ελλάδα, είμαστε σίγουροι ότι θα μας μνημόνευαν η Ελσίνκι Γουότς, ο Νακρατζάς, ο Δημητράς, ο Τσιτσελίκης, ο …Μπαχτσελί των Γκρίζων Λύκων και ποιος ξέρει ποιος άλλος...

  Για τον Λιθοξόου θα κλείσουμε με τη λαϊκή σοφία, παραθέτοντας μία παροιμία από τα βουνά της Ροδόπης: «ουτ ενό πένο να μόταστρα, ουτ ενό τζιέιλ νταταγιεστρά». Αν δεν την καταλαβαίνει ο Λιθοξόου είναι γιατί η παροιμία δεν είναι στα τουρκικά, αλλά βγαλμένη από την, άγνωστη σε αυτόν, πομακική γλώσσα!

  Ένας Εθνικά Πομάκος

  (τεύχος 59, Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012)

  http://www.zagalisa.gr/content/lithoksooy-blepei-mono-toyrkoys-enas-yperaspistis-ton%E2%80%A6anthropinon-dikaiomaton

  • airman avatar
   airman @ Ιαπετός 12/04/2012 17:08:54

   Στη Θράκη η μειονοτική ηγεσία, καθοδηγούμενη από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ελέγχεται πλήρως από την Άγκυρα. Έχοντας συγκροτήσει ένα πυκνό εξουσιαστικό δίκτυο, το οποίο διαθέτει πολλά χρήματα και την αμέριστη πολιτική στήριξη του τουρκικού κράτους, διατηρεί ασφυκτικό έλεγχο, καταπνίγοντας κάθε φωνή χειραφέτησης εντός της μειονότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Πομάκοι, που αριθμητικά αποτελούν το 40% περίπου της μειονότητας, στους κόλπους των οποίων τα τελευταία χρόνια έχει εκδηλωθεί μια κίνηση χειραφέτησης και αντίστασης στο μηχανισμό εκτουρκισμού, η οποία έχει προκαλέσει τη λυσσαλέα αντίδραση του τουρκικού προξενείου και των ανθρώπων του. Το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις, εάν ληφθεί υπόψη ότι τοπικοί άρχοντες της περιοχής αλλά και κρατικοί αξιωματούχοι, υπό την επιρροή της μειονοτικής ηγεσίας αγνοούν τους Πομάκους ή, ακόμα χειρότερα, τους αντιμετωπίζουν σαν Τούρκους.

 14. farofylakas4 avatar
  farofylakas4 11/04/2012 23:01:00

  Τα ψηφοδέλτια πότε θα ανακοινωθούν;
  Αφού (υποτίθεται -και ίσως να είναι και αλήθεια-) οτι χάρη σε εμάς προκηρύχθηκαν οι εκλογές..., δεν θα έπρεπε να έχουμε έτοιμα τα ψηφοδέλτια;
  Γιατί αργεί η ανακοίνωσή τους;
  Γιατί χωρίς να έχουν πάρει το επίσημο χρίσμα κάποιοι (και κάποιες) αλωνίζουν ως υποψήφιοι βουλευτές;
  Είναι δείγματα σοβαρού κόμματος αυτά;

  • airman avatar
   airman @ farofylakas4 11/04/2012 23:10:57

   Στο ΠΑΣΟΚ τα ανακοίνωσαν νωρίς γιατί φοβήθηκαν μήπως και το ξανασκεφτούν κάποιοι. Τώρα πλέον δεν μπορούν να υπαναχωρήσουν. Στο κάτω-κάτω γιατί να προβληματισθεί ο Βενιζέλος να επιλέξει; Μήπως πρόκειται να κυβερνήσει με όσους από αυτούς εκλεγούν;

   • Ιωάννης33 avatar
    Ιωάννης33 @ airman 12/04/2012 00:35:57

    Στο Πασόκ τα ανακοίνωσαν μισά και δεσμεύτηκαν οτι θα είναι έτοιμα στην καθορισμένη ημερομηνία.Υπάρχει μεγαλύτερη νίκη-ικανοποίηση απο το να βλέπεις το πασόκ να ψάχνει με το κυάλι υποψηφίους;

 15. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/04/2012 23:20:46

  Πολύ τό ἐπιθυμῶ νά ἀκούσω τόν Πρόεδρο κ.Σαμαρᾶ νά μιλάει ἀπό τό μπαλκόνι στό Πεδίον τοῦ Ἂρεως κάτω στή λαοθάλασσα μέ τόν ἀέρα τοῦ αὐριανοῦ Πρωθυπουργοῦ...,ὂχι γιά μένα,ἀλλά γιά κάποιους,ἒτσι λίγο ψηλούς...,πού 'χουν καί ψηλές κόρες...

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/04/2012 00:37:19

   χα,χα δεν ξεχνάς με τίποτα εσύ.Να θυμάμαι να μην κοντραριστούμε καμιά μέρα στα σχόλια

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/04/2012 01:29:58

   Χα,χα,χα!!!! Και εγώ μαζί σου!!!

 16. blue nile avatar
  blue nile 12/04/2012 00:39:28

  Θα νικήσουμε...όχι χωρίς προσπάθεια...όχι χωρίς αγώνα...ο καθένας από το πόστο του και όλοι μαζί...θα νικήσουμε...οι κερασιές θ'ανθίσουν και φέτος...

 17. zame avatar
  zame 12/04/2012 01:35:40

  ..Mπας & βρούμε το ποθητό "ΦΩΣ στο τούνελ" που μας πέταξαν..
  Το έναυσμα είναι η εύστοχη & δημιουργική ανάρτηση

  & ...που με βρισκει ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ

  ..300 euro & πανω...ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ
  (επιδει η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ βάφτηκε & επισημα ΠΡΑΣΙΝΗ)
  τις "τσιριμονιες" μας ανακοίνωσαν ..!!!
  Οταν ΤΩΡΑ που δεν ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ πελάτης στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
  & μετά μάλιστα απο τις αλλεπάλληλες εισπρακτικές κάθε είδους επιδρομές..
  ζητουν αυτό που ΕΠΡΕΠΕ να το ζητήσουν ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ τον καιρό της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  τότε που ετρεχε οπως διαφημίζανε στο 4-5%..τοτε που "δενανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα"όπως λέει και λαός
  τότε ΓΙΑΤΙ ? να μην γίνει το ..ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ .
  πχ. σήμερα ακούστηκε για "Ντου" με όπλα στην 5 εφορια θεσ/νικης.πλατ.Αντιγονιδων.
  ..ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ενδειξη ΜΗ ΦΙΛΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.& φιλικού περιβάλλοντος.
  .............................................................................................................................................
  ΝΑΙ <Όσο όμως η οργή διατηρείται και δεν μετατρέπεται σε απελπισία, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ
  Είναι καιρός η σκέψη να νικήσει την οργή.

  «Ουδείς εις ουδέν μετ’ οργής κατά τρόπον βουλεύεται», είπε ο αρχαίος Επίχαρμος και συμπλήρωσε ο Σοφοκλής, «Ω μωρέ, θυμός εν κακοίς ου σύμφορος».

  Η οργή λοιπόν από μόνη της κινδυνεύει να γίνει καταστροφική ορμή, αν δεν ανακτηθεί η ψυχραιμία μας, για να μετατραπεί σε νηφάλια και δημιουργική σκέψη. Σκέψη που θα μας οδηγήσει σε αντικειμενική κρίση και τελικά σε απόφαση ευθύνης. >

  Παγιδευτήκαμε ομως...
  ΝΑΙ στην
  8 & 18κομματικη βουλη γιατι οχι..
  ισα-ισα που υποδειλωνει τον πλουραλισμο & την εκπροσωπιση...
  να που ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ετσι μας θελουν οι "αγορες"..
  γιατι το διαιρεί & βασίλευε αποδυναμώνει την οποιαδηποτε ενιαία πίεση..
  μαλιστα απεναντι στον "ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΠΑΙΧΤΗ" του ΠΛΑΝΗΤΗ.
  Πρεπει να ΜΠΕΙ ενα ΦΡΕΝΟ στα ΑΝΟΗΤΑ (εισπρακτικά) "τερτηπια"
  που το μονον που κανουν ειναι να ΒΑΘΑΙΝΟΥΝ αυτην την ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ & ομολογουμενη ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΥΦΕΣΗ
  που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ οι υπάλληλοι & εκφραστές αυτού του ΑΘΛΙΟΥ κατασκευάσματος
  του Χρηματιστηριακού & χρηματονομισματικου φιλελεύθερου Καπιταλισμού.
  και στην ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ απο ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΘΕΣΗ...
  για να μας "πουλησουν " αργοτερα παβακριβα την ευνοητη λυση τους

  Από το Δουβλίνο και το Λονδίνο μέχρι την Μαδρίτη και την Ρώμη
  ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη:
  Μην γίνουν σαν την Ελλάδα...
  & Δεν πρόκειται για υπερβολή.
  αυτο που εφαρμοζεται στην χωρα μας ειναι
  & το αυριο ολης της περιφεριακης ΕΕ.

  ειμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να Διεκδικησουμε την ΟΥΤΟΠΙΑ με
  (που οπως λεει και η TV AΛ ΚΑΙΝΤΑ του zougla.gr
  Η πιο τρελή ουτοπία μου είναι ο σημαντικότερος ρεαλισμός

  μια ΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ρε γαμοτο μου..
  (ανταξια του eurocap..πανευρωπαικο- σαν μια γροθια
  ( και παιχτες- κομματα- εστω απο το ΚΚΕ μεχρι & την Χρυση αυγη. )
  δεν ξερω πως αλλα με Ελληνικη Ψυχη & κατεπεκταση παναθρωπινη αξιοπρεπεια.
  και αυτην την φορα με τον δυσκολοτερο αντιπαλο του πλανητη
  το Παγκοσμιο Χρηματηστηριακο & Χρηματοπιστωτικο συστημα του Φιλελευθερου Καπιταλισμου..
  που πειρε και τα σωβρακα (κυριολεκτικα & μεταφορικα) της ανθρωπινης αξιοπρεπειας..
  αντικαθιστοντας την με "ευημερευοντα" νουμερα στο Χρηματοικονομικο ταμπλο του p/c .
  (αραγε πως θα απολαυσουν αυτα τα "ευημερευοντα"
  ..που σε λίγο μόνον με ιδιωτικό στρατό θα μπορούν να κυκλοφορούν..)
  .......................................................................................................................
  Ξερω πως οταν βρεθείς σε κάποιο γκρεμό,αδιέξοδο τι κάνεις ?
  Κανεις ΟΠΙΣΘΕΝ παρα-παρα πολυ προσεκτικά ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ..
  (εστω με τις απώλειες που εχεις υποστεί)
  και μεχρι εκει που "ειδες" την "ΑΛΛΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ..."
  και εγω θυμαμαι πως την "ειδα" καπου εκει πριν ο Κ.Κ.
  ...και ο νοών-νοητο
  ο ΚΚ πριν "σπασει την τζαμαρια" ειχε δειξει και τον δρομο.
  Ρωσια,Κινα,ΑΟΖ..κλπ.
  αλλα και για το ΕΝΟΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ πρoσωπικο υποψιαζομαι πως ειναι το "παιχνιδι προκληση" της ζωης τους
  αλλιως θα τους "φανε τα ΙΔΙΑ τους τα παιδια."
  ..............................................................................................................................................................................
  Απο την ΚΡΙΣΗ στην ΔΙΑΚΡΙΣΗ.
  ΗΤΑΝ το moto του 1ου συνεδριου του ellines.com που εγινε στις 5 Απριλιου.
  αλλα και απο την Φλωρινα ο Χ.Γιανναρας ειπε

  ..την οποία πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα.
  Για να συμβεί αυτό, η ελληνική συλλογικότητα θα πρέπει να απαλλαχτεί
  από το βασικότερο και πιο επικίνδυνο σύμπτωμά της:
  την «αλογία».
  Και η εξάλειψη της αλογίας προϋποθέτει την εύρεση ενός άξονα αναφοράς της ευθύνης του καθενός,
  που θα λειτουργήσει ως αφορμή για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.
  και η κοινωνία θα απαλλαχτεί από την
  όταν οι πολίτες της ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ την ΧΑΜΕΝΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον ΕΑΥΤΟ τους.

  Απο την ΚΡΙΣΗ στην ΔΙΑΚΡΙΣΗ ...που να οδεύει στο ΙΔΕΩΔΕΣ.
  αυτες τις μερες κυκλοφορει δημοσιευση που λεει οτι η ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ δεν ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ..
  (οκοσμος τοχει τουμπανο & εμεις κρυφό καμαρι)... δηλαδη αλλα... any way.
  Επισης αυτες τις επομενες μερες θα εχουμε την αναληψη της Ολυμπιακης φλογας εν οψη της Ολυμιαδας του Λονδινου..με την γνωστη δηλωση του ΣΕΓΑΣ.( που παρεπιμτοντος με βρισκει συμφωνο)
  Αλλα και ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ (άτσαλα) το λιμνάζον λαθρομεταναστευτικο & γενικοτερα το μεταναστευτικο ζητημα...
  (& καλα κανει διοτι παρα-παρα αργησε πολυ & αφου χρησημοποιηθικε & ως "εισαγομενες ψηφους" )
  αλλα και το επομενο διαστημα θα πολαπλασιασθει για τους γνωστους & ευνοητους λογους-π.χ.κλιμ.αλλαγες.ανεργ.κλπ.

  Αυτες οι 3 "ειδησεις" διδουν το εναυσμα για ενα ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟ timing στην γνωστη "δεξαμενη σκεψης" που μιλα για μια ΟΥΤΟΠΟΙΑ..που να θελει την χωρα μας να ΜΗΝ ανηκει στους κατοικους της..
  αλλα στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
  κατι σε ενα ιδεοδες think-thank του ΞΕΝΙΟΥ παγκοσμιου πολιτιστικου γιγνεσθαι..ενα πραμα..?
  Μπορει να ΛΑΜΨΗ ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ?
  η τον καταπιε και αυτον ο αδηφαγος χρηματιστηριακος καπιταλισμος
  που δεν "βλεπει" την μεγαλη του ευκαιρια να κανει το μεγαλο ΑΛΜΑ στην ΙΣΤΟΡΙΑ..
  (& αφου μας πειρε και τα σωβρακα)
  επαναπροσεγγυζοντας οχι μονον την περιφημη παγκοσμιοποιηση αλλα & την αριστερα απο τα αριστερα της !..
  δημιουργοντας ενα ποιο ΦΙΛΙΚΟ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ της επιδιωκομενης παγκοσμιοποιησης..
  (που οπως ελεγε καπου στα ..183τοσα.. καποιος Ανταμς Σμιθ..<πως ελεύθερα να διακινούνται ειναι τα προϊόντα, υπηρεσίες, ιδεες, τουρισμός..κλπ.
  αλλα ΟΧΙ τα χρηματοοικονομικα κεφαλαια..ειδικά τα μεγάλα. )

  Ενα μεγαλο Θεματικο παρκο να προσελκύει κολοσσούς της παγκόσμιας φιλοσοφιας & οχι μονον.

  Ο Σ.Λυγερός νομίζω έγραψε πώς η στρεβλή ανταγωνιστικότητα των εταιριών προσηλωμένη με "θρησκευτική ευλαβια" & με κάθε κόστος.. στο κυνήγι του ΚΕΡΔΟΥΣ συσσωρεύει την παγκόσμια παραγωγή στις Ασιατικές κοινωνίες..(με τις γνωστές συνθήκες) περιορίζοντας την δύση στην "ανακυκλούμενη & απαιτούμενη" κατανάλωση..που σαφώς δεν την ικανοποιεί το 1% που έχει συσσωρεύσει το 50% του παγκόσμιου πλούτου..
  και αυτός ο "φαύλος κύκλος" επιδεινώνεται αφού το μισθολογικό εισόδημα είναι & η κατανάλωση κάποιου άλλου....Δεν βγαίνει καν το "μοντέλο" οχι να κάνει ανάπτυξη..
  Μια κοινωνία βασισμένη σε λελογισμένη ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ των ΠΟΡΩΝ που να θέλει ΣΤΕΓΗ με φώς,νερό,τηλ & τροφή ως παροχή..( έστω..προωθώντας εθελοντικές κοινωνικές εργασίες. κλπ.) θα γινοτανε ΑΠΟΔΕΧΤΕΣ ως ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ για καταναλωση ...οι προσδοκώμενες μισθολογικές προτάσεις των "Εταιριοκρατων".


  ΝΑΙ

  * ΣΑΦΩΣ & ειναι

 18. η Dimi avatar
  η Dimi 12/04/2012 01:51:00

  Απόσπασμα Συνέντευξης κ. Αντώνη Σαμαρά ΣΤΟΝ ΑΝΤ1
  στον Δημοσιογράφο κ. Δ. Κοτταρίδη – Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2012

  "Δ.ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Μιλάμε για έναν Αρμαγεδδώνα και στον ιδιωτικό τομέα, είχαμε στο Δημόσιο. Έχουμε τραγικές δυσκολίες για τον κόσμο.

  Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Υπάρχουν ευθύνες. Το γεγονός ότι εμείς προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο και να σώσουμε τη χώρα, με όποιο τρόπο μπορούμε, μέσα από την ανάκαμψη, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες για το χθες.

  Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Θα καταλογιστούν ποτέ;

  Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς θα καταλογιστούν. Πριν δύο χρόνια, περίπου, σε ανύποπτο χρόνο, όταν ξεκίνησε όλη αυτή η περιπέτεια, όλη αυτή η τραγωδία, εγώ είπα ότι θα κάνουμε ως Νέα Δημοκρατία μόνο μια Εξεταστική Επιτροπή.

  Πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, ποιοί ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα της χώρας; Μην κάνετε λάθος, δεν θέλω να εκδικηθώ κανέναν, αλλά ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια και εμείς έχουμε την υποχρέωση να του την πούμε την αλήθεια. Για αυτό το λόγο θα γίνει μια Εξεταστική Επιτροπή, η οποία πλήρως θα εξετάσει αυτή την κατάσταση. Αυτό το έχω υποσχεθεί στον κόσμο, αυτό θα γίνει και θα καταλογιστούν οι ευθύνες, όπου αυτές ανήκουν.

  Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Τώρα δεν χρειάζεται βέβαια να σας θυμίσω πόσες Εξεταστικές Επιτροπές έχουν γίνει στη Βουλή κατά το παρελθόν, για σωρεία σκανδάλων και κανένας ποτέ δεν πλήρωσε στη χώρα. Δηλαδή, είναι λογικό οι πολίτες να έχουν μια δυσπιστία.

  Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ό,τι έχω πει, το έχω κάνει. Ακολουθώ την ευθεία γραμμή, σιχαίνομαι την τεθλασμένη. Εγώ είμαι του ολίγου και του ακριβούς. Αυτό που λέω θα γίνει και αυτό που λέω θα το κάνω. Μια Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα βγάλει στο φως τα όσα συνέβησαν και ποιοί έχουν τις ευθύνες για αυτά. Αυτό θα γίνει. Και πιστέψετε ότι θα γίνει. Το να ανακατευθώ με το χθες, τι συνέβη, δεν μου πάει. Εγώ θέλω να κοιτάω μόνο το αύριο."

 19. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 12/04/2012 08:13:44

  Η σημερινή κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό επιβάλλει ως μοναδική τακτική νίκης τη συσπείρωση της Ν.Δ και ταυτόχρονα την προβολή ψήφισής της ως τον μοναδικό τρόπο τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ. Ήρθε η ώρα της διάλυσης του ψεύτικου πασοκικού συστήματος. Μαζί με τους πολιτικούς και οι δημοσιογράφοι και το σύστημα υποστήριξης. Βρίσκονται σε πανικό και κάνουν λάθη που θα οδηγήσουν τη Ν.Δ σε μεγάλη νίκη. Μαζί τους και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Ο Έλληνας την Κυριακή των εκλογών θα ρίξει χαστούκι στους διαμορφωτές απόψεων και συνειδήσεων. Αυτά τα λέω όχι για τους οπαδούς της Ν.Δ αλλά για τους πρώην πασόκους. Εδώ θα δείξουν ότι άλλαξαν. Ήρθε η ώρα σας. Σπρώξτε τους στον πολιτικό καιάδα. Η τιμωρία τους δεν μπορεί να είναι ο Καστανίδης με την Κατσέλη. Η τιμωρία τους δεν μπορεί να είναι οι λοχαγοί, ο Οικονόμου, το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ. Η τιμωρία τους δεν μπορεί να είναι η σταλινική αριστερά ούτε ο συμπαθής Αλέξης. Η τιμωρία τους δεν μπορεί να έρθει από τον Κύρτσο και τον Κουΐκ ούτε από γραφικούς τύπους που φοράνε αρβύλες και αλαλάζουν άναρθρα. Ρίξτε για πρώτη φορά στη ζωή σας τον πραγματικό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ. Τον ξέρετε γιατί τον βρίσκατε πάντα απέναντί σας. Τώρα είναι η ώρα να ξεπεραστούν οι διαχωριστικές γραμμές. Ψηφίστε Ν.Δ και στείλτε στον αγύριστο τους κλέφτες.

 20. juliet avatar
  juliet 12/04/2012 08:22:09

  Καλημέρα,
  χθες είπα σκοπός μας να ποδοπατήσουμε το Πασοκ και δεν άρεσε.Η αυτοδυναμία της Ν.Δ ,οι επόμενες κινήσεις και η συσπείρωση θα το διαλύσει .Μόνο από την εξουσία και κατ΄επέκταση από τη μάσα ζούν και βασιλεύουν.
  Ο εχθρός είναι ένας ...ένα πράσινο φίδι που ψυχοραγεί αλλά ακόμη έχει δηλητήριο.

 21. hagan avatar
  hagan 12/04/2012 09:11:25

  Αγαπητή Juliet,αν και η διαπίστωσή σου με βρίσκει σύμφωνο,πρέπει να πω ότι θυμίζεις περισσότερο Medea irata του Σενέκα παρά Ιουλιέτα!!!Καλημέρα..

 22. franc avatar
  franc 12/04/2012 09:58:20

  Aγαπητέ Ιαπετέ,
  Δεν καταλαβαίνω γιατί δίνεις τόση σημασία σ΄ εναν Λιθοξόο, λες και είναι δύσκολο σήμερα να δώσεις 1 χιλιάρικο σ' οποιονδήποτε Λιθοξόο και να σου υπογράψει 5 βιβλία που "αποδεικνύουν" π.χ. οτι και ο Σαμαράς είναι Τούρκος γιατί το έψαξε στο γκούγκλ και το διασταύρωσε στον τηλεφωνικό κατάλογο Μεσσηνίας. Μάλιστα το βιβλίο θα γράφει οτι ο πονηρός Τούρκος προπάππος του βλέποντας οτι η κατάσταση γέρνει υπέρ των Ρωμιών, διάλεξε το Σαμαράς σαν ένα πέραν πάσης αμφισβήτησης Ρωμέικο όνομα, για να εξαφανίσει τά ίχνη του. (Εδώ που τα λέμε στην Ιωνία λίγοι Ελληνες έκαναν το ίδιο και με το όνομα και με τη θρησκεία τους ακόμα, προκειμένου να σώσουν το κεφάλι των παιδιών τους?Εκατομμύρια είναι, όχι απλώς μειονότητα.)
  Και δεν καταλαβαίνω αυτή την 50χρονη "φαγούρα" με την Τούρκικη μειονότητα της Θράκης . Θέλει κανείς απ' αυτούς τους Τούρκους την καταγωγήν Ελληνες πολίτες, να απαρνηθεί την Ελληνική του ταυτότητα και διαβατήριο και να αποκτήσει μόνο Τούρκικο? Θέλει να πάρει την περιουσία του και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Τουρκία και τον εμποδίζουμε? Σ΄όλα τα Ευρωπαικά κράτη υπάρχουν πολύ σημαντικώτερες μειονότητες από την Τουρκική στην Ελλάδα. Και το σημαντικώτερο είναι οτι η Ελληνική μειονότητα στην Τουρκία είναι πολύ μεγαλύτερη απο την Τουρκική στην Ελλάδα. Αν μάλιστα και οι "εξισλαμισθέντες" Ελληνες της Τουρκίας αποκτήσουν πλήρη ασφάλεια και ελευθερία να δηλώσουν την Ελληνική τους καταγωγή και να αποκτήσουν Ελληνικό διαβατήριο, τότε η Τουρκία θα αποκτήσει δημογραφικό και όχι μειονοτικό πρόβλημα πλέον...Aλλωστε ακόμα κι αν τεθεί θέμα μειονότητας μονομερώς απο την Τουρκία, δεν πρόκειται να λυθεί σε λιγώτερο απο 20 χρόνια. Τότε όμως η Τουρκία θα έχει κλείσει όλα τα κεφάλαια της ένταξης και θα είναι πλήρες μέλος της ΕΕ. τα μεταξύ μας σύνορα θα καταργηθούν και η διπλή υπηκοότητα θα είναι δικαίωμα όλων. Οπότε προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.