#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2009 21:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «δεν ήμουν εγώ στους καπεταναίους της ήττας»

 

 

Σφοδρή κριτική στην Ντόρα Μπακογιάννη για τις θέσεις στο Μακεδονικό και το Κυπριακό (σχέδιο Ανάν) άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση φίλων του στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι “δεν είναι κακό να κάνεις μια εσφαλμένη εκτίμηση, κακό είναι να προσπαθείς να το κρύψεις εκ των υστέρων και να ζητάς από πάνω και τα ρέστα”.

Προειδοποίησε επίσης την κυβέρνηση ότι ακολουθεί δρόμο ολισθηρό και επικίνδυνο στο σκοπιανό και ότι  με αυτόν αρχηγό η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Απευθυνόμενος προς το πυκνό ακροατήριο των οπαδών της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς τους κάλεσε να αναρωτηθούν “ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να αποτρέψει αλλαγή γραμμής και αποδοχή ενός ταπεινωτικού συμβιβασμού πέρα και πίσω από τις κόκκινες γραμμές του Βουκουρεστίου”.

 Είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

Σήμερα ο κ. Παπανδρέου οδηγεί βήμα-βήμα την Ελλάδα σε απευθείας διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.  Αυτή τη φορά συναντιέται με το πρόσχημα της τριμερούς για το περιβάλλον. Τον προειδοποιώ ότι ο δρόμος αυτός είναι ολισθηρός και επικίνδυνος . Τον προειδοποιώ επίσης, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Και με την ευκαιρία αναρωτηθείτε:  Αν αύριο οι ανησυχίες μας επαληθευθούν, Ποιος θέλετε να είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ; Ποιός πιστεύετε ότι μπορεί να αποτρέψει αλλαγή γραμμής και αποδοχή ενός ταπεινωτικού συμβιβασμού πέρα και πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» του Βουκουρεστίου; Αναρωτηθείτε, σκεφτείτε, κι αποφασίστε... Να θυμάστε, όμως:

Η ψήφος σας είναι κρίσιμη.  Από την πρώτη Κυριακή. Και σίγουρα δεν ήμουν εγώ που έσπευσα να υιοθετήσω το Σχέδιο Ανάν, όταν ο τότε Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος το αρνιόταν, όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το απέρριπτε, όταν ο Κυπριακός Ελληνισμός ετοιμαζόταν να το καταψηφίσει πανηγυρικά.

 Δεν ήμουν εγώ που κινδυνολογούσα τότε ότι η καταψήφιση του Σχεδίου Ανάν θα «κατέστρεφε», τάχα, την Κύπρο. Δεν συνέπιπτα εγώ τότε με τη στάση του ΠΑΣΟΚ...

Άλλοι συνέπιπταν. Εγώ τότε ήμουν αντίθετος με το Σχέδιο Ανάν, όπως και ο Κώστας Καραμανλής...

 

Δεν είναι κακό να πέφτει κανείς έξω.  Έστω και τόσο έξω...Δεν είναι φοβερό να κάνει κανείς λάθος. Έστω και τέτοιο λάθος...Δεν είναι προς θάνατον να βρίσκεται κανείς εκτός κομματικής γραμμής. Έστω και για ένα τέτοιο θέμα...Το ανυπόφορο είναι να ζητάει «και τα ρέστα» από πάνω. Και να υποθέτει ότι δεν τα θυμόμαστε όλα αυτά...

 

Δεν κατηγορώ κανέναν, όμως η αλήθεια λέει ότι το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» θέλει διακαώς

να εκλεγεί αυτός που έχει τη μικρότερη διείσδυση στην κοινωνία. Και οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ήδη  ποιος έχει τη μεγαλύτερη διείσδυση στην Κοινωνία

 

Δεν κατηγορώ κανέναν,  αλλά το σύστημα ΠΑΣΟΚ θέλει να βγουν όσοι οδήγησαν τη ΝΔ στην πρόσφατη ήττα. Εγώ δεν ήμουν ανάμεσα σε αυτούς. Ούτε υποστηρίζουν εμένα σήμερα, όσοι πλήγωσαν την παράταξη. Αλλού έδωσαν τη στήριξή τους... Και αλλού βρίσκονται όλοι τους!

 

Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» δεν θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όποιος διαφωνεί μαζί του ειδικά στα εθνικά θέματα και στα θέματα κοινωνικής ευαισθησίας στην οικονομία. Επιθυμούν να έχουν απέναντί τους  κάποιον που να συμφωνεί μαζί τους. Κι εγώ δεν είμαι αυτός.

 

Ας μη μιλάνε λοιπόν, κάποιοι, για «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Διότι όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο...

 

Ως εδώ, λοιπόν, οι αθλιότητες από τα παπαγαλάκια των μηχανισμών. Να ξέρουν, ότι τέτοιες φτηνές επινοήσεις δεν περνούν στον κόσμο. Αντίθετα τον προσβάλλουν και τον θυμώνουν. Ας το καταλάβουν...Η βάση έχει αποφασίσει ότι φύγαμε οριστικά από την ομηρία των μηχανισμών.

 

Αντιλαμβάνομαι και πολιτικούς εκνευρισμούς κι ανάγκες διαφοροποίησης. Αλλά ας μη χάνουμε τη ψυχραιμία μας.

Και να σκεφτόμαστε ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί. Αυτό επιτάσσει η βάση.

Αυτό επιτάσσει το συμφέρον της παράταξης.

 

Κι αυτό εγώ το θυμάμαι κάθε στιγμή.

Όλοι πρέπει να το θυμούνται κάθε στιγμή...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ avatar
  ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ 25/11/2009 21:38:49

  Την ευχή μου να έχετε...

 2. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 25/11/2009 21:50:14

  και οι καπεταναίοι των πρόωρων εκλογών πόνεσε πολύ....

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 25/11/2009 22:03:23

  Προκαλεί εντύπωση η ποσότητα της λάσπης που εκτοξεύεται εναντίον του Σαμαρά. Αποστάτης, διασπαστής. θα συρικνώσει το κόμμα, τον στηρίζει το σύστημα Πασόκ κλπ. Εντύπωση δεν προκαλεί ότι τα λέει η οικογένεια Μητσοτάκη από αυτούς είναι αναμενόμενο τώρα που ο περίπατος μετατράπηκε σε ντέρμπυ. Εντύπωση προκαλεί ότι πολιτικοί που θέλουν να λέγονται μετριοπαθείς όπως Χατζηδάκης, Σπηλιωτόπουλος, Κακλαμάνης πέφτουν τόσο χαμηλά. Τι είναι αυτό που τους κάνει να φοβούνται τόσο πολύ τον Σαμαρά είναι τόσο άσχημα τα δημοσκοπικά στοιχεία που έχουν και αναγκάζονται να ρίχνουν στην μάχη τα ποιό αστεία επιχειρήματα. Τα μεσαία στελέχη της βάσης μαζί με τα μέλη έχουν γίνει τόσο ανυπάκουα στις εντολές του φαβορί που έχει τρομάξει τους βουλευτές που την υποστηρίζουν. Ολα θα φανούν την Κυριακή δεν αποκλείεται το ποσοστό Σαμαρά να είναι εντυπωσιακό.

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ Aris. A 25/11/2009 23:13:55

   Ξέρουν ότι ο Σαμαράς έχει αρχές και δε διστάζει να θυσιάσει τον εαυτό του για τα πιστεύω του. Τέτοιοι "περίεργοι" άνθρωποι είναι απρόβλεπτοι και εντελώς ακατάλληλοι για "deals". Ισως είναι ένας σοβαρός λόγος που οι πολιτικάντηδες, τα τζάκια και οι καιροσκόποι τον πολεμούν τόσο λυσσαλέα.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 25/11/2009 22:10:26

  Eγώ στο Βελλίδειο δέν έχω ξαναζήσει τόσο μεγάλη και ενθουσιώδη συγκέντρωση.

  Το αποτέλεσμα απο την εικόνα αυτή δέν θέλει ούτε δημοσκόπηση ούτε τα γνωστά παπαγαλάκια. Το μόνο που θέλει είναι αυτογνωσία και αγάπη προς το κόμμα που υπηρέτησε. Και άν δέν θέλει το κόμμα αυτό να διαλυθεί, το μόνο που επιβάλλεται να κάνει, αναγνωρίζοντας ότι, δέν κερδίζει την πλειοψηφία των μελών της ΝΔ, είναι να βάλει την όπισθεν εγκαίρως για το καλό της παράταξης και όλης της Ελλάδος. Τίμια πράγματα, έντιμη συμπεριφορά και εξασφαλισμένο μέλλον με το πλήρωμα του χρόνου ύστερα απο το εγκάρδιο χειροκρότημα και την αναγνώριση όλων των ψηφοφόρων ανεξαρτήτως προτιμήσεως.

  Δέν έχει καμία σημασία για ποιόν απο τους δύο πρόκειται. Σημασία έχει μόνο ποιός απο τους δύο βλέπει ότι, έρχεται δεύτερος.

  ΠΕΛΙΑΣ

 5. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 25/11/2009 22:58:26

  Υ, Loretta,Markella, θέλουμε αναλυτικό ρεπορτάζ!

  • Υ. avatar
   Υ. @ Κώστας Θ. 26/11/2009 00:30:12

   Ούτε ένα κρασί, δε μ’ αφήνετε να τελειώσω. Σε 5, θα το έχετε.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ Υ. 26/11/2009 00:40:29

    Μη βάζεις κι άλλο ποτήρι... Περιμένουμε..

    • Υ. avatar
     Υ. @ Κώστας Θ. 26/11/2009 00:45:58

     Εκτός το έπινα.

 6. XAPLAS avatar
  XAPLAS 25/11/2009 23:08:35

  Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ!

 7. XAPLAS avatar
  XAPLAS 25/11/2009 23:10:04

  ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 8. ΜΑΡΙΑ avatar
  ΜΑΡΙΑ 25/11/2009 23:30:49

  ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΕ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΓΙΝΕ ΧΕΙΜΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ.
  ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΘΑΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.

 9. Manos-England avatar
  Manos-England 25/11/2009 23:35:27

  Το ρυάκι γίνεται χύμαρος!!! 3 μέρες μέχρι την Ανάσταση της παράταξης. Η φωνή του ΗΓΕΤΗ έφτασε μέχρι την Αγγλία απόψε!!!

  • Υ. avatar
   Υ. @ Manos-England 26/11/2009 01:27:28

   Το ανέφερε τουλάχιστον πέντε φορές.

 10. anasko avatar
  anasko 25/11/2009 23:55:22

  αναλυτικό ρεπορτάζ σε πολλές αναρτήσεις, video, photo κλπ έχει το http://taxalia.blogspot.com
  που ήταν εκεί

 11. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 26/11/2009 00:36:45

  Η Αγία καπετάνισσα των μηχανισμών και του ροκανίσματος.

 12. Υ. avatar
  Υ. 26/11/2009 00:44:08

  Πέντε λόγια από ομιλία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.
  Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Όλοι το έχετε δει, τουλάχιστον από τις μεταδόσεις των ομιλιών του Κώστα (και των άλλων) στη ΔΕΘ, από το γυαλί. Εκτιμώ περίπου 2000 με 2500 μέσα (δεν είμαι και καλός στις εκτιμήσεις μεγεθών πλήθους), ειδικά δε η πλευρά που ήταν μαζεμένοι οι ΟΝΝΕΔίτες, ένας χαμός. Το φουαγιέ του κτίριου τίγκα, ένας τεράστιος εξώστης πριν την είσοδο γεμάτος, οι σκάλες όλες με κόσμο (στις 7.20 που έφθασα, έκανα δέκα λεπτά να τις ανέβω), όπως επίσης και κλειστό το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, και λίγο αργότερα και το άλλο. Συνολικά? Σίγουρα, πάνω από 3500 με 4000 κόσμος. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η ψηλή έκανε τη συγκέντρωσή της, σε ένα από τα περίπτερα της ΔΕΘ, που δεν παίρνει πάνω από 400, το πολύ 500 άτομα.
  Η ομιλία. Το πρώτο μισό, αυτά που αναφέρονται στην ανάρτηση. Οι αστοχίες της κυρά-Θοδώρας στο σχέδιο Ανάν, το βέτο που προσπαθεί να οικειοποιηθεί, όπως επίσης και στο ποόι ώθησαν τον ΚΚ στις εκλογές. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το δεύτερο μισό της ομιλίας, που ήταν για την αγροτική πολιτική (ΚΑΠ), και την επιχειρηματικότητα. ΟΛΗ, εκτός κειμένου. Ούτε ότο-κιού, ούτε άλλες παπαριές της ψηλής. Εκεί φυσικά φαίνεται, ότι ο Σ δε παίζεται. Η θητεία και εμπειρία του από το Ευρωκοινοβούλιο, είναι εμφανής.

  Συμπέρασμα. Ο Σαμαράς στο Ν Θεσσαλονίκης, βγαίνει από τη πρώτη Κυριακή. Κοιτάξτε τώρα εσείς, στις υπόλοιπες περιοχές, να κάνετε το ίδιο. Ειδικά, οι της Β` Αθηνών. Εκεί που το Μητσοτακέϊκο, έχει μαζέψει ως υποτακτικούς, και ερέτες της διαπλεκόμενης ματαιοδοξίας του, τη Σάρα τη Μάρα και το κακό συναπάντημα.

  ΚΥΡΙΑΚΗ κοντή γιορτή. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ Υ. 26/11/2009 00:49:15

   Μπράβο φίλε Υ! κι εγώ νομίζω ότι παρότι ο κομματικός μηχανισμός δουλεύει για την ψηλή πάνω, ο Σαμαράς θα πάρει 50%+. Μιλάμε για λαϊκή επανάσταση!

   • Υ. avatar
    Υ. @ Κώστας Θ. 26/11/2009 00:55:01

    Κοίταξε να δεις Κώστα. Όλοι όσοι τρέχουν, το κάνουν εθελοντικά, γιαυτό και είναι πετυχημένο. Κανένας εκ των θεσμικών του κόμματος εδώ επάνω (από όσους γνωρίζω), δεν τρέχει για το Σαμαρά. Γιαυτό και θα βγεί. Όσοι δουλεύουν, το κάνουν γιατί το πιστεύουν, και τον πιστεύουν.

  • loretta avatar
   loretta @ Υ. 26/11/2009 00:57:16

   εγω ακουσα με τα ιδια μου τα αυτια απο πολιτικο προσωπο οτι στην β αθηνων η ντορα θα φαει στραπατσο εκει που δεν το περιμενει αρκει να πανε ο κοσμος στην καλπη..και μαλλον ξερει αυτος που το ειπε κατι.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Υ. 26/11/2009 01:48:33

   Παρών και ο Πανίκας, τον οποίο ευχαρίστησε ο Σαμαράς, για τη παρουσία του.

 13. noworries avatar
  noworries 26/11/2009 00:45:08

  Το σύστημα Πασόκ δεν δίνει δεκάρα ποιος θα εκλεγεί αρχηγός μιας και με τη Μητσοτάκαινα στο παιχνίδι το πράγμα πάει για διάσπαση σίγουρα.

 14. Υ. avatar
  Υ. 26/11/2009 00:49:22

  Λωρέττα, Μαρκέλλα. Ανταπόκριση!

 15. loretta avatar
  loretta 26/11/2009 00:52:48

  Αγαπητοι φιλοι

  η συγκεντωση ηταν πολυ μεγαλη.πραγματικα παρα πολυς κοσμος.γεματο το βελιδειο μεσα εξω και κατω ...η υποδοχη του αβραμοπουλου εξαιρετικη απο τον κοσμο και φυσικα αποθεωτικη του αντωνη.

  ο παναγιωτοπουλος μεσα στην καλη του χαρα...χαμογελο σταρ οπως παντα και πειραγματα προς ολους αβερτα που λενε εδω στο χωριο μου.

  παρα πολυ παραγοντες της πολης και ολη με μια απιστευτη αισιοδοξια παρα ταυτα στην δευτερη κουβεντα τους λεγαν.....τρομερο το ρευμα σε ολη την ελλαδα απιστευτος ο κοσμος αλλα ολοι αυτοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΔΙΟΤΙ Η ΝΤΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΣΙΜΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ.

  Κωστας Γκιουλεκας καταχειροκροτηθηκε στην αναφορα του αντωνη

  ηταν δε και ενας αχρειαστος εκει ο σπηλιωπουλος...απορω γιατι εσκασε μυτη αραγες???

  εγω θεωρω πραγματικα οτι ο σαμαρας κανει την διαφορα παιδια τοχει.

  η ομιλια του εξαιρετικη μοιρασε κατα την γνωμη μου βελουδινα χαστουκια εκει που χρειαζοταν ειδικα στην αναφορα του για το σκοπιανο ,,το κυπιρακο προταση αναν...πρασινους μηχανισμους...εχει υπεροχη ρε παιδια πως να το κανουμε ..

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ loretta 26/11/2009 01:03:12

   Αχ, πως θα' θελα να' μουνα εκεί να φωνάξω λίγο.

  • Υ. avatar
   Υ. @ loretta 26/11/2009 01:05:05

   Γειά σου συντρόφισσα Λορέττα. Όπως ακριβώς τα λες.
   Είδα και τον Καλαφάτη. Για να δούμε? Θα παίξει ως πραγματικός πολιτικός άνδρας, και θα δηλώσει στήριξη σε κάποιον, ή θα το παίξει δικολαβίστικα. Και του ‘βαλα και σταυρό, πανάθεμάμε.
   *?#!*@?. Κομπρέντε?

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ Υ. 26/11/2009 01:07:54

    Καλά να πάθεις και εσύ όπως και γω.. Μόνο Γκιουλέκα θα ψηφίζουμε, οι άλλοι είναι κότες.

   • loretta avatar
    loretta @ Υ. 26/11/2009 01:09:09

    μιλησα μαζι του....πιστευω οτι ειναι κοντα στην γραμμη σαμαρα αλλα για λογους που δεν ξερω προτιμα να μεινει ουδετερος.

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ loretta 26/11/2009 01:17:21

     Εγώ που ψήφισα και Ορφανό,τι να πω? Και μιλάμε για κλασικούς καραμανλικούς. Τι συμβαίνει, μάγια τους κάνει?

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ loretta 26/11/2009 01:17:22

     Εγώ που ψήφισα και Ορφανό,τι να πω? Και μιλάμε για κλασικούς καραμανλικούς. Τι συμβαίνει, μάγια τους κάνει?

    • Υ. avatar
     Υ. @ loretta 26/11/2009 01:41:31

     Κώστα. Μια και μίλησες για Ορφανό, πάρε κάτι που γράφτηκε μετά την προσχώρηση Ορφανού, στο μπλοκ ψηλής.
     Υπάρχει μια κατηγορία πρώην βουλευτών, που ανεξαρτήτως του ποιός θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, δε βλέπουν ξανά βουλευτιλίκι. Κι αυτό όχι γιατί δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια κατ’ επιθυμία του όποιου αρχηγού οψέποτε οι εκλογές γίνουν, αλλά διότι τους αποδοκίμασαν οι ψηφοφόροι στις τελευταίες, και θα το κάνουν και στις οποιεσδήποτε επόμενες. Αυτή λοιπόν η κατηγορία των αποτυχημένων διαπραγματεύεται, με όποιον από τους δύο κύριους υποψήφιους τους τάξει το μέλλον. Ποιό μέλλον? Χρίσμα για δημαρχία ή νομαρχία κάπου, πρόεδροι σε νοσοκομείο, ή στο ΔΣ του Οργανισμού Λαχαναγοράς. Ο Σαμαράς δε διαπραγματεύεται, ειδικά με αποτυχημένους. Η κυρά-Θοδώρα το κάνει. Ένας απ’ αυτούς τους αποτυχημένους που δεν έχει στον πολιτικό ήλιο μοίρα, είναι και ο Γιώργος Ορφανός. Η εκτίμησή μου είναι, ότι η Μητστάκαινα υποσχέθηκε να τον κάνει πρόεδρο στο Παλέ ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη. Ίσως να του έδωσε και τη διαχείριση του κυλικείου.

    • loretta avatar
     loretta @ loretta 26/11/2009 01:47:44

     Y ο ορφανος για μενα ουσιαστικα πολιτικα δεν εχει αλλες επιλογες πηρε την αποφαση του καθαρα για λογους πολιτικης επιβιωσης κατα την γνωμη μου πηρε λαθος αποφαση θεωρησε οτι θα διασφαλισει το μελλον του ως βουλευτης θεσσαλονικης...δες τις αναλογιες αυτων που στηριζουν σαμαρα και αυτων που στηριζου ντορα.

     και οχι μονο αυτους που εμφανιστηκαν...!!

    • Υ. avatar
     Υ. @ loretta 26/11/2009 01:54:11

     Όσοι είναι με τους άλλους, είναι εναντίον μας.

    • αχαβαχ avatar
     αχαβαχ @ loretta 26/11/2009 02:06:32

     Κρίμα για τον Ορφανό, έχασε και το κυλικείο!

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Υ. 26/11/2009 01:24:38

    Αυτή η εκλογη θα μας κανει πιο σοφους σχετικα με το ποιούς θα σταυρώσουμε στις επόμενες εκλογές. Αρκει να θυμόμαστε...Κιλτίδηδες, Γιακουμάτοι, Μειμαράκηδες, κλπ ΜΑΥΡΟ ΠΙΣΣΑ!!!Μέχρι τις επόμενες εκλογές ο Αντωνης θα εχει αλλάξει πολυ το κόμμα. Θα εχουν μπει στη μάχη αφθαρτα πρόσωπα μακρυα απο μηχανισμους, βαρωνειες, κλπ. Αγώνας χρειάζεται..

    • loretta avatar
     loretta @ ΓΙΑΝΝΗΣ 26/11/2009 01:31:43

     ΓΙΑΝΝΗ ειδικα σε μερικους νομους να δεις τι καζο εχει να παθει και η θεοδωρα και ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ!!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ loretta 26/11/2009 01:14:43

   Το μυστικό πλεον ειναι στην προσέλευση της Κυριακης. Αν ειναι μεγαλη, παμε για νικη Αντωνη απο τον πρωτο γυρο. Δεν αρκει να τα λεμε εδω μεσα ή σε αλλα blogs. Παράλληλα με τον αγωνα που δινουμε μεσω διαδυκτιου (ο οποίος συνεχιζεται αμείωτος μεχρι Κυριακη απόγευμα) πρέπει να κινητοποιήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους να πάνε μαζί μας στην κάλπη και να ψηφισουν τον Αντώνη. Οι φίλοι μας, οι γονείς μας, τα παιδιά μας, οι συγγενείς μας, οι συνάδελφοί μας, οι γείτονές μας, οι συνεργάτες μας...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ - ΟΥΤΕ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ

 16. sefsef avatar
  sefsef 26/11/2009 01:01:25

  σχετικά με την ομιλία του κυρίου Σαμαρά.....
  1) πότε ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απέρριψε το σχέδιο Ανάν ή ήταν αντίθετος με αυτό - όπως τόνισε ο κύριος Σαμαράς -, δηλαδή πότε είπε ΟΧΙ?(γιατί το απορρίπτω σημαίνει ΟΧΙ και όχι κάτι άλλο).
  Εγώ άλλα θυμάμαι......
  " Τα θετικά στοιχεία του σχεδίου Ανάν είναι υπέρτερα των αρνητικών στοιχείων και η ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου μπορεί να βελτιώσει τις όποιες δυσκολίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αμέσως μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Προσέθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά θα σεβαστεί την απόφαση του κυπριακού λαού..."
  ΠΗΓΗ in.gr 15/04/2004

  Aν δεν κάνω λάθος το παραπάνω κείμενο πιστοποιεί ότι ο κύριος Καραμανλής μπορεί τότε να τάχθηκε έμμεσα υπέρ του σχεδίου Ανάν,αλλά δεσμεύτηκε ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα βρίσκεται αταλάντευτα,όπως πάντα,στο πλευρό της Κύπρου,ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - όπως και έγινε -.
  Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει απόρριψη και ΟΧΙ.
  Όποιος διαφωνούσε με το σχέδιο Ανάν δήλωσε κατηγορηματικά ΟΧΙ, όπως ο αείμνηστος Κύπριος Πρόεδρος.
  2) Γιατί σκόπιμα αναφέρει ο κύριος Σαμαράς ότι ο κύριος Καραμανλής απέρριψε ή ήταν αντίθετος με το σχέδιο Ανάν?
  Μήπως για να προσελκύσει τους καραμανλικούς ψήφους ή ψήφους πολιτών που συμπαθούν τον κύριο Καραμανλή?
  3)αναφερόμενος στον κύριο Παπανδρέου σχετικά με το Σκοπιανό, ο κύριος Σαμαράς τόνισε "Τον προειδοποιώ επίσης, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πίσω."
  Δηλαδή η ΝΔ ακόμα και αν εκλεγεί ο κύριος Σαμαράς πρόεδρός της,θα επιμείνει αταλάντευτη στην σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις - όπως η κυβέρνηση Καραμανλή?
  4)Η κόκκινη γραμμή του Βουκουρεστίου δεν είναι "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις"? Δεν έχει δηλώσει κατά επανάληψη την διαφωνία του ο κύριος Σαμαράς με αυτή την σύνθετη ονομασία?
  ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
  Τότε πως επικαλείτε την κόκκινη γραμμή του Βουκουρεστίου,αφού έχει διαφωνήσει και διαφωνεί με αυτήν ακόμα-κατά δήλωσή του-?
  Έχει αλλάξει μήπως θέση σχετικά με την σύνθετη ονομασία?
  Και αν έχει τελικά αλλάξει θέση για την σύνθετη ονομασία,γιατί δεν το έχει πει δημόσια πριν αυτές τις εκλογές?

  • loretta avatar
   loretta @ sefsef 26/11/2009 01:07:23

   sef sef....ενα σου λεω μην το παλευεις αλλο αστο.

 17. sefsef avatar
  sefsef 26/11/2009 01:03:22

  παρακαλώ να με αντικρούσετε με επιχειρήματα -αν λέω ψέμματα ή διαστρεβλώνω την πραγματικότητα - και όχι με ύβρεις ή περιπαικτικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.....

  • Υ. avatar
   Υ. @ sefsef 26/11/2009 01:20:36

   Άσε μας ρε φατφατ βραδυάτικα με επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα. Επειδή όμως είσαι καλό παιδί, αφιερώνω σε σένα και σ’ αυτή (που ξέρω ότι τη Κυριακή κατόπιν ωρίμου σκέψεως, δεν θα τη ψηφίσεις), ένα τραγουδάκι. Παλιό, καλό και συμβολικό. Άκουγέ το συγχρόνως, ενώ είσαι εδώ μαζί μας.
   http://www.youtube.com/watch?v=ZDN9y2vTdUs&NR=1

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ sefsef 26/11/2009 10:48:20

   Bρες καλέ μου συναγωνιστή και το υπόλοιπο της ανακοίνωσης Καραμανλή και μετά τα λέμε (είμαι Ελληνίδα της Κύπρου -όχι Κύπρια)

 18. Orestios avatar
  Orestios 26/11/2009 01:05:17

  Ποιός ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ?


  http://www.youtube.com/watch?v=XDyBmWNRNF

 19. loretta avatar
  loretta 26/11/2009 01:06:36

  ..η συζηγος του εξαιρετικη ...χαμηλων τονων..με ενα γλυκύτατο συνεσταλμένο χαμογελο...πολυ προσγειωμενα ατομα και οι δυο τους..απλα εξαιρετικοι.

  στο χαμογελο του σαμαρα πραγματικα βλεπεις και την συγκινηση του απο την ανταποκριση του κοσμου.

 20. loretta avatar
  loretta 26/11/2009 01:10:20

  φιλε κωστα επρεπε να ερθειςςςςςςς φτερα να βγαλεις και να ερθεις απο οπου εισαι.

 21. sefsef avatar
  sefsef 26/11/2009 01:10:54

  @ loretta...άλλο οι φήμες,άλλο οι προσδοκίες -οι οποίες μάλιστα είναι και καθόλα σεβαστές-....αλλά άλλη και η πραγματικότητα όσο αφορά την Β' Αθηνών.....δεν ξέρω ποιο πολιτικό πρόσωπο σου μίλησε,αλλά - θα σε απογοητεύσω - οι πληροφορίες μου λένε άλλα για την Β' Αθηνών.
  Πάντως παραμένει ντέρμπι(για την χώρα συνολικά).

  • loretta avatar
   loretta @ sefsef 26/11/2009 01:14:37

   οι καθενας εχει τις πληροφοριες του και εξαρταται απο που τις παιρνει σαφως και δεν θα τις κατονομασω αλλα οταν μιλα η β" αθηνων ξερει τι λεει..

   ο κος γιακουματος εχει φερει τα αντιθετα αποτελεσματα με την συμπεριφορα του...αυτο μπορων να στο πω.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ sefsef 26/11/2009 01:19:01

   Ντέρμπυ ειναι μόνο η κρήτη. Η υπόλοιπη Ελλάδα βράζει...Θα δεις..Υπομονη, ουτε 90 ώρες δεν απέμειναν πια.

 22. sefsef avatar
  sefsef 26/11/2009 01:14:22

  @ loretta......αν μπορείς στο συγκεκριμένο σχόλιο που έκανα να με αντικρούσεις σημείο-σημείο.....αν δεν μπορείς, τουλάχιστον να το παραδεχτείς....δεν είναι κακό.....

  • loretta avatar
   loretta @ sefsef 26/11/2009 01:22:11

   δεν θα παραδεχτω κατι με το οποιο δεν συμφωνω μαζι σου εξορισμου πολυ απλα.

   παραδοχες κανουν αυτη την στιγμη μονον οι ηττημενοι και με αυτη την λογικη η ντορα μπακογιαννη που το μονο που κανει ειναι πλεον να χτυπα ακομα και τον καραμανλη προκειμενου να παρει την πολυποθητη προεδρεία.

   για να φανταστεις ηταν ανεκδοτο για ολους τους παρεβρισκομενους η καταγγελτικη αναφορα της ντορας στο συστημα ρουσοπουλου γιατι πολυ απλα λεγανε καλα ...τωρα το θυμηθηκε? 6χρονια διπλα της το ειχε....τωρα το ειδε? και το διπλα της με νοημα!!


   οταν λαβει ομως το μυνημα θαναι πολυ αργα sef sef για να αλλαξει σταση,,,τοτε τι θα κανει???

 23. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 26/11/2009 01:17:34

  Ευχαριστούμε τους φίλους της Θεσσαλονίκης για το κλίμα νικης που μας μετέφεραν. Σειρά εχει σημερα Πεμπτη η Κρήτη. Και βέβαια, Παρασκευη απόγευμα η ΑΘΗΝΑ. Θα ειμαι κι εγω εκει και θα μεταφερω στο antinews όλα όσα δω. Στις 19.30 της Παρασκευης στο Ζάππειο. Στο χώρο που πριν 30 χρόνια ο Εθνάρχης Καραμανλής υπέγραφε την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ..

  • loretta avatar
   loretta @ ΓΙΑΝΝΗΣ 26/11/2009 01:29:28

   Ειδες φιλε ΓΙΑΝΝΗ που καμια επιλογη και κινηση του σαμαρα δεν ειναι τυχαια??

   ακομα και το ΖΑΠΠΕΙΟ εχει την αξια του.!!

  • dtd avatar
   dtd @ ΓΙΑΝΝΗΣ 26/11/2009 01:35:01

   και εκεί που μίλησε ο Κώστας Καραμανλής πριν τις Ευρωεκλογές του 2004, στη μεγαλύτερη σε διαφορά νίκη της Κεντροδεξιάς τα τελευταία 30 χρόνια / 9%...

   • dtd avatar
    dtd @ dtd 26/11/2009 01:36:36

    Όσο για τη Β Αθήνας, μην τρελαινόμαστε κιόλας: Το 12% των ψηφοφόρων της ΝΔ στη χώρα έχει, δεν κρίνει το αποτέλεσμα μια μικρή διαφορά σε αυτή την περιφέρεια...

 24. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 26/11/2009 01:30:10

  Οι μηχανισμοί της Ντόρας (αυτή είναι υπεράνω μηχανισμών!!!) καταγράφουν τα πάντα, βρίσκουν τους πάντες και τα πάντα, μας έχουν όλους φακελώσει.
  Απλώς μέσα στην νευρική βιασύνη που τους προκαλεί ο πανικός της εκλογικής αναμέτρησης, δεν προλαβαίνουν να περάσουν από «ξάρα» τους φακελωμένους: Τα εκτελεστικά όργανα των μηχανισμών εξάλλου δεν είναι για να σκέφτονται, «εκτελούν» απλώς και όποιον πάρει ο χάρος…
  Ας περάσουμε τώρα σε άλλες φαιδρότητες παλαιοκομματισμού: Στο «οπλοστάσιο» της Ντόρας.
  Αυτό το «οπλοστάσιο» είναι, όπως εύστοχα έχει γραφεί, ένας «ιστός της αράχνης» που διαπλέκεται, απλώνεται παντού και έχει αιχμαλωτίσει στα «δίκτυα» μεγάλη και πολύχρωμη ποικιλία «θυμάτων».

  Τέτοιοι πολυπλόκαμοι και πολύχρωμοι μηχανισμοί δεν έχουν ΚΑΜΙΑ συνεκτικότητα ιδεών: είναι στείροι από κάθε ιδέα.
  Η μόνη συνεκτικότητα είναι το «συμφέρον» του «μηχανισμού», η εξάρτηση και η δουλική υποταγή στα κέντρα αυτών των μηχανισμών.
  Η μόνη συνοχή είναι η συνενοχή της εξάρτησης και της υποταγής στον «ιστό της αράχνης».
  Να γιατί, όλοι οι μηχανισμοί του κράτους, των ΜΜΕ, των παλαιοκομματικών φέουδων και φυσικά, υπεράνω όλων, οι μηχανισμοί των ΗΠΑ, στηρίζουν μετά μανίας Ντόρα.
  Να γιατί, το οπλοστάσιό τους δεν έχει καμία ιδέα, αλλά παραισθησιογόνα απάτης και ψευτιάς.
  Και όσο ο πανικός αυξάνεται τόσο και θα πληθαίνουν τα παραισθησιογόνα και θα κινητοποιούνται οι πολύχρωμες «εφεδρείες».
  Στο οπλοστάσιο υπάρχουν «ακροδεξιά» πυρομαχικά και παραισθησιογόνα.
  Ο Καρατζαφέρης ήταν η πρώτη βολή: Δεν μέτρησε…
  Επιχειρήθηκε το «αντιστάθμισμα» με τον «εκσυγχρονισμένο» Άρη: Πλήρης αποτυχία, έχασε και του δικούς του…
  Επιστροφή στα «πατριωτικά» παραισθησιογόνα. Βλέπετε ο Σαμαράς εδώ επελαύνει…
  Κινητοποιείται ο έτερος «λαγός»: ο «υπερπατριώτης» Ψωμιάδης. Εδώ φυσικά η γραμμή υπέρ της Ντόρας, περνάει έμμεσα, με το νόθο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων». Ούτε αυτό το παραισθησιογόνο έφερε αποτελέσματα.

  Ο Σαμαράς προχωρεί ακάθεκτος…

  Μπαίνει σε κίνηση ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Τέτοιος ο πανικός που προβλήθηκε η Ντόρα μέσα στην Εκκλησία. Ο Άνθιμος μάλλον ο ίδιος βρισκόταν σε κατάσταση παραισθήσεων για να λέει μέσα στην Εκκλησία «χειροκροτείστε την Ντόρα που αγωνίζεται για την Μακεδονία»!!!!!!!!
  Η κίνηση αυτή πανικού προκάλεσε και στη Ντόρα «υπερπατριωτικά» παραληρήματα. Μας βγήκε και η Ντόρα «υπερπατριώτισσα»!!!
  Ας υφάνουμε, λοιπόν, το πολιτικό πλεκτό της Ντόρας, Σταχυολογώντας από τις «πρωτότυπες» και «μεγάλες», μάλλον παραληρηματικές, «ιδέες» της:
  α). Μας είπε ότι είναι διωκόμενη και τα μεγάλα συμφέροντα την κυνηγούν!!!
  β). Μας είπε ότι είχε «μεγάλες επιτυχίες» στην Εξωτερική πολιτική, όταν και ο τελευταίος Έλληνας γνωρίζει ότι καθόταν σε στάση προσοχής μπροστά στους αξιωματούχους των ΗΠΑ…
  γ). Διακήρυξε σε όλους τους τόνους ότι με τα παλιά υλικά και αυτούς που «πλήγωσαν» την παράταξη δεν αναγεννάται η Ν.Δ…
  Χρέωσε στον εαυτό της την «αναγέννηση» και στον αντίπαλό της τα «παλιά υλικά» κ.τ.λ.
  Φυσικά ο κόσμος γελά και οργίζεται όταν αντιμετωπίζεται σαν ηλίθιος ή ερχόμενος από άλλον πλανήτη…
  δ). Τέλος έριξε στη μάχη και τις «πατριωτικές» κορώνες…
  ΟΛΑ αυτά καταγράφουν μεγάλο πανικό.
  Και φυσικά τέτοια μέσα, τόσο κραυγαλέας και άκομψης απάτης, φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα, εξοργίζουν τον κόσμο και πολλαπλασιάζουν τους «αυτοματισμούς» του πανικού: ο φαύλος κύκλος του πανικού…

  Το νέο παραισθησιογόνο, μήπως και ξεγελάσει τους αφελείς είναι ο Βύρων Πολύδωρας. Τρακατρούκα, όμως και αυτό.
  Τον μόνο που καίει είναι το Βύρωνα, ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει άλλο πολιτικό προφίλ. Αποδείχτηκε κάλπικος και «εφεδρεία» της Ντόρας. Δηλαδή «γρανάζι» και αυτός του αμερικανισμού…
  Τέτοια είναι η τύχη των «εξαρτημάτων»: Να καίγονται…
  Τώρα η Ντόρα παίζει το τελευταίο της χαρτί. Προσπαθεί να εξαπατήσει τον κόσμο της Ν.Δ. με τον «μπαμπούλα» του ΠΑΣΟΚ.
  Μας λέει, λοιπόν, αυτό κυκλοφορούν τα κανάλια των «νταβάδων», ότι το ΠΑΣΟΚ τρέμει μόνο την Ντόρα, γι’ αυτό είναι κατά της Ντόρας!!!
  Δεν μας εξηγεί, βεβαίως, η Ντόρα, ούτε τα «παπαγαλάκια», γιατί το ΠΑΣΟΚ να «τρέμει» την Ντόρα.
  Μήπως, επειδή Ντόρα και Γιωργάκης είναι πανομοιότυπα αντίγραφα του αμερικανισμού;
  Δύο πράγματα τρέμει το ΠΑΣΟΚ:
  α) Τις λαϊκές κινητοποιήσεις…
  β) Μια πολιτική «εθνικής αντίστασης» την οποία η Ντόρα δεν έχει: Έχει την πολιτική της «εθνικής υποτέλειας».
  Οι άνθρωποι του Γιώργου μόνο μπορεί να αγωνιούν για κάτι: Μήπως οι Αμερικανοί, με την Ντόρα απέναντι «σκεφτούν» να αντικαταστήσουν το Γιωργάκη με κάτι το αμερικανικότερο: Τη Ντόρα…

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ΓΙΑΝΝΗΣ 26/11/2009 10:53:44

   Ο Βύρωνας είναι ο πιο απρόβλεπτος άνθρωπος που έχω συναντήσει. Εκεί που μιλάει για το Θεό, εκεί κάνει κάποιες αποκλίσεις. Βρίσκεται στον κόσμο του. Εναν κόσμο φτιαγμένο από συνοθύλευμα φιλοσοφίας, πολιτικής και περηφάνειας ότι ο "αδελφός του είναι μπακάλης", ότι διάβαζε κάτω από σκάλες, για να μορφωθεί.....
   Εγώ προσωπικά δεν θα τον ήθελα στην ομάδα μου. Νομίζω ο Καραμανλής δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.....

 25. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 26/11/2009 01:32:33

  Αντιγράφω ένα παλιό σχόλιό μου από το παρακάτω άρθρο σχετικά με τον Καραμανλή και το Σχέδιο Ανάν.

  http://www.antinews.gr/?p=15510

  Να συμπληρώσω κάτι σχετικό με τη σύσκεψη για το Σχέδιο Ανάν. Ο ΓΑΠ είπε ότι ο ΚΚ έλεγε ΝΑΙ μέσα και τα μασούσε έξω.

  Το θέμα δεν είναι τι έλεγε μέσα (που κανείς δεν το ξέρει με βεβαιότητα). Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη σύνοδος των αρχηγών έγινε εκείνη την ημέρα που έγινε.

  Θυμίζω.

  Επιστρέφουν από Ελβετία λίγο πριν των Βαΐων

  Ο Τάσσος προγραμματίζει για διάγγελμα τη Μεγάλη Τετάρτη.

  (όλοι ξέρουν πως διάκειται αρνητικά στο σχέδιο αλλά κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς και κυρίως πώς θα το πει. Ο ΚΚ γνωρίζει καλύτερα από όλους τι και πόσο έντονα θα τα πει. Είτε για πατριωτικούς λόγους, είτε για λόγους κόμπλεξ να μην θέλει να επηρεάσει την τύχη της Κύπρου όπως ο θείος του, αφήνει το πεδίο ελεύθερο στον Τάσσο να παίξει μπάλλα και να καλλιεργήσει το κλίμα που θέλει).

  Έρχεται η Μ. Τετάρτη και πρώτος παίρνει επίσημη θέση ο ΓΑΠ σε συνεδρίαση μαζί με τον Σημίτη και όλα τα μεγάλα ονόματα του ΠΑΣΟΚ. Βγαίνει δημόσια 2 ώρες πριν το διάγγελμα του Τάσσου και τον καλεί στο “μεγάλο και πατριωτικό ΝΑΙ”(!)

  Κατόπιν το συγκλονιστικό διάγγελμα του Τάσσου.

  Ακολουθεί η ΠΓ του ΑΚΕΛ με το ΝΑΙ κατά πλειοψηφία την επομένη. Διαβουλεύσεις επειδή το κλίμα είναι αντίθετο στους ψηφοφόρους του. Ο ΣΥΝ του Κωνσταντόπουλου δηλώνει ΝΑΙ για “συμπαράσταση στους Κύπριους ομοιδεάτες”.

  Περνάνε οι μέρες, και οι πάντες κατηγορούν τον ΚΚ ότι δεν παίρνει θέση και παίζει κατενάτσιο. Το ΚΚΕ δηλώνει ΟΧΙ.

  Γίνεται η σύνοδος μία εβδομάδα μετά το διάγγελμα και αφού έχουν εκφραστεί δημοσίως όλες οι πλευρές (ΔΗΣΥ – ΝΑΙ, ΑΚΕΛ μετά από παλινωδίες “Οχι, για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ”, Βασιλείου ΝΑΙ, ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-οικολόγοι Κύπρου ΟΧΙ) εκτός από την κυβέρνηση.

  Βρισκόμαστε Τετάρτη βράδυ, 10 μέρες πριν το δημοψήφισμα και το κλίμα στην Κύπρο έχει διαμορφωθεί οριστικά υπέρ του ΟΧΙ

  Ο Καραμανλής στην ανακοίνωση μετά τη σύνοδο είναι ο τελευταίος που παίρνει θέση και δεν αναφέρει ούτε τη λέξη ναι, ούτε τη λέξη όχι. Σε κάποια αποστροφή λέει ότι “τα θετικά μπορεί να ειπωθεί ότι υπερτερούν των αρνητικών”. Αυτό εκλαμβάνεται από τον τύπο ως ΝΑΙ.

  Ούτε μισή ώρα μετά την ανακοίνωση του ΚΚ, βγάζει ανακοίνωση το State Department και χαιρετίζει που ο Έλληνας πρωθυπουργός “βρίσκει θετικά στοιχεία στο σχέδιο Ανάν”.

  Προφανώς η ακριβής έκφραση του ΚΚ είχε γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την ελληνική πλευρά να επιμένει στην μη καθαρότητα της άποψης (και ταυτόχρονα παίζοντας καθυστέρηση) και την αμερικανική πλευρά να επιμένει έστω σε “περισσότερα θετικά από αρνητικά” ώστε να εκλάβει την ανακοίνωση ως ΝΑΙ.

  Εντωμεταξύ, η Αμερική τρώει ένα στραπάτσο στον ΟΗΕ, όλο δικό της. Προωθεί το σχέδιο Ανάν ως ψήφισμα στο ΣΑ του ΟΗΕ και με ψήφους 14 υπέρ και 1 ΒΕΤΟ (της Ρωσίας), απορρίπτεται! Θυμίζω ότι επρόκειτο για το τρίτο μόλις βέτο της Ρωσίας μετά το 1990. Ένα από τα δύο προηγούμενα ήτανε πάλι για την Κύπρο και το δεύτερο για τη Βοσνία.

  Προφανώς υπήρξε συνενόηση Τάσσου-ΚΚ-Ρωσίας. Οι Αμερικάνοι μιλούσαν στο τηλέφωνο σχεδόν αποκλειστικά με τον Χριστόφια τότε. Τον Παπαδόπουλο δεν ήθελαν ούτε να τον δουν.

  Διάφορα άρθρα αλλά και το κλίμα εκείνης της εποχής μπορείτε να δείτε στη σελίδα http://www.oxistosxedioanan.com

  Σημείωση: το διάστημα μετά το δημοψήφισμα ο Μητσοτάκης έκανε από τηλεόρασης τις χειρότερες δηλώσεις που έχει κάνει ποτέ για άνθρωπο, για τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Φάκτορες, ψάξτε να τις βρείτε αν μπορείτε. Μνημείο μίσους.

 26. Υ. avatar
  Υ. 26/11/2009 02:08:47

  Αύριο η ψηλή στη ΝΕΤ, με Παναγιωταρέα και γυναίκες δημοσιογράφους. Μια ακόμη προσπάθεια, να παίξει ακόμη το παιχνίδι του αδικημένου θηλυκού.

  • loretta avatar
   loretta @ Υ. 26/11/2009 02:13:30

   καλα τοτε να βαλω πλερεζες...και μαντηλακι στο χερι..!! δηλ αυριο εχουμε παλι show!

   αχ εμεις οι ερημες οι γυναικες που ολο μας φταινε οι αλλοι!!

 27. sefsef avatar
  sefsef 26/11/2009 02:25:35

  τα μαντηλάκια να τα κρατήσεις και για την Κυριακή....μπορεί να σου χρειαστούν!!!!!!

  • loretta avatar
   loretta @ sefsef 26/11/2009 02:32:55

   sefsef εχω παρει ενα των δεκα τεμαχιων για 10 μονο ντορικους που απεμειναν στον δημο που ζω!

 28. Υ. avatar
  Υ. 26/11/2009 02:34:58

  Σ’ όλους τους φίλους παραταξιακούς ΝΔίτες. Κυριακή, όλοι στις κάλπες. Για νέα παράταξη, νέο κόμμα. Όλοι ψήφο στον Αντώνη Σαμαρά.
  ... καλόν ύπνο!

 29. AKIS avatar
  AKIS 26/11/2009 03:05:00

  ΣΕ 3 ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ , ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΝΑΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ , ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΤΟΝ REAL. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ LIGHT ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΨΗΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ ΜΕ ΟΛΛΟΥΣ ΔΕ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΣΟΡΟΠΙΕΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ FM ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΣΧΗΜΑ - ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ -

 30. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 26/11/2009 08:23:47

  ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ, στον Alter o Πολύδωρας επί 20 λεπτά, στο Μέγκα ο Αρούλης επί 15 λεπτά, ακόμη και στο Extra3 των αισχρών Παπαγιάννη και Καψαμπέλη, η αυτοκράτειρα Θεοδώρα επί 30 λεπτά.
  Και, βέβαια, παντού και πάντοτε όλοι ανεξαιρέτως οι ερωτώντες με το χαμόγελο να φτάνει μέχρι τα αυτιά.
  Σαμαρικοί βέβαια πουθενά, ενώ του ίδιου του Σαμαρά ούτε τις επίσημες δηλώσεις δεν βάζουν.
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ H ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!
  Ρε παιδιά, μήπως τόχουμε ξαναδεί το έργο;
  Μήπως η Θοδώρα θυμίζει καθόλου προεκλογικό Γιωργάκη, που έλεγε ότι "δεν χρωστάει σε κανένα" τη στιγμή που δούλευαν όλοι πυρετωδώς την πράσινη προπαγάνδα;
  Άντε μετά να μην υποψιάζεσαι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που έσπρωχναν το Γιωργάκη σπρώχνουν και τη Θοδώρα.

 31. dr.thess avatar
  dr.thess 26/11/2009 08:39:33

  οταν ματωνε η παραταξη και δακρυζαν τα πλαστικα σημαιάκια ..αυτος κρυβόταν και περίμενε και δεν προταξε τα στηθη του οπως η δρακουλιάρα

 32. dr.thess avatar
  dr.thess 26/11/2009 08:41:23

  μην τρωτε αλλο τις σαρκες τησ παράταξης.ματωσε η ψυχη του μεσου νεοδημοκράτη....

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ dr.thess 26/11/2009 08:56:51

   Όλο ξεσκισμένες σάρκες και αίματα βλέπεις. Είναι φυσικό, αφού είσαι με τον δράκουλα και την κόρη του..

 33. mapix avatar
  mapix 26/11/2009 08:56:23

  αν πάντως όλα τα στελέχη της Ν΄.Δ ακολουθούσαν την προεκλογική συμπεριφορά του Αντώνη, η Ν.Δ θα έχανε με 20+. Όποιος διαφωνεί, διαχωρίζει τη θέση του κι αποχωρεί. Δεν αποσύρεται στα ιδιαίτερα δωμάτιά του, έως ότου σερβιριστεί το τσάι..

  • loretta avatar
   loretta @ mapix 26/11/2009 17:20:12

   maxip

   να υποθεσω οτι το τσαι που πινεις εσυ εχει κατι μεσα??

   • mapix avatar
    mapix @ loretta 27/11/2009 10:26:24

    λορετα μου, δεν ειναι ευγενικό να απαντάς σε ερώτηση με ερώτηση. αν δεν έχεις κάτι να απαντήσεις ή να σχολιάσεις επί της ουσίας σε αυτό που έγραψα, εντιμότερο να σιωπάς. αν πάλι έχεις, με χαρά να το ακούσω.
    Υ.Γ η "εξυπναδιά" ( ο θεός να την κάνει)δεν είναι απάντηση.

 34. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 26/11/2009 09:34:12

  Ο Aνδριανόπουλος λέει στο site του ότι, αν βγει ο Σαμαράς θα υπάρξει χώρος για ένα καθαρά «φιλελεύθερο κόμμα»..
  Λέτε γι΄ αυτό είναι που τα ντοράκια σταμάτησαν να φωνάζουν εκείνο το φλώρικο σύνθημα: « Εσύ δεν έφυγες ποτέ» ;

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Kώστας Θ. 26/11/2009 10:51:26

   το ξαναγράφω:
   ο ανδριανόπουλος ψοφάει επιτέλους να γίνει εκτελεστικός, το ερώτημα που τον πονάει -αυτόν, εμάς καθόλου- είναι αν θα γίνει μέσα από το 4% ή μέσα από το 44% (έχει δηλώσει ήδη πως με τον Σαμαρά φυσικά και μπορεί να συνεργασθεί!)

 35. kanis avatar
  kanis 26/11/2009 09:39:08

  Υπάρχει άλλη διήγηση, από αυτήν που κυκλοφορεί από τα ΝτοροΜΜΕ, σχετικά με το χειρικρότημα που έλαβε η Ντόρα, παρουσία του Ανθιμου σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης...

  Η Ντόρα εισήλθε στην εκκλησία ενόσω λειτουργούσε ο Ανθιμος. Κάποιοι προφανώς στημένοι, ανάγωγοι υποστηρικτές της άρχισαν να χειροκροτούν εν μέσω θείας λειτουργίας. Ο Ανθιμος παρενέβη κι υπενθύμισε, ότι δεν χειροκροτούν όσο εκτυλίσετε η θεία λειτουργία. Οταν τελείωσε η λειτουργία κι αποχωρούσε, είπε ότι τώρα χειροκροτείτε... ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΛΗΣ ΣΥΠΕΡΙΦΟΡΑΣ στο εκκλησίασμα έκανε ο Ανθιμος κι οχι παρότρυνση προς υποστήριξη της εν λόγω!

  Αλλά από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ του μηχανισμού Μητσοτάκη, τι να περιμένεις; Αντικειμενική εκφορά της είδησης;

  Δεν ήμουν μέσα στην εκκλησία, αλλά οι φίλοι από Θεσσαλονίκη, ίσως μπορέσουν, να επιβεβαιώσουν την παραπάνω διήγηση!

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ kanis 26/11/2009 10:15:50

   Δεν ξέρω τι έγινε, πάντως, ο θρόνος που φαίνεται στο βίντεο ακριβώς πίσω από την Μπακογιάννη, νομίζω πως προορίζεται μόνο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,όταν επισκέπτεται την εκκλησία. Νομίζω ότι αυτά λέει το εκκλησιαστικό πρωτόκολλο.
   Αν κάποιος άλλος ξέρει κάτι διαφορετικό, αναμένω με ενδιαφέρον.

   • kanis avatar
    kanis @ Α.Κ. 26/11/2009 10:25:30

    A.K.
    Λες "ο θρόνος που φαίνεται στο βίντεο ακριβώς πίσω από την Μπακογιάννη" και σε ευχαριστώ για την επισήμανση. Τόσο η εικόνα όσο κι η εκφορά της είδησης λοιπόν, αποδεικνύουν ποιός στηρίζει την κυρία Μητσοτάκη: Ο Ανθιμος ή .... τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ;

    • Α.Κ. avatar
     Α.Κ. @ kanis 26/11/2009 15:53:11

     Προφανώς ο Ανθιμος, με την προϋπόθεση ότι μου μετέφεραν ορθά τα του εκκλησιαστικού πρωτοκόλλου.

  • Υ. avatar
   Υ. @ kanis 26/11/2009 10:19:44

   Ως προς εμέ, θα σε απογοητεύσω. Δεν ήμουν εκεί, και δεν το μετανιώνω.

   • kanis avatar
    kanis @ Υ. 26/11/2009 10:28:22

    I knew it baby...!
    Εσύ ήσουν εκεί που έπρεπε...δηλαδή, εχθές κοντά στον Αντώνη μας και με έκανες να ζηλέψω διαβάζοντας την χθεσινοβράδυνη ανταπόκρισή σου!

    • Υ. avatar
     Υ. @ kanis 26/11/2009 10:36:00

     Ωχ, τέτοια λες, και με φτιάχνεις πρωϊνιάτικα!

    • Υ. avatar
     Υ. @ kanis 26/11/2009 10:36:50

     ...δεν εννοώ την ανταπόκριση.

 36. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 26/11/2009 09:41:06

  ο Ανδριανόπουλος ψοφάει να αναλάβει δράση. ήδη δήλωσε πως θα μπορούσε να συνεργασθεί με το Σαμαρά. το ερώτημα που τον πονάει αυτόν -εμάς καθόλου- είναι αν θα το κάνει μέσα από το 3% ή μέσα από το 45%...

 37. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 26/11/2009 11:00:25

  Γνωστές Θεσσαλονικιές φάτσες στην συγκέντρωση της Ντόρας στην Καβάλα !!
  Ξέρουν μάλλον ότι δε θα γεμίσουν τις αίθουσες σε αυτές τις πόλεις και κουβαλούν τους ίδιους εδώ και κει.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Kώστας Θ. 26/11/2009 11:05:16

   Πότε, ποιοί?

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ Υ. 26/11/2009 11:10:08

    Διάφοροι που κυκλοφορούσαν στα κεντρικά της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Ο μηχανισμός που λέγαμε..

    • loretta avatar
     loretta @ Kώστας Θ. 26/11/2009 17:23:42

     γιαυτο εστειλαν σε εμας για scanning το αχρείαστο σπηλιωπουλο...!!

 38. isnogood avatar
  isnogood 26/11/2009 11:30:21

  Χθες έζησα απερίγραπτες καταστάσεις ψυχικής έκστασης.
  Ήταν καλύτερο κι απο σέξ!
  Να βλέπεις υποψήφιους του ΛΑΟΣ στη Β Θεσσαλονίκης να παίρνουν θέση ανοιχτά υπέρ του Αντώνη!
  Να βλέπεις ανθρώπους που ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ τον Οκτώβρη -μιλάμε για ΠΑΟΚΙΑ της Νεάπολης τώρα- γιατί τα είχαν πάρει με τον ΚΚ, να ουρλίαζουν σαν ρουβίτσες με την είσοδο του Αντώνη στο Βελλίδειο!
  Να βλέπεις νέους ανθρώπους παντού και ανθρώπους μέχρι τα 50 το πολύ παντού!
  Στη συγκέντρωση της Ντόρας ο μέσος όρος ηλικίας ήταν πάνω απο 60!
  Και φυσικά εκείνο που με ανέβασε σε επίπεδα απείρου ψυχικής ανάτασης ήταν η παρουσία του ΠΑΝΙΚΑ!
  Που κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, αν αντιλαμβανόταν νωρίτερα ο Αντώνης την παρουσία του Ψωμιάδη στη συγκέντρωση ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΗΜΑ, μπορεί να είχαμε ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΥΠΕΡ ΣΑΜΑΡΑ!
  Εκεί επί τόπου!
  Αυτό περίμενα απο τον 'γουζωτό' τον Πόντιο!
  Αλλά δεν...
  Ακόμα!
  Προσωπικά πιστεύω, οτι ο Παναγιώτης θα πάρει θέση.
  Είτε στον πρώτο γύρω -κάπου εκεί στο Σαββατο- είτε στον δεύτερο.
  Γιατί νιώθει την πίεση στα πρόσωπα των συνεργατών του.
  ΤΗν αισθάνεται.
  Αισθάνεται και τις ψυχές των ανθρώπων που πάνε κοντά του.
  Το ενστικτό του, θα τον οδηγήσει και πάλι στη σωστή απόφαση...

 39. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 26/11/2009 12:01:08

  http://olympia.gr/
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 40. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 26/11/2009 12:12:12

  Ψηφίστε στο blog fimotro τον μεγαλυτερο φελό της ΝΔ. Μεχρι τωρα προηγειται ο δημαρχος Νικήτας.

 41. Kalesanos avatar
  Kalesanos 26/11/2009 15:44:20

  Σημερα το Ηρακλειο Κρητης θα δωσει απαντησεις οχι μονο στους νεοδημοκρατες της Ελλαδας αλλα και σε ορισμενους τοπικους βουλευτες που χωρις να τηρουν ουτε τα προσχηματα υποστηριζουν το μητσοτακεικο.

 42. Κάποιος που σκέφτεται... avatar
  Κάποιος που σκέφτεται... 26/11/2009 16:14:35

  παιδιά του blog, άλλη μια υπενθύμιση να δημοσιεύετε όσα γράφω... και να το κάνετε τη στιγμή που γράφονται!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.