#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/10/2010 15:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: “εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ”Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση Παπανδρέου ως “μια κυβέρνηση αληθινά επικίνδυνη” και την “χειρότερη της τελευταίας 35ετίας!” τόνισε: Το ΠΑΣΟΚ “είπε ψέματα για να βγει, διέπραξε απίστευτα σφάλματα αφότου ανέλαβε κι ύστερα διέπραξε και τα αντίθετα απ’ όσα έλεγε πριν! Κι ύστερα άρχισε να στήνει Εξεταστικές Επιτροπές, για να μπορέσει να σταθεί, όχι κυβερνώντας, αλλά διχάζοντας, όχι αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα, αλλά συκοφαντώντας τους αντιπάλους του…”

Συνεχίζοντας την επίθεσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν και έχουν ελλείμματα, αλλά «μόνο η δική μας κυβέρνηση παρέδωσε τα κλειδιά της διακυβέρνησης στην τρόικα και έδεσε χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό».

Τόνισε ότι με το λάθος μίγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση το χρέος θα αυξάνεται συνεχώς και το έλλειμμα δεν θα μηδενισθεί.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τής έχουν ξεφύγει τα έσοδα και οι δαπάνες και είπε χαρακτηριστικά: "Εξαγγέλλουν προϋπολογισμό με πρόσθετους φόρους και περικοπές δαπανών, με ύφεση και με ανεργία στο 15%".

Κατα την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς:

- Αποδόμησε ένα προς ένα τα βασικά σημείας της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ (βλ. Αναλυτικά εδώ: http://www.antinews.gr/?p=64651) λέγοντας ότι «πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ οικονομικής αναποτελεσματικότητας»

- Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό "αναξιόπιστο και αδύναμο που σύρεται από τις εξελίξεις" και ότι εξαπάτησε το εκλογικό σώμα τάζοντας σε όλους λαγούς με πετραχήλια, παρέλυσε τον δημοσιονομικό μηχανισμό και κατέρρευσαν τα έσοδα, ενώ έκανε και αλχημείες φουσκώνοντας το έλλειμμα".

“Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ”

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα μέτρα που θα πάρει η ΝΔ ως κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ύφεσης και την υγιή ανάπτυξη:

Θα μπορούσαμε κι εμείς σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, να αρχίσουμε τις υποσχέσεις. Στην αντιπολίτευση είμαστε. Τσάμπα είναι…
Αλλά εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.
Το είπα άλλωστε στη Θεσσαλονίκη:
Δεν πρόκειται να υποσχεθώ τίποτε που η χώρα δεν αντέχει.
Έχουμε όμως δεσμευτεί σε λίγα, αλλά κρίσιμα πράγματα:
* Θα πάρουμε μέτρα τόνωσης της οικονομίας, χαμηλού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους. Η αντιμετώπιση της ύφεσης είναι υψίστη προτεραιότητα.
* Θα πείσουμε τους δανειστές μας ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Ήδη βλέπουν ότι το Μνημόνιο δεν περπατάει.
* Θα αποκαταστήσουμε τις συντάξεις των 700 ευρώ. Κι έχουμε προσδιορίσει από πού θα κόψουμε σπατάλες για να ακυρώσουμε αυτή την απαράδεκτη αδικία. Δεν θα εκτροχιάσουμε τη μείωση του ελλείμματος. Αλλά δεν θα αφήσουμε να την πληρώσουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
* Θα καταργήσουμε το νόμο για τη μετανάστευση, που μετατρέπει την Ελλάδα σε πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών απ’ όλο τον κόσμο και προς όλη την Ευρώπη.
* Θα προχωρήσουμε σε ανατροπές των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Κι εδώ «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Θα δημιουργήσουμε, λοιπόν, μια επιτελική και ευέλικτη κυβέρνηση χωρίς «συναρμοδιότητες». Αυτό, άλλωστε, είναι μεγάλη τομή που δεν την απαγορεύει το Μνημόνιο. Αλλά μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα και στην ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και στην αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης δημόσιας περιουσίας. Που θα την προωθήσουμε άμεσα και κατά προτεραιότητα.
* Θα επανενεργοποιήσουμε επενδυτικά σχέδια που ήταν ώριμα και διακόπηκαν τον τελευταίο χρόνο από το ΠΑΣΟΚ. Και θα προωθήσουμε κι άλλα. Δίνοντας άμεση προτεραιότητα στις Άμεσες Επενδύσεις, όχι μόνο από το Εξωτερικό κι όχι μόνο τις «πολύ μεγάλες». Ώστε να υπάρξει το γρηγορότερο Ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Κι ώστε να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά. Γιατί μόνο έτσι θα επιτύχουμε τη μακροχρόνια δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας.
Όλα αυτά δεν επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό, δεν ανακόπτουν τη μείωση του ελλείμματος, αλλά αναζωογονούν την αγορά. Φρενάρουν την ύφεση. Και επιτρέπουν να αυξηθούν με υγιή τρόπο τα έσοδα του δημοσίου.
Από φόρους μιας οικονομίας που ανακάμπτει.
Όχι από τις σάρκες μιας οικονομίας που αργοπεθαίνει…
* Θα αποκαταστήσουμε τον εθνικό χαρακτήρα του υπουργείου Παιδείας. Όπως επιτάσσει σαφώς και το Σύνταγμα. Και θα αναβαθμίσουμε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης…Αποκαθιστώντας τα Πανεπιστήμια ως χώρους διδασκαλίας και έρευνας. Αναβαθμίζοντας και την ποιότητα της εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια.
* Θα ενισχύσουμε τις «κόκκινες γραμμές» της Εξωτερικής μας Πολιτικής. Θα αναδείξουμε και τις «γαλάζιες γραμμές»: τις θετικές επιδιώξεις της Ελλάδας, για διεθνή ρόλο. Δεν θα πάμε σε διαπραγματεύσεις από θέση αδυναμίας. Θα μετατρέψουμε την Ελλάδα από χώρα που συνεχώς ζητάει «προστασία» σε χώρα που παίζει ρόλους, που αυξάνει το εκτόπισμά της και την ακτινοβολία της.
Από το «λεφτά υπάρχουν» στο «μαζί τα φάγαμε»

Κλείνοντας την ομιλία του κ. Σαμαράς είπε:

Θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε αυτό τον ένα χρόνο ΠΑΣΟΚ με πέντε λέξεις: Από το «λεφτά υπάρχουν» που διακήρυσσε πέρσι τέτοιον καιρό, μέχρι το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε» που ακούσαμε πριν λίγες μέρες. Από το απόλυτο ψέμα εξαπάτησης του λαού, όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, στον υπέρτατο κυνισμό, όταν βρέθηκε στην Κυβέρνηση… Προχθές η Γερμανία βράβευσε τον Πρωθυπουργό για την «ειλικρίνειά» του! Πολύ σύντομα θα τον «ανταμείψει» και ο Ελληνικός λαός. Για την «ειλικρίνειά» του ασφαλώς. Βεβαίως! Ιδιαίτερα για εκείνο το «λεφτά υπάρχουν»…

Εμείς στον αθεράπευτο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ αντιτάσσουμε μια μόνο λέξη:
Ελπίδα! Χειροπιαστή και ρεαλιστική Ελπίδα.
Σήμερα όλη η Ελλάδα αγκαλιάζει το μήνυμα της Ελπίδας.
Πολύ σύντομα θα το στείλει κι ο λαός με τη σειρά του το μήνυμά του...
Εκεί που πρέπει!
Με την ευκαιρία των εκλογών που έρχονται.
Ψηφίζοντας τις ελπίδες του, όχι τους φόβους του…
Και θα πάρει ξανά ο λαός τη μοίρα του στα χέρια του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. cha_ka_chan avatar
  cha_ka_chan 05/10/2010 15:51:23

  Ο υποψήφιος περιφεριφερειάρχης Θεσσαλίας της Ν.Δ Αγοραστός και η «αγοραστή» θέση της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας….

  Τριαντατέσσερις ημέρες απομένουν μέχρι τον πρώτο γύρο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τους αντιπεριφερειάρχες των Θεσσαλικών νομών!
  Πολλά ακούγονται για το όργιο της διαπλοκής (η φτώχεια φέρνει γκρίνια, λέει ο σοφός λαός), αλλά στη Λάρισα, τα πράγματα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο...
  Με πρόσχημα ένα γκάλοπ, σε συνθήκες εξόφθαλμα κατευθυνόμενες, ρίχτηκαν στην κυριολεξία στον καιάδα της κομματικής απαξίωσης, η πρώτη, μετά τον υποψήφιο περιφερειάρχη, πολιτευτής του νομού και υποψήφια βουλευτής για τρεις φορές, ο γενικός γραμματέας της Νομαρχίας Λάρισας και επί σειρά ετών αντινομάρχης, και ο επίσης πολιτευτής, πέμπτος στην κατάταξη στις τελευταίες εκλογές και πρόεδρος, επί τρεις θητείες, του Τ.Ε.Ε. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας .
  Και οι τρεις τους έχουν ένα κοινό σημείο : Στήριξαν το σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
  Και η προσφορά τους αγνοήθηκε δεόντως !
  Για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, έχει ήδη επιλεγεί, τυπική είναι εντός των επομένων ωρών η ανακοίνωση, μια από τους σημερινούς αντινομάρχες και εξ απορρήτων του σημερινού Νομάρχη Λάρισας.
  Ο σκοπός προφανής : Το στήσιμο του μηχανισμού για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νομάρχη ως υποψήφιου βουλευτή μελλοντικά.
  Τα προσόντα της; Ας αναζητηθούν στα καφενεία και τα μπαράκια της Λάρισας ...
  Η επιλογή της, μαζί με την επιλογή του υποψήφιου Δημάρχου Τζανακούλη και του υποψήφιου περιφερειάρχη Αγοραστού, έχει ένα κοινό σημείο : Τη στήριξή της, κατά τις εσωκομματικές εκλογές, στην κ. Μπακογιάννη.
  Και η «προσφορά» της αξιολογήθηκε δεόντως ...Το τρίο έκλεισε ...
  Περιφέρεια Θεσσαλίας, Αντιπεριφέρεια (=Νομαρχία) και Δήμος Λαρισαίων, ουσιαστικά «παραδίνονται» στο Μητσοτακέϊκο.
  Αντώνη Σαμαρά !
  «Το κατά λάθος λάθος μπορεί να σε οδηγήσει και σε αλλά επόμενα, δεν σε επαναφέρει όμως στο σωστό ποτέ.»
  Μέχρι εδώ, για την «αυτοκτονική προδιάθεση» ορισμένων, μπορεί κανείς να αντιδράσει ή και να αδιαφορήσει. Δεν είναι άλλωστε και η πρώτη φορά ....
  Στην «αιμοδοσία» όμως, των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που έγινε ως αντάλλαγμα για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη και μόνο ένα δυνατό ...STAFF, όπως έντονα φημολογείται στο νομό, θα μπορούσε να προσφέρει, κανείς δε μπορεί να το αποδεχτεί στο κόμμα των «αξίων» και των «αξιών». Και θα αντιδράσει....
  Σίγουρα, γιατί «οι δυνάμεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί ένα καρπούζι τον Αύγουστο είναι κατά πολύ ανώτερες απ' τις άλλες που συντρέχουν για να συντελεσθεί ένα κακούργημα σε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Κουράγιο χρειάζεται.»

 2. loretta avatar
  loretta 05/10/2010 15:54:25

  ...τωρα πηραν μπροστα οι μηχανες....σε λιγο θα βγει ο οδοστρωτηρας.

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ loretta 05/10/2010 22:27:09

   Ακολουθεί ο καταβρεχτήρας του δήμου για να συνέλθουν μερικοί από την υπερθέρμανση των προσδοκιών.

 3. nick avatar
  nick 05/10/2010 16:02:36

  Πολύ καλός ο Πρόεδρος και σήμερα...

 4. δρόμος avatar
  δρόμος 05/10/2010 16:04:23

  οι φάτσες του ακροατηρίου ολίγον ζεματισμένες, ή μου φάνηκε?

 5. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/10/2010 16:08:14

  Έρχονται ωραία πράγματα. Προσδεθείτε και μην καπνίζετε.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/10/2010 16:35:18

   Α, ήμαρτον...
   Όχι και εσύ.
   Ένα τσιγάρο μετά...είναι από τις "καλές" συνήθειες...

 6. Factorx avatar
  Factorx 05/10/2010 16:12:17

  Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά και την μετωπική επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.

  Ο κ. Σαμαράς δεν έχει αντιληφθεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί την κατάσταση, στην οποία άφησε η ΝΔ τη χώρα, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής χαρακτηρίζοντας τον κ. Σαμαρά «αμετανόητο».

  «Δέσμιος του κομματικού του παρελθόντος, ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ τα είχαν όλα καλώς καμωμένα. Έρχεται σήμερα για να συνεχίσει το 'έργο' τους. Έρχεται σήμερα, αμετανόητος, ο κ. Σαμαράς ενώπιον του ελληνικού λαού να προτείνει δήθεν λύσεις. Προτείνει ένα 'άλλο μείγμα πολιτικής' τόσο αόριστο και γενικό, που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται. Ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή μηδενίζει, με τρόπο μαγικό, το έλλειμμα και μάλιστα χωρίς θυσίες, εξαλείφοντας την ύφεση. Αυτά είναι τα μαγικά, για τα οποία δεν μπορεί ούτε καν την παράταξή του και τα στελέχη του να πείσει ο κ. Σαμαράς» ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

  Συνεχίζοντας τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προώθησε σε έναν χρόνο αλλαγές «που κανείς ποτέ δεν τόλμησε μεταπολεμικά». Ανορθώσαμε -είπε- την χαμένη μας διεθνή αξιοπιστία, βρήκαμε τη φωνή μας, συνομιλούμε, προτείνουμε και διαπραγματευόμαστε και πάλι ισότιμα στη διεθνή σκηνή.

  «Η χρονιά που μας πέρασε ήταν μόνο το πρώτο βήμα προς μια διαφορετική Ελλάδα, ανταγωνιστική, δίκαιη, με επιτελικό κράτος, φιλικό προς του πολίτες. Απέναντι στις 'χειροπιαστές ελπίδες' του κ. Σαμαρά και της ΝΔ, εμείς προτάσσουμε τις ρεαλιστικές, συνεπείς και αποτελεσματικές πολιτικές μας και τη δίψα των πολιτών μας για ουσιαστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς» συνέχισε.

  Καταλήγοντας ανέφερε: «Επιτέλους ας σεβαστεί η ΝΔ, έστω και τώρα, τον ελληνικό λαό και να μην τον παραπλανά με ψευτοδιλήμματα και δήθεν μαγικές λύσεις».

  • loretta avatar
   loretta @ Factorx 05/10/2010 16:14:52

   ....χαχαχαχα μαρεσει ο τζον μποι που προσπαθει....

 7. Yδροκερος avatar
  Yδροκερος 05/10/2010 16:20:20

  Το βουνό του χρέους ,φέρνει βουνό φόρων η ύφεση φέρνει έλλειμα, το έλλειμα ύφεση και ο φαύλος κύκλος γίνεται σπιράλ θανάτου για την οικονομία και την ελ.κοινωνία . Εχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία των ευρωπαϊκών λαών πιό αποτυχημένη κυβέρνηση με ακόμα πιό αποτυχημένο πρωθυπουργό ;

 8. KRIOS avatar
  KRIOS 05/10/2010 16:20:38

  Μόνος του και όλοι τους. Ότι και να κάνουν, ότι και να πουν ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ φορά βγαίνει αληθινός....

 9. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 05/10/2010 16:32:20

  Τα κεφάλια μέσα και δουλειά ξέρουμε όλοι τι σκ@τά είναι το ΘΑΣΟΚ. Το θέμα είναι Αντώνη ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να βγει η χώρα από το μάτι του κυκλώνα.

  Υ.Γ. Δεν ακούω να λες πολλά Αντώνη για την pαγκοσμιοποίηση του giorgos γιατί δεν το σηκώνεις το θέμα;

 10. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 05/10/2010 17:05:55

  Ο κ. Καρατζαφέρης εποισκέφθηκε τον κ. Εβερτ και συζήτησαν για την ενότητα της Κεντροδεξιάς.

  Τόσο πολύ φοβάται ο κ.Καρατζαφέρης για το πολιτικό του μέλλον που αναζητά εναγωνίως στέγη;

  Δυο-τρείς εμφανίσεις έκανε ο Αντώνης Σαμαράς και άρχισαν να ψάχονται.
  Που να ξέρουν τι τους περιμένει.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Κώστας Ροδινός 05/10/2010 17:10:40

   Ο εβερτ κατάλαβε με ποιόν συναντήθηκε ή νόμιζε ότι έβλεπε τον μπομπ σφουγγαράκη live;;;

   • Tassos avatar
    Tassos @ Ηλίας 05/10/2010 18:37:16

    Κακό αλλά καλό!

 11. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 05/10/2010 17:25:30

  Το πρώτο πράμα που πρέπει να κάνετε κ. Σαμαρά, είναι ένα: ΚΑΘΑΡΣΗ

  Αλλιώς δεν θα πάμε πολύ μακριά.

  Κάθαρση και δικαιοσύνη.

  Ολος ο μηχανισμός διαφθοράς, διαφθορείς και διαφθειρόμενοι, είναι στη θέση τους. Εκείνοι με τα ΦΡΑΓΚΑ από πίσω και οι άλλοι οι πρόθυμοι από μπροστά, για οποιαδήποτε υπηρεσία, με τα χέρια απλωμένα. Κάτω και πάνω απ' το τραπέζι.

  Που θα πάμε με αυτούς;
  Τι όνειρα να κάνουμε όσο δεν είναι ξεδοντιασμένοι;

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Γιατί να μας ξαναδανείσουν οι ξένοι όταν βλέπουν ότι όλο αυτό το βασίλειο της διαφθοράς ζει και βασιλεύει. Ανοίξτε τους λογαριασμούς ΟΛΩΝ όσοι υπηρέτησαν σε υπουργικές, βουλευτικές, κλπ θέσεις όπως γενικοί γραμματείς, ΔΣ δημοσίων επιχειρήσεων, δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια, από το 1981. Και πρώτα πρώτα των δικαστών.

  • Επαγρυπνών avatar
   Επαγρυπνών @ Θραξ Αναρμόδιος 05/10/2010 19:29:44

   Να αγιασεις ανθρωπε μου!Αυτα φωναζω κι εγω τοσο καιρο.

   Απο εκει και περα να ξερει ο αντωνης οτι καποιοι θα διναμε τα παντα χωρις κανενα απολυτως αντιτιμο για να αναγεννηθει η ελλαδα!

   Προσωπικα πιστευω πως τα εχει ολα στο σχεδιο αλλα δεν ηρθε ακομα η καταλληλη ωρα!

   Και ποιον να εμπιστευθει ο ανθρωπος οταν σε τουτη την κοινωνια η διαφθορα και η διψα για εξουσια εχει γινει εθνικο σπορ!

 12. athamas avatar
  athamas 05/10/2010 17:46:40

  Ο Αντώνης τα χώνει άγρια!
  Και πολύ γουστάρω για νάμαι ειλικρινής.. μα πάρα πολύ λέμε!
  Από εποχής αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή έχω να ακούσω πολιτικό να τα χώνει έτσι.
  Άντε κι απ το στόμα του και στου Θεού τ' αυτί!
  Να τα δούμε *και* έργα!
  Και σύντομα... χτές αν γίνεται!

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ athamas 05/10/2010 20:37:48

   Σωστός!
   Γιατί και όταν ανήλθε ο Μητσοτάκης στην εξουσία, το πρώτο που φρόντισε να μας πεί ήταν να μην φαντασθούμε καν όχι να "διώξουμε" τους πασόκους, αλλά να μην τους ...στενοχωρήσουμε . Συναίνεση και πάλι συναίνεση ήταν η οδηγία του. Το αυτό συνέβη και επί Καραμανλή Β΄.

 13. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 05/10/2010 18:07:18

  Οργώνει την Ελλάδα ο πρόεδρος. Αύριο Τετάρτη θα είναι στη Φθιώτιδα και Πέμπτη Κορινθία. Παρασκευή-Σάββατο θα περιοδεύσει σε όλη την υπόλοιπη περιφέρεια Πελλοπονήσου για να στηρίξει τον Δ.Δράκο. Ας είμαστε στο πλευρό του να του δίνουμε δύναμη. Μας χρειάζεται

 14. kiki avatar
  kiki 05/10/2010 18:33:46

  Θα αναλαβουμε και μονοι μας ,να κανουμε καμμια καλη πραξη,σαυτη την ζωη.Μην αφηνουμε ολοι την δουλεια,στην κυβερνηση.
  Στο ξεκαθαρισμα εννοω,να ριξουμε και καμμια σφαλιαρα,οπου μπορουμε,αλλωστε εγω το εχω ταξει.
  Φαηλε εγραψες περι πικρας. Προσωπικη πικρα δεν εχω,οργη εχω,γιατι αυτους που ανεφερα ,δεν τους ειχα σε καμμια εκτιμηση,και τον τεως υπερυπουργο τον ξερω απο χρονια,οποτε ηξερα,περι τινος προκειται,γλιτσα.
  Ελπιζω να παρει φορα ο Αντωνης,πιο δυνατα,πιο δυναμικα,ενα καλεσμα ολοι μαζι,εκει μπροστα στο κτηριο των πουλημενων,και μην φοβαστε ο τρομος που θα τους πιασει θαναι τετοιος που δεν θα σκεφτουν να βαλουν προβοκατορες.

 15. Aytaaaaa! avatar
  Aytaaaaa! 05/10/2010 18:43:56

  Ω Μνημοσύνη, μέμνησο όσων του ΜνηΜονίου λησμονούν ότι ήσαν Μνηστήρες. ώστε στις εκλογές, εμείς Ευμνήμονες, να τους κάνουμε το ΜνημόΣυνο!

  Μνημην έχω να θυμάμαι τους Μνηστήρες του Μνηνονίου και, προπαντός, την Μνηστή Ντόρα!
  Κομμένη με τους “αΜνήστευτους, Τάχα Ανεξάρτητους”, που θα ζητήσουν την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές!
  Καμμιά ψήφο στους εκλεκτούς των Μνηστήρων και της Ντορελόπης τους!
  Που θα πρεπει να δηλώσουν πριν τισ 7 ΝΟεμβρίου, τι θα κάνουν και με ποιόν θα πάνε, μετά! Στις 15 !!!!!!!
  Καταλαβατε Μητρόπουλε, Δημαρά και λοιπα Οχυρά;

 16. Jimmy L avatar
  Jimmy L 05/10/2010 18:44:57

  Ρωτησε κανεις τον Προεδρο εαν ειναι Πασοκ??Εαν δεν τον ρωτησε κανεις προς τι η απαντηση""εμεις δεν ειμαστε Πασοκ""??

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ Jimmy L 05/10/2010 22:23:57

   Ξόρκι είναι.

 17. Αρετή avatar
  Αρετή 05/10/2010 20:02:35

  Δεν είναι κορώνα, είναι γράμματα. Το νόμισμα είναι το ίδιο.

 18. Βαρδας Θεοδωρος avatar
  Βαρδας Θεοδωρος 05/10/2010 20:16:02

  ΣΕΛΠΕ: Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού απουσιάζει η λέξη "ανάπτυξη"
  05/10/2010 12:26:00 Greek Money
  Μέγεθος γραμμάτων:


  Ο ΣΕΛΠΕ από τον Νοέμβριο του 2009 είχε επισημάνει την ανάγκη υιοθέτησης μέτρων για τον έλεγχο της δημοσιονομικής κρίσης με στόχο την αποφυγή διεθνούς οικονομικού ελέγχου.
  Οι καθυστερήσεις και οι άστοχοι χειρισμοί της κυβέρνησης οδήγησαν στην υπογραφή του μνημονίου. Τον Μάιο του 2010 μετά την υπογραφή προτείναμε εκ νέου την ανάγκη υιοθέτησης ενός μίγματος μέτρων σταθεροποίησης και ανάπτυξης, όπως τη μείωση της κρατικής σπατάλης, τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και την υιοθέτηση άμεσων αντισταθμιστικών μέτρων ανάκαμψης μηδενικού δημοσιονομικού κόστους και στην συνέχεια ανάπτυξης της οικονομίας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση προχώρησε σε μέτρα μονόπλευρης λιτότητας, υπερφορολογώντας εκείνους οι οποίοι μονίμως πληρώνουν φόρους, μισθωτούς, συνταξιούχους, ιδιοκτήτες ακινήτων, και οργανωμένες επιχειρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένας νέος κύκλος λιτότητας και για το 2011 και το 2012, και αύξηση του δημοσίου χρέους από 110% το 2009 σε 149% το 2014.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού απουσιάζει η λέξη "ανάπτυξη". Η προβλεπόμενη μείωση του ελλείμματος στο 7% του ΑΕΠ συνεπάγεται νέους φόρους 6,7δις ευρώ με περικοπές σε μισθούς, κατανάλωση, ασφάλιση και επιδοτήσεις, βασίζεται επίσης στην αύξηση του ΦΠΑ, την περαίωση, την αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών, την τακτοποίηση ημιυπαίθριων κα.

  Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θυσιάζεται με περικοπή 300 εκατομμυρίων ευρώ και τις δαπάνες του ΠΔΕ να πέφτουν στα 8,7 δις ευρώ.

  Οι επιχειρήσεις είναι αυτές που καλούνται να σώσουν τα δημόσια ταμεία με έκτακτη εισφορά 1 δις ευρώ και κλιμάκωση φόρων ανάλογα με το ύψος των κερδών.

  Η αναλογία από την άλλη έμμεσων και άμεσων φόρων είναι εξαιρετικά άδικη και παραμένει στο 2:1.
  Εν τω μεταξύ η αγορά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και η ανεργία αυξάνει. Ζητούμε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το μίγμα της οικονομικής της πολιτικής. Να σταματήσει την επιβολή νέων φόρων, να προχωρήσει στην αύξηση των εσόδων αποκλειστικά και μόνο με την άμεση περικοπή της δημόσιας σπατάλης και την άμεση υιοθέτηση σε πρώτη φάση μέτρων ανάκαμψης και εν συνεχεία μέτρων ανάπτυξης της οικονομίας. Η συνέχιση του ίδιου μίγματος οικονομικής πολιτικής οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση τις αγορές εμπορευμάτων, υπηρεσιών και εργασίας καθώς και σε δραματική αύξηση των λουκέτων των επιχειρήσεων και της ανεργίας, απειλώντας με πλήρη κατάρρευση την οικονομία της χώρας. Τα ευνοϊκά σχόλια κάποιων ανεύθυνων φωνών από το εξωτερικό δεν αρκούν για βελτίωση των οικονομικών συνθηκών. Η εμπιστοσύνη στην Ελληνική οικονομία φαίνεται μόνο από την διάθεση των υπευθύνων αγορών να ρισκάρουν αγοράζοντας Ελληνικά κρατικά ομόλογα με χαμηλά επιτόκια. Δυστυχώς με επιτόκια μεγαλύτερα από 10% η εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελληνική οικονομία είναι φανερό ότι δεν υφίσταται και θα αποκατασταθεί μόνο αν οι αγορές πεισθούν ότι υπάρχουν σοβαρές προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας.


  Με εκτίμηση

  για τον ΣΕΛΠΕ

  Θεόδωρος Κ. Βάρδας

  Πρόεδρος του ΔΣ

 19. rally monkey avatar
  rally monkey 05/10/2010 22:52:47

  Σαμαράς: “εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ”
  ..κακως
  γιατι ουτε και αυτοι που κυβερνουν ειναι ενω οσοι τους ψηφιζουν δεν το'χουν καταλαβει..
  το προβλημα παραμενει - ο Σαμαρας αγνοει τα παραπανω

 20. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 06/10/2010 11:18:32

  Δηλαδή Αντωνακη τι είσαι;
  Μας δουλεύεις Αντωνάκη;
  Εγώ έχω να πω το εξής, στις εκλογές θα δείτε τα χαϊρια σας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.