#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2011 20:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: εκλογές για μια νέα μεταπολίτευσηΖητάμε εκλογές για μια νέα μεταπολίτευση, για το μεγάλο άλμα σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Κάποτε σας είχα πει, ότι θα ’ρθει στιγμή που οι άλλοι θα βιάζονται να κυβερνήσουμε περισσότερο απ’ ό,τι βιαζόμαστε εμείς οι ίδιοι, πρόσθεσε ο Α. Σαμαράς και συνέχισε

Εκλογές, που εμείς ήδη ζητάμε, δεν θα γίνουν επειδή τις ζητάμε εμείς.

Θα γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές. Από τις αντιφάσεις του ή από τις τύψεις του ή κι από τα δύο…

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Ο λαός πρέπει πια να δώσει τη λύση.

Και θέλω όλοι σας να είστε κοντά στο λαό, να του μεταφέρετε το μήνυμά μας, να τον στηρίξετε στις δύσκολες στιγμές.

Το ΠΑΣΟΚ σπαράσσεται και καταρρέει.

Εμείς μένουμε όρθιοι και ενώνουμε το λαό γύρω μας.

Κι ο λαός πολύ σύντομα θα κάνει τη μεγάλη επιλογή του.

Και το μεγάλο άλμα σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό!

Και σε μια νέα Μεταπολίτευση!

Γι’ αυτό και ζήτησα εκλογές.

Έχετέ μου εμπιστοσύνη.

«Το ΠαΣοΚ πίεσε τον Παπανδρέου να υπαναχωρήσει»

Αναφερόμενος στις χθεσινές συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Σαμαράς αποδόμησε την κυβερνητική προπαγάνδα και εξήγησε γιατί ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη ευθύνη για το ναυάγιο των συνομιλιών , λέγοντας ότι έχασε μία ιστορική ευκαιρία διότι «δεν άντεξε τις πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός του όσων είναι γαντζωμένοι στην εξουσία».

Στις συζητήσεις με τον κ. Παπανδρέου -είπε ο πρόεδρος της ΝΔ- «διαφωνίες δεν αναφάνηκαν, σημεία τριβής δεν υπήρξαν». Όμως, την τελευταία στιγμή, όπως είπε, ο πρωθυπουργός υπαναχώρησε.

Χθες, ο Πρωθυπουργός μου πρότεινε να στηρίξουμε από κοινού μια κυβέρνηση σωτηρίας.

Το είδα ως μια ιστορική ευκαιρία. Να πάμε όλοι μαζί και να διαπραγματευθούμε την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, που θα επιτρέψει και στην Ελλάδα να φανεί συνεπής με τις υποχρεώσεις της και στους δανειστές να πάρουν τα χρήματά τους και στην Ελλάδα να βγεί από την κρίση και στην Ευρώπη να ξεπεράσει το πρόβλημα που η ελληνική κρίση δανεισμού έχει δημιουργήσει.

Το είδα ως ιστορική ευκαιρία. Και πρότεινα στον κ. Παπανδρέου να πάμε για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Όχι για να χαλαρώσουμε την προσπάθεια που κάνει η χώρα. Αλλά για να γίνει πιο αποτελεσματική η προσπάθεια που κάνει η χώρα. Ο κ. Παπανδρέου δεν αρνήθηκε την πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση. Κάθε άλλο…(ΣΣ, ο κ. Παπανδρέου προτίμησε τον όρο «συνδιαπραγμάτευση»)

Ύστερα του υπογράμμισα ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός. Γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη και της κοινωνίας και της αγοράς. Κι ότι πρέπει να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Κι αυτό το δέχθηκε. Όμως, λίγο αργότερα, μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι … μου το πρότεινε ο ίδιος. Σημασία, βέβαια, εκείνη τη στιγμή, δεν είχε ποιος το πρότεινε. Αλλά το ότι ο κ. Παπανδρέου αποδεχόταν να παραιτηθεί…

Αυτά ήταν τα βασικά που συζητήσαμε χθες. Διαφωνία για τη διάρκεια μιας τέτοιας κυβέρνησης, όπως είπε εκείνος απόψε, δεν προέκυψε!

Εγώ πράγματι, υποστήριξα ότι πρέπει να έχει σαφή αποστολή την επαναδιαπραγμάτευση και μόλις την επιτύχει να οδηγηθούμε ομαλά σε εκλογές. Εκείνος μου απάντησε ότι δεν μπορεί να είναι πολύ βραχύβια, διότι τότε θα έχουμε από την πρώτη στιγμή μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, πράγμα που θα κάνει κακό στην Οικονομία. Εγώ αποδέχθηκα – επαναλαμβάνω αποδέχθηκα! – τη λογική αυτού του επιχειρήματος και έμεινα με την εντύπωση ότι θα μπορούσαμε να βρούμε μια «χρυσή τομή», όσον αφορά τη χρονική διάρκεια.

Έθεσα επίσης – εκτός από τα οικονομικά - το θέμα κατάργησης του Νόμου για την Ιθαγένεια - για τους Μετανάστες - που ψήφισε πέρσι το ΠΑΣΟΚ. Με τη λογική ότι δεν μπορεί την ώρα που προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την ελληνική οικονομία, να προσελκύουμε καραβάνια λαθρομεταναστών, από χώρες τις περιοχής που βρίσκονται σε αναβρασμό. Δεν μπορούμε να σταθεροποιήσουμε οικονομικά μια χώρα που αποσταθεροποιείται κοινωνικά απ’ έξω! Κι αυτό το έθεσα για να διευκολυνθεί το έργο – για να μην υπονομευτεί το έργο – της κοινής προσπάθειας που επρόκειτο να αναλάβουμε. Και με την πεποίθηση ότι το ζητά πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ακόμα κι από τους ψηφοφόρους του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά συζητήσαμε σε γενικές γραμμές. Πρέπει να σας πω ότι διαφωνίες δεν αναφάνηκαν σε αυτό το επίπεδο. Ασφαλώς υπήρχαν πολλά που επρόκειτο να ρυθμιστούν στη συνέχεια, αλλά σημεία τριβής δεν υπήρξαν.

Όλα έδειχναν ότι ήταν πράγματι, μια ιστορική ευκαιρία.

Αλλά συνέχεια δεν υπήρξε. Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Παπανδρέου με ειδοποίησε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η πρωτοβουλία αυτή.

Απέρριψε μόνος του, αυτό που είχε προτείνει ο ίδιος ή είχε αποδεχθεί ο ίδιος!

Και το βάφτισε «διαρροή»!

Ποια «διαρροή»; Μα η πρώτη δημόσια επιβεβαίωση της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο χθες το απόγευμα!

Και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μάθαιναν στον αέρα – κυριολεκτικά – αυτά που δημόσια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωνε.

Τελικά ο κ. Παπανδρέου υπαναχώρησε.

Κι έτσι χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία. Για αληθινή συναίνεση όχι μόνο μεταξύ των κομμάτων. Αλλά ανάμεσα στα κόμματα και την κοινωνία. Που αυτά ακριβώς επιθυμούσε: να πάμε και να τα διαπραγματευθούμε όλοι μαζί…

Και χάθηκε αυτή η ευκαιρία, γιατί ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δεν άντεξε τις πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματός του, όσων είναι γαντζωμένοι με την εξουσία. Κι έγινε ο ίδιος αιχμάλωτός τους.

Κι έτσι η κοινή πρωτοβουλία για τη σωτηρία της Ελλάδας, μετατράπηκε, σε λίγες ώρες, σε αγωνιώδη διάσωση της ΠΑΣΟΚικής εξουσίας…

Για μια ακόμα φορά, ο κ. Παπανδρέου κινείται μόνο «επικοινωνιακά».

Ζητάει συναίνεση και κατηγορεί την Αντιπολίτευση, την ώρα που δικοί του βουλευτές παραιτούνται με βαριές κατηγορίες σε βάρος του.

Την κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματός του ας μη προσπαθεί να τη χρεώνει στην Αντιπολίτευση. Έλεος πια!

Και κάτι ακόμα:

Μέχρι τώρα μας έκανε εκκλήσεις για συναίνεση. Δεν μας έλεγε σε τι είδους «συναίνεση».

Εμείς διευκρινίζαμε ότι συναίνεση στο λάθος, στη λάθος πολιτική δεν μπορούσαμε να δώσουμε. Συναίνεση μπορούσαμε να δώσουμε στη διόρθωση του λάθους. Στην αλλαγή Πολιτικής με επαναδιαπραγμάτευση.

Άλλωστε, αυτό, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με πήρε τηλέφωνο και μου το πρότεινε: Δηλαδή κυβέρνηση σωτηρίας, ώστε από κοινού να επιτύχουμε νέα διαπραγμάτευση τόσο των όρων του Μνημονίου όσο και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Δεν χρειάστηκε καν να του το θέσω εγώ ως όρο…

Άλλωστε ό ίδιος το παραδέχθηκε πριν λίγη ώρα από κοντινή αίθουσα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. arlecchino avatar
  arlecchino 16/06/2011 20:30:59

  Πρόεδρε, και εμπιστοσύνη έχουμε στο πρόσωπό σου και πίστη έχουμε σε εσένα. Βγάλε την χώρα από το αδιέξοδο όσο είναι καιρός.

 2. aganaktismenoi avatar
  aganaktismenoi 16/06/2011 20:45:27

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΠΕ ΑΝΟΗΤΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ


  Φοβερή ατάκα από Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ:
  «Συνάντησα προχθές ένα σοφό Έλληνα, τον διεθνούς φήμης καθηγητή Φυσικής Δημήτρη Νανόπουλο. Ο οποίος μου ανέφερε αυτό που έλεγε κάποτε ο Άινσταϊν:
  Ότι ο ορισμός της Ανοησίας, είναι ακολουθώντας την ίδια μέθοδο, να προσδοκάς διαφορετικά αποτελέσματα!»
  Εγώ θα συμπλήρωνα και την άλλη αναφορά του Άνσταϊν περι ανοησίας: Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...
  ... και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος!
  http://aganaktismenoi-aganaktismenoi.blogspot.com/2011/06/blog-post_7514.html

  • Eva avatar
   Eva @ aganaktismenoi 16/06/2011 22:49:18

   ‎"Οι μεγάλοι άντρες εμπιστεύονται μόνο την κρίση τους, το ίδιο όμως κάνουν και οι ηλίθιοι.Ο εγωισμός είναι το αναισθητικό που απαλύνει τον πόνο της ηλιθιότητας!"

 3. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 16/06/2011 20:45:48

  Όσον αφορά την διαπλοκή έπρεπε να την κατονομάση. ΠΗΓΑΣΟΣ- ΔΟΛ- ΜΕΓΚΑ- ΣΚΑΙ , ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

 4. Y. avatar
  Y. 16/06/2011 20:45:59

  “...μετέωρα βήματα ανηχανίας, σε μια χώρα που βράζει..”

 5. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 16/06/2011 20:50:35

  αντωνη σαμαρα τωρα εκλογες.
  κινητοποιησε ολους να βγουνε στους δρομους.νεολαια,συνδικαλιστες,οργανωσεις.
  τωρα εκλογες.
  ο γαπ , οπως ο παππους του θελει να οδηγησει την πατριδα και τους ελληνες σε εμφυλιο.
  οι στιγμες ειναι κατι παραπανω απο επικινδυνη.
  η κυβερνηση , ο γαπ και οι προθυμοι τα παιζουν ολα για ολα.
  το παλιο πασοκ τους ενωσε για να μην χαθει η κουταλα και η χυτρα.
  ετσι εκαναν παντα , ετσι εκαναν και σημερα. τους μαντρωσαν.

 6. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 16/06/2011 20:51:59

  Πρόεδρε μιλάς σωστά κατανοητά και με άρωμα ελπίδας προχώρα μπροστά και άσε τα πασόκια και τα παπαγαλάκια τους να παίζουν μεταξύ τους τις κουμπάρες εμείς είμαστε μαζί σου

 7. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 16/06/2011 20:56:41

  Μπράβο πρόεδρε!!!!είμαστε μαζί σου!!!!ΠΑΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!!!!

 8. GEODETIS avatar
  GEODETIS 16/06/2011 20:57:52

  για τον λόγο του κυρ. Αντώνη Σαμαρά πρίν λίγο ένα έχω να πώ ... ο ΓΑΠ εχθές ξεβρακώθηκε και για να τα λέμε τα πράγματα όπως τα λέει ο λαός κατέβασε τα παντελόνια, για να δείξει ανύπαρκτους γενετήσιους αδένες ... το ίδιο έκανε και πρίν χρόνια όταν μετά απο κάποιες εκλογές χάνοντας απο τον Καραμανλή πήγε σε εσωκομματικές (δήθεν αμεσοδημοκρατικές) για να ξεπεράσει τον σκόπελο που λέγεται Βανιζέλος (δεν τον συμπαθώ αλλά τον υπολογίζω), με τον οποίο είχαν πιαστεί γραβάτα με γραβάτα ο Νικολάκης Παπανδρέου μετά την πρωτοβουλία τότε του Βενιζέλου στο Ζάππειο ... αυτά έκανε εχθές ... σήμερα έψαχνε για σεντόνι να σκεπαστεί αφού μας έδειξε εχθές ποιος είναι (όχι ότι δεν τον ξέραμε) και είχε την απαίτηση να τον σκεπάσει ο Σαμαράς απο την πολιτική του γύμνια ;;;; αν είναι δυνατόν ;;;; έτρεχε απο το πρωί το κατακάθι του κ(υ)νοβουλευτικού ΠΑΣΟΚ να σώσει τα οφίτσια (και άρα και την γλυκιά κουτάλα) στηρίζοντας τον ΓΥΜΝΌ πρωθυπουργό, που σαν άλλος επιδειξίας τους αιφνιδίασε εχθές κατεβάζοντας τα παντελόνια του ... αν εχθές ο Γεννηματάς ο Λιανής ή ο Λαλιώτης κτλ ξεσκάτωναν τον Ανδρέα σήμερα η κ(υ)νοβουλευτική ομάδα ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να σκεπάσουν τον γυμνό βασιλιά ΓΑΠ απο την πολιτική γύμνια του ... βέβαια την προοδευτική γύμνια που επέλεξε ο ΓΑΠ (σαν άλλος θαμώνας των Ματάλων) αυτοί της κ(υ)νοβουλευτικής ομάδας δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι είναι επιλογή του προέδρου τους .... οπότε καλά έκανε απόψε και ο κύρ. Σαμαράς και του τράβηξε το παρεό που τον σκέπασε το γνωστό κατακάθι του ΠΑΣΟΚ ... έτσι Γιώργο τώρα που μπήκε το καλοκαιράκι εσυ γυμνός στους ρυθμούς των εποχών.... έτσι ξεβρακοτούλι να αερίζεσαι γυμνέ βασιλιά ....

 9. Δεξί Εξτρέμ avatar
  Δεξί Εξτρέμ 16/06/2011 21:02:47

  Είπε και κάτι για τον Καραμανλή ο Αντώνης και παρακαλώ να προστεθεί!!! Εκτός αν μπει σε ξεχωριστή ανάρτηση :)))

  • factorx avatar
   factorx @ Δεξί Εξτρέμ 16/06/2011 21:27:10

   Αρχηγέ, γράψτο εσύ να σε διαβάζουμε

 10. Orestios avatar
  Orestios 16/06/2011 21:06:32

  H Μεταπολίτευση της "γενιάς του Πολυτεχνείου" θα τελειώσει μόνο με την ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
  Μόνο έτσι θα αρχίσει η ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/06/2011 21:08:21

  Είναι πάρα πολύ θετικό το ότι ο Σαμαράς ζήτησε κατάργηση του επαίσχυντου λαθρονόμου του Αλιβιζάτου για την ιθαγένεια. Αυτό δείχνει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία και ότι, εν πάση περιπτώσει, ο αγώνας και αυτού του ιστολογίου και άλλων δεν πηγαίνει χαμένος.
  Είναι, επίσης, εξαιρετικά ενδιαφέρον, έως περίεργο, το ότι αυτό το σημείο το αποσιώπησαν γενικά τα κανάλια, με εξαίρεση μία φευγαλέα αναφορά χτες στον Σκάι. Επειδή ακριβώς είναι σημείο στο οποίο συμφωνεί ένα μεγάλο μέρος των πολιτών, πέρα από κομματικές γραμμές. Σας λέω μόνο να βλέπατε τον αριθμό των σχολίων που έσταζαν χολή και δηλητήριο κατά των λάθρο και του ΣΥΡΙΖΑ στην ηλεκτρονική έκδοση του "Βήματος". Αν δείτε σχόλια σε άρθρα του "Βήματος", θα διαπιστώσετε 80 σχόλια κατά του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ και 20 ουδέτερα ή υπέρ. Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, 90% χωρίς υπερβολή λέγανε "διώχτε τους τώρα". Άρα, και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι εναντίον τους. Τελικά, η Αλ Σάλεχ δεν έχει αποδοχή παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Βούγια, που επίσης είναι του "χώρου".
  Αυτό σημαίνει πως αν ο Σαμαράς σηκώσει το θέμα της λαθρομετανάστευσης, μόνο κέρδος θα έχει.

  • Ένας avatar
   Ένας @ ΒΙΣ 17/06/2011 00:40:59

   Ναι είναι αλήθεια πως θάψαν το θέμα με το λαθρονόμο.

   Προφανώς το κάναν για να μην πάρει κι άλλους πόντους ο Αντώνης.

 12. Μελωδός avatar
  Μελωδός 16/06/2011 21:08:47

  Αχ! Κυρ Αντώνη πως σ' αγαπάμε!

 13. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 16/06/2011 21:20:37

  Δέν είναι δυνατόν να κάνουμε υπομονή με πληρωμένους δημοσιογράφους που συκοφαντούν την Ν.Δ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ . Ο Σαμαράς πρέπει να τους ονομάσει και να κατεβάσει ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ούτε χιλιοστό πίσω στούς εξ
  επαγγέλματος ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣ(Τ)ΟΚ.

  • Eva avatar
   Eva @ ΣΠΥΡΟΣ 16/06/2011 22:34:19

   +10000000000000000 !!!!!!!!!

 14. sarkozi avatar
  sarkozi 16/06/2011 21:34:32

  το θέμα είναι ότι ο "ΑΝΟΗΤΟΣ" κατάφερε για 24 και πλεον ώρες να παίζει σε όλα τα τσοντοκάναλα όπως και το ότι για όλα φταίει η ΝΔ και ο Σαμαράς.
  Και κάτι ακόμη......εάν υπήρχε μια αντίστοιχη κατάσταση με αυτήν του Θασοκ
  αλλά στην κυβέρνηση να ήταν η ΝΔ τα δικά μας τα τσακάλια θα είχαν ρίχει τον προθυπουργό πριν καν τον ακούσουν να μιλάει........αυτά να τα βλέπουν οι κύριοι βουλευτές- πολιτευτές της ΝΔ. Διότι μια ζωή βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας όταν είμαστε στην εξουσία.

 15. Κώστας avatar
  Κώστας 16/06/2011 21:35:35

  Αντώνης Σαμαράς.
  Σε δύο μήνες μέσα εξευτέλισε την από χρόνια προετοιμαζόμενη φούσκα που λεγόταν Ντόρα Μπακογιάννη.
  Σε λίγους μήνες ξεβρώμισε ένα βαθειά άρρωστο κόμμα διαγράφοντας την μνημονιακή πεμπτοφαλαγγίτισα που χρόνια τώρα συνδυάζει το επιχειρείν με την πολιτική.
  Αμέσως προέβλεψε την αποτυχία του Μνημονίου και το καταψήφισε αντιστεκόμενος σε θεούς και δαίμονες.
  Σε 20 μήνες άρθρωσε διαφορετική πολιτική/οικονομική πρόταση.
  Σε λίγους μήνες μετέτρεψε τον πάλαι ποτέ κυρίαρχο ΓΑΠ σε γελοιοποιημένο καρτούν με το οποίο γελάει όλη η Ελλάδα.

  Δεν ξέρω αν η Ελλάδα μπορεί να βγει από την πολύπλευρη κρίση. Δεν ξέρω αν είναι εύκολη-μετά τις απανωτές υπογραφές του θλιβερού ΓΑΠ- η επαναδιαπραγμάτευση και η απαλλαγή από το Μνημόνιο σε βάθος λίγων ετών.
  Ξέρω όμως πως αν ένας μπορεί να προσπαθήσει με αξιώσεις και σοβαρότητα τα παραπάνω, αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Το 'χει. Είναι παίκτης ολκής. Εχει στρατηγικό νου. Έχει αντοχές και υπομονή. Δεν κλονίζεται. Δεν αμφιταλαντεύεται. Δεν μασάει. Η τελευταία, αλλά σημαντικότερη, ελπίδα της χώρας.

  υγ: μην παίξετε ποτέ χαρτιά μαζί του. Θα σας γδύσει. Ρωτήστε και τον αξιολύπητο ΓΑΠ πως έχασε τα ρέστα του.

  • nick avatar
   nick @ Κώστας 16/06/2011 22:31:14

   + 1000000

  • Eva avatar
   Eva @ Κώστας 16/06/2011 22:42:08

   ‎"Είναι πολλά τα πλήθη των και φοβερά εις την όψη αλλ' ένας έλλην δύναται ένας άνδρας γενναίος να τα σκορπίσει!..."
   Α. Κάλβος

 16. anideos avatar
  anideos 16/06/2011 21:48:33

  Ο Παπαδημητριου εν τω μεταξι αρχησε την αντιπολητευση απο σημερα στο Σκαι.
  Αντωνη ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΗΝΕΤΑΙ.

 17. aganaktismenoi avatar
  aganaktismenoi 16/06/2011 22:10:36

  Ήταν λάθος η αναφορά στον Καραμανλή. Τώρα που γέμισε την καρδάρα ας προσέξει γιατί είναι πολύ εύκολο να αδειάσει. Η ΚΟ είναι Καραμανλική για αυτό ας μην υπάρχει ενθουσιασμός για το χειροκρότημα… Ο Σαμαράς έφτασε μόνος του ως εδώ χωρίς καμία βοήθεια από τα Τζάκια της πολιτικής. Οι κοινωνία θέλει αλλαγές όχι επιστροφή στο παρελθόν και ο Καραμανλής είναι παρελθόν και μάλιστα άσχημο.

  • Tasos avatar
   Tasos @ aganaktismenoi 16/06/2011 23:06:25

   Η μόνη αναφορά στο Καραμανλή (αν δε μου διέφυγε κάτι) ήταν σε μια αποστροφή που έλεγε "όταν η κυβέρνηση Καραμανλή ζήτησε πάγωμα μισθών και συντάξεων το πασοκ ... κλπκλπ". Εξυπηρετούσε το σκεπτικό που ανέπτυσε μόνο και δε νομίζω να είχε άρωμα κολακείας η συγκεκριμένη φράση. Απλά έπρεπε σε κάποιο σημείο του λόγου να προκύπτει και μια φυσική συνέχεια σε κάποια (ελάχιστα) βασικά πράγματα που σαν θέσεις υπήρχαν και πριν τον Σαμαρά (άσχετα αν οι βαρώνοι τα έκαναν γαργάρα).

 18. tria avatar
  tria 16/06/2011 22:32:39

  παιδιά δεν γίνεται.
  Ο Σαμαράς είναι μόνος και δεν άλλαξε δραματικά τον κομματικό στρατό της ΝΔ.

  Μόνο αν φτιαχτούν νέα κόμματα υπάρχει ελπίδα.
  Φυσικά δεν αναφέρομαι στην κόρη του Μητσοτάκη......

  Εάν βγει στην κυβέρνηση με ποιούς θα κυβερνήσει ;

 19. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 16/06/2011 22:33:34

  Έχει γίνει φανερό ότι η χώρα είναι χωρίς πρωθυπουργό, χωρίς ηγέτη.Για τον λόγο υπάρχει ανησυχία για την πορεία της. Αυτή τη στιγμή υπάρχει «κενό»,το οποίο θα καλυφθεί γρήγορα αφού η ζωή όμως δεν ανέχεται «κενά».
  Ναι μεν είναι καλές οι διαχειριστικές προτάσεις,αλλά δεν δίνουν όραμα.Και ο Λαος έχει ανάγκη σήμερα από όραμα!!! Γι' αυτό ο Σαμαράς θα πρέπει να δώσει όραμα στο Λαό!!!

 20. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 16/06/2011 22:41:27

  ΚΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ
  ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ
  ΚΑΙ Η ΜΠΛΟΥΖΙΤΣΑ ΤΗΣ ΕΛΣΑΣ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΣΕ ΜΟΒΑΚΙ Μ. ΠΕΜΠΤΗΣ...ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΕΥΑ 17/06/2011 00:14:24

   Μια χα;ρά ήταν η Έλσα. Που να πάει το κορίτσι, στο Στατιστιστικό Λάθος, στο Λεξοτανίλ και Νεοφιλευθερισμός; Από την ερημιά του 1% έχουν κατέβει λύκοι. Κι επαναλαμβάνω την χρόνια απορία; μου: θα καταλάβαινα να ακολουθούσε η μελαγχολική μαντάμ την καλλιεργημένη, έξυπνη και με χιούμορ Έλσα αλλά η Έλσα να ακολουθεί το θολωμένο μάτι που γυαλίζει, είναι από τα μυστήρια του σήμπαντος. Έλσα, μην ακούς, τα μωβ σου πάνε.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/06/2011 00:15:11

    Σύμπαντος, γ..ώ το πληκτρολόγιο μου, γ...ώ!

 21. Y. avatar
  Y. 16/06/2011 23:11:01

  1. Το Μέγκα μίλησε για ΝΔ και Σαμαρά, στις 21.10
  2. Για τον ΚΚ2. Γιατί αυτό που είπε ο Σαμαράς, ψέμματα ήταν?
  Έχω σχολιάσει απ’ εδώ μέσα, τα επικοινωνιακά κουμάντα στη ΝΔ να κάνουν μια καταγραφή μέρα προς μέρα, όλα τα όχι και τις ενέργειες του Γαποπασόκ από το 2/05 έως 9/09 στη ΝΔ, να το έχουν ως μάνιουαλ όσοι βγαίνουν στο γυαλί και να τα λένε

 22. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/06/2011 00:10:26

  Θα μου επιτρέψετε να θυμήσω σε μερικούς φίλους και φίλες την καχυποψία τους ότι θα συμβιβαστεί, θα; υποχωρήσει κλπ κι ότι μου λέγανε, σχολιάζοντας την πίστη μου στην πορεία του Αντώνη, πως μια απ΄τα ίδια θα 'ναι, δεν θα αντέξει κλπ. Λοιπόν, αδέρφια, όπως βλέπετε κι αρχέζετε να αντιλαμβάνεστε πλέον, ο πιο σκληρός απ' όλους είναι ο Αντώνης. Σας το 'γραψα πολλές φορές. Κάντε όσοι κριτική θέλετε, εκπτώσεις σε αρχές κι αξίες δεν θα δείτε. Είναι Αρχηγός.

  • Ένας avatar
   Ένας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/06/2011 00:45:10

   Φαήλο με την προπαγάνδα του τύπου "όλοι ίδιοι είναι" κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα επιθετικά. Το ακούω γύρω μου συνεχώς.

 23. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/06/2011 02:51:26

  Η αντίθεση του Σαμαρά στο λαθρονόμο θα στερήσει την είσοδο του ΛΑγΟΣ στη νέα βουλή

 24. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 17/06/2011 03:16:00

  Αγαπητέ ¨ένας¨ , ο μόνος τρόπος για να αποδείξει κανείς πως δεν είναι ίδιος είναι να το διαψεύσει όχι με τον ¨λόγο¨ , αλλά με τις πράξεις και το πρόγραμμα του. Είναι απλή η διαδικασία.

  Ο λαός , οι ¨μάζες¨ , υποκύπτουν πολλές φορές στην προκατάληψη και την προπαγάνδα , αλλά έχει και ένα ¨αλάνθαστο αισθητήριο" .

 25. Basilis-thess avatar
  Basilis-thess 17/06/2011 14:25:56

  Κύριε πρόεδρε,

  Προχθές η Ελλάς για πρώτη φορά κατάλαβε ένα πράγμα.. Το κράτος φωβατε της πολίτες της.
  Αναρωτιέμαι ειλικρινά την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου αν έβγαινε είτε ο ένας η ο άλλος στο μπαλκόνι της Βουλής να απευθυνθεί στον λαό θα τολμούσε κάνεις να γιουχάρει η να βρίσει;;;
  Αυτό που δεν έχουμε σήμερα είναι ηγέτες. Ο λαός διψάει για έναν άνθρωπο που θα βγει και θα μιλήσει με τόλμη και χωρίς υπεκφυγές, που θα έχει όραμα πραγματοποιήσιμο. Να του αγγίξει την ψύχη και το φιλότιμο.
  Τότε μα μόνο τότε θα προοδεύσει αυτός ο λαός.

  Όταν σήμερα ο Ελληνας αρνείται να πάει στης κάλπες και η εκλογές των προσώπων είναι επιλογή μειοψηφίας, όταν ο Ελληνας απαξιώνει την Δημοκρατία, πρέπει να βρεθεί ο ηγέτης να συσπειρώσει, να δώσει ένα τέλος σε όλο αυτό το αλαλούμ και να επανιδρύσει τους θεσμούς, την δικαιοσύνη και την ισότητα των πολιτών της χωράς αυτής.
  Θέλω να πιστεύω με όλοι μου την καρδιά πως θα πάρεις την θέση του ηγέτη και θα δόσεις ένα τέλος στην Ελλάδα τον δυο ταχυτήτων και της διαφθοράς.
  Γιατί εάν δεν το κάνεις λείπαμε που το λέω άλλα θα περάσεις στην ιστορία ως άλλος ένας ασήμαντος πολίτικος που το μόνο που έκανε είναι να επιβεβαιώνει πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας, και δύστυχος θα αφανιστούμε ως Έθνος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.