Σαμαράς: Το ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι πλέον ναι ή όχι στο ευρώ και στην Ευρώπη!
30/06/2015 17:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Το ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι πλέον ναι ή όχι στο ευρώ και στην Ευρώπη!

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ανακοινώθηκε πριν λίγο η Εθνική Επιτροπή Στήριξης για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα­­. Για το ΝΑΙ στην Ελλάδα και για το ΝΑΙ στο ευρώ. Συμμετέχουν επιμελητήρια, κοινωνικοί φορείς και αντιπροσωπευτικές οργανώσεις από όλη τη χώρα και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Όλη η Ελλάδα κάνει τη μεγάλη υπέρβαση, ξεπερνά τα κομματικά στεγανά και ενώνεται πραγματικά, για το καλό του τόπου.

Το ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι πλέον ναι ή όχι στο ευρώ και στην Ευρώπη! Αυτό, άλλωστε, διαμήνυσαν όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης. Ακόμα και οι σοσιαλιστές ηγέτες Ολάντ, Ρέντσι και Σουλτς. Και ξεκαθάρισαν: πως ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα ισοδυναμούσε με ΟΧΙ στο ευρώ και στην Ευρώπη!

ΟΧΙ θα σήμαινε ότι δεν θα καταβάλλονται, ούτε συντάξεις, ούτε μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αφού και τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν.

ΟΧΙ θα σήμαινε ακόμα, ότι θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις. Πράγμα τραγικό για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και για το σύνολο της Ελληνικής περιφέρειας. Γιατί, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, όλα τα κοινοτικά κονδύλια θα παρακρατούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

--Για τον ίδιο λόγο, ένα ΟΧΙ θα σήμαινε πως θα χαθούν και τα ΕΣΠΑ. Δηλαδή θα νεκρώσουν για τα καλά όλα τα εργοτάξια στην Ελλάδα!

--Θα χαθούν και τα χρήματα για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Όπως το Erasmus για τους φοιτητές μας. Τα προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Και τα προγράμματα για την νεανική επιχειρηματικότητα. Όλα αυτά θα χαθούν!

--Ήδη οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυτή την βδομάδα μόνον 120 ευρώ από τη σύνταξή τους, αφού σταθούν ώρες στις ουρές. Και σε πολλούς μπαίνει στο λογαριασμό μόνο μέρος της σύνταξής τους. Ενώ το όριο αναλήψεων για όλους τους υπόλοιπους κινδυνεύει να πέσει κάτω και από 60 ευρώ την ημέρα.

--Αν επικρατούσε το ΟΧΙ, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων! Και βεβαίως, για επιστροφή στη δραχμή…

--Πρέπει τέλος να θυμόμαστε ότι έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει ότι «κουρεύτηκε» το χρέος. Ευρώ χρωστάμε και ευρώ θα ξεπληρώσουμε με υποτιμημένες δραχμές! Αυτό θα γονατίσει τη χώρα για τα καλά και για χρόνια…

--Κι ακόμα μέσα στην Ελλάδα, τα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις τράπεζες επίσης δεν θα κουρευτούν! Κι αυτά θα ξεπληρώνονται με υποτιμημένες δραχμές…

--Το ΟΧΙ θα ήταν, επομένως, ανυπολόγιστη καταστροφή. Και για πολλά-πολλά χρόνια.

Το ΝΑΙ, αντίθετα, θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη. Και θα ανοίξει το δρόμο για να εξομαλυνθούν τα πράγματα σταδιακά.

Ο καλύτερος τρόπος για να μην μας εκβιάζει κανείς, είναι να στεκόμαστε στα πόδια μας. Να μην έχουμε ελλείμματα, να μην έχουμε ανάγκη από πρόσθετα δανεικά. Να μειώσουμε το τεράστιο δαπανηρό κράτος και να ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη για την κοινωνία, την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Για να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ: ΝΑΙ την επόμενη Κυριακή! Ώστε να επιστρέψουμε στη σταθερότητα, την ομαλότητα και την ανάπτυξη, που θέλουν όλοι οι Έλληνες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 30/06/2015 21:37:09

  "Σφοδρό "κατηγορώ" γιά τη διαδικασία από Συνταγματολόγους Σοβαρές επικρίσεις για τον τρόπο διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος εκφράζουν επιφανείς συνταγματολόγοι όπως ο καθηγητής Νίκος Κ. Αλιβιζάτος και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος σημειώνει ότι θίγεται η γνησιότητα της εκδήλωσης του λαϊκού φρονήματος με την πολιτική υπόδειξη του "όχι" προς τους ψηφοφόρους. Μάλιστα στο ψηφοδέλτιο το "όχι" αναγράφεται Πριν από το "ναι", μεθόδευση την οποία επικρίνει έντονα και η Νέα Δημοκρατία. Εξαιρετικά Περίπλοκο είναι το Ερώτημα που απευθύνεται προς τους πολίτες σχετικά με το Σχέδιο Συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ, και το ΔΝΤ στο Eurogroup της 25.06.2015, Σχέδιο το οποίο στη συνέχεια άλλαξε. Πρόκειται για άκρως δυσνόητο δίλημμα, την ίδια στιγμή που η Νομοθεσία ορίζει ότι τα ερωτήματα που τίθενται στα Δημοψηφίσματα πρέπει να είναι απλά και κατανοητά. της Τάνιας Γεωργιοπούλου (απόσπασμα) Έντυπη Καθημερινή | Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 ***** Κατά τη γνώμη μου, νομικός δεν είμαι: To δυσνόητο, πυκνογραμμένο, χωρίς διαστήματα μεταξύ παραγράφων, όλο με ENTONA ΜΑΥΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, αισθητικά απερίγραπτο Δημόσιο Έγγραφο: Δεν ρωτάει τον Έλληνα ψηφοφόρο, Τού υπαγορεύει Τί να ψηφίσει. Υποκρίπτοντας αιτία (πέραν του "όχι " που αναγράφεται ΠΡΙΝ το "ναι") η οποία, θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει ΑΡΝΗΤΙΚΑ τη ψυχολογία του Έλληνα ψηφοφόρου: Στη δεύτερη παράγραφο του Άνευ Αντικειμένου "Δημοψηφίσματος-Παρωδία", οι Τίτλοι του Πρώτου και του Δεύτερου Εγγράφου είναι γραμμένοι πρώτα στην Αγγλική και μετά στην Ελληνική γλώσσα. Ενώ όφειλε, σε Ελληνικό Δημόσιο Έγγραφο να ισχύει το αντίθετο. Με αποτέλεσμα, οι μη ομιλούντες την Αγγλική, αντιδραστικά και μόνο, θα μπορούσαν να ψηφίσουν αρνητικά. Το Πρώτο Έγγραφο Τιτλοφορείται: "Μεταρρυθμίσεις για την Ολοκλήρωση του Τρέχοντος Προγράμματος και πέραν αυτού". ("Reforms for the Completion of the Current Program and beyond"). To Δεύτερο Έγγραφο Τιτλοφορείται: "Προκαταρκτική Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους". (Preliminary Debt Sustainability Analysis). Σημείωση: Δημόσιο Έγγραφο όλο με Έντονα Μαύρα Κεφαλαία, υποδηλοί Κραυγή! Εντολή! προς τον πολίτη. Ευχαριστώ

  • Δήμητρα Μ. avatar
   Δήμητρα Μ. @ Δήμητρα Μ. 30/06/2015 22:41:23

   -Υποκρύπτοντας-

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 30/06/2015 22:53:58

  Κύριε Αντώνη Σαμαρά, Ηγέτη Πρόεδρέ μας, με κάθε έκφραση ευγνωμοσύνης μας, από καρδιάς, Σάς Eυχαριστούμε. Με Σεβασμό! ΝΑΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.