#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2012 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: η πολιτική λιτότητας καταστρέφει την κοινωνική συνοχή και οδηγεί σε άνοδο του εξτρεμισμού

Δεν θα έχουμε την τύχη της Δημοκρατίας της ΒαϊμάρηςΒέβαιος για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και αισιόδοξος για την εξέλιξη της χώρας από κακό παράδειγμα σε παράδειγμα οικονομίας-μοντέλου, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική εφημερίδα BILD, ενόψει και της επίσκεψής του, την Κυριακή, στην Βαυαρία.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στην πρόοδο της Ελλάδας κατά τους τελευταίους δύο μήνες και στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, σημειώνει δε ότι ενώ οι Γερμανοί «ακούν» για την ελληνική κρίση, οι Έλληνες υποφέρουν από αυτήν και έχουν κάθε συμφέρον να την αφήσουν το συντομότερο πίσω τους.

«Θα μείνουμε στο ευρώ! Φιλοδοξία μας είναι η Ελλάδα να αλλάξει θεαματικά και από ένα κακό παράδειγμα γεμάτο προβλήματα, να γίνει ένα ξεχωριστό παράδειγμα για μια οικονομία-μοντέλο», τονίζει ο πρωθυπουργός και προσθέτει ό,τι τους τελευταίους μήνες έχουν επιτευχθεί περισσότερα από όσα είχαν επιχειρηθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Δηλώνει μάλιστα πεπεισμένος ότι σύντομα θα αντιληφθούν όλοι ότι η Ελλάδα εργάζεται για μια ιστορία επιτυχίας και «κανείς πλέον δεν θα ρωτάει για τη συμμετοχή μας στο ευρώ ή για ένα νέο "κούρεμα"».

Επισημαίνει ακόμη ότι το ελληνικό χρέος χαρακτηρίζεται πλέον επισήμως ως βιώσιμο και υπογραμμίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος από την ύφεση, ώστε η οικονομία να μεταρρυθμιστεί και να υπάρχουν αρκετά έσοδα για την εξόφληση τόκων και χρεολυσίων και τονίζει ότι γι' αυτό είναι απαραίτητη η σταθερή ανάπτυξη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πλέον συγκρίσιμη με αυτήν στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ο πρωθυπουργός απαντά καταφατικά, αλλά διευκρινίζει: «Έχουμε διδαχθεί από την ιστορία, δεν είναι έτσι; Δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Αποκλειστικά η πολιτική λιτότητας, εν μέσω ύφεσης, δεν μπορεί να οδηγήσει σε υγιή οικονομία. Αυτή η πολιτική αποσταθεροποιεί την οικονομία και καταστρέφει την κοινωνική συνοχή μας και μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο του εξτρεμισμού.

Προσπαθούμε να πετύχουμε την δημοσιονομική εξυγίανση και θα δείξουμε πρόοδο με τις ιδιωτικοποιήσεις. Για αυτό και δεν θα ακολουθήσουμε την τύχη της Βαϊμάρης. Θα προσφέρουμε το εντελώς αντίθετο παράδειγμα!». Απαντώντας πάντως σε ερώτηση σχετικά με τα φαρμακεία, τα οποία πωλούν πλέον φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς, κάνει λόγο για προσωρινό πρόβλημα εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να εξοφλήσει τις οφειλές της.

Ο κ. Σαμαράς περιγράφει ακόμη τη φοροδιαφυγή ως ένα από τα σοβαρότερα διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας, αλλά αναφέρεται στην πρόοδο που έχει σημειωθεί και στις σημαντικές αποκαλύψεις. Τονίζει δε, ότι οι σοβαρές περιπτώσεις φοροδιαφυγής αντιμετωπίζονται πλέον ως κανονικά αδικήματα, ανεξαρτήτως του εάν καταβάλλονται οι καθυστερούμενες οφειλές ή όχι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 06/12/2012 15:22:49

  «Έχουμε διδαχθεί από την ιστορία, δεν είναι έτσι; Δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Αποκλειστικά η πολιτική λιτότητας, εν μέσω ύφεσης, δεν μπορεί να οδηγήσει σε υγιή οικονομία. Αυτή η πολιτική αποσταθεροποιεί την οικονομία και καταστρέφει την κοινωνική συνοχή μας και μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο του εξτρεμισμού."

  Μας δουλεύει, έτσι;! Τι άλλο από ακόμη μεγαλύτερη ύφεση θα προκαλέσουν όλα αυτά τα μέτρα; Η Eurostat ανακοίνωσε ότι στο 3ο τρίμηνο είχαμε ύφεση 7,2%.
  Τελικά τι ψηφίσαμε ρε παιδιά;!

  • Maximus Decimus avatar
   Maximus Decimus @ σιδεράκιας 06/12/2012 20:31:18

   Ρε φίλε μεροκάματο παίρνεις για να παριστανεις τον αγανακτισμένο; Καλύτερα από όλους σας τα λέει για την λιτότητα ο Σαμαράς. Ούτε στον ΓΑΠ δεν κάνατε τέτοια αντιπολίτευση

 2. romeo avatar
  romeo 06/12/2012 16:52:58

  Η αναπαραγωγή που Πασοκικού καθεστώτος, επί το χείριστο!

 3. Δικηγόρος avatar
  Δικηγόρος 06/12/2012 18:47:04

  Ουδείς σοβαρός πολιτικός ηγέτης εκτός Γερμανίας δεν συνεντευξιάζεται στη Bild.

  • factorx avatar
   factorx @ Δικηγόρος 06/12/2012 21:05:21

   Σοβαρά έ; Να μην απαντήσει σε αυτά που γράφουν

   • Tryphoon avatar
    Tryphoon @ factorx 07/12/2012 15:05:11

    Τα ίδια έλεγε και ο ΓΑΠ προεκλογικά απέναντι στην λιτότητα που πρότεινε τότε ο Καραμανλής. Τα ίδια έλεγε πάλι ο Σαμαράς όταν ήταν αντιπολίτευση για το μνημόνιο 1 του ΓΑΠ και μετά βέβαια σαν (συγ)κυβέρνηση ψήφισε μνημόνιο 2 και 3. Τώρα τι ακριβώς κάνει? Αντιπολίτευση στον εαυτό του?

 4. FALCON avatar
  FALCON 06/12/2012 19:30:38

  Tα δείγματα γραφής περιμένει να δει ο Ελληνικός λαός γι΄αυτο ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ

  • Κάτων avatar
   Κάτων @ FALCON 06/12/2012 20:32:50

   Ο Ελληνικός λαός βλέπει και παρακολουθεί γι αυτό και υπάρχει και ανοχή και στηριξη στον Σαμαρά

 5. factorx avatar
  factorx 06/12/2012 21:05:32

  Οι πολιτικές με στόχο την μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων οι οποίες εφαρμόζονται στην Ευρώπη είχαν "σημαντική επίπτωση" στην ανάπτυξη, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ.

  "Η μείωση των ελλειμμάτων η οποία προς το παρόν προωθείται περισσότερο στην Ευρώπη, παρά στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε μια σημαντική επίπτωση πάνω στην ανάπτυξη", δήλωσε ο Μπλανσάρ σε συνέντευξή του στον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό NPR που μεταδόθηκε την Πέμπτη..

  "Εάν το δείτε κατά χώρα, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι τα κράτη που εφαρμόζουν τα πιο δραστικά πλάνα μείωσης του ελλείμματός τους είναι ταυτοχρόνως αυτά που έχουν τη λιγότερη ανάπτυξη", υπογράμμισε.

  Τα τρία κράτη της ζώνης του ευρώ που λαμβάνουν τη δανειακή βοήθεια της τρόικας, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, υποβάλλονται ταυτόχρονα σε δραστικές θεραπείες λιτότητας, όπως απαίτησαν οι πιστωτές, στους οποίους περιλαμβάνεται το ΔΝΤ, και σε αυτά η κοινωνική αμφισβήτηση αυξάνεται, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

  Υπέρμαχος μιας πιο ευέλικτης θέσης στους κόλπους του ΔΝΤ, ο Μπλανσάρ αναγνωρίζει ότι έχουν υποτιμηθεί οι επιπτώσεις της λιτότητας στην ανάπτυξη, ιδίως στην Ελλάδα, η ο

 6. Μαχαιρι avatar
  Μαχαιρι 07/12/2012 00:48:46

  Κι ομως, ακριβως αυτη την καταληξη της Βαϊμαρης θα εχουμε. Οχι, που νομιζεις οτι οι Ελληνες ειναι αναισθητοι (ενταξει, ειναι, αλλα οχι οσο νομιζεις)...

 7. Σκαρλάτος Νικόλαος avatar
  Σκαρλάτος Νικόλαος 07/12/2012 10:46:22

  Στρατηγική χωρίς αντίπαλο δεν νοείται. Όταν δεν έχεις στρατηγική ως χώρα δεν έχεις επιλέξει ή δεν είσαι σε θέση να διακρίνεις τους αντιπάλους σου. Τους αντιπάλους τους επιλέγουμε και τους φίλους τους αφήνουμε να μας επιλέξουν αυτοί. Εάν συνεπώς κάποιοι επιδιώκουν να μας κάνουν Βαϊμάρη, διότι το επίπεδο της σημερινής Βουλής και δεν εννοώ μόνο τη Χρυσή Αυγή αυτό δείχνει, είναι πολύ εύκολο με τη σημερινή κρίση να το πετύχουν. Έτσι εξελίχθηκαν ιστορικά τα γεγονότα, που προκάλεσαν την οικονομική κρίση του 1929, η οποία ανέδειξε στην εξουσία πολιτικούς ηγέτες, που επιδίωκαν μετά τις διακηρύξεις περί διεθνισμού της Ρωσικής Επανάστασης του 1917 να επιβάλλουν μια νέα οικονομική τάξη με όραμα την παγκόσμια κοινωνία. Η Αχίλλειος πτέρνα βέβαια των οικονομιών της Ευρώπης και της Ασίας ήταν απο την εποχή του Ρούσβελτ το δολάριο. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, ο Ρούσβελτ μετά την οικονομική κρίση του 1929 και την αποτυχία των σοσιαλιστικής εμπνεύσεως μέτρων του New Deal, αντιγράφοντας το εθνικοσοσιαλιστικό μοντέλο του Χίτλερ, το οποίο αντέστρεψε, υποτάσσοντας το κράτος στο κεφάλαιο και αντικαθιστώντας το δόγμα της πολιτικής οικονομίας με το δόγμα της οικονικής στρατηγικής, αποδεσμεύοντας το δολάριο απο τον κανόνα του χρυσού και υποτιμώντας αυτό κατά 41% για να εκτρέψει την εμπορική κίνηση απο τους οικονομικούς του αντιπάλους, οδήγησε την παγκόσμια οικονομία σε ένα έντονο ανταγωνισμό με κατάληξη την ύφεση και την ανεργία, που ανάγκασε τις κυβερνήσεις να στραφούν στην πολεμική βιομηχανία και τη στρατιωτική κινητοποίηση. Ένας στρατιώτης έλεγε ο Χίτλερ στοιχίζει λιγότερο απο έναν άνεργο. Με δόλωμα τον απομονωτισμό ενεθάρρυνε το Χίτλερ να εισβάλλει στις γειτονικές χώρες και όταν δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις εισήλθε στον πόλεμο για να επιβάλλει τη σημερινή νέα τάξη. Η εξ Αμερικής κρίση του 1929, όπως και η κρίση του Μαϊου του 2008, η οποία ταλαιπωρεί την Ευρωζώνη, ήταν αυτή που διατάραξε την παγκόσμια ισορροπία προκάλεσε την ύφεση και την ανεργία στις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης, η οποία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες χωρίς αμφιβολία, εάν δεν προχωρήσει σύντομα η πολιτική ενοποίηση. Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης ήταν αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας, η οποία όπως και η σημερινή είχε όλα τα χαρακτηριστικά της προπολεμικής συγκυρίας. Η συγκυρία αυτή διακρίνεται απο την αφθονία αγαθών την αδυναμία κατανάλωσης, την ύφεση και την αυξημένη ανεργία. Η προπολεμική συγκυρία ήταν συνεπώς αυτή που προκάλεσε τη Βαϊμάρη φέρνοντας το Χίτλερ, αλλά και τον Ρούσβελτ στην εξουσία. Τον δεύτερο βέβαια με δημοκρατικό μανδύα, ο οποίος ξέχασε πολύ γρήγορα τις διακηρύξεις του περί κομμουνισμού και συνεργάστηκε αρμονικά με τον Στάλιν για την επιβολή της νέας τάξης, όπως την έβλεπε ο καθένας απο τη δική του σκοπιά.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Σκαρλάτος Νικόλαος 07/12/2012 15:26:24

   Χωρίς την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο (χάρις στην πολιτική μαεστρία του Ρούσβελτ) και χωρίς τη συνεργασία του Ρούσβελτ με τον Στάλιν, μάλλον όλη η Ευρώπη θα ήταν και σήμερα ένα απέραντο Χιτλεριστάν.
   Και η Ελλάδα μία γωνία του.

  • αριστος2 avatar
   αριστος2 @ Σκαρλάτος Νικόλαος 07/12/2012 16:25:35

   "Η συγκυρία αυτή διακρίνεται απο την αφθονία αγαθών την αδυναμία κατανάλωσης"
   Προφανώς αγαπητέ Σκαρλάτο Νικόλαε μιλάς για την νησο των θησαυρών του λεγόμενου G30-40 του ανεπτυγμένου κόσμου, στό μέσον του ωκαεανού τού Β' και του Γ' κόσμου όπου κυριαρχεί η σπάνις των αγαθών, οι θάνατοι απο πείνα και δίψα και λιμούς και η αιωνία έλλειψη κατανάλωσης.
   Αφού με την ανεργία και τη λιτότητα οι τιμές διατηρούνται στα ύψη, το κέρδος είναι πιό εύκολο και πολύ πιο γρήγορο απ' το να προωθηθούν τα προιόντα σε χαμηλώτερες τιμές εκεί που υπάρχει ΑΠΕΙΡΗ ΖΗΤΗΣΗ...
   Που να τρέχουν τώρα οι "επενδυτές" να πουλήσουν αυτοκίνητα στους Αφρικανούς σε τιμές Ινδίας...Τρώνε τα δάνεια, κλείνουν το εργοστάσιο και πάνε Μπαχάμες για το υπόλοιπο του βίου τους...Και οι κακοί στην κόλαση που λέει κι ο Αρκάς...

   • Σκαρλάτος Νικόλαος avatar
    Σκαρλάτος Νικόλαος @ αριστος2 08/12/2012 11:51:58

    Συμφωνώ απόλυτα. Η αδυναμία κατανάλωσης οφείλεται στην αυξημένη ανεργία, που οφείλεται ως ένα βαθμό και σε όσα υποστηρίζει ο Μάρξ με τη θεωρία της εκμηχάνισης και τη δημιουργία ανέργων. Όταν βέβαια κυριαρχεί ο άκρατος καπιταλισμός και ανταγωνισμός τότε αντί να μειώνονται οι ώρες εργασίας των εργαζομένων για την απασχόληση περισσότερων ανέργων παρατηρούμε να αυξάνουν, όπως συνέβαινε στη χώρα μας και πριν απο την τρόϊκα. Έτσι όμως φθάνουν κάποτε οι κοινωνίες σε αδιέξοδο. Τότε τη διέξοδο την προσφέρει ο πόλεμος με την ταχεία κατανάλωση των αποθεμάτων, ανθρώπινων και υλικών, ενώ η ανασυγκρότηση δίνει διέξοδο τόσο στα κεφάλαια, όσο και στην ανεργία. Οι δύο Παγκόσμιοι πόλεμοι δεν ήταν ληστρικοί, και δεν διεξήχθησαν απο τα φτωχά κράτη, αλλά πόλεμοι διεξόδου και εξασφάλισης της αυτάρκειας. Εύχομαι βέβαια να μη γνωρίσουμε
    και ένα τρίτο. Όταν όμως το δόγμα της πολιτικής οικονομίας (νοικοκύρεμα του κράτους) αντικαθίσταται απο το δόγμα της "οικονομικής στρατηγικής" που έχει στόχο να κάνει πιό ελκυστικά τα προϊόντα με τη χειραγώγηση του νομίσματος, διαταρράσσοντας την παγκόσμια ισορροπία, τότε αρχίζει η κλιμάκωση της έντασης με τη λήψη μέτρων απο όλες τις χώρες, που οδηγεί στον απομονωτισμό, όπως συνέβη προπολεμικά, αλλά και με την υποτίμηση του δολαρίου κατά 30% το Μάϊο του 2008 με την ανάλογη αντίδραση της Κίνας και υποτίμηση του Γουάν. Η μπανανία όμως των ΗΠΑ, η ΕΕ δεν το τόλμησε. Ένα απο τα μέτρα του New Deal του Ρούσβελτ προπολεμικά, που δεν ακύρωσε το Συνταγματικό δικαστήριο των ΗΠΑ, όπως τα άλλα, ήταν η αποδέσμευση του δολαρίου απο τον κανόνα του χρυσού, που επέβαλε βέβαια Αγγλία το 1816 όταν αναδείχθηκε κοσμοκράτειρα και η υποτίμηση του κατά 41%. Στη Γερμανία κυκλοφορούσαν την ίδια περίοδο 33 είδη μάρκων. Έτσι οδηγηθήκαμε στο Β΄Παγκόσμιο πόλεμο, διότι κυριότεροι οικονομικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ ήταν τότε η Γερμανία και η Ιαπωνία. Η εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία αποτελούσε την αφορμή και όχι την αιτία του Β΄Παγκοσμίου πολέμου. Η απλή αφήγηση των γεγονότων μας λέει ο Πλούταρχος δεν είναι ιστορία, αλλά χρονικό. Γι' αυτό οφείλουμε να εξετάζουμε τα αίτια που προκαλούν τα γεγονότα και να μην περιοριζόμαστε στην απλή αφήγησή τους. Ασφαλώς και αν κέρδιζε ο Χίτλερ θα ήμασταν ένα απέραντο Χιτλεριστάν. Σήμερα βέβαια μετά την πλήρη ένταξη μας στην ΕΕ αυτοκαταργηθήκαμε σαν έθνος και καταστρέψαμε όλη την υποδομή της οικονομίας μας σε αντίθεση με την γειτονική μας Τουρκία, η οποία είναι τρίτη παγκόσμια σε ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν είναι τυχαίο, ούτε συμπτωματικό ότι και η Κύπρος με μια ισχυρή οικονομία, πριν την ένταξη της κατέρρευσε οικονομικά μέσα σε λίγα χρόνια. Με τον υπερδανεισμό βέβαια και τη μέθοδο του pot latch (κλείνω ερμητικά στο πιθάρι), όπως αναφέρει ο Γάλλος κοινωνιολόγος Gaston Bouthoul, (Κοινωνιολογία του πολέμου), επιβάλλονται μετά το Β΄ΠΠ, οι στυγνότερες συνθήκες των πρωτόγονων μορφών αποικιοκρατίας, για να προσφέρουν οι ισχυροί τη διέξοδο στα εμπορεύματά τους και να εξασφαλίζουν παράλληλα την αυτάρκειά τους

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/12/2012 15:07:31

  Αισθητά αυξημένες είναι οι πιθανότητες παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, σύμφωνα με τις νεώτερες εκτιμήσεις του Νουριέλ Ρουμπινί. Για να διασφαλίσει, όμως, η Ευρωζώνη την ακεραιότητα της, θα πρέπει να μετατραπεί σε ένωση μεταφοράς πόρων (transfer union).
  Σύμφωνα με τον «Dr Doom», η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξακολουθεί να είναι «σημαντική» αλλά δεν υπερβαίνει πλέον το 50%. Σε αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρόλο η αλλαγή της στάσης της Γερμανίας, η οποία συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ελεγχόμενης εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση.
  «Πιστεύω ότι οι Γερμανοί έχετε συνειδητοποιήσει ότι σε περίπτωση μη ελεγχόμενης διάσπασης της Ευρωζώνης, οι χαμένοι δεν θα ήταν μόνο η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία ή η Ισπανία, αλλά και η Γερμανία», δήλωσε σε εκδήλωση του συνδικάτου IG Metall στο Βερολίνο . «Η μη ελεγχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης δεν συμφέρει κανέναν», εκιτμά ο κ. Ρουμπινί.
  «Για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, χρειάζεστε μια ένωση μεταφοράς πόρων, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι μακροχρόνια. Για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα θα χρειαστούν 10-20 χρόνια λιτότητας και μεταρρυθμίσεων και γι αυτό θα πρέπει να δίνετε χρήματα και να κάνετε υπομονή».
  «Εάν αποφασίσετε να το κάνετε αυτό για να κρατήσετε ακέραιη την ευρωζώνη για οικονομικούς, πολιτικούς ή γεωπολιτικούς λόγους ή για λόγους εξωτερικής πολιτικής, τότε η Ελλάδα θα έχει μια ευκαιρία».
  (από την "Ναυτεμπορική")

 9. TOMIS avatar
  TOMIS 09/12/2012 15:44:50

  factorx Δεν διαφωνουμε σε αυτα που λεει ο Σαμαρας.Συμφωνουμε.Ομως δεν μπορει ο πρωθυπουργος να κανει διαπιστωσεις σαν δημοσιογραφος.Και το κυριωτερο δεν μπορουμε να συστρατευθουμε με την κυβερνηση που δημιουργει.
  Ο πρωθυπουργος δεν μπορει να κανει διαπιστωσεις και αντιπολιτευτικα(Σε ποιον?) να κανει πολιτικη και σαν κυβερνηση να εκτελει βαση εξωθεσμικων αρχων.Ειναι καλυτερα για τον τοπο να μας πει οτι δεν κανει κουμαντο αυτος και να προκαλεσει εκλογες και να αποφασισει ο Ελληνικος λαος ,απο το να κανει τα παντα ωστε να αναλαβει την εξουσια και να παραπλανει το εκλογικο σωμα.
  Τελος τιθετε σοβαρο ηθικο ζητημα γιατι ο πρωθυπουργος κανει καταχρηση εξουσιας ωστε να μας πεισει δια μεσω της τραγικης καταστασης στην χωρα ωστε να διαχειριστει αυτος την διασωση της χωρας.Αφου εμεις σαν Ελληνικος λαος δεν μπορουμε να αντιληφθουμε την καθοδηγηση του ΣΥΡΙΖΑ(ΠΧ) προς την καταστροφη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.