11/10/2009 14:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: η επανίδρυση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τα μέλη της ΝΔΆρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή

 Μοναδικό μας μέλημα είναι να ξαναστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στα πόδια της, να διαφυλάξουμε πάση θυσία την ενότητά της και να την ξαναβάλουμε σε τροχιά εξουσίας.

Την περασμένη Κυριακή η Νέα Δημοκρατία υπέστη βαριά ήττα. Το ΠΑΣΟΚ πήρε τις ίδιες ακριβώς ψήφους που είχε το 2004! Τρία εκατομμύρια και κάτι… Εμείς, όμως, χάσαμε πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους. Οι μισοί απ' αυτούς έκαναν αποχή. Μας εγκατέλειψαν χωρίς να περάσουν τη «γέφυρα» και να πάνε σε άλλο κόμμα. Πάνω από 500 χιλιάδες ψηφοφόροι της Ν.Δ. πήγαν σπίτι τους, δεν προσχώρησαν κάπου αλλού. Γιατί απομακρύνθηκαν από το κόμμα μας, ενώ παραμένουν στην παράταξη;

Πρώτον, γιατί υποστείλαμε τις σημαίες μας. Νόμισαν κάποιοι ότι «οι ιδεολογίες είναι ξεπερασμένες» πια…Όμως, χωρίς ιδεολογία, χάνεις την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες…

Δεύτερον, η παράταξή μας ένιωθε να χάνει την ταυτότητά της. Επί χρόνια κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ το να είναι κανείς Δεξιός, Συντηρητικός ή Φιλελεύθερος θεωρείτο περίπου «ανάθεμα». Το 2004 δεν σταμάτησε αυτός ο ιδεολογικός «εκφοβισμός». Συνεχίστηκε καθώς εμείς οι ίδιοι προσπαθούσαμε καθημερινά να αποδείξουμε ότι… δεν ήμασταν Δεξιοί, δεν ήμασταν Συντηρητικοί, δεν ήμασταν Φιλελεύθεροι. Δεν προσπαθήσαμε να εκσυγχρονίσουμε την ιδεολογία μας. Απλώς προσπαθήσαμε να την… κρύψουμε.

Ασφαλώς δεν είμαστε ούτε παλαιο-δεξιοί, ούτε παλαιο-συντηρητικοί, ούτε νεο-φιλελεύθεροι. Αλλά είμαστε με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Που δίνει προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στην ευημερία της κοινωνίας, στη δημιουργικότητα των ανθρώπων και στην ισότητα των ευκαιριών.

Την «επανίδρυση του κράτους» την υποσχεθήκαμε και δεν την κάναμε. Την επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας δεν χρειάζεται να την υποσχεθούμε. Πρέπει να την κάνουμε. Άμεσα…

Την επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας: δηλαδή την επιστροφή στην ιδεολογία μας και τη στροφή σ' ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος. Αυτονόητο είναι ότι η επανίδρυση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την έκφραση του συνόλου των μελών του κόμματος μέσα από τις κάλπες…Αυτή την ελπίδα οφείλουμε να την προσφέρουμε στην παράταξη - και σ' αυτούς που μας ψήφισαν και σ' αυτούς που απομακρύνθηκαν από μας. Να την προσφέρουμε άμεσα και απερίφραστα.

Όχι αύριο. Τώρα…

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100087_11/10/2009_333003

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/10/2009 14:30:34

  Την υποστολή των σημαιών και την αθέτηση των υποσχέσεων για να μετουσιωθούν σε έργο την πραγματοποίησαν οι σημαιοφόροι.
  Όλοι τους μιλάνε για το γεγονός της 04/10/2009 αλλά κανείς για τον δρόμο που μας οδήγησε εκεί. Φαντάζομαι (και δεν απευθύνομαι στον κ Σαμαρά μόνο) ότι εγώ άσκησα εξουσία, εγώ δεν επανίδρυσα το κράτος,εγώ στέρησα την ισότητα των ευκαιριών, εγώ φταίω για κλητήρες που καθυστερούν τα τηλεγραφήματα, εγώ φταίω για περιφορά μνημείων ανά νομό...
  Η εμπιστοσύνη του κόσμου θα αποκατασταθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα εκλογής αρχηγού;
  Είναι ακόμα στο κόσμο τους.
  Δεν είδα να βγει κάποιος ή κάποια να πει ότι φταίει για το αποτέλεσμα των εκλογών φταίει η διακυβέρνηση. Ίσως γιατί διακυβέρνηση άσκησαν οι υποψήφιοι σωτήρες.
  Να ανοίξει το κόμμα τα στεγανά και να βγει στη βάση. Ναι αλλά να βγει μέχρι την κάλπη ή να ανοίξει και τα αυτιά του;

  ΥΓ

  ...λειτουργίες και δομές θα είναι αντίστοιχες πχ της διαχείρισης του ΥΠΠΟ ή του ΥΠΕΞ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.