Σαμαράς: «Υπάρχει κάτι χειρότερο και από την κωλοτούμπα. Να την πας τη χώρα κατευθείαν στα βράχια»
10/02/2015 23:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «Υπάρχει κάτι χειρότερο και από την κωλοτούμπα. Να την πας τη χώρα κατευθείαν στα βράχια»

"Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η νέα Κυβέρνηση. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το μέλλον και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας"

«Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η νέα κυβέρνηση. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το μέλλον και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τον φόβο ότι η χώρα μπαίνει σε ασφυκτικό κλοιό οικονομικής απομόνωσης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε κανένα πρόγραμμα και, παρότι βρήκε στέρεα θεμέλια από την κυβέρνηση της ΝΔ, τώρα βάζει την Ελλάδα σε μεγάλη περιπέτεια.

Όπως τόνισε, η ΝΔ θα στηρίξει κάθε πολιτική στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να ρίξει την Ελλάδα στα βράχια.

«Μας κάνετε μαθήματα περί διαπραγμάτευσης χρέους. Εγκαταλείπετε τον σίγουρο δρόμο και πάτε να κυνηγήσετε χίμαιρες» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος σχολίασε ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, καταψήφισε τα πάντα, σήμερα λέει ότι το 70% ήταν σωστές μεταρρυθμίσεις.

Ξεχωριστή στιγμή ο τρόπος που ο κ. Σαμαράς σχολίασε την πρόταση για τα ομόλογα με λήξη στο διηνεκές. «Ουάου!» ήταν το επιφώνημα που δανείστηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο πρώην πρωθυπουργός, αποσπώντας τα χειροκροτήματα της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

«Εμείς δεν πρόκειται να σας υπονομεύσουμε όπως κάνατε εσείς σε κάθε μας προσπάθεια. Προσέξτε μόνο γιατί εσείς θα χρεωθείτε εκλογές της δραχμής» είπε ο κ. Σαμαράς και αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση το πάει στο δημοψήφισμα, λέγοντας πως «κάναμε ενάμισι χρόνο να διώξουμε το φάντασμα της δραχμής, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για δημοψήφισμα».

Είπε ακόμη πως ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας ζητάει απαντήσεις πώς θα κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ αν δεν πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. «Μας καλέσατε να σας στηρίξουμε. Εμείς θα το κάνουμε. Φτάνει η πυξίδα σας, να μην δείχνει τα βράχια. Υπάρχει κάτι χειρότερο και από την κωλοτούμπα. Να την πας τη χώρα κατευθείαν στα βράχια» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας τη θέση της κυβέρνησης ότι για πρώτη φορά γίνεται ουσιαστική διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε στον υπουργό Οικονομικών λέγοντας: «Εσείς στέκεστε τώρα, γιατί εμείς σας παραδώσαμε στέρεα θεμέλια. Σας εύχομαι όταν μπαίνετε και κυρίως όταν βγαίνετε από το Eurogroup να είστε το ίδιο όρθιοι με εμάς».

Ο ΕΝΦΙΑ και οι μεταρρυθμίσεις

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε πολλές φορές στη στάση που τηρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. Επικαλέστηκε συνέντευξη του κ. Τσίπρα ότι δεν θα πλήρωνε τον ΕΝΦΙΑ αλλά και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσαν δημόσια τον κόσμο να μην πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ για να παρατηρήσει ότι σήμερα η κυβέρνηση καλεί τον κόσμο «για το καλό της πατρίδας να τον πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ». «Ήθελα να σας ρωτήσω. Άλλη ήταν η πατρίδα μας τότε, κύριε Τσίπρα; Ήταν διαφορετική η πατρίδας μας;» είπε ο κ. Σαμαράς και επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βρήκε τη χώρα σε ανάκαμψη, όχι βαθιά ύφεση όπως βρήκε τη χώρα η κυβέρνηση της ΝΔ», επικαλούμενος στοιχεία της Κομισιόν για την ανάκαμψη στη χώρα μας το 2014 και την πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,5% το 2015, «αν δεν συμβούν έκτακτα γεγονότα».

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο κ. Σαμαράς, προειδοποίησε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει κίνδυνος να φορτωθεί το χρέος και έφερε ως παράδειγμα τις αποκρατικοποιήσεις, από τις οποίες τα έσοδα πήγαν απευθείας στη μείωση του χρέους. «Αν τις ακυρώσετε τις αποκρατικοποιήσεις που έγιναν, θα χάσετε 6 δισ. και αυτά δεν θα αφαιρεθούν από το χρέος όπως εμείς προγραμματίζαμε. Μην μιλάτε για χρέος λοιπόν» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι στο διάστημα που ήταν κυβέρνηση αποκαταστάθηκε πλήρως η αξιοπιστία μας στο εξωτερικό.

Για τις μεταρρυθμίσεις, εξήγησε ότι η ΝΔ θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης που θα οδηγήσει σε γκρέμισμα μεταρρυθμίσεις που έγιναν και που είχαν οδηγήσει και στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Στο σημείο αυτό, παρατήρησε ότι σήμερα όλοι οι διεθνείς οίκοι «με όσα πρόλαβε να πει η κυβέρνηση, ετοιμάζονται να υποβαθμίσουν την οικονομία μας». Μην το υποτιμάτε αυτό, γιατί η αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους είναι το εισιτήριο για την έξοδο μας στις αγορές, επισήμανε ο κ. Σαμαράς και «το να μπορείς να βγεις στις διεθνείς αγορές, είναι το μόνο που μπορεί να σε απαλλάξει από την πίεση των δανειστών».

Η διαπραγμάτευση

«Εμείς παραλάβαμε κατάσταση πολύ δύσκολη και παραδώσαμε χώρα που στέκεται στα πόδια της. Εσείς χώρα παραλαμβάνετε σήμερα. Κοιτάξτε να την παραδώσετε καλύτερη» επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατήγγειλε ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην στηρίξει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το τραπεζικό σύστημα είχε μεγάλες απώλειες, «πάγωσαν» επενδύσεις, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη έγινε και πάλι αντικείμενο ζωηρής συζήτησης.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην παραδίδει μαθήματα στη ΝΔ, διότι η κατάσταση τότε ήταν δραματική και οι ανάγκες ήταν ασφυκτικές. «Καλύψαμε τις άμεσες ανάγκες, βελτιώσαμε τη θέση της χώρας, περάσαμε σε πλεονάσματα, μειώθηκε η ύφεση το 2013 και περάσαμε στην ανάκαμψη το 2014. Και όταν έγιναν αυτά, αρχίσαμε να ζητάμε περισσότερα» είπε. Κατέθεσε, μάλιστα, εμπιστευτικό έγγραφο με τις απαιτήσεις των δανειστών τον Νοέμβριο του 2013, τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε.

«Εσείς λοιδορούσατε τις μεταρρυθμίσεις και τώρα έρχεται ο κ. Βαρουφάκης και λέει ότι συμφωνεί με το 70% των μέτρων του Μνημονίου. Πείτε μου όμως, εσείς ποια από τα μέτρα αυτά ψηφίσατε; Εσείς δεν μας λέγατε δωσίλογους, πουλημένους. οσφυοκάμπτες; Και σήμερα κάνετε την κωλοτούμπα, και δεν νιώθετε την ανάγκη να ζητήσετε μια συγνώμη, για όσα συκοφαντικά λέγατε σε βάρος μου» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Για την παρούσα φάση υπογράμμισε ότι η χώρα δείχνει να μπαίνει και πάλι σε ασφυκτικό κλοιό οικονομικής απομόνωσης, και επικαλέστηκε στοιχεία ότι παραγγελίες από το εξωτερικό ακυρώνονται, ότι εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες έχουν αρχίσει να μην γίνονται δεκτές και ότι η χώρα μπαίνει και πάλι στην ύφεση.

Για το «κούρεμα» του χρέους που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το χρέος από ιδιωτικό έχει περάσει στα χέρια κρατών και γι΄ αυτό οι άλλες χώρες δεν το αποδέχονται. «Σας είπαν όλοι ότι δεν γίνεται. Και μάλλον το κατάλαβε και ο κ. Βαρουφάκης. Αλλά με αυτά που γίνονται δεν παίρνω και όρκο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μιλάτε τώρα για συμφωνία γέφυρα ή συμφωνία Συμβόλαιο. Μέχρι τώρα Μνημόνιο το λέγατε, κύριε Τσίπρα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και απευθύνθηκε στην κυβέρνηση: «Νομίζετε ότι η έξοδος από το ευρώ είναι αδύνατη; Μπορεί να σου προσκαλέσουν πολιτική και οικονομική ασφυξία ρευστότητας, να σου ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις και να καταστήσουν αναπόφευκτη την αποχώρησή σου από την ευρωζώνη».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε φόβους ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα αυξήσει την ανεργία ή θα αναγκάσει πολλούς να εργαστούν με μπλοκάκι.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αλεξανδρα Β. avatar
  Αλεξανδρα Β. 11/02/2015 00:45:34

  Ο λόγος του Σαμαρά στην Βουλή σήμερα ήταν εξαιρετικός! Πράγμα που δείχνει πόσο λάθος ήταν η επιμονή του να αρνείται το debate προεκλογικά! Τα πράγματα ίσως να ήσαν διαφορετικά, σήμερα... Στον σημερινό του λόγο ακούσαμε πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν προεκλογικά. Και όχι μπούρδες τύπου "φόβος" και ηλίθιες διαφημίσεις με τον μικρό Νικόλα... Εν πάση περιπτώσει, το τραγικό λάθος του Σαμαρά να μην δεχτεί το debate, ελπίζω να μην το πληρώσουμε ακριβά με τραγικές καταλήξεις τύπου έξοδος από το ευρώ. Ελπίζω την κυριακή που μας έρχεται, όσοι από εμάς πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας ως μονόδρομο να είμαστε στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο υπερ της Ευρωπαϊκής μας πορείας και το Ευρώ... Ο θεός να βάλει το χέρι του!!!

  • airman avatar
   airman @ Αλεξανδρα Β. 11/02/2015 07:25:42

   To σόι Μητσοτάκη δεν έχει αύριο. Το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα τελείωσε. Το ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ με μπόλικες συνιστώσες και ΑΝεμΕΛιά θα τελειώσει κι αυτό σε λίγο. Ο λαός δικαιούνταν να δοκιμάσει κι αυτή την επιλογή, στη δημοκρατία έχει τον τελευταίο λόγο άλλωστε. Το πόσο θα δοκιμαστεί ο λαός και σε τι βαθμό θα κινδυνεύσει η Πατρίδα άπτεται και στον πατριωτισμό όσων σήμερα ασκούν την εξουσία. Ο Αλέξης επικαλέσθηκε τον πατριωτισμό μας. Κι εμείς απαιτούμε το δικό του πατριωτισμό το επόμενο πενθήμερο. Υ.Γ. Ο ηρωϊσμός συνήθως αναγνωρίζεται μετά θάνατον ή αφού έχει επέλθει μη αναστρέψιμη βλάβη. Στο παρελθόν από τραγικά λάθη ως έθνος έχουμε υποστεί "ακρωτηριασμούς". Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια ακόμα ολέθρια απόφαση να μας αφήσει άλλη μία "αναπηρία".

   • Αλεξανδρα Β. avatar
    Αλεξανδρα Β. @ airman 11/02/2015 18:30:11

    Συμφωνώ ότι σε μία δημοκρατία ο Λαός έχει τον τελευταίο λόγο και έχει δικαίωμα να δοκιμάσει όποιον θέλει... Αλλά, μία Δημοκρατία πρέπει να αποτελείται από μορφωμένους και όριμους πολίτες... Αλλιώς, η Δημοκρατία θα πάει στα βράχια, όπως είπε ο Σαμαράς χτες. Κάτι που όλοι μας, απευχόμαστε, βέβαια! Δεν θεωρώ ότι εμείς οι έλληνες είμαστε όριμοι ούτε και μορφωμένοι... Αν είμασταν, δεν θα τολμούσαν να προκαλέσουν εκλογές τον περασμένο Δεκέμβριο αυτοί που τις προκάλεσαν. Γιατί θα ήξεραν ´οτι ένας όριμος και μορφωμένος λαός θα τους τιμωρούσε για αυτή τους την πράξη, να προκαλέςουν εκλογές σε μία κρίσιμη στιγμή για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας. Δεν θέλει ιδιαίτερο μυαλό να καταλάβει κανείς ότι θα έπρεπε να αφήσουμε την προηγούμενη κυβέρνηση να τελείωσει το έργο της, να μας βγάλει από το μνημόνιο, να μπούμε σταθερά στην επόμενη φάση και μετά να γινόντουσαν εκλογές. Θέλει οριμότητα όμως και μόρφωση... Και για άλλη μία φορά, οι έλληνες δείξαμε ότι είμαστε ανόριμοι , αμόρφωτοι, εγωιστές (η τσεπούλα μας περνάει ΠΟΛΥ πριν το συλλογικό συμφέρον) και βλακωδώς συναισθηματικοί! Και το χειρότερο απ'όλα; Στην προεκλογική περίοδο, δεν ακούσαμε κανέναν να μιλάει για παιδεία... αυτό ίσως να σημαίνει πολλά χρόνια ανοριμότητας και σκοταδισμού ακόμα...

 2. dim avatar
  dim 11/02/2015 02:11:40

  Το 70% στηρίζει τη κυβέρνηση ώστε να διαπραγματευτεί σκληρά για να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί. Βέβαια, για όσους γνωρίζουν από διαπραγματεύσεις, δε μπορείς να ξέρεις ποτέ ποιο διαπραγματευτικό στυλ είναι το αποτελεσματικότερο. Όταν ξεκινάς εσύ από το 0, και αναγκάζεις τον άλλον να ξεκινήσει από το 10, με την ελπίδα ότι θα τα βρείτε στο 5, μπορεί ακριβώς αυτή η σκληρή σου αρχική θέση, να πεισμώσει τον άλλον, και να γίνει πιο αδιάλλακτος. Και αν είναι τελικά αυτός ο ισχυρότερος, και εσύ αυτός που έχεις να χάσεις τα πάντα σε περίπτωση μη συμφωνίας, να σε αναγκάσουν τελικά να κλείσεις τη διαπραγμάτευση στο 8 ή το 9, δίνοντας σου έστω 1-2 μόνο και μόνο για να δείξουν ότι κάτι έδωσαν και αυτοί... Ενώ αν ξεκινούσες με προεργασίες και διπλωματικές διαβουλεύσεις σε καλό κλίμα μια διαπραγμάτευση εσύ από το 2, και ο άλλος από το 8, μπορεί να καταλήγατε όχι στο 5, αλλά έστω στο 6... Πάντως το βασικό είναι αυτό: το 70% λέει διαπραγματευτείτε σκληρά, αλλά μη μας στείλετε στα βράχια... Σας λέμε κατά 70% ότι σας στηρίζουμε να διαπραγματευτείτε σκληρά, εν γνώσει μας ότι μπορεί μεταξύ του 0 και του 10 να κερδίσουμε τα 5, τα 3, ή έστω το 1 ή 2, και να πάμε σε νέο μνημόνιο, και σε χειρότερη θέση από ότι ήμασταν προεκλογικά, αλλά τουλάχιστον θα έχει φύγει μια για πάντα η απορία αν υπήρχε κάποια καλύτερη εναλλακτική, αν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω και δεν το διεκδικούσαν οι προδότες και οι δοσίλογοι, ή απλά αν τελικά οι προηγούμενοι δεν ήταν προδότες αλλά αυτό ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαν να πετύχουν με τη δεδομένη κατάσταση, και με δεδομένο το να μην πέσουμε στα βράχια ή το γκρεμό που έλεγε και ο Σαμαράς το 2011. Πάντως είναι πραγματικά προκλητικό από τη πλευρά του Σύριζα να διαβάζει μόνο τις «μισές» δημοσκοπήσεις, και τη «μισή» επιθυμία του ελληνικού λαού... Διότι οι ίδιοι οι ερωτώμενοι λένε κατά 70% «στηρίζω τη κυβέρνηση να διαπραγματευτεί», αλλά οι ίδιοι λένε κατά 80% «ευρώ πάση θυσία», που σημαίνει «προς Θεού, σε καμία περίπτωση ρήξη, σε καμία περίπτωση μη πέσουμε στα βράχια, και αναγκαστούμε να φύγουμε από το ευρώ»...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ dim 11/02/2015 08:29:14

   Έτσι μπράβο! Οι "δημοκράτες" της συγκυβέρνησης της δραχμολαγνείας βλέπουν ότι τους βολεύει. Ανέκαθεν το έκαναν. Πρόσφατα προκάλεσαν εκλογές ενώ το 60% δεν ήθελε...

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 11/02/2015 02:26:50

  Τρέμει το λόμπι της δραχμής ... μην τυχόν αυτήν την κρίσιμη ώρα, ακουστεί ο μεστός πολιτικός λόγος του Σαμαρά, η πατριωτική φωνή της σύνεσης ... και από την τρομάρα του το λόμπυ της δραχμής, επιστράτευσε, τον γνωστό συριζαίο θεατράνθρωπο, για να αποσπάσει την προσοχή του λαού, από την ομιλία που έδινε ο Σαμαράς για τις προγραμματικές δηλώσεις, στην Βουλή..

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 11/02/2015 02:37:05

  "Και όταν έχεις εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, Θυμήσου αυτό: --ΔΕΝ τις έχεις εξαντλήσει" ~Τόμας Έντισον, o πολυεφευρέτης και “Η Μεγαλειώδης Ζωή” bit.ly/16YxFCk

 5. V-Mac avatar
  V-Mac 11/02/2015 02:43:09

  Καντε τη χαρη στον εαυτο σας και διαβαστε/ακουστε και την ομιλια του Αντωνη και την ομιλια του μαθητευομενου μαγου που μας κυβερναει εδω και δυο εβδομαδες. Πραγματικα η μερα με τη νυχτα. Ο Αντωνης παρεθεσε ενα ατελειωτο "κατεβατο" απο επιχειρηματα, γεγονοτα, στοιχεια, μετρα και επιτυχιες της προηγουμενης κυβερνησης και αποδομησε ολα τα επιχειρηματα του συριζα. Ο καραγκιοζακος απαντησε με ψευτομαγκιες και εθνικολαικιστικες κορωνες αλλα τιποτα ουσιαστικο. Α ναι, επανελαβε 100 φορες και τις θετικες δημοσκοπησεις για την κυβερνηση. Για αλλη μια φορα στην ιστορια αυτης της χωρας υπερισχυσαν οι αδιστακτοι λαικιστες. Κριμα για την Ελλαδα μας.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ V-Mac 11/02/2015 08:30:15

   Χάθηκε η λογική αδελφέ...

  • βαγγέλας avatar
   βαγγέλας @ V-Mac 11/02/2015 10:27:09

   Ποντάρουν και στο εθνολαικισμό για να κατεβάσουν το 80% του "πάση θυσία στο ευρώ" σε πολύ χαμηλότερα ποσοστά. Το "πρόγραμμά" τους με ευρώ δε βγαίνει.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ V-Mac 11/02/2015 13:25:12

   Υψηλού επιπέδου η ομιλία του Α. Σ. , παραθέτοντας στοιχεία αλλά και στηρίζοντας εκεί που πρέπει για το καλό της χώρας . Διχαστικός , λαϊκιστής και αλαζών , ο Τσίπρας . Πραγματικά η μέρα με τη νύχτα ....

 6. gkdodos avatar
  gkdodos 11/02/2015 08:59:24

  Με το "τάξε" δεν φτωχαίνει κανείς , αλλά με το "δώσε"...

 7. Ιωάννης Τ avatar
  Ιωάννης Τ 11/02/2015 09:19:40

  Γιατί όχι έτσι από την αρχή. Παραδέχομαι ότι ενοχλήθηκα την Κυριακή των εκλογών από τη στάση του κ. Σαμαρά στο Ζάππειο. Την θεώρησα αλαζονική και μικρόψυχη, απέναντι στο λαό που δεν τον ψήφισε, ενώ αυτός έκανε τα πάντα για να τον σώσει. Επίσης ενοχλήθηκα που δεν παρέδωσε όπως θα έπρεπε στο νέο πρωθυπουργό. Εχθές όμως τον χάρηκα. Καιρό είχα να ακούσω τέτοιο μεστό λόγο γεμάτο επιχειρήματα και χιούμορ. Αυτά γιατί δεν τα έλεγε πριν τις εκλογές και πήγε στην προεκλογική του εκστρατεία με τη συνταγή 2012 και με τρομολαγνεία. Αυτά πληρώνουμε τώρα και εύχομαι να μην τα πληρώσουμε ακριβά. Επίσης ελπίζω η ΝΔ να μην συνεχίσει τη στρατηγική της «αριστερής παρένθεσης», διότι η ιστορία απέδειξε ότι παρενθέσεις δεν υπάρχουν. Επίσης, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει μία απίστευτη υποστήριξη απ’ όλα τα ΜΜΕ, ως σαν να ήρθαν ελευθερωτές του έθνους και σαν να ανάκτησε επιτέλους η Ελλάδα την ελευθερία της από τους κατακτητές, τους Φράγκους. Δύσκολα να ανταπεξέλθεις σε αυτή την επικοινωνιακή καταιγίδα με τέτοια στρατηγική. Μόνο επιχειρήματα μπορούν να αντέξουν.

  • Aegean Light avatar
   Aegean Light @ Ιωάννης Τ 11/02/2015 21:08:06

   Ψύχραιμη και σωστή η ανάλυσή σου. Ελπίζω το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακολουθήσει την συμβουλή σου και να επιδωθεί σε μια αξιόπιστη και εποικοδομητική κριτική προς την Κυβέρνηση.

 8. πΔπ avatar
  πΔπ 11/02/2015 10:32:33

  Το debate το είχα προτείνει κι εγώ με την σειρά μου στις 10/01/2015 ...Πρέπει "πάσι θεού" να γίνει το debate και να ζητηθούν εξηγήσεις, με όλον τον λαό να παρακολουθεί και να κρίνει. Όταν η ανωτερότητα θεωρείται πολιτική αδυναμία, τα πολιτικά "κατακέφαλα" πρέπει να δίνονται on-line!... http://www.antinews.gr/Antitheseis/uiothetei-o-k-tsipras-ta-mpinelikia-tou-arbaniti-/#comments

 9. Νικήτας avatar
  Νικήτας 11/02/2015 10:57:14

  Ο πρόεδρος ισοπέδωσε εχτές το παιδί αναγκαζοντά τον στην δευτερολογία του να μας πεί αρλούμπες και συνθήματα για αμφιθέατρο . Βέβαια τώρα φαίνετε η υπεροχή γιατί τώρα η αλήθεια ακούγεται. Προεκλογικά ο τσίπρας χωρίς καθόλου τσίπα θα τον ανεβοκατέβαζε προδότη που μιλάει για σαξεσ στόρι σε τυχόν ντιμπέιτ και μαζί του και μας πολώνοντας περισσότερο τα πράματα και οι νεοέλληνες ψοφάμε για τέτοια. Τώρα όμως με την μεσολάβηση αυτών των ημερών στην εξουσία το θέατρο αποκαλύφθηκε. Ο τσίπρας είναι απατεώνας και υποκριτής . Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και θεωρώ ότι πάνω σε αυτό το δεδομένο πρέπει να βαδίσει η παράταξη. Αν δεν ενδώσουμε στην πόλωση , πράγμα πολύ δύσκολο γιατί εκεί πάει το πραμά μπροστά στα αδιέξοδα , ο Αντώνης Σαμαράς θα έρθει σαν σωτήρας όπως ακριβώς ο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την καταστροφή. Όχι πως επιθυμεί κανείς κάτι κακό για την χώρα αλλά πρέπει να είσαι μαλάκας όταν δεν βλέπεις την πορεία προς το παγόβουνο . Το οδυνηρό είναι ότι στα κνίτικα μυαλά αυτών που έχουν - δημοκρατικά - το τιμόνι στα χέρια η σύγκρουση είναι μέρος της επανάστασης και λοιπές βλακείες που στην εποχή μας αγγίζουν την παράνοια . Πιστεύω ότι ο Θεός της χώρας θα βάλει πάλι το χέρι του.

  • Fotini avatar
   Fotini @ Νικήτας 11/02/2015 12:52:42

   Καἴ τό παράλογο εἶναι πού ζητοῦν τώρα νά βάλη πλάτες ὁ ΑΣ καί τό ΕΛΚ στήν διαπραγμάτευση. Νά βάλουν ποῦ πλάτες, στό "σχίσιμο" μνημονίου ἤ MOU 3;; ᾿Αποδεικνύεται πλέον ὅτι τό μόνο σχέδιο πού εἶχαν ἦταν ἡ βάφτιση τῆς ἐξουσίας καί finish unfinished business left in the mid-40s!!!!!!!!!!!!!!

 10. critical avatar
  critical 11/02/2015 11:35:21

  Απόλυτα τεκμηριωμένος ο λόγος του Αντ. Σαμαρά. Μπράβο του....και άς τον πετροβολούν οι άσπονδοι φίλοι του.... Αξίζει η ΝΔ ευρύτερα να τον γνωστοποιήσει στούς πολίτες , στα μέσα ενημέρωσης , και άς ανασκουμπωθούν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ κατά υπουργείο άμεσα να ασκήσουν τον επιβαλλόμενο δημόσιο κοινοβουλευτικό έλεγχο .

 11. Διογένης avatar
  Διογένης 11/02/2015 12:14:37

  Εκπληκτική ομιλία, Σαμαράς από τα παλιά. Ασχολήθηκε με όλα, ακόμη και με τα πλέον περίπλοκα θέματα, με τρόπο εξαιρετικά κατανοητό για τον μέσο άνθρωπο. Η σύγκριση με τον Τσίπρα ήταν καταλυτική. Ο Τσίπρας δεν είχε να πει τίποτα. Το μόνο που βρήκε να απαντήσει ήταν "μας μιλάτε πάλι για το success story". Το πλέον εντυπωσιακό ήταν οι φάτσες των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ όταν τον άκουγαν. Ηξεραν ότι είχε δίκιο. Κεφάλια σκυμμένα, σαν παιδάκια που τα μαλώνει ο δάσκαλος. Καμία αντίδραση, καμία οργή, καμία αντίρρηση για αυτά που άκουγαν. Τώρα που λίγο ασχολήθηκαν κατάλαβαν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα έλεγαν προεκλογικά και νομίζω ότι εκ των υστέρων κατάλαβαν ότι δεν θα έπρεπε να προκαλέσουν εκλογές στο χρονικο σημείο που προκάλεσαν. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι κατάλαβαν οι ανόητοι Έλληνες από την ομιλία Σαμαρά. Νομίζω ότι κατάλαβαν, αλλά δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Η πραγματικότητα θα τους αναγκάσει πολύ σύντομα να τα παραδεχθούν. Αν τραβηχτεί η πρίζα σήμερα, ίσως και σήμερα.

  • Νικήτας avatar
   Νικήτας @ Διογένης 11/02/2015 20:09:06

   Να προσθέσω ότι ο Δραγασάκης και ο Σταθάκης ήταν πολύ προβληματισμένοι στην ομιλία του Σαμαρά ενω όταν μιλούσε ο πρωθυπουργός δεν συμμετείχαν στα πανυγήρια των υπολοίπων κάθε φορά που κύρητε την επανάσταση και μονάχα στο τέλος τον χειροκρότησαν αναγκαστικά.

 12. ἔρρει τά κάλα avatar
  ἔρρει τά κάλα 11/02/2015 14:52:53

  Χθες ο Α.Σ ήταν πολύ καλός Ας κάνει,έστω και τώρα,αυτό που δεν έκανε στην προεκλογική περίοδο,ας βγει στην κοινωνία να επικοινωνήσει το έργο που έκανε,ας μην κρύβεται από τον λαό,δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τους τυχάρπαστους. Επίσης, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που επέλεξαν αυτήν την ηλίθια προεκλογική εκστρατεία.

 13. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/02/2015 23:17:11

  Ο Σαμαράς μίλησε με στοιχεία και ο Τσίπρας με παραμύθια. Όπως πριν τις εκλογές. Αυτό αποδεικνύει ότι πολλοί λέγαμε. Όποιος δεν έχει αίσθηση ευθύνης ως αντιπολίτευση και λέει το όχι για να αρέσει, είναι ανίκανος να κυβερνήσει. Κανένα στοιχείο ο Τσίπρας ακόμη και τώρα. Δεν έχουν σχέδιο. Μόνος στόχος η ρήξη, το δημοψήφισμα και τον μνημόνιο με ΗΠΑ με αντάλλαγμα τα κοιτάσματα. Το είπε ο Καμμένος χθες περί ομολογοποίησης των κοιτασμάτων μας. Τώρα που έχουν φθάσει οι τιμές των υδρογονανθράκων σε χαμηλά ρεκόρ και χωρίς να ξέρουμε ακριβώς πόσα έχουμε και που; Τελικά δεν ήταν μόνος στόχος ο Πούτιν σε ότι κάνουν οι Άραβες με τις ΗΠΑ στην τιμή του πετρελαίου...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.