#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/06/2011 20:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: δεν γύρισα για να υποχωρήσω, γύρισα για να παλέψω

[caption id="attachment_104013" align="alignnone" width="600" caption="Στα Ανώγεια"][/caption]

Αποσπάσματα από την σημερινή ομιλία Σαμαρά στο Ηράκλειο:

Παντού στην Ελλάδα υπάρχουν χώροι με μεγάλο ιστορικά βάρος. Παντού στην Ελληνική γη υπάρχουν σύμβολα που μας γεμίζουν υπερηφάνεια. Αλλά εδώ στην Κρήτη έχει διασωθεί ακέραιη και μια μακραίωνη παράδοση λεβεντιάς και φιλότιμου. Εδώ ακόμα, το να μη κάνεις πίσω όταν το απαιτεί το συμφέρον της Πατρίδας, είναι ζωντανό πρόσταγμα μέσα στα κύτταρα των ανθρώπων.

Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…

Ξέρω πως περνάει σήμερα μια ελληνική οικογένεια. Ξέρω ότι ξαφνικά εκεί που οικογένειες είχαν δύο μισθούς Τώρα έχουν μισό. Ή κανένα. Αλλά οι υποχρεώσεις είναι ίδιες και τρέχουν. Ξέρω τι σημαίνει να διαπιστώνουν κάθε μέρα, όχι μόνο ότι δεν βγαίνουν, όχι μόνο ότι τους πελεκάνε το εισόδημα, αλλά κι ότι προσπαθούν να τους πάρουν και την Αξιοπρέπειά τους. Τα ξέρω όλα αυτά. Γι’ αυτό και είμαι εδώ, βρίσκομαι απέναντί σας, και σας λέω κοιτώντας σας στα μάτια: Όχι, δεν προσυπογράφω το λάθος!

Πέρσι με εμφάνιζαν «άκαμπτο», γιατί είπα όχι. Σήμερα πάνε να με εμφανίσουν «ίδιο» με τους άλλους, με εκείνους που είπαν, ναι! Όμως, όπως και να το κάνουν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Πέρσι προσπαθούσαν να με παρουσιάσουν ως «ανεύθυνο», που είπα όχι. Σήμερα προσπαθούν να με εμφανίσουν ως «συνυπεύθυνο»… Αλλά δεν είμαι ούτε αν-εύθυνος ούτε συν-υπεύθυνος. Είμαι απλώς υπεύθυνος απέναντι στο λαό της χώρας μου. Είμαι υπεύθυνος απέναντι στο δημόσιο συμφέρον. Και γι’ αυτό είμαι αντίθετος στην Πολιτική που σκοτώνει την Ελληνική Οικονομία και διαλύει την Ελλάδα. ..

Σήμερα δεν απαξιώνουν τις προτάσεις μας… Ζητούν να τις ενσωματώσουν! Γιατί ζητούν να τις ενσωματώσουν; Γιατί οι δικές τους δεν δούλεψαν! Αν δούλευε η δική τους Πολιτική, αν δούλευε το Μνημόνιο, δεν θα ασχολούνταν μαζί μας. Η κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα προχωρούσε, αν μπορούσε, χωρίς εμάς. Αλλά ξέρει ότι η πολιτική της δεν δουλεύει. Και χρειάζεται να τη στηρίξουμε κι εμείς. Όμως τους το είπα από την αρχή, τους το είπα και στο Ζάππειο, τους το είπα και την περασμένη Παρασκευή, τους το είπα και στη Βουλή προχθές, τους το λέω και σήμερα από ’δω, από το Ηράκλειο της Κρήτης: Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω!  Δεν δικαιούμαι να δώσω. Και δεν μπορώ να δώσω…

Στέκουμε όρθιοι, κοιτάμε μπροστά, Και λέμε όλες τις απαγορευμένες για ορισμένους λέξεις:Οι άνθρωποι είναι ανεύθυνοι. Και αδιόρθωτοι…Και δεν είναι μόνοι τους. Έχουν και τους «λαγούς» τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια. Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα, ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές. Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την Επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές.

Απειλούν; Ε όχι ακριβώς… Κάτι λένε το πρωί, κι ως το μεσημέρι το μετανιώνουν.

Αλλά αύριο – ποιος ξέρει; - μπορεί να το ξαναθυμηθούν… Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε!

Εμείς πάντως, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα: Αν αποφασίσουν εκλογές, καλοδεχούμενες!

Να το ξέρουν, όμως: εκλογές αν θα γίνουν, θα γίνουν επειδή εκείνοι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, επειδή εκείνοι δεν μπορούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα επειδή δεν έχουν πείσει ούτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό είναι τζούφιες οι απειλές και οι εκβιασμοί τους: Αφού δεν μπορούν να συναινέσουν μεταξύ τους, πως είναι δυνατό να ζητούν από μας συναίνεση στο λάθος;

Ας γνωρίζουν ότι εμείς Επαναδιαπραγμάτευση ζητάμε, γίνουν δεν γίνουν εκλογές.

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, Επανεκκίνηση της Οικονομίας, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Γιατί μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση. Και απ’ αυτά δεν υποχωρούμε χιλιοστό. Άλλωστε, και οι εταίροι μας κάποια στιγμή θα καταλάβουν, Η συνέχιση ενός λάθους οδηγεί σε μεγαλύτερο αδιέξοδο κι ότι δεν έχουν κανένα συμφέρον οι ίδιοι να βυθίζεται η Ελλάδα σε τέτοιο αδιέξοδο…

Γι’ αυτό δεν έχουμε αντίπαλο. Δεν έχουμε απέναντί μας κανένα! Ακόμα και στελέχη άλλων κομμάτων, ακόμα και οπαδοί και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, εύχονται και προσεύχονται να κρατήσουμε τη θέση αυτή ως το τέλος. Ε λοιπόν, αυτό θα κάνουμε.

Θα κρατήσουμε τη θέση αυτή ως το τέλος! Εκφράζουμε όλους τους Έλληνες που καταλαβαίνουν πια ότι η πολιτική αυτή διαλύει και ισοπεδώνει τα πάντα. Δεν σώζει τη χώρα… Αυτή η Πολιτική πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Αυτή τη μάχη δίνουμε. Όρθιοι και ανυποχώρητοι. Εμείς δεν διχάζουμε το λαό, τον ενώνουμε. Ακούμε τι λέει. Νιώθουμε τις αγωνίες του. Χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες του στις πλατείες. Που γίνονται πια όχι με κομματικούς στρατούς, Όχι με κομματικές σημαίες, αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις, κάτω από σύμβολα που ενώνουν: Με ελληνικές σημαίες!

Το μόνο που προειδοποιούμε, επειδή εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά: Προσέξτε την οργή που γίνεται απελπισία. Προσέξτε τη μισαλλοδοξία, το χειρότερο εχθρό της λαϊκής δύναμης. Μην ενδώσετε στον πειρασμό της απελπισίας, που κάποιους – λίγους – τους οδηγεί σε ακρότητες! Κακό κάνουν στο κίνημά σας… Μην αποδεχθείτε το σαράκι της μισαλλοδοξίας!

Εμείς παλεύουμε όλοι, για να αλλάξει η Πολιτική του Μνημονίου, Για να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα. Για να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα. Πιστεύουμε στους στόχους μας. Πιστεύουμε στην Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε δυνατοί. Η Κρήτη ξέρει από αγώνες. Η Κρήτη ξέρει να νικάει. Από εδώ από την Κρήτη, στέλνω μήνυμα Νίκης και Αισιοδοξίας. Σε όλη την Ελλάδα. Με τη βοήθεια του Θεού, Καλή δύναμη, καλό αγώνα, σε όλους μας...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πανέξυπνη avatar
  Πανέξυπνη 01/06/2011 20:17:10

  Πρόεδρε, στα λόγια σου απλά υποκλίνομαι.

 2. nick avatar
  nick 01/06/2011 20:53:34

  Γεια σου ρε πρόεδρε! Κάθε σου ομιλία καλύτερη από την προηγούμενη! Κάθε φορά που σε ακούω, καταλαβαίνω ότι δεν πήγε χαμένος ο αγώνας που έκανα για σένα στις 29/11/09...

 3. Ανοιξιάτικος avatar
  Ανοιξιάτικος 01/06/2011 20:56:48

  Μας συγκινεί αυτός ο άνθρωπος

 4. nick avatar
  nick 01/06/2011 21:07:05

  αυτό κατάλαβες εσύ;
  αιντααααααα... χαιρετίσματα

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/06/2011 21:07:22

  H Αυστριακιά ΥΠΟΙΚ δηλωσε.
  "εμεις εχουμε εισπρακει 19.000.000 τοκους απο την Ελλαδα, δεν εχουμε χασει ουτε ενα λεπτο!, τα λαφτα τα δανειζουμε δεν τα χαριζουμε...."

  τωρα φταιω εγω ν αρχισω βραδιατικο????

  ΠΠ

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/06/2011 23:05:12

   Τέτοιο μηχανισμό στήριξης, να τον χ...αιρόμαστε! Ούστ, τοκογλύφοι. Έλληνες ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!! Πρόεδρε, να μας ζήσεις! Όρμα Αντωνάρα και μην φοβάσαι τίποτα. Είμαστε δίπλα σου και είμαστε πολλοί. Μα πάρα πολλοί! ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. kostasthess avatar
  kostasthess 01/06/2011 21:09:48

  ειναι καταντια για την Ελλαδα αλλα και για το πολιτικο συστημα ανθρωποι σαν τον Καρατζαφερη να καθονται στα εδρανα της βουλης.. Ειλικρινα ντρεπομαι..

 7. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 01/06/2011 21:15:06

  ΌΛΟ το παιχνίδι παίζετε στα Μ.Μ.Ε. τών Μπομπολολαμπράκηδων . Αυτοί έχουν όλοι την δύναμη , οικονομική και όχι μόνο. Θα πώ μόνο αυτό. Το 1982 στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στο ΒΕΛΓΙΟ συναντήθηκαν οι τρείς αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας με τον Αμερικανό Στρατηγό. Τούς είπε λοιπόν αυτός οτι πρέπει να καταστρώσουν σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης εάν τυχόν ο Ανδρέας ΄στρίψει΄ το τιμόνι πρός Ανατολάς ( 27 χρόνια αργότερα το έκανε ο Κώστας και η συνέχεια ήταν οι φωτιές κ.λ.π.). Βγαίνοντας αυτοί απο την συνάντηση πήραν τηλέφωνο τον Ανδρέα και του το είπαν. Τούς κάλεσε λοιπόν πίσω στην Ελλάδα και εν συνεχεία αποστράτευσε μέσα στα επόμενα 2.5 χρόνια όλους τους αξιωματικούς απο Συνταγματάρχη και άνω. ΠΟΙΟΙ πήραν την δουλειά απο τους Αμερικανούς; ΜΑ φυσικά οι Κύριοι και οι Κυράτσες τις Σοσιαλίζουσας και Αριστερίζουσας Προοδευτικάντζας . ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΜΠΟΛΟΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ - ΚΟΚΑΛΟΒΑΡΔΙΝΟΓΓΙΑΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΤΟΚ με την λεζάντα του σοσιαλισμού βέβαια. Γι' αυτό επιμένω Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΩΡΑ . Έχει να αντιμετωπίσει ΑΔΥΣΤΑΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ το συμφέρον τους μπροστά απο την ΕΛΛΑΔΑ.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΣΠΥΡΟΣ 01/06/2011 23:34:41

   Οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και οι έχοντες τη νοοτροπία ΠΑΣΟΚ στη δημόσια διοίκηση και γενικά στο κράτος είναι οι κοτσαμπάσηδες του σήμερα. Είναι αυτοί που βάζουν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από την Ελλάδα. Όλοι οι υπόλοιποι (αυτοί που διαμαρτύρονται φανερά ή κρυφά) είναι οι πατριώτες του σήμερα. Αυτοί που πρώτα απ' όλα τους ενδιαφέρει να πάει καλά η Ελλάδα και να απεμπλακεί από τις δουλείες της παγκόσμιας ανελεύθερης διακυβέρνησης στις οποίες μας μας έβαλε ο γκαουλάϊτέρ τους Γιώργος Παπανδρέου

 8. anonymous avatar
  anonymous 01/06/2011 21:23:24

  Ο Χατζηλαλάκης ξεσπάθωσε σήμερα κατα Σαμαρά. Ελεγε ότι επιστρέφει εσπεσμένα από την Κρήτη και μετά τα γύρισε.
  Αλλο ένα φάουλ κάλεσε τον Τσίπρα αλλά μετά τον Ευθυμίου που κριτίκαρε τις απόψεις του απουσία αντιλόγου. Κάτι λέγαμε για δημοκρατία κε Χατζηλαλακη.

 9. το καρφί avatar
  το καρφί 01/06/2011 21:25:08

  Αντώνη η χώρα καταρρέει και εσύ σουλατσάρεις στην Κρήτη... Πάλι καλά που πήρες χαμπάρι την κρισιμότητα της κατάστασης και γυρνάς εσπευσμένα (ή τουλάχιστον έτσι άκουσα στα ΜΜΕ)...

  • Kennan avatar
   Kennan @ το καρφί 01/06/2011 21:29:36

   Μην ακούς πολύ Τράγκα, ...κουφαίνει. Κι αυτά μόνο μπορείτε να πείτε; Κουφαθήκατε ε; Να δω αυριο καινούργια σεναρια "υποχωρησης Σαμαρά"

 10. ΒΠ avatar
  ΒΠ 01/06/2011 21:26:58

  Πολύ καλά τα είπε ο Πρόεδρος.

  Μιά παρατήρηση: Να συμπεριλαμβάνει στις ομιλίες του τα:

  1) Εθνικά ζητήματα. ΑΟΖ, Θράκη.

  2) Το μεταναστευτικό, που διαλύει την κοινωνία και το κράτος.

  • Ένας avatar
   Ένας @ ΒΠ 02/06/2011 12:23:31

   Συμφωνώ με αυτό!

   Υπάρχουν πάρα πολλοί που θέτουν αυτά τα θέματα σε ανώτερη μοίρα από την οικονομία.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ένας 03/06/2011 00:41:11

    Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς.

 11. Μαρια avatar
  Μαρια 01/06/2011 21:27:43

  Ε ρε και να αποφασισει η Κρητη να δωσει τη χαριστικη βολη στο Μητσοτακη...................

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Μαρια 01/06/2011 23:36:22

   Θα γίνει αυτό στην Κρήτη

  • τάσος avatar
   τάσος @ Μαρια 02/06/2011 00:47:39

   στο πασόκ ρε. ποιον μητσοτάκη.

 12. TopGunZ avatar
  TopGunZ 01/06/2011 22:08:47

  Εδώ και καιρό το λέμε αρκετοί, ο Πρόεδρος ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να φορτσάρει, ακόμα κι αν μας έτρωγε κι εμάς μέσα μας τον εμπιστευόμασταν. Δε μας αδίκησε.

  Αλήθεια, τι παίζει με την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο κέντρο της Αθήνας? Αν ισχύουν αυτά που άκουσα ως αιτήματα τότε βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο οι νεολαίοι.

 13. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 01/06/2011 22:24:53

  Πολύ σωστά.

  Αλλά... υπάρχει ένα αλλά.
  Πρέπει να βγει μπροστά και να ζητήσει εκλογές. Ας ακούσει το μήνυμα των καιρών. Ο λαός θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει το τόπο. Αυτό σηματοδοτούν οι αυθόρμητες συγκεντρώσεις του λαού. Ποτέ δεν έχει ματαγίνει αυτό. Τουλάχιστο στη πρόσφατη ιστορία μας. Ο λαός θεωρεί όλους τους πολιτικούς διεφθαρμένους και κακούς. Στρέφεται εναντίον όλων. Δεν θα χαριστεί στη ΝΔ.... Εδώ γιουχάισε χθες τον πρόεδρο της δημοκρατίας όταν ο καθηγητής Κασιμάτης είπε ότι η σωτηρία της πατρίδας βρίσκεται στα χέρια του. Το τι ακούστηκε δεν λέγεται. Πρωτοφανές, αλλά αληθές.

  Ο Σαμαράς πρέπει να βγει από το κύκλο του λιθοβολισμού. Μπορεί και το οφείλει στην Ελλάδα.

  Ταπεινή γνώμη, ενός λαϊκού δεξιού.

  • mhtsos karditsa avatar
   mhtsos karditsa @ Αρματιστής 02/06/2011 00:58:38

   ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΑ. ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΑΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΖΑΠΕΙΟ 3 ΚΑΙ 4 ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
   ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΗ. ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ,ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΗΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ.

 14. Aris. A avatar
  Aris. A 01/06/2011 22:42:21

  Δηλώσεις Σαμαρά εξαφανισμένες από ηλεκτρονικές εκδόσεις Εθνους και Καθημερινής.

 15. drider avatar
  drider 01/06/2011 22:43:03

  Τέρμα τα ψέματα κύριοι... Τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη. Όχι για την Ελλάδα αλλά για την επιβίωση του Ευρώ.

  Η WSJ κτυπάει το καμπανάκι (άλλοι θα πουν τα τύμπανα του πολέμου):
  h**p://online.wsj.com/article/SB10001424052702303745304576357611661037154.html?mod=WSJEurope_hpp_MIDDLETopStories

  Αλλά για να επιστρέψουμε στα καθ' ημάς, νέα υποβάθμιση από Moodys. Κίνηση που αναμένεται να έχει σφοδρές επιπτώσεις στον εγχώριο τραπεζικό τομέα, καθώς πλέον δε θα γίνονται δεκτά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ως εγγυήσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 16. Enzo avatar
  Enzo 01/06/2011 23:02:28

  Αντώνη Σαμαρά έρχεται η ώρα της δράσης και των έργων! Το βιβλίο της ιστορίας άνοιξε ξανά μετα απο χρόνια, ο χρόνος πήρε την πένα του και άρχισε να γράφει. Να η ευκαιρία.

 17. Γιάννης Παπαζαχαρίας avatar
  Γιάννης Παπαζαχαρίας 01/06/2011 23:18:05

  "Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…"
  Ακόμα και αυτό θα μας το πούν συναίνεση;
  Πρόεδρε το πας και το φέρνεις γύρω - γύρω. Πέστο να τελειώνουμε...
  Εκλογές εχθές. Να κάνουμε την Ελλάδα της Ελπίδας. Γιατί την Νέα Δημοκρατία την κάναμε της Ελπίδα της Ελλάδας!
  Μπράβο Πρόεδρε!

 18. Εnzo avatar
  Εnzo 02/06/2011 00:02:07

  Προσέξτε λογική:

  “Ο κόσμος επαναστατεί στην Ελλάδα και σ’ άλλες χώρες διότι, τα εθνικά κράτη δεν είναι ικανά να λύσουν τα σύγχρονα προβλήματα μέσα στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, συνεπώς χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση ικανή να τα λύσει”!!!!

  ΓΑΠ.

  Σαμαρα πως μπορεις να σταματησεις αυτον τον κυριο?
  Πες μας το σχεδιο σου γιατι εχουμε αρχισει να ανησυχουμε πολυ οι πολιτες αυτης της χωρας.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Εnzo 02/06/2011 01:45:15

   Το σχέδιο τους είναι να απαξιώσουν τα έθνη κράτη, ιδεολογίες και κόμματα καπελώνοντας τις γνήσιες αντιδράσεις των λαών ώσπου να μας παρουσιάσουν τον παγκόσμιο σωτήρα και φυσικά την πλήρη εξαθλίωση καθιστώντας τους λαούς δουλοπάροικους. Ευτυχώς όμως που η διάρκεια στην πλήρη εξουσία δημιουργεί ηλίθιους και ματαιόδοξους "ηγέτες".
   Έτυχε (δεν νομίζω) στην Ελλάδα να γίνει η ολική επίθεση.
   Αντώνη, βαρύ το φορτίο στους ώμους σου, κράτα γερά, η Ιστορία σού έχει κλείσει ραντεβού και ήρθες πάνω στην ώρα.

 19. Orestios avatar
  Orestios 02/06/2011 00:05:16

  Ο Σαμαράς είναι ξεκάθαρος και έχει τόλμη.
  Είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα της Ελλάδας στην παρούσα φάση ως Πρωθυπουργός.
  Το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όχι απλά θάλασσα αλλά είναι πλέον παντελώς αναξιόπιστο και ανίκανο να κυβερνήσει.

 20. GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
  GIORGOS TSAVOLAKIS 02/06/2011 00:07:58

  ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΟΥ ΛΟΓΩ Ο.Φ.Η. ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΑΤΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΕΝΟΕΙ

 21. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 02/06/2011 00:12:55

  Το φρέσκο νέο, το διαβάσατε;

  Το... παιδί μίλησε!

  Ναι, ναι, στους "διανοούμενους" αναφέρομαι, που κάποιοι από αυτούς έσπασαν τη σιωπή τους και καταφέρονται με διακήρυξη εναντίον του "λαϊκισμού" και των "ανεδαφικών σχεδίων" (φωτογραφίζοντας τον Σαμαρά με βρώμικο τροπο).

  Ποιοι μοστράρουν ανάμεσά τους; Πανεπιστημιακοί της αφάν γκατέ του νεοφιλελευθερισμού και του σημιτικού "εκσυγχρονισμού" και καλλιτέχνες που διέπρεψαν στη μασαμπούκα κατά την περίοδο του τρελού πάρτυ που τους έστησε ο "καθηγητής του ενός συγγράμματος".

  Μίλησαν λοιπόν. Τι παραπονιόμαστε; Οι νέοι κήνσορες είναι εδώ!

 22. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 02/06/2011 00:15:14

  ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΑΥΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΒΑΛΕΤΑΙ
  ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ( ΕΣΧΑΤΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ ) ΑΝΤΕΧΕΙ.
  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

 23. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 02/06/2011 00:38:38

  Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος.
  Σημειώστε το.
  Υπηρεσίες με επικεφαλής αλλοδαπούς υπαλλήλους και με την συνδρομή ιθαγενών υπαλλήλων, πού θα ελέγχουν και θα κατευθύνουν φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και θα προτείνουν-επιβάλλουν φόρους, μέρος των οποίων ή και στην ολότητά τους θα κατευθύνονται στούς διεθνείς δανειστές μας.
  Περιορισμένη εθνική κυριαρχία με δικαίωμα συναπόφασης γιά πολλά (και εθνικά) θέματα.
  Αν δεν λάβουν χώρα συνταρακτικά γεγονότα, είμαστε χαμένοι από χέρι.
  Ολα τα σενάρια είναι στο τραπέζι, ακόμα και εξωθεσμική λύση.
  Πρόθυμοι υποτακτικοί χιλιάδες. Απόφαση αντίστασης σε εμβρυακή μορφή.
  Πέρα από πάσης φύσεως θεσμικούς και μή θεσμικούς "αγανακτισμένους¨ ο φόβος, στίς διάφορες διαβαθμίσεις του, έχει πλακώσει όλη την χώρα.
  Εχουμε ήδη παραδοθεί.
  Φωνάζουμε γιά να εφυσηχάσουμε την συνείδησή μας.
  Δεν χρειάζεται να μάς πολεμήσουν κάν.
  Γή καί Υδωρ αποφάσισαν να μάς ζητήσουν.
  Τούς τα στείλαμε, πρίν φθάσει η απαίτηση.
  558 χρόνια το λέμε.
  Τα τελευταία χρόνια σπάνια βουρκωμένοι, συνήθως μεθυσμένοι καί ενίοτε περιπαικτικά με την βλακώδη υπερφαλιότητα πού μας διακρίνει.

  Πάλι σε χρόνους και καιρούς, πάλι δικιά μας θάναι.

 24. kostas* avatar
  kostas* 02/06/2011 00:50:56

  ποιος μιλησε και τι ειπε ??


  Κατι τετοιες ομιλιες του προεδρου , οτι και να μας πληγωνει ,μας κανει να το ξεχναμε και να γινομαστε 100 φορες πιο Σαμαρικοι απο οσο ειμαστε !

 25. factorx avatar
  factorx 02/06/2011 00:52:51

  Τι είπε για το φορολογικό, που έσπευσαν να του δουν ως “χαραμάδα” συναίνεσης:

  Μιλήσαμε για το φορολογικό για δύο λόγους:
  - Πρώτον, διότι μας είπε ο κ. Παπανδρέου, γενικώς και αορίστως, ότι συμφωνεί σε όλα τα άλλα που προτείναμε. Βέβαια το είπε τη μία μέρα και το ξέχασε την επόμενη. Εγώ απόψε ξαναρωτώ την κυβέρνηση:
  Συμφωνεί και με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας;
  Συμφωνεί και με το συμψηφισμό οφειλών, από και προς το Δημόσιο;
  Συμφωνεί και με την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων;
  Συμφωνεί με τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων;
  Συμφωνεί με τον επαναπατρισμό κεφαλαίων;
  Συμφωνεί με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών;
  - Και δεύτερον μιλήσαμε ιδιαίτερα για το φορολογικό, γιατί ξέραμε ότι ετοιμάζονταν να αυξήσουν τα φορολογικά βάρη. Κι αυτό θα είναι ολέθριο: δεν αντέχει άλλα βάρη η Οικονομία, Δεν αντέχει αυτά που έχει υποστεί ήδη. Δεν θα αντέξει ούτε ένα ευρώ ακόμα. Προκαλούν απόγνωση στους πολίτες, διαλύουν την Κοινωνία, και δεν θα φέρνουν έσοδα στο δημόσιο ταμείο. Θα είναι σκέτη καταστροφή!

  Μετά άλλαξαν «τροπάρι»: Μας είπαν ότι μπορούν να ενσωματώσουν τις προτάσεις μας στο πρόγραμμά τους. Αλλά ότι δεν μπορούν να ενσωματώσουν τις πιο σημαντικές προτάσεις μας, όπως τη μείωση των φόρων και την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, γιατί, λέει, δεν αφήνει η Τρόικα. Τους προτείναμε, τότε, επαναδιαπραγμάτευση με την Τρόϊκα. Για να αποσπάσουμε αυτά που είναι απαραίτητα, ώστε να βγούμε από την κρίση. Να κάνουμε αυτό που έκαναν οι Ιρλανδοί. Που αρχικά διαπραγματεύθηκαν σκληρά το δικό τους Μνημόνιο… Και στη συνέχεια ξανά-διαπραγματεύθηκαν ακόμα πιο σκληρά
  και το βελτίωσαν. Να κάνουμε, λοιπόν, κι εμείς το ίδιο, ώστε να επιτύχουμε αυτά που πέτυχαν και οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι…

  Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να διαπραγματευθεί. Κι ακόμα δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτά που πρέπει να κάνει: Ρωτάμε: γιατί δεν έχουν κάνει ούτε μια αποκρατικοποίηση μέχρι τώρα; Γιατί ανέστειλαν τις αποκρατικοποιήσεις που είχαν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση;
  Μπορούν να τις κάνουν; Μπορούν να προχωρήσουν, επί τέλους, σε αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας; Η πολιτική τους σίγουρα ήταν λάθος. Αλλά εδώ η κυβέρνηση έχει παραλύσει και δεν μπορεί να κάνει ούτε τα σωστά…

 26. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 02/06/2011 00:55:04

  από "έθνος" σήμερα

  Απλουστεύονται οι διαδικασίες για την απόκτηση ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές από πολίτες χωρών, εντός και εκτός της ΕΕ, ενώ επιταχύνεται η διασικασία καθορισμού του αιγιαλού, με δύο "πρακτικές αναπτυξιακού χαρακτήρα παρεμβάσεις" που γίνονται με το νέο νόμο για τις αμυντικές προμήθειες και τη μεταφορά στην ελληνική έννομη τάξη της οδηγίας 2009/81/ΕΚ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

  Με την πρώτη ρύθμιση:

  Απλουστεύεται και επιταχύνεται η διαδικασία χορήγησης άδειας σε πολίτες χωρών εκτός ΕΕ για την απόκτηση ακινήτων στην Ελλάδα,
  Οι νομοί Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής παύουν να θεωρούνται παραμεθόριοι για το σκοπό αυτό, ενώ σε όσες περιοχές εξακολουθούν να θεωρούνται παραμεθόριες, οι άδειες θα χορηγούνται σε περιφερειακό επίπεδο από επιτροπές που συγκροτούνται για το σκοπό αυτό και όχι πλέον σε κεντρικό επίπεδο και τελικά από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και
  Καταργείται κάθε είδους άδεια για τους πολίτες των κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και της ευρωπαϊκής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών.


  Στόχος της ρύθμισης, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι να διευκολυνθεί η κίνηση της αγοράς ακινήτων χωρίς να παραβλάπτονται τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας της χώρας καθώς στις περιφερειακές επιτροπές θα μετέχει εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ.

  Με τη δεύτερη ρύθμιση:

  Απλουστεύεται και επιταχύνεται η διαδικασία καθορισμού της γραμμής αιγιαλού με την κατάργηση της απαιτούμενης έως τώρα σύμφωνης γνώμης του ΓΕΝ.

  Η σύμφωνη γνώμη θα διατυπώνεται από το ΓΕΕΘΑ μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός, μετά την πάροδο της οποίας θα θεωρείται ότι η σύμφωνη γνώμη έχει χορηγηθεί. Υπολογίζεται ότι η όλη διαδικασία συντομεύεται με τον τρόπο αυτό κατά περίπου τρεις μήνες.

  ΥΓ. Από πολίτες χωρών, εντός και εκτός της ΕΕ. Δηλ. Τουρκίας, Αφγανιστάν, Κίνας, Ζουαζηλάνδης, κ.λ.π. Μάς δίνουν αέρα κοπανιστό (λογιστικές μονάδες) και αγοράζουν εμπράγματη αξία. Την γή μας. Οποιος καταλαβαίνει τί σημαίνει η προωθούμενη αυτή διάταξη και δέν αντιδράσει άμεσα και έγκαιρα, άς πάει για ταγκό στην Αριστοτέλους.
  Καληνύχτα σας. Ο εφιάλτης σάς χαιρετά.
  Να μήν πάρει και αυτός την εκδίκησή τους;

 27. mgk avatar
  mgk 02/06/2011 01:05:32

  Κάτι γραφικοί τύποι γράφουνε σχόλια στο ρεπορτάζ του Ραβανού στο Βήμα σχετικά με τον Αντώνη στην Κρήτη. Εδωσα και εγώ μια απάντηση. Μου λένε αν κρίνει ο αρχισυντάκτης θα δημοσευθεί.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. @ mgk 02/06/2011 10:28:21

   Μην ασχολείσαι με τα σκατ΄ γιατί μυρίζουν...

 28. krhtikos avatar
  krhtikos 02/06/2011 06:51:06

  ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ TV ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ........

  ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ....

 29. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 02/06/2011 08:52:58

  Αντώνη Σαμαρά, η ψυχή σου είναι και δική μας ψυχή.

 30. MANIA avatar
  MANIA 02/06/2011 10:24:13

  "Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω…"

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!) ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ!!!

 31. Αννίτα avatar
  Αννίτα 02/06/2011 10:53:28

  αχ βρε factor πόσο δίκιο έχεις, έσπευσαν να το δούν ως χαραμάδα συναίνεσης, τόσο λίγο μυαλό έχουν. Να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις λέξεις και τα πράγματα. Αλλαγή των θρασύτατων όρων του μνημονίου, "όρων", αυτοί μας υποδουλώνουν.
  Αλλά αν η Κρήτη αποφασίσει ριζικά να δώσει ένα μάθημα στις οικογενειοκρατίες αυτό θα ήταν η ιδανική νίκη για όσους μέσω παράδοσης οικογένειας μας διαφεντεύουν χρόνια τώρα. Πιστεύω οτι η Κρήτες διαθέτουν φιλότιμο είναι αγωνιστές έχουν γράψει ιστορία με τους αγώνες τους, ήταν πάντα μπροστάρηδες οταν η πατρίδα κινδύνευε να αφανισθεί. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

 32. Pikis avatar
  Pikis 02/06/2011 11:41:12

  Όλα καλά στην ομιλία του Σαμαρά αλλά με χάλασαν 2-3 πράγματα.
  1. Οι λαϊκίστικες εκφράσεις τύπου "ηρωικό Ηράκλειο", "λεβεντογέννα Καρδίτσα" κλπ. Δηλαδή οι άλλες περιοχές ΔΕΝ βγάζουν λεβέντες και ήρωες; Η Ελλάδα χωρίζεται σε ζώνες φιλότιμου και λεβεντιάς;
  2. Τα παλικάρια της ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ που βαράγανε ταμπούρλα μου θύμισαν παλαιοκομματικές φιέστες.
  3. Γιατί ασχολείται με τον Καρατζαφέρη; Του δίνει υπόσταση. Ο Καρατζαφέρης απευθύνεται σε κρετίνους και πνευματικά νεκρούς.
  4. Άσχετο. Αντώνη δεν σου πάει η συνοδεία της wanna be Dora κας Κεφαλογιάννη. Είπαμε να ξεφορτωθούμε τα τζάκια γιατί είναι για τα κούτσουρα...

  • Ένας avatar
   Ένας @ Pikis 02/06/2011 12:33:09

   - Πράγματι το Ηράκλειο είναι ηρωικό για να βγάζει με 70% δήμαρχο τον Κουράκη. (Ίσως ο πιο άχρηστος δήμαρχος στην Ελλάδα.)

   - Προσπαθούσα αυτές τις μέρες να πείσω μια γνωστή μου για το ποιόν και την ειλικρίνεια του Σαμαρά. Όταν αυτή είδε τα νταραβέρια με τους Κεφαλλογιάννηδες δεν κατάφερα πολλά ....

   Αυτό είναι και το πρόβλημα του Σαμαρά: δεν έχει πάγκο και από την άλλη ο κόσμος έχει χάψει την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ ότι "όλοι ίδιοι είναι".

 33. christof avatar
  christof 02/06/2011 11:50:13

  Aπο ολη τη ΝΔ μονο ο Σαμαρας αξιζει. Ο ηγετης να διαταξει τους μαιντανους που βγαινουν στα παραθυρα, οτι για να βγουν, πρεπει να εχουν την εγκριση της ηγεσιας .Δεν μπορει να βγαινει ο καθενας, επειδη ειναι διαπλεκομενος με το δημοσιογραφο, και να εκφραζει τις αποψεις του κομματος για ολα τα θεματα.Καθε φορα που βλεπω τους αποτυχημενους τεως υπουργους στο γυαλι, ολο και σκεφτομαι αν αξιζει να ψηφισω ΝΔ παρ'οτι εμπιστευομαι το Σαμαρα.Αντωνη προχωρα .Το χρωστας στο Λαο που σε ψηφησε.

  • Pikis avatar
   Pikis @ christof 02/06/2011 12:46:02

   Ακριβώς έτσι.

 34. gynner avatar
  gynner 02/06/2011 13:55:38

  Για πές μου και μένα μαχητή γιατί καταψηφίστηκε η πρόταση για το λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους?Εεεεεεε........γιατί???????

 35. arlecchino avatar
  arlecchino 02/06/2011 15:02:57

  Χαίρομαι που η ΝΔ έχει πλέον ηγέτη.
  Ο Σαμαράς δεν είναι μόνο καλός πολιτικός είναι και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

 36. Τασος avatar
  Τασος 02/06/2011 17:10:41

  Στην ιδρυτικη διακυρηξη της ΠΟΛΑΝ(30-6-1993)ο Προεδρος ειχε πει οτι ειμαστε εδω για να θυσιασομε και να θυσιαστουμε.Προεδρε προχωρα -ειμαι σιγουρος με την ιδια πιστη σε πολυ πιο χαλεπους καιρους-και οσοι ειμαστε μαζι σου απο εκεινη την ημερα πολλαπλους λογους εχομε να ειμαστε μαζι σου και σημερα που οι...φιλελληνες ξεπουλανε την πατριδα.

 37. THOMAS avatar
  THOMAS 02/06/2011 22:26:49

  Μπράβο ΠΡΟΕΔΡΕ
  Αξιζαν όλα αυτά που περάσαμε μαζί τα 11 χρόνια .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.