#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/09/2010 17:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Συστράτευση και αντίσταση στην εθνική κατάθλιψηΟ Αντώνης  Σαμαράς διάλεξε την ιστορική κοινότητα, κοιτίδα του συνεταιριστικού πνεύματος και του κοινοτισμού, τα Αμπελάκια της Λάρισας, για να καλέσει σήμερα σε συστράτευση, αντίσταση και διαφυγή από την αυτοπαραίτηση και τη μοιρολατρία.

Προτάσσοντας εξάλλου την ανάγκη "να υπάρξει μια άλλη νοοτροπία για τη ζωή και την πατρίδα, μια νέα αντίληψη εργατικότητας, αγάπη για τον τόπο, συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ μας για να αυξήσουμε τον εθνικό πλούτο", απάντησε στον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου και τον 4ο δρόμο για τον οποίο πρόσφατα έκανε αναφορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Όλες οι σταθερές, οι βεβαιότητες τις οποίες είχαμε μάθει, γενεές και γενεές, αρχίζουν και χάνονται. Δημιουργείται μία ζοφερή απαισιοδοξία. Είναι αυτό το οποίο έχουμε ονομάσει «εθνική κατάθλιψη», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς και εξαπέλυσε στη συνέχεια σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου  και όσους «υπέκυψαν» στο μνημόνιο.

«Ο δικός μας ο λόγος δεν μεγαλοπιάνεται με μεγαλομανίες περί παγκόσμιας διακυβέρνησης και με τετριμμένα συνθήματα για τον 4ο δρόμο του Σοσιαλισμού στο πουθενά. Όπως είχε αποδειχθεί ο τρίτος δρόμος, πριν από δέκα χρόνια, τον οποίο σήμερα δεν θυμάται κανένας, ούτε και θέλει να θυμάται κανένας».

«Δεν παραπλανώ κανέναν με ανεδαφικές ουτοπίες που πληρώνονται τελικά στην πράξη πανάκριβα από την ίδια την κοινωνία, όπως εκείνο το "λεφτά υπάρχουν".

«Δεν θεωρώ "μονόδρομο" το να σου υποδεικνύουν οι ξένοι πως θα μας σώσουν, το πώς θα μας κυβερνήσουν οι δανειστές.

«Θέλουμε εξυγίανση του κράτους, της οικονομίας, να μειώσουμε δραστικά τα χρέη. Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική. Πρωτοπόρο και παράδειγμα προς μίμηση. Όχι ένα ταπεινωμένο επαίτη δανεικών.

"Δεν παραπλανώ κανέναν με ανεδαφικές ουτοπίες. Προτείνουμε συγκεκριμένες, χειροπιαστές λύσεις για την έξοδο από την κρίση για ανάπτυξη και ευημερία", είπε και πρόσθεσε:

    "Η πρότασή μας στηρίζεται σε ιδιαιτερότητες εθνικές, τις δικές μας παραδόσεις, τα δικά μας πλεονεκτήματα".

Σε άλλο σημείο της ομιλία του και αναφερόμενος στα αποθέματα ικανών ανθρώπων που διαθέτει η ελληνική κοινωνία, κάλεσε τις "δημιουργικές δυνάμεις της χώρας να μείνουν εδώ", καθώς και όσους είναι εκτός Ελλάδας να επιστρέψουν. Χαρακτήρισε μάλιστα "ύψιστη προτεραιότητα" να σταματήσουμε τη "νέα τάση φυγής νεολαίας προς τη Δύση, που έχει, ήδη, αρχίσει"

    Στο σημείο αυτό επανέλαβε το μίγμα οικονομικής πολιτικής που προτείνει η ΝΔ για γρηγορότερη απαλλαγή από το Μνημόνιο.

    "Η λύση που προτείνουμε, εμείς στη ΝΔ, σήμερα, δεν περιορίζεται σε μια λογική φοροεισπρακτική και μόνο -όπως είναι αυτή του Μνημονίου- που βυθίζει την αγορά στα λουκέτα, την ανεργία, σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης. Δεν θεωρώ "μονόδρομο" το να σου υποδεικνύουν οι ξένοι πως θα μας σώσουν, το πώς θα μας κυβερνήσουν οι δανειστές. Θέλουμε εξυγίανση του κράτους, της οικονομίας, να μειώσουμε δραστικά τα χρέη. Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική. Πρωτοπόρο και παράδειγμα προς μίμηση. Όχι ένα ταπεινωμένο επαίτη δανεικών", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές να σκεφτουν.

   Ο πολίτης, είπε, πρέπει "μην νομίσει ότι, αν ξαναπάει μ' εκείνους που άλλα του είπαν και άλλα έκαναν, ότι δεν θα υπάρξει συνέπεια".

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στα Αμπελάκια λίγο πριν το μεσημέρι, όπου έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου και τον πρόεδρο της κοινότητας Γιώργο Σολομό, ο οποίος τον προσφώνησε στο αμφιθέατρο της "Μανιαρείου Σχολής".
  Στη συνέχεια μετέβη στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Αμπελακίων και το αρχοντικό του Σβαρτς, ενώ το μεσημέρι παρακάθισε σε γεύμα στην πλατεία της κοινότητας, παρουσία βουλευτών και τοπικών κομματικών παραγόντων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 03/09/2010 19:37:41

  Αντώνη έλα και στην Πελλοπόνησο. Μην αφήνεις τον Τατούλη του μνημονίου και τα εξαπτέρυγα που τον στηρίζουν να αλωνίζουν.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ 03/09/2010 19:39:20

   Κάτι ακούστηκε για υποψηφιότητα Σωτηρόπουλου στην Αργολίδα με το ψηφοδέλτιο Δράκου!!Έλεος. 75 ετών είναι ο άνθρωπος. Σε λίγο να αναστήσουμε και τον Κοντοβράκη..Ανανέωση ΤΩΡΑ

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/09/2010 20:41:56

  Είναι η πιο περιεκτική και ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ομιλία του κου Σαμαρά ως σήμερα, με σημαντικά ΣΗΜΕΙΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ στην προεκλογική πορεία.

  "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"

  "ΔΙΑΦΥΓΗ από την ΑΥΤΟΠΑΡΑΙΤΗΣΗ και τη μοιρολατρία"

  «Όχι ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΕΣ περί ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
  όχι τετριμμένα συνθήματα για τον 4ο δρόμο του Σοσιαλισμού στο ΠΟΥΘΕΝΑ».

  «Οχι στο “μονόδρομο” να μας υποδεικνύουν οι ΞΕΝΟΙ πως θα μας σώσουν, στο πώς θα μας ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

  «Η Έλλάδα όχι ένας ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΙΤΗΣ ΔΑΝΕΙΚΩΝ.

  “Η πρότασή μας στηρίζεται σε ιδιαιτερότητες ΕΘΝΙΚΕΣ, τις δικές μας παραδόσεις, τα δικά μας πλεονεκτήματα”.

  “ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ” να σταματήσουμε τη “νέα τάση ΦΥΓΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ προς τη Δύση, που έχει, ήδη, αρχίσει”

  Με δυο λόγια μια εξαιρετικά εμπνευσμένη, οραματική και ταυτόχρονα ρεαλιστικότατη ομιλία.

  Συγχαρητήρια.

 3. The Saint avatar
  The Saint 04/09/2010 02:49:36

  Επιτρέψτε μου να ξαναπώ, ότι κρατώ μικρό καλάθι στα λεγόμενα του Αντώνη...
  Είναι στην αντιπολίτευση, και απο όλες τις αντιπολιτεύσεις ΟΛΑ μα ΟΛΑ τε παερασμένα χρόνια, γλυκανάλατα λογάκια, και υποσχέσεις που (στη μία έστω φορά που έγινε κυβέρνηση) δεν πραγματοποιούνταν ποτέ...
  Δεν έχω προσωπικά με τη ΝΔ, με κάποια πρόσωπά της απο το παρελθόν έχω. Και δυστηχώς επειδή ξέρω τι πρεσβεύει ένα κόμμα της λεγόμενης "Δεξιάς", δεν με πείθουν...
  Αν, -λέω ΑΝ- τύχει και γίνει κυβέρνηση ο Σαμαράς, και δώ ότι η πολιτική του βασίζεται όντως πάνω στα όσα λέει σήμερα, και ταυτόχρονα έχει καθαρίσει το κόμμα απο τις δεινοσαυρικές καρικατούρες του παρελθόντος,να είστε σίγουροι, ότι στις επόμενες εκλόγές, θα το ψηφίσω με τα μπούνια.
  Εχω μπουχτίσει πιά, και ΝΑΙ θέλω ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...

  Ως τότε,

  • The Saint avatar
   The Saint @ The Saint 04/09/2010 02:51:23

   Ως τότε, ας κοιτάξουμε να δούμε, πώς θα ξεφορτωθούμε την σκλαβιά του ΓΑΠ, και του ΔΝΤ

   • Orestios avatar
    Orestios @ The Saint 04/09/2010 03:16:33

    Μήπως να διαλέγαμε τον Παπουτσή? Υποκρίνεται πως είναι ενάντια στο μνημόνιο αλλά δεν πειράζει που το ψήφισε.
    Ή ακόμη την Ντόρα, που κάνει τα ίδια. Γιατί όχι και τον Καρατζαφέρη?
    Τί μας προτείνεις?

 4. thouthou avatar
  thouthou 04/09/2010 03:08:35

  Τα ουσιώδη λόγια, από την απραξία του κιτς, απέχουν ελάχιστα....
  Ακόμη ελπίζουμε, αλλά ο χρόνος σώνεται, και οι πράξεις μένουν....

 5. vassilis avatar
  vassilis 04/09/2010 11:16:01

  Ειναι σαφες οτι η εθνικη καταθλιψη δεν απαιτει πολιτικους ανδρες με ηθος και αξιες αλλα πολιτικους που εμπνεουν το λαο με προσευχες ,φιλημα εικονων και αναμα κεριων.

 6. eiraman avatar
  eiraman 04/09/2010 23:28:58

  Τα χάπια για την κατάθλιψη γυναίκα και γρήγορα...
  Αλλοιώς θα έρθει ο γιατρός για ένεση...

 7. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 05/09/2010 11:17:02

  Όραμα, ρεαλισμός και έμπνευση σε μια ομιλία σε ένα ιστορικό μέρος, αυτό του συνεταιριστικού πνεύματος καιτου κοινοτισμού. Τα Αμπελάκια ! Αντώνη Σαμαρά, για άλλη μια φορά αποδεικνύεις πόσο διαφορετικός είσαι απ'όλους τους υπόλοιπους και πόσο περιεκτικός πολιτικά, συγκρινόμενος μ΄όλους τους 299 πολιτικάντηδες. Η πολιτική σκηνή μας στο πρόσωπό σου αντιπροσωπεύεται πανάξια. Αυτός είναι και ο λόγος της λυσσαλέας αντίδρασης και πολέμου που αντιμετωπίζεις από τους αντιπάλους σου και τα φερέφωνα τους, διεφθαρμένα ΜΜΕ. Το όραμά σου είναι και δικό μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.