#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/03/2010 13:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Τα βιλαέτια και οι βαρονίες τέλειωσαν, θα ξαναχτίσουμε τη ΝΔ από τα θεμέλια«Τελειώσαμε με τα βιλαέτια μέσα στο κόμμα, τελειώσαμε με τις βαρωνίες και τώρα θα τελειώσουμε και με τις υπόλοιπες παθογένειες», είπε  ο Αντώνης Σαμαράς στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης μπροστά στη Ντόρα και άλλα υπόλοιπα της …φεουδαρχίας στη ΝΔ που βρίσκονταν κι αυτά στο κατάμεστο Βελίδδειο

Η ομιλία του προέδρου της ΝΔ ήταν επικεντρωμένη στις μεγάλες οργανωτικές αλλαγές που προτείνει και τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στην ομιλία του : http://www.antinews.gr/?p=38153

Εμείς θα επισημάνουμε εδώ ένα απόσπασμα από την ομιλία του που τα λέει όλα:

Ήλθαμε εδώ για να συζητήσουμε το πιο κρίσιμο κεφάλαιο της Ανασυγκρότησής μας: το νέο οργανωτικό μοντέλο του Κόμματός μας. Πριν σας πώς ο,τιδήποτε, επιτρέψτε μου να σας διαβάσω μικρό απόσπασμα μιας επιστολής που έλαβα από ένα μέλος μας:

«Η εποχή των κλειστών κλαμπ τελειώνει εδώ. Ο παραγοντισμός το ίδιο» γράφει ο φίλος μας.

Και συνεχίζει: «Δεν ανέχομαι να βλέπω Τοπικές και ΝΟΔΕ, όπου τοπικοί μεγαλοπαράγοντες στήνουν το παιγνίδι, αναδεικνύοντας προσωπικούς κομματάρχες για την εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων τους.

Δεν ανέχομαι να παρακολουθώ τους πραγματικούς αγωνιστές που τυγχάνουν να είναι μέλη των τοπικών, να χρησιμεύουν μόνο ως εκλογικοί αντιπρόσωποι, ως εκείνοι που θα συγκεντρώσουν τον κόσμο, θα μοιράσουν το προεκλογικό υλικό, θα ακούσουν τα παράπονα του κόσμου, σαν να είναι αυτοί οι ένοχοι. Θα καλύψουν με προσωπικά τους έξοδα τον αγώνα και δε θα βρεθεί κανείς από την κεντρική οργάνωση να τους καλέσει και να ακούσει την άποψή τους, που εν τοιαύτη περιπτώσει είναι άποψη της βάσης»

Τι άλλο να πούμε μετά από αυτή την συγκλονιστική εξομολόγηση-καταγγελία ενός απλού Νεοδημοκράτη από τη βάση μας; Τα είπε όλα.

Σε αυτήν ακριβώς την αγωνία του πρέπει να απαντήσουμε.

Δεν θα σας μιλήσω, λοιπόν, για «μερεμέτια». Θα σας μιλήσω για επαναστατικές τομές. Δεν θα σοβατίσουμε τις «ρωγμές». Θα ξαναχτίσουμε το οικοδόμημα από τα θεμέλια.

Θα βάλουμε νέες βάσεις για το μέλλον…

Τελειώσαμε με τα βιλαέτια μέσα στο Κόμμα.

Τελειώσαμε με τις βαρονίες.

Τώρα τελειώνουμε και με όλες τις υπόλοιπες ιστορικές παθογένειες.

Και βάζουμε τα θεμέλια για τη δημιουργία της Μεγάλης, της πολύ μεγάλης σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, που απευθύνεται σε όλη την Κοινωνία. Αλλά απευθύνεται με τις ιδέες της, όχι φορώντας μάσκες ή ερωτοτροπώντας με αντίπαλες ιδεολογίες. Που απευθύνεται και κερδίζει την κοινωνία με σύγχρονους τρόπους, όχι με παρωχημένες δομές και με ξεπερασμένες μορφές οργάνωσης. 

Όλα τα Ευρωπαϊκά Κεντροδεξιά κόμματα είναι πολυσυλλεκτικά.

Αλλά απορρίπτουν τη χαλαρότητα, την έλλειψη πολιτικού θάρρους, απορρίπτουν τις «στρογγυλοποιήσεις» και τον ξύλινο λόγο, απορρίπτουν τον διαχειριστικό κυβερνητισμό.

Όταν χρειάζεται αποτολμούν τομές και συγκρούσεις, δεν τις αποφεύγουν.

Και κερδίζουν την κοινωνία με το μέρος τους.

Απορρίπτουν τη λογική του «ώριμου φρούτου». Γιατί η παθητική αντιπολίτευση διαλύει την παράταξή μας. Όπως και η ανεύθυνη αντιπολίτευση. Όπως και ο λαϊκισμός…

Αυτά απορρίπτουν όλα τα άλλα Κεντροδεξιά Κόμματα στην Ευρώπη. Κι επιτυγχάνουν. Αυτά απορρίπτουμε πλέον κι εμείς.

Και προχωρούμε σε αληθινή Επανάσταση. Για την ακρίβεια σε μια σειρά από ριζοσπαστικές τομές και γενναίες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες σας παρουσιάζω αμέσως. Και τα οποία θα συζητήσουμε.

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τις εξής αλλαγές:

-«Πρώτη Επανάσταση: η αρχή από κάτω προς τα πάνω. Παύουμε να λειτουργούμε ως γραφειοκρατικός μηχανισμός και θεμελιώνουμε ένα συνδυασμό παραδοσιακής διοίκησης με τη λειτουργία από την βάση προς την κορυφή».

- «Δεύτερη Επανάσταση: Η βάση συμμετέχει πλέον άμεσα στην εκλογή τριών θεμελιακών οργάνων: Στην εκλογή προέδρου του Κόμματος. Στην εκλογή προέδρου της Νεολαίας. Και στην εκλογή προέδρου των Νομαρχιακών Οργανώσεων, των ΝΟΔΕ».

-«Τρίτη μεταρρυθμιστική τομή: Σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης, ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ, θα πρέπει να ενσωματωθούν νέα πρωτοεκλεγόμενα μέλη, τουλάχιστον κατά 20%. Έτσι θα δίνονται ευκαιρίες σε καινούργια μέλη να δείξουν τις ικανότητές τους και να σπάσουν τις αγκυλώσεις του κομματικού μηχανισμού».

- «Τέταρτη ριζική αλλαγή: Σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης θα συμμετέχουν κατά 20% μέλη ηλικίας κάτω των 35 ετών».

- «Πέμπτη μεταρρύθμιση: Θα πρέπει να δημιουργηθούν νέοι τομείς δουλειάς για τις Τοπικές και Περιφερειακές Οργανώσεις. Που θα αφορούν άμεσα τις σχέσεις του Κόμματος με την Κοινωνία και θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών για ένα σύγχρονο κόμμα: Τομείς Κοινωνικών Κινημάτων, Εθελοντισμού, Καταναλωτικών Οργανώσεων και Διαδικτύου. Και βεβαίως, σε κάθε ΝΟΔΕ γραμματεία σχέσεων Κόμματος-Κοινωνίας».

- «Έκτον: Στο Συνέδριο, συμμετέχουν οι άμεσα εκλεγμένοι από τη βάση, καθώς και οι αιρετοί (βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες), οι ευρωβουλευτές, καθώς και οι εκλεγμένοι με ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού εκπροσωπούν μεγάλες πληθυσμιακά κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες».

- «Έβδομη αλλαγή: Αλλάζει η ονομασία των οργάνων: Το Τακτικό Συνέδριο θα γίνεται ανά διετία πλέον και θα ονομάζεται στο εξής Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος, για να τονίζει την εθνική ταυτότητα του κράτους και της κοινωνίας μας. Η Κεντρική Επιτροπή θα ονομάζεται Πολιτική Επιτροπή. Και το Πολιτικό Συμβούλιο θα ονομάζεται Εκτελεστική Γραμματεία».

-«Όγδοη μεταρρυθμιστική τομή: Στο Συνέδριο μας, που θα ονομάζεται "Εθνικό Συνέδριο" πλέον και θα παραμένει το ανώτατο όργανο, θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 30% μέλη γυναίκες (όπως ήδη συμβαίνει) και τουλάχιστον 25% μέλη κάτω των 35 ετών. Έτσι οι γυναίκες και οι νέοι δεν θα υπο-εκπροσωπούνται».

-«Ένατη αλλαγή: Ο πρόεδρος θα εκλέγεται από τη βάση, όπως ήδη έγινε πέρσι το Νοέμβριο. Ο ίδιος εφαρμόζει πρώτος την αρχή της λογοδοσίας σε κάθε Συνέδριο. Αν κινηθεί αμφισβήτηση προέδρου προκηρύσσονται εκλογές από τη βάση του Κόμματος».

-«Δέκατη μεταρρύθμιση: Η παλαιά Κεντρική Επιτροπή, που θα ονομάζεται στο εξής "Πολιτική Επιτροπή", θα είναι σχετικά ολιγομελής. Θα έχει πολύ λιγότερα από τα 500 και πλέον μέλη που έχει σήμερα.

Επίσης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής δεν θα μπορεί να θέτει υποψηφιότητα για βουλευτής όσο είναι Γραμματέας. Θα μπορεί ωστόσο να συμπεριληφθεί στη λίστα των βουλευτών Επικρατείας. Αυτό το "ασυμβίβαστο" καταργεί τις τριβές και την καχυποψία ανάμεσα σε εκλεγμένα στελέχη. Κι επιτρέπει στο Γραμματέα να αφιερωθεί στα καθήκοντά του.

Η Πολιτική Επιτροπή θα συνέρχεται τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο ή και εκτάκτως με απόφαση του Προέδρου του Κόμματος.

Θα αναδεικνύει επίσης αιρετό Συμβούλιο Δεοντολογίας του Κόμματος, όπου κάθε ζήτημα συμπεριφοράς στελέχους θα κρίνεται άμεσα και δίκαια».

-«Ενδέκατη μεταρρυθμιστική τομή: Το παλαιό Πολιτικό Συμβούλιο, που θα ονομάζεται πλέον "Εκτελεστική Γραμματεία" θα απαρτίζεται από 15 μέλη, μαζί με τον πρόεδρο του Κόμματος. Απ' αυτά τα 7 θα είναι εκλεγμένα από την Πολιτική Επιτροπή και τα υπόλοιπα 7 θα είναι προσωπικότητες στελέχη του κόμματος, επιλογής και ευθύνης του προέδρου.

Έτσι δημιουργείται γύρω από τον Πρόεδρο ένα σφιχτό Επιτελείο θα συμπληρώνεται από άλλα τρία νέα όργανα:

    -- Μια ομάδα Εμπειρογνωμόνων,

    -- Μια ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού,

    -- Και μια Επιτροπή Αξιολόγησης, με κύρια αποστολή την ανάπτυξη και αξιοποίηση Εθνικού Μητρώου Στελεχών και τη συνεχή αξιολόγηση των δομών και των δράσεων του κόμματος.

    - Από την ομάδα εμπειρογνωμόνων, που θα αποτελείται από προσωπικότητες από την Ελλάδα και τον Απόδημο Ελληνισμό, θα υπάρξουν επεξεργασίες για όλα τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας και της δημόσιας διοίκησης.

Το Εθνικό Μητρώο Στελεχών, θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρξει πλήρης αξιοκρατία, ώστε να καταγράφεται η διαχρονική προσφορά κάθε αγωνιστή στην παράταξη».

-«Δωδέκατη αλλαγή: Οι τοπικές οργανώσεις θα συγκροτούνται σε επίπεδο Δήμου, Νομαρχίας ή Περιφέρειας, ανάλογα με τη διοικητική διάρθρωση της χώρας».

-«Η ηλεκτρονική δημοκρατία: Το νέο οργανωτικό μοντέλο μας γίνεται απόλυτα συμβατό με την δικτυακή μορφή της ηλεκτρονικής δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 20/03/2010 13:16:58

  Μόνο οι αλλαγές να είμαι όπως του Γιωργάκη και του Χοντρού.

  Σωστό αυτό με τις βαρωνίες και τα άλλα προφανή αλλά ο κόσμος θέλει συγκεκριμένα πράγματα όχι γενικά και αόριστα αλλαγές όπως

  - Ξεμπάζωμα από τα λαμόγια
  - Κόψιμο ομφάλιων λώρων από σκοτεινά κέντρα παράκεντρα και επιχειρηματίες.
  - Εθνοκεντρικές και όχι διεθνιστικές πρακτικές.
  και και και

 2. Sta_a avatar
  Sta_a 20/03/2010 13:39:17

  Πολλές κουβέντες. Αντώνη Σαμαρά, αν μπορείς να διαβάσεις αυτό και πραγματικά ενδιαφέρεσαι για αυτήν τη χώρα και εισαι πατριώτης (γιατί έχουμε δει πολλούς που το παίζουν πατριώτες) κάνε κάτι για αυτη τη χώρα. Εισαι η μόνη ελπίδα ζωής όταν βλέπει κανείς πως το Πασοκ με τον Γιωργάκη του έχει τελειώσει και σπρώχνει την χώρα πιο χαμηλά. Δεν πάει άλλο αυτη η κατάσταση. Και λέω αυτά τα πράγματα για τον Σαμαρά, εγώ που ποτέ δεν ψήφισα νέα δημοκρατία. Επίσης για τους πατριώτες νέοδημοκράτες, έχετε χρέος απέναντι σε αυτή τη χώρα, χρέος απέναντι στην πατρίδα σας και στα παιδιά σας. Αν πραγματικά ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός φαίνεται πως είναι τότε πρέπει να τον στηρίξετε ώστε να υπάρξει δυνατή αντιπολίτευση.
  Το Πασοκ με τον Καρατζαφέρη του για πυλώνα στήριξης αποκαλύφτηκε. Τι άλλο θέλουμε δηλαδή για να δούμε πως το Πασοκ έχει τελειώσει.

  • Nemesis avatar
   Nemesis @ Sta_a 20/03/2010 23:53:15

   Στην βάση του λόγου του προέδρου που διάβασα πριν θέλω να πω ,πως ένα από τα τραγικά λάθη που έστειλε στον καιάδα την παράταξη ήταν η πιστή υπηρεσία στο δόγμα της πολυσυλλεκτικότητας.
   Και αυτή την φορά θα φάμε τα μούτρα μας αν δεν αντικαταστήσουμε τα ποσοτικά πολιτικά φίλτρα με τα ποιοτικά.
   Και σαφώς χωρίς δράση τύπου «γκιλοτίνας» ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

 3. REPORTER avatar
  REPORTER 20/03/2010 14:03:20

  Αν κ. Σαμαρά είστε αποφασισμενος να ξεκαθατρισετε την ΝΔ απο τα τζακια και τα βιλαετια τοτε δεν έχετε παρα να απομακρυνετε τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ KAI TA ΣΑΡΑΚΙΑ,τα πολλα λόγια είναι φτωχεια αν δεν το κάνετε εσεις θα το κανει ο Ψηφοφορος στις επομενες εκλογές.Οποιος νομιζει οτι ....ειμαστε χωριάτες και χρειαζομαστε ακομα ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ και ΕΛ ΣΙΝΤ ειναι ηδη σπιτι του.

 4. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 20/03/2010 14:38:07

  Οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι πραγματικά εκπληκτικές. Τα περιλαμβάνει όλα, εκτός από ένα.
  Όπως είχα σχολιάσει και χθες σε άλλη ανάρτηση του ANTINEWS (http://www.antinews.gr/?p=38071) θα πρέπει η εσωκομματική δημοκρατία να προχωρήσει λίγο ακόμα. Θα πρέπει να γίνει μια ακόμα αλλαγή.
  Θα πρέπει λοιπόν να παραχωρηθεί στη βάση του κόμματος και η δυνατότητα να επιλέγει εκείνη τους υποψήφιους βουλευτές και υποψήφιους τοπικούς άρχοντες με εσωκομματικές προκριματικές εκλογές, όπως εξάλλου προβλέπεται και στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.
  Δεν μπορεί η βάση των 800.000 μελών της ΝΔ να στερηθεί αυτού του δικαιώματος που έχουν τα αντίστοιχα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Στο κάτω κάτω ούτε πιο συντηρητικά είναι αυτά τα 800.000 άτομα, ούτε ανίκανα να κρίνουν σε σχέση με τα αντίστοιχα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί η ΝΔ να μείνει πίσω από το ΠΑΣΟΚ.
  Η παρέμβασή μου εδώ είναι καλόπιστη και είναι μια συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο που αυτή τη στιγμή γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/03/blog-post_20.html

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 20/03/2010 15:47:21

  "Δεν ανέχομαι να βλέπω Τοπικές και ΝΟΔΕ, όπου τοπικοί μεγαλοπαράγοντες στήνουν το παιγνίδι, αναδεικνύοντας προσωπικούς κομματάρχες για την εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων τους".

  Και όμως, αν δείτε πόσοι δικτατορίσκοι των ΝΟΔΕ που διέλυσαν τη ΝΔ Θεσσαλονίκης θεωρώντας την προσωπικό τους φέουδο κάθονταν στο πάνελ των ομιλητών... ή ο Σαμαράς ξέρει και δεν κάνει τίποτα, άρα λέει ψέμματα, ή δεν ξέρει, άρα δεν κάνει για τη δουλειά. Ή, ακόμη, μπορεί το κόμμα να είναι τόσο σάπιο, που αν ο Σαμαράς προχωρήσει στην αυτοκάθαρση και διώξει όλα τα λαμόγια, στο τέλος να μην του μείνει ψυχή.

 6. Tassos avatar
  Tassos 20/03/2010 16:15:55

  Ρε Πάκη σε φτύνει, δεν ψιχαλίζει.

 7. Άφατος avatar
  Άφατος 20/03/2010 17:49:32

  Ευθεία βολή κατά των τσιφλικιών και των κηφήνων. Ό,τι ακριβώς έπρεπε να λεχθεί με παρρησία. Απομένει το να γίνει πράξη με την εκδίωξη των βδελλών.

 8. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 20/03/2010 18:57:21

  Αυτή την ανοησία με τις ποσοστώσεις γυναικών και νεολαίων και ανδρών γεννηθέντων προ του 1975 δεν μπορεί κάποιος να του συστήσει να την αποσύρει;
  Σε λίγο θα απαιτήσουν ποσόστοση οι Μουσουλμάνοι, μετά οι ανάπηροι και κάθε αδύναμη κατά τη γνώμη της κοινωνική ομάδα.
  Αυτό το παραμυθάκι που το ξεκίνησε ο ΑΓΠ πρέπει να σταματήσει. Είναι ηλίθιο.
  Μπορεί απλά να δηλώσει: Όποιος είναι ικανός και άξιος ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, άσχετα με την ομάδα του ή την καταγωγή του μπορεί να συμμετέχει στο Εθνικό Συνέδριο πχ. Αυτό είναι δημοκρατία όχι οι ποσοστώσεις των "αδυνάτων"

 9. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 20/03/2010 20:06:18

  Επιτέλους! Θαρρώ πως σήμερα δικαιώνονται όλοι εκείνοι, που περίμεναν καρτερικά στις ατέλειωτες ουρές της 29ης Νοεμβρίου!
  Απ’ τη Θεσσαλονίκη φύσηξε νέος άνεμος με μπόλικο οξυγόνο! Τον νοιώθεις και παίρνεις βαθύτερες ανάσες ανακούφισης.
  Αυτές οι τομές δεν συνιστούν αλλαγές για μια απλή αναδιοργάνωση, είναι πεντακάθαρη διακήρυξη για επανίδρυση! Γιατί μόνον η εκ θεμελίων ανασυγκρότηση μπορεί να δώσει ξανά την ελπίδα. Τα μερεμέτια, με ολίγον φρέσκο πασάλειμμα πάνω σε κατεστημένες λογικές και παγιωμένες καταστάσεις, ήταν παραπάνω από βέβαιο ότι δεν σου ταιριάζουν Αντώνη!
  Η κοινωνία και η βάση του κόμματος έχει κρυμμένα διαμάντια, ενεργούς πολίτες με άποψη και δυνατότητες, που σκόπιμα δεν τα έβγαζαν στην επιφάνεια, αυτοί που είχαν ήδη αναρριχηθεί με "δυνατές" πλάτες ή με τα τυπικά προσόντα του σαλιγκαριού. Από καθαρό τρόμο μήπως και παροπλιστούν, από ενδεχόμενες συγκρίσεις.
  Το ξέρεις το έργο! Και εμείς όμως ξέραμε πολύ καλά, πως είσαι ένας καθαρόαιμος επαναστάτης με ιδιαίτερες αντοχές και δυνατό πείσμα!
  Πάμε τώρα προσεκτικά, προσέχοντας τις "χαραμάδες" εννοώ, στο συνέδριο της επανίδρυσης!

 10. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 20/03/2010 20:58:59

  το διάβασα, το ξαναδιάβασα... Ή είμαι χαζός ή δημιουργείται ένα βαθύ κόμμα όπως το παλιό ΠΑΣΟΚ. Για να παρακολουθήσει κανείς όλα αυτά τα όργανα με τα τ'οσα μέλη και με τις συγκεκριμένες ποσοστώσεις δεν πρέπει να κάνει τίποτ άλλο στη ζωή του.
  Οι ψηφοφόροι και τα μέλη του κόμματος να θυμίσω είναι πολίτες εργεζόμενοι οικογενειάρχες πολ΄λοί δε με δυό δουλειές. Μάλλον οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού κρίνουν εξ ιδίων και νομίζουν ότι δεν έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε παρά να χανόμαστε μέσα στα όργανα και τις επιτροπές.
  Η ζωή είναι πιο απλή ρε παιδιά, γιατί την περιπλέκετε;

 11. Y. avatar
  Y. 20/03/2010 21:55:00

  Διαβάστε τώρα και ποιοι ήταν οι ομιλητές στο Προσυνέδριο, και βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας, περί της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ. (Δυστυχώς δεν σημείωνα τα ονόματα των ομιλητών τη στιγμή του βήματος, συνεπώς ότι γράφεται είναι από μνήμης. Τούτο σημαίνει ότι η προκύπτουσα στατιστική, είναι υποτιμημένη ως προς την αντικειμενική της σημασία).
  Διάρκεια Προσυνεδρίου, από 11 και κάτι, έως 17 και κάτι (6 περίπου ώρες).
  Ομιλίες Αβραμό, Σαμαρά, Ντόρας, Πανίκα (δυό φορές), Παπαγεωργόπουλου και λοιπών πρωτοκλασάτων, γύρω στο τρίωρο.
  Από κει και πέρα:
  · 17, Γραμματείς και Αναπληρωτές των Γραμματειών στο κόμμα (αριθμός Γραμματειών 19)
  ·Καμιά δεκαριά, βουλευτές και πρώην βουλευτές
  ·Ένας, αγροτοσυνδικαλιστής (και μίλαγε για αγροτικά)
  ·Ένας, της ΟΝΝΕΔ (και προμοτάριζε τον Παπαμιμίκο)
  ·Ένας, από οργάνωση Γερμανίας
  ·Δύο, πρόεδροι ΝΟΔΕ
  ·Δύο, από φορείς γυναικών (ή κάτι σχετικό)
  ·Τέσσερις-πέντε, που δε θυμάμαι τη κομματική τους σχέση (όχι γνωστά ονόματα).

  Κάντε την αριθμητική του χρόνου, και συμπεράνετε.

  (Φάκτορα, για ζήτησε τα απολογιστικά του Προσυνεδρίου, και δημοσίευσέ τα. Είτε για να κάνω εγώ ο ίδιος τσάλεντζ της αντικειμενικότητας μου, ή για να δω πόσο το αλτσχάϊμερ είναι προχωρημένο).

 12. ΜΑΚΕΔΝΟΣ avatar
  ΜΑΚΕΔΝΟΣ 21/03/2010 11:07:49

  Γεια σου Σαμαρα και ελπιζω να μην τα βαλεις και εσυ οπως ο Κωτσος με τους νταβατζηδες γιατι παλι ασπρη μερα δεν θα δουμε σε αυτη την ερμη χωρα!!!αλλα κατσε πρωτα να ερθεις στην εξουσια γιατι ακουσα οτι κατι νεοι ιθαγενεις ελληνες καμια 600χιλ διχως τις οικογενειες τους ειναι φανατικοι νεοπρασινοφρουροι!!!ε ρε κατακαημενε ελληνα εχεις να φας π.....!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.