#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/04/2012 13:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: η Ελλάδα θα τα καταφέρει(Ανανεωμένο). «Καθαρή εντολή για να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος. Οπως είπε, η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή εντολή και κυβερνητική σταθερότητα. «Η Ελλάδα συκοφαντήθηκε το τελευταίο διάστημα, δώστε μας την δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα, η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει», συμπλήρωσε.

Νέα πρόσωπα οι μισοί υποψήφιοι

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ανήγγειλε ότι σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του κόμματος που περιλαμβάνουν 412 υποψήφιους για 56 εκλογικές περιφέρειες. Όπως είπε, με τα ψηφοδέλτια γίνεται ανανέωση, αφού οι μισοί υποψήφιοι θα είναι νέα πρόσωπα. Δίνεται έμφαση στη νεολαία, σε ανθρώπους προερχόμενους από την ΟΝΝΕΔ  σε νέους επιστήμονες.

«Δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους, που θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν, γιατί τελικά αυτοί θα κάνουν την ανανέωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία Εκτελεστικής Εκλογικής Επιτροπής, που θα έχει επικεφαλής τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στην οποία -μεταξύ άλλων- θα μετέχουν οι Μενέλαος Δασκαλάκης, Λευτέρης Ζαγορίτης, Φίλιππος Ταυρής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Λεωνίδας Κουρής, Κώστας Ζωντανός, Δημήτρης Καραγκούνης.

Πέντε οι στόχοι των εκλογών

Στη συνέχεια μιλώντας σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ο Α. Σαμαράς παρουσίασε τους πέντε βασικούς στόχους των εκλογών:

 Πρώτα απ’ όλα, να ανατρέψουμε το κλίμα της απελπισίας και της μιζέριας. Εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα, πιστεύουμε στον Έλληνα. Ξέρουμε -δεν πιστεύουμε απλώς- ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει την κρίση. Και θα την ξεπεράσει.  Σύνθημά μας είναι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Αυτό δεν είναι ένα απλό προεκλογικό σύνθημα. Είναι μια βαθιά ριζωμένη πεποίθηση και θέλουμε να πείσουμε γι’ αυτό, όλους τους συμπολίτες μας.

Δεύτερος στόχος μας είναι να δείξουμε πώς θα τα καταφέρει η Πατρίδα μας. Να μιλήσουμε για το σχέδιό μας. Την ανάκαμψη που πρέπει να διασφαλίσουμε, πάση θυσία. Την κοινωνική συνοχή που, όχι μόνο πρέπει να διασφαλίσουμε, αλλά πρέπει να την παρακολουθούμε ως κόρη οφθαλμού. Και τις διαρθρωτικές αλλαγές, που πρέπει να έρθουν το ταχύτερο και πρέπει να τις τολμήσουμε. Μαζί και με τη μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση, που προωθούμε. Και την ανάπτυξη, με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, που πρέπει να δρομολογήσουμε από τώρα. Μεθαύριο, Πέμπτη, θα παρουσιάσουμε, στο Ζάππειο, το κυβερνητικό πρόγραμμά μας για την οικονομία. Με έμφαση, βέβαια, στην ανάταξη, στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη. Ενώ την επόμενη Πέμπτη -και πάλι στο Ζάππειο- θα παρουσιάσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, για όλα τα υπόλοιπα θέματα εκτός οικονομίας.

Τρίτον, θέλουμε να δείξουμε τη διαφορά μας από τους άλλους. Εμείς δεν τάζουμε “λαγούς με πετραχήλια”, δεν λέμε ότι «λεφτά υπάρχουν», δεν κερδοσκοπούμε πάνω στην κρίση, δεν τοκίζουμε στην απελπισία του κόσμου. Με άλλα λόγια, διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ, που μας έφερε στην κρίση. Διαφέρουμε από την Αριστερά που ελπίζει, περιμένει και τρέφεται από την κρίση, χωρίς να προτείνει τίποτα. Την Αριστερά που δεν έχει δει τα σφάλματά της και, από κεκτημένη ταχύτητα, συνεχίζει να μας κουνά το δάχτυλο. Διαφέρουμε κι από μικρότερα κόμματα, που δεν είναι αριστερά, αλλά κι αυτά παίζουν με την απελπισία του κόσμου. Και το χειρότερο, προσπαθούν να δώσουν φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ. Λειτουργούν ουσιαστικά σαν σωσίβια του ΠΑΣΟΚ. Αλλά άδικα πασχίζουν. Εμείς έχουμε μήνυμα αισιοδοξίας και σχέδιο ρεαλιστικό. Με αλήθειες, για να βγούμε από την κρίση. Από την αρχή ξέραμε πού πατάμε και πού πάμε. Δικαιωθήκαμε, όταν λέγαμε ότι η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος. Και τώρα ζητάμε να τροποποιηθεί, να γίνουν τροποποιήσεις ανάπτυξης, για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους της. Μπορούμε διαφορετικά. Για την ακρίβεια, είμαστε διαφορετικοί.

Είμαστε το κόμμα της ευθύνης. Είμαστε το κόμμα της ανάπτυξης. Είμαστε το κόμμα της κοινωνικής συνοχής. Αλλά και το κόμμα που υπερασπίζεται, πάνω απ’ όλα, το εθνικό συμφέρον και την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.

Γύρω, θα ακούσετε πολλούς, ο ένας να κατηγορεί τον άλλον, για το ποιος φταίει που μπήκαμε στην κρίση. Εμείς ξεχωρίζουμε γιατί δείχνουμε πώς θα βγούμε από την κρίση.

Στόχος μας, επίσης, είναι να δείξουμε και να εξηγήσουμε ότι το δύσκολο έργο, που μας περιμένει απαιτεί να έχουμε τα χέρια μας λυμένα. Όχι να διαπραγματευόμαστε κάθε στιγμή, σε κάθε βήμα, με εκείνους που μας έβαλαν στην κρίση. Ζητάμε καθαρή εντολή για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμά μας. Για να μην βρισκόμαστε συνεχώς κάτω από εκβιασμούς των άλλων. Καθαρή εντολή από το λαό. Λυμένα χέρια για να είμαστε μια υπεύθυνη κυβέρνηση. Και για να μπορέσουμε να βάλουμε το πρόγραμμα μπροστά, ούτε το μισό ούτε καθόλου από αυτό. Ολόκληρο το πρόγραμμα. Για να βγούμε από την κρίση.

Στόχος μας, τέλος, είναι να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό. Και να μιλήσουμε, χωρίς μισόλογα, χωρίς ξύλινα λόγια για αυτά που πραγματικά απασχολούν τον κόσμο. Και για την ανάκαμψη και για την ασφάλεια του πολίτη και για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Να ξαναπάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, εκεί που μας κατάντησαν. Να πάρουμε, και πάλι, την κάθε πόλη, τη χώρα στα χέρια μας.

Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή εντολή και πολιτική σταθερότητα. Χωρίς αυτά θα συνεχίσει να πελαγοδρομεί. Αν τα πετύχει αυτά, τότε σίγουρα, σύντομα, θα σηκωθεί όρθια. Δεν θα είναι πια σκυμμένη. Και ύστερα θα αρχίσει να περπατά -όχι να σέρνεται- και ύστερα θα αρχίσει να τρέχει.

Η Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια, συκοφαντήθηκε. Δώστε μας τη δύναμη, δώστε μου τη δύναμη, να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Το μπορούμε. Θέλω να το πιστέψετε ότι το μπορούμε. Όσοι περισσότεροι πιστέψουν στις δυνατότητες της Πατρίδας μας, στις δυνάμεις της Ελλάδας και του Έλληνα, τόσο ταχύτερα θα αποδείξουμε, σε όλους, αυτά που εμείς πιστεύουμε. Και, σε λίγο, θα το πιστεύει όλος ο κόσμος: Ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 17/04/2012 14:26:16

  Πάμε γερά για αυτοδυναμία

 2. avanti avatar
  avanti 17/04/2012 14:59:39

  Ο Πρόεδρος έχει να δώσει τιτάνιο αγώνα πρώτον στο θέμα της ανάπτυξης και καλώς το θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο και δεύτερον στην μείωση του ελλείμματος, όλα τα στελέχη παλαιά & νέα πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα του χωρίς αμφισβητήσεις και παλινδρομήσεις, δεν υπάρχουν περιθώρια πιά, και πρέπει να γίνει σαφές σε κάθε λαϊκιστή & τυχοδιώκτη ότι τα ψέματα τελείωσαν.

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 17/04/2012 16:00:31

  Αντώνη Σαμαρά, βγές και πάρε την Ελλάδα "σβάρνα" απ' άκρου εις άκρον.
  Μίλα στο Λαό ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ.
  Πές του την αλήθεια
  Μίλα απλά, κατανοητά, δίχως την ξύλινη γλώσσα του συστήματος που μας κατέστρεψε.
  Πές πώς βλέπεις την Ελλάδα 2, 5 και 10 χρόνια αππό τώρα, δίχως υποσχέσεις.
  ΔΩΣΕ ΟΡΑΜΑ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ. Γιατί οι ιδέες κινούν τον κόσμο.
  Αντώνη Σαμαρά:
  "ΔΟΣ ΜΟΙ ΠΑ ΣΤΩ, ΩΣ ΕΛΛΗΝ, ΚΑΙ ΤΑΝ ΓΑΝ ΚΙΝΗΣΩ"

 4. Carlos avatar
  Carlos 17/04/2012 16:10:42

  Η Ελλάδα-μάλλον-θα τα καταφέρει..Οι Έλληνες όχι..
  Χωρίς σκωπτική διάθεση τώρα,μόνο στο πολύ στενό και εν υπνώσει κομματικό ακροατήριο μπορούν να γίνουν πιστευτοί ισχυρισμοί όπως
  "..να ανατρέψουμε το κλίμα της απελπισίας και της μιζέριας.."-όταν με την πολιτική που δεσμεύτηκε να εφαρμόσει εγγυάται ακριβώς αυτό..
  "Είμαστε το κόμμα της ευθύνης."-που μόλις έρχεται η στιγμή να υπερασπιστεί την κορυφαία στρατηγική επιλογή του,της αντιθεσης στο μνημόνιο,ανακρούει πρύμναν προδίδοντας τις ελπίδες εκκατομυρίων Ελλήνων για να κερδίσει την εύννοια της Μέρκελ..
  "Για να μην βρισκόμαστε συνεχώς κάτω από εκβιασμούς των άλλων. Καθαρή εντολή από το λαό."-η αποθέωση της υποκρισίας.Η συνομολόγηση στην ακολουθούμενη πολιτική είναι η αποδοχή του πιο ιταμού εκβιασμού που έχει δεχθεί η χώρα και ο λαός της εδώ και έναν αιώνα.Και τον αποδέχτηκε ήδη..

  "Δικαιωθήκαμε, όταν λέγαμε ότι η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος. Και τώρα ζητάμε να τροποποιηθεί, να γίνουν τροποποιήσεις ανάπτυξης, για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους της."-Και για να τελειώνουμε με αυτή την παρωδία,μια χαρά επιτυχημένη είναι η συνταγή του μνημονίου-στην εξαθλιώση και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων στόχευε και αυτό θα επιτύχει-ακόμα δεν είδαμε τίποτα.Όσοι έζησαν στην μετασοβιετική Ρωσσία και πρώην Σοβιετία έχουν μια ιδέα..Περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης δεν υπάρχουν και μόνη ελπίδα είναι η γενικευμένη και αναπόδραστη κατάρρευση του ευρωπαικού πειράματος να έρθει μια ώρα αρχύτερα μήπως και σωθούμε..

  • avanti avatar
   avanti @ Carlos 17/04/2012 16:41:34

   Με καλή διάθεση θέλω να ρωτήσω τι σχέση έχει η μετα-σοβιετική Ρωσία με την Ελλάδα του σήμερα ή και του αύριο ... μήπως και εκεί οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ έπερναν τρεις & τέσσερις χιλιάδες ευρώ τον μήνα από τα 55 και τα έχασαν, ή μήπως χάθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις? Μήπως και εκεί ήταν χιλιάδες οι " μαϊμού " ανάπηροι? Μήπως ήταν και εκεί χιλιάδες οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πατούσαν ποτέ στην εργασία τους? Τελικά σε αυτή τη χώρα τι θέλουμε να αλλάξει και τι όχι? Μήπως μας καλοάρεσε που έτρεχε ασυγκράτητο το δανεικό χρήμα χωρίς περίσκεψη (ούτε κουβέντα για τους κάθε είδους ιδεολόγους άκηδες........) και χωρίς πρόγραμμα. Δυστυχώς έχει έρθει η ώρα του λογαριασμού, το κράτος μας θα πρέπει να ξοδεύει σύμφωνα με τα έσοδά του, αφού προηγουμένως περιορίσει τα ελλείμματα..... ναι, είναι δύσκολο και σκληρό μέχρι να αποφασίσουμε να δουλέψουμε σκληρά. Μέχρι τότε θα μας φταίνε οι "κακοί" άλλοι που μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα ..... ενώ δεν είμασταν "πειραματόζωα " όταν μας πετούσαν το χρήμα και εμείς νομίζαμε ότι είναι τζάμπα.

  • nestrom avatar
   nestrom @ Carlos 17/04/2012 16:57:05

   Sad but true...

 5. Παύλος avatar
  Παύλος 17/04/2012 16:38:05

  Φιλε Carlos,
  Πίστεψέ με, έχεις λάθος άποψη για την -κατ'εμέ- γενναία στάση του Σαμαρά, όταν κλήθηκε να κάνει ένα βήμα εμπρός, προ του γκεμού, ή ... να κάνει "κωλοτούμπα" προς τα πίσω !

  Εσύ, ως γενναίος, θα είχες κάνει ένα βήμα εμπρός, είναι ολοφάνερο!

  Όμως, για την συζήτηση, ας δεχθούμε ότι έκανε λάθος , ότι μας πρόδωσε, όπως μια σύζυγος που μας απάτησε.
  Ξέρεις με τι μοιάζεις σ' αυτήν την περίπτωση;;
  Με τον απατημένο σύζυγο που.......κόβει το "τσουτσούνι" του, για να εκδικηθεί την ......... "άτεμη" σύζυγό του !!!

  • juliet avatar
   juliet @ Παύλος 17/04/2012 17:12:09

   Mοιάζεις με τον απατημένο που αντί να αφήσει τη άπιστη και τον εραστή ,τρέχεις από πίσω .Εχεις σκεφτεί ότι αν μείνεις στο σπίτι σου και διορθώσεις αυτά που σε πονούσαν....το σπίτι θα γίνει από καλύβι -οχυρό.
   Κάρλο ,αυτή που την κοπανάει πάει γιατί της έταξαν πολλά ,τη φτώχεια θέλει δύναμη ,υπερηφάνεια και πολλή δουλειά ,για να την ξεπεράσεις.

  • Αγανακτισμένος γαλάζιος avatar
   Αγανακτισμένος γαλάζιος @ Παύλος 17/04/2012 18:13:07

   Το ζήτημα ήταν αν υπήρχε και υπάρχει γκρεμός...Διότι η Μέρκελ και ο Νταλάρα άλλα λεν εσχάτως για το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ...Όσο για την άπιστη σύζυγo υπάρχουν και οι γκόμενες για να δει τι ...χάνει!

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Αγανακτισμένος γαλάζιος 17/04/2012 20:29:10

    Μα ακριβώς γιαυτό είναι βλακώδες το ......"απονενοημένο" !

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ Παύλος 17/04/2012 18:35:38

   καλό!!!!
   πολυ καλό!!!

 6. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 17/04/2012 18:17:37

  Όταν έχεις δίκιο βγαίνεις και το βροντοφωνάζεις, δεν σου τα βγάζουν με το τσιγκέλι.
  Ο δρόμος θα δώσει την αυτοδυναμία.
  Μην τους χαρίζεστε.
  Ρίξτε τους αλάτι στην πληγή.
  Υ.Γ. Ο αυτοοριζόμενος αρχηγός Καμμένος, επιτέλους βρήκε το άρμα που του έλειπε ως Καίσαρ. ΑΒΕ Καίσαρ-Καμμένε.
  Υ.Γ. 2 Το ΛΑΟΣ είναι έτοιμο για την EUROVISION, με το ποπ-λαικό πλην πατριωτικό άσμα "ΠΑΡΑΔΩΣΟΥ".
  Υ.Γ. 3 Λεωνίδας έξω δεξιά, Αρβανιτίδη (με το τεστ ανα χείρας) τέρμα, Πασχάλης συντονιστής μαζορετών (εδώ τα στιγμιαία λάθη είναι αποδεκτά), Αλέφαντος τι άλλο προπονητής, Μπάρμπα κόφτης, Ψινάκης πασπαρτού εκτός από τέρμα γιατί τα ρουφάει όλα...τα γκολ, μας λείπει ο Ταμτάκος στο ναυτικό, και ο Τσάκωνας υδραυλικός.
  Κλασική Περίπτωση Βλάβης.

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ dikefalosaitos 17/04/2012 22:04:16

   + Ανατολάκης τραυματίας (πνευματικά).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.