Σαμαράς :Τα έργα της Ιονίας Οδού σηματοδοτούν το τέλος της απομόνωσης της Ηπείρου
13/01/2015 12:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς :Τα έργα της Ιονίας Οδού σηματοδοτούν το τέλος της απομόνωσης της Ηπείρου

Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι στο σημείο Καμπής της Ιονίας Οδού, που ενώνει την 'Αρτα με τα Ιωάννινα, επισκέφθηκε σήμερα, ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Συνομιλώντας με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, ο κ.Σαμαράς σημείωσε ότι «όλα αυτά είναι το τέλος της απομόνωσης και θα οδηγήσουν την περιοχή σε μεγάλη ανάπτυξη», ενώ πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει συνέχεια στο έργο». Ο κ. Σαμαράς ρώτησε πόσοι εργάζονται στο συγκεκριμένο έργο και του απάντησαν ότι είναι περίπου 100 εργαζόμενοι αυτή την στιγμή, το έργο θα έχει εξέλιξη και τον Μάρτιο θα αρχίσει η ασφαλτόστρωση.

Ο αντιπεφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «που έβγαλε από το αδιέξοδο τα μεγάλα έργα της περιοχής, σημειώνοντας ότι είναι δρόμος ανάπτυξης. «Στόχος είναι να συνδεθεί η Ιόνια Οδός με τον ορεινό όγκο και τον Αμβρακικό κόλπο» είπε ο κ. Ψαθάς και σημείωσε: «ελπίζουμε στο νέο ΕΣΠΑ καθώς είχαμε απογοητευθεί».

Επίσης, στον κ. Σαμαρά παρουσίασαν τον χάρτη με τα σημεία που είναι υπό κατασκευή στην Ιόνια Οδό. Πρόκειται για εννέα ανισόπεδους κόμβους και οκτώ γέφυρες και μία σύραγγα 900 μέτρων με χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Στη συνέχεια,ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον δήμο Άρτας και συζήτησε με τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη για τα τοπικά προβλήματα, την ανάπτυξη της περιοχής και τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

«Είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε γιατί η Ήπειρος είναι ένα ξεχασμένο κομμάτι» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ωστόσο, η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα προς την ανάπτυξη, ένα μεγάλο κομμάτι από το πακέτο Γιούνκερ θα πάει στην Ήπειρο, αυτή είναι η δική μας προοπτική». Διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ θα δοθούν και σημείωσε ότι τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια είναι προϊόντα που έχουν μεγάλη ζήτηση η οποία θα αυξηθεί καθώς θα λυθεί το πρόβλημα με τη Ρωσία.

Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην προβολή των τουριστικών μνημείων τής περιοχής, όπως το ιστορικό γεφύρι και σε συνδυασμό με τα έργα υποδομής στην ανάπτυξη του τουρισμού. Σημείωσε ότι ο τουρισμός σε συνδυασμό με τον τουριστικό τομέα δίνουν μία εικόνα θετικών προσδοκιών και προοπτικών. Κατέγραψε δε τα αιτήματα των εκπροσώπων της περιοχής, αναφέρθηκε στο παλιό στρατόπεδο που θα γίνει έδρα της Αντιπεριφέρειας Άρτας, ενώ για το θέμα με το Μουσικό Σχολείο, που απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, υποσχέθηκε ότι θα το ικανοποιήσει με τη νέα Βουλή.

Πηγή:ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. sender avatar
    sender 13/01/2015 16:47:22

    Αχ,κύριε Σαμαρά,δεν σας ακούνε!έχουν κουφαθεί,μ'όλη την σημασία της λέξεως,από τους κρότους των βεγγαλικών.Ο,τι φτιάχτηκε ή φτιαχτεί από την κυβέρνησή σας το θεωρούν ως αυτονόητο,αλλά ως θαύμα αν το τάξουν οι '''άλλοι''.

  2. airman avatar
    airman 13/01/2015 17:45:22

    Αν λάβουμε υπόψη την ώθηση που έδωσε η Εγνατία στην περιοχή της Ηπείρου, ο συνδυασμός της με την Ιόνια Οδό θα συμβάλει καταλυτικά και πολύπλευρα στην αναπτυξιακή της πορεία, καθιστώντας ελκιστικούς πολλούς τομείς δραστηριοτήτων. Καιρός ήταν! Και ο ευπατρίδης Ευάγγελος Αβέρωφ θα αγαλιάζει!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.