18/11/2009 20:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την ΤουρκίαΣτην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαρας: Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία.
Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν αποτελεί αντικείμενο Ελληνοτουρκικών διαφορών. Εμείς θεωρούμε τους συμπολίτες μουσουλμάνους αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από θρησκεία ή καταγωγή. Εμείς δεν τους θεωρούμε ξένους σε ξένη χώρα. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα. Γι’ αυτό καλά θα κάνει να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία. Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας. Γιατί όλα έχουν όριο! Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν; Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 18/11/2009 21:21:53

  PES TA ANTONH ARXHGE, EPITELOUS PREPEI NA EXOUME KOINH EXOTERIKH POLITIKH, OPOIA KYBERNHSH KAI AN EKLEGETE STIN ELLADA.

 2. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 18/11/2009 22:42:13

  Αυτές οι δηλώσεις από τα κανάλια μεταδόθηκαν τελείως κουτσουρεμένα, δηλ. περιορίστηκαν στην επίκριση των τετ α τετ συνομιλιών. Τα περί Προξενείου, που κατά τη γνώμη μου είναι πιο σημαντικά, τα αποσιώπησαν.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Μάρκο Τ 18/11/2009 22:44:20

   Ακριβώς. Είναι η πρώτη φορά εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια που ακούμε κάτι για το προξενείο από το στόμα Έλληνα πολιτικού.

   Μεγάλη υπόθεση να παίρνεις θέση για τα αυτονόητα, όταν κανένας άλλος δεν παίρνει θέση. Παύουν να είναι αυτονόητα.

   Αντώνης, η ελπίδα της Ελλάδας.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Blimblomblim 18/11/2009 23:21:44

    Πρώτη φορά τα άκους εδώ και είκοσι χρόνια τα "αυτονόητα" για το προξενίο μπλιμ-μπλομ-μπλιμ?
    Εντάξει ο Αντώνης σου σε προεκλογική περίοδο είναι , λέει και καμία κουβέντα παραπάνω.
    Η αυτονόητη θέση της Ελλάδας επαναλαμβάνεται για μπούγιο.
    Τα ρητορικά ερωτήματα με "νόημα" ακολουθούν για αντιπολιτευτικές ανάγκες.

    Ποιός είναι ο/οι άλλος/οι που δεν παίρνουν θέση?
    ....

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ tiramola 18/11/2009 23:50:41

     Για να μην σου χαλάσω το χατήρι (και ασχέτως αν στενοχωρήσω τον Ψυχραιμία), να σου πω ότι η τελευταία φορά που θυμάμαι κουβέντες και πράξεις για το ρόλο του προξενείου ήταν από τον Ανδρέα πρωθυπουργό που είχε διώξει νομίζω τον Τούρκο πρόξενο κάπου 1987-88. Έκτοτε δεν θυμάμαι να έχει μιλήσει ποτέ πολιτικός της κεντρικής πολιτικής σκηνής για το Προξενείο. Μόνον γλείψιμο για να πάρουν ψηφαλάκια. Αναφέρομαι φυσικά και στον ΓΑΠ, που δεν παίρνει θέση. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με, δείξε μου πότε μίλησε για το προξενείο και δεν το πρόσεξα.

    • tiramola avatar
     tiramola @ tiramola 19/11/2009 00:21:10

     Αποτελεί η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αντικείμενο Ελληνοτουρκικών διαφορών για κάποιον άλλον Έλληνα πολιτικό?
     Πρέπει να κάνει την αυτονόητη δήλωση ο ΓΑΠ ας πούμε ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού λαού?
     Θες να το ακούς?
     Οι δηλώσεις για τα αυτονόητα και τα δεδομένα γίνονται μόνο για επικοινωνιακές ανάγκες , άσε που η διαρκής αναπαραγωγή τους μόνο κακό μπορεί να κάνει και ο νοών νοείτω..
     Η Θράκη δεν είναι Κύπρος...
     Και εν πάσει περιπτώσει πόσο χρόνο έχεις να ακούσεις Τούρκο κυβερνητικό να αναφέρεται σε τέτοιο θέμα?
     Στην Κύπρο υπάρχει πρόβλημα , στην Θράκη κανένα.

    • tiramola avatar
     tiramola @ tiramola 19/11/2009 00:26:20

     Πήγε τώρα ο Αντώνης σου στον Έβρο να αφήσει υπονοούμενα σε ένα έστω μέρος του τοπικού πληθυσμού που τον άκουσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει κρυφή ατζέντα...
     Η ελπίδα της Ελλάδας...

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ tiramola 19/11/2009 00:26:26

     Δυστυχώς εγείρονται συνεχώς θέματα από την Τουρκία, με πρώτο αυτό της ονομασίας της μεινόντητας (μουσουλμανική vs. τουρκική). Ας μην θυμηθούμε το σοβαρό φάουλ του ΓΑΠ στο ζήτημα αυτό. Καλά θα ήταν να μην εγείρονταν, αλλά εγείρονται. Το "μη αυτονόητο" πού λέω, εννοώ αυτό για το προξενείο. Εκεί το βουλώνουν όλοι, επειδή ψάχνουν ψηφαλάκια στις εκλογές μέσω προξενείου. Εδώ είναι η μεγάλη μαγκιά Σαμαρά, ότι δεν υπολογίζει το στενό κομματικό του συμφέρον και δεν γλείφει το προξενείο όπως κάνουν οι άλλοι (περιλαμβανομένου του ΓΑΠ, βλ. π.χ. Καραχασάν).

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ tiramola 19/11/2009 00:29:39

     Αν δεν έχει κρυφή ατζέντα γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή Ερντογάν; Αυτός δεν έλεγε για διαφάνεια; Δεν δικαιούμαστε να ξέρουμε τι έγραψε στην επιστολή;

    • Orestios avatar
     Orestios @ tiramola 19/11/2009 00:34:56

     Κρύβεται ο πρωθυπουργός. Έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ tiramola 19/11/2009 01:17:46

     Βlim ειναι δυσκολο να στενοχωρηθω εγω οταν παρομοιαζεις το Σαμαρα με τον Ανδρεα γιατι επιβεβαιωνεις τη δικη μου ψηφο.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Blimblomblim 19/11/2009 01:04:01

    Δεν μου λες Blimblomblim τώρα που σε πέτυχα.
    Ποιά είναι η γνώμη σου για την παρουσία Γρυλλάκη στις ομιλίες Σαμαρά?
    Νομίζεις ότι κάνει καλό στην αμφίπλευρη διεύρυνση η παρουσία του?
    Μιλάμε για πράκτορα μυστικών υπηρεσιών , πρωτοπαλλήκαρο του Μητσοτάκη και υποκλοπέα τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για λογαριασμό του.

    • tiramola avatar
     tiramola @ tiramola 19/11/2009 01:15:32

     Δεν ξέρω για ποιά λάσπη μιλάς...
     Εγώ εκείνο που θυμάμαι ήταν τους υπαλλήλους του ΟΤΕ που μετείχαν στο κύκλωμα να κλαίνε live στα ραδιόφωνα της εποχής.
     Και το αναφέρω επειδή μου τη δίνει αυτή η ευκολία όπου ο φέρελπις πιθανόν αρχηγός της δεξιάς στη χώρα αφήνει υπονοούμενα για κρυφή ατζέντα του πρωθυπουργού στον τοπικό ακριτικό πληθυσμό...

     • Factorx avatar
      Factorx @ tiramola 19/11/2009 01:25:50

      Πως διατυπωνεις χαρακτηρισμούς αν δεν ξέρεις. Τις παρακολουθήσεις τις έκανε το ΠΑΣΟΚ και ο Μηστοτάκης πήρε με το μέρος του τον Γιαννιώτη του ΠΑΣΟΚ που τις έκανε.Το "πηρε" μπορεις βεβαίως να το ερμηνευσεις οπως μπορείς. Ετσι ξεκίνησαν όλα. Και ξεχασες να πεις για τον Μαυρίκη της Ντόρας. Εκει ψάξε τις υποκλοπές

     • Factorx avatar
      Factorx @ tiramola 19/11/2009 01:51:18

      Δεν ξέρω για ποιά λάσπη μιλάς…Εγώ εκείνο που θυμάμαι ήταν τους υπαλλήλους του ΟΤΕ που μετείχαν στο κύκλωμα να κλαίνε live στα ραδιόφωνα της εποχής.
      Και το αναφέρω επειδή μου τη δίνει αυτή η ευκολία όπου ο φέρελπις πιθανόν αρχηγός της δεξιάς στη χώρα αφήνει υπονοούμενα για κρυφή ατζέντα του πρωθυπουργού στον τοπικό ακριτικό πληθυσμό…

      καλά, είναι αυτός λογικός συλλογισμός, λογικού ανθρώπου; Ελεος βρε Τιραμόλα

     • tiramola avatar
      tiramola @ Factorx 19/11/2009 09:35:21

      Καλημέρα.
      Έχεις δίκιο , έπρεπε να τα διαχωρίσω..
      Αλλά αυτή η πατριδοκαπηλία σε συνδιασμό με την παρουσία Γρυλλάκη για τον οποίο βοά το πανελλήνιο για το παρελθόν του με προβληματίζει..
      Πάντως αν γράψεις στο google Μητσοτάκης-Γρυλλάκης εμφανίζονται δεκάδες αποτελέσματα αφού είναι γνωστή η στενή σχέση που είχαν στο παρελθόν.
      Τώρα πως από άνθρωπος του Μητσοτάκη βρέθηκε στο πλευρό του Σαμαρά είναι αξιοπερίεργο.
      Τα διθυραμβικά άρθρα του πρώην αριστερού διεθνιστή Παπανικολάου για τον Σαμαρά είναι επίσης περίεργα με δεδομένο το γεγονός μαρτυρίας φίλου μου ότι τον έχει δει επανειλημένως να συντρώγει με τον πατέρα Πλεύρη.
      Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα είναι οι δύο υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ...
      Η μία διαπλεκόμενη με μηχανισμούς και ΜΜΕ και ο άλλος να υποστηρίζεται από αριστεροδεξιούς εθνικιστές.
      Την εποχή που η πληροφορία διαχέεται με τέτοια ταχύτητα και από πολλές πηγές κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί...
      Είναι επίσης δεδομένο ότι ο καθένας πιστεύει ότι τον βολεύει ή τις χρησιμοποιεί κατά το δοκούν αλλά οι "συμμαχίες" είναι περίεργες.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ tiramola 19/11/2009 09:48:24

      Kαθολου περιεργα πραγματα : Ο Παπανικολαου τωρα ειναι φουλ εθνικιστης.
      Κανονικα αν βρισκομαστε σε αλλη χωρα ο Σαμαρας θα επρεπε να κανει δηλωση οτι αποποιειται τη στηριξη τουλαχιστον ανθρωπων που εγκωμιαζαν τη 17Ν που σκοτωνε ανθρωπους της ΝΔ αλλα αυτα εδω ειναι....λεπτομερειες.Οτι υπαρχει συνεργασια Ακρας Δεξιας και αριστερας κατα των φιλελευθερων δεν ειναι καινουργιο.Εννοειται οτι δεν πιστευω οτι ο Σαμαρας συμμεριζεται τις ιδεες ολων αυτων των τυπων.Απροσκλητοι υποστηρικτες ειναι που θελουν να κτυπησουν το απολυτο κακο γιαυτους που ειναι η φιλελευθερη δεξια.

     • Blimblomblim avatar
      Blimblomblim @ ψυχραιμια 19/11/2009 10:11:57

      Το μεγάλο πρόβλημα της Ντόρας είναι άλλο και δεν είναι πολιτικό: Η Ντόρα είναι απλώς λαμόγιο. Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι κι αυτός λαμόγιο, αλλά παίζει σε ανεξάρτητο ταμπλό σε σχέση με τη Ντόρα, οπότε συγκρούονται. Ας μην ιδεολογικοποιούμε και πολιτικοποιούμε αντιθέσεις που δεν είναι κατά βάση πολιτικές.

      Θέλω να επαναλάβω για μια ακόμη φορά αυτό που τόσο εύστοχα είχε γράψει εδώ το antinews: Η κυρίαρχη αντίθεση στη ΝΔ δεν είναι πολιτική, είναι ηθική. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη επαρκώς και καθόμαστε και απαντούμε στη Ντόρα πολιτικά, σε πράγματα που ούτε τα εννοεί, ούτε έχουν και τόση σημασία. Άλλα έχουν σημασία και αυτό είναι το ήθος του Μητσοτακέικου, που περιλαμβάνει φυσικά και την ίδια.

    • Υ. avatar
     Υ. @ tiramola 19/11/2009 01:23:04

     Φίλε τιραμόλα, μάλλον το ‘χετε καταλάβει ότι με Σαμαρά στην αντιπολίτευση, δε τη βγάζετε καθαρή. Γιαυτό θέλετε την αψηλιά. Δε πειράζει. Θα εμπεδώσετε τη πραγματικότητα.

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 18/11/2009 23:01:00

  Και δεν επεσαν να τον φανε οι καλοθελητες του ηπιου κλιματος και ειδικοι του νεοθοωμανισμου; Ω! του θαυματος. που εισαι κ. τουρκακλειδη μας να μας πεις την τουρκικη αποψη;

  • xenitemenos21 avatar
   xenitemenos21 @ Νίκος 18/11/2009 23:27:14

   Θα παρουμε, επιτελους, μια καθαρη εθνικη ανασα.

   • αρχισαμε avatar
    αρχισαμε @ xenitemenos21 19/11/2009 00:27:30

    Προσεχε μη ...σκασεις...

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 18/11/2009 23:27:59

  Αν θέλαμε να εξαφανίσουμε μερικές μειονότητες σίγουρα θα μπορούσαμε να διδαχθούμε πολλά από τους Τούρκους.

 5. Etsi! avatar
  Etsi! 18/11/2009 23:35:54

  pes ta re Antoni ga**to.. epitelous..

 6. Orestios avatar
  Orestios 18/11/2009 23:38:34

  Επιτέλους κάποιος στέκεται στο ύψος που αρμόζει σε έναν ηγέτη και όχι σαν τον πρωθυπουργό, που μόνο ηγέτης δεν είναι, χώρια που το παίζει pro.

 7. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 19/11/2009 00:03:14

  Από αύριο περιμένω τα παπαγαλάκια της Ντόρας να μιλούν για "επικίνδυνο ακροδεξιό εθνικισμό που θα μας απομονώσει διεθνώς".
  Ότι έλεγε ο Μητσοτάκης για τον Τάσσο.

  • loretta avatar
   loretta @ Κώστας Θ. 19/11/2009 00:13:10

   δεν θα προκαλεσει καμια εκπληξη καθοτι θεοδωρα καρμπον πατρος Μητσοτακη.!!

   ΜΑ ΣΕ ΟΛΑ!!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Κώστας Θ. 19/11/2009 00:21:02

   "Όσο σκύβει η μαϊμού, τόσο φαίνεται ο κώλος της". Τώρα που λείπει ο "παίζω προ" θα έχουμε τον σωσία του να μας κάνει μαθήματα εθνικής υποταγής.

 8. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 19/11/2009 01:08:52

  Δεν μου αρέσει ούτε εμένα η παρουσία του Γρυλλάκη δίπλα στο Σαμαρά, για τους λόγους που αναφέρει κι εσύ. Νομίζω όμως ότι υπάρχουν στοιχεία ειλικρίνειας στην υποστήριξή του, διότι είναι από τους λίγους που ξέρει τι ακριβώς έγινε εκείνη την περίοδο. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι μια "ενοχλητική" παρουσία. Ωστόσο, δημοκρατία έχουμε, δεν μπορεί κανείς να του απογορέψει να στηρίζει Σαμαρά.

 9. Factorx avatar
  Factorx 19/11/2009 01:09:27

  Που το ξέρεις οτι είναι πράκτορας και οτι έκανε υποκλοπές; Επειδή το έλεγε ο Ζορμπάς, ο Αλαφούζος, ο Τράγκας και ο Κακαουνάκης το 1993; Πριν γράψερις οτι λάσπη κυκλοφορεί ρώτα αν τον στήριξε ο Γιώργος σου όταν χρειάστηκε και γιατί

 10. Georg avatar
  Georg 19/11/2009 02:39:50

  Πες τα Αντώνη Σαμαρά! Πες τα μεγάλε ηγέτη! Πες τα αρχηγέ και αρχηγέτη της Ελλάδας! Είσαι ο σύγχρονος κινηματικός ηγέτης που θα ξεσηκώσει το λαό από τις πολυθρόνες και τους βολεμένους και βολικούς καναπέδες του!
  Πες τα! Μόνο εσύ μπορείς! Τα αυτονόητα, φτάσαμε πλέον να τα ακούμε με το σταγονόμετρο από Έλληνες πολιτικούς! Μα κανείς δεν έχει το θάρρος σου, ουδείς δε φθάνει το πολιτικό σου ανάστημα, κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το μέγεθός σου! Επιτέλους, ένας Έλληνας πολιτικός που εκφράζει τα πιστεύω όλων μας! Η εκλογή του θα πρέπει για πολλούς λόγους να είναι ηχηρή, θορυβώδης! Η Ελλάς να ανασάνει! Η Ελλάς ανασαίνει! Η Ελλάς ζωντανεύει!
  Ε, ναι τελικά δε φαίνεται όλοι να αγαπάμε την πατρίδα το ίδιο και πάντως δε φαίνεται όλοι να μαχόμαστε για αυτήν και τα δίκαιά της το ίδιο!
  είναι όπως με τα παιδιά και τα ανήψια μας... και τα 2 τα αγαπάμε, αλλά μιλάμε περισσότερο για τα παιδιά μας...
  Είσαι ο σύγχρονος λαϊκός κινηματικός ηγέτης Αντώνη Σαμαρά! Αμφιβάλλω αν υπάρχει όμοιός σου τα τελευταία (πολλά) χρόνια σε τούτον τον ιστορικό και πολύπαθο τόπο! Σε ευχαριστούμε για όλα! γιατί θέλει κότσια να τα λες αυτά ενώ είσαι πολιτικός και μάλιστα πρωθυπουργοποιήσιμος! Χίλια μπράβο!
  Μαζί σου!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.