#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/10/2009 22:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: αγνοήσαμε τον πυρήνα της παράταξης

 Την ανάγκη οργανωτικής επανίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντένα» απόψε, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα λάθη που, κατά την άποψή του έκανε η ΝΔ, ενώ είπε ότι μπορεί να συγκατοικήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη στη ΝΔ για χάρη της ενότητας, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει. Αναφέρθηκε επίσης στην περίοδο του 1993 και στην στάση του στο Σκοπιανό.

Ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο υπήρξε πρόβλημα και τα όσα συνέβησαν έπληξαν τη ΝΔ, ενώ κατά την εκτίμησή του θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα.

Στη Γαλλία, είπε ο κ. Σαμαράς, κέρδισε τότε ο Σαρκοζί από αριστερά και δεξιά με την στάση του ως υπουργός Εσωτερικών απέναντι στις ταραχές στο Παρίσι. Είπε ότι έγιναν λάθη και στην οικονομία και χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα υπέρ συγκεκριμένων κλάδων της αγοράς αλλά δεν ήλεγξε που πήγαν και πως αξιοποιήθηκαν τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν.

Έπρεπε να παρακολουθήσει η Τράπεζα της Ελλάδος την αξιοποίηση των χρημάτων, είπε ο κ. Σαμαράς. Είπε ακόμη πως όταν στην Ευρώπη ανέβαιναν τα επιτόκια ανέβαινε και το κυμαινόμενο αλλά στην Ελλάδα δεν συνέβαινε αυτό, κάτι που έδωσε την εντύπωση ύπαρξης καρτέλ. Χαρακτήρισε λάθος τα μέτρα για τα αυτοκίνητα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε κανένα κέρδος για την οικονομία.

«Λαθέψαμε, δώσαμε υπερβολική διάσταση στον οριακό ψηφοφόρο την ώρα που άδειαζε η δεξαμενή με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους» είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε το πανεπιστημιακό άσυλο διότι «φοβηθήκαμε με τα γνωστά σύνδρομα της μεταπολιτευτικής περιόδου». Είπε πως όλοι συμφωνούσαν για ριζική αλλαγή και μόνο ο κ. Τσίπρας αντιδρούσε ενώ εκτίμησε πως η κυβέρνηση έδειξε «ότι βάλαμε τον παραταξιακό πυρήνα στην άκρη». Ανέφερε ακόμη ότι χωρίς η ΝΔ να απαντήσει στο μήνυμα των ευρωεκλογών «προχωρήσαμε σε εκλογές, που για μένα ήταν άκαιρες. Διαφώνησα. Υπάρχει ευθύνη σε όσους παρέσυραν τον Κώστα Καραμανλή να κάνει αυτή τη κίνηση. Στην πολιτική δεν χαρίζεις ούτε μια μέρα, πόσο μάλλον έξη μήνες. Είπα τη γνώμη μου τότε και διαφώνησα με τις εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Τόνισε ότι θέλει να ενώσει την παράταξη και να αποφευχθεί ο διαχωρισμός «που επιδιώκουν οι εχθροί μας, σε παλαιοδεξιούς και νεοφιλελεύθερους».

Επισήμανε ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός βρίσκεται στον ιδεολογικό πυρήνα της ΝΔ και τόνισε ότι το κόμμα χρειάζεται οργανωτική επανίδρυση και επικαιροποίηση του ιδεολογικού του οπλοστασίου.

«Είχα πολλά να πω για την περίοδο 1993, αλλά δεν είναι η ώρα» είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στο Σκοπιανό ότι πριν από 17 χρόνια έκανε μια αξιακή επιλογή, ανέτρεψε μια συνθηκολόγηση που θα προκαλούσε προβλήματα στη σταθερότητα της περιοχής μας. Δήλωσε δικαιωμένος γιατί όπως είπε ακολούθησαν 4 πρωθυπουργοί και κανείς δεν άλλαξε τίποτα. «Πλήρωσα την θέση μου εκείνη, μένοντας για 8 χρόνια εκτός πολιτικής, κοιτάζοντας τους τοίχους του σπιτιού μου. Επέστρεψα, δεν δημιούργησα πρόβλημα σε κανέναν. Δεν είναι αντίπαλος το χθες» είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κ. Μπακογιάννη στην συγκατοίκηση στη ΝΔ, διότι προέχει η ενότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/10/2009 22:43:49

  Ο Σαμαράς έκανε ένα βασικό λάθος στο τέλος: Απάντησε στην ερώτηση - παγίδα "τι θα κάνει αν ψηφιστεί τρίτος και κληθεί να στηρίξει έναν από τους δύο άλλους στην τελική ευθεία". Δεν απαντάς ποτέ σε τέτοια ερώτηση με τον τρόπο που απάντησε ο Σαμαράς, δηλαδή ευθέως. Αρνείσαι την ερώτηση. Είναι ερώτηση που πήγε να φτιάξει κλίμα. Είναι φανερό ότι ο στόχος τους είναι να τον βγάλουν τρίτο, διότι στο ένας προς έναν ο Σαμαράς κερδίζει τη Ντόρα.

  Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και τη σημερινή διαφήμιση της εκπομπής του Πρετεντέρη: "Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος, Σαμαράς, Ψωμιάδης". Πώς τη διάλεξε τη σειρά; Ευσεβείς πόθοι...

  Θα έλεγα προς του ντορικούς: Ας κοιτάξουν να βγει στους δυο πρώτους η εκλεκτή τους και ας μην ασχολούνται τώρα με το ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Αν ψηφίσει ο κόσμος με βάση τις πραγματικές του συμπάθειες, τότε η Ντόρα θα βγει κάτω και από τον Ψωμιάδη. Αν ψηφίσει δηλαδή χωρίς την καταπίεση των μηχανισμών. Και αυτό να το ξέρετε: Δεν θα ψηφίσουμε κάτω από την πίεση των μηχανισμών!

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ Επώνυμος 20/10/2009 00:53:13

   Όμως δεν έχεις τρόπο να ελέγξεις το μηχανισμό που θα καταμετρήσει την ψήφο σου.

 2. περαστικός avatar
  περαστικός 20/10/2009 00:53:28

  Ο Σαμαράς δεν πρόκειται να είναι τρίτος. Τι απάντησε, δεν το είδα

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ περαστικός 20/10/2009 01:18:29

   Συμφωνώ, αλλά αυτή τη στιγμή εκεί κατευθύνονται. Δες τη σιχαμένη συμπεριφορά Πρετεντέρη αυτή τη στιγμή. Το γκάλοπ μεταξύ των ΝΔημοκρατών έδινε 40,7% στη Ντόρα, 29,8% στο Σαμαρά, 20,4% στον Αβραμόπουλο και ο Πρετεντέρης κινείται στο στυλ ότι η Ντόρα έχει μια "αξιοσημείωτη διαφορά" από τους άλλους δύο, που μεταξύ τους είναι "περίπου ισοδύναμοι"! Δεν είναι αστείο, αλήθεια το λέει. Πείραξαν το δείγμα φέρνοντας με οριακές διαφορές να φαίνεται το 2 στο πρώτο ψηφίο των ποσοστών Σαμαρά και Αβραμόπουλου, ενώ φαίνεται το 4 στο πρώτο ψηφίο του ποσοστού Ντόρας και μας λέει μετά ότι οι διαφορά είναι "αξιοσημείωτη" της Ντόρας και "ασήμαντη" του Σαμαρά, ενώ είναι και τα δύο κοντά στο 10%!

   Πολύ καλή εκκίνηση Σαμαρά. Σε εμφανώς στημένο γκάλοπ βγαίνει καθαρά δεύτερος, από εκεί που δεχεδόν δεν υπήρχε στα προηγούμενα γκάλοπ των ΜΜΕ. Τον δείχνουν να τον κερδίζει η Ντόρα στο Β΄ γύρο, αλλά με μικρό ποσοστό (52-41). Η κατάσταση είναι ανατρέψιμη, για το βασικό λόγο ότι η Ντόρα ΔΕΝ έχει το προβάδισμα εκείνο που θα της δώσει κατευθείαν αέρα "τελικής" νίκης.

   Εξάλλου, το καραμανλικό στρατόπεδο τώρα οργανώνεται. Αχιλλέας, Λιάπης και Μολυβιάτης εκδηλώνονται υπέρ Σαμαρά. Όχι ότι έχω σε καμία εκτίμηση του δύο πρώτους, αλλά θα δημιουργήσουν κλίμα. Θα δώσουν γραμμή. Και αυτό, άσχετα από την προσωπική ουδετερότητα Κωστάκη. Πρόκειται για υπερόπλο, το οποίο πρέπει ενα αξιοποιήσει ο Σαμαράς. Αν οι μηχανισμοί δεν της έδωσαν καθαρό προβάδισμα χωρίς το "υπερόπλο" της υποστήριξης Σαμαρά από το άμεσο περιβάλλον Καραμανλή, τότε σκεφθείτε τι έχει να γίνει τις επόμενες ημέρες!

   Νεοδημοκράτες, ετοιμαστείτε για αρχηγό Σαμαρά στο κόμμα σας! Ποιος να το περίμενε!

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Επώνυμος 20/10/2009 11:05:51

    Το περιμενουμε χρονια τωρα. Ο ΣΑμαρας θα ειχε γινει αρχηγος απο το 93-94 αλλα ο ΜΗτσοτακης τον ωθησε σε αποχωριση απο τη ΝΔ για να μεινει μονη 'δελφινα' η κορουλα του. Φθανουμε στο Δεκεμβρη του 2009 για να αποκατασταθει η ιστορια, ο Αντωνης Σαμαρας να αναλαβει την ηγεσια της παραταξης και το Μητσοτακεικο να καταλαβει πως το 2009 δεν ειναι 1965. Οι συνομοσιες και οι σκοτεινοι μηχανισμοι δεν περνανε σημερα.

 3. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 20/10/2009 08:44:46

  Eξαιρετικός ο Αντώνης στη συνέντευξη. Ιδιαίτερα στο σημείο όπου μίλησε για την πολιτική του απομόνωση (λόγω Ντόρας-μην το ξεχνάμε) ήταν πολύ ανθρώπινος. Μετά από την περιπέτεια αυτή δείχνει πιο ώριμος και κατασταλαγμένος. Εχει αυτός ο άνθρωπος κάτι, μια ποιότητα. Οι άλλοι μπροστά του ακούγονται ψεύτικοι και ξύλινοι.
  Θα πρέπει να συνεχίσει έτσι: ειλικρινής,ευθύς,αληθινός. Και ο κόσμος θα το εκτιμήσει γιατί έχει ένστικτο.

 4. gapgoup avatar
  gapgoup 20/10/2009 13:24:30

  Εμένα μου φάνηκε λίγο κουρασμένος και απολογητικός. Στα υπέρ του ότι απάντησε ουσιαστικά και αναλυτικά για τα αίτια της ήττας. Είναι φανερό ότι τον κατατρύχει η ιστορία του 93 και προσπαθεί να απολογηθεί γι' αυτήν στο κομματικό κοινό. Παρ' όλ' αυτά θεωρώ ότι μάλλον θα τα καταφέρει και θα βγει αρχηγός. Μετά από μια σαρωτική ήττα ο κόσμος τείνει να συσπειρώνεται στον πιο αυθεντικό εκπρόσωπό του και ο Σαμαράς είναι τέτοιος. Το ίδιο συνέβη και με τον μέντορά του, τον Αβέρωφ, που διαδέχθηκε τον Ράλλη, έναν ακόμη νεοδημοκράτη που μίλησε τη γλώσσα της "αλήθειας και της υπευθυνότητας". Το ζήτημα βέβαια είναι αν θα νικήσει σε εκλογές.

 5. το ζητούμενο avatar
  το ζητούμενο 20/10/2009 18:56:47

  Αντώνης Σαμαράς.
  Είναι η μόνη πραγματική ακτίδα μέσα στο σκοτάδι του ψέμματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.