#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/04/2011 15:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: η ΝΔ έχει ανοικτή την πόρτα της στους πολίτεςΝα εντείνουν την παρουσία τους στην κοινωνία τις επόμενες εβδομάδες κάλεσε σήμερα ο Α. Σαμαράς όλες τις τοπικές οργανώσεις, μιλώντας σε συνεδρίαση των προέδρων των ΝΟΔΕ στην Αθήνα. Είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς:

Είναι επιτακτική ανάγκη, σας το ’χω ξαναπεί, να ξεπεράσουμε τον παραδοσιακό ρόλο και τρόπο λειτουργίας των κομματικών οργανώσεων.

Κινδυνεύουμε υπό το βάρος γραφειοκρατικών και τυποποιημένων διαδικασιών να μην ανταποκρινόμαστε με την ταχύτητα που επιβάλλουν οι σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στην αντιμετώπιση των τοπικών και περιφερειακών θεμάτων. Πολλές φορές θα πρέπει να καταφεύγουμε και σε λύσεις εξω-συμβατικές. Βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση, κι αυτό απαιτεί και έκτακτες λύσεις.

Η δράση μας στην επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών δεν εξαρτάται από το πότε θα συζητηθεί ένα σοβαρό θέμα τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας σε μια συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, αλλά απαιτείται άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με την κατάθεση προτάσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών. Άλλωστε, αυτό αποτελεί τη μία από τις δύο παραμέτρους για την αναγέννηση και αναζωογόνηση του κομματικού μας μηχανισμού.

Η δεύτερη παράμετρος, είναι ο εμπλουτισμός των κομματικών μας οργάνων με στελέχη τα οποία συμμετέχουν ήδη στις Νομαρχιακές Συνελεύσεις και μπορούν να ενισχύσουν τις ΝΟΔΕ κατά θεματική ενότητα, έτσι ώστε να αυξάνουμε τη δυναμική μας και την επιρροή μας σε κρίσιμους τομείς όπως οι παραγωγικές τάξεις, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες κ.λπ.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν και στις συνεδριάσεις των ΝΟΔΕ, για μια ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία, για την εκπλήρωση των στόχων που θέτει η στρατηγική μας.

Οι επόμενες εβδομάδες αποτελούν για τη Νέα Δημοκρατία χρόνο ζωτικής σημασίας για την επικοινωνία του κόμματος με τους πολίτες. Πρέπει να σχεδιάσουμε επισκέψεις και συζητήσεις σε κάθε τόπο, σε κάθε περιοχή της χώρας που συμπατριώτες μας βιώνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής.

Να συζητήσουμε ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις πάνω στα προβλήματα τους. Να δεχθούμε τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος και αυτή η εμπειρία ήδη αποτελεί μια χρήσιμη διδαχή. Τώρα κοιτάζουμε μπροστά, τους λογαριασμούς με το χθες τους έχουμε κλείσει.

Απέναντί μας είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της και αυτή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Κοιτάζουμε μπροστά! Καταθέτουμε την εναλλακτική μας πρόταση με υπευθυνότητα και αξιοπιστία και προτείνουμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να υπερβούμε το παρελθόν. Επαναλαμβάνω, να κρατήσουμε τη χρήσιμη διδαχή από αυτό και να τραβήξουμε στο αύριο, γιατί μόνο έτσι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών.

Σε μια εποχή στην οποία η αμφισβήτηση των πολιτικών και των πολιτικών κομμάτων εμφανίζει αυξητική τάση, η πολιτική εξακολουθεί να παραμένει η μόνη διαδικασία στο δημοκρατικό πολίτευμα που μπορεί να προσφέρει τις λύσεις στα πρωτόγνωρα προβλήματα, να συγκροτήσει τη στρατηγική εξόδου από την κρίση.

Αυτή είναι και η δική μας δέσμευση: πολιτική στη βάση αξιών και αρχών, προτάσεις φερέγγυες και εφικτές, τίμιες σχέσεις με τους πολίτες. Είναι η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας στην αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης κοινωνίας και πολιτικών.

Γι’ αυτό ακριβώς η συμμετοχή μας στην πολιτική ζωή των τοπικών κοινωνιών έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των τοπικών θεμάτων. Συγκεκριμένες προτάσεις, όχι υπερβολές και λαϊκισμός, ανάδειξη του αναπτυξιακού μας οράματος για κάθε περιοχή, χωρίς την καλλιέργεια ανεδαφικών προσδοκιών, χωρίς υποσχέσεις για πόρους και δαπάνες που δεν μπορούν να εξασφαλιστούν.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία της Ελληνικής Περιφέρειας αλλά και του Κέντρου είναι στην Πρώτη Γραμμή του αγώνα, για να στηρίξει την κοινωνική συνοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ανάπτυξης και συλλογικής προόδου.

Και δύο λόγια για την Επιτροπής Αξιολόγησης:

Συναντηθήκαμε, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 και συζητήσαμε με τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης της Νέας Δημοκρατίας στην οποία προεδρεύει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, κ Ανδρέας Λυκουρέντζος, για την πρόοδο των εργασιών της Επιτροπής και διαπιστώνω ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά στην οργάνωση και τον πολιτικό αγώνα του κόμματος μας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ανοιχτές τις πόρτες της στους πολίτες. Δίνουμε ευκαιρίες συμμετοχής σε όλους και ζητάμε ν’ ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, να έρθουν κοντά μας καταξιωμένοι συμπολίτες μας -και ιδιαίτερα νέοι επιστήμονες και νέοι επαγγελματίες- χωρίς προγενέστερη πολιτική εμπειρία, αλλά με διάθεση για προσφορά στην κοινωνία και με αγάπη για την πατρίδα.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες να υπηρετήσουν τον τόπο, να στηρίξουν την παράταξη και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Από οποιαδήποτε θέση. Από θέση απλού εθελοντή, μέχρι – και γιατί όχι;- και υποψήφιου βουλευτή.

Ήδη η Επιτροπή Αξιολόγησης κάνει συνεντεύξεις με αξιολογότατους πολίτες, οι οποίοι ενισχύουν τις Γραμματείες και τους Τομείς του κόμματος εθελοντικά.

Η διαδικασία προσέλευσης εθελοντών συνεχίζεται, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική δυναμική που αναπτύσσουμε και εγώ σύντομα θα συναντηθώ μαζί τους για να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 03/04/2011 15:45:29

  προεδρε ξεκινησε και ειμαστε μαζι σου
  εχεις δικαιο, υπαρχουν δυναμεις που θελουν να δημιουργησουν και βγουν μπροστα για την χωρα μας, αλλα να ξερεις, η αδρανεια ζει και βασιλευει με πρακτικες και νοοτροπιες ελιτιστικες.
  στην περιφερεια ηδη πιστευουν πως η δυναμικη του Νοεμβρη κινδυνευει να χαθει
  εσυ μπορεις να δειξεις το δρομο για μια ακομα φορα, αλλα θελει απο κοντα

 2. spiros avatar
  spiros 03/04/2011 16:18:45

  Πρόεδρε Αυτά που είπες είναι λίγα. Πολύ ελαφρά τη καρδία ασχολούνται με παραγωγή πολιτικής στην κοινωνία γιατί οι περισσότεροι ήταν αποκομμένοι από την πολιτική και ασχολούντο μόνο με την καμαρίλα. Άλλοι πάλι κατέλαβαν ένα αξίωμα μόνο για την εξαργύρωση. Για προσπάθησε να θέσεις θέμα σε όλους όσουν σε περιτριγυρίζουν ότι αφού θέλουν θέση στον κομματικό οργανισμό δεν θα είναι υποψήφιοι ΒΟΛΕΥΤΕΣ και θα δεις ανταπόκριση. Εκεί θα καταλάβεις ότι όλοι αποσκοπούν σε μαι θέση στον ήλιο. Δεν αρνούμαι την άμμιλα στην προσφορά αλλά όσοι βρίσκονται σε θέσεις έστω και μη εκδηλωθείσα επιθυμία είναι η βελτιωμένη θέση εκκίνησης και όχι η μεγένθυση της πίτας και την δέρψη των καρπών μετέπειτα. Αυτό πλήρωσε μέχρι σήμερα η ΝΔ και αυτό θα πληρώνει. Την αδιαφορία προς τον καημό του πολίτη.

 3. man8os avatar
  man8os 03/04/2011 17:34:15

  Προεδρε μιλησες ομορφα.
  Η κοινωνια χρειαζετε καποιον που να συμπαραστεκετε στα προβληματα μας και να στηριζει στις δυσκολιες.
  Μπορει να το κανει αυτο η ΝΔ?
  Μπορει να δρασει αντισυμβατικα για να στηριξει τα δοκιμαζομενα λαικα στρωματα?
  ΕΚει θα κριθει το παιχνιδι. Απο την προθυμια που θα δειξετε να στηριξετε τους ανεργους, τους νεους, τους συνταξιουχους, τους μικροιδιοκτητες.

 4. Σκεπτόμενος avatar
  Σκεπτόμενος 03/04/2011 18:43:31

  Απόλυτα σωστές θέσεις. Επιτέλους το κόμμα ανοίγει τις πόρτες του σε νέους και καταξιωμένους ανθρώπους προτείνω όλοι να στηρίξουμε αυτή την απόφαση προτείνοντας γνωστού μας που πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ωφέλιμοι στο κόμμα και στον τόπο προτρέπονται τους να λάβουν μέρος σε αυτή την διαδικασία .

 5. Σκεπτόμενος avatar
  Σκεπτόμενος 03/04/2011 18:46:13

  Η άρνηση δεν είναι θέση. Η θέση θέλει πρόταση και πρόταση δεν διαβάζω. Περιμένω να την διαβάσω σε απάντηση σου.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Σκεπτόμενος 03/04/2011 19:33:23

   Tο ότι δεν τοποθετεί τον εαυτό του στο υπάρχον πολιτικό σύστημα δε σημαίνει ότι δεν έχει θέση. Aν δεν είχε θα έλεγε 'δεν ξέρω'. H απόρριψη ενός πράγματος έχεις κάποιες προϋποθέσεις, δε γίνεται στην τύχη.

 6. thanasis avatar
  thanasis 03/04/2011 20:41:35

  προεδρε στην αναγεννημενη νεα νεα δημοκρατια
  δεν εχουν θεση οι βαρωνοι και οι βαρωνετοι.
  βεβαια δεν πρεπει να λειψη κανεις
  αλλα οποιος δεν θα μπορει να ακολουθηση
  ας πεταχτη εξω, ας μεινουν οσοι ενστερνηζονται
  τις ιδεες της μεγαλης μας παραταξης

 7. Underdog avatar
  Underdog 03/04/2011 22:06:24

  Πρέπει να κάνει πορεία στο λαό. Να ξεκινήσει επισκέψεις σε Αττική και Υπόλοιπη Ελλάδα. Να κάνει δομική αντιπολίτευση. Να σταθεί με τη φυσική του παρουσία δίπλα στο λαό. Να μη φοβάται τη ρετσινιά του λαικιστή που θα του προσάψουν οι παπαγάλοι των ΜΜΕ. Ο κόσμος περιμένει το γκεσέμι (= το κριάρι που οδηγεί το ποίμνιο) για να συνταχθεί και να ακολουθήσει. Μην χάνεται χρόνος.

  • ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ avatar
   ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ @ Underdog 04/04/2011 21:15:06

   ετσι ειναι

 8. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 04/04/2011 01:24:31

  Θέλουμε πολλά φρέσκα και αξιόλογα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Άτομα ηθικά, άξια, μορφωμένα, με αγάπη για την Ελλάδα και τον λαό. Ελπίζω να έχει βάλει μυαλό η βάση και να μην σταυρώνει τον κάθε ανεπάγγελτο γόνο και τον κάθε τρόφιμο των καναλιών της διαπλοκής. Μέχρι σήμερα αυτό γινόταν κατ'εξακολούθιση.

 9. juliet avatar
  juliet 04/04/2011 11:27:54

  καλή βδομάδα,
  θα θέσω μια ερώτηση,
  Πρόεδρε ,πιστεύεις πραγματικά,οτι αν έλθει κάποιον που θα θέλει να δουλέψει, οι δημόσιοι και αποσπασμένοι της Συγγρού θα τον αφήσουν;για λάντζα καλός θα είναι .Στείλε στην υπηρεσία μερικούς και φώναξε εθελοντές να δεις τι θα γίνει ,οι παραγωγικοί δεν θέλουν εύσημα γιατί έχουνε ψυχή!!!τα εύσημα είναι για τους φελλούς και τις κότες.

 10. Justin Case avatar
  Justin Case 04/04/2011 20:59:26

  Λυπάμαι πολύ αλλά τίποτε ακόμη, καμία διαφορετική προσέγγιση επικοινωνιακά για προσέλκυση νέων ανθρώπων. Λέει ο φάκτωρας, ΦΚ ,ο SA, το πουλί τα δικά τους, πολύ ωραία, φορτώνουν εδώ τα παιδιά, τα λένε και τι έγινε?
  Ο πρόεδρος δεν μπορεί να στείλει ένα προσωπικό mail σε κάθε έναν από εμάς? Έχει κανένα προσωπικό blog? Ούτε προσωπικό mail δεν έχει.
  Πάω στοίχημα ότι ο πρόεδρος καμία σχέση με το πληκτρολόγιο, δεν είναι στην κουλτούρα του. Τώρα που έχει χρόνο ακόμη ας μάθει, δεν είναι κακό.
  Του (μας) κάναμε τη χάρη, πήγαμε καταταλαιπωρηθήκαμε με μιά επαναστατική διάθεση να τον ψηφίσουμε.
  Δεν το κατάλαβαν ακόμη ότι η μάχη είναι στο διαδίκτυο. Τόσο εκτός ακόμη?
  Ας κάνει ένα virtual κόμμα, να προσπεράσει το παλιό το σάπιο. Να γίνονται από
  εκεί δημοψηφίσματα από τα μέλη + φίλους. Σιγά μην πάει ο κόσμος στις τοπικές. Ποιές τοπικές? Σιχαίνεσαι που περνάς απ΄έξω.
  Ακόμη ο Μιχελάκης, μια από τα ίδια, τσάμπα καίει η λάμπα. Παραδοσιακή αντιμετώπιση, καμία επαφή στο διαδίκτυο κανένα άνοιγμα, τίποτε καινούργιο.
  Ας πάρει εθελοντές νέα παιδιά από σχολές επικοινωνίας να κάνει το μεγαλύτερο κίνημα πίεσης που έχει γίνει ποτέ αυτό που λένε "the groupon effect"...

 11. Κατερίνα Κ. avatar
  Κατερίνα Κ. 04/04/2011 22:15:15

  ΄Πρόεδρε όσες φορές έρχομαι στο κόμμα για να εργασθώ ανιδιοτελώς παρατηρώ πολλούς με νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου. Ούτε γνωρίζουν τα στοιχειώδη -ως οφείλουν - αλλά ούτε και εργάζονται. Μήως πρέπει να γίνουν και στο κόμμα αλλαγές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.