#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/02/2011 12:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: η κυβέρνηση σε κατάσταση ημί-διάλυσης και ημί-παράλυσηςΣε εξέλιξη είναι η Τρίτη Σύνοδος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα νέα γραφεία του κόμματος επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Στη συνεδρίαση παραβρίσκεται και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος

ξεναγήθηκε νωρίτερα στα νέα γραφεία από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Κατα την διάρκεια της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνης για την οποία είπε οτι βρίσκεται σε κατάσταση ημί-διάλυσης και ημί-παράλυσης, ενώ απο την άλλη μεριά η ΝΔ αποδεικνύει ότι έχει σχέδιο.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων:«Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν»!

Σήμερα θέλω να σταθούμε σε δύο πράγματα, σε δύο κρίσιμες διαπιστώσεις. Από τις οποίες προκύπτει κι ένα σημαντικό πολιτικό συμπέρασμα:

Η πρώτη διαπίστωση: Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημί-διάλυσης και ημί-παράλυσης.

Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες αρρυθμίες κυβερνητικού έργου. Πρόκειται για πολλαπλά, μαζεμένα και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών.

Από το… «επικολυρικό δράμα» που είδαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τις εξαγγελίες της Τρόικας για την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, τις καταγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, τις διαψεύσεις του υπουργού Οικονομικών, τις διαψεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού και τις… διαψεύσεις των διαψεύσεων του Πρωθυπουργού!

Μέχρι την εγκύκλιο για τους ημί-υπαίθριους που αποσύρθηκε πριν καλά-καλά κυκλοφορήσει, τις δημόσιες διαφωνίες κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου για το ρόλο του Οικονομικού Εισαγγελέα στη δίωξη του Οικονομικού εγκλήματος.   Μέχρι τις παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων υπουργείων και τις μόνιμες διαφωνίες μεταξύ της υπουργού Περιβάλλοντος και του υπουργού Υποδομών, με τελευταία αφορμή την πετρελαιοκίνηση.

Κορυφαίος παράγοντας και ιστορικό στέλεχος του ίδιου του ΠΑΣΟΚ τα συνόψισε όλα αυτά με πέντε λέξεις: «Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν»!

Συμφωνούμε απόλυτα. Έτσι ακριβώς είναι η κυβέρνηση:

Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν!Και η δεύτερη διαπίστωση: Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει αυτή την εικόνα της διάλυσης, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι έχει Σχέδιο. Ότι οι προτάσεις της πέρσι τον Ιούλιο ήταν σωστές, ήταν μπροστά από τα πράγματα, έχουν ήδη επαληθευθεί κι έρχονται σήμερα να το παραδεχθούν όσοι τότε τις αγνόησαν ή τις διαστρέβλωσαν.

Τι είπαμε εμείς πέρσι; Είπαμε ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Και κατηγορηθήκαμε γι’ αυτό. Όμως σήμερα όλοι παραδέχονται ότι είχαμε δίκιο…

Τι άλλο είπαμε πέρσι; Ότι ένα βασικό σφάλμα του Μνημονίου είναι ότι δεν φρενάρει, αντίθετα πολλαπλασιάζει το χρέος. Δεν σταματά τη δυναμική ελλειμμάτων -χρέους, την ενισχύει και την ανατροφοδοτεί. Και κατηγορηθήκαμε γι’ αυτό. Όμως σήμερα όλοι παραδέχονται ότι είχαμε δίκιο…

Και όταν το ΠΑΣΟΚ μας ζητούσε στήριξη, δεν ήθελε συναίνεση – ήθελε συνενοχή! Γιατί κατά βάθος δεν έχουν διάθεση συναίνεσης – έχουν φόβο ευθύνης!Κοινωνικό Συμβόλαιο διεξόδου με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έμαθε πολύ καλά να μοιράζει υποσχέσεις και παροχές από δανεικά. Τώρα που διαψεύστηκαν οι υποσχέσεις, τώρα που δεν υπάρχουν πια δανεικά για να τα μοιράσει, αποδείχθηκε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να «παραδώσει τα κλειδιά της χώρας» και να κάνει ό,τι του λένε.

Εμείς, επιμένουμε στο Σχέδιό μας. Επιμένουμε στις προτάσεις μας. Και μετά την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαρτίου, μέσα στον Απρίλιο, θα εμφανίσουμε επικαιροποιημένο το Σχέδιό μας. Το «Ζάππειο-ΙΙ».

Ήδη, το ετοιμάζουμε.

Την ίδια στρατηγική εξόδου από την κρίση με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.

Την ίδια στρατηγική αποδέσμευσης από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα.

Και προτάσεις πιο εξειδικευμένες:

Και για την άμεση Ανάκαμψη.

Και για τη μείωση του χρέους με αξιοποίηση της περιουσίας.

Και για την ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων από τις αδικίες που υπέστησαν.

Εμείς, όμως, είμαστε εδώ!

Είπαμε στον Ελληνικό λαό ότι τον οδηγούν σε αδιέξοδο. Μέχρι τώρα αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο.

Υποσχεθήκαμε στον Ελληνικό λαό ότι του προσφέρουμε διέξοδο.  Αποδείξαμε ότι  το μπορούμε.

Είχαμε δίκιο και στην κριτική μας. Είχαμε δίκιο και στις προτάσεις μας.

Ενισχύσαμε την αξιοπιστία μας. Σε μια εποχή που η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος βρίσκεται στο Ναδίρ. Σε μια στιγμή που η αξιοπιστία της κυβέρνησης κατρακυλά.

“Περάσαμε το σημείο καμπής”

Δείξαμε ότι προχωράμε ίσια, δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις, δεν πέφτουμε σε παγίδες, δεν ξεφεύγουμε από την πορεία μας.

Ενώ το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, μέσα στον πανικό του, τη μια διαρρέει πρόωρες εκλογές και την άλλη τις αποκλείει.

Μόνοι τους το διαρρέουν, μόνοι τους το διαψεύδουν. Κι ύστερα το ξανά-διαρρέουν…

Εμείς «δε τσιμπάμε»! Προχωράμε το δρόμο μας. Δεν μας απασχολούν τα πολιτικάντικα καμώματα μιας κυβέρνησης που παραπαίει.

Όλες οι ενδείξεις πιστοποιούν ότι έχουμε περάσει το σημείο καμπής και έχουμε δυναμική, έχουμε ούριο άνεμο.

Χτίζουμε μια σχέση Εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία.

Υπογράφουμε ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο διεξόδου με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.

Υπογράφουμε κι ένα Πολιτικό Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας.

Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Δεν κοροϊδεύουμε κανένα. Λέμε σε όλους αυτά που πιστεύουμε. Αλλά δεν δεχόμαστε την ισοπέδωση των πάντων.

Για τις εξελίξεις στην περιοχή και την ΑΟΖ

Δεν ξέρουμε που οδηγούνται οι εξελίξεις στην Αίγυπτο. Ελπίζουμε στο καλύτερο. Αλλά και ανησυχούμε. Όπως όλοι οι Ευρωπαίοι. Κι όχι μόνον οι Ευρωπαίοι…

Τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να διακηρύξουμε ΑΟΖ και να σπεύσουμε να την οριοθετήσουμε μαζί με τις άλλες χώρες, όπου έχουμε επικάλυψη ορίων.

Μεταξύ των οποίων με την Αίγυπτο και τη Λιβύη.

Με την Κύπρο και το Ισραήλ δεν έχουμε πρόβλημα.

Με την Αίγυπτο πρέπει να βιαστούμε.

Λίγο αργότερα μπορεί να είναι αργά. Ακούει κανείς;

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση είναι αλλού. Εντελώς αλλού…

Τώρα η Ευρώπη είναι έτοιμη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να πιέσει την Τουρκία για την επανα-προώθηση λαθρομεταναστών. Αλλά η κυβέρνηση βρίσκεται αλλού. Εντελώς αλλού…

Για το Κινημα “δεν πληρώνω”Εξηγήσαμε καθαρά ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη στάση «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω», που υιοθετούν κάποιοι. Αλλά δεν διστάσαμε να πούμε, αναλύοντας το φαινόμενο, ότι είναι η κυβέρνηση που πυροδοτεί με την αναλγησία της και με την ανευθυνότητά της αυτές τις συμπεριφορές.

Είχαμε προβλέψει, σε ανύποπτο χρόνο, ότι η εφαρμογή του Μνημονίου και τα αδιέξοδα στα οποία θα οδηγήσει δυναμιτίζουν την κοινωνία και διαλύουν την κοινωνική συνοχή.

Αυτό ακριβώς γίνεται τώρα. Το «δεν πληρώνω» δεν εμφανίστηκε ούτε πέρσι ούτε πρόπερσι. Τώρα εμφανίστηκε! Μετά από τους πρώτους έξη μήνες του Μνημόνιου. Γιατί άραγε; Αναρωτήθηκε κανείς;

Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο πρώτος που υιοθέτησε το «δεν πληρώνω» είναι η ίδια η κυβέρνηση! Που χρωστάει επιστροφές σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις, ιδιαίτερα κατασκευαστικές και εξαγωγικές, αλλά και σε αγρότες. Η κυβέρνηση δεν βρίσκεται απέναντι από τους «μπαταξήδες». Είναι η ίδια ο πρώτος μπαταξής…

Κι όχι μόνο «δεν πληρώνει», αλλά και ζητά από αυτούς στους οποίους η ίδια χρωστάει, να πληρώσουν εκείνοι τις δικές τους οφειλές στο κράτος χωρίς συμψηφισμό...

Εμείς επιμένουμε στο συμψηφισμό που δεν θα κόστιζε τίποτε και θα ήταν ανακούφιση για πολλούς κλάδους της Οικονομίας.

Αλλά είπαμε: η κυβέρνηση είναι αλλού. Εντελώς αλλού…

Χτύπησαν το Έλληνα στο φιλότιμο!

Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και απέναντι σε τέτοια κυβέρνηση, εξ αρχής ανίκανη και ανεύθυνη, και σήμερα εμφανώς παραζαλισμένη, η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.

-- Με τις ιδέες της. Τις ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.

--Με την κριτική της. Που και υπευθυνότητα δείχνει, και την αλήθεια υπηρετεί και σε κανένα δε χαρίζεται.

-- Με τις προτάσεις της. Που ανοίγουν αληθινή διέξοδο από την κρίση. Και δημιουργούν Ελπίδα και Προοπτική.

Δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε Δεξιούς και Αριστερούς. Όλοι συνειδητοποιούν ότι κινδυνεύουν το ίδιο από την κρίση κι από τα αδιέξοδα. Απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία. Και δίνουμε στο λαό, όχι υποσχέσεις, όχι ψέματα, όχι ξύλινη γλώσσα, αλλά ένα Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας με όλη την κοινωνία.

Εδώ και μια εβδομάδα κάτι έχει αλλάξει: όταν έγιναν αυτά που έγιναν, όταν ακούσαμε να μας λένε «πουλάτε για να ξελασπώσετε»...

Χτύπησαν το Έλληνα στο ευαίσθητο σημείο του: Στο φιλότιμο!

Και ξέρετε κάτι; Ο Έλληνας μπορεί να διαφωνεί σε όλα, να τσακώνεται με όλους, να είναι πολύ υπομονετικός και πολύ απείθαρχος ταυτόχρονα, πολύ ανθεκτικός και πολύ απρόβλεπτος ακόμα…

Αλλά έχει Αξιοπρέπεια! Κι όταν του θίξει κανείς τόσο βάναυσα το φιλότιμο, τότε αυτό το αίσθημα Αξιοπρέπειας, γίνεται φοβερό όπλο. Που ξεσηκώνει τους πάντες και ενώνει τους πάντες.

Αυτό το συμβόλαιο Αξιοπρέπειας υπογράφουμε κάθε μέρα με τους Έλληνες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. katalytikos avatar
  katalytikos 19/02/2011 12:40:42

  Το.. ..«Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν»!... θα φανεί προσεχώς στα σχέδια αξιοποίησης - εκποίησης????, του Ελληνικού.

 2. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 19/02/2011 13:05:38

  άργα αλλά σταθερά ο Σαμαράς ξεδιπλώνει ένα σχέδιο αντιπολιτευτικό πολύ μεθοδικό και κυρίως αποτελεσματικό..στη στρατηγική δε παίζεται ο καλαματιανός..

 3. sanderson avatar
  sanderson 19/02/2011 13:22:50

  Τα ίδια παντελάκη μου, τα ίδια παντελή μου. Δώστε και κανένα συγχωροχάρτι στους μπαστόκους, όπως έκανε ο Κωστάκης και θα ξαναβγούν από πάνω.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ sanderson 19/02/2011 14:14:35

   Αυτή την φορά, μην φάνε οι Πασόκοι. Ο Αντώνης θα τους έχει γλαρόσουπα. Άκου συγχωροχάρτι... Τα σκαμνιά ετοιμάζονται.

 4. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 19/02/2011 13:32:46

  Πεντε πραγματα θελει ο κοσμος να του εγγυθεις Αντωνη για να σε εκλεξει.Πεντε πραγματα που αν τα κανεις θα μεινεις ως ο καλυτερος που περασε ,αν οχι θα εισαι και εσυ αλλος ενας με καλες προθεσεις.

  1ον Να του εγγυηθεις (και να ελενχεις)οτι οι θυσιες του θα πιανουν τοπο ,θα γινονται δρομοι,νοσοκομεια,σχολεια και οχι παραδακι για τα τρωκτικα.

  2ον Κανονες παντου και τηρηση τους.Τερμα στη ασυδοσια κρατικων λειτουργων που θεωρουν το δημοσιο μαγαζακι τους .Συνεχης ελενχος και απονομη δικαιοσυνης στους παραβατες.

  3ον Κοινωνικη δικαιοσυνη.Ο εργαζομενος στον ιδιωτικο τομεα ειναι και νοιωθει ριγμενος.Απαλοιφη παραλογων προνομιων των δημοσιων π.χ αδεια ονομαστικης εορτης,αδειες μητροτητας 18 μηνων κλπ

  4ον Δικαιομα στην εργασια-ευκαιριες για εργασια

  5ον Εσωτερικη ασφαλεια για τον πολιτη ,κοινωνικη ειρηνη,διαφυλαξη συνορων και κυριαρχικων δικαιωματων.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 19/02/2011 14:16:15

   Δηλαδή Συκοφάντη μου,αν ισχύσουν τα προνόμια του δημόσιου τομέα ΚΑΙ στον ιδιωτικό,θα σε ενοχλήσει πολύ?

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΙΩΝΑΣ 19/02/2011 14:31:33

    Ορισμένα όχι, ορισμένα ναι.

 5. zame avatar
  zame 19/02/2011 13:33:28

  προφανεστατα θα προσδιορισει και τον "χορο"
  Αλλα εδω..(επιμένουμε στο συμψηφισμό που δεν θα κόστιζε τίποτε και θα ήταν ανακούφιση για πολλούς κλάδους της Οικονομίας.)
  ΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ (αφορα μερος των "κλοπιμαιων")
  ΤΟΥ "ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ" είναι ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ με ΕΠΑΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ & προς ΓΝΩΣΗ και ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ. μηπως?

 6. zame avatar
  zame 19/02/2011 13:36:21

  εξαλου το ".Πολιτικό Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας."το επιτάσσει .

 7. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 19/02/2011 13:38:22

  Όταν η προνομοιούχα τάξη είναι η αριστερά, δεν θα δεχτεί να την κατεβάσει δύο επίπεδα κάτω ο Σαμαράς. Ας μας πει με ποιο τρόπο θα το εφαρμόσει στα Πανεπιστήμια, στις ΔΕΚΟ, στις ΜΚΟ, στον αριστερό ΣΕΒ και στα ΜΜΕ.
  Ο κος Σαμαράς πρέπει να διαφωτίσει πρώτα εμάς, τους αγράμματους δεξιούς, που μας πάει καρότσι ο προοδευτικός φασισμός και δεν μπορούμε να τον ξεχωρίσουμε από τη δημοκρατία.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/02/2011 13:53:10

  Αυτο ειναι προσον.Η δεξια εφτιαξε την Ελλαδα και το ΠΑΣΟΚ τη διελυσε.

 9. ψιλιασμενος avatar
  ψιλιασμενος 19/02/2011 14:41:12

  Θα πω ένα πράγμα μόνο: ο πολιτικός που ξεχνά την ιστορία του, τη διαδρομή του, τους ανθρώπους που όλα τα χρόνια της διαδρομής του τον κράτησαν όρθιο με προσωπικό κόστος, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η ζωη θα του τα επιστρέψει με σκληρό τροπο.
  Και αυτα σε απλά ελληνικά τα λένε, αδικία και αχαριστία.
  Άρα τα περί αριστερών και δεξιών ας τα λύση σε δεύτερο χρόνο γιατί δεν έχει λύσει τα του οίκου του.

 10. δημης avatar
  δημης 19/02/2011 19:40:27

  ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ !!!!!!

 11. gdp77 avatar
  gdp77 20/02/2011 11:22:03

  Ούτε ο Σαμαράς παίρνει θέση εναντίον των απατεώνων που λυμαίνονται τα χρήματα του απλού λαού - μεγαλοεργολάβων (διόδια). Είναι -λέει- κατηγορηματικά αντίθετος με το κίνημα "δεν πληρώνω". Με τη 40% αύξηση των εισιτηρίων ΜΜΜ και τα εξωφρενικά διόδια είναι σύμφωνος δηλαδή; Δε μας τα λες καλά Αντωνάκη...

  Γενικά δεν ανεβάζει τους τόνους, δε ζητάει εκλογές. Δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει ή εσκεμμένα αφήνει και άλλο την κυβέρνηση να φθαρεί. Η χώρα όμως καταστρέφεται ταυτόχρονα και αυτό θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα...

 12. ΚΟΙΝΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ avatar
  ΚΟΙΝΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 23/02/2011 23:15:21

  ΥΠΕΡΒΑΣΙΣ-ΣΥΝΘΕΣΙΣ-ΕΠΙΓΝΩΣΙΣ................................

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.