#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/10/2013 21:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: η οικονομία της Ελλάδας σε «επανεκκίνηση»Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κοινή συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν στη Ρώμη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή τους, η οποία διήρκεσε περίπου 1 ώρα.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι έπειτα από χρόνια κρίσης, η οικονομία της χώρας μας κάνει τώρα μια «επανεκκίνηση», ενώ υπογράμμισε «ότι το κύριο ζητούμενο για την Ευρώπη και την Ελλάδα είναι να επιτευχθεί η ανάπτυξη».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε επίσης «ιδιαίτερα σημαντική» την ανάληψη «κοινής δράσης με την Ιταλία» ενόψει και των δύο προεδριών των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, ώστε να «αλλάξει η Ευρώπη» κατεύθυνση. Επίσης είναι σημαντική η διμερής συνεργασία, όπως επισήμανε, ώστε η ΕΕ να προχωρήσει στην μεταβολή της πολιτικής της για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα σημείωσε ότι ένα από τα κύρια σημεία συζήτησης ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Οκτωβρίου θα είναι η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης — μετά και το κύμα μεταναστών που έφθασαν στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες αλλά και τη σειρά πολύνεκρων ναυαγίων στα ανοιχτά της χώρας.

Ο κ. Λέτα τόνισε ότι ανάμεσα στα κύρια ζητούμενα είναι η ενίσχυση της δύναμης Frontex για την επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων, η ενεργοποίηση του προγράμματος EuroSur, ενώ σημείωσε πως η ιταλική στρατιωτική ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum πρόκειται να ολοκληρωθεί την 2α Δεκεμβρίου, με την έναρξη του προγράμματος EuroSur.

Ακόμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι ένα κεντρικό θέμα θα είναι η επανεξέταση των διαδικασιών χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Ο κ. Λέτα αναγνώρισε παράλληλα τις «σημαντικές προσπάθειες και τα θετικά αποτελέσματα που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Α. Σαμαράς» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 21/10/2013 22:04:41

  Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης που επιβαρύνει κυρίως τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, συζητήθηκε στις συναντήσεις που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τους ομολόγους του της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα στη Ρώμη και νωρίτερα στην πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, με τον Ζόζεφ Μουσκάτ.

  Μετά τη συνάντηση με τον κ. Λέτα, συνεργάτες του Έλληνα πρωθυπουργού έλεγαν ότι «για πρώτη φορά οι τρεις χώρες, όπως και άλλες που είναι σε συνεργασία, βάζουν το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ως μίας πραγματικής απειλής που μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις χώρες μας, και ζητούν μέτρα που φθάνουν μέχρι τον επαναπατρισμό των μεταναστών». Δεν αφορά αυτό μία φράση σε ένα κοινό ανακοινωθέν, αλλά μία συνολική στρατηγική μέτρων, σημείωσαν.

  Επεσήμαιναν δε ότι η εκστρατεία ξεκινά τώρα και θα κλιμακωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο (μετά αρχίζει η ελληνική προεδρεία στην ΕΕ). Οι ίδιοι συνεργάτες κατέληγαν ότι η Ευρώπη έχει την ευκαιρία να βρει μία πραγματική λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα σε πραγματικό χρόνο -αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο χρόνος είναι τώρα. Τέλος, ανέφεραν ότι η συνεργασία αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη συνεργασία και σε άλλα θέματα, όπως η ανεργία και η ανάπτυξη.

  Άφηναν δε ένα ερωτηματικό για το πώς θα τοποθετηθεί στο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

 2. Νίκος Καπλάνης avatar
  Νίκος Καπλάνης 21/10/2013 22:50:18

  Στην Ε.Ε χρειάζεται να στείλουμε Νέους Δυναμικούς Ανθρώπους που να έχουν την εσωτερική δύναμη να αγωνιστούν σε διπλό αγώνα.Στον Αγώνα για τα Εθνικά συμφέροντα και στον αγώνα για το Ευρωπαικό Ιδεώδες που θα επικεντρώνεται στο καλό των λαών ως ενότητα και όχι στα Τραπεζικά και Γραφειοκρατικά Συμφέροντα των Βρυξελλών,της Φρανκφούρτης και του Βερολίνου!!!!

  • Mariana avatar
   Mariana @ Νίκος Καπλάνης 22/10/2013 11:04:07

   Να τους βρούμε και να τους στείλουμε για να μας σώσουν

 3. Mariana avatar
  Mariana 22/10/2013 09:59:36

  Επανακκίνηση να γίνει αλλά με τόσα "κολλήματα", μάλλον θέλει και ένα φορμάτ για να μπει νέο "λειτουργικό".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.